פורום שרירנים ברחם - מיומה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• מיומה
    מיכל
    23/10/2011

שלום רב

אני בת 35 ללא ילדים, מזה כחצי שני מנסה להיכנס להריון באופן טבעי.
    לפני כשנה גיליתי שיש לי שרירן :
    מנח הרחם-קדמי, גודל הרחם-מ"מ -66*45*59 מ"מ,
    רקמת רחם-שרירני, רירית הרחם- 4 מ"מ, חלל הרחם- עם מעט נוזל, דוגלס-ללא נוזל,
    שרירנים- שרירן 1 בגודל 46*43 , מיקום-תוך דופני , קיר קדמי.
    עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית - ואין בליטה לחלל הרחם.

עשיתי 3 פעמים בדיקות הורמנליות משום שה- FSH היה גבוה, בבדיקה הראשונה - 23.8, בדיקה שנייה- 12.8, בדיקה שלישית - 12 בהפרש של כחודשיים אחת מהשנייה (יש לציין שלקחתי גלולות למניעת הריון במשך כ-15 שנה ברציפות ) בדיקת זרע יצאה תקינה למעט מורפולוגיה תאים תקינים 3% בלבד.

שאלותיי הם:
    1. האם עליי להמשיך לנסות להיכנס להריון באופן טבעי עוד כחצי שנה (סה"כ שנה)
    2. האם עליי להתחיל טיפולי הפריות כבר עכשיו?

הרופא שלי המליץ לבצע צילום רחם ולהתחיל מייד טיפולי IVF
    אשמח לשמוע את דעתך
    תודה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיומה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    23/10/2011

במצב של בדיקות FSH גבוליות אין זה סביר להמתין אלא לברר ולטפל עם מומחה/ית בתחום הפוריות. שרירן בגודל זה, במידה ולא בא לידי ביטוי בהגברת הדימום המחזורי , ספק מה מידת השפעתו על נסיונותיך להרות.  יש הצדקה לברר האם הביוץ, ספונטני או מושרה טיפול הורמונלי תקין ולהתקדם בהתאם.  את משמעות תוצאת בדיקת הזרע ניתן לברר בצורה הטובה ביותר ע״י הפריות הביציות שלך בהפריה חוץ גופית. 
    בהצלחה,
    פרופ. יונה תדיר 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

מיכל
    23/10/2011

תודה על תשובתך,

אתה יכול להרחיב מה הערך התקין לגילי (35) להורמון ה-FSH?
    ומה ההסבר לכך שהוא כל חודש משתנה ?
    האם עליי לתחיל טיפולי הזרעות? או ישר לגשת לטיפולי הפרייה חוץ גופית?

האם עליי לבצע צילום רחם? או שזה מיותר , הבדיקה הזאת קצת מפחידה אותי.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    24/10/2011

רמות FSH לשחלות ״צעירות״ נעות בסביבות ה 10. לקראת גיל המעבר או מסיבות אחרות מתחילות רמות הורמון זה לעלות והדבר עלול להצביע על רזרבה שחלתית קצרת מועד ו/או על תגובה שחלתית ירודה לגירוי ההורמונלי. לכן לא כדאי להמתין אלא להיות יותר אקטיבי לקראת השגת המטרה של היריון ולידה. מעבר לכך ראוי שהדיון על חלופות הטיפול יתקיים מול הרופא/ה המטפל/ת.
    פרופ. יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש להתיחס לשרירן כגורם מכשיל?
    גילי
    21/10/2011

אני בטיפולי פוריות מזה מספר חודשים , בת 43 מזריקה הורמונים כמעט מידי כל חודש. (המיומה נראה עוד לפני הטיפולים)

בבדיקות אולטראסאונד נאמר לי ע"י 3 רופאים שונים במרווחים של חודש בין בדיקה
    לבדיקה על אותו ממצא כי:

1. במרכז הרחם שרירן 25 מ"מ הדוחק רירית.

2.שרירן בקיר אחורי 23X24 מ"מ

3. נאמר לי בע"פ כי יש לי שרירן שנמצא על הרחם ולא ניתן להסירו בניתוח.(ללא ציון ממדים)

א.בהנחה שכל אחת מן האבחנות נכונה בנפרד- האם הממצא יפריע לקליטת הריון והאם יש לעבור היסטרוקופיה וטיפול/ניתוח?

ב. האם התרופות ההורמונליות עשויות להגדיל את המיומה לגדלים משמעותיים שיצריכו טיפול / ניתוח במהלך השנתיים הקרובות?

תודה

הוספת תגובה

• האם יש להתיחס לשרירן כגורם מכשיל? - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    22/10/2011

שאלתך אינה מתאימה לפורום אינטרנט במיוחד בחלקים בהם את מבקשת לדעת מה יהיה "בשנתיים הבאות", או בכלל, מה יהיה???
    לא ברור משאלתך האם את בטיפולי פוריות להיריון ראשון? וכיוב' האם הוכחה פוריות בעברך? כיווע לך ודאי (?!) בגיל 43 הסיכוי להרות קטן באופן משמעותי !!! לעומת נשים צעירות יותר, אפילו לעומת נשים בנות 39-41. ולכן לא ניתן לדעת, ודאי לא על בסיס מידע זה, מה מידת הקשר שבין השרירן/ים לבין אי הפוריות. האם לעשות היסטרוסקופיה? או לא? מדובר בפעולה קלה יחסית, אבל גם אותה יש לעשות רק אם צריך, וזאת ניתן לדעת, בין היתר, לאחר הגדרה מדוייקת יותר של מיקום השרירנים על פי בדיקת אולטרהסאונד איכותית
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרקם קדמי שרירני
    שרית
    16/10/2011

שלום
    רציתי לדעת האם תוצאות האולטרסאונד שעשיתי ביום העשירי למחזור תקינות? אני בת 46, נשלחתי בעקבות רירית מעובה, ציסטה ואיחור חודשיים במחזור ולקחתי דופסטון והבדיקה היתה אחרי המחזור. האם המרקם הקדמי השרירני צריך להדאיג אותי?

רחם:
    אורך 69
    רוחב 47
    מרקם קדמי שרירני
    רירית 8.5 סדירה

שחלה ימנית: 28X24 ממצא ציסטי צלול, ללא מחיצות וללא פפילציות בקוטר 22X23 דופלר ללא זרימות דם חריגות. יכול להתאים לזקיק.

שחלה שמאלית: 25X26 ממצא ציסטי צלול, ללא מחיצות וללא פפילציות בקוטר 17X17 דופלר ללא זרימות דם חריגות.

דוגלס ללא נוזל חופשי

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מרקם קדמי שרירני

הוספת תגובה

• למה דילגת על השאלה שלי??

שרית
    17/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרקם קדמי שרירני - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    17/10/2011

הבדיקה שלך תקינה. כ 80% מהרחמים קדמיים, ואשר למרקם השרירני אין לאמר על כך דבר בהעדר הגדרת שרירן ברור, לפחות בשלב זה. הרירית אינה מעובה, והציסטה הקטנה בשחלה חסרת חשיבות. האם נועצת ברופא/ה ששלח/ה אותך לבדיקה זו? בדיקה איננה דבר העומד בזכות עצמו אלא חלק מסיפור רפואי שלם. הלא כן?
    פרופ. יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, התור שלי לרופא הוא רק בנובמבר

שרית
    17/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן 9.5 ס"מ
    חני
    15/10/2011

ראשית תודה לך על ההתייחסות, ולגבי ההתלבטות שלי האם להחליט לכרות רק את השרירן? הרופא הציג בפני את 2 האופציות, האם ייתכן שיופיע שרירן נוסף שיצריך ניתוח נוסף- אני בת 38.

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן 9.5 ס"מ

הוספת תגובה

• שרירן 9.5 ס"מ - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    15/10/2011

לא זה השיקול שצריך להטריד אותך. להערכתי, וקשה לתת המלצות אישיות על סמך פרטים חסרים, עליך לשקול ברצינות גם את החלופה הנוספת שהצעתי, והיא צנתור עורקי הרחם והשרירן.
    פרופ. יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן 9.5 ס"מ
    חני
    13/10/2011

ביום שלישי כתבתי לך לגבי השרירן וביקשת לדעת את מיקומו שלחתי לך פרטים וכנראה
    שלא שמת לב.
    אני מצטערת , אבל אני זקוקה לחוות דעת ממך זה חשוב לי ודחוף.
    אז ככה אני בת 38 ועברתי 3 ניתוחים קיסריים.
    יש לי שרירן ברחם מזה 5 שנים וכיום גודלו 9.5 ס"מ הוא נמצא בקיר אחורי שרירן אינטראמורלי.
    לפני כחודש היו לי דימומים קשים שבעקבותם אושפזתי ונאלצתי לעבור גרידה.
    לפני כשבוע הייתי ביעוץ אצל פרופסור גמר מאשקלון והוא ייעץ לי לעבור ניתוח לכריתת שרירן או כריתת רחם אך המליץ לכרות את הרחם.
    קבעתי תאריך לניתוח לכריתת רחם ל-24/10 אך מאותו יום אני לא ישנה וכל היום בוכה.
    האם לדעתך כדאי לי לכרות רק את השרירן ולקחת סיכון שיכולים להופיע שרירנים נוספים בעתיד? עברתי 3 ניתוחים קיסריים ואני צריכה לעבור את הניתוח הנוסף הנ"ל זה לא סיכון לקחת צ'אנס?
    והאם ניתן לעשות ניתוח ללא פתיחת בטן בגודל כזה של שרירן ולאחר 3 ניתוחים קיסריים? אודה לך על תשובתך בהקדם האפשרי,
    חני

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן 9.5 ס"מ

הוספת תגובה

• שרירן 9.5 ס"מ - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    14/10/2011

משום מה אינני מצליח לקרוא את השאלה כולה. אתייחס לפיכך רק לחלקה הראשון. בנסיבות כגון אלה, לאחר 3 מתוחים קיסריים נראה כי החלופות העומדות לפניך הן או נתוח או צנתור עורקי הרחם והשרירן באופן המונע את הסיבוכים כגון דימומים ואינו מצריך כיסה לחלל הבטן או התמודדות עם שאלת ההדבקויות (אם יש כאלה בעקבות הנית׳וחים הקיסריים).
    פרופ. תדיר 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן בגודל 9.5 ס"מ
    חני
    11/10/2011

אני בת 38 ויש לי שרירן ברחם מזה 6 שנים וגודלו כיום 9.5 ס"מ. יש לציין שעברתי 3 לידות בניתוח קיסרי ובחודשים האחרונים אני סובלת מחולשה ודימומים חזקים בימים הראשונים של המחזור.לפני כחודש היו לי דימומים קשים אושפזתי ועברתי ניתוח גרידה.
    לאחר האשפוז הייתי ביעוץ ובו הומלץ לי על כריתת רחם מאחר ואין לי תכנון ללדת עוד ילדים. ואף קבעתי תאריך לניתוח בעוד שבוע וחצי.
    מאז אני לא מפסיקה לבכות ומאוד מפחדת השאלה היא האם אתה חושב שניתן לכרות רק את השרירן והדימומים והחולשה יפסיקו?

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן בגודל 9.5 ס"מ

הוספת תגובה

• שרירן בגודל 9.5 ס"מ - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    11/10/2011

קשה להשיב על שאלה זו ללא ידיעה על מיקום מדוייק של השרירן. סביר להניח שניתן לכרות את השרירן ולהמנע מכריתת רחם בגיל כה צעיר. מה שברור שאת חייבת טיפול גם בגלל הדימומים, הפגיעה בבריאות ובאיכות החיים, וככל שתמתיני יותר כך יקשה על שימור הרחם.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקום השרירן

חני
    11/10/2011

השרירן נמצא בקיר אחורי שרירן אינטראמורלי בגודל 94*96 מ"מ.
    במקרה שאחליט על ניתוח לכריתת השרירן האם ניתן לעשות את הניתוח ללא פתיחת בטן?
    עברתי 3 ניתוחים קיסריים, זו החלטה קשה עבורי- אם לאחר ניתוח לכריתת שרירן יופיעו עוד שרירנים ואצטרך שוב ניתוח זה נראה לי מסוכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקום השרירן - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    14/10/2011

נתוח כריתת השרירן לאחר 3 ניתוחים קיסריים בלפרוסקופיה (גם זה כניסה לחלל הבטן) צריכה להטריד אותך לא פחות מאחר פתיחה זהירה ומבוקרת של דופן הבטן. משום מה את מוטרדת מהדברים הפחות רלוונטיים וזאת מתוך אי היכרות הפרטים בהם מדובר (ולכן טוב שיש פורום כזה להבהרת הפרטים). כפי שציינתי במענה הנוסף, במקרה כמו שלך טיפול על ידיד צינתור כלי הדם הוא קרוב לוודאי הטיפול המועדף מאחר ובו, שלא כמו בניתוח רגיל א בלפרוסקופיה, אכן אין פתיחת בטן כלל.
    פרופ. יונה תדיר 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירנים והוצאת רחם
    תמי
    11/10/2011

פרופ' תדיר שלום רב,
    שוב אני פונה לקבל את עצתך המיקצועית.
    אני בת 48 עם שני ילדים.
    לפני מספר חודשים עזרת לי מאד כאשר התלבטתי בגלל כאבים ודימום רב עקב התקן ושרירנים ברחם. הוצאת ההתקן שיפרה בהרבה את המצב. ושמחתי על כך שלא מיהרתי להוציא את הרחם.
    כיום המצב הוא כזה שברחם יש שרירן אחד גדול (INTRAMERALES) בערך 7 ס"מ קוטרו. ובנוסף עוד שרירנים רבים חלקם בגודל 3 ס"מ. כך שהרחם הינו כפול בגודלו מהנורמלי. השרירן הגדול נמצא בדופן העליונה.
    הוסת מופיעה כל שלושה לשלושה וחצי שבועות, נמשכת כשבוע שמתוכם יומיים בערך עם דימום חזק ולאחרונה גם כאבים חזקים.
    רופאת הנשים ממליצה לבצע ניתוח אמבולטורי שמתבצע דרך הטבור ובו מוציאים את חלקו העליון של הרחם עם השרירן הגדול וחלקו התחתון נשאר כמו גם השחלות.
    זה המידע שנמצא בידי. דעתך מאד חשובה לי.
    האם זהו רק פתרון לשיפור איכות החיים? האם יש סיכונים? מדברים רבות על השפעה רגשית לאחר הוצאת הרחם, האם זהו סוג של פתרון פשרה? אני מבינה שהשחלות במקרה כזה ממשיכות לייצר הורמונים?
    לצערי אינני יכולה להגיע לייעוץ אישי אצלך כיוון שאני חיה בחו"ל. וכשהייתי בסוף אוגוסט בארץ וניסיתי לקבוע פגישה, אז היית אתה בחופשה (מקווה שהייתה חופשה נעימה)...
    מודה לך מאד על התייחסותך ועל דעתך
    תמי

לקביעת תור
    סגירה
    שרירנים והוצאת רחם

הוספת תגובה

• שרירנים והוצאת רחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    11/10/2011

שמח שעזרתי בעבר וספק אם אוכל לעזור הפעם. העובדה שהשרירנים גדלו אינה מפתיעה, וגם לא מפציעה העבדה שהדמם נמשך. זה המהלך הצפוי של הדברים. לצערי אין דבר כזה נתוח אמבולטורי. כוונת האופרה זה נתוח לפרוסקופי המבוצע בתנאי חדר ניתוח מלאים עם אשפוז יחסית קצר. האם זה הטיפול המתאים? יתכן. אבל לא בהכרח השרירן הגדול הוא הגורם לדימומים ויתכן שלאחר נתוח זה ימשכו הדימומים. ההחלטה על הטיפול המתאים תלויה במיקום המדוייק של השרירנים ואם אינך רוצה לעבור ניתוח יתכן שמתאים לך צנתור וחסימה של עורקי הרחם או השרירן.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עוד שאלונת

תמי
    11/10/2011

תודה פרופ' על תשובתך המהירה. כל מידע עוזר.
    אכן ניתוח לפרוסקופי.
    השרירן הגדול,אגב, בקוטר 7 ס"מ לא ממשיך לגדול כבר כשנה.
    ברשותך עוד שאלה:
    האם זהו ניתוח יותר חודרני/מסוכן/לא רצוי מאשר צינתור או חסימת עורקי הרחם?
    לפי הבנתי בניתוח שהוצא לי מוצא גוף הרחם ואז לא תהיה לי וסת, אך השחלות עדיין קיימות וממשיכות לייצר הורמונים, או שאני טועה?
    תודה וערב טוב
    תמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עוד שאלונת - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    11/10/2011

נתוח וצנתור הם שני דברים שונים ושניהם אינם מסוכנים. הרבה יותר מסוכן לצאת לכביש עם רכב בישראל וספק אם את אינך יוצאת מהבית עקב סכנה זו. לא מדובר במחק מילים אלא בסטטיסטיקה ברורה. ולכן השיקולים לא צריכים להיות שיקולי "סכנה". אכן, צנתור הוא פחות פולשני, ויש לו יתרונות וחסרונות, בהשוואה לנתוח לפרוסקופי או לנתוח בבטן פתוחה. בכריתת הרחם אכן, השחלות ממשיכות לתפקד עד גיל המעבר, כלומר יש מחזור אך אין דמום ווסת (ונא לא לערבב בין מחזור לדמום הווסת.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה וחג שמח!!

תמי
    12/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחם שרירני ואי פוריות
    עירית
    10/10/2011

שלום רב,
    באולטרסאונד שבוצע היום:
    רחם 65X40 מ"מ
    מרקם: קדמי שרירני , שרירן בקוטר 42*47 מ"מ ק שמאלי תתסרוטי.
    בקיר הקדמי מס שרירנים אינטראמורליים בקוטר 12*16 מ"מ 15*16 מ"מ ו- 13*14 מ"מ.

לאור הנתונים הללו האם הרחם "תקין "להריון?
    או שיש לשקול הסרת השרירן?
    אני נמצאת בטיפולי IVF ולאחר 5 כישלונות. היה הריון בראשון עד שבוע 10.
    בוצעה גרידה.
    היסטרוסקופיה תקינה.
    תודה רבה
    עירית

לקביעת תור
    סגירה
    רחם שרירני ואי פוריות

הוספת תגובה

• מוסיפה

עירית
    10/10/2011

לפני כשנתיים השרירן הגדול היה 33*34

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוסיפה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    11/10/2011

שאלתך מייצגת בעיה גבולית אשר אין לה מענה חד משמעי, ודאי לא על סמך הנתונים שפורטו. כללית ייאמר שגודל שרירנים אלה אינו מהווה התוויה ברורה להתערבות כירורגית ויש לעשות כל מאמץ כדי להמנע מניתוח כאשר פוריותך מהווה מרכיב מרכזי בשיקולים. במיוחד בשרירנים תת סרוטיים אשר פונים אל מחוץ לדופן הרחם (לכוון חחל הבטן ולא חלל הרחם). יחד עם זאת ייאמר כי מרכיבים נוספים הקשורים לפוריותך, אופי דמם הווסת וכיוב' חשובים אף הם. העובדה שהשרירן גדל אינה מפתיעה. הוא ימשיך לגדול.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו שרירן אינטרה מורלי?
    מיכל
    10/10/2011

הנני בחורה בת 39, לאחר הפלה עקב חוסר דופק בעובר בשבוע 8.5. טרם ההפלה לא הופיע כל גורם זר באולטרסאונד. כעת מופיע משהו שנקרא שרירן אינטרה מורלי? מהו? האם יכול להפריע לקליטה להריון והריון תקין?
    מודה מראש על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    מהו שרירן אינטרה מורלי?

הוספת תגובה

• מהו שרירן אינטרה מורלי? - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    11/10/2011

שרירן איטרה-מורלי משמעותו שהשרירן ממוקם במרכז דופן שריר הרחם. יותר מכך לא ניתן לאמר על בסיס מידע זה.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר צילום רחם
    טניה
    10/10/2011

שלום, יש לי שאלה
    אני בת 28 ללא ילדים
    אני אספר בקצרה לפני שנה עברתי גרידה בשבוע 11 (העובר לא התפתח) מאז אני מנסה להיכנס להריון ללא הצלחה
    לפני שבוע עברתי צילום רחם שבו נאמר שהחצוצרות שלי פתוחות אולם יש משהו בתוך הרחם שרק היסטרסקופיה הבחנתית תוכל לגלות מהו
    יש לציין שמבחינת בדיקות הורמונליות + זרע הכל תקין ומצויין
    השאלה האם " המשהו" בתוך הרחם הוא הגורם לאי פוריות?
    מה יכול להיות "המשהו הזה" ??
    והאם יתכן כי הוא נמצא שם עוד לפני הגרידה ומשום כך ההריון הראשון לא התפתח?
    אני מאוד לחוצה אשמח לתשובה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר צילום רחם

הוספת תגובה

• לאחר צילום רחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    10/10/2011

לילי, המונח "משהו" נמחק מהמילון הרפואי. לא ניתן להשיב על שאלת ה "משהו". וודאי לא האם "משהו" גורם לאי פריון. לעניות דעתי, הדרך לברר את אותו משהו היא ע"י בדיקת אולטרהסאונד ואחריה אולי גם היסטרוסקופיה אבחנתית.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר צילום רחם

טניה
    10/10/2011

תודה על התשובה המהירה ,
    רשמתי " משהו" כיון שגם הרופא שביצע את הצילום רחם לא ידע להגדיר מהו.
    באולטרסאונד לא רואים את מה שראו בצילום רחם לכן הוא שלח אותי להיסטרסקופיה
    השאלה שלי מה ניתן לדעת, כי עד לבדיקה יש לי עוד חודש ואני בלחץ....
    שוב בצילום רחם החצוצרות שלי פתוחות, ורק ברחם רואים "משהו לבן" שלא מובן..
    יש לה להסיק מכך? או שעליי לחכות בסבלנות לבדיקת ההיסטרסקופיה..

תודה רבה!!

לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר צילום רחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    10/10/2011

אם ניתן היה לדעת מה זה המשהו הזה הרי שלא צריך היה לבצע היסטרוסקופיה. ההיסטרוסקופיה אמורה לראות באופן ישיר מה זה ובמידת הצורך להוצ יאו ולבדוק במעבדה במה מדובר, אם ניתן להוציא "משהו מהמשהו".
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי,

טניה
    10/10/2011

תודה רבה
    וחג שמח....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להוצאת שרירן
    שרון
    06/10/2011

שלום רב
    אני בת 28 נשואה שנתיים ללא ילדים
    בדיקות ביוץ והורמונים תקינות ובדיקת זרע תקינה
    עשיתי 2 הזרעות שבינהם הייה לי הריון כימי ספונטני
    נשלחתי לעשות צילום רחם ותוצאת הבדיקה שיש פגם מילוי בקרן ימין
    נשלחתי לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית והתגלה :תעלת צואר תקינה, מבנה רחם תקין
    ובסמוך לקרן ימין מבנה דמוי שרירן קוטר 0.5*1 ס"מ דבוק לקיר הקידמי
    ואינו חוסם את הפיה ואת פיות החצוצרה
    הבעייה הייתה שהוא לא יכל להסיר את זה מכוון שהוא שהשרירן הוא ללא גבעול וחייב ניתוח
    הרופא שערך את הבדיקה הנ"ל וראה במצלמה ממליץ בשלב זה לא להתערב כירוגית
    והרופא שהפנה אותי לבדיקה כן ממליץ לעבור ניתוח להסרה
    אני נורא נורא מבולבלת ולכן פירטתי את הכל כמו שצריך כדי
    שיהייה לי אור בקצה המנהרה
    1.אני מפחדת לגרום נזק לרחם האם כדאי לעבור את הניתוח?
    2.השרירן היחסית גבולי בגודלו מהווה גורם עיקרי לאי פיריון?
    3.כדאי להמשיך בטיפולי פריון ללא ניתוח ?
    4. מה היחס בין שהניתוח יעזור לבין שיסב נזק ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להוצאת שרירן

הוספת תגובה

• ניתוח להוצאת שרירן - תגובה

ד''ר חן גולדשמיט
    11/10/2011

ג'אני שלום

במידה וקיים שרירן בתום חלל הרחם והוא לא מאפשר לך להיכנס להריון הנזק כבר קיים ומטרת הניתוח היא להוציא את השרירן על מנת להגדיל את הסכוי שלך להרות.
    מצד אחד אני ממליץ להוציא את הממצאים בחלל הרחם אבל ההתרשמות הכללית של מי שמבצע את ההיסטרוסקופיה היא מאוד חשובה. מכיוון שייתכן ומדובר בממצא קטן וההיסטרוסקופיסט לא המליץ על הניתוח הייתי ממליץ על אולטרהסאונד במטרה להגדיר היטב את גודל הממצא (ההיסטרוסקופיה פחות טובה לקביעת גודל).במידה ומדובר בממצא קטנטן אפשר להמשיך בטיפולי פוריות ואם ולא יהיה הריון תוך מספר חודשים לשקול מחדש את ההיסטרוסקופיה ניתוחית. רק צריך לקחת בחשבון שמיומות גודלות וישנה אפשרות שהניתוח יהיה יותר מסובך ולכן חשוב המעקב הצמוד
    בהצלחה
    ד"ר גולדשמיט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד''ר חן גולדשמיט

שרון
    11/10/2011

שלום רב
    זה שעברתי הריון כימי ספונטני לפני 5 חודשים יש לזה קשר לשרירן?
    שרירן בגודל 0.5*1 סמוך לקרן ימין דבוק לקיר הקידמי עד כמה יכול להוות בעייה לקליטת הריון ?
    מכוון שאין לשרירן גבעול אז זה מסבך יותר את ההסרה שלו (לפי הבנתי ) ואני בחורה צעירה שכל כך כל כך רוצה להיות אמא ומפחדת לסכן את הרחם עם השרירן לא כל כך מהווה בעייה
    אני בסך הכל עברתי 2 הזרעות עם איקוקלומין למה מלכתחילה להפנות לניתוח??
    הייתי מאד רוצה שתענה לשלושת השאלות שלי
    אני מודה לך מאד מאד ותבורך על הזמן שאתה מקדיש

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהריון עם 4 שרירנים
    יעל
    05/10/2011

שלום אני בת 30 בשבוע 20 הריון 2,הריון ראשון לידה רגילה והיה ידועה על רחם שיררני.
    לפני שבוע עקב כאבי בטן תחתונה הלכתי למיון ואושפזתי כיוון שהיו צירונים התחילו לי אינדומד ולאחר מכן פרסולאט חשוב לי לציין צירונים לא היה, היה קצת פעילות רחמית אבל כאבים יש עד עכשיו בבטן תחתונה בצד שמאל במיוחד אחרי יציאה ומתן שתן.
    יש לי 4 שרירנים-מימין 8 ס"מ ,משמאל קרוב לצואר 8 ס"מ,קידמי מימין 3 ס"מ ,קידמי משמאל 4.5 ס"מ.
    שאלותי הן:האם זה מסוכן לי או לעובר?
    האם יש לזה טיפול?
    האם אני אסבול עד סוף ההריון מכאבים?
    אמרו לי שלפעמים השריררנים מתקטנים האם זה נכון?
    אשמח שתענה לי תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בהריון עם 4 שרירנים

הוספת תגובה

• בהריון עם 4 שרירנים - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    09/10/2011

לא ניתן לטפל בשרירני רחם במהלך הריון אלא רק לעקוב ולהבדיל בין כאבים או תופעות לוואי אחרות נקשורות לשרירנים לבין כאלה שאינן קשורות אליהם ולהנחות כיצד לנהוג בהתאם. עם התקדמות ההיריון ולקראת שלבי הלידה יש להערך נכון למצב בו לעיתים העיבר אינו יורד כמקובל לתעלת הלידה ויש לכן להערך לניתוח קיסרי. שרירני רחם אינם פוגעים בדרך כלל בעובר עצמו ולאלתך, הם אינם קטנים במהלך ההיריון אלא רק גדלים, ובד"כ יותר מאשר קצב גידולם ללא היריון מאחר וריבוי ההורמונים ואספקת הדם גוררת גם את גידולם היחסי.
    בהצלחה.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת רחם בגלל מיומה
    רונית
    03/10/2011

רציתי לשאול האם כריתת רחם היא אכן הטיפול הטוב ביותר במיומות. שמעתי על טיפולים נוספים, כמו צנתור של העורקים שמזרימים את הדם למיומות.
    מה דעתך על הטיפול הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    כריתת רחם בגלל מיומה

הוספת תגובה

• כריתת רחם בגלל מיומה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    04/10/2011

דעתי שהטיפול בשיטת הצינתור הוא טיפול מצויין, וחבל שאינו מיושם באופן שוטף ושגרתי בארץ. בעיה אינה איזה טיפול טוב אלא איזה טיפול מתאים לאיזה סוג של מיומה. מגוון השיקולים אשר על פיהם ניתן להמליץ על התאמת טיפול זה או אחר כוללת גיל, תכניות ילודה, גודל המיומה, מיקום המיומה (או מיומות), קצב הגידול, ועוד.
    פרופ' יונה תדיר,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה על גבעול מחוץ לרחם - מותר לקיים יחסי מין?
    פרופ` יונה תדיר
    01/10/2011

תודה על תשובתך,ומה בנוגע לקיום יחסי מין? יש מניעה כלשהי לאחר סיום הדימום?

הוספת תגובה

• מיומה על גבעול מחוץ לרחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    01/10/2011

עקרונית אין מניעה, אולם כאמור, במקרה של ספק על סיבת הדימום (האם תקין? האם ממושך? האם נראה כדימום וסת או דמם שנקרש ואינו אפייני לווסת?) יש לוודא זאת תחילה.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה על גבעול שגודלה 10 ס"מ
    פרופ` יונה תדיר
    01/10/2011

שלום,
    לפני כ 4 ימים עברתי ניתוח להסרת מיומה על גבעול שגודלה היה כ 10 ס"מ,הניתוח התבצע בשיטת לפרוסקופיה,לאחר הניתוח הוסבר לי כי הניתוח עבר בהצלחה וכי לא היתה פגיעה ברחם או בחצוצרה,לפני כיומיים החל אצלי דימום,לרוב אני רואה אותו אחרי שכיבה ממושכת,לאחר בירור אצל האחות טענה כי הדבר שכיח ויכול להמשך ב 7 ימים,הדימום מרגיש ונראה כדימום של מחזור אך החודש כבר היתה לי וסת פעמיים.האם הדבר באמת תקין? שאלה נוספת,האם ישנה בעיה לקיום יחסי מין ? המיומה היתה מחוץ לרחם.
    אודה על תשובתכם

הוספת תגובה

• מיומה על גבעול מחוץ לרחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    01/10/2011

דימום יתכן אחרי נתוח רחם, בין כתוצאה ממניפולציות לרחם במהלך הניתוח או מסיבות הורמונליות, אך לא ניתן לאמר אם יש סיבות נוספות לדמום זה. בכל מקרה של ספק לגבי דמום אחרי נתוח יש לברר זאת עם הרופא המנתח או בית החולים בו בוצע הניתוח.
    פרופ. תדיר 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה