פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב ברך בעקבות נפילה
    ש
    19/12/2010

שלום רב, לפני כשבועיים נפלתי על הברך. הפגיעה התבטאה בנפיחות (בלוטה) מתחת לברך. הנפיחות חלפה ומאז נשאר כאב. צילום הראה שהכל תקין. אין הגבלה בתנועה.
    1. מה לדעתך הבעיה?
    2. האם יש ברכית שיכולה לעזור לי לתפקד כרגיל?
    מודה מראש לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב ברך בעקבות נפילה

הוספת תגובה

• כאב ברך בעקבות נפילה - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    19/12/2010

כדי לאבחן בדיוק מה הבעיה חובה לבדוק אותך. אך כללית אם הכאב הולך ודועך אפשר להמתין אולי אין ממש נזק וזו רק המכה שכואב וזה יחלוף. אם תופיע שוב נפיחות בברך או הכאב לא יחלוף תוך 2-3 שבועות גש/גשי להבדק על ישי אורטופד ורצוי מומחה ברכיים. לא כדאי לרכוש ברכית כבר בשלב זה. אפשר להיעזר בחבישה אלסטית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בהיריון ופתאום כואבות לי הברכיי
    ורד
    17/12/2010

שלום רב,
    אני בהריון בשבוע 15. אתמול החל לי כאב בברך ימין וגם מאחורי הברך שהקרין לכיוון מעלה הרגל. הכאב התגבר לקראת הערב והמשיך גם היום ואף נוסף כאב בברך שמאל. מה זה יכול להיות ? לאיזה רופא עלי לפנות כדי לבדוק את הנושא.
    תודה,
    ורד

הוספת תגובה

• אני בהיריון ופתאום כואבות לי הברכיי - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    17/12/2010

עלייך לפנות לאורטופד. מקור הכאב, אם הוא עולה למעלה לכוון העכוז הוא הכב התחתון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בקשר לאבחון בעיה בברך!
    ניב
    17/12/2010

שלום , אני חייל בן 20 .
    לפני כשבוע וחצי במהלך משחק כדורגל הרגשתי סיבוב/ בריחה של הברך..
    הפסקתי כל פעילות ספורטיבית מיד לאחר הפציעה!
    בלילה , התעוררתי עם כאבים עזים בברך ימין .
    פינו אותי לבית החולים , נתנו לי משככי כאבים וביצעו לי צילום רנטגן.
    על פי צילום הרנטגן אין כל שבר באיזור.
    הפנו אותי לעשות מיפוי עצמות במכון פרטי .
    להלן התוצאות במלואן:
    נצפתה קליטה מוגברת פוקולית בברך הימנית, במיוד באיזוק קונדיל טיבאלי מדיאלי.
    נצפתה קליטה מוגברת קלה דיפוזית בכל הברך.
    בסיכום:שינויים טראומתיים עם contusion או שבר ב- MTC של הברך הימנית .
    אין עדות לקרע במינסקוס לפי Spect/.

כעת אני תלוי בידי הצבא , גוף שידוע שתמיד מחפש לעשות קיצורי דרך ..
    אני די אובד עצות ויש לי תור אצל האורתופד הצבאי .
    אם אפשר בבקשה לקבל חווד דעת ותדרוך לגבי מה אני צריך לעשות בהמשך (MRI וכדומה...)

יש לציין שיום לאחר כשבוע וחצי אני הולך עם צליעה קטנה אך עדיין מרגיש חור תפקוד מלא של הברך (אי יכולת של כיפוף מלא ותנועות סיבוביות )

תודה לעונה , שבת שלום :-)

הוספת תגובה

• עזרה בקשר לאבחון בעיה בברך! - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    17/12/2010

תנסה להגיע למרפאת המומחים 542. אין בדיקת הדמייה כולל MRI היכולה במדוייק ובוודאות לארמר מה יש לך בברך. בחסלות סבוביות קורעים מניסקוס או רצועה צולבת או שניהם. זה שהפענוח תקין בנוגע למניסקוס, זה לא אומר כלום.אתה חייב להגיע ולהבדק ע"י אורטופד מומחה ורצוי מומה ברכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבנה גרמי ומרווחים תוך פרקיים
    אני
    17/12/2010

שלום רב,
    ברצוני לדעת מה הפירוש של הביטוי מבנה גרמי ומרווחים תוך פרקיים שמורים
    בתודה מראש,
    אני

הוספת תגובה

• מבנה גרמי ומרווחים תוך פרקיים - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    17/12/2010

הפירוש הוא, שגם מבנה העצם סביב הפרק וגם מרווח בין העצמות, הממולא בעיקרו על יד סחוס, תקינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר ל mri
    אור
    16/12/2010

האם אפשר ליראות קרע בלברום דרך mri מפרק הירך אם הזרקת חומר ניגוד לוריד? או רק דרך ארטרוגרפיה?
    האם הירדמות קבועה של עכוז יכולה להיות כתוצאה מפגיעה במפרק הירך?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר ל mri

הוספת תגובה

• שאלה בקשר ל mri - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    16/12/2010

כדי לראות טוב, אם יש קרע בלברום, יש צורך בארטרוגרפיה, הזרקת חומר ניגוד לוריד לא תעזור.
    הירדמות בעכוז יכולה להיות עקב פגיעה במפרק ירך או מכאבי גב תחתון או נזק אחר, תלוי בבדיקה הגופנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח החלפת מפרק ירך- טוטל
    דלית
    11/12/2010

האם אחרי הניתוח שבו יוחלפו כל חלקי המפרק :
    א. אפשר יהיה לדרוך על הרגל ?
    ב. צריך /רצוי לצאת אחרי בית החולים למרכז שיקום ?

אני בת 49

הוספת תגובה

• ניתוח החלפת מפרק ירך- טוטל - תגובה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    11/12/2010

א. כן, דריכה מלאה.
    ב. לאדם בגילך בדרך כלל אין צורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת לדעת פרטים על משתל לברך
    נועה1
    08/12/2010

מבקשת לדעת פרטים על משתל לברך תוצרת BIOMET,PCL RETAINING.
    תודה.

הוספת תגובה

• מבקשת לדעת פרטים על משתל לברך - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    09/12/2010

מדובר במשתל מאד מוצלח לברך עם אחוזי הצלחה מאד גבוהים ועמידות טובה לאורך שנים רבות. זה המשתל בו אני משתמש בניתוחי הברכיים שאני מבצע. הוא נפוץ ברוב בתי החולים בארץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי פרקים
    זיוה
    08/12/2010

בת 50 בריאה בדרך כלל פרט לזה ,שסובלת מהשימוטו מזה שנתיים ומאוזנת. בחצי שנה האחרונה לא קבלתי מחזור.בדיקה לבריחת סידן תקינה. מזה כשבועיים סובלת מעייפות ,גלי חום ,כאבים בפרקים בידיים, בברכיים, בקרסוליים ובצוואר ובבוקר מתעוררת עם ידיים רדומות ,ותוך כמה שניות כשאני מפעילה אותן זה משתחרר .בצעתי בדיקות דם דרך רופא המשפחה. תפקודי כבד כיליה וכליות תקינים .שקיעה 48 שעה ראשונה אבל זו תוצאה,
    שמלווה אותי הרבה שנים.ספירת הדם תקינה.
    anA-שלילי
    anti ds dna-שלילי
    antiribosomalp<0.2
    anti rnp-שלילי
    anti rnP-A-שלילי
    anti sm <0.2

anti sm/rnp<0.2
    anti scl-70<0.2
    anti rnp 68<0.2
    0.2>anti ro(ss-a
    anti la(ss-b<0.2
    anti ss-a 52<0.2
    anti ss-a 60<0.2
    0.2> anti chromatin
    anti jo-1<0.2
    anti centrom.b<0.2
    esr-48 (הרבה שנים יש לי שקיעה כזו)
    crp<5.0
    uric acid=3.76 (2.3-6.3
    rf<5.0
    glucose=110
    שאלתי מה שללו הבדיקות הללו האם שללו לופוס?
    מה צריך עוד לבדוק? איזה סיבות לכאבים יכולים להיות?
    האם יתכן לופוס למרות התוצאות הללו?
    האם ייתכנו הכאבים בגלל גיל המעבר?
    מה דעתך בנושא?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי פרקים

הוספת תגובה

• כאבי פרקים - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    09/12/2010

כל הנושאים שאת מעלה אינם שייכים לתחום האורטופדי הטהור. את צריכה להיות במעקב וטיפול של הרופאים הבאים - אנדוקרינולוג או מרפאה מטבולית, רופא ראומטולוג ורופאת משפחה שתרכז את הטיפול בך. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אני רואה את ההודעה?
    אלמוג
    06/12/2010

??

לקביעת תור
    סגירה
    איך אני רואה את ההודעה?

הוספת תגובה

• הקלק חץ כתום או פנה להנהלת הפורום

ד``ר אליהו ליברטי
    07/12/2010

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אלמוג
    06/12/2010

אני סובל מכאב בברך בערך חצי שנה....
    אני אדם שעוסק בספורט המון, מתאמן לקראת הצבא...
    הייתי אצל אורטופד והוא איבחן אצלי את הדבר הבא..
    Subluxating patella , רגישות ב Vastus mediali, Patellofemoral pain syndrome- overuse.
    אני הבנתי מהרופא שזה משהו כמו גמישות יתר והפיקה בורחת הצידה.. אני רוצה לדעת קצת יותר על זה.. מה יש לי בברך??
    והאם אני אוכל להיות בקרבי? כי אני יכול לסבול את הכאבים

נ.ב- הרופא אמר שאני אקנה מגן ברך מיוחד שנקרא genutrain...

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    06/12/2010

גמישות יתר הוא מצב בו כל המפרקים מראים גמישות ייתר המאפשרת להם לבצע תנועות מעבר לתחום הממוצע. כמו למשל להביא את האגודל למגע עם האמה, לכופף את האצבעות ביד לאחור וכו'. אם כך המצב אצלך אז גם פיקות הברך מאד חופשיות ולכן הסחוס שלהם נשחק ביתר. בדרגה קלה עד בינונית של התופעה אפשר לעשות הכל וגם להיות קרבי. עליך בנוסף לברכית, לקבל טיפול פיסיוטרפי מתאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטערת אבל לא רואים את התשובה
    מיואשת
    06/12/2010

מצטערת אבל לא רואים את התשובה האם יש אפשרות לרשום לי שוב את התשובה משום מה זה נרשם. תודה

הוספת תגובה

• מצטערת אבל לא רואים את התשובה - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    06/12/2010

בדיקת MRI לא מדוייקת במאת האחוזים ולא כל מה שכתוב נכון. במידה וגם ממצאי הבדיקה הידנית על ידי האורטופד שלך מחשידים לקרע חוזר או קרע חדש במניסקוס ובמידה וטיפול פשוט בתרופות לא יעזור, רק אז יש מקום לשקול ארטרוסקופיה נוספת. צריך לזכור ולדעת שתיקון קרע במניסקוס בניתוח הקודם אינו ערובה לכך שיותר לא יהיו לך קרעים במניסקוס. בשלב זה אין מקום לפאניקה, גשי קודם להיבדק על ידי האורטופד שניתח אותך. תתחילי בטיפול פשוט ונראה לאן זה יגיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחזור רצועה צולבת
    רועי
    05/12/2010

שלום יש לי קרע ברצועה הצולבת הקדמית אני החלטתי לעבור ניתוח דרך כללית מושלם בהשתתפות עצמית. עכשיו יש להם רשימה של רופאים שמבצעים את הניתוח באיזור מגורי איך אני אדע באיזה רופא לבחור? מי יכול להמליץ? אני ממש לא יודע לאן לפנות....
    מה אורך האשפוז לאחר הניתוח הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    שחזור רצועה צולבת

הוספת תגובה

• שחזור רצועה צולבת - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    06/12/2010

איננו ממליצים במדור זה על רופאים ספציפיים. האשפוז קצר 1-2 ימים, הכאבים החזקים בדרך כלל נעלמים לאחר 2-3 שבועות אך דרוש טיפול פיסיוטרפי ממושך של מספר חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר ניתוח שחזור רצועה
    יוסף
    05/12/2010

שלום..
    לפני כ3 חודשים עברתי ניתוח שחזור רצועה צולבת קדמית בברך ימין..
    אצל אגר גבריאל
    אני עובד כול יומים.. אמון ואני בקצב טוב יחסית..אין כאבים ואין כלום
    אני התחלתי לרוץ בקווים ישרים לפי הוראות הפיזוטרפית והתחלתי דלגית..
    לפני כמה 4 ימים בערך סיימתי אמון וחזרתי הביתה יום למחרת כאב לי מאוד באזור שמתחת לברך שאני מיישר מלא כואב לי..תמיד
    ואין לי מושג למה זה ואני לא בעיר כרגע אז אני לא יכול לפגוש את הפיזוטרפיסת שלי..

איך אני ידע עם הרצועה נקרעה שוב? ויש לי סיבה לדאוג?
    ועוד שאלה חשובה!
    כול תנועה שלי יוצא לי קליקים מהברך.. ממש כמעט כול דבר.. זה משפיע?

תודה ויום טוב! :)

הוספת תגובה

• כאבים לאחר ניתוח שחזור רצועה - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    06/12/2010

באופן כללי לא נראה לי לפי הסיפור שלך שהרצועה נקרעה שוב. אך אינני יכול לבדוק אותך דרך האינטרנט. גש לאורטופד מקומי שיבדוק אותך. אם הברך פתאום מאד נפוחה - גש למיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת עם כאבים מבקשת פיענוח MRI
    מיואשת
    04/12/2010

קיבלתי את תוצאות הבדיקת MRI ,אני אחרי ניתוח ארטרוסקופית שבוצע בתאריך 12.8.10 -יש לי כאבים חזקים ואי יכולת לתפקד וללכת יש כאבים חזקים וגם בלילה
    [ תוצאות הניתוח-
    מדור לטרלי-קרע שולי קרן אחורית מניסקוס לאטרלי.C.M דרגה 2 ל.ט.פ. 50%.
    מדור מדיאלי C/M דרגה 1 מ.ט.פ. 25% .
    בוצע כריתה חלקית קרן קידמית מינסקוס לטטרלי וניקוי סחוס
    יש לי כאבים חזקים ואי יכולת לתפקד וללכת יש כאבים חזקים וגם בלילה.
    לאחר בדיקת רופא במרפאה נישלחתי לבדיקה כדי" לראות עם יש נזק לשני המינסקוסים עם שינויי שחקתיים בסחוס" .
    הממצאם של הבדיקה MRI שבוצעה השבוע
    מודגמים אותות חריגים בשורש המניסקוס הלטרלי אשר שוליו אינן סדירים.
    לא ניתן לשלול קרע ניווני.
    מודגם אות חריג מינימלי בקרן האחורית של המינסקוס המדיאלי ויתכן שינוי ניווני.
    הודגם נוזל תוך פרקי בכמות מתונה ללא עדות ליצירת דיסטה פופליטיאלית.'
    1.מבקשת הסבר מה קורה לי בברך ? במילים פשוטות שאני אבין.
    2. האם אצטרך שוב ניתוח לתיקון הקרע ניווני במידה ויש?
    3. ומה זה בשורש במינסקוס שולים לא סדירים-מה הטיפול?
    התור לרופא רק עוד 3 שבועות ואני בלחץ נפשי לדעת את הפירוש וההשלכות של התשובה

תודה רבה מראש

הוספת תגובה

• מיואשת עם כאבים מבקשת פיענוח MRI - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    06/12/2010

ראשית, בדיקת MRI לא מדוייקת במאת האחוזים ולא כל מה שכתוב נכון. במידה וגם ממצאי הבדיקה שלך מחשידים לקרע חוזר או קרע חדש במניסקוס ובמידה וטיפול פשוט בתרופות לא יעזור רק אז יש מקום לשקול ארטרוסקופיה חוזרת. תיקון קרע במניסקוס בניתוח הקודם אינו ערובה לכך שיותר לא יביו לך קרעים. בשלב זה אין מקום לפאניקה, גשי קודם להיבדק על ידי האורטופד שניתח אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים מתמשכים בברכיים לאחר ספיניניג
    איל פיינמן
    04/12/2010

ד"ר הורוביץ וד"ר ליברטי
    שלום וברכה
    שמי איל אני בן 32, ללא בעיות רפואיות אורטופדיות בברכיים בעבר, וללא שברים בברכיים. במשך חודש השתתפתי בפעילות ספינינג, פעמיים בשבוע. 45 דקות כל פעם. אימון אינטנסיבי.לאחר חודש התחלתי לסבול מכאבי ברכיים (בשתי הברכיים באופן שווה) מתמשכים לאורך היום.
    הלכתי לאורטופד בקופ"ח. הוא המליץ להפסיק את הפעילות לשבועיים לפחות. הפסקתי פעילות הספינינג. היום לאחר שבועיים אני עדיין סובל מכאבי ברכיים מתמשכים ואפילו כאבים קשים יותר, למרות שאיני הולך לספינינג.
    אני מאוד חושש שמא התופעה לא תחלוף. האם היא תחלוף?
    האם ניתן להתגבר על כך? האם אני יכול לעשות פעילויות כמו ריצה ושחייה למרות שכואב לי אחריהן מאוד?
    מה כדאי לעשות כעת על מנת לשפר את מצבי?

הוספת תגובה

• כאבים מתמשכים בברכיים לאחר ספיניניג - תגובה

ד``ר אליהו ליברטי
    06/12/2010

ספינינג היא פעילות הגורמת לעתים קרובות לכאבי ברכיים בייחוד באנשים עם בעייה בסחוס פיקת הברך. הפעילות המומלצת להם היא בדרך כלל שחיית חתירה. כדי לא לדכא אותך ולאסור עליך כל מיני פעילויות מהנות ובריאות מבחינות אחרות כדאי שפנה לבדיקת האורטופד שלך ובמידה והבעייה אינה מהמדור הקדמי של הברך, תוכל להמשיך בכך בהמלצות המתאימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה