פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עבודה לאיר ניתוח רצועה צולבת
    עומר
    04/12/2010

שלום שמי עומר בן 28 ,בגיל 16 קרעתי את הרצועה הצולבת הקדמית ואחורית ברגל ימין ,עברתי ניתוח לשיחזור הרצועה הניתוח עבר בהצלחה חלקית .
    בגיל 21 קרעתי שוב את הרצועה אך ברגל השנייה .
    וויתרתי על הניתוח עקב נסיון קודם לא מוצלח.
    כיום אני עושה ספורט אבל בצורה מתונה אני לא יכול לעשות תנועת חדות ולא סיבובים מהירים.ישנה עבודה שאני רוצה לעבוד אבל היא משלבת לפרקים הרמה של משקלים מעל 40קילו ממקום למקום הייתי רוצה לדעת אם אני יכול לעבוד בעבודה פיזית כזאת והאם זה פוגע לי בברך או שזה לא קשור.
    עבדתי בה יומיים והתחילו לי קצת דקירות בברך הפסקתי אבל ממש רציתי לחזור כי זה פרנסה טובה וכרגע אני סטודנט שממש צריך הכנסה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עבודה לאיר ניתוח רצועה צולבת - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    06/12/2010

מעידה והתעקמות הברך תוך נשיאת משקל מסוכנת יותר מ"סתם מעידה". אך לא נראה לי הגיוני שבחור בן 21 יבנה את כל חייו סביב הברך שלו כשהניתוחים היום כל כך התקדמו והשתכללו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברך לאחר שינה או ישיבה
    משה
    03/12/2010

שלום.

מזה כמה ימים כאשר אני קם בבוקר או לאחר נהיגה ממושכת אני סובל מכאבים חזקים בברך כאשר אני עומד ולאחר מספר דקות זה עובר.
    מה זה יכול להיות?

תודה

הוספת תגובה

• כאבים בברך לאחר שינה או ישיבה - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    03/12/2010

הכאב יכול להתאים לבעיה בסחוס הפיקה. הטיפול הוא העיקר פיסיוטרפיה לחיזוק הירך. כדי לודא שאכן זה כך - גש להיבדר על ידי אורטופד ברכיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת קטנה

משה
    03/12/2010

כמו כן אציין שיש לי גם "קליקים" בברך זו מדי פעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר בדיקת mri בברך נמצע לי שני קר
    עידן
    02/12/2010

לאחר בדיקת mri בברך נמצע לי שני קרים רדיאלים זעירים אחד אחורי של גוף המניסקוס והשני בקרן האחורית ..השאלה שלי היה עם אני צריך ניתוח לפני 4 שנים הרתי ניתוך על קרע במניסקוס כבר האים לפי הבדיקה שעברתי היום אני צריך עוד ניתוח חשוב לי לדעת אני חייל..

הוספת תגובה

• לאחר בדיקת mri בברך נמצע לי שני קר - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    02/12/2010

אם אינך סובל מכאבים, והקרעים הם זעירים, אין צורך בניתוח ארטרוסקופיה חוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים ניווניים בברך
    פלוני
    01/12/2010

בן 22, תשעה חודשים לאחר ארטרוסקופיה בעקבות קרע במיניסקוס המדיאלי.

נשלחתי לבצע MRI עקב חשד לקרע שארייתי.

ב-MRI כתוב:"יש לציין התחלה של אוסטיאופיטים קטנים במדור המדיאלי." (בנוסף לכך שלא שוללים קרע שארייתי).

בכל מקרה, המנתח בדק אותי אתמול והוחלט על ארטרוסקופיה נוספת.

הוא אמר שהשינויים הניווניים מדאיגים אותו, אשמח לשמוע איך השינויים האלה קרו? והאם יש קשר לארטרוסקופיה שבוצעה?
    וכיצד ניתן לטפל בשינויים ניווניים אלו, הן בהתערבות כירורגית והן בהתערבות שמרנית? למה זה מדאיג את המנתח כ"כ?

תודה רבה, וחנוכה שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    שינויים ניווניים בברך

הוספת תגובה

• שינויים ניווניים בברך - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    02/12/2010

שינויים ניווניים בגיל 22 הם ממצא מאד לא רצוי, ואולי זו הסיבה לדאגתו של המנתח.
    את הממצא ניתן לאמת בארטרוסקופיה חוזרת, ועל סמך הממצאים להחליט על המשך טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, שאלה נוספת

פלוני
    02/12/2010

מהו הטיפול שאפשר לטפל במקרה של שינויים ניווניים בברך.

גם המתנח אמר לי שרק במהלך הניתוח יהיה אפשר לראות בוודאות מה קורה בברך.
    השאלה שלי היא, מה אופן הטיפול במקרה של שינויים ניוונים קלים בברך?!

תודה רבה על התשובה, חנוכה שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, שאלה נוספת - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    02/12/2010

את הטיפול הרצוי ניתן לקבוע לפי הממצאים בארטרוסקופיה של הברך. לא תמיד יש שינויים ניוונים, למרות הממצאים בבדיקות הדמיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעזרו לי.. בבקשה..
    יאנה
    30/11/2010

אני חיילת בת 18. לפני גיוסי עסקתי בספורט, בריקוד ליתר דיוק. כעבור שבועיים של טירונות התגלו אצלי כאבים חזקים מאוד במפרקי העגן שיצרו קושי רב ללכת ובמקרים מסויימים אף הגבילו אותי מהליכה כלל. המליצו לי משכחי כאבים ובדיקת MRA. אני קיבלתי את התשובה מהבדיקה והייתי רוצה לשאול מה פירושה ומה עושים כדי לטפל בבעיה שלי.
    תוצאות הבדיקה(מקוצר): באספקט הקדמי של המעבר בין ראש לצוואר הירך הימני מודגמת בליטה גרמית. ממצאים מחשידים לתפס אצטובולו-פמורלי מסוג CAM. מודגם קרע אלכסוני לרוחב בסיס הלברום הקדמי עליון עם ניתוק של הלברום ויצירת ציסטה פרא-לבלרית קדמית....(לאחר מכן גודל הקרע)
    אודה לכם מאוד אם תפרשו זאת בהקדם כיוון שהצבא לוחץ עלי והכאבים מתחזקים. הבדיקה נעשתה לפרק הירך הימני. כמו כן הייתי רוצה לדעת מה עושים בנוגע לבעיה זו. וממה היא נובעת.
    בתודה רבה מראש,
    יאנה.

לקביעת תור
    סגירה
    תעזרו לי.. בבקשה..

הוספת תגובה

• תעזרו לי.. בבקשה.. - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    02/12/2010

קיים אצלך עיוות מבני מסוים במעבר בין ראש הירך לצוואר הירך.
    עיוות זה יחד עם הפעילות הגמישה שביצעת, גרמו לקרע בקופסית של מפרק הירך.
    יש צורך לבדוק אותך גופנית, ואז להחליט אם לטפל בפיזיותרפיה בלבד, או שיש צורך בניתוח ארטרוסקופיה של מפרק הירך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח מיפוי עצמות לברך ימין
    מור
    30/11/2010

שלום רב,
    אבי קיבל תוצאות מיפוי עצמות לברך ימין. ואודה על פירוש התוצאות מאחר והאורטופד שלו פיענח AVN וחזר בו לאחר שקיבל את פיענוח המיפוי.

קליטה מודגשת באזור ארטיקולרי בעיקר טיביאלי ברך ימין ובצורה קלה יותר דיפוזית באזור ארטיקולרי בברך הימינית.
    יכול להתאים לשינויים אוסטאוארטריטים קשים.

הרופא פיענח כ - AVN ולאחר מכן חזר בו והחליט שחיקה.

המה מדובר?

תודה ויום טוב,

מור

הוספת תגובה

• פיענוח מיפוי עצמות לברך ימין - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    30/11/2010

בפענוח לא מצויין AVN. מדובר בשינוי שחיקה ושנויים נווניים קשים. הייתי סומך על הפענוח הרשמי הכתוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• knee hurt
    ori
    29/11/2010

שלום,אני בן 34 עוסק בספורט ברמה חובבנית-כדורסל ורכיבת אופניים. בחודש האחרון התחילו לי כאבים בברך וכתוצאה מזה הפסקתי את עיסוקי בספורט על מנת שהברך תוכל להבריא.העניין הוא שהברך לא הבריאה אלא אפילו חלה הרעה.החלו כאבים באופן שיטתי בברך עד שלפני מספר ימים זה ממש החמיר.הברך התנפחה פי 2 מהברך השניה,ועתה אני גם לא יכול לקפל אותה במלוא התנועה אם כי ליישר את הברך אני יכול אבל זה מלווה בכאב באזור הפיקה. אשמח לקבל חוות דעת במה מדובר ומה היא רמת החמירות של זה.בברכה אורי

לקביעת תור
    סגירה
    knee hurt

הוספת תגובה

• knee hurt - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    29/11/2010

הנפיחות הרבה שהופיעה בברך מעידה על בעייה ממשית בברך. שחיקה מלווה בדלקת, מניסקוס קרוע, פגיעה ברצועה ועוד הרבה אפשרויות, כולם מתאימים תיאור שלך. לכן חובה לבדוק אותך ידנית ואם יש צורך לבקש בדיקות עזר שונות ורק אחרי אבחנה מבוססת לקבל החלטה מה צורת הטיפול המומלצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברכיים + תוצאות מילום
    נורית
    29/11/2010

שלום,
    לפני כשנה התחלתי להרגיש מדי פעם כאבים בברכיים (בעיקר ברגל ימין) בחודש האחרון הכאבים התעצמו מאוד ואני מרגישה גם איבוד שיווי משקל לעתים בברכיים.
    לפני כשבוע עשיתי צילום בברכיים (בעמידה) והתוצאה היא כזו:
    " התחדדות של אמיננציה אינטרקונדילרית של טיביה מימין ומשמאל"
    ו"היצרות רווח מיפרקי בין פמור לטיביה משמאל בצד מדיאלי"
    מה זה אומר?

תודה מראש,

נורית

הוספת תגובה

• כאבים בברכיים + תוצאות מילום - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    29/11/2010

אלה סמנים ראשוניים לשינויים המופיעים עם הגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל....

נורית
    29/11/2010

אני רק בת 26.....אלו לא סימנים שאמורים להגיע בגיל מבוגר לפחות כמו....+40?
    האם זה נורמלי?
    זה ממש כואב ומפריע לי בתפקוד היומיומי, איך ניתן לטפל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל.... - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    29/11/2010

הפרוש לממצאים שנרשמו לך הוא כפי שכתבתי. אך את רואה- רפואה בהתכתבות מסוכנת. אולי המפענח הגזים בתאור שלו. אולי (וקרוב לודאי שכך) זו בכלל לא הבעייה שלך. אני מסכים בגיל 26 לא צריכים להופיע סמנים אלה. כדי להתקדם איתך גשי למומחה ברכיים שיבדוק אותך, יראה במו עיניו את הצילום, יסביר לך, ויציע מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נורית
    30/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכיים וגב
    מני
    28/11/2010

שלום,

אני בן 35 בריא למעט פציעות אורטופדיות רבות.
    לפני כעשרים שנים נפצעתי בברך שמאל. כעבור 3 שנים עברתי שחזור ACL ע"י הגיד הפטלרי. כעבור כשנה וחצי נפצעתי שוב ושוב בוצע לי שחזור ע"י גידי הברך. כמו כן עברתי שלוש ארטוסקופיות בברך ימין. בגין כל פציעותיי אף הוכרתי כנכה צה"ל.

מאז פציעות הברכיים חלה הדרדרות איטית והדרגתית בגב התחתון (פריצות דיסק) ככל הנראה בגלל יציבה שנהרסה וכעבור 10 שנים גם פריצות ובלטים בחוליות הצוואריות.

לפני כחודש בעקבות תנועה חדה החלתי לסבול מכאבים חדים בברך שמאל, חוסר יכולת להגיע ליישור מלא שלה וכן פריקות משמעותיות רבות שלה (מה שלא היה בעבר). נראה לי שחלה החמרה משמעותית בברך וכן פגיעה חדשה וחמורה במיניסקוס הלטרלי שלה.

שאלותי:
    1. האם ייתכן קשר רפואי הגיוני בין פגיעות הברכיים לבין פריצות הדיסק בגב התחתון שהגיעו כמה שנים לאחר מכן וכן הבעיות הע"ש צווארי?
    2. מהם הטיפולים החדשניים שיש כיום בעולם לצורך שחזור המיניסקוסים לאחר כ"כ הרבה פגיעות וטראומות כמו שלי? מה הם מרכזי הטיפול המובילים בנושא בעולם?

אשמח להתייחסות.

לקביעת תור
    סגירה
    ברכיים וגב

הוספת תגובה

• ברכיים וגב - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    28/11/2010

1. לא הוכח קשר ישיר בין פגיעות בברכיים לבין פריצות דיסק בעמוד שדרה.
    2. כל הטיפולים החדשניים שיש בעולם, מבוצעים גם בארץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה
    n
    27/11/2010

שלום, אני חיילת ולפני כשבוע עברתי מיפוי עצמות לאבחנת פריקה של עצם הבריח.
    התוצאות שקיבלתי היו -

קליטה מוגברת קלה ב RT SCJ
    קליטה מוגברת לא סדירה בכתפיים, ברכיים (בעיקר בקונדילוס טיביאלי מדיאלי מימין), קרסוליים וכפות רגליים.
    המצאים מתאימים לתגובת מאמץ.

קליטה מוגברת בקורטקס לטרלי של הפמורים.
    הממצאים מתאימים ל SF בדרגה 2

אשמח לעזרה בפיענוח התוצאות בדיקה.

יום נפלא ותודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אבחנה

הוספת תגובה

• אבחנה - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    28/11/2010

בבדיקה נמצאו סימנים לשברי מאמץ בגפיים התחתונות, ופגיעה במפרק הקשר את עצם הבריח לעצם החזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בראש הירך avn
    בללי ויקטור
    27/11/2010

לאחר צליעה וכאבים נבדקתי עי אורטופד (רנטגן ומיפוי עצמות) ואובחן AVN בראש הירך הימני.
    נאמר לי שהתופעה ידועה ושהעצם משתקמת ביולוגית (בזמן ממושך חודשים עד יותר משנה ) ללא תרופות הומלץ לא להעמיס משקל על הירך הנגועה.
    מה עוד ידוע בנושא? האים יש דרכים להקל על התהליך?
    אני ממשיך לשחות כל יום כמו לפני גילוי הבעיה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בראש הירך avn

הוספת תגובה

• בראש הירך avn - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    28/11/2010

מעבר לאמור בשאלתך, ובמקרה שהכאבים לא נרגעים כעבור מספר חודשים, ניתן לבצע קידוח לתוך ראש הירך על מנת להוריד מהבצקת שיש במקום.
    אתה יכול להמשיך לשחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• AVN
    פלוני
    25/11/2010

בן 22, לפני תשעה חודשים ביצעתי ארטרוסקופיה בשל קרע במיניסקוס מדיאלי. לאחר הניתוח נוצר לי DVT. נשלחתי ע"י האורטופד ל-MRI עקב כאבים וחשד לקרע שארייתי.
    ב-MRI שביצעתי נכתב כי ייתכן ויש לי AVN בברך, רציתי לשאול מה הטיפול ב-AVN והאם ייתכן שיש קשר ל-DVT (כי הבנתי ש-AVN זה הפסקה של זרימת דם לעצם).
    אם אין קשר ל-DVT, ממה זה נגרם?

להלן תוצאות ה-MRI:

מטרת הבדיקה בירור כאבים בברך לאחר מניסקטומיה מדיאלית חלקית.
    לצערי אין בידינו בדיקה קודמת לצורך השוואה.

נוזל תוך מפרקי בנפח קטן. המניסקוס המדיאלי מעט מוקטן, במיוחד בקרן הקידמית שנראית מוסטת מעט קדימה. הקרן האחרוית מכילה מס' פסים של סיגנל מוגבר המגיעים למשטח המפרקי. קיים חשד שמדובר בשארית של קרע או בקרע חדש. אולם הדיוק האבחנתי לאחר ניתוח הוא קטן יחסית.
    הרצועות הצולבות והרצועות הצידיות שמורות ללא קרע.
    יש לציין התחלה של אוסטיאופיטים קטנים במדור המדיאלי.
    הסחוס הפטלו-פמורלי נראה שמור. אולם בקידמת הפיקה יש פס של סיגנל נמוך בתוך המדולה. הפס המהלך קורונלי עם מעט סיגנל מוגבר ב-T2 מסביב. האבחנה המבדלת של הממצא הוא שרידים של שבר אי-ספיקה או חבלת עצם ושבר לא מלא מחבלה ישירה. לא ניתן לשלול שמדובר גם בשרידים מ-AVN. אפשרות זו פחות סבירה.

לסיכום:
    פסים של סיגנל מוגבר בקרן האחורית של המניסקוס, המדיאלי עם חשד לקרע.
    פס חסר סיגנל בקדמת הפיקה החשוד לממצא לאחר חבלה.

אשמח לתשובה, תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    AVN

הוספת תגובה

• AVN - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    28/11/2010

AVN היא תופעה של הפרעה באספקת הדם לעצם, המקומות השכיחים זה מפרק הברך ומפרק הירך. הסיבות לתופעה לא ידועות אך היא נפוצה יותר בקרב אלכוהוליסטים ובקרב אנשים הצורכים באופן קבוע תרופות ממשפחת הסטרואידים או בקרב חולים במחלות ראומטיות מסויימות. רוב הסובלים מ- AVN אינם נמנים על אף אחת מהקבוצות האלה. כך שבמרבית המקרים איננו יודעים למה זה התחיל. כקוריוז, שדווחו מקרים בודדים של הופעת AVN דווקא אחרי ניתוח ארטרוסקופייה בו מבוצעת כריתה נרחבת של המניסקוס הפנימי. אירוע כזה הוא מאד נדיר אבל קיים. מה עושים לריפוי - במקרה של חשש סביר שאכן י ש AVN התופס איזור גדול, ממליצים על הליכה ללא דריכה למשך כחדשיים וממליצים על ניתוח ארטרוסקופי בו מבצעים קידוחים עדינים באיזור הנגוע. הדבר גורם להורדת הבצקת (לחץ של נוזלים) באיזור ומעודד צמיחת כלי חדשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מומחה לבעיות ברכיים של רקדנים
    יונה רון פטר
    24/11/2010

שלום רב!
    נכדתי בת ה-14 התחיללאחרונה לסבול מכאבי ברך ברגל ימין. היא רוקדת כב ר מגיל 4 . אני מחפשת רופא מומחה לבעיות מסוג זה שיכול לבדוק אותה ולתת אבחנה מדוייקת, מה ניתן לעשותכדי למנוע את הכאבים, ולא להפסיק לרקוד... בתודה

הוספת תגובה

• מומחה לבעיות ברכיים של רקדנים - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    24/11/2010

קיראי תשובה לגולשת שחיפשה אורטופד עם זיקה לבלט. ראי בקרבת השאלה שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליקים בברכיים
    מרין
    24/11/2010

שלום רב!
    מאז גיל 14 בערך התחלתי לסבול מבעיות ברכיים.
    פניתי בזמנו לאורטופד ונאמר לי שיש לי סחוס שחוק בשתי הברכיים ומה שהוא יכול להציע לי זה רק משחה להקלת הכאבים (?????)

זה היה בגיל 15 וכיום אני בת 28.

כאשר אני מכופפת את הברכיים ומניחה עליהן את הידיים ישנם "קליקים" שלפעמים רק גורמים לאי נוחות אבל לעיתים מאוד מאוד כואבים ואז גם מי שנמצא לידי יכול לשמוע אותם בבירור.
    כאשר אני הולכת הרבה ברגל ואח"כ מנסה לעלות מדרגות - יש לי כאבים מאוד חזקים בברכיים.
    לפעמים אני מרגישה שאיזה "קליק" תקוע לי בברך ועד שאני לא מוציאה אותו אני לא יכולה ליישרה כראוי.

האם עד היום כל מה שניתן לעשות הוא להציע לי משחה (????)
    זה אומנם היה לפני המון זמן אבל כבר אז ההצעה הזו נראתה לי קצת מוזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    קליקים בברכיים

הוספת תגובה

• קליקים בברכיים - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    24/11/2010

למשחות יש אפקט מאד חלש אם בכלל. הבסיס לטיפול בשחיקת סחוסי הפיקה פיסיוטרפיה ופעילות נכונה. "קליק תקוע" המפריע ליישור הברך יכול להיות ממקור הפיקה או קרע במניסקוס. כדאי לבדוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• AVN
    מור
    24/11/2010

שלום רב,
    לאחר מיפוי עצמות התגלה לאבי כי הוא סובל מ - AVN בברך ימין.
    נשאלתול לעזור?
    השאלה מלבד מנוחה, איזה טיפולים יכולים לסייע לבעיה?
    עלי לציין כי את תרופת ארקוקסיה הוא לא יכול לקבל בגלל בעיה בכבד.
    האם דיקור סיני, כירופרקט יכולים לעזור?
    אודה לתושבתכם המהירה.
    יום טוב,
    מור

לקביעת תור
    סגירה
    AVN

הוספת תגובה

• AVN - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    24/11/2010

AVN היא תפעה של הפרעה באספקת הדם לעצם. המקומות הנפוצים הם מפרק הירך ומפרק הברך. מתאפיין בכאבים בעיקר בלילה. במקרים החמורים יכול להביא להתמוטטות או עוות של האיזור נושא המשקל במפרק. דיקור וכירופרקט לא יכולים לעזור. במקרים רבים הבעייה מסתדרת לבד אך לעיתים צריל לעזור לה להסתדר. מקובל להמליץ על שימוש בקביים ללא דריכה לתקופה של 6-8 שבועות. מקובל גם לבצע ניתוח ארטרוסקופיה בו מבצעים קידוחים עדינים באיזור הפגוע כדי לעודד את זרימת הדם בו. אין טיפול תרופתי לבעייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה