פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בציעה במהלך שירות צבאי.
    O.I
    11/09/2010

שלום.
    לפני שלוש שנים נפצעתי בברך בזמן הצבא .
    הלכתי לרופאים רבים שהם אמרו לי שהברך תקינה ללא פגיעה .
    לפני חודשיים ביצעתי M.R.I שבהם נמצא קי יש לי מספר קרעים במספר מישורים בברך.
    ביצעתי בשבוע שעברניתוח אורטוסקופיה ובמהלכו הוציאו לי את כל המיניסקוס .
    רציתי עד כמה זה יכול להשפיע עליי בעתיד ? מגבלויות עבודה ?
    כמה אחוזי נכות אפשר לקבל על דבר כזה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בציעה במהלך שירות צבאי.

הוספת תגובה

• בציעה במהלך שירות צבאי.

ד``ר סוזנה הורוביץ
    12/09/2010

בעיקרון לא נותרת מגבלה בעקבות ניתוח זה. החשש העיקרי, שבעתיד יתפתחו שינויים ניוונים מוקדמים בברך הפגועה.
    מידת הנכות תלויה במצבך הקליני מספר חדשים לאחר ארטרוסקופיה ופיזיותרפיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתיחת שריר התאומים
    רועי
    10/09/2010

שלום,
    לפני כחצי שנה החלו לי כאבים בברכים, ולאחר שלושה חודשים הלכתי לרופא והוא אמר שלי ששריר התאומים שלי קצר ושאני צריך לשים הגבהה של 2 סנטימטרים בתוך כל נעל בחלק האחורי של הרגל בעקב.
    אם אני יעשה מתיחות לשרירי התאומים ברגליים, הבעיה יכולה להיפטר? ואם כן, איך לעשות את המתיחה ולאחר כמה זמן אני יתחיל לראות תוצאות? דרך אגב אני בן 17
    תודה מראש, רועי

לקביעת תור
    סגירה
    מתיחת שריר התאומים

הוספת תגובה

• מתיחת שריר התאומים

ד``ר סוזנה הורוביץ
    12/09/2010

ניתן לעבוד ולמתוח יותר את שרירי הסובך, רצוי בעזרת פיזיותרפיסט או מדריך כושר ובזהירות. מידת ההתארכות תלויה במידת הקיצור ובסיבה לקיצור זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת
    משה.ר
    10/09/2010

בן 64 ,טופלתי בארקוקסיה 90 לדלקת במפרק הירך, הכאבים חלפו, האם אני יכול לחזור לצעידה יומית של שעה עד שעה וחצי כפי שעשיתי לפני כן. תודה ושנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת

הוספת תגובה

• דלקת בפרק ירך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    10/09/2010

אתה יכול להתחיל מחצי שעה הליכה, ובהעדר כאבים, ניתן להעלות את זמן הצעידה היומי בהדרגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכיים
    איציק ונונו
    09/09/2010

לפני 4 ימים אולי עשיתי תנועה לא נכונה עם הברך למרות שלא הרגשתי ממש כלום,למחרת בערב נכנסתי הביתה ואמרתי לאשתי שמשהו מציק לי בברך..ועשתי תנועת נפנוף חזקה פעמיים ואז שמעתי מין קנק חזק וחשבתי שזה השתחרר ואז להפתעתי גיליתי שאני לא מסוגל לעמוד על הרגל לגמרי,חיכיתי עוד יום וקמתי כאשר הברך התנפחה ונסעתי למר"מ למרות הכאבים העזים ושם בדקו ,צילמו,והחליטו לשלוח אותי לבית ולראות עוד מחר רופא אורטופד,ואכן למחרת חיפשתי נואשות אורטופד ולא היה כזה ואז חזרתי שוב למר"מ,והיה אורטופד תורן ובדק אותי ואמר לי שלפי מה שנראה לו זה קרע במיניסקוס אבל אבחנה לא סופית ובינתיים ללכת הביתה עם חבישת JONSON ואני כרגע עם כאבי תופת ולא יודע מה לעשות?.?אני לא יכול לקפל את הברך בכלל ואפילו במצב שכיבה יש לי זעזוע חזק בברך מאוד חודרני ואפילו שמדמה ממש כמו סכין חודר מה עושים ???תודה על התשובה ושנה טובה וחג שמח לכולם פה בפורום ....

לקביעת תור
    סגירה
    ברכיים

הוספת תגובה

• ברכיים

ד``ר סוזנה הורוביץ
    09/09/2010

אכן נשמע כמו קרע במניסקוס.
    כדאי להשלים את הבירור אצל אורטופד/ית ברכיים, ולקבל את הטיפול המתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

איציק ונונו
    10/09/2010

תודה רבה לך מאוד על התשובה ושנה טובה לך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות לאחר 2 השתלות מפרקים
    פנחס
    08/09/2010

שלום רב
    לאחר 2 השתלות מפרקים בברך שמאל (השתלה ראשונה היתה בפברואר 2007 ואילו השתלה שנייה היתה בנובמבר 2007) , השתלה ראשונה לא הצליחה עקב חיידק שנתגלה לאחר כחודשיים ולכן הוחלט על ביצוע השתל השני.
    לאחרונה אני סובל מכאבים במפרק , ובבדיקת מיפוי עצמות ולוקוציטים מסומנים התברר כי יש דלקת פרקים חריפה, עם חשש לזיהום , וכמו כן התרופפות של השתל ,
    מה ניתן לעשות במצב כזה ?? והאם יש פתרון לבעייתי או טיפול מומלץ ??

מצורף ממצאי הבדיקה

תודה מראש על תשובתכם

פנחס

הוספת תגובה

• פנחס

ד``ר אליהו ליברטי
    09/09/2010

ראשית, מיפוי העצמות ששלחת מאד לא קריא אבל הרעיון הכללי ברור. אין ספק שבעייתך גורמת לנדודי שינה לא רק לך אלא גם לאורטופדים באיכילוב. גם להם אין פתרון מוכן וברור. כדי לתת לך הצעה אחראית ומבוססת מה לעשות, חסרים לי פרטים רבים. זה לא יהיה הוגן "לזרוק" לך תשובה רק על סמך האינפורמציה שלפני. צריך לדעת האם הזהום שיש לך פעיל. האם יש לך מאורעות של חום ואודם בברך. צריך לראות צילומים רגילים, לדעת איזה חיידק צמח פעם שעברה והאם הוצא נוזל מהברך שלך לאחרונה ואיזה חיידק צמח בו. כמה אתה סובל? ממה אתה סובל? צריך לבדוק אותך פיסית ועוד ועוד ועוד.

לדעתי אתה צריך להישאר בטיפול האורטופדים באיכילוב ולקבל את עצתם.
    ההצעה שתקבל מהם לא תבוא מרופא אחד. ההצעה תתגבש בדיון מחלקתי של כל רופאי המחלקה. יישבו שם מנהל המחלקה , הרופאים הבכירים, יועץ הזיהומים של בית החולים וכמובן הרופאים הצעירים. בסופו של דבר תקבל הצעה מאוזנת שנידונה בכובד ראש.

בגדול, אם יוכח קיום זיהום פעיל בברך והתרופפות המשתל, הפתרון הוא ניתוח בו מוציאים את המשתל, לא מכניסים אחר, מקבלים טיפול אנטיביוטי ממושך ולאחר שהכול שקט מכניסים משתל חדש. זה הפתרון "הקלסי".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בגידי הפיקה
    ניר
    08/09/2010

שלום,
    מזה מספר שנים אני סובל מכאבים בשתי הברכיים לאחר מספר בדיקות ניתנה לי האבחנה כי אני סובל מדלקת בגידי הפיקה. עברתי מספר טיפולי פיזיותרפיה אשר כללו בין היתר טיפול באולטראסאונד. הטיפול הפחית את הכאב אך לא העלים אותו ועם הזמן הוא חזר.
    הומלץ לי ע"י האורטופד לבצע טיפול בגלי הלם אך לאחרונה קראתי על מכשיר בשם בי קיור לייזר אשר מסייע גם הוא לפתרון הבעיה. רציתי לדעת האם המכשיר אכן יעיל והאם ישנה עדיפות בטיפול לאחד מהשניים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בגידי הפיקה

הוספת תגובה

• ניר

ד``ר אליהו ליברטי
    08/09/2010

עדיפות לגלי הלם. שווה לנסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בברך
    עידן
    08/09/2010

שלום ד"ר עברתי ניתוח בברך לפני שנה ACL והוצאת 50 % מינסקוס מדיאלי עברתי את השיקום השגתי נפח שרירים ישור מלא קיפול אפשר לומר מלא אבל לא כמו הרגל השניה .

מרגיש מצוין בריצות אופניים אימוני כוח בחדר כושר . אני שחקן כדורסל בליגה וכרגע בפתיחת האימונים אנ מרגיש 2-3 אימנונים מצויין.
    באימון האחרון הרגשתי כאב מאחור. שאני מכופף את הברך ומיישר אותה בצד הלטרלי פנימי לא יודע מאיפה מגיע לי הכאב הזה אני סובל ממנו יומים 3 ללא נפיחות רק כאב חד בפנים נח יומיים חולף ושוב חוזר לי מתנועות של הכדוסל בכיפןף ובשיור פנימי לא מלווה בנפיחות .

הרופא המנתח אמר לי לחזורבלי מגן ברך
    מזה הכאב החד הזה לא הרגשתי אותו מעולם ולא עשיתי איזה תנועה שהרגשתי קנאק מוזר.
    הוא לא מלווה בנפיחות הוא מקשה את הרגל בכיפוף ובישר וחולף אחרי מנוחה של כמה ימים עם קרח כמובן .

מה התסמינים האלה לפי דעתך המקצעוית והמלאת נסיון. יש כפיוף וישור רק ש\זה עם כאב רציני שחולף אחרי מנוחה של כמה ימים עכשיו זה שוב חזר לי אני במנוחה .

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בברך

הוספת תגובה

• כאב בברך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    08/09/2010

כדי לענות ברצינות, יש צורך בבדיקתך הגופנית, כי קימות סיבות שונות לכאב זה, כגון שמתחת גם את הרצועות הצידית הלטרלית בברך, או שנוצרה פגיעה בסחוס של הברך בצד זה.
    לכן מומלץ לחזור לרופא המנתח או לקבל חוות דעת שניה אצל אורטופד/ ית ברכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הסיכויים שזה סימן למחלת פרקים?
    דנה
    07/09/2010

עשיתי בדיקת דם יצאו תוצאות תקינות למעט SSB שהוא חיובי, עם ערך 2.6.
    ספירה\שקיעה כל הערכים תקינים.

הוספת תגובה

• דנה

ד``ר אליהו ליברטי
    07/09/2010

SSA ו- SSB הם חומרים (אנטיגנים) המצויים ברמה גבוהה בדמם של חולים במגוון גדול של מחלות ביניהן מחלות מתחום דלקות הפרקים, מחלת ז'ורגן, ועוד. הבירור שייך לתחום הראומטולוגי ולא לפורום זה. ככלל בדיקה אחת אינה אומרת הרבה ויש צורך לבנות תמונה שלמה הן מבדיקות הדם והן של ממצאים קלינים לפני שקובעים שמדובר במחלה זו או אחרת. דברי עם הראומטולוג שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• bone infarct בברך משמעות?
    עדה
    06/09/2010

ב m.r.i. התגלו אוטמי עצם עד 2 ס"מ בטיביה וקצת בפמור!
    מה המשמעות, למי לפנות להמשל בירור, אציין שיש לי מחלת כלי דם זעירים במוח, מטופלת באספרין.
    אני בת 64
    עדה

לקביעת תור
    סגירה
    bone infarct בברך משמעות?

הוספת תגובה

• bone infarct בברך משמעות?

ד``ר סוזנה הורוביץ
    06/09/2010

1. מדוע ביצעת MRI ברך מלכתחילה?
    2. סביר שמדובר במחלה דומה של מחלת כלי דם זעירים בעצם סביב הברך.
    3. המחלה מטופלת על ידי אורטופד/ית ברכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בברך
    נעמה
    06/09/2010

שלום רב
    בבדיקת MRI לאימי בת ה-63 התברר כי בברך ימין יש לה
    חשד לנזק מניסקיאלי.

"באספקט הקדמי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי מודגם נגע אוסטאו-כונדראלי בקוטר 3 מ"מ..... עם בצקת לשדית סביבו.
    מודגם חשש לשבב היפואינטנסי זעיר מנותק בסמוך בקומר 1 מ"מ מתאים לשבב אוסטאו-כונדראלי מנותק.
    מודגם אמיננס טיביאלי מחודד עם מוקד ציסטי זעיר תת-קורטיקלי בסמוך
    מודגם קרע הוריזונטלי בגוף המיניסקוס המדיאלי אשר מודגם קטום
    הודגם נוזל תוך פרקי בכמות קטנה
    מודגמת ציסטה פופליטיאלית זעירה בקוטר 2 מ"מ

מה למעשה יש לה?
    ועושים במקרה כזה?
    ומדוע יש לה ציסטה?
    האם עליה לעבור בדיקות נוספות?
    האם טיפול בMSN ו גלוקוזמין וכונדריטין יכול להואיל?

סליחה על ריבוי השאלות

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בברך

הוספת תגובה

• נעמה

ד``ר אליהו ליברטי
    06/09/2010

הבעייה העקרית היא קרע במניסקוס. הציסטה האמורה אינה מסוכנת. למרות שאמך לא כל כך צעירה, יש מקום לשקול טיפול בניתוח ארטרוסקופח אך כדי להחליט שזה באמת מתאים לה לא מספיק לראות תשובת MRI. היא חייבת להיבדק פיסית + לבחון צילומים רגילים ואסז להחליט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכל מפרקי הגוף
    אורליה
    05/09/2010

שלום!!!\שמי אורליה ואני כבת 70.
    לפני מס' חודשים יצאתי לטיול עם ילדיי בנהר הירדן ולאחר חזרתי מהטיול החלו לי כאבים עזים בברכיים. הייתי אצל ראומטולוג, אשר בהמלצתו הוציא לי נוזלים מברך ימין. ברצוני לציין כי לפני הטיול לא חשתי כל כאב בברכיים. רציתי להתייעץ בנוגע לכאבים אלו אשר החלו להשפיע על אזורים נוספים בגוף כגון: איזור הגב התחתון(בחיבור בין הגב התחתון לאגן) עם הקרנת כאבים לירך ולאיזור הקרסוליים(שם החלה לי הרגשה של נירמולים והירדמות הקרסול).
    אני מאוד נואשת מכיוון ובחיים לא חשבתי שאני יגיע למצב אליו הגעתי של חוסר תיפקוד יומיומי מינימלי.
    יש לציין כי אני סובלת מבריחת סידן.
    אני מבקשת את עזרתכם בייעוץ וכמו כן למי עלי לפנות.

תודה מראש
    רוזנברג אורליה
    0528389279

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכל מפרקי הגוף

הוספת תגובה

• אורליה

ד``ר אליהו ליברטי
    06/09/2010

אם הבעיה כםי שכתבת היא בכל מפרקי הגוף עלייך לפנות שוב לראומטולוג. לרופא המשפחה לבירור בריחת סידן, תפקוד בלוטת התריס וכו. כאבים המצביעים על בעיות אורטופדיות ממוקמים בד"כ כלל לאיזור מסויים. בפורום זה אנו עוסקים בעיקר בבעיות ברכיים. שנה טובה ד"ר ליברטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר שחזור רצועה צולבת קדמית
    יוסף
    05/09/2010

לפני כשבוע בדיוק עברתי ניתוח שחזור רצועה צובלת קדמית
    אני בן 17 עם גוף בריא וחזק (כדורסל)

חשתי כאבים חזקים בימים הראשונים ואז הם חלפו..
    עכשיו כול הזמן אחרי מונוחה של חצי שעה פלוס..
    שאני יורד מהמיטה ובא לעמוד עם הקביים שריר התאומים מתקווץ ולוקח לי כמה דקות כדי לשחרר./להרפות אותו.
    .
    אני לא מבין למה זה קורה זה מציק ומפריע לי בתהליך האחלמה...
    אשמחה לחוות דעת של מומחה.. תודה ויום טוב

הוספת תגובה

• לאחר שחזור רצועה צולבת קדמית

ד``ר סוזנה הורוביץ
    05/09/2010

סביר, שמדובר בתופעה נורמלית, יכולים להיות כל מיני כאבים והפרעות שבוע לאחר הניתוח.
    אם התופעהלא תשתפר תוך כשבועיים, כדאי לברר זאת עם הרופא המנתח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות.
    יובל
    04/09/2010

1. כבר המון זמן .. לפחות שנה - שנה וחצי שיש לי כאבי ברכיים חוזרים ונשנים.. יש לציין שאני רוקדת באופן קבוע ואינטנסיבי במגמת מחול ושעות נוספות אחה''צ בסטודיו. הלכתי לא פעם לפיזיותרפיה שם נתנו לי תרגילים אבל משום מה הכאבים תמיד חוזרים .. אם יש לך איזשהו תרגיל או תשובה שתוכל לעזור לי אני אשמח ..

2. לפני שנתיים הייתה לי דלקת בגיד של הירך , או לפחות זה מה שהרופא אמר.. מאותה תקופה החלו לי כאבים שחוזרים על עצמם מדי פעם בירך וכן על כל הרמה של הרגל או סיבוב שנובע ממפרק הירך זה תמיד מלווה ב'קנאק' חזק מאוד ולא בהכרח נעים .. האם יש לזה פתרון ?

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות.

הוספת תגובה

• יובל

ד``ר אליהו ליברטי
    04/09/2010

כדי לתת פתרונות חייבים קודם להגדיר מה בעייה. בהנחה שאת סובלת מהבעיות השכיחות ביותר המתאימות לתאור שלך אז בברכיים מדובר בכאבים ממקור ההפיקה של הברך והפתרון הוא בעקרו אותם תרגילים שלימדו אותך בפיסיוטרפיה, אבל צריך להתמיד ולעשות אותם יום יום. זה לא מספיק שבקרת כמה פעמים בפיסיוטרפיה ועשית תרגילים לתקופה קצרה. במקביל להוריד עומס בעיקר פעילות אירובית של קפיצות וניתורים, ירידה לישיבת כריעה עמוקה, ועוד כפי שהודרכת.
    2. בקשר לקליק עליו את מדברת כאן כבר יש לאבחן במדוייק מה מקורו, האם זה במפרק הירך עצמו או באמת גביד הקופץ מעל בליטת עצם או בעייה אחרת. בהתאם לאבחנה יינתן הפתרון. הפתרונות רבים ומגוונים החל מלא לעשות כלום, דרך מגוון טיפולים שמרניים ועד לניתוח ארטרוסקופי לתיקון סחוס במפרק הירך, הנקרא לברום, או ניתוח אחר בהתאם לבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח ממצאי צילום
    שמרי אבני
    04/09/2010

שלום לרופאים המכובדים, אימי עברה לפני כ 5 שנים תאונת דרכים. ביצעו לה לאחרונה צילום ברכיים (שם היא נפגעה בתאונה). הממצאים: מבנה גרמי תקין. הנמכת המירווח המיפרקי באספקט המדיאלי משני הצדדים אך בולט יותר בברך ימין. האם זה קשור לגיל או לתאונה. היא סובלת מכאבים מאוד חזקים בברך ימין. האם ניתן לתקן את זה בניתוח ?
    תודה,
    שמרי

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח ממצאי צילום

הוספת תגובה

• פיענוח ממצאי צילום

ד``ר סוזנה הורוביץ
    04/09/2010

מדובר בהופעת שינויים ניווניים בברכיים של אמך, שקורים בדרך כלל עם התקדמות הגיל.
    בכפוף למידת החומרה של השינויים הניווניים, קיימים טיפולים שונים, גם שמרניים וגם ניתוחיים, לטיפול במחלה של שינוים ניווניים בברכיים.
    מומלץ לפנות לאורטופד/ית ברכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי בדיקת MRI ברך
    אייל
    02/09/2010

נשלחתי לבצע בדיקת MRI ברך עקב כאבים עזים שהחלו כתוצאה מאימוני ריצה שהחלו חודש וחצי קודם לכן.
    סוג הכאב והבדיקה של האורטופד העלתה חשד ראשוני לקרע במיניסקוס.
    ממצאי הדיקה החריגים הם:
    1. "מודגם אות חריג הוריזונטלי מינימלי בקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים כך שאינו מוגדר כקרע".
    2. מודגמת בצקת לשדית במשטח הטיבאלי המידאלי. ממצא העשוי להתאים לקונטוזיה לשדית. דרוש המשך מעקב".
    כל שאר הממצאים תקינים.
    שאלתי היא מה פשר הממצאים החריגים, והאם אני יכול לחזור לרוץ (אני רוצה לכבוש את האוורסט...)?

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי בדיקת MRI ברך

הוספת תגובה

• אייל

ד``ר אליהו ליברטי
    02/09/2010

אם להאמין לחלוטין לפרוש של ה- MRI אז אין בעייה שתכבוש את האוורסט, השאלה היא לא מה ה- MRI אומר אלא מה הברך שלך אומרת. לאן אני חותר? MRI אינה בדיקה מדוייקת לברך, היא נותנת כוונים אך לא יותר מזה. לשמוע את כל הסיפור שלך ולבדוק אותך ידנית בצורה יסודית תתן הרבה אינפורמציה ועל בסיס זה יש לקבוע החלטה מה הטיפול כשברקע תשובת ה- MRI היא עוד בדיקה שיכולה להיות נכונה ויכולה לטעות. אחוז הטעות באבחון קרעי מניסקוס רק לפי MRI הוא קרוב ל- 50%. מפתיע מאד, אבל נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה