מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר ניתוח שרירןהדר23/05/2013
שלום רב, עברתי ניתוח באפריל להוצאת שרירן, לאחריו היה לי מספר ימים בודדים של דימום והופסק. כחודש לאחר מכן קיבלתי מחזור ומאז עבר יותר מחודש וחצי ולא קיבלתי בשנית. עשיתי בדיקת הריון שיצאה שלילית. האם קורה שאין מחזור לאחר הניתוח. יש לי סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר ניתוח שרירן - תגובה
פרופ' יונה תדיר23/05/2013אין שום דרך להשיב על שאלה זו. בת כמה את? מה היה אופי המחזור בעבר? מה הניתוח שעברת" מה היה גודלו ומיקומו של השרירן? ועוד ועוד.
נראה כי עליך להוועץ ברופא (או במחלקה) בה נותחת.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
הדר26/05/2013הניתוח שעברתי הסרת מיומה בניתוח הסטוסקופיה ניתוחית שעבר בהצלחה אני בת 47
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך לשאלה - תגובה
פרופ' יונה תדיר26/05/2013אכן, עליך לפנות לרופא/ה המנתח/ת.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
הדר27/05/2013התייעצתי עם המנתח, אמר שאפשר להמתין עד חודש יולי ולבוא לבדיקה. האם לחכות? האם יש לי בכל זאת צורך להבדק מוקדם יותר? מה דעתך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך שאלה - תגובה
פרופ' יונה תדיר27/05/2013דעתי היא שרק הרופא המנתח יודע מה היה לך, מה הניתוח שעברת, מה הרקע הכללי בו מדובר, ורק הוא יכול להעריך מה נכון לעשות. תמוה שנתת בו אמון לנתח ואץ מטילה ספק בהמשך המלצותיו?
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלת מחזור
הדר27/05/2013אני לא מפקפקת ברופא אלא רק בקשר לזה שאין לי מחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רצוי להוציא את הממצא או שמא זה מסוכן להשאירו?פרופ` יונה תדיר21/05/2013
שלום רב,
אני בת 39 אמא ל2.
4 שנים אחרונות אותו שרירן ברחם באותו הגודל. היתה לידה אך נותר שם באותו מקום.
בUS דופלר:
מחלה נוכחית TVS AUS
רחם בכפיפה אחורית (מה זה...?)
נייד ביחס לסביבתו, מימדיו 65-56-85 מ"מ
רירית רחם סדירה, בתוך הרירית באיזור הפונדוס מודגם ממצא סולידי במימדים 12-18-15
נפח של כ- 1.7 סמ"ק.
הממצא מחובר לדופן הקדמית של הרחם על גבעול בקוטר 11 מ"מ. אספקת הדם לממצא מגיעה מהדופן הקדמית של הרחם.
הממצא עשיר בכלי דם עם תנגודת תקינה RI= 0.52-0.67הממצא מוגדר היטב ומוקף במעט נוזל.
שתי שחלות בגודל ומראה תקין.
ללא נוזל חופשי באגן.
לסיכום: ממצא סולידי תוך רחמי מאורגן היטב ומוגדר שמקורו בדופן הקדמית.
באבחנה מבדלת : פוליפ, שרירן, אחר
מומלץ לשקול היסטרוסקופיה טיפולית.
שאלותיי:
1 האם רצוי להוציא את הממצא או שמא זה מסוכן להשאירו?
2. האם היסטרוסקופיה טיפולית היא לא ניתוחית ללא הרדמה כללית? מקומית?
3. האם יש סיכון לנקב ברחם? חוסר פוריות בעתיד? עקרות?
תודה וסליחה על אורך השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן ברחם - תגובה
פרופ' יונה תדיר21/05/2013קשה לדעת מניסוח הדברים מה מיקומו המדויק של הממצא. אם זה בחלל הרחם (מה שלא נאמר בשאלתך) אזי כריתתו בהיסטרוסקופיה (טיפולית = ניתוחית - זה אותו דבר) מוצדקת.
רחם בכפיפה אחורית זה מצב נורמלי. ניקוב הרחם הוא אכן סיבוך נדיר ואין סיבה להמנע מביצוע התעולה שהיא פשוטה יחסית. רופאים/ות המבצעים/ות פעולה זו בד"כ מיומנים/ות בה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קירש דם ושרירן ברחםלין19/05/2013
שלום. אני סובלת מאנמיה כתוצאה משרירן ברחם, שצריך להוציא בניתוח. עדיין לא עברתי את הניתוח כיוון שלפני כארבעה חודשים נפלתי ונגרם לי קריש דם DVT ברגל (אבל התגלה רק לפני שבועיים). אני מטופלת כרגע בקומדין (5 מ"ג ביום). כמו כן, קיבלתי זריקת decapeptil לעצירת המחזור, כדי למנוע דמם רב בזמן נטילת הקומדין. האם הזריקה הזו אמורה להפסיק את המחזור לגמרי? כי אם כן, היא לא עשתה את עבודתה. היום קיבלתי את המחזור (יש לציין שזה בזמן. את הזריקה קיבלתי לפני שבוע ויומיים). האם עליי לדאוג מהדימום בגלל הקומדין? רופא המשפחה שלי בחופשה וקשה לי מאוד להשיג רופא שידע את כל ההיסטוריה שלי ויוכל לתת לי מענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קירש דם ושרירן ברחם - תגובה
פרופ' יונה תדיר19/05/2013שאלתך מורכבת ממספר נושאים בהם, בין היתר, שילוב תרופות והתלבטות סביב טיפול ללא מידע על מיקום השרירן, גודל השרירן, קצב גידולו, וכיוב',
שאלות והתלבטויות כגון אלה אינן מתאימות לפורום ציבורי באינטרנט.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ משרירןשרית.ש16/05/2013
שלום לך יש לי שרירן גדול שממלא את הרחם במיוחד בצד שמאל כבר 8 שנים לאחרונה לא קיבלתי כבר 3 חודשים מחזור ואין הריון אבל הוא לוחץ לי בבטן והבטן התנפחה לפי הרופא נשים שלי אין צורך להוריד אותו אם הפסקתי לקבל הוא יצטמצם לבד אבל אני מרגישה ההיפך לחץ ונפיחות מה אתה מציע לי לעשות בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך קצר
שרית.ש16/05/2013אני בת 51 ויתכן שזהו גיל המעבר מה עושים להקל על התופעה שכן זה גןרם לי ללחץ בגוף בחזה בצד שמאל ובראש
המשך קצר - תגובה
ד''ר רועי משיח16/05/2013שרית שלום
שרירן המייצר לחץ צריך להיות או גדול מאד או ממוקם על מעי או שלפוחית
אם המחזור פסק, תתכן הקטנה של השרירן והחלשות הסימנים, בייחוד אם מדובר בשרירן קטן
לכן יש הגיון לחכות
מקווה שתרגישי טוב במהרה
ד"ר רועי משיח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שרית.ש16/05/2013השרירן גדול וממלא את הרחם האם אתה אומר שייש סיכוי שיקטן בעקבות הפסקת המחזור ולא כדאי לעבור את הניתוח
המשך - תגובה
ד''ר רועי משיח18/05/2013אם הסימפטומים של לחץ לא מאד מפריעים ניתן לחכות מספר חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות ושרירניםאושר10/05/2013
המשך מיקום וגודלם של 5 שרירנים
טיפולי פוריות ושרירנים - תגובה
פרופ' יונה תדיר10/05/2013על פי רישומי בדיקות האולטרהסאונד המפורטים והמדוייקים את נמצאת בידיים טובות. בנסיבות אלה,לרופאים המטפלים בך יש הרבה יותר פרטים מאשר יש לי ולכן אין כל סיבה להוסיף או להחסיר. לשאלתך בעניין המחיצה, אין קשר בינה לבין שרירני הרחם והשאלה אם לנתח ולכרות אותה, או לא, אינה שאלה לפורום ציבורי כי אינה מנותקת מכלל הטיפול בך. פרופ. יונה תדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאריות ברחם או משהו אחר?שירה01/05/2013
מקווה שאני כותבת בפורום הנכון....
לאחר הפלה עברתי אולטרסאונד למעקב חלל הרחם.
במכתב הסיכום של הרופא נכתב:
"... בחלל הד קו אמצעי לא סדיר 26 מ"מ באספקט פונדלי החזר אקוגני לא רגולרי 26X12X17 מ"מ בתוכו זרימה מהקיר הפונדלי - שאריות?..."
במכתב ממכון האולטרסאונד, אחרי התהייה לגבי שאריות ציינו שייתכן שמדובר במשהו אחר, שנכתב בראשי תיבות לועזיות (שלוש אותיות). לצערי אין בידי את המסמך הזה ואיני יודעת מה היו אותן ראשי תיבות. הייתי שמחה אם אתם יכולים לשער מהם אותם ראשי תיבות.
בע"פ הוסבר לי ע"י רופא אחד שמדובר בכלי דם של חיבור בין עורק ווריד- שזהו מצב נדיר והוא מסופק אם אכן מדובר בזה. רופא אחר הסביר לי את ההשלכות: שאם אכן מדובר בכלי דם זה, יש סיכון לפציעה בביצוע גרידה, ולכן אם הדבר הזה לא יצא מעצמו עוד כמה זמן- יערכו לי צילום תחת הרדמה כדי לברר מה זה הדבר הזה, ותוך כדי ינקו את הרחם.
אשמח אם יש לכם מושג להגיד לי עפ"י הנ"ל מה היו אותן ראשי תיבות? מה הפרוש שלהן? (נראה לי שהאות V היתה חלק מאותן ראשי תיבות-לא בטוחה).
והאם יש לכך השלכות לגבי כניסה נוספת להריון/ סיבוכים אחרים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיתי שיש פורום מיוחד לאולטרסאונד
שירה01/05/2013אני מעבירה את שאלתי לשם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירןאלירז29/04/2013
בת 46. אחרי טיפולים רבים של ivf . במהלך הטיפולים ציין הרופא כי קיימת מיומה (לא ייחסתי לכך משמעות, כמו גם הרופא המטפל אשר אפילו לא תיעד את המימצא) .פרט לכך אין לי שום נתונים לגבי המיומה. לאחרונה לאחר דימומים בלתי פוסקים, לאחר בדיקה קיבלתי את הנתונים שלהלן: שרירן אינטטראמורלי סובסרוזי קדמי 1.7*15. משמאל לרחם שרירן 7.4*6.2*8.2
מה אפשר ללמוד מהנתונים?
מה צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן - תגובה
פרופ' יונה תדיר29/04/2013נתון אחד נראה שגוי באופן בו נכתב. לגבי שניהם צריך לדעת יותר על מיקום, ותסמינים מהם את סובלת. ספק אם פורום ציבורי נועד לצורך החלטה על אם, או מה הטיפול.
פרופ. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mayoma during pregnancyדניאל27/04/2013
שלום רב
אני בת 29, במהלכו של הריון ראשון, בשבוע 13+5, במהלכה של בדיקת שקיפות העורפית התגלה אצלי לראשונה שרירן סבסרוזי בגודל 52\60 מ"מ בקיר האחורי סמוך לפונדוס.
האם נשקפת בשלב זה סכנה כלשהי לשלייה?
מה הן המלצותיך בשלב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
mayoma during pregnancy - תגובה
פרופ' יונה תדיר29/04/2013בד"כ אין קשר בין השרירן לשיליה, אבל צריך פרטים יותר מדוייקים כדי להתייחס.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר כריתת רחםמודאגת15/04/2013
עברתי כריתת רחם ללא שחלות וללא צוואר הרחם ויש לי מספר שאלות:
כרגע אני מטופלת בקלקסן בגלל APLA גניקולוגי וברזל הגורם לעצירות. 1.אני מבינה שהעצירות מסוכנת במצבי. האם יש תכשיר ברזל שלא גורם לעצירות? 2. בנוסף יש לי המטומה ענקית (כ30 ס"מ) באזור הטבור. האם לדאוג? 3.אני תוהה מתי יהיה לי ביוץ ואיך ארגיש בו?4. לפני הניתוח עסקתי בספורט אבל הבטן שלי היתה תמיד נפולה בגלל נתוחים קיסריים. הרופא אמר לי לעשות תרגילי בטן. מי יכול להנחות אותי בתרגילים אלו (האם יש התעמלות רפואית כזו) שכן אינני מעיזה להגיע לשעורים רגילים). תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר כריתת רחם - תגובה
פרופ' יונה תדיר15/04/2013שאלותיך אינן שאלות לפורום ציבורי. במקרה של המטומה אחרי ניתוח יש להיות בקשר על הרופא או המחלקה בה נותחת.
פרופ', תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות לאחר ניתוח להסרת מיומהליאת09/04/2013
שלום רב,
.לאחרונה עברתי ניתוח היסטרוסקופיה להסרת מיומה בתוך הרחם
כמה זמן לאחר הניתוח מותר לי לחזור לאונן ללא חדירה?
תודהמראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוננות לאחר ניתוח להסרת מיומה - תגובה
פרופ' יונה תדיר10/04/2013אין שום קשר בין הדברים. מתי שמתאים לך.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה ואוננותלילך05/04/2013
שאלה נוספת ד"ר שמאוד חשובה לי, אני בחורה שמאוד אוהבת מין, אינני נשואה, כך שלא מדובר ביחסיי מין.
האם אני יכולה לאונן, או שעקב מצבי זה יחמיר את המצב? האם מותר לאונן כשיש מיומה?
תודה לילך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה ואוננות - תגובה
פרופ' יונה תדיר07/04/2013אין שום קשר בין מיומה לאוננות.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן ברחם שגדלנעמי04/04/2013
באמצע 2010 גילו אצלי שרירן סובסרוזי בגודל 19*21 ממ
בתחילת 2012 נראה שהשרירן גדל ל- 22*26 ממ
ובבדיקת אולטראסאונד אחרונה גודלו כבר - 22*37 ממ
מה עלי לעשות? האם גידול כה מהיר (של כמעט 50%) ודאי מצריך טיפול? אומרים לי שזה נחשב שרירן קטן - אבל הוא גדל למימדים של חצי מגודל הרחם שלי!
תודה,
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן ברחם שגדל - תגובה
פרופ' יונה תדיר07/04/2013שרירני רחם מטיבם גדלים במשך הזמן וחשוב לעקוב ולדעת מה גודלם, ולא פחות חשוב מזה גם מה מיקומם. חשוב מאד לדעת מה גילך ומה תכניות הילודה שלך כדי להתייחס לשאלתך באופן ראוי.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה בהיריוןמ03/04/2013
אני בהיריון ראשון בשבוע 14 ולפני כמה ימים הי'יתי אצל רופאת הנשים והבנתי שהשרירן שלי גדל פי 2 מלפני חודש והוא כרגע בגודל של 8ס"מ אורך על 5ס"מ רוחב. האם זה מחי'יב שלא אוכל ללדת בלידה רגילה וטבעית??
מיומה בהיריון - תגובה
פרופ' יונה תדיר15/04/2013יש לפניך עדיין דרך ארוכה במהלך הריון זה. כדאי להיות בקשר עם רופא/ה על מנת לדון בשאלות כגון אלה. לשאלת הלידה, תלוי במידה רבה מה יהיה מיקום השרירן לקראת סוף ההריון.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומהלילך03/04/2013
היי ד"ר לילך בת 31 סובלת ממספר מיומות ברחם, מטיבעי הנני בחורה פחדנית עקב רצף של אירועים לא פשוטים שעברתי במהלך החיים...
שאלתי היא... האם מיומה עלולה ליפול לבד??
אשמח לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה - תגובה
פרופ' יונה תדיר03/04/2013מיומה אינה "נופלת", וגם לא "נעלמת לבד". אין כל אפשרות להתייחס בצורה ראויה לשאלה בה אין שום פיסת מידע. פחדנות ודאי לא תסייע לפתרון הבעיה, ויש פתרונות רבים לבעיית שרירני רחם.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות של תכיפות במתן שתןפרופ` יונה תדיר02/04/2013
אני בת 48 אנמיה לא רצינית 11.6 רק תחושות של תכיפות במתן שתן ,מחזור סדיר 3 ימים ראשונים מחזור רציני ועוד כ3 ימים רגיל ,קל ואלו תוצאות הUS גינקולוגי, היתי רוצה לשמוע מה דעתך האם כדאי לנתח ואם גודל השרירן ניתן גם לניתוח לפרסקופי ואם בכלל כדאי לנתח ואם כן מה האופציות
רחם/דוגלס
מנח הרחם: קדמי
גודל הרחם מ"מ( ):85 X 45
רקמת רחם :
שרירני גודל הרחם נמדד ללא השרירן
רירית הרחם :
בעובי:8.4 ,מ"מ
תיאור הרירית:סדירה הד קו אמצע
דוגלס :
ללא נוזל
שרירנים
ממצא היכול להתאים לשרירן מספר 1 :
בגודל מ"מ( ):66 X 56 , קיר אחורי פונדוס
שחלה ימנית
הודגמה
בגודל מ"מ( ):23 X 16
מבנה:מבנה וגודל תקינים מספר זקיקים קטנים
שחלה שמאלית
הודגמה
בגודל מ"מ( ):29 X 23
מבנה:מבנה וגודל תקינים
נמצא זקיק בגודל: 17 מ"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן ברחם - תגובה
פרופ' יונה תדיר03/04/2013מדובר בשרירן לא גדול מאד וספק אם יש צורך לנתח. אבל אין בתשובה זו כדי להוות המלצה רפואית. החלטות על נתוח, כן או לא, או אולי טיפול אחר, היא פועל יוצא של מגוון שיקולים ופרטים רפואיים, ולא רק מידע זה.
בהצלחה, פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירן ברחם
דבי03/04/2013תודה רבה על תשובתך המהירה!!!
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)