מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- bil.arthralgia unspecifiedירדן29/12/2010
שלום רב.
לפני מס חודשים החלו לי כאבים בברכיים לאחר ריצה (לא במהלכה)
ובהמשך התחלתי להרגיש כאב עמום בברכיים לאחר שנת הלילה שעבר עם ההליכה.
הלכתי לרופא שהמליץ על מדרסים ופיזיותרפיה בירך לאחר שאיבחן:
bil.arthralgia unspecified.
לאחר כשבועיים עם המדרסים עדיין יש לי את "כאבי הבוקר" ואני חושש לחזור לרוץ שמא אגרום יותר נזק לברכיים.
1. האם אני יכול לחזור לרוץ ללא חששות?
2. האם מדרסי הגבס שקיבלתי ישמשו אותי כל החיים או רק תקופה?
3. האם יש אפשרות לדעת עם המדרסים "עושים את העבודה"?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר bil.arthralgia unspecified - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי30/12/2010האבחנה היא כללית ואומרת "כאבי ברכיים" כך שאיני יודע מה בדיוק אובחן. סביר על פי סיפורך שמדובר בכאבים ממקור הפיקה אך חובה לבדוק אותך ידנית כדי לדעת מה האבחנה או הבייה המדויקת. ריצה בדך כלל מחמירה כאבי ברכיים. מדרסים זה נחמד אבל לא יפתור את בעיית הברכיים. פיסיוטרפיה זה מאד חשוב, תלמד את התרגילים שם ובצע אותם בבית יום יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר, פענוח MRIדולב28/12/2010
אני רק רוצה לציין שעברתי לפני 3 חודשים ארטוסקופיה, בברך ימין ועברתי partial lateral meniscectomy של המניסקוס לטרלי דיסקואדי, שבועיים אחרי הניתוח עד עכשיו המצב רק החמיר עם כאבים עזים, אני מבצע פיזיותרפיה כ-4 פעמים בשובע, משך כל אימון כשעה עד שעתיים, אני רוצה לציין שאני חייל(טכנאי) המצריך ממני עבודה פיזית.
לפני כחודש ניגשתי את האורטופד בצבא והוא הפנה אותי לMRI, אני אשמח אם תוכלו לעזור לי עם הפענוח, ולהגיד לי מה אפשר לעשות בנידון.
להלן תוצאות הMRI :
במישורים שונים, במישקולי ערכי T1, T2SPIR, PDSPIR, 3DWATS ניצפה אות חריג במוח העצם המתאים לבצקת מוח עצם מתונה בשולי ה-LTC.
תפליט בינוני עד ניכר בבורסות וקל יותר בחלל המיפרק. מנגנון המיישרים ורצועות קולטרליות שמורות. רצועות צולבות שמורות. סחוס פטלו-פמורלי ורטינקולום שמורים.
סחוס מפרקי שמור.
מנסקוסים MM -ב.מ.פ
ML- מצב לאחר מניקטומיה פוסט ניתוחית, בקרן הקדמית אות הוריזונטלי החוצה את הקרן- סריקה 23 ב-PD-SAG- מחשיד לקרע.
לסיכום: נזק מניסקאלי מחשיד כמתואר.
תפליטים כמ וזכר.
בצקת מוח עצם בLTS.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר, פענוח MRI - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ28/12/2010יתכן שלאחר כריתה חלקית של המניסקוס החיצוני (לטרלי), הופיע עוד קרע בקרן הקדמית של המניסקוס.
אם הבדיקה הגופנית תהיה תואמת לממצאים הנ"ל, יתכן שיהיה צורך בארטרוסקופיה חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דוקטוראלמוג27/12/2010
ביום שישי האחרון שיחקתי כדורגל ונפלתי לא טוב, ברך ימין הסתובבה לי מעט.
מאוד כאב לי באותו הרגע אך לאחר 5 דקות בערך עבר לי ורק כאשר סיבבתי את הברך לכיוון רגל שמאל אז כאב לי מאחורי הברך, אני חושב שזה ברצועה לאחר בדיקה באינטרנט.....
אין לי ולא הייתה לי נפיחות, אין שטף דם, מה זה אומר?
כבר לא כואב לי אך אני מרגיש תחושה מוזרה כזאת בברך, התנועה של היישור והכיפוף של הרגל מרגישה לי שונה..
אני לפני גיוס לצנחנים במרץ, אני מקווה שזה לא יהרוס לי..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דוקטור - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי27/12/2010הכאב הוא בדרך כלל מדד לנזק אך לא תמיד. לא אוכל לאמר מה קרה לך בלי לבדוק אותך. גש לאורטופד שלך אם אתה עדיין מרגיש שלא הכל כשורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעייה בברך שמאלדודי25/12/2010
ברצוני לשאול שאלה , האם כתוצאה מהידוק של תחבושת אלסטית לפניי שינה על ברך שמאל , האם כף הרגל או החלק של הרגל אשר נועלים נעליים אמור להיות נפוח בבוקר לאחר שינה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה בברך שמאל - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי25/12/2010כן, זה בדיוק מה שקורה. ראשית אף ]עם לא להדק חזק חבישה אלסטית. שנית לא לישון עם החבישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מפרק ברךנוסרי סוניה23/12/2010
מהו Mobile Bearing ומה היתרונות שלו לעומת מפרקים אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מפרק ברך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי23/12/2010זהו מפרק שיש לו עוד דרגת חופש סיבוביתת המאפשרת לברך תנועה חופשית יותר ממפרקים אחרים. יש המאמינים זהתוצאות טובות יותר עם משתל כזה, אך גם המשתלים ללא דרגת חופש זו, מאד מוצלחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקות של פיקת הברךמפוחדת23/12/2010
שלום.
אני בת 18 ועשרה חודשים, ללא היסטוריה של ניתוחים.
לפני כשנה וחצי החלו אצלי תת נקיעות/ פריקות של פיקת ברך שמאל במצב של עמידה ו/ שכיבה ללא סיפור של חבלה.
הייתי אצל כמה וכמה אורתופדים שלא בדקו וישר אמרו שזה סתם ואחד אף אמר שאני ממציאה כאבים.
נוסף על כך יש לי פלטפוס חמור וגמישות יתר במפרקים. אני נועלת מדרסים כבר כ11 שנים.
לפני כחודש הייתי אצל אורתופד שבדק את הברך במשך כ20 דקות ואמר שהמצב דיי חמור ואמר לי להתחיל לעבור שיקום פיזיותרפי ואם זה לא עוזר אז יש צורך אפילו בהתערבות כירורגית.ממצאית הבדיקה הם כדלקמן:
ברך שמאל: טווח כיפוף 140. יישור יתר 4 מעלות (טווח זהה בימין). מובליות יותר מידאלית ולאטרלית שתי הפיקות, יותר לאטרלית, עד תת נקיעה (זו תחושת הנקיעה) מלווה באפרינשן חיובי. לאטריזציה קלה T.T שתי הברכיים, פיקה אמצעית שמאל, מעט לאטרלית בימין. גמישות יתר אגודל.
צילום ברך שמאל: כולל קו רקיע- תקין. היצרות קלה פאצט לאטרלי פיקה ( קו רקיע).
אבחנה: DISLOCATION PATELLA CLOSED REPEAT
התחלתי שיקום פיזיותרפי ויש לי החמרה ניכרת בכאבים ומאז תחילת הפזיותרפיה פרקתי שוב את הברך פעמיים ביום שיש האחרון ואתמול. שתיהן במצבים שלא היו בעבר- במהלך תרגיל של פזיותרפיה (הפזיותרפיסטית נתנה לי תרגילים לבית) ובמצב של ישיבה.
השאלות שלי הן:
1.מה משמעות ממצאי הבדיקה (ברגע שהרופא הזכיר אפשרות ניתוחית קצת נבהלתי ושכחתי לשאול)?
2. האם תיתכן החמרה בעקבות טיפוליים פזיותרפיים?
3. האם יש אופציה אחרת מלבד אפשרות כירוגית?
מצטערת על אורך ההודעה אך אני ממש חוששת וסובלת
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקות של פיקת הברך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי23/12/2010גמישות יתר שלך הם הרקע העיקרי התורם לתת פריקות או פריקות ממש. עלייך קודם לנצל באופן מלא את הטיפול הפיסיוטרפי ולהתמיד בתרגול שנים רבות. רק אם אופציה זו תכשל ותמשיכי לפרוק את הפיקה גם אחרי שפתחת שרירים חזקים, רק אז יש מקום לשקול טיפול ניתוחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
מפוחדת24/12/2010אם בעקבות תרגילי הפיזיותרפיה הכאבים מחמירים עד לרמה שמשפיעה על התפקוד היומיומי, מה ניתן לעשות?
אני גם הולכת עם ברכית בעלת טבעת סיליקון אבל היא רק מחריפה את הכאב.....
מה אפשר לעשות בשביל להתמודד עם הכאבים, זה כבר נהיהמצב כרוני....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת... - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי24/12/2010הפיסיוטרפיה צריכה להתבסס על חיזוק כמעט סטטי של השרירים. כלאמר בכל התרגילים אסור לברך להתכופף יותר מ- 20-30 מעלות. טוב לתרגל 5 דקות שלוש פעמים ביום מאשר 15-20 דקות רצוף. כל ספורט אירובי, רקודים, צעידות ספורטיביות לא מומלצות. ככלל הבעיה באמת נודניקית ויש צורך בהרבה עבודה סזיפית עד שרואים תוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי המשך פעילותמתן23/12/2010
השאלה שלי היא האם אני יכול להמשיך לעשות פעילות גופנית כגון : ריצה ומשחקי כדור עם ברכייה אלסטית עם טבעת סיליקון בלי שהדבר יגרום לנזק יותר רציני לקרע במניסקוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי המשך פעילות - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי23/12/2010לא, הברכייה לא מונעת המשך נזק בברך בעקבות פעילות ספורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע מלא ב- acl.דניאל22/12/2010
שלום,
לפני קרוב לחודשיים סובבתי את ברך שמאל במהלך פעילות גופנית ובדיקת mri גילתה כי אכן ה-acl נקרעה קרע מלא. הופניתי למרפאת ספורט בבי"ח על ידי אורתופד קופ"ח, אך לדבריו אין כל מניעה לבצע כל פעילות גופנית גם לפני ניתוח, כולל ריצה. בנוסף אמר האורתופד כי למעט ספורטאים מקצועיים, אין לאיש צורך בביצוע הניתוח וכי אפשר להמשיך בשגרת חיים פעילה וספורטיבית ללא חשש. האם זה נכון? האם פעילות גופנית טרם ניתוח לא עלולה לגרום לנזק?
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע מלא ב- acl. - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי23/12/2010אינני ממליץ על ספורט אגרסייבי קודם לניתוח. הסכנה היא לאירוע נוסף של "בריחת הברך" שעלול להגדיל נזק בברך. בנוסף ברך הפועלת שנים רבות ללא רצועה צולבת קדמית נשחקת ומתבלה בקצב מואץ. כך שאינני מסכים שרק לספורטאים יש להציע את הניתוח. פעילות ספורט תחרותית או מסוכנת לברכיים כמו משחקי כדור שונים אינה מומלצת. כדאי עד הניתוח לשמר את כוח השרירים ולעבוד על חיזוקם על ידי פיסיוטרפיה או פעילות ספורטיבית נכונה. שחיית חתירה, או תרגול בבית לפי הדרכה שתקבל בפיסיוטרפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניסקוסמתן22/12/2010
הודגמו אותות תקינים ממח העצם , ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס.
הסחוס הפירקי מודגם תקין.
מודגמת הידקקות של רצועת ה-ACL לכל אורכה , ללא עדות להיפרדות הרצועה מאחיזותיה הגרמיות. חשיבותו הקלינית של הממצא אינה ברורה.
שאר הרצועות והגיד הפופליטאוס מוגדמים שמורים.
מוגדם מניסקוס לטרלי בעל מראה דיסקואידי. מודגם קרע הוריזונטלי בהיקף הקרן הקדמית של המניסקוס.
המניסקוס המדיאלי מודגם תקין.
המנגנון המיישר מודגם תקין.
סחוס הפיקה שמור.
הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית.
מה זה אומר?ומה עלי לעשות עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסקוס - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ22/12/2010המשמעות היא שאם הבדיקה הגופנית תיתן תוצאות דומות ל- MRI, אתה סובל מקרע של מניסקוס של הברך.
בעקרון הקרע אינו מחלים, ויש צורך בביצוע ארטרוסקופיה של הברך לתיקון הקרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בגיד הפיקהאור22/12/2010
שלום רב,
אובחנתי על ידי בדיקת MRI עם דלקת/קרע חלקי בגיד הפיקה.
לאחר טיפולי פיזיותרפיה, החלפת נעליים, התקנת מדרסים, טיפול באפוס ועוד, עברתי זריקת PRP אחת, אשר היטיבה עימי מאד. כמו נאמר לי שהאיזור "מעובה" ויהא אולי צורך לעבור הטריית גיד פיקה.
הברך עכשיו עדיין מורגשת במנחים מסויימים, ומעט תוך כדי ריצה. האם זריקת PRP נוספת תעזור? האם הניתוח יעזור? האם ידוע על ניתוחים אחרים לגיד פיקה שיש בו קרע חלקי? מה תוצאותיהם באופן כללי? אשמח לדעה כללית בנשוא הבעייה ודרך טיפול מועדפת מבחינה כירוגית או זריקות (לא שמרני)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בגיד הפיקה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי22/12/2010הכל תלוי במיקום הקרע וגודלו. כללית עדיף טיפול שמרני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אור17/01/2011רק עכשיו שמתי לב לתגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח בבקשה לתגובה ממנהלי הפורום.
אור17/01/2011תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללא ניתוחאיתמר קאופמן22/12/2010
שלום לכולם יש לי שאלה אליכם.
חבר שלי שבר את הכתף לא ממזמן והכניסו לו ברגים בשביל לקבע את הכתף.
עכשיו השאלה שלי זה עם ניתן לחבר את הכתף שלו בלי ניתוח וברגים כלומר :
האם יש דבר כזה?
והאים אין האם ניתן לעשות דבר כזה?
כלומר לשים לו סוג של גבס קל שבעצם יוריד את הכתף שלו בחזרה למקום שלה?
תודה איתמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא ניתוח - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי22/12/2010שבר בכתף הוא מושג לא מוגדר. יש בכתף כל מיני סוגי שברים, חלקם עדיף לטפל בקיבוע ללא ניתוח ובאחרים מומלץ לנתח. במקרה של החבר שלך הוא כבר אחרי הניתוח אז מה ההתלבטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע חלקי ברצועה הצולבת הקדמית ACLשגיא21/12/2010
שלום..אני בן 18 וחצי, שבועיים לפני גיוס לקרבי, נחתתי לא טוב במשחק כדורסל, עשיתי MRI והתגלה קרע חלקי ברצועה הצולבת ACL..
האורתופדים מתלבטים אם לעשות שחזור או טיפול שמרני, פיזיותרפיה..שתי שאלות:
האם אני יוכל להתגייס לקרבי? ואם כן באיזה דרך טיפול?
האם אני יוכל לחזור לשחק כדורסל וכדורגל לאחר טיפול כלשהו ללא הגבלה מסוימת? כלומר לחזור לעצמי כמו לפני הפציעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע חלקי ברצועה הצולבת הקדמית ACL - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ22/12/20101. לא בטוח שתוכל ללכת לקרבי. זמן שיקום לאחר פציעה בברך לוקח יותר מאשר שבועיים, בין שהטיפול הוא שמרני ובין שהטיפול הוא ניתוחי.
2. סביר שתוכל לחזור לפעילות רגילה לאחר שיקום. השאלה אם השיקום יבוצע לאחר ניתוח או לא, תלויה במידת האי יציבות של הברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים בישבן, והקרנה קשה של כאבאורן21/12/2010
שלום ברצוני לשאול שאלה:
אני סובל מבלט בגב התחתון.
הייתה לי היתפרצות לפני כחודש, ממש קשה, אך לאחר 3-4 ימים עבר הכאב.
אולם מיום ליום מאותה היתפרצות יש לי כאבים עזים בישבן השמאלי, כאבי
תופת ממש, שלא מאפשרים לי לקום ללא זעקה חנוקה של כאב,
קשה לי ללכת בהתחלה זקוף רק לאחר כ10 שניות אני מצליח לישר את הגב.
קשה לי לעשות תנועות מסוימות של הרמת הרגל משום שאז הכאבים ממש גורמים לי
לזרמים ברגל שמלווים בכאב עז.
חשוב לי לציין שאני לא בחור רכרוכי, אני אחד שיודע להיתמודד עם כאבים
בד"כ כולל ההיתפרצויות של הבלט. אבל דבר כזה מעולם לא חוויתי.
אני חושד שהבעיה נעוצה בדורבן שיש לי ברגל שמאל.
או אלי הבעיה נובעת מהקרנה של הבלט לירך?
אולי זה כאבים שנגרמים כתוצאה מסיאטיקה?
אשמח לקבל תשובות.
המשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עזים בישבן, והקרנה קשה של כאב - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי21/12/2010התאור בהחלט מתאים לסיאטיקה, כלאמר כאבים שמקורם בבעיה בעמוד השדרה מותני, בדרך כלל לחץ על עצב והתפתחות דלקת בעצב. זה כן מקרין לעכוז ולירך האחורית בצד אחד. הדרבן כואב רק בעקב ולא מקרין כאב לשום מקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר על התשובה המהירה.
אורן22/12/2010אך מה עושים כדי להקל על המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםנועם20/12/2010
שלום,
בת 26, הייתי פעילה גופנית (ריצה של 30 דק 3 פעמים בשבוע, טיולים),
לפני כ-10 חודשים החלו כאבים בשתי הברכיים. בתחילה היה כאב חמור מאד. 2 אורטופדים אבחנו כונדרומלציה פטלה. הסיבה אינה ברורה, יש גמישות קלה אך לא משמעותית. נוגדי דלקת נון-סטרואידלים (אתופן) לא עזרו.
בעקבות הדרכת פזיוטרפיסטית התחלתי בתרגילים שונים לחיזוק שרירי הירך. לאחר מספר חודשים היה שיפור, אבל מזה 7 חודשים המצב לא משתנה:
כל עוד אני נמנעת מהליכה (אפילו 10 דקות!) וירידה במדרגות אין כאבים. אם אני חורגת מכך יש כאב. אני מתמידה בביצוע תרגילי החיזוק.
אני מאד מתגעגעת לפעילות של ריצה/הליכה וגם לטיולים.
שאלותי:
1- האם המצב צפוי לחלוף? תוך כמה זמן? לא הצלחתי לקבל תשובה לשאלה זו מאף מקור.
2- מה עליי לעשות כדי לשפר את המצב?
תודה, יש לי קצת רקע רפואי, אז אפשר להסביר בהרחבה אם יש צורך ;)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי20/12/2010הסבות לכונדרומלציה של הפיקה רבות ובחלקן לא לגמרי ברורות או ניתנות לאבחון. דבר אחד ברור. זו בעיה נודניקית הדורשת הרבה השקעה והתמדה כדי להפטר ממנה. עוד ברור שריצה, ספורט אירובי, מסעות הכוללים ירידה במדרונות תלולים, מכשירי דחיקה ומדרגה בחדר כושר, כל אלה רק מחמירים את הבעייה ורצוי להמנע מהם, אם אפשר לחלוטין. מה כן. שחיית חתירה. חיזוק ארבע ראשי ללא מאמצי סקואט עמוקים יביאו לשיפור. יש צורך להתמיד בתרגילים המתקנים ולהימנע מהמזיקים לאורך זמן. נדיר שמוצדק להציע ניתוחים לתיקון הבעייה אך גם זה קיים במקרים של סטייה נכרת של הפטלה מנתיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
נועם21/12/2010מה לגבי הליכה (לא במדרון)?
ואופניים?
אני נורא מתגעגעת לפעילות לב ריאה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי21/12/2010אופניים והליכה לא במאמץ גבוה עוד איכשהו סביר. טוב זה לא יעשה לברכיים אך אולי הנזק הקטן שווה את הרווח. שחיית חתירה היא פעילות פנטסטית גם לברכיים וגם לסבולת לב ריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל...
נועם21/12/2010איני יודעת לשחות חתירה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף הרגל והקרסולבת 2719/12/2010
בוקר טוב ,
כבר שבועיים כף הרגל השמאלית והקרסול כואבים , יש נפיחות ואודם באיזור , וגם כן האיזור חם מהרגיל ...
לא קיבלתי חבלה או מכה בתקופה האחרונה אבל עברתי לפני כשנתיים ניתוח בכף הרגל (הטרייה והשתלת עור-אחרי כניסת גוף זר) .
עשיתי לפני 3 ימים מיפוי עצמות,בבקשה מה אומרת התשובה והאם היא מסבירה את הכאב הנוראי ?
תשובת המיפוי :
קליטת יתר דיפוזית בקרסול ימין .
מודגמת סקוליוזיס גבית מותנית .
אין ממצא פתלוגי מוקדי נוסף .
סיכום:
קרסול ימין-שינויים ארתריטיים דלקתיים או שינוי דריכה , בשאלה של זיהום חד ניתן לבצע מיפוי עם גליום .
סקוליוזיס .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכף הרגל והקרסול - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ19/12/2010התשובה מסבירה עקרונית את הכאב, אך יש צורך בבדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)