מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הגבלה בחוסר יישור הברךאבי 3309/11/2010
עברתי שבר בטיביאל פלטו עם קיבוע פנימי מלפני שמונה חודשים אך קיימת מגבלה בחוסר יישור סופי של בין 8 ל 10 מעלות כתוצאה מהרמה גרמית באינטרקונדילר אמיננס בבסיס הרצועה הצולבת,, עפ"י ממצאי ארתרוסקופיה אבחנתית..
(סימני מגירה ולחמן שליליים, יש יציבות מדיולטרלית תקינה)..
פיזיותרפיה אינטנסיבית לא הראתה שיפור ביישור
השאלה שלי היא
1. האם חוסר יישור של הברך בפעילויות נושאות משקל כגון הליכה, גורמות נזק לסחוס ושחיקה מוגברת בטווח הארוך??
2. האם לדעתך כריתת רצועה ושחזור מלא שלה, זה מה שיפתור את בעיית החוסר יישור??
אם תוכל לענות על כל שאלה בנפרד אני אשמח..תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגבלה בחוסר יישור הברך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי09/11/2010ברור שהליכה ללא יישור סופי היא הליכה מאמצת בה קיימת צליעה. ברור שהדבר תורם לשחיקה מואצת של הברך. כדי לענות לך מה אפשר לעשות עלי לבדוק אותך ולבחון צילומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה גנגליונית בברךענבל08/11/2010
שלום וברכה.
מזה כחצי שנה אני סובלת מכאבים בחלק האחורי של הברך הימנית במתיחה, בזמן הליכה, עלייה במדרגות ופשוט ללא מאמץ.
נשלחתי לאולטראסאונד- שם נמצאה ציסטה ואז נשלחתי ל-MRI
בבדיקת MRI נמצא:
"לא הודגם תהליך תופס מקום בגומחה הפופליטאלית, למעט ציסטה פופליטאלית זעירה בקוטר 5 מ"מ.
אין עדות להאדרה פתולוגית בגומחה הפופליטאלית"
"מאחורי שורש המניסקוס המדיאלי ומאחורי רצועת הPCL מודגם כיס נוזל מנורתק אשר אינו עובר האדרה בקוטר 1.2 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 1 ס"מ, ללא עדות לקשר ברור בינו ובין המניסקוס. ממצא העשוי להתאים במאפייניו לציסטה גנגליונית."
מה כל זה אומר מבחינתי? האם הציסטה מחייבת התערבות כירורגית? האם אפשר להמתין מספר חודשים ולקוות שהיא תעלם מעצמה? האם עדיף לנסות לשאוב אותה?
אני טסה לחו"ל לכ-3 חודשים וכנראה שלא אוכל לטפל בזה שם, האם לא ייגרם נזק נוסף אם אמתין עם הטיפול כמה חודשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה גנגליונית בברך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי09/11/2010ציסטה גנגליונית היא שקית ובה נוזל שמקורו מנוזל הברך. כשלעצמה אינה מסוכנת ואינה מחייבת ניתוח. היא בדרך כלל תוצאנ של בעיה בברך. כך שאם לא כואב אז אין סיבה לניתוח. אם כן כואב - מומלץ להבדק אצל מומחה ברכיים וכנראה לבצע ניתוח ארטרוסקופיה. לברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע בפענוח בדיקת MRI ומשמעויותערן07/11/2010
שלום.לאחר חבלה סיבובית בהחלקה על שטח רטוב, אני סובל מכאבים כבר מעל חודש. בעיקר ממצב ישיבה/שינה לעמידה.
ביצעתי MRI לברך ואשמח אם תוכלו לסייע לי בהבנת המשמעות והאם נדרש ניתוח לתיקון:
"מודגמת קונטוזיה לשדית באספקט האחורי של המשטח הטיביאלי הלטרלי עם קונטוזיה לשדית מינימלית בהיקף הקונדיל הפמורלי המדיאלי. הסחוס הפרקי מודגם תקין.מודגם קרע חלקי מינימלי של רצועת ה-ACL באזור אחיזתה הפמורלי. מודגם קרע של השכבה הפנימית של רצועת ה-MCL באזור אחיזתה הטיביאלי. מודגם נוזל סביבהשכבה החיצונית של הרצועה,ללא עדות להפרדות השכבה מאחיזותיה הגרמיות. שאר הרצועות לגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים. המניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים.המנגנון המיישר מודגם תקין. מודגמים אותות חריגים בסחוס הפאסט המדיאלי של הפיקה עם מוקד ציסטי סוב-כונדראלי בסמוך בקוטר 6 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתכים אקסיאליים 78 -51 סדרה 6), כנראה המוקד הציסטי משני לנזק הסחוסי. הפיקה מודגמת בעמדה תקינה. מייצבי הפיקה מודגמים שמורים. הסחוס הטרוכלארי מודגם תקין. הודנוזל תוך פרקי בכמות פיזיולוגית, ללא עדות ליצירת ציסטה פופלליטיאלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוע בפענוח בדיקת MRI ומשמעויות - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ07/11/2010אתה סובל מחבלה משמעותית בעצם, המרכיבה את הברך, ומקרע חלקי של הרצועה הצידית הפנימית. אין נזקים משמעותיים במפרק הברך עצמו, ועל פניו אין צורך בהתערבות ניתוחית. יש צורך במנוחה ובסבלנות, ובטיפולי פיזיותרפיה.
אם הכאבים ימשיכו מעבר לחדשיים- שלושה נוספים, כדאי להיבדק אצל אורטופד/ ית מומחה ברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר על התשובה המהירה!
ערן07/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על תשובתך ותקון טעותברברה02/11/2010
בבדיקת מיפוי נרשם "הדגשה קלה של מפרקי הברכיים והשוקיים" (לא ירכיים כפי שציינתי בטעות),
מה המשמעות והאם טפול תרופתי יעזור?
במהלך פעילות כמו רקוד או תרגילי התעמלות, אני מרגישה כאב בברכיים, היוצא מהברכיים לכוון השוק, הכאב מלווה אותי כמה ימים, , ואם מפסיקה פעילות למספר ימים הוא אפילו נעלם.
האם תוכל להסביר מהם תרגילי דחיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על תשובתך ותקון טעות - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי02/11/2010תשובתי אינה משתנה גם לאחר תיקון הטעות, תרגילי דחיקה הם תתרגילים בהם מיישרים את הברכיים בכוח כנגד התנגדות. יש במכוני כושר מכשירים בהם פעולה זו מבוצעת. תשאלי את המדריך במקום מהם תרגילי דחיקה של הברכיים ותקבלי הסבר במקום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשובתך
ברברה02/11/2010אך האם תוכל להשיב לשאלתי מה משמעות תוצאות בדיקת המיפוי "הדגשה קלה של מפרקי ברכיים וירכיים" והאם טפול תרופתי עוזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוס וספינינגשרון01/11/2010
היי אני סובלת משחיקת סחוס כתוצאה של גמישות יתר הייתי ילדת גומי ,התעמלות אומנותית ,קרקע ,וכו' כיום בת 28 ורציתי לדעת אם אני יכולה ללכת לשיעורי ספינינג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת סחוס וספינינג - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי01/11/2010באיזה מקום את סובלת משחיקת סחוס, באיזה מפרקים? אם הברכיים בסדר אז את יכולה. כללית ספינינג גורם לכאבי ברכיים וגב תחתון לאנשים רבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיקת סחוס וספינינג
שרון02/11/2010אני סובלת משחיקת סחוס בברכיים כאשר אני מזיזה את הפיקה יש "חריקות"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיקת סחוס וספינינג - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי04/11/2010אם כך, ספינינג בוודאי לא מומלץ עבורך. זה יגביר את הכאבים והנזק. הפעילות המומלצת היא שחיית חתירה ותרגילים סטטיים לחיזוק קואד או תרגילי כוח בדחיקה או סקואטינג באופן שהברך אינה מתכופפת יותר מ- 30 מעלות. הדפיסי מייל זה והראי לפיסיוטרפיסט הוא יידע למה אני מתכוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמותברברה01/11/2010
בבדיקה נרשם:
הדגשה קלה של מפרקי הברכיים והירכיים - הממצא עקב עסוק בספורט.
מה משמעות הדבר?
האם צריך טפול תרופתי?
האם להמשיך בספורט ארובי, ריקודים? איזה סוג פעילות ספורט או תרגילים עדיף לעשות
ומאלו מהן עדיף להמנע?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי01/11/2010לא רשמת ממה את סובלת, א מדובר בכאבי ברכיים, אינני ממליץ תרגילי דחיקה, אירובי, ספינינג. מומץ שחיית חתירה או גב ותרגילי כוח שונים בהם הברכיים אינן מתכופפות יותר מ- 30 מעלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברך ימין ציסטה מיניסקיאליתאור31/10/2010
שלום לכם
גדלה לי ציסטה בברך ימין(לפני כשנה ) לטרלית לפטלה בחלק התחתון (לכיוון הפיבולה)
ניסיתי וולטרן במשך זמן רב וחיזוק שרירים אך בעת ריצה היא מתנפחת וקשה לי לבצע כיפוף של הברך הכאבים בקדמת הברך מפריעים לכיפוף .
אני מסוגל ליישר ולכופף את הברך אך בלחץ לפשיטה מלאה יש כאבים וכן גם בכיפוף .
בדיקת א. ס. הממצאים העלו שבאספקט הלטרלי הודגמה ציסטה של מיניסקוס (ganglion?)
האם הבעיה היא הציסטה עצמה או שייתכן ובעיה אחרת גורמת לה להתנפח ?
אם כן אז מה יכולה להיות הבעיה?
האם ניתוח להוצאתה יעזור? והאם אחרי שהוציאו יכול להיות שהיא תחזור?
אני ספורטאי תחרותי ואני מודאג מיכולתי לחזור ולהתחרות לאחר ניתוח שכזה.
אשמח לכל עזרה שהיא
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברך ימין ציסטה מיניסקיאלית - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי01/11/2010האם אתה מסתדר ללא הניתוח ומוכן להמשיך במצבך כפי שהוא היום, כנראה שלא. האפשרות היחידה לעזור לך וא בניתוח ארטרוסקופי. לעיתים ניתן לטפל בציסטה במהלך הארטרוסקופיה עצמה ולעיתים יש צורך לבצע חתך חיצוני נפרד לכריתת הציסטה. ציסטה מניסקלית אמיתית תמיד מלווה בקרע, בדרך כלל אופקי, של המניסקוס בסמיכות לציסטה. סכויי החזרה די גבוהים 20-30 אחוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
אור01/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה הילאורוניתאורי31/10/2010
שלום,
לאחר ניתוח כריתת מיניסקוס מידיאלי לפני כ 15 שנה, בשתי הברכיים, בשנים האחרונות סובל מכאבים כתוצאה משחיקה מוגברת. לפני שנה וחצי ניסתי הזרקה של חומצה הילאורונית (3 הזרקות לברך). בהצלחה- שיפור בטווח תנועה והן בפחיתה בכאבים.
שאלותיי:
1. באיזו תדירות ניתן לבצע הזרקות אלו?
2.הבנתי שיש כיום זריקות הנותנות את האפקט של 3 בזריקה אחת. האם יש ניסיון מספיק בזריקות אלו? ואם כן האם יש הבדל בין יצרנים שונים ?
3. האם החומר שנקרא Jonexa שונה במהותו מהאחרים?
בברכה,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה הילאורונית - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי31/10/2010יש חומרים שונים הנבדלים כימית זה מזה בצורת המולקולה שלהם ובגודלה. בארץ יש נסיון טוב עם ארטריז ועם סינוויקס, ג'ונקסה חדשה יחסית בארץ ואין מספיק נסיון. היצרנים ממליצים הזרקה כל חצי שנה, אך אין חובה, אפשר למשוך זמן עד שהכאב מופיע. אפשר גם להזריק כל 2-3 חודשים אבל זה לא פתרון. במצב כזה כבר מתחילום לחשוב על ניתוחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בברך ימיןעומר28/10/2010
לפני כחצי שנה הרמתי משא כבד עשיתי דריכה לא טובה על הרגל וקרה לי משהו ברגל .
הייתי בקופת חולים עשיתי צילום ואמרו לי שזזה לי הפיקה כאבים עזים במשך חודש וקושי גדול מאוד ללכת לאחר פיזוטרפיה כיום אני יכול ללכת אך לפעמים יש לי כאבים ואני מרגיש מין עצם זר שנמצא מעל לפיקה שכול הזמן זז ברגל מצד לצד ואני צריך להזיזו עם היד אנא עזרו לי מזה אני סובל מזה כבר המון זמן תודה רבה רבה רבה לעוזרים!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בברך ימין - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי31/10/2010ייתכן ובאמת יש לך בברך "גוף חופשי" שהוא כמו כדור קטן של סחוס או עצם המטייל בברך. אי אפשר להגיע לאבחנה טובה בלי לבדוק אות ידנית ואז אם צריך מבצעים בדיקות נוספות. עצתי לך - קבע תור אצל אורטופד מומחה ברכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה דחופהאור28/10/2010
שלום ד"ר כבר תקופה אני סובל מכאבים חזקים באזור הישבן שמוקרן לרגליים הכאב מתגבר בישיבה ממש כאבי תופת. כואב לי ללכת אני צולע. יש לי דקירות באזור המותן והשוק הקדמי ליד האיבר מין לפעמים. כאשר אני מסובב את מפרקי הירך יש קליקים חזקים מאוד בסיבוב של הירך ששמים את היד על מפרק הירך אפשר להרגיש כאשר יש קליק חזק שעצם או משהו שם יוצא או קופץ וחוזר למקום. כאשר אני מרים את הרגליים ימין או שמאל יש לי ישאר כאב בעכוז שממשיך לרגל ימין שאני מרים את הרגל ואני מעלה תקרסול הכאב מחמיר בעכוז וברגל. כאשר אני יושב אני לא יכול להרים את הרגל יש לי ישאר כאב וגם שאני מכופף את הצוואר בישיבה ישאר יש לי כאב באזור הישבן הימני. שללו לי פריצת דיסק בסיטי. שללו לי שברים באגן ועצם הזנב. מה יכול להיות הבעיה? אני פשוט לא מתפקד והמצב רק מחמיר אני על טרמדקס והוא לא עוזר ליץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה דחופה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי31/10/2010השערה למקור הכאב אפשר לעשות רק לאחר שאבדוק אותך, מכל מקום על פי התיאור לפחות המקור יכול להיות או עמוד השדרה המותני או מפרק היך שניהם. תתחיל בפגישה עם מומחה עמוד שדרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
אור31/10/2010עשיתי ct עמוד שדרה מותני שללו לי פריצת דיסק שאני הולך יש לי כאבים בישבן שמקרינים לרגליים יש לי קליקים ממש חזקים במפרקי הירך. האם זה תקין קליקים ממש חזקים במפרקי הירך? אורטופד גב קבע שהגב תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי01/11/2010קליקים במפרקי הירכיים זה לא תקין. יש שם טבעת סחוסית הנקראת לברום, לפעמים כשיש בה קרעים היא עושה קליקים. אפשר לאבחן קרעים כאלה ב MRI למפרקי הירכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות m.r.i לאחר ניתוח ברך שמאלמתי בן אהרון28/10/2010
שלום רב,אני בן 22 ובזמן הצבא נפצעתי עברתי ניתוח אורטוסקופיה לבעיית ocd של חיבור הסחוס עם ברגים וגם עשו שתי תעלות לחידוש ייצור הסחוס.
מאז הניתוח שהיה ב-15.02.10 עברו 8 חודשים במהלכם עברתי שיקום פיזיוטרפי בתוך הצבא ואחריו(שוחררתי על פרופיל רפואי).הכאבים לא חלפו לחלוטין וב-4 החודשים האחרונים רק הלכו והתגברו-קיום הברך כואבת אף יותר מלפני הניתוח שעברתי בברך שמאל.
לאחר ביקורת קיבלתי הפנייה לצילום m.r.i אותו עברתי 24.10.10:
לסיכום הצילום:
1.מצב לאחר קידוח ocd בקונדיל המדיאלי ב-15.2.10 ע"פ ההפנייה.
2.נגע סובכונדורלי באורך 2.5 ס"מ באספקט האינפרולטרלי של הקונדיל הפמורלי המדיאלי מלווה אי סדירות ושחיקה של הסחוס מעליו,מתאים לנזק האוסטאוכונדרלי ocd הידוע.
3.שתי תעלות אינטראמדולריות בקונדיל הפמורלי המדיאלי העוברות דרך ocd הנ"ל יכולות להתאים לתעלות של הקידוח שבוצע.
4.בצקת אינטראמדולריות דיפוזית בקונדיל הפמורלי המדיאלי מלווה היפרמיה בגבולות הפנימיים של ה-ocd.
5.גנגליון ציסט מולטילובולרי כמתואר באספקט הפוסטריורי של הברך בסמוך לפלטו הטביאלי המדיאלי ול-pcl.
6.ניוון מוקואידי מרכזי שלא מגיע למשטח מפרקי בקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי.
א.אשמח עם תוכלו לעזור לי להבין מה פרוש הסעיפים.
ב.האם המצב דורש הליך כירורגי נוסף?
תודה רבה מראש מתי בן אהרון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות m.r.i לאחר ניתוח ברך שמאל - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי31/10/2010בגדול - הצילום מדגים את המצב לאחר הניתוח שעברת. אני לא רואה שום ממצא הדורש ניתוח נוסף. טבעי שאחרי הפגיעה שהייתה לך והניתוח שעברת, שיהיו לך קלים מעת לעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חזק בברך שמאלסיגלית28/10/2010
לפני כעשר שנים עברתי ארטרוסקופיה בגלל קרע במיניסקוס בברך שמאל. מזה מספר חדשים יש לי כאבים חזקים מאד בברך ימין בפרט לאחר עמידה קושי בקימה מישיבה ובעליה וירידה במדרגות וצליעה בהליכה. בצילום ברכיים - הסתיידות בגיד קוודריצפס דו צדדי, הסתיידות ברקמות רכות צמוד לאפיקונדול מדיאל של ברך שמאל, שינויים ארטרותיים קלים משני הצדדים.
האם נדרשות בדיקות נוספות, מה משמעות הממצאים. מקבלת טרמל וקאטפלם - עם הקלה וחזרת הכאב לאחר הפסקת נטילת התרופות. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חזק בברך שמאל - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ28/10/2010נראה שנוצר לך נזק גם בברך ימין.
עובדה שהתרופות אינן עוזרות לאורך זמן.
כדאי לפנות לבדיקה גופנית אצל אורטופד/ית ברכיים לשם החלטה אם יש צורך בבדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באמצעות תאי גזע לנזקי פרטסאבי27/10/2010
שלום, בני בן 12.5 סובל מפרטס. עבר ניתוח להתקנת התקן מתיחה חיצוני. כעבור 4 חודשים הוסר המתקן. העצם התפתחה מעט אך לא בצורה מלאה. שמעתי שקיים בבית חולים הדסה טיפול באמצעות תאי גזע (דם טבורי). האם טיפול מסוג כזה יכול להיות רלוונטי עבור הבעיה של הילד ולשפר את הבנייה של האיזור הפגוע של העצם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באמצעות תאי גזע לנזקי פרטס - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ27/10/2010הנכון ביותר יהיה להפנות את שאלתך לבית החולים הדסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפי עצמותאתי27/10/2010
שלום, יש לי שאלה, האם במיפוי עצמות אפשר לגלות שחיקת סחוס?
תודה על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפי עצמות - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי27/10/2010המיפוי לא יראה שחיקה קלה של סחוס. כאשר העצם מתחת לסחוס הפגוע מתחילה גם להפגע המיפוי יגלה זאת, זה קורה בשלבים די מוקדמים של פגיעה במפרק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי כתף שמאלאתי27/10/2010
שלום,
אני בת 41, ונשלחתי לעשות צילום כתף שמאל עקב כאבים. בפענוח הצילום כתוב "שינויים ניווניים קלים באזור גבשוש ראש הזרוע. היצרות רווח אקרומיו-חומורלי.
1. מה זה אומר?
2. יש לי בברך שמאל שחיקת סחוס, האם זה אומר שבכתף שמאל יש לי שחיקת סחוס?
אודה לכם על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי כתף שמאל - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי27/10/2010אין קשר בין מצב הכתף למצב הברך שלך. עם זאת שניהם בדיוק באותו גיל. הכתף שלך מראה שינוי שחיקה ובלאי הנותרים עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)