מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיפוי עצמות spect לברךאתי25/10/2010
מה יעילותו של מיפוי עצמות spect לגילוי הסיבה לכאב ברך. צילום הרנטגן תקין. מה
הסיכונים בבדיקה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות spect לברך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי25/10/2010מיפוי עצמות מדגים יפה אזורים בהם יש דלקת, שנויים עקב שחיקה ובלאי, מחלות עצם שונות כולל מחלות מטבוליות של העצם וכמובן גדולים של העצם (שפירים או חלילה ממאירים). היא מראה זאת גם כאשר ברנטגן לא ניתן לראות זאת. זוהי בדיקה עם קרינה הנובעת מחומר רדיואקטיבי המוזרק לווריד, כמות הקרינה די רבה אך היא עדיין נמוכה בהרבה מכמות הקרינה בבדיקת CT. אנשים עם רגישות ליוד צריכים להודיע על כך קודם לבדיקה. כללית בדיקה טובה נותנת הרבה אינפורמציה - חסרון עיקרי - קרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח ברצועה הצולבת קידמיתאלון25/10/2010
שלום
אני בן 20 ומשחק כדורגל מקצוני אני לאחר ניתוח לשיחזור הרצועה הצולבת קידמית
האם אפשר לחזור לשחק לאחר 4-5 חודשים או שזה מוקדם מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח ברצועה הצולבת קידמית - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ25/10/2010יתכן, אך רצוי לזכור, כי ההמלצה בד"כ היא לאחר חצי שנה. רצוי לחזור לשחק, כשהכוח הגס של הרגל מנותחת משתווה לכ90% מהכוח של הרגל התקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת סחוסא.נ.24/10/2010
שלום אני בת 40,השבוע כאשר באתי לקום ממצב של ישיבה לא הצלחתי והברך שלי נורא כאבה, נשלחתי לצילום והצילום הראה כי יש לי "היצרות של מרווח מפרקי לטרלי, ללא פתלוגיה גרמית סטרוקטולרית", מה זה אומר? מאז אני מקבלת כדור ARCOXIA וללכת לפיזוטרפיה. שבוע עבר ועדיין יש כאבים שהתגברו לאורך כל הרגל כולל גב תחתון.אני לא ספורטאית (הבנתי שזה קורה לספורטאים) השאלה מדוע זה נגרם לי? האם זה לא מוקדם מידי? מה עלי עוד לעשות?
אודה לכם על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת סחוס - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ24/10/2010הצילומים אינם אומרים דבר.
לדוגמא- יתכן שהכאבים ברגל מקורם הוא הקרנת כאב מהגב.
יש צורך לפנות לבדיקה אורטופדית ולטפל בהתאם לממצאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש טיפול לבעיות סחוסיוסי24/10/2010
אבא שלי בן 85 סובל מכאבי ברכיים ושחיקה של סחוס, הוא קיבל 2 זריקות קורטיזון לברך. מה התועלת של הזריקה?מה הסיכונים?האם יש הגבלה בתדירות של לקיחת התרופה? האם יש טיפול או תרופה שעוזרת לבנות סחוס? האם במצבו מומלץ לו ללכת או להיות במנוחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש טיפול לבעיות סחוס - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ24/10/2010הזריקה מרגיעה את הדלקת המופיעה בעקבות שחיקה של הברכיים.
רצוי לא להזריק באופן תדיר מידי, היות ובסופו של דבר הזריקה תורמת להרס של הסחוס.
כמו כן, קיים סיכון שהזריקה תכניס זיהום לברך.
אין תרופות שבונות סחוס.
אנשים בגילו של אביך שהינם במצב בריאותי טוב, עוברים ניתוח להחלפת ברכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאורטריטיס בבירכיים לבן 37אלדד24/10/2010
מה אפשר לעשות בשביל שהסחוס יגדל בחזרה?
נא להתייחס גם לרעיונות שנראים קלושים כמו כרבולת של תרנגולת בבירכיים
וכל ויטמין/מזון שיכול לשפר את המצב.
את החלק של הפעילות הגופנית/ירידה במשקל כבר הבנתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאורטריטיס בבירכיים לבן 37 - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ24/10/2010הסחוס אינו גדל חזרה, כמו שאם תאבד קצה של אצבע, הוא לא יצמח יותר חזרה.
שאר הטיפולים מסייעים בשימור הקיים, לנסות ולהאט את קצב השחיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי עצמות SPECT ברך שמאלערן24/10/2010
שלום.עקב חבלה סיבובית בברך שמאל (החלקה במשטח רטוב) וכאבים במשך כשלושה שבועות, נשלחתי למיפוי עצמות SPECT.
הממצאים: ,קליטה מוגברת באזור הפמורלי מדיאלי ברך שמאל ובאזור ארטיקלרי לטרלי אחורי בעיקר טיביאלי של הברך השמאלית. הממצאים יכולים להתאים למצב לאחר טראומה."
תוכלו בבקשה להסביר לי מה המשמעות הטיפולית לממצאים אלו?
פיזיוטרפיה? ארתרוסקופיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות SPECT ברך שמאל - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי24/10/2010הבדיקה מראה קליטה של החומר בחלק הפנימי והחיצוני של הברך. אחת האפשרויות שהמפענח רשם היא חבלה. זה לא חייב להיות כך. כל איזוא דלקת או איזור שחיקה עקב בלאי טיבעי יראה קליטה. בסיכומו של דבר הבדיקה אינה מקדמת בקבלת אבחנה מפורטת. מה שיקבע האם ארטרוסקופיה או טיפול שמרני הוא הסיפור שלך והעיקר הממצאים בבדיקה הידנית של אורטופד מומחה ברכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שחזור ACLורד22/10/2010
שלום
עברתי ניתוח ארטרוסקופיה ב 14.9.10 בו שחזרו את הצולבת הקידמית והוציאו חלק מהמיניסקוס. אני מגיעה לכיפוף 100 אבל עם כאבים עזים עדיין. ראיתי את המנתח השבוע והוא אמר שסביר שזה הידבקויות ונתן לי שוב ארקוסיסיה (הפסקתי עם הארקוקסיה 10 ימים אחרי הניתוח). רציתי לשאול מזה בדיוק הידבקויות? ומה ההשלכות של זה? האם יש סיכוי שבעתיד אצטרך לעבור שוב ניתוח.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שחזור ACL - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ22/10/2010הידבקויות הן הצטלקויות שמופיעות בברך לאחר טראומה או ניתוח.
לעיתים כעבור לאחר 5 שבועות מהניתוח, עדיין יש כאבים וקושי בכיפוף הברך, ולא תמיד הדבר קשור להופעת הידבקויות.
הטיפול הוא בדרך כלל בפיזיותרפיה נמרצת ועבודה על הברך למרות הכאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב,כנראה ברצועה בברך ימין בריצהtal22/10/2010
שלום
אני בן 29,שוקל 85 גובה 184.
ספורטיבי בתדירות בינונית (כדורסל בעבר)
לאחרונה התחלתי לרוץ 3 פעמים בשבוע מרחק של 6-7 ק"מ.
לאחר כ2 ק"מ ריצה בינונית (וחימום של הליכה) מתחילים כאבים חזקים בברך ימין ברצועה ככל הנראה בחלק החיצוני של הברך.
בנסיעת אופניים ובהליכה כאילו אין זכר לבעיה - רק בריצה (ובעת הנחיתה על הרגל)
האם ניתן לדעת מהתיאור האם זה רצועה?
מה ניתן לעשות?
האם יש תכשירים/תזונה ט-ב-ע-י-י-ם שאפשר להשתמש?
ניסיתי לרוץ עם ברכית/טייפ ספורטיבי - מקל עליי לקילומטר נוסף ריצה ואז כואב.
מיותר לציין שמנוחה של שבוע עוזרת.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב,כנראה ברצועה בברך ימין בריצה - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ22/10/2010קשה לענות ללא בדיקה גופנית של הברך.
יתכן שהבעיה היא בנעלים שלא תומכות מספיק בכף הרגל בזמן הריצה.
אין הוכחה לכך שחומרים טבעיים פותרים נזקים ממשיים בברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוח החלפת ברךורה16/10/2010
לפני כשלושה חודשים נעשה ניתוח החלפת ברך, עד היום יש כאבים בלתי נסבלים.
שללושה פעמים חזרנו לבית חולים היה שיפור קטן, לפני 5 ימים במכון פיזיוטרפיה נתנו תרגיל ללכת על העקבים אחרי שלושה צעדים רגל "נעלמה".
כאבים בלתי נסבלים, אי-אפשר להזיז אותה, רגל התנפחה וצבע האור כחול.
מה לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתוח החלפת ברך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי16/10/2010בשלב זה הכי טוב להישאר במעקב המחלקה המנתחת. הם מכירים אותך ויודעים בדיוק מה בסדר ומה לא בסדר בניתוח שקבלת. קשה לי לתת לך עצות מכאן, בלי שראיתי אותך ובלי שבחנתי צילומים. הידרוטרפיה היא שיטה טובה לשיקום אחרי ניתוחים כאלה. האם ניסית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתוח החלפת ברך - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ16/10/2010יש צורך לבדוק שלא נוצר זיהום בברך, ושלא נוצרה פקקת ורידים ברגל.
עליך לפנות בדחיפות לרופא המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאני16/10/2010
היה לי עכשיו רצףשל 3 חתונות במשך שבועיים.. בהם נעלתי לראשונה נעלי עקב (וגם התחלתי עם גבוהות) לפני יום וחצי הייתה האחרונה שבתחתונות, והיום התעוררתי בלילה עם כאבים בברך. אני לא עושה ספורט מלבד קצת אופניים, וכבר לא נסעתי שבוע.
יכול להיות שזה נגרם מנעלי העקב? אם כן, הפרש היומיים מהנעילה ועד עכשיו הגיוני?
בהנחה שאני נועלת מעכשיו רק נעליים נוחות - תוך כמה זמן זה אמור לעבור ואיך להקל על הכאב?.. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי16/10/2010יכול להיות קשר בין השניים, הלחכה עם נעלי עקב גורמת להפעלה אינסיבית יותר של שרירי הרגליים כולל השריר הארבע ראשי בקדמת הירך, דבר שכשלעצמו אינו מזיק אך כשהוא בא במכה אחת ובמנות גדולות זה בהחלט יכול להיות הסיבה לכאבים. אני מערך שתוך מספר שבועות הכאב ייעלם. אם לא גשי להבדק, ייתכן ויש לך בעיה בסחוס הפיקה והעמידה הזו רק עוררה את הבעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה לאחר ACLשלומי13/10/2010
שלום,
לפני שנה עברתי ניתוח ACL שלא צלח ( הבורג בלט מדי ויצר זיהום ופגיעה בסחוס ), נותחתי שוב לפני חצי שנה ברמב"ם והמצב היה יותר טוב, יכלתי לכוףף את הברך עד 120 (לפני התיקון לא עברתי 90 מעלות) אך עדיין הברך נפוחה מאד וכואבת.
נשלחתי ל MRI הרופא שלי בחופש ולכן הייתי מעוניין לקבל תשובה ממכם:-
מיניסקוס מידיאלי - מודגם קרע פינתי תחתון בקרן ובגוף האחורי.
מיניסקוס לטרלי - מצב לאחר כריתה אורטוסקופית חלקית של המינסקוס לכל אורכו, נרחב יותר בגוף ובקרן קדמית
רצועה צולבת קדמית - תעלת השיחזור רחבה ובתוכה סימני פיברוזיס. נראה כי שארית בורג שבור באורך 8 ס"מ ( בניתוח הקודם הוציאן חלק ממנו בגלל הפגיעה בסחוס ) נמצא בתעלת השיחזור הפמורלית.נראה כי יש CYCLOPS LESION נרחב.
ךסיכום - תעלת השיחזור הפמורלית רחבה ובתוכה סימני פיברוזיס. הבורג בתעלת השיחזור בולט מעט מעל הרכמות .
ישנם סימני טנדינופטיה כרונית בגיד הפיקה.
נוזל בכמות גדולה וסימני סינופיטיס.
ציסטה בייקר קטנה,
קטע בורג שבור ברצס הלטרלי של הבורסה הסופראפטלרית.
פליקה סופראפטלרית
בקיצור בלאגן שלם
מצטער על אורך ההודעה עד כמה המצב חמור והאם ניתוח נוסף יעזור לברך הכואבת והמטרידה הזאת
בתודה מראש,
שלומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה לאחר ACL - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ13/10/2010קיים סיכון שנותר חלק מהבורג בתוך הברך, ולא רק בתוך העצם.
על פניו יש צורך בהמשך טיפול, ככל הנראה ניתוחי.
על מנת לייעץ על המשך טיפול, יש צורך לבדוק את הברך, ולעיין בצילומי ה- MRI שביצעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים עקב אכילת שוםקובי07/10/2010
שום גורם לי לכאבי ברכיים, לרגישות יתר במרפקים, כולל רגישות לקור ונוקשות ברכיים בזמן שינה,
גם אכילה של סחוג גורם לאותו תופעה, היות והוא מכיל שום.
ההשפעה יכולה להמשך מספר שבועות.
האם יש מידע לגבי זה, לא מצאתי באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים עקב אכילת שום - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי07/10/2010לא מוכר לי קשר כזה,אך לכל תרופה ולכל מאכל אפשר למצוא אנשים מסויימים המגיבים אליו בצורה מיוחדת ולעיתים משונה. אם אתה בטוח בקשר הזה אז הפתרון מאד פשוט, החיים יכולים להיות יפים מאד גם ללא שום. שאל רופאים המומחים בתחום האלרגיה, אלרגולוגים, אם מוכר להם קשר כזה ומה עושים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח צילום רנטגןדבורה06/10/2010
בפיענוח צילום הרנטגן שעשיתי בעקבות כאבים בברכיים ובגב תחתון נאמר היצרות רווח בגובהה חוליות l3-l4 ובנוסף שינויים סקלורטים במפרק סקרואיליאקאלי בשני הצדדי. מה זה אומר? ומה הטיפול הנדרש?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח צילום רנטגן - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי06/10/2010אם אין כאבים אין צורך בשום טיפול מיוחד. מדובר בשינויים המתפתחים עם השנים. אי אפשר לעצור שנויים אלה ואי אפשר לבטל אותם ולחזור להיות צעירים יותר. השנויים האלה מתחילים להופיע מד מוקדם בחיים, כבר בשנות העשרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים במנוחהענת05/10/2010
שלום אני בת 26, וישנן תקופות שאני סובלת מכאבי ברכיים בזמן מנוחה. הכאב הוא פנימי וגם בשריר הארבע ראשי, אני מרגישה צורך למתוח את הרגל,לכל הכיוונים,גם את כף הרגל ב"פויינט",המתיחות מקלות באותו הרגע אבל לא עוזרות לזה.
עשיתי בעבר דיקור בברך,וזה עזר לחודש-חודשיים.
עסקתי בעברי בספורט,אבל כמה שנים שלא עושה ספורט,יכול להיות שמסת השריר קטנה והשומנים התרחבו. בחצי שנה האחרונה נוסעת על אופניים לעבודה 20 דק' כל כיוון. לא כואב לי בזמן הנסיעה.
אני יכולה לעשות שוב דיקור, אבל גם מעניין אותי לדעת ממה אני סובלת, והאם יש דרך למנוע את זה.
אודה לכם אם תוכלו לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני גם סובל מזה
עובדיה10/01/2012אני בן 28 מרגיש גם אותם כאבים למרות שקשה לי לגדיר אותם כאבים זה סוג של צורך לתמתיח וזה מפריע לי היתה תקופה שלא עשיתי ספורט ובזמן האחרון אני משחק כדורסל וטניס שולחן כמעט כל יום ומאז אני מרגיש את הכאבים מה ההמלצות ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד כמה דברים ששכחתי לציין
ענת05/10/2010הכאב הוא רק בברך שמאל, וכמו כן יש לי קנאקים בברך, וגם שאני מיישרת את רגל ומקפלת,ואני שמה יד על הברך,אני מריגשה את המפרק חורק, לא חלק... כאילו צריך לשמן את המפרק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ברכיים במנוחה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי05/10/2010כנראה שאת סובלת משחיקה בסחוסי הפיקה. אפשר לוודא נכונות האבחנה רק ההדיקה ידנית. דיקור לא יפתור את הבעייה. אם אמנם זו האבחנה אז מומלץ לקבל טיפול פיסיוטרפי לחיזוק השריר הארבע ראשי. מומלץ שחייה. נסיעה באופניים במישור זה בסדר אך רכיבה מאומצת בעליות תחמיר את הבעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRI ברך - חוות דעתחווה04/10/2010
שלום ד"ר,
לפני כשבועיים עשיתי MRI בגלל הגבלה בתנועה מישיבה לעמידה (בעייה בברך שמאל)
להלן סיכום תוצאות הבדיקה:
1 . שברים טרבקולרים בפלטו - טיביאליס לטראלי.
2 . מניסקוס לטראלי דסקויד עם קרע.
3 . ציסטה קטנה על שם בייקר.
אשמח לקבל הסבר לתוצאות ודרכי טיפול.
בנוסף ברצוני לדעת:
1. האם אוכל להמשיך בפעילות רגילה
2. האם חייבים ניתוח ? / או האם קיים טיפול שאינו פולשני (קרי ניתוח) ומהן ההשלכות
3. האם טיפול פיזיוטרפי יכול לעזור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI ברך - חוות דעת - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ05/10/2010כל השאלות הללו הינן רלוונטיות, אך כדאי לשאול אותן את אורטופד/ית ברכיים לאחר בדיקה גופנית ועיון בתוצאות MRI.
בעיקרו יש לדעת, שקרע של מניסקוס אינו מחלים, וגם אם יש שיפור בכאבים לאחר טיפולים שמרניים, כגון פיזיותרפיה, הכאבים יחזרו בשלב מאוחר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)