מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיומה בגיל המעבראילונה29/11/2012
שלום,
לאמא שלי יש מיומה בגודל 5 ס"מ. היא גדלה לאחרונה מאז שפסק לה הווסת. כשאובחנה המיומה לראשונה כלפני 10 שנים נאמר לה שהאפשרויות היחידות שלה הן כריתת רחם או לסבול את הכאבים בגלל שבגילה (אז הייתה בת 44) לא מנתחים להסרת מיומה. אני מתגוררת בארה"ב ופה כן מנתחים נשים בגילה אז זה נשמע יותר כמו שיקול של סל הבריאות ולא הטיפול האידיאלי. מה האפשרויות שלה בארץ אם אינה מעוניינת בכריתת רחם אך סובלת מכאבים מוגברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה בגיל המעבר - תגובה
ד''ר רועי משיח02/12/2012אילונה שלום,
כפי שצוין רבות בפורום, מיומה אינה גורמת לרוב לכאבים, אלא בזמן מחזור. הסיבה העקרית לבצע ניתוח אצל אשה שאינה מקבלת מחזור הוא הרצון לקבלת פתולוגיה מהשרירן ושלילת ממאירות. בדיוק מאותה סיבה, לא רצוי לבצע טיפול או ניתוח אחר פרט לכריתת הרחם. במקרים בהם הניתוח מבוצע בשל פריון, אנו מבצעים כריתת שרירן או טפולים כמו MRI בכל גיל, ללא קשר לסל בריאות
בברכה
ד"ר רועי משיח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת מיומה או כריתת הרחםליאת26/11/2012
שלום,
אני בת 41 עם 3 ילדים , כך שלא חושבת על ילודה בעתיד.
יש לי מיומה בגודל 8 ס"מ ברחם ומה שקורה שהיא גרמה לי לאי מתן שתן עד כדי כך שהובהלתי למיון , נאמר לי לבצע ניתוח הסרת מיומה או כריתת רחם.
רציתי לדעת מה היתרונות והחסרונות בשתי הניתוחים?
(יש לציין שאני שוקלת כרגע את ניתוח כריתת הרחם)
יש לציין שרק לפני חודשיים עברתי מתיחת בטן - האם יש לזה השלכות לגבי פתיחת הבטן בשנית האם זה בסדר תקופת ההמתנה לפתיחת המחודשת של הבטן?
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסרת מיומה או כריתת הרחם - תגובה
פרופ' יונה תדיר26/11/2012שאלתך טובה ומגוונת ולא ניתן להשיב על כולה בהעדר מספר פרטים:
1. ההחלטה אם לכרות רק את המיומה או גם את הרחם תלויה במידה רבה במיקום המיומה. המלצתי בד:כ, בגיל זה, להמנע מכריתת הרחם. 2. שאלה נוספצ היא האם לבצע את הכריתה בלפרוסקופיה (נקב קטן) או בפתיחת בטן. המענה לכך תלוי במספר גורמים כגון מיקום המיומה ומיומנות המנתח/ת.
לעניי נתוח מתיחת הבטן לפני חדשיים. גם זו שאלה טובה אשר עליה עליך לקבל מענה מהמנתח/ת הפלסטי כי לא ידועה השיטה בה נותחת.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ נדיר תודה
ליאת27/11/2012לפי אולטרסאונד שערכו לי שלשום במיון רשום כי:
רחם רב שרירני בגודל 11*15 ללא ממצא טפילתי וללא נוזל חופשי באגן.
המיומה בגודל של 8 ס"מ.
רציתי לדעת גם מה המומחיות שלך? לגבי שיטת לפרוסקופיה או פתיחת בטן.
מאד נלחצתי מכריתת רחם
דברתי עם המנתחת בטן שלי ואמרה שיש לחכות לפחות 3 שבועות-
דרך אגב - היא עשתה לי פתיחת בטן (בניתוח בוצע חתך בשפולי הבטן, כאשר רוחבו תואם למידת רפיון העור הקיים. עור הבטן מורם מעל השרירים, הטבור מופרד בעדינות ונותר מחובר לאספקת הדם שלו, ולפי הצורך מבוצע הידוק של שרירי הבטן שהתרופפו. הידוק זה מאפשר ליצור בטן חטובה ולהדגיש את המותן)
תודה מראש על התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופ נדיר תודה - תגובה
פרופ' יונה תדיר27/11/2012מתנצל, אבל לא הבנתי מה שאלתך? וכמוכן, לחכות 3 שבועות למה? ועוד ועוד. והאם זה המשך לשאלה קודמת?
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה אינטראמורליתמאיה26/11/2012
שלום רב,
מזה כמה שנים אני סובלת ממיומה שתמיד הייתה גורמת לדימום כבד בזמן המחזור, אך לאחרונה ההמיומה גדלה מ5 ס"מ ל8.5 תוך חצי שנה בערך . אני בת 38 ומעוניינת לשמר את הרחם. הרופאה בקופת חולים המליצה לי להוציא את הרחם, רופא פרטי שהלכתי אליו אמר שיש כל מיני אפשרויות אחרות ( FUS למשל) , רופא אחר אמר שהוא יכול להוציא לי את השרירנים (יש כמה) בלי להוציא את הרחם ושאני לא מתאימה טיפול בFUF בגלל מרקם השרירנים. מה דעתך, האם ניתן להוציא שרירן אינטראמורלי ללא פגיעה ברחם ?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה אינטראמורלית - תגובה
ד''ר רועי משיח26/11/2012מאיה שלום
לא ניתן להוציא שרירן ללא פגיעה ברחם כלל. צריך לוודא שהפגיעה מינימלית. לגבי השאלה האם מתאימה ל FUS - יש לקבוע פגישה בחברה ( אמור להיות בחינם) ולתת להם לקבוע.
בהצלחה
ד"ר רועי משיח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקבוע פגישה באיזו חברה?
מאיה26/11/2012הרופא שאמר לי את זה מבצע בעצמו את ההליך הזה בבית חולים רמב"מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבלירון25/11/2012
רשמתי לכם בעבר ויש לי שאלה נוספת בבקשה התייחס לעובדות הבאות. אובחן לי שרירן מיומה תת רירית 2 ס"מ והומלץ על היסטרוסקופיה ניתוחית. תסמיני הדימום המוגבר במחזור ודימום לא מוגבר לאחר מחזור הופיעו לפני כ- 5 חודשים אחרי שחזרתי לקחת גלולות מליאן לאחר הפסקה של חצי שנה. במקרה או לא במקרה כאשר החלפתי גלולות למינולט על דעת עצמי החודש והן בחודש השני לחזרת נטילת הגלולות, הדימום שהיה לאחר המחזור נפסק לחלוטין. כאשר היו לי דימומים עם הגלולות הקודמות הם היו מסיביים ביותר במחזור ולאחר המחזור מעטים מאחר וגם באולטראסאונד וגם בהיסטרוסקופיה הדימום נצפה בתוך הרחם יחד עם קרישי דם וכביכול נשארו ברחם עד למחזור הבא (הדימום היה נוזלי ורב וראיתי זאת במו עיני בהיסטרוסקופיה). כמו כן, בלי קשר יצא לי בבדיקת פאפ LSIL ואז בבדיקת קולפוסקופיה אדוארדו שכטר אמר לי כי בוודאות אין סרטן צוואר הרחם וייתכן כי יש דלקת או תאים חריגים ברמה ממש נמוכה. כשחזרה הביופסיה היא יצאה תקינה לחלוטין- כלומר לא נצפו תאים עם שינויים פתולוגיים והומלץ מעקב בעוד חצי שנה. מאחר והרופא שלי שמע שאין יותר דימומים, אמר כי אולי כדאי לא לבצע היסטרוסקופיה ניתוחית ועל כן לקח לי דגימת ביופסיה מהרחם מאחר ואמר שאינו שקט מכך שכשהיו דימומים הם לא יצאו החוצה לאחר המחזור ורוצה להיות בטוח ולשלול את הסיכוי המזערי כביכול לסרטן רירית הרחם. מאחר ויצאו לי תוצאות לא תקינות בפאפ ובקולפוסקופיה ומאחר ואמר שהוא לא מבין למה הדימומים לא יצאו אני לא מצליחה להפסיק לחשוב על כך ולפחד ולהיות מוטרדת שמא הפאפ והקולפו העידו על תאים סרטניים בעצם ברחם ולא בצוואר הרחם כמו שנועדו לבדוק (אני חוזרת ומדגישה שהביופסיה בצוואר הרחם יצאה תקינה). אני מחכה לתוצאות ויש עוד כשבוע וחצי ומיום ליום חששותיי מתגברים ואני נעשית חולה נפשית! בבקשה ענה לי במפורט האם ייתכן שהפאפ והקולפו הראו תוצאה לא טובה בגלל הרחם או שאין קשר וכן האם נורמלי שהדימום לכשהיה לא יצא מהרחם חוץ מבזמן מחזור ועכשיו כשפסק האם זה בעצם סימן טוב. אודה על תשובתך במהרה, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף את גילי בת 31
לירון25/11/2012בת 31
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שכחתי להוסיף את גילי בת 31 - תגובה
פרופ' יונה תדיר25/11/2012נראה כי את מחפשת סיבות לדאגה, וספק אן ניתן להסירך ממסלול זה. אם איני טועה גם התקשרת אלי טלפונית, וניתן היה להבין שנרגעת, אבל זה היה רוגע קצר מועד. במצבים כגון אלה, לא פורום באינטרנט יבהיר לך מספר אי בהירויות, כגון דימום שאינו יוצא החוצה, וכיוב'.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על שאלותיי
לירון25/11/2012אני לא מחפשת סיבות לדאגה, סה"כ טבעי שאלחץ רק לעובדת קיום הבדיקה. פשוט חשבתי שלא קישרת בין שאלתי לסיפור כששוחחנו טלפונית ועל כן רציתי לרשום הכל מסודר כדי להיות בטוחה שהסברתי נכון. כמו כן, הרגשתי לפי תשובותיך הקודמות בדבר הדימום שלא יצא כי לא הבנת אותי נכון או לא הסברתי עצמי נכון. בבקשה ענה לי האם עצם זה שהדימום בזמנו לא יצא עד למחזור זה סימן רע בשילוב עם תוצאות הפאפ והקולפו הלא תקינות והאם עצם זה שהדימומים פסקו לגמרי כרגע זה סימן טוב. סליחה שאני חוזרת ושואלת, זה משום שאינני רופאה ועד לקבלת התוצאות אני מנסה להרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן בקיר האחורישרי22/11/2012
אודה לך אם תעזור לי בחוות דעת לפי בדיקת אולטראסאונד בשחלה ימנית 30X42מ"מ מבנה היפואקוגני עכור 30X24 נצפה גם זקיק 18 מ"מ בדופלר R.I 0.6
שחלה שמאלית 25X29 מ"מ זקיק בקוטר 16 מ"מ כמו כן נצפה מבנה היפוקוגני עכור בקוטר10 מ"מ . ליד השחלה מבנה ציסטי צלול 38X32מ"מ דופלר בדופן הממצא R.I 1.0
בקיר האחורי שרירן אינטרמורלי 3120 מ"מ . עלי לציין שבתקופה האחרונה יש לי מעט הפרשות חומות כמו לפני מחזור וכאבים בבטן התחתונה כמו כן אימי עברה ניתוח כריתת רחם עקב סרטן האם יש שצריך להדאיג אותי בתשובת האולטאסאונד? תודה על הייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן בקיר האחורי - תגובה
ד''ר רועי משיח22/11/2012שרי שלום
לא נראה שיש מקום לדאגה אלא להמשך מעקב
בריאות שלמה
ד"ר רועי משיח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםרימונה19/11/2012
שלום אני בת27 לפני כחודשים וחצי עברתי ניתוח להוצאת השרירן מיומה הוציאו בשלמותה בגודל 3ס''מ מאז אני זה כבר מחזור שני שלי ויש לי שטפונות כמו בנק הדם מלא דם כל שעה אני כבר ממש צריכה מקלחת בגלל זה וגושים של דם שבחיים לא ראיתי נראים כמו כבדי עוף ורודים האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - תגובה
פרופ' יונה תדיר19/11/2012רימונה, לא. זה ממש לא תקין. במידה ואינך נמצאת בקשר עם הרופא/ה המנתח/ת ו/או עם המחלקה בה נותחת עליך לבצע תחילה בדיקת אולטרהסאונד גינקולוגי (תוכלי לבקש הפניה מהרופא המטםל שלך, או לי אפילו רופא המשפחה) ולבקש שיתנו לך מידע ברור על מצב הרחם, רירית הרחם, והאם יש שרירן נוסף או כל מידע אחר המופק מבדיקה זו. רק לאחר מכן ניתן לשקול מה הסיבה ומה צריך או אפשר לעשות.
בהצחלה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסטרוסקופיה חוזרת או המשך a.v.f2718/11/2012
לא נתן לי להוסיף תגובה ... אוקיי אז ככה, אני בת 27 וההסטרוסקופיה הייתה באפריל 2010 והסונר ביולי 2010 מאז עברתי רק שלושה מחזוריa.v.f אשמח לתגובתך:-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסטרוסקופיה חוזרת או המשך . - תגובה
פרופ' יונה תדיר18/11/2012לא ניתן לחוות דיעה על בסיס נתונים מלפני שנתיים וחצי במיוחד כאשר מדובר בגיל זה בו שרירני רחם גדלים במהירות. יש ךבצע בדיקות חוזרות, תחילה אולטרהסאונד איכותי בו יהיה פירוט מדוייק של גודל ומיקום השרירנים ורק אז להחליט: א. אם יש תורך בהיסטרוסקופיה אבחנתית ו/או גם טיפולית, וגם לגבי המשך הפרייה חוץ גופית.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לפרסקופידנה13/11/2012
האם ניתן לנתח באופן לפרסקופי ציסטה שחלתית למרות הדבקויות באיזור הטפולות .
ניתוח לפרסקופי - תגובה
פרופ' יונה תדיר13/11/2012עקרונית ניתן. הדבר תלוי במידת ההדבקויות, מיקומן, ובמידת מיומנות המנתח/ת
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסטרוסקופיה חוזרת או המשך a.v.f2713/11/2012
פרופסור יקר, אלה תוצאות 4/2010 היסטרוסקופיה אבחנתית תעלת צוואר תקינה, רחם דו קרני, נצפו פיות החצוצרה עם מעבר נוזל דרכן. סונר גניקולוגי ד"ר משיח רחם- 58+66+51 מ"מ שרירני, רירית 12מ"מ. רחם בעל גבולות בלתי סדירים, הודגמו 4 שרירנים תוך דפניים הבולטים לכיוון החלל והסרוזה . חלל הרחם מפותל בין השרירנים ממדי השרירנים 26+21,24+21,23+24,21+26 מ"מ . שחלות נצפו במראה תקין. רחם שרירני! ב2010 הופנתי לשקילת ביצוע היסטרוסקופיה ניתוחית, שקילת כריתת חצוצרות או ביצוע מיומקטומיה... בדיון אם אחד הדוקטורים מפני שלא היו מיומות בולטות לתוך חלל הרחם אמר שאין מקום להיסטרוסקופיה ניתוחית... באותו זמן עברתי רק טיפול אי.וי.אף 1 והומלץ נסיונות חוזרים להשיג הריון בטיפול פריון! כרגע אני לאחר 3 טיפולים בלבד והפרופסור ביחידה אמר לי לעשות שוב הסטרוסקופיה אבחנתית ויש מצב לשקול אימוץ או אם פונדקאית האם אין לי סיכוי יותר? יש מקום לבדיקה חוזרת? אחרי שעברתי בגיל 22 ניתול בפתיחת בטן והוצאו 22 מיומות שמיתוכן 2 גדולות יש לציין ... עזרה דחוףףף בבקשה תודה
הסטרוסקופיה חוזרת או המשך a.v.f - תגובה
פרופ' יונה תדיר13/11/2012באופן הצגת השאלה יש מספר אי בהירויות ומספר סתירות, בין דחיקת חלל הרחם לאי דחיקתו?! לא ציינת גם מה גילך? ומתי בוצעה הסונר הגינקולוגי, לפני או אחרי ההיסטרוסקופיה. עברת בגיל 22 נתוח אבל לא ברור אם זה היה לפני שנה? או אולי 10 שנים?
בדילמה כגון זו סביר יותר לפנות לרופא/ה העוסק/ת בתחום זה על מנת לקבל החלטות שהן כה גורליות לגביך. הלא כן?
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שרירןסלין11/11/2012
יש לי שרירן ברחם במצב שהוא תופס כמעט את כל חלל הרחם לפי בדיקת רופאת נשים
הרחם שלי נמצא במצב של "הריון" בשבוע ה 18 מוגדל, כתוצאה מכך אני סובלת מדימומים
קשים בזמן הווסת וכמו כן סובלת מאנמיה אמוגלובין 7.2 לאחר התייעצות עם הרופאה היא
ממליצה להוריד את הרחם והשחלות אבקש את דעתכם בנושא
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסרת שרירן - תגובה
פרופ' יונה תדיר11/11/2012שאלות חשובות המגדירות סוג טיפול הן: גילך, תכניות הילודה שלך.
פרופ. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתך מיומה תת ריריתלירון05/11/2012
לא הבנתי את תשובתך סעיף 1- לחלש סיבות, למה הכוונה. כמו כן, האם אתה טוען שכדאי לי להפסיק את הגלולות? כי האמת שחשבתי על זה אבל הבנתי שזה דווקא מונע שרירנים. כמו כן, אם בבקשה תוכל לחדד האם זה נורמלי שהדם נשאר ברחם כאשר אני לא בווסת ולא יוצא החוצה?
בהמשך לתשובתך מיומה תת רירית - תגובה
פרופ' יונה תדיר05/11/2012הדמום כנראה נקרש וכך נראה ברחם. לא מדובר ב ״צנרת סתומה״.
לעניין הגלולות: הדבר שנוי במחלוקת. לעיתים זה מפחית דימום אך לא מקטין מיומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר לשרירן וארוע מוחי קלעופרה05/11/2012
שלום,
אני בת 45 נשואה ואם ל 3 ילדים בעקבות דימומים חזקים קרישי דם גדולים וכאבים חזקים בזמן מחזור ובמהלך כל החודש הופנתי לא.ס וגינלי שאובחן שרירן לא גדול 33 מ"מ במרכז הרחם, (האבחון התגלה לפני שבועיים) לפני חצי שנה בערך קבלתי ארוע מוחי קל (לא התפנתי לבית חולים) בבידקות שנערכו נראה הכל תקין שאלתי היא האם יש קשר בן השרירן וקרשי הדם לארוע שעברתי או שהדימומים מהשרירן נשארים רק ברחם ויוצאים ישר בזמן דימומים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יש קשר לשרירן וארוע מוחי קל - תגובה
פרופ' יונה תדיר05/11/2012לא. אין שום קשר.
פרופ. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת פוליפים וצ'יסטותזיוית05/11/2012
שלום פרופסור יונה
אני בת 34 אמא לילדה בת שנתיים וחצי מנסה להיכנס להריון מזה שנה וחצי.
יש לציין שאני גרה בחו"ל.
לפני 7 חודשים במהלך בדיקה של פאפס התגלתה ציסטה בגודל 3.5 ס"מ ונוזל בכמות גדולה בחלל הרחם. בביקור שלי בישראל עשיתי בדיקות נוספות והרופא בישראל אמר לי שאין שום משמעות לנוזל ושיש לעקוב אחר הציסטה.
יש לציין שערכתי עוד בדיקות כשחזרתי והרופא שלי הבחין כי הציסטה גדלה וכמות הנוזל עדיין גדולה.
בבדיקה האחרונה לפני כשבוע התגלתה ציסטה נוספת ופוליפים.
הרופא החליט לנתח.
שאלתי היא האם כל הבעיות שציינתי פוגעים בפוריות?
מה הסכנות בניתוח? האם יש כאבים אחר כך?
מה הסיכויים שפוליפים וציסטות חוזרים בעתיד?
אשמח לקבל תשובה בהקדם
אני אמורה לעשות את הניתוח בשבוע הקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסרת פוליפים וצ'יסטות - תגובה
פרופ' יונה תדיר05/11/2012קשה להשיב על שאלותיך מאחר והתאורים שלך אינם ברורים. ציסטות .. היכן? בשחלה? ברחם? ציסטה בחלל הרחם אינה סבירה. גם נוזל בחלל הרחם אינו ממצא שכיח ויש לברר את הסיבה אם הממצא אכן נכון. פגיעה בפוריות? ממה? מהניתוח או מלא לנתח (אם צריך ניתוח) וזה כאמור לא ברור כל עוד הממצא לא ברור.
כאבים? עיל לברר תחילה מה יש לך ומה צרי לעשות, ועניין הכאב (שלא קיים, כי נתוחים נעשים בהרדמה) לדחות למועד אחר.
פרופ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה תת ריריתלירון04/11/2012
שלום רב. אובחנה לי מיומה לאחר תלונות של דימום חזק מאוד מאוד בזמן מחזור עם גושים וכן דימומים עדינים לאחר המחזור (אני נוטלת גלולות). בבדיקת היסטרוסקופיה אובחנה לי לאחר שקשה היה לראות בהתחלה עקב דימום רב שהיה ברחם וגושי דם מיומה תת רירית 2 ס״מ והומלץ על היסטרוסקופיה ניתוחית. מה שאני לא מבינה זה איך מיומה כזו קטנה גורמת לככ הרבה דימום ברחם וכן מדוע הדימום ״תקוע״ ברחם. הרופא אמר לי שיתכן והשרירן יושב בצורה החוסמת את מעבר הדם. אז מה ששכחתי לשאול זה אם הוא חוסם, איך זה שבמחזור לא אלא להפך, הדימום מסיבי..כמו כן בבדיקת פאפ נתגלו תאים חריגים אך ברמה הנמוכה ביותר וכן עברתי קולפוסקופיה והרופא אדוארדו שכטר אמר שאין לי סיבה לדאגה כי אם יש משהו זה ממש ברמה נמוכה ואני ממתינה לתוצאות הדגימה. אני ממש מוטרדת נפשית ולא מבינה איך זה שבמקרה יש לי שתי בעיות וה״מקריות״ מלחיצה אותי כי אני פוחדת שזה קשור אחד בשני. על אף שהרופאים כולם אמרו לי שאין לי סיבה לדאגה. עדיין אני לא מצליחה להרגע ממחשבות על המחלה שאינני רוצה לרשום אפילו את שמה. הדימומים ממש מלחיצים אותי. האם זה נורמלי הדימומים הכבדים במחזור והעדינים לאחר מכן כשבוע וחצי אחרי המחזור.
מיומה תת רירית - תגובה
פרופ' יונה תדיר05/11/2012אם כל כך הרבה רופאיםמלא הצליחו להרגיע אותך, מי אני שאצליח.
1. אכן, אין קשר בין שני הדברים וכדאי לחלש סיבות אחרות לדאוג.
2. אכן. מה שחשוב יותר בהקשר למיומה ודימום זה המיקום ולא הגודל. ומיקום זה של המיומה שלך הוא האפייני לגרימת דימומים.
3. דימום זה (שלא כמו די עם וסת) נוטה לקרישים וזה מה שרואים ברחם. לא ״סתימות בצנרת״.
4. היסטרוסקופיה נתוחית היא אכן הפתרון הנכון.
5. לגבי הגלולות, יש לשקול שוב.
בהצלחה. פרופ. יונה תדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי מיומה תת רירית
לירון05/11/2012לא הבנתי את תשובתך- לחלש סיבות, למה הכוונה. כמו כן, האם אתה טוען שכדאי לי להפסיק את הגלולות? כי האמת שחשבתי על זה אבל הבנתי שזה דווקא מונע שרירנים. כמו כן, אם בבקשה תוכל לחדד האם זה נורמלי שהדם נשאר ברחם כאשר אני לא בווסת ולא יוצא החוצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי מיומה תת רירית
לירון05/11/2012לא הבנתי את תשובתך- לחלש סיבות, למה הכוונה. כמו כן, האם אתה טוען שכדאי לי להפסיק את הגלולות? כי האמת שחשבתי על זה אבל הבנתי שזה דווקא מונע שרירנים. כמו כן, אם בבקשה תוכל לחדד האם זה נורמלי שהדם נשאר ברחם כאשר אני לא בווסת ולא יוצא החוצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן אחרי לידהרז30/10/2012
שלום רב,
לפני שלושה חודשים ילדתי את בני הבכור בניתוח קיסרי מאוד לא שיגרתי עקב שרירין ידוע שגדל במהלך הלידה והגיע לכ- 15 ס"מ אשר חסם את תעלת הלידה. המליצו לי בעבר להיכנס להריוןן ורק אז לשקול להוציאו... וכך היה. כיום לאחר אולטרסאונד בקהילה מצב השרירן נשאר בגודל הנ"ל ואינו יורד כפי שאמרו לי שסביר שיקרה, הוא נראה נוזלי בתוכו ורובו דמי. אני מעוניינת להוציאו ובמהירות האפשרית.
האם שרירין מסוג זה והשתנותו המרקמית לאחר הלידה מסוכנת?
האם בניתוח להוצאתו בהכרח יבוצע חתך בבטן או שאפשר בשיטת לפרוסקופיה בגודל זה ובמרקם זה? כעת אני עם דימום מאסיבי שלא מוכר לי כווסת בעבר, האם השרירן משפיע על מצב הדימום או שזה טהגיוני כך 3 חודשים לאחר הלידה ?
אשמח מאוד להתייחסותך המקצועית והמהירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן אחרי לידה - תגובה
ד''ר רועי משיח30/10/2012רז שלום,
השתנותו של השרירן במהלך ההריון אינה מסוכנת. אופי השרירן ( ההתנזלות) והגדילה המהירה מעידים אולי על RED DEGENRATION שיכול להביא להקטנה של המיומה בזמן משכב הלידה ( ב 6 שבועות לאחר הלידה). איננו נוהגים להוציא שרירנים גדולים מ 10 ס"מ בלפרוסקופיה. אם את 3 חודשים לאחר לידה והשרירן לא קטן, בייחוד אם את סובלת מדימומים נראה על פניו ( בהיכרות שטחית דרך הרשת) שנכון יהיה לבצע כריתת שרירן בפתיחת בטן.
בהצלחה ובריאות שלמה,
ד"ר רועי משיח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)