פורום בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• MRI ברך
    שירי
    03/10/2010

שלום,
    בעוד מספר ימים אני אמורה לבצע בדיקת MRI בברך בעקבות חשד לקרע במניסקוס.
    השאלה שלי היא האם יצטרכו להזריק לי חומר נוגד?
    תודה ושבוע טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    MRI ברך

הוספת תגובה

• MRI ברך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    03/10/2010

אם לא עבר פרוצדורות כירורגיות בברך, אזי אין צורך בחומר ניגוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לאחר ניתוח
    אודי
    29/09/2010

עברתי ניתוח ב-13/7 בברך שבר פטלה רוחבי תוך מפרקי.הושמו 2 קרישנרים.כתוצאה מהניתוח נגרמה פקקת. גבס ולאחר סד הורד לאחר 6 שבועות והחל טיפול פיזיוטראפי.כיום אני מגיעה ל- זוית 80% ללא לחץ ול- 90% עם לחץ.אני סובלת מכאבים גם ללא פעילות.לדעת הפיזיוטרפיסט הקרישנרים ארוכים וגורמים לכאבים.אודה להתיחסותכם והאם סביר שהכאבים ממשיכים- עד מתי
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• כאבים לאחר ניתוח

ד``ר סוזנה הורוביץ
    29/09/2010

ניתוחים מסוג זה כואבים עד שנה. גם אם הקירשנרים בולטים, ניתן להוציאת בד"כ כחצי שנה לאחר הניתוח, כדי השבר יחלים לחלוטין ולא יתפרק שוב.
    גם עם קירשנרים בולטים ניתן להגיע לכיפוף גדול יותר, צריך להתאמץ למרות הכאבים. תמשיכי ביקורת אצל הרופאים המנתחים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר להקל ולהפחית כאבים לאחר ניתוח

נינה
    04/10/2010

הי, החלמה לאחר ניתוח - עניין של זמן.
    יחד עם זאת, יש כלים להקל על הסבל, לתמוך ולקצר תהליך החלמה.
    פיטו סאונה - שיטה טיפולית משלבת אדים חמים עם צמחי מרפא. הטיפול מבוצע במתקן מיוחד. יש בראשל"צ מרכז מתמחה בפיטו סאונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח החלפת מפרק ירך
    עדי
    28/09/2010

שלום רב. ברצוני לברר מה ההבדל בניתוח החלפת מפרק ירך בין הדבקה לבין לחץ של ראש המפרק.
    שאלה נוספת, האם לאחר הניתוח ניתן לישון גם על הצד או רק על הגב? כמובן שכרית בין הרגליים ביניהם. קראתי חומר ויש כאלה המאפשרים ויש שלא. מה עדיף ונכון?
    שאלה אחרונה. האם מפרק ירך נמצא בסל התרופות? או שעולה למנותח (אני בכללית) הרבה תודה מראש על תשובתכם וחג שמח !!!

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח החלפת מפרק ירך

הוספת תגובה

• עדי

ד``ר אליהו ליברטי
    28/09/2010

הניתוח נמצא בסל התרופות. לאחר תקופת ההחלמה הראשונה אפשר לישון גם על הצד, המנותח או השני. ישנן גישות ניתוחיות שונות ופרוטזות שונות. חלקן משתמשות בצמנט-הדבקה וחלקן בהתאמת לחץ. יש לבחור ולהתאיפ לכל אחד את השיטה הטובה ביותר עבורו. אחרי שהמנתח שלך יבחר מה מתאים לך עליו להסביר בקצרב גם מה האפשרויות הנוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה + ארטוסקופיה
    שגיא
    28/09/2010

שלום רב
    אני בן 32 ,במשך מספר גדול של חודשים היו לי כאבים בברך שמאל שהיו באים והולכים,בתדירויות של פעמיים ביומיים בערך,חשוב לציין שלא מדובר במכה או איזשהי חבלה.
    עם הזמן הכאבים היו בלתי נסבלים,התנועה של הברך הפכה להיות מוגבלת בתנועה,כל זה היה אורך מס' דקות ולאחר מכן הכל בסדר גמור,יכלתי לעשות הכל.
    בבדיקה שביצעתי (m r i) התגלה איזשהו סוג של גוש מתחת לפיקה ממש,קבעו לי תור לניתוח ל סוף מרץ,השאלה שלי היא:
    הכאבים גומרים אותי,איך אפשר לזרז את התהליך?
    בחודשיים האחרונים גם ברך ימין מתחילה לכאוב בדיק באותה מידה כמו ברך שמאל,ואפילו יותר כואב,מה זה אומר בעצם?
    תודה רבה שגיא.

לקביעת תור
    סגירה
    ביופסיה + ארטוסקופיה

הוספת תגובה

• שגיא

ד``ר אליהו ליברטי
    28/09/2010

תפנה שוב למחלקה המנתחת ותסביר שכאביך גדולים ואתה מבקש להקדים את הניתוח, ספק אם אפשר כי בתי החולים עמוסים מאד. אםיש לך ביטוח פרטי לניתוחים אז זה ממש לא בעייה אפשר תוך מספר ימים לנתח אותך. או שאתה יכול להרשות לעצמך ניתוח פרטי במימון מלא שלך. העלות כולל בית החולים היא 10-15 אלף שקל, תלוי למי תבחר לפנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב לאחר שחזור ACL והטריית מניסקוס
    טל
    24/09/2010

שלום ד"ר
    לפני כחמישה שבועות ביצעני נתוח שחזור רצועה צולבת קדמית והטריית המניסקוס הלטרלי.
    לאחר כשבועיים מהניתוח נערך לי ניתוח נוסף על מנת להוציא figidfix pin אשר לא היה במקומו ונדד לאספקט הפנימי של הירך.
    לאחר מכן עשיתי בדיקת MRI נוספת והתוצאות קצת לא ברורות לי, ומה שכן ברור לי די מדאיג אותי..
    הייתי מבקש אם תוכלו להסביר לי את הממצאים הללו והאם אפשר להסיר את דאגותיי:

מצב לאחר שחזור ה-ACL
    ארטיפקטים מרובים בהיקף נתיב הרצועה המשוחזרת. בחלקה המרוחק לא נראים סיבים המשכיים של הרצועה- ככל הנראה נקרעה.
    באספקט האחורי מדיאלי של הירך המרוחק נראה תהליך מאורך בעל אות נמוך עם בצקת בהיקפו. הוא נמצא בתוך חלקו המרוחק של שריר הסמיממברנוזיס.
    המדובר בגוף זר. כנראה מקורו בקיבועים הגורמים של הפמור.
    הPCL תקינה.
    נראה אות גבוה לינארי אנכי בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי.
    המניסקוס שמאחורי הקרע בעל אות מעט גבוה יחסית לשאר המניסקוס.
    ככל הנראה המדובר בקרע אנכי, ארכי במניסקוס.
    יש חסר רקמה בגוף המניסקוס הלטרלי, יתכן מצב לאחר כריתה חלקית.
    פרגמנט מתכתי קטן סמוך לגוף המניסקוס הלטרלי.
    פרגמנטים קטנים נוספים נראים גם באזור הסופרא-פלטרי ובאספקט האחורי של הברך.
    סחוס הפיקה תקין, מנגנון היישור תקין.
    נוזל מוגבר במקצת בחלל הברך.

לסיכום:
    ככל הנראה קרע בACL המשוחזרת.
    גוף חופשי באספקט האחורי מדיאלי של הברך כמתואר.
    קרעים בשני המניסקי, יתכן באורך חלקי מצב לאחר ניתוח במניסקי.

בדיקת הMRI בוצעה כחודש לאחר ביצוע הניתוח
    אודה לכם מאוד על העזרה,
    טל

הוספת תגובה

• מצב לאחר שחזור ACL והטריית מניסקוס

ד``ר סוזנה הורוביץ
    25/09/2010

נראה שהקיבוע של הרצועה הצולבת הקדמית באיזור הירך התפרק, ולכן הרצועה אינה מחזיקה.
    סביר שיהיה צורך בניתוח נוסף לתיקון המצב.
    בזמן אותו ניתוח נוסף ניתן יהיה גם לבדוק את 2 המניסקוסים ולהוציא מהברך את הגופים החופשיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים לאחר לידה
    נירית ק.
    23/09/2010

שלום,
    אני משערת כי כאבי הברכיים (בשתי הרגליים) החלו כחודש וחצי לאחר הלידה. אני לא בטוחה אם זה כתוצאה מפעילות ספורטיבית חד פעמית (ריקודים בחתונה, שם הרגשתי כי אחת מהברכיים לא יציבה) או שזה החל לפני כן...
    הכאבים התבטאו במעבר מישיבה לעמידה ולהפך. כאבים חזקים. כחודשיים אחרי הלידה טופלתי באטופן לחמישה ימים 2 כדורים וזה הנמיך מעט את עוצמת הכאב אך לא עזר לטווח הארוך. ולאחר כשלושה חודשים מהלידה טופלתי בארקוקסיה 90 מ"ג ל10 ימים. הכל ע"י רופא משפחה (לא בוצע אולטרסאונד או רנטגן). ההשערה הייתה שזו דלקת. גם לאחר הארקוקסיה אין הקלה וכעת זה אף החמיר ויש כאבים (לא חזקים כמו במעבר מישיבה לעמידה וההפך) בכיפוף הברכיים גם במצב של שכיבה. האם באולטרסאונד ברכיים יכולים לברר מה הבעיה? האם יכול להיות שמדובר במחסור בסידן? אשמח לעזרתכם...

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים לאחר לידה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים לאחר לידה

ד``ר סוזנה הורוביץ
    25/09/2010

כאבי ברכיים לאחר הלידה יכולים לנבוע מעומס יתר שנוצר סביב הלידה, או מהשפעה הורמונלית הגורמת לגמישות יתר ולחולשה של מפרקים ושרירים.
    רצוי לבצע צילומי רנטגן על מנת לשלול קיומה של בעיה אחרת.
    מומלץ להגיע לבדיקת אורטופד/ית ברך, לצורך אבחון וטיפול מתאימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים
    ליאל
    21/09/2010

שלום שמי ליאל ואני מדריכת כושר קרבי בצבא לאחרונה התחלתי את השירות הסדיר. במהלך הקורס אירעה לי פציעה בשיעור קרב מגע בה נפצעתי בכתף וחוששני שגם בברך שמאל.
    עבר חודש מאז הפציעה ולפני כשבועיים חזרתי להתאמן
    משמע ריצה ואימוני כוח
    מדי פעם כאב לי ברך שמאל אך התעלמתי מן הכאב
    לאחרונה כואב לי מאוד בזמן פעילות גופנית וגם לאחריה
    לפעמים אף כשאני יושבת ולא מפעילה את הגוף
    הכאב הוא באזור התחתון של הברך מתחת לפיקה
    כמובן שהחלטתי להפסיק בריצות אך מכון שאני לוקחת כדורי אתופן לפציעה בכתף ולדלקת שין ספלינט בשוקות אני משערת שהכדור משפיע גם על הברך במידה וזו דלקת
    הכאב בא והולך וזה משפיע לפעמים על ההליכה
    מה מומלץ לעשות ולא לעשות עד שאקבל מענה רפואי (כי בצבא זה לוקח שבועות וחודשים) מה הן האפשרויות לפציעה באזור זה?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים

ד``ר סוזנה הורוביץ
    25/09/2010

עד לבדיקת אורטופד שיאבחן את הבעיה, אני ממליצה לך להימנע מביצוע כל פעולה הגורמת לכאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה לאחר ניתוח קיבוע כתף
    נורית
    20/09/2010

שלום!
    בתי לאחר ניתוח ששל קיבוע הכתף לאחר פריקות חוזרות ונשנות. הניתוח היה לפני כשנה וחצי ולאחרונה היו כאבים בכתף ללא פריקה.
    מאחר ולא מדובר בפריקה, אני רוצה לקחת אותה לאורתופד, אך חוששת שהוא/היא ייעשו לה בדיקה שעלולה לגרום לפריקה חדשה. האם יש סכנה כזו?
    אנא תשובתך.
    תודה,
    נורית

הוספת תגובה

• נורית

ד``ר אליהו ליברטי
    20/09/2010

הסבירות ללפריקה במהלך בדיקה אורטופדית לכתף נמוכה ביותר. יש כתפיים שהן כל כך לא יציבות שהן פורקות "מכל משב רוח" אך כתפיים אלה גם חוזרות למקומם כמעט ספונטנית לוללא כאב. אני לא מתרשם מדברייך שזה המקרה. היא כבר שנה וחצי ללא פריקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!!

נורית
    21/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע בACL
    סטס
    19/09/2010

שלום רב,
    נפצעתי במהלך משחק כדורסל בברך ,
    לאחר בדיקה במיון הייתי שבוע בבית במנוחה ולאחר מכן חזרתי לעבוד עם צליעה קטנה אבל לא משהו רציני .
    כחודש אחרי הפציעה התחלתי בפיזיוטרפיה ( היה שיפור כל שבוע במשך כחודשיים ) . בMRI התגלה שיש לי קרע מלא בACL (תוצאות הMRI נשלחה למרפאת ספורט שהפנתה אותי ואת התוצאות אמרה לי המזכירה)
    המרפאת ספורט שהפנתה אותי לMRI רצו ישר לקבוע איתי תור לניתוח - לא נבדקתי אצל רופא לאחר הMRI , רק לפני.
    השאלה שלי היא - האם יש טעם להיבדק אצל רופא נוסף ?
    איך אפשר לקבוע ככה ניתוח ללא בדיקה של רופא?
    אני הולך ללא שום כאבים כבר חודש וחצי ( נפצעתי לפני 3 חודשים ) ויש לי רק כאב קטן כאשר אני עולה במדרגות וגם לא קבוע.

תודה מראש,

סטס

לקביעת תור
    סגירה
    קרע בACL

הוספת תגובה

• קרע בACL

ד``ר סוזנה הורוביץ
    19/09/2010

התהליך הנכון הוא, שהאורטופד/ית המנתח יבדוק אותך לפני ההחלטה על ניתוח ושיסביר לך את כל ההשלכות של טיפול ניתוחי או לא ניתוחי בקרע של הACL.  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת מיפוי ברכיים.
    אסנת
    19/09/2010

בלעי בן 59 מטופל בתרופות להורדת סוכר (2), שומנים, ולחץ דם. סובל מעודף משקל. לאחרונה התחיל לסבול מאד מכאבי ברך שמאל. תוצאות פיענוח מיפוי עצמות הוא:

קליטת במפרקים. יכול להתאים לשינויים ארתריטים.
    חשוד ל- AVN בקונדיל פמורלי מדיאלי ברך שמאל. לא ניתן לשלול פגיעה במניסקוס מדיאלי ברך שמאל. קליטה בע"ש. יכול להתאים לשינויים ניווניים. או תמט חלקי באזור T8.

אודה על תגובתכם על המיפוי שעשה. (תרגום).

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת מיפוי ברכיים.

הוספת תגובה

• תוצאת מיפוי ברכיים.

ד``ר סוזנה הורוביץ
    19/09/2010

מדובר בבעיה של אספקת דם לעצם של הירך, שמרכיבה את הברך. בדרך כלל האנשים, שסובלת מבעיה זו, הינם בקבוצת גיל גבוהה יותר, אך עם כל המחלות ויתר המשקל של בעלך, הוא "זכה" במחלה בגיל מוקדם יחסית.
    אתם צריכים להיות בליווי צמוד של אורטופד למעקב אחרי מחלה זו, שהיא בד"כ ממושכת ומכאיבה. מומלץ לבעליך לרדת במשקל, כדי להתמודד איתה טוב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי-פרט חשוב

אסנת
    22/09/2010

תחילה תודה על המענה. רציתי לציין שקיבל כמה כדורים שנקראים: ארקוקסיה ובקושי כואב לו. האם בכל זאת צריך לעשות אמ.אר.אי? האם מותר לו לעשות הליכה? זה לא חמור מה שגילו אצלו?? תודה אני פשוט מודאגת.9780

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר סוזנה הורוביץ
    25/09/2010

ארקוקסיה היא תרופה המרגיעה דלקת הנוצרת בעצם.
    אני ממליצה ללכת רק ככל שנדרש בחיי היום יום, ולא ליזום הליכה מעבר לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ לאחר MRI לברך
    פלוני
    16/09/2010

בן 21 בריא בדר"כ.
    נחבלתי בצבא וקרעתי את המניסקוס. נותחתי לפני כחצי שנה. כתוצאה מהניתוח התפתח לי DVT בשוק הרגל המנותחת (נדיר מאוד), לא נמצאה נטייה לקרישיות יתר.

ביצעתי MRI לברך. שבוצע בעקבות חשד לקרע שארייתי/חדש במיניסקוס מדיאלי (דיסקואיד). נותחתי לפני חצי שנה.
    האורטופד ששלח אותי לביצוע MRI, אמר לי לאחר בדיקה גופנית, שהוא כמעט בטוח שיש לי קרע שארייתי/ חדש, והוא רוצה לשלוח אותי ל-MRI למרות שהוא אמר לי שלא בטוח שתוצאות ה- MRI לאחר ניתוח, ייתנו לו מידע.
    בכל מקרה הוא אמר לי שהוא מעדיף לדחות את הארטרוסקופיה החוזרת, לכשנה לאחר הניתוח הקודם (דהיינו מרץ) בכדי לתת לגוף להתאושש.

זה הפענוח MRI:

מטרת הבדיקה בירור כאבים בברך לאחר מניסקטומיה מדיאלית חלקית.
    לצערי אין בידינו בדיקה קודמת לצורך השוואה.

נוזל תוך מפרקי בנפח קטן. המניסקוס המדיאלי מעט מוקטן, במיוחד בקרן הקידמית שנראית מוסטת מעט קדימה. הקרן האחרוית מכילה מס' פסים של סיגנל מוגבר המגיעים למשטח המפרקי. קיים חשד שמדובר בשארית של קרע או בקרע חדש. אולם הדיוק האבחנתי לאחר ניתוח הוא קטן יחסית.
    הרצועות הצולבות והרצועות הצידיות שמורות ללא קרע.
    יש לציין התחלה של אוסטיאופיטים קטנים במדור המדיאלי.
    הסחוס הפטלו-פמורלי נראה שמור. אולם בקידמת הפיקה יש פס של סיגנל נמוך בתוך המדולה. הפס המהלך קורונלי עם מעט סיגנל מוגבר ב-T2 מסביב. האבחנה המבדלת של הממצא הוא שרידים של שבר אי-ספיקה או חבלת עצם ושבר לא מלא מחבלה ישירה. לא ניתן לשלול שמדובר גם בשרידים מ-AVN. אפשרות זו פחות סבירה.

לסיכום:
    פסים של סיגנל מוגבר בקרן האחורית של המניסקוס, המדיאלי עם חשד לקרע.
    פס חסר סיגנל בקדמת הפיקה החשוד לממצא לאחר חבלה.
    --------------------------------------------------------------- לקבל אסבר לתוצאות ה-MRI ודרכי טיפול באבחנות שהובאו לעיל.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ לאחר MRI לברך

הוספת תגובה

• תיקון במשפט האחרון שלי

פלוני
    16/09/2010

אשמח לקבל הסבר לתוצאות ה-MRI ודרכי טיפול באבחנות שהובאו לעיל.

תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלוני

ד``ר אליהו ליברטי
    16/09/2010

תוצאות ה- MRI הן כפי שרשום בסיכום: חשד לשבר סחוסי או שארית חבלה בסחוס הפיקה וחשד לקרע במניסקוס הפנימי. האבחנות אכן אינן בטוחות וההחלטה לנתח צריכה להיות על פי הממצאים בבדיקה ידנית ועל פי רמת הסבל שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בברך ימין - שחיקת סחוס
    יניב
    15/09/2010

שלום,
    מזה כ8 שנים יש לי כאב רקע קל, שבא והולך בברך ימין.
    הכאב איננו בלתי נסבל ומתפרץ בעיקר לאחר ביצוע פעילות גופנית ספורטיבית.
    בעבר אובחנתי כבעל שחיקת סחוס קלה וניתנה לי ברכיה עם טבעת סיליקון שאני חייב לציין שעוזרת לי מאד.
    לפני כחודש - מכה יבשה בברך כתוצאה ממשחק ספורט. ללא שבר / סדק אבל מאז הכאב העמום התפרץ ומציק יותר.
    ישנו כאב גם כשהמפרק לא בתזוזה, בשכיבה וגם בהליכה.
    בבדיקת אורטופד נאמר לי שלמעט שחיקת סחוס לדעתו הכל בסדר ושפיזוטרפיה יכולה לעזור.
    שאלותיי:
    1.מהי בדיוק הפגיעה ע"פ ממצאים אלה?
    2.מה יכול לעזור למעט פיזוטרפיה?
    3. האם יש סוגי ספורט מומלצים לחיזוק השרירים הסובבים את הברך? (אני נוהג לשחות, לעשות פעילות אירובית בחד"כ - קרוסטריינר, ולהחליק על רולרבליידס..)
    שחיה עם סנפירים למשל ללא תנועות ידיים מאמצת את הרגליים ויכולה להועיל לחיזוק שרירי הברך?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בברך ימין - שחיקת סחוס

הוספת תגובה

• יניב

ד``ר אליהו ליברטי
    15/09/2010

הפגיעה הידועה והישנה שלך היא שחיקת סחוס הפיקה, כנרה בדרגה קלה, על פי אבחנת האורטופד שבדק אותך לאחרונה, המכה לא הוסיפה נזק. לכן הטיפטל העקרי הוא פיסיוטרפי. שחיית חתירה או גב. אפשר עם /בלי סנפירים. החלקה על רולרבליידס רק תגביר כאבים. קרוסטריינר - הרע במיעוטו, אפשר במידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יניב
    17/09/2010

תודה על התשובה המהירה.
    איזה פעילויות גופניות יכולות לדעתך להיות תחליף ראוי לפיזוטרפיה?
    למשל - שחיה עם סנפירים תוך הפעלת הרגליים בלבד - טובה?
    מה דעתך על מגה גלופלקס?
    גמר חתימה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכיים וספורט אתגרי
    נטע
    13/09/2010

דר' שלום!
    אני בת 33 לפני 3 שנים עברתי ניתוח קיבוע בעקבות שבר בטיבאל פלטו כולל שתל עצם ובורג חלול . (שנשאר מתחת לברך)
    לפי מה שאני זוכרת מהביקורת האחרונה לפני כ- 3 שנים אני לא אמורה להימנע מספורט כולל ספורט אתגרי אבל אני רוצה להיות בטוחה.
    ושאלותי הן: 1.האם יש סכנה לקיבוע אם אחליט לעשות צניחה חופשית ?
    2.האם הדבר מסוכן או אסור?

תודה על עזרתך ,
    נטע

לקביעת תור
    סגירה
    ברכיים וספורט אתגרי

הוספת תגובה

• ברכיים וספורט אתגרי

ד``ר אליהו ליברטי
    14/09/2010

רמת הסיכון שלך מבחינת השבר עצמו אינו שונה מרמת הסכון של צנחן אחר. צריך רק לוודא בבדיקה ידנית שאין לך רפיון ברצועות הברך. באשר לריצות מסעות וכו, במידה והשבר היה ללא תזוזה או שהוא הוחזר למקומו בצורה טובה אז אים בעייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח מיפוי עצמות
    מאיר
    13/09/2010

ביצעתי מיפוי כתוצאה מכאבי ברכיים שנגרמו כתוצאה מנפילה, אודה על עזרה בפיענוח המימצאים:

"במיפוי מוקדים פתולוגיים ב- MFC דו"צ בעיקר מימין וב- LFC דו"צ בעיקר משמאל, וכן בTP הלטרלי בברך ימין.
    פרט לכך לא הודגמו ממצאים פתןלוגיים ראויים לציון.
    סיכום:

מעורבות הכונדילים הפמורליים כמצויין לעיל, עם חשד למעורבות המיניסקוס הלטרלי מימין.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח מיפוי עצמות

הוספת תגובה

• מאיר

ד``ר אליהו ליברטי
    14/09/2010

המיפוי מראה קליטה של החומר בשתי הברכיים ללא ממצא ממוקד ומוגדר. קליטה כזו יכולה להיות בעקבות החבלה או בשל שנויי שחיקה בברך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות ברכיים
    נועם
    11/09/2010

שלום רב

עברתי תאונת דרכים ולאחר בדיקת MRI אובחנתי כבעל קרע במניסקוס של ברך ימין

בנוסף הנני שחקן כדורסל פעיל ובאחד ממשחקי ביצעתי תנועה לא נכונה והברך שלי "הסתובבה"
    לא יכולתי לדרוך על הרגל כמה ימים אך הכאב ומגבלת התנועה עברו לאחר כשבועיים
    חודשיים לאחר מכן שבתי לשחק כדורסל ובנחיתה על הרגל שמעתי מעין רעש "קנאק" והפעם הרגל שלי התנפחה וכרגע אני סובל מכאבים כבר כמעט חודש + נפיחות

נבדקתי אצל אורתופד ולאחר בדיקת רנטגן ולא MRI הוא קבע שיש לי קרע במניסקוס ( לא באותה ברך כמו בתאונת דרכים )
    הנני חושב שזה קצת יותר מקרע במניסקוס ואולי אף רצועות
    לאחר שפניתי לאותו אורטופד באותה פגישה על מנת שישלח אותי ל MRI הוא ענה לי שאין צורך
    והוא המליץ לי לעשות ניתוח אורתוסקופיה ב2 הברכיים

רציתי לדעת מה עלי לעשות ואם "שווה" לי לעשות את הניתוח הזה כי אני מפחד שאני לא יוכל להשתקם ממנו ובנוסף האם כדאי לי להיוועץ ברופא אחר?

בתודה מראש
    נועם

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות ברכיים

הוספת תגובה

• בעיות ברכיים

ד``ר סוזנה הורוביץ
    12/09/2010

אם אתה מרגיש, שהברך השניה, ש"הסתובבה" במשחק כדורסל, אינה יציבה, רצוי לבצע בדיקת MRI לפני ארטרוסקופיה של הברך. אם ללכת ליעוץ נוסף, אם לאו- זו החלטה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום MRI

נועם
    12/09/2010

תודה רבה על תגובתך

אך כשפניתי לאורתופד שלי בבקשה לבצע צילום MRI הוא ענה לי: ראיתי לפי הצילום ולפי בדיקה פיזית שיש לך קרע במיניסקוס
    הצילום שבוצע הינו צילום רנטגן

מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI

ד``ר סוזנה הורוביץ
    14/09/2010

להסתפק בתשובת הרופא, או לפנות לחוות דעת שניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה