פורום שרירנים ברחם - מיומה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` יונה תדיר
פרופ' יונה תדיר
פרופ` רועי משיח
פרופ' רועי משיח
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' רועי משיח ללא פרסום בפורום

• האם השרירן מפריע להשרשה?
    רונית
    09/08/2012

בא.ס תלת מימדי שנעשה כדי להעריך האם שרירן בקיר אחורי מפריע להשרשה נכתב ש"נצפה שרירן בדופן אחורי הדוחק את חלל הרחם מעט קדימה, מימדי השרירן 20*22*28 מ"מ. מרחק השרירן מהסורוזה בדופן האחורי 6 מ"מ."

השאלה שלי: האם כדאי להסירה בניתוח? (אם כן או לא, בבקשה הסבירו למה). תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם השרירן מפריע להשרשה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה לציין: הבדיקה נעשתה יומיים

רונית
    09/08/2012

אחרי ביוץ כשהרירית היתה 9 מ"מ. בת 38

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לציין: הבדיקה נעשתה יומיים - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    10/08/2012

לא ניתן לקבוע בוודאות קשר זה וניתן לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית כדי לקבוע אם טיפול קל יחסית אפשרי או מוצדק
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי לאיזה טיפול קל התכוונת

רונית
    10/08/2012

שאפשר יהיה לבדוק באמצעות הסיסטרוסקופיה אבחנתית? (האם התכוונת למעין ניתוח?)

רוצה לציין שלפני בדיקת א.ס תלת מימדי עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית שהיתה תקינה ( הרופא הבודק אמר שהשרירן לא נראה דוחק רירית ו/או מעוות חלל- הבדיקה נעשתה לפני ביוץ ב-3 ימים)

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי לאיזה טיפול קל התכוונת - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    10/08/2012

לבדיקה זו התכוונתי והטיפול הוא היסטרוסקופיה ניתוחית אם זה מתאים אך נראה כי במקרה שלך אין בכך צורך.
    פרופ. תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובות ומהירות התגובה

רונית
    10/08/2012

ולסיום שאלה אחת אחרונה:- מדוע בדיקת ההיסטרוסקופיה האבחנתית מאבחנת טוב יותר מאשר הא.ס. התלת מימדי?

(האם המים שמוזרמים בבדיקה לרחם לא עלולים לגרום ללחץ על המיומה/שרירן כך שתראה לא דוחקת רירית / מעוות חלל)?

שבת שלום פרופ' תדיר!!!!

שיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובות ומהירות התגובה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    10/08/2012

שאלתך טובה וחשובה. מדובר בשתי בדיקות שונות לחלוטין הן בגישה והן במשמעות. בדיקת האולטרהסאונד התלת ממידי אינה נותנת הרבה יותר מידע בהשוואה לאולטרהסאונד דו מימדי (בהקשר לשרירני רחם) אם הבדיקה נעשית במכשיר טוב ובידים טובות באופן בו ניתן להגדיר במדויק את השרירן בשכבות הרחם ולהגדיר את מידת הקירבה לרירית הרחם. במקרים רבים ניתן על בסיס תשובה של בדיקת אולטרהסאוד טובה להמנע מהצורך בהיסטרוסקופיה אבחנתית וללכת ישר להיסטרוסקופיה ניתוחית אם יש שרירן הבולט באופן ברור מהדופן לחלל הרחם, ויותר ברור מזה, אם יש שרירן המצוי רובו או כולו על גבעו ממש בתוך חלל הרחם. במקרים בהם התמונה אינה כזו, אך יש חשד לדחיקה של רירית הרחם, יש הצדקה להיסטרוסקופיה אבחנתית אשר בה רואים במדויק, בראיה ישירה דרך עדשה כמו של טלסקופ, אם אכן, השרירן בולט לחלל הרחם ואם ניתן להסירו בהיסטרוסקופיה טיפולית. הדבר מחייב מיומנות שונה אשר אינה מצויה בידי כל רופא, ומדובר בבדיקה שהיא פשוטה יחסית. החדרת המים לחלל הרחם נועדה להרחיב את חלל הרחם ואי בה כדי לדחוק שרירן הבולט לחלל הרחם פנימה!!!
    פרופ. יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן ברחם
    גלית
    08/08/2012

אני בת 46 ,ויש לי שרירן פנימי אחורי שדוחק את הרירית בגודל 6/8 ס"מ.בחצי שנה האחרונה הוא לא גדל.אין לי תופעות כרגע ואני לא סובלת מזה.
    האם יש סיכוי שאני אמשיך לחיות עם זה "בשלום" או שזה משהו שבעתיד אצטרך להורידו?האם זה יכול לקטון עם הגיל?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן ברחם

הוספת תגובה

• שרירן ברחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    08/08/2012

בשלב זה נראה כי אין צורך לעשות שום דבר נוסף פרט למעקב בבדיקות אולטרהסאונד מידי כחצי שנה.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטות
    ר
    07/08/2012

שלום
    בשנה האחרונה כל הזמן משתבש הוסת ובבידקת אולטרסאנד מתגלה או ציסטה באחת השחלות או שיש עובי ברירית הרחם והרופאה מבקשת לקחת כדורים של פרוגסטרון והוסת חוזר ושוב אחרי כמה חודשים הכל חוזר ושוב בדיקה ושוב כדורים.
    גילי 48 והייתי בריאה עד לפני 3 חודשים עד שגילו אצלי גוש ממאיר בשד ללא גרורות . יש סיפור משפחתי אבל לא גנטי. האם טיפולים אונקולוגים אמורים לפתור את הבעיה ?

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטות

הוספת תגובה

• ציסטות - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    07/08/2012

ספק אם יש כאן מקום להתלבטות. טיפולים אונקולוגיים בגידול ממאיר בשד חייבים להיות דבר ראשון, ותלוי כמובן מה הטיפול המומלץ. לטיפולים אלה עלולות להיות תופעות לוואי על מערכות גוף רבות אך יש לבצעו תחילה ואז לעסוק בשאלות אחרות.
    פרופ. תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה פירוש הממצא הזה??
    נטע
    01/08/2012

שלום רב,

אני בת 40. אחרי 5 נסיונות של הזרעות(אחד הנסיונות הסתיים בהפלה טבעית אחרי מספר שבועות בלבד).
    עשיתי אתמול צילום רחם וחצוצרות.
    הממצא (ציטוט): "מילוי לא הומוגני של חלל הרחם. פגם מילוי כפוליפ באיסטמוס.
    חצוצרה ימין - מעבר ופיזור תקינים.
    חצוצרה שמאל - מעבר ופיזור תקינים"
    השאלה שלי:
    א. האם יתכן שבתוך המושג: "מילוי לא הומגני" - כלול, חלילה, נושא של הידבקויות?
    (האם ניתן בכלל לראות הידבקויות בצילום רחם? או שאהיה חייבת לבצע בדיקת היסטוסופיה?)
    ב. האם "פוליפ באיסטמוס" עלול לגרום לבעיות קליטה בהיריון?
    או, חלילה, לפגום בהריון ולגרום להפלות?
    ג. האם תהיה חובה להסיר פוליפ זה?
    אודה על התיחסותך לכל השאלות.
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    מה פירוש הממצא הזה??

הוספת תגובה

• מה פירוש הממצא הזה?? - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    01/08/2012

פוליפ בחלל הרחם עלול להשפיע על קליטת עובר, אך אין הכרח שיפגע. מאחר והסרת פוליפ אינה פעולה סבוכה אלא פשוטה יחסית מקובל להסירו בכל מקרה, בגישה היסטרוסקופית (ראיה ישירה לחלל הרחם).
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. האם "באיסטמוס" = בחלל הרחם?

נטע
    01/08/2012

דוקטור,
    ראשית - כל הכבוד על התשובה המהירה!
    תודה!!

מאחר ואני בגיל לא צעיר...והיות ואני בטיפולי פוריות....אני לא רוצה להפסיד עוד חודש של טיפולים.
    נשאלת השאלה - עד כמה חשוב ודחוף להסיר פוליפ כזה, שנמצא כאמור באיסטמוס?

שוב, רוב תודות!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה, השאלה מופנית לפרופסור כמובן.

נטע
    01/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. האם "באיסטמוס" = בחלל הרחם? - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    01/08/2012

מצוך התשובה לא ברור אם זה פוליפ או דמוי פוליפ. האיסטמוס הוא חלק מחלל הרחם וכדאי לדעת מה קורה בחלל הרחם לפני נסיון לכניסה להריון. מדובר בפעולה פשוטה, ובמקרה של אי בהירות מבצעים היסטרוסקופיה אבחנתית תחילה וזו אינה מחייבת כל הכנה או הרדמה.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש חשיבות ליום במחזור?

נטע
    04/08/2012

תודה רבה לך, פרופ' תדיר!

אכן, קבעתי תור לבדיקת היסטרוסקופיה.
    אבל - התור יתקיים רק בעוד כשבוע וחצי. וזה אומר - ביום ה- 22 למחזור .
    כלומר - 22 יום לאחר תחילת הווסת.

השאלה - בהנחה שקבלת הווסת אצלי היא כל 27 -28 יום, ומאחר וידוע לי שככל שמתקדמים הימים - עובי הרירית רק הולך וגדל -
    האם יש חשיבות ליום המחזור בהיסטרוסקופיה שבו מבוצעת הבדיקה?

שוב , תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש חשיבות ליום במחזור? - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    04/08/2012

אכן, יש הגיון בשאלתך. ניתן לבצע בדיקה זו בכל שלב כל עוד אינך נמצאת בשלב דימום, אך עדיף לבצעה בימים הראשונים לאחר תום הדמום.
    פרופ. תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש קשר
    מ.
    30/07/2012

בין תזונה לשרירינים? האם בעקבות תזונה לקויה יכולים להיות שרירינים?

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש קשר

הוספת תגובה

• האם יש קשר - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    30/07/2012

אכן, יתכן קשר. הנושא מורכב מאד וקשה לענות עליו בפורום זה. כללית ייאמר שבתזונה המודרנית יש מזונות בהם יש תוספות של הורמונים, ודמויי הורמונים נשיים מהחי ומהצומח\, ואלה עלולים להגביר קצב צמיחה של שרירנים. אנו רואים יותר ויותר נשים צעירות אשר פרט למרכיב הגנטי יש גם השלכה תזונתית לקצב הגידול.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אולטרסאונד בשל שרירנים ברחם
    פרופ` יונה תדיר
    19/07/2012

שלום עשיתי אולטרסאונד רחם.
    אני בת 47 רווקה ללא ילדים, מעוניינת עוד להכנס להיריון .
    לפי בדיקות הגעתי לגיל המעבר.
    מחזור עדיין יש .
    תוצאות בדיקות: מנח הרחם -קדמי -מדידות הרחם ללא שרירן גדול -גודל הרחם35X39 ממ. רירית הרחם בעובים 3 מ"מ-תיאור הרירית -סדירה. דוגלס -ללא נוזל
    שריררנים-ממצא היכול להתאים לשרירן מספר 1-19X19 מקום:תוך דופני,קיר אחורי
    ממצא היכול להתאים לשרירן מספר 2-בגודל 22X22 מ"מ
    מיקום תוך דופני,קיר קדמי ,קיר אחורי .
    ממצא היכול להתאים לשרירן מספר 3-בגודל 78X111 מ"מ -מקיום סב סרוזי,קיר אחורי, קיר שמאלי.
    שחלה ימנים -לא הודגמה , ללא ממצא חריג
    שחלה שמאלית-הודגמה בגודל 14X22 מבנה וגודל תקינים.
    ההערות לבדיקה-אגן קטן, אב+וגינלי US
    אני מאד מודאגת מה זה אומר? האם השיררנים גדולים מדי ? האם בגיל המעבר זה רק נסוג?
    האם אצטרך להוציא את הרחם? האם אני צריכה טיפול לשרירנים?
    ואם אכנס להיריון ( למרות גילי) האם זה מהווה מכשול? האם בגלל אצליח להכנס להיריון
    למרות גילי ומה שמפריע זה השרירנים?
    מה זה אומר אגן קטן אב+וגינלי US
    אני מאד מודאגת מפחדת מתוצאות אלו.
    יש לציין שזאת פעם ראשונה שעשיתי לפני מס' ימים את הבדיקה. לא ידעתי על זה שיש לי שרירנים לפני.
    מה שכן עכשיו אני מבינה למה יש לי תדירות גבוהה לשתן, שאני לא יכולה להתאפק.
    תודה על תשובתכם מראש

הוספת תגובה

• שרירנים ברחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    19/07/2012

כידוע לך ודאי, ספק רב אם הריון צפוי בגיל ובנסיבות המתוארות. לפי הגדרת השרירנים שלך את זקוקה לטיפול ובחירתו ראוי יש שתתקבל תוך ייעוץ עם הרופא/ה המטפל/ת שלך.
    בהצלחה, פרופ, תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירנים ברחם

מיכל
    19/07/2012

לא הבנתי . אני נלחצתי מתשובתך.
    איזה טיפול אני אמורה או רצוי שאבחר? ניתוח להוצאת רחם?
    לפי תשובתך מצבי מסוכן?
    תודה
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירנים ברחם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    19/07/2012

מצבך אינו מסוכן, אך בגודל זה של שרירני רחם עליך לפנות לרופא/ה ולא לפורום ציבורי באינטרנט.
    פרו. תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירנים

מיכל
    19/07/2012

תודה. אני אפנה לרופא מטפל. רק הרופאה פשוט בחופש והיום קיבלתי את התוצאות ולא הייתי רגועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירן ברחם בהריון רצוי
    שירה
    19/07/2012

שלום רב .

אני בחורה בת 21 בהריון ראשון ספונטני שבוע 13 , משקל 52 גובה 1.50
    ולפני כמה ימים עשיתי שקיפות עורפית וב"ה העובר בסדר , רק שהרופא גילה שיש לי שרירן בקיר קדמי תוף דופני בגודל 18 מ"מ , יש לציין שלפני הכניסה להריון עשיתי אולטרסאונד וגינלי ולא ראו דבר .

האם זה מסוכן להמשך ההריון ומה בכלל אפשר לעשות כרגע?

תודה רבה מראש שירה .

לקביעת תור
    סגירה
    שרירן ברחם בהריון רצוי

הוספת תגובה

• שרירן ברחם בהריון רצוי - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    19/07/2012

בשלב זה אין מה לעשות. עצם הידיעה המוקדמת חשובה לצורך מעקב, במהלך ההריון ובעתיד. סביר להניח שהשרירן יגדל במהלך ההריון, אבל מעקב סדיר יסייע בידך להבין במה דברים אמורים. מדובר בשרירן קטן בשלב זה והסיכוי שלא יפריע למהלך ההריון או לעובר - סביר.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בדיקת א.ס. תלת מימדי במקביל מפר
    שרי
    16/07/2012

צריכה לעבור החזרת עובר ובמקביל לבצע א.ס. תלת מימידי (בימים 16-20 למחזור) כדי לבדוק האם מיומה אינטראמוראלית בקיר אחורי דוחקת את הרירית ומפריעה להשרשה.1. האם בדיקת א.ס תלת מימדי שונה פיזית מבדיקת א.ס. וגינלי רגילה?2. האם הבדיקה עלולה לפגוע בהצלחת תהליך השרשת העובר ברחם ועדיף לבצעה לאחר תוצאת הבטא?

הוספת תגובה

• האם בדיקת א.ס. תלת מימדי במקביל מפר - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    16/07/2012

בדיקת אולטרהסאונד תלת מימדית לא תתן תשובה האם נוכחותה תפגע בתהלי ההשרשה. לאחר השתלת עובר בעקבות תהליך הפריה חוץ גופית עדיף להמנע ממניפולציות נוספות ברחם, בבדיקה זו או אחרת, ויש להמתין ולראות אם ההריון יקלט או לא.
    אין בשאלתך פרטים על גודל השרירן, ובמקרה של ספק על מיקומו יחסים לדופן הרחם, והאם השרירן דוחק את הרירית, בולט לחלל הרחם, וניתן לכריתה בדרך הרירית, יש לבצעה לאחר השלמת הליך ההפריה החוץ גופית (אם את כבר נמצאת בעיצומו) בדיקת היסטרוסקופיה )אבחנתית או טיפולית - לפי הממצא).
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירנים ברחם גיל 52
    אילה בורבא
    09/07/2012

שלום
    אאישה בת 52 עם שררים ברחם ורחם מוגדל
    מקבלת עדיין מחזור שנמשך 8 ימים (כך היה כל החיים)
    מוגלובין 9 (כנראה בגלל המחזור הארוך דרך אגב מקבלת מחזור קבוע
    סבלתי כל השנים מהמחזור הארוך ומהדימום החזק.
    עכשיו כל הרופאים ממליצים לי להוריד את הרחם???
    נכון אני לא מתכננת ילדים נוספים והרחם ?? מה הוא רק שק לתינוק??
    אני לא מרגישה כך..
    מה עלי לעשות??? האם יש דרך נוספת לקצר את משך המחזור ..
    צריבת דפנות הרחם ?? בגילי??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שרירנים ברחם גיל 52

הוספת תגובה

• שרירנים ברחם גיל 52 - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    09/07/2012

אכן, נשים רבות מרגיות קשק לרחם ובמקרים רבים אין הצדקה להסירו. ההחלטה נתונה בידי האישה, אך כדי לקבל החלטה מושכלת עליך לוודא שיש בידך את פרטים כגון: גודל השרירן או השרירנים, מיקומם בשכבות הרחם, ואם יש בידך בדיקת אולטרהסאונד קודמת כדאי לוודא מה קצב גידולם לאורך ציר הזמן.
    פרטים אלה עשויים לסייע בידי הרופא/ה המטפל/ת לבחון מה מידת החיוניות בכריתת הרחם\ או המלצה על טיפול אחר, או רק מעקב ללא טיפול.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המיומה מפריעה?
    שרי
    06/07/2012

בבדיקה א.ס. דו מימדי נראה שרירן בדופן אחורי בחלקה התחתון אינטראמורלי בגודל 2.6*3.1 ס"מ הנראה כדוחקת את הרירית באזור האסיטמוס. 1. איזו בדיקה יכולה לומר בוודאות האם המיומה דוחקת את הרירית? 2. האם המיומה הנ"ל יכולה לפגוע בסיכויי ההשרשה והריון בהנחה שהרירית דוחקת? בת 34 תודה

לקביעת תור
    סגירה
    המיומה מפריעה?

הוספת תגובה

• המיומה מפריעה? - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    06/07/2012

הבדיקה המתאימה להשלמת המידע היא היסטרוסקופיה אבחנתית. ומתוך שאלתך על סיכויי ההשרשה ניתן להבין שבכוונתך להרות. אין לדעת מה מידת ההשפעה והדבר תלוי במצב הרחם. במקרים רבים אין לכך השפעה על השרשת העובר, אבל אם יש בכוונתך להרות כדאי שלאלהמתין עד שתגדל מאד. לא ברור משאלתך אם הרית בעבר? או לא? שהרי בישראל של היום.... מי מתכנן/ת ילודה לפני גיל 45 :-) ? :-)
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה בעצם ומה זה אומר?
    שרי
    06/07/2012

בבדיקת אולטראסאונד בשלושה חודשים אחרונים נראה בשחלה ימנית מבנה סמיסולידי בגודל 37*23 מ"מ ולאחר חודש וחודשיים 21*17 מ"מ עם אזורים ציסטיים ואקוגניים שיכול ע"פ דעת הרופא וטכנאית האולטראסאונד להתאים לאנדומטריומה או דרמואיד. אין לי אנדומטריוזיס , צילום רחם תקין, היסטרוסקופיה אבחנתית תקינה ואין לי כאבי מחזור של אנדומטריוזיס. מה זה עוד יכול להיות? האם יכול להיות שזו אנדומטריומה למרות שאינני סובלת מאנדומטריוזיס? מה המשמעות של הממצא מבחינת פוריות במידה וזו ציסטה אנדומטריומה? (ע"פ דופלר אין שם זרימה) האם היא תוכל להיספג במידה וזו ציסטה אנדומטריומה? אודה לך אם תוכל ל"עשות לי סדר בבלאגן" לא מבינה את המשמעויות של הממצאים ומה בעצם יש לי שם בשחלה ימנית?

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה בעצם ומה זה אומר?

הוספת תגובה

• מה זה בעצם ומה זה אומר? - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    06/07/2012

מניסוח שאלותיך נראה שנכנסת די עמוק לנבכי הבלאגן (כלשונך) ומה שיש לך בוודאות ניתן לדעת רק על בסיס לפרוסקופיה. אנדומטריומה (שהיא ציסטה בעל גוון דומה לזה של אנדומטריוזיס, כלומר מחלה מפושטת לעומת ממוקדת בשחלה) לעיתים היא חלק מאדנומיוזיס ולעימים היא ממוקדת רק בשחלה. ההיסטרוסקופיה האבחנתי אינה קשורה לשאלותיך מאחר ולא ניתן לראות בגישה אבחנתית זו את השחלות אותן ניתן לראות רק בלפרוסקופיה. אם אכן מדובר בציסטה מסוג אדמומיוזיס היא נוטה לעבור שינויי גודל, אך לא סביר שתספג לתעלם ללא כריתה כירורגית. ואשר לשלאתך על פוריות? לכל אלה יש השלכות על פוריות מאחר וכל בעיה המתעוררת באגן האישה ובשחלותיה יש לו קשר לפוריות. לכן עליך להוועץ במומחה/ית על מנת לנווט את ההחלטות שלך באופן בו תשמר פוריותך.
    בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירנים
    שאלה
    03/07/2012

שמעתי על גידול שיכול להיות בחצוצרה שהוא סבך של שיער ושיניים.. זה נחשב גם לשרירן?
    או למיומה? זה מפחידדדד...

לקביעת תור
    סגירה
    שרירנים

הוספת תגובה

• שרירנים - תגובה

ד''ר רועי משיח
    03/07/2012

שלום רב
    את מתכוונת לגידול שחלתי ששמו דרמואיד dermoid
    אין קשר בינו לבין שרירנים
    בריאות שלמה
    ד״ר רועי משיח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות אקוגניות וזרימת דם
    חגית
    24/06/2012

ד"ר יונה, תודה על תשובתך המהירה לשאלתי.
    ליתר ביטחון ועקב ניסיונות לא טובים בעבר, הוספתי את הנוסח המלא של ההפניה והתשובות שקיבלתי:

הממצאים של הרופאה המפנה: רירית 9 מ"מ נצפתה מקודה היפראקוגנית צמודה לרירית- הפניה לדופלר
    תאורו: שתי שחלות בגודל ומרקם תקינים. שחלה ימין זקיק עכור 16 מ"מ . בדיקת זרימת דם בכלי דם היקפיים כגון דופלר

כשהגעתי לעשות בדיקת דופלר אצל הרופא הוא אמר שזה לא ניתן. עשה בדיקת אולטרה סאונד וכתב:
    בצמוד לחלל הרחם בדופן קדמי הודגמו שתי נקודות אקוגניות בגודל 0.1 שיכול להתאים להתחלת התפתחות של שרירן? לא ניתןלקבל זרימת דם להערכה.

מה היא דעתך? האם יש סיכון לזרימת דם לא טובה ובהריון תקין?

תודה מראש
    חגית

הוספת תגובה

• נקודות אקוגניות וזרימת דם - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    25/06/2012

להערכתי בדיקת זרימות הדם לא תוסיף דבר. בכל מקרה עליך לשוחח על הנדרש עם הרופא/ה.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה צוארית גדולה
    י.
    18/06/2012

בת 49, אמא ל2.
    הסתבר שהכאבים העזים מהם אני סובלת, נובעים ממיומה ידועה לי כבר כ15 שנה... שגודלה 100*100*100מ"מ... והתיישבה כעת בצואר הרחם, לוחצת על החלחולת, הנרתיק וכנראה על כל המערכת והצינורות. "גוש מיומטוטי בולט מהדוגלס לפורניקס האחורי ובולט לתוך האנום"...
    הטלת שתן הפכה למשימה כואבת וכמעט בלתי אפשרית... כמויות קטנות וביחס הפוך לשתיה... יציאות מהסוג השני... בקושי עוברות, ובסה"כ כאבים עזים.

הוצע לי דקפפטיל 3.75 לשלושה חודשים כדי לנסות להקטינה לקראת ניתוח הסרת הרחם. כרגע אין מצב לנסות להוציא אותו לדברי הרופא.

1. האם יש לדעתך אפשרויות נוספות? כמובן שאיני מצפה לייעוץ מדוייק, אבל אולי קצת הרחבת האפשרויות?
    2. האם צפויים נזקים של ממש באברים נוספים? שלפוחית השתן או אחרים? מה עוד שם בסביבה הזו? אני כבר בפאניקה...
    3.בדיקות הדם תקינות, המוגלובין תקין... רק תשובת c125 עדיין לא הגיעה....

תודה רבה לך מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    מיומה צוארית גדולה

הוספת תגובה

• מיומה צוארית גדולה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    18/06/2012

כפיחייבה פי שוודאי ידוע לך, מצבך חייב טיפול בעבר ומחייב טיפול גם היום. ספק אם דפקטיל ישנה את הגישה הטיפולית ובמצב דברים זה עליך לעשות (את מה שנראה שאת בר עושה ממילא) וזה נועצת ברופא/ה נשים בעל/ת נסיון רב. קשה לייעץ מעבר לכך .
    פרופ. תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך על ההתייחסות המהירה

י.
    18/06/2012

ביקשתי לדעת האם מנסיונך... הדקפפטיל אכן מקטין את המיומות.. לקחתי הבוקר את הזריקה הראשונה. ברור לי שאני הולכת לניתוח ואין לי כל התנגדות אליו... להיפך. העיקר שהכאבים יפסיקו.
    כי הרופא אמר שבלי הקטנת כל העסק שם, לא ייתכן ניתוח בכלל.
    אז יש הצלחה לדקפפטיל?

שוב תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך על ההתייחסות המהירה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    18/06/2012

יש הצלחה בדף פטלי להקטנת שרירני רחם, אבל במקרה שלך קשה בדרך זו להעריך מה מידת דחיפות הניחוח.
    פרופ. תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך על ההתייחסות המהירה - תגובה - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    18/06/2012

יש הצלחה בדקפפטיל להקטנת שרירני רחם, אבל במקרה שלך קשה בדרך זו להעריך מה מידת דחיפות הניחוח.
    פרופ. תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך.

י.
    18/06/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות אקוגניות
    חגית
    13/06/2012

שלום, בבדיקת אולטרה סאונד שעשיתי, הודגמו שתי נקודות אקוגניות בגודל 0.1 מ"מ, בצמוד לחלל הרחם בדופן הקדמי. האם זה עלול לפגוע בהריון?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נקודות אקוגניות

הוספת תגובה

• נקודות אקוגניות - תגובה

פרופ' יונה תדיר
    13/06/2012

נקודות אקוגניות אינן אבחנה של ממצא אלא רק תאור ממצא המתאר רקמה
    בעלת דחיסות שונה מהסביבה על פי תמונת גלי הקול (אולטרהסאונד). אין
    בתאור זה כדי לאמר דבר על הקשר להיריון, למחלה כלשהיא וגם לא למיקום
    הממצא. עליך לקבל יותר פרטים ולברר את משמעותם (אם יש משמעות ) עם
    הרופא/ה המלווה אותך בהיריון.
    פרופ. תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה