מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריקת פיקהמושון24/11/2010
פרקתי את הפיקה בברך שמאל בMRI גילו קרע ברצועת MPFL מה זה?
וכן בצקת סביב מקום הבדיקה.האורטופד רשם גם חשד לRSD מה זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקת פיקה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי24/11/2010מדובר בקרע של הרצועות שאמורות היו לא לתת לפיקה להגיע למצב פריקה. בפועל הפיקה כן היגיעה למצב פריקה וקרעה את הרצועות המחזיקות אותה בצד הפנימי של הברך. לא לדאוג רצועות אלה הם חומר חי המגדל צלקת ומתאחה באופן מלא, בדרך כלל בלי להשאיר פגיעה ממשית קבועה. תסמורת RSD הוא מצה שבו הגוף מגיב בצורת מוגזמת לכאב ולטראומה, מעין מצב של הגנת יתר על האיבר הפגוע. זה יכול להביא לדלדול שרירים, הזעת יתר, שוני בצע העור ועוד תופעות שונות ברגל הפגועה.
קח תרופות להורדת כאבים. תוריד את רמת החרדה שלך מהמצב ותתחיל לפהפעיל את הרגל לפי ההנחיות שתקבל מהאורטופד שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריקת פיקה
מושון24/11/2010תודה רבה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות וכאב בברך מנפילה מהאופנועתומר23/11/2010
שלום, יש לי כאב ונפיחות בברך .החלקתי מהאופנוע, האם זה מסוכן ? או לתת לזה להחלים לבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות וכאב בברך מנפילה מהאופנוע - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי24/11/2010עליך להיבדק על ידי אורטופד ורק אחר כך אפשר לדעת אם זה מסוכן או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור ברכייםאיריס בליליוס23/11/2010
מאז גיל צעיר שהתעמלתי במסגרות שונות שמעתי שאסור לנעול ברכיים ואני מיישמת האם באמת אי נעילת הברכיים באופן מודע בפעילות גופנית שומרת על הברכיים ומונעת כאבים ופציעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור ברכיים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי24/11/2010מותר לנעול ברכיים כל עוד התנועה טבעית. כשברכיים נעולות השרירים רפויים והלחץ של הפיקה יורד. כך שזה לא נכון שבשום מצב אסור לנעול ברכיים. למשל לעמוד ללא נעילת ברכיים ממש לא בריא. לעומת זאת לרכב על אופניים כשבכל פדל הברך מגיעה לנעילה מלאה גם לא בריא. ככלל, במצבים סטטיים מותר ואפילו צריך לפעמים לנעול, ובמצבים של תנועה המשכית כמו ריצה, או תרגילי התעמלות שונים או ריקוד, מומלץ לא לנעול. לא צריך בצורה מלאכותית להחליט מתי כך ומתי כך. תבצעי את התנעה בצורה טבעית ותראי שהגוף שלך כבר ינעל או יישר מלא בסיטואציות הנכונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' ליברטי. תודה לך על תשובתך!
דבי24/11/2010המהירה והאינפורמטיבית...
דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחה ברכיים עם זיקה לבלט...רונה22/11/2010
אני מחפשת מומחה לכאבי ברכיים עבור בתי בת ה 14 רקדנית בלט קלאסי מזה 10 שנים...יש למישהו המלצה?
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה ברכיים עם זיקה לבלט... - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי22/11/2010נושא הכאבים השונים בברכיים הקשורים לריקוד מוכר היטב לכל מומחה ברכיים. אינני חושב שצריך למצוא שלוב של מומחה לברכיים ובמקביל גם ד"ר למחול. אני וחברי מטפלים ברקדנים בצורה שגרתית. הם מהווים אוכלוסייה שבאה אלינו הרבה. אם את בכל אופן מתעקשת. אומר לך שאני מכיר את כל מומחי הברכיים בארץ ואינני מכיר מומחה ברכיים שעיסוקו העיקרי הוא רקדנים. ד"ר זיונר יצחק , כיום מנהל מחלקת השיקום האורטופדי בתה"ש הוא בראש ובראשונה אורטופד מומחה (לאו דווקא לברכיים) אך הידע שלו בתחום מחלות ומכאובים של רקדנים רחב מאד, שנים רבות הוא היה (וייתכן שעדיין), האורטופד היועץ של בת-דור, נדמה לי שמספר שנים הוא רקד בלט בעצמו, אינני בטוח בכך, אם תגיעי אליו מסרי לו ד"ש ממני. התמחינו יחד באורטופדיה בתל השומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!!
רונה23/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ברכיים
דבי23/11/2010שלום רב,
מוזר.לנו מקרה דומה ביותר: ביתי,באותו הגיל והוותק של ביתה של רונה, עם כאבי ברכיים חזקים. היום זה כבר השיא- ממש כואב לה .קשה לה ללכת ולרקוד.
האם זה נפוץ? מה הסיבה ? מה הן ההמלצות לטיפול בבעיה?- מה עושים?
בתודה מראש,
דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ברכיים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי24/11/2010הי דבי, הבעייה אכן מאד מאד נפוצה בקרב רקדנים וספורטאים צעירים. אני נתקל כמעט מידי יום במקרים כאלה. הטיפול הוא בעיקרו פיסיוטרפי משולב בהפחתה של העומס. תוכלי לפנות לכל אורטופד ברכיים לאבחנה + הפניות לפיסיוטרפיה עם ההנחיות המתאימות למכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- entosopathyמרגנית22/11/2010
בת 73.
לפני שנה נפלתי על שתי הברכיים, נפילה חזקה מאוד. שבועיים לא יכולתי ללכת, אחר כך לא היו כאבים מיוחדים והלכתי ללא כאבים. שלושה חודשים לאחר מכן התנפחה מאוד ברך שמאל, עם כאבים חזקים, ולאחר מכן גם ברך ימין. האורטופד קבע כי יש מים בשתי הברכיים. אני משתמשת רק בכדורי אקמול כדי להקל על הכאב.
בצילום עדכני של היום (שנה וחודשיים לאחר אותה נפילה) ישנו ממצא בעצם פיקה שמאלית:
entosopathy , מרווחים מפרקים שמורים.
שתי הברכיים עדיין נפוחות, ואני צולעת ממש!
אודה לכם מאוד מאוד על עצתכם ועל הסבר המילה בלועזית.
בכבוד רב, מרגנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר entosopathy - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי22/11/2010המושג אינו קשור למצבך העכשווי, אנזופטייה הוא מצב בו נוצרת דלקת ואולי הסתיידויות בנקודת התחברות הגידים לעצמות. לא נראה לי קשור לתלונות שלך ובודאי לא לנפילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחון בברךרבקה21/11/2010
שלום רב
בני בן 18 צריך לעבור ניתוח קטן להוצאת גוף זר בברך
הגוף בגודל 0.5ס"מ ונמצא בעומק של כ-0.4ס"מ
(זכוכית שכנראה נמצאת אצלו בגוף כבר 4 שנים)
כמה ימי החלמה צריך לניתוח מסוג זה? והאם אפשר לבצע כל פעילות אחרי 4 ימים?
המידע הנ"ל חשוב לו כי בעוד שבוע הוא מתגייס והוא חושש שזה יפריע לו בטירונות או בכלל ידחו לו את הגיוס בגלל זה.
(הדחיפות בגלל שזה מפריע לו כרגע באימונים ויכול להיות שיחמיר בטירונות)
תודה על תשובתך
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחון בברך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי21/11/2010יהיו לו תפרים לשבועיים. בטוח שזה יפריע לו לפחות בתחילת הטירונות. ריצות זחילות וכו'. עדיף להתגייס ללא הניתוח, אם יפריע ינותח כחייל במהלך שירותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםבן 2518/11/2010
שלום רב,
אני בן 25, התחלתי לעבוד עבודה שדורשת מאמץ פיזי לפני 3 חודשים, בזמן העבודה לפעמים צריך להרים חפצים כבדים שמשקלם נע בין 15 עד ל 40 ק"ג, אני בעל מבנה גוף קטן, משקל שלי הוא 55 ק"ג (תקין), כשהייתי מרים את החפצים הכבדים הייתי מכופף ת הרגליים ויורד למטה כדי להחזיק בחפץ תוך שמירה על גב זקוף כדי לא לגרום נזק לגב, ולכן כל המשקל היה נופל על הרגליים,לאחר חודש עבודה, התחלתי להרגיש כאבים בברכיים, במיוחד אם אני מרים חפצים כבדים באותה צורה שהזכרתי לעיל וגם אם אני עושה את התנועה "כריעה" , כלומר מכופף את הרגליים ויורד למטה ושוב עולה, הכאבים מורגשים בזמן העלייה של הגוף ושחרור הרגליים, כלומר באותו זמן שהמשקל הגוף כולו נופל על הרגליים, והרגליים צריכים להפעיל כוח כדי להרים את הגוף שלי בחזרה למעלה. בזמן הליכה אין כאבים, גם כן בזמן מנוחה, אבל אינני מצליח לדעת אם הכאבים הם פנימיים כלומר בתוך המפרק או שהכאבים נמצאים בשכבה חיצונית יותר, אין נפיחות, אין סימנים חיצוניים אחרים, אין הגבלה בתנועה.
אני רוצה לדעת אם נגרם נזק לברכיים שלי, אני מאוד מאוד מודאג.
הערה: אני לא עושה ספורט, ובדרך כלל, כלומר במשך 4 השנים האחרונות לא עבדתי עבודה שדורשת מאמץ פיזי, הייתי סטודנט וכמעט לא עשיתי מאמץ פיזי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי18/11/2010מדובר כנראה בכאב ממקור הפיקה. בשפה במקצועית קרוי כאב פטלופמורלי. כדי להיות בטוח עליך להיבדר על ידי אורטופד ברכיים. הטיפול הוא פיסיוטרפיה והימנעות מתרגילי כריעה עמוקה מאומצים ועוד כמה עצות והנחיות שתקבל מהפיסיוטרפיסטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברךת16/11/2010
שלום רב לך ד"ר, בני בן ה- 13 עבר ניתוח בברך לפני כשנה, בשבועות האחרונים, החלו כאבים בברכיים , באותו מקום בו עבר את הניתוח.
שאלתי היא, האם ייתכן כי אלו כאבי גדילה או שינויים במזג האוויר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי16/11/2010ייתכן. אך ייתכנו גם סיבות אחרות. אי אפשר לדעת בלי לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חוזרים בברכייםת16/11/2010
שלום רב לך ד"ר, אנו עדיין זוכרים ומוקירים לך תודה על הניתוח והטיפול אותו עבר בננו תבור אצלך בביח אסותא רמת החייל, לצערי בשבועות האחרונים, החל תבור שוב להתלונן על כאבים בברכיים באותו מקום בו עבר את הניתוח.
שאלתי היא, האם ייתכן כי אלו כאבי גדילה או שינויים במזג האוויר, הם אלה שגורמים לו כאבים במקום זה.
חשוב לציין כי תבור חזר לתפקד מבחינת ספורט כרגיל (דבר שהיה חשוב לו מאוד).
אודה לך על הצעתך בנושא כאביו של תבור.
תודה רבה, אדווה אלטרמן קבוץ עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חוזרים בברכיים - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי16/11/2010שלום אדווה, פורום זה אינו המקום לשיחות ביני ובין חולים שלי ולו מטעמי צנעת הפרט. השיחות באתר זה הן לא רק ביני ובינך אלא בשיתוף כלל הגולשים. אין זה נכון להעלות פרטים רפואיים מתיקו הרפואי של בנך לפורום זה. אשמח לפגוש אותכם אצלי במרפאה ולעזור ככל שניתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפיל צבאיאורי משלי12/11/2010
שלום לכם
לפני כ 4 חודשים עברתי נתוך ברך בגלל רצועות קרועות
אני עמד לפני גיוס העים ישנו לי את הפרופיל מ 97 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפיל צבאי - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי12/11/2010אם עברת שחזור רצועה צולבת הפרופיל שלך ירד די הרבה. אינני יכיול להגיד לכמה. אינני יושב בוועדות רפואיות צבאיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מפק הברך עם וולגוסישראל12/11/2010
אני בן 65 סובל מכאבים בברכיים כתוצאה משינוים ניווניים קשים בשני הברכיים.
עם וולגוס(VALGUSׁ )בשני הברכיים. ישור R-10 L-10 כיפוף: R-85 L-105 .
אני מועמד לניתוח החלפת מפרק הברך עם ניסיון ליישור הוולגוס בתחילה ברגל ימין.
נאמר לי שניסיון תיקון הוולגוס יכול לפגוע בעצב השולט בכף הרגל.
שאלתי היא: עד כמה ניתן ליישר את הוולגוס ובמידה ותהיה פגיעהבעצב
מה תהיה המגבלה על תנועת כף הרגל,ואם ניתן לשקם ולשחזר את פעילות כף הרגל וע"י איזה אמצעים ובכמה זמן אם בכלל?
תודה
ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מפק הברך עם וולגוס - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי12/11/2010בניתוח לתיקון ציר הרגל (לא ניתוח החלפת מפרק הברך). בניתוח כזה תיקון של סטייה לואלגוס גורם למתח בעצב הקרוי העצב הפרוניאלי והוא אחראי בעיקר עת תנועות הכיפוף הגבי, כיפוף לאחור, בכף הרגל (התנועה ההפוכה מזו שעושים כשנותנים גז במכונית). כלא ניתו לבצע תנועה כזו יש הפרעת הליכה נכרת ויש צורך להשתמש עם מכשיר קפיצי מיוחד העושה את התנועה עבורך. בתכנון נכון של הניתוח אפשר למזער סכנה זו. בניתוחי החלפת הברך עדיין קיימת סכנת הפגיעה בעצב אך היא לא גדולה. אפשר לקבל תיקון יפה בלי למתוח את העצב בצורה מוגזמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת מפרק הברך עם וולגוס-שאלת המשך
ישראל13/11/2010תודה על התשובה
שאלות נוספות:
1. במידה ותהיה פגיעה בעצב הפרוניאלי האם זה מגביל בנהיגה ברכב?
2. האם החוסר שליטה בכף הרגל ושימוש במכשיר הקפיצי הוא לצמיתות?
3. האם קיימת אפשרות שכף הרגל תחזור לפעילות נורמלית ללא מכשירי עזר ע"י פעילות פזיוטרפית או מאליה ומה הזמן הנדרש לכך?
תודה
ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת מפרק הברך עם וולגוס-שאלת המשך - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי13/11/2010אתה מתעניין בכל הפרטים כאילו שחלילה העצב כבר נפגע לך. אפשרות של פגיעה בעצב קיימת אך היא אך היא נדירה מאד מאד.
בניתוחי החלפת ברך שאני עשיתי+ניתוחים בהם השתתפתי כמנתח שני+מעקב אחרי חולים שעברו ניתוח החלפת ברך - לא ראיתי אפילו מקרה אחד של פגיעה בעצב הפרוניאלי. האפשרות התאורטית קיימת וכתובה בספרות, כמעט כל סיבוך אפשרי תואר וקרה בעבר, אך ההסתברות מאד נמוכה. אני מתאר לעצמי שאתה עובר לפעמים את הכביש, נוהג, משתמש במעליות, אולי מעשן ועוד הרבה פעולות שגם בהן יש סיכון, אז בוא תכניס דברים לפרופורציה ושיהיה לך בהצלחה.
בכל אופן התשובות לשאלותיך הם: 1. כן, 2. כן, 3 לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח החלפת מפרקים...אסף12/11/2010
שלום רב, יש לי שתי שאלות לגביי תוצאות ניתוח זה.
1. האם כיפוף רגל בזוית 85 מעלות נחשב כניתוח סביר?
2. האם קיימת אפשרות לתקן זאת על ידי החלפת החלק הפלסטי האמצעי לאחר 10-13 שנה?
בעקרון רציתי לדעת טכנית ממך מה הגורם לחוסר כיפוף זה מעבר ל-90 מעלות, והאם חלק זה יכול לאפשר אופציה במבנהו לשינוי או שזה נתון לחלקים אחרים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח החלפת מפרקים... - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי12/11/2010אני מבין שמדובר במפרק הברך. כפוף של 100 מעלות הוא תחום פונקציונלי טוב המאפשר כמעט כל פעילות במיגבלות מועטות. יש ניתוחים בהם מושג כיפוף הרבה יותר גדול ובאחרים נשארים "תקועים" סביב ה- 90 מעלות. התוצאה הסופית תלויה בהרבה מאד גורמים כמו: באיזה פרוטזה השתמשו, האם הונחה נכון, האם הושאר מספיק חופש לתנועה כבר בניתוח הראשוני, מה מידת הגמישות הכללית של הרקמות ועוד הרבה שאלות. כדי להחליט לגבי חולה מסויים אם כדאי להתערב ניתוחית לשיפור המצב חובה לבדוק אותו, לראות צילומים, לדעת הרבה פרטים כמו - גיל, מצב בריאות כללי, מחלות רקע, כושר פיזי לעמוד בניתוח ולהתמודד עם ההחלמה ועוד ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החלפה חלקית של ירך כעב חזקגרינשטיין טני11/11/2010
לפני 6 שנים אמא שלי נפלה ושברה את הירך. עשו לה ניתוח והחלפו חלק התחתון של ירך. כול השנים היה שקט ברגל , אבל לפני שבוע התחילו כעבים מאוד חזקים בירך, במיוחד בדריכה על הרגל. הינו אצל אורטופד כללי בקופה, בצענו צילום רנטגן. בתשובה כתוב : *ממצאי משמאל : מצב לאחר THR ,סימני אוסטאופנהי כללית.
אין לראות שבר. עמדת ראש הירך תקינה.היסתידויות בדופן כלי דם הפמורלים.
מה זה יכול להיות ?
לאיזה מומחה צריך לפנות ?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החלפה חלקית של ירך כעב חזק - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי11/11/2010פענוח הצילום לבדו אינו מספיק כדי לאמר בדיוק מה הבעייה, מה פתאום יש הרעה, ומה צריך לעשות. קחי את האמא לכל אורטופד מומחה המנתח מפרקים גדולים, קחי איתך את הצילומים. ייתכן ותצטרכו לעשות בדיקות וספות לשלול התרופפות של המשתל. רק כך תקבלי תשובה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לקרע ברצועהדניאל10/11/2010
שלום,
לפני 8 ימים סובבתי את הברך, שהתנפחה בהמשך אותו הערב. למחרת ניגשתי לאורתופד ששלל נזק לעצם על סמך צילום רנטגן, ולאחר ניקוז דם מהברך העריך כי ייתכן ומדובר בקרע ב-acl. לאחר שבוע חזרתי לרופא אך מאחר והנפיחות לא ירדה, אין לדבריו אפשרות לבצע בדיקת m.r.i. החלטת הרופא הייתה עוד חודש מחלה ובמהלכו טיפולי פיזיותרפיה, עד לביצוע ה-m.r.i. מאחר ולדברי הרופא אין מניעה לעסוק בעבודה משרדית בזמן זה ביקשתי להמיר את ימי המחלה בהגבלה משרדית (עבודתי היא עבודת שטח מאומצת בשגרה), והרופא הסכים. הייתי מעוניין לדעת האם באמת כדברי הרופא, אין מניעה להלך על הרגל בשגרה יומיומית (אין הכוונה לפעילות מאומצת), או שמא כל תנועה על הרגל יכולה להחמיר את מצבי במידה ויתברר כי אכן מדובר בקרע.
מודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לקרע ברצועה - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ10/11/2010גם אם יש חשד לקרע ברצועה, מותר ללכת ולהניע את הברך ללא מאמץ פיזי.
דימום לברך אינו מפריע לבדיקת MRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לקרע ברצועה- שאלת המשך
דניאל11/11/2010ראשית תודה על המענה המהיר לשאלתי. היום ביצעתי טיפול פיזיותרפיה ראשון ובמסגרתו נתבקשתי לכופף את הברך ככל האפשר, בשכיבה, בישיבה ובסקווט. כבר כשאני מתקרב ל 90 מעלות אני חש כאב עז בצד החיצוני של הברך (ברך שמאל, צד שמאל שלה), וכשעליתי במסגרת הטיפול על האופניים, הרגשתי כי בכל פעם שהברך מתקרבת לשיא הכיפוף, בנוסף לכאב ישנה הרגשה כאילו והברך נתפסת ומשתחררת, פעם אחר פעם בכל חזרה, בליווי רעש קל. אין מדובר ברעש חזק כמו שלעתים משמיעים פרקים שונים בגוף, אלא חלש יותר. רציתי לדעת האם יש בכך משום אינדיקציה לגבי הנזק שנגרם וכן האם יש להימנע מלכופף את הברך עד לנקודה זו או שהדבר לא גורם לנזק נוסף?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לקרע ברצועה- שאלת המשך - תגובה
ד``ר סוזנה הורוביץ12/11/2010כדאי להימנע מכיפוף גדול יותר של הברך עד לקבלת איבחון סופי לגבי הפגיעות שנוצרו בברך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח MRI ברך ימיןרז09/11/2010
מודגמות קונטוזיות לשדיות באספקט הקדמי של הקונדיל הפמורלי המדיאלי והקונדיל הפמורלי הלטרלי.
מודגמת קונטוזיה לשדית גם באספקט הקדמי של המשטח הטיביאלי עם אי סדירות מינימלית של הקורטקס
בסמוך. דרושה השוואה לצילומי הברך.
מודגמת קונטוזיה לשדית גם באספקט הקדמי של הפיקה.
הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות.
המניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים.
מודגמים אותות חריגים מינמליים בגיד הארבע-ראשי הדיסטלי , ייתכן כביטוי לקרע חלקי אינטרסטיציאלי.
גיד הפיקה מודגם תקין.
סחוס הפיקה שמור.
הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית .
בנוסף, רציתי לדעת כמה זמן בערך אוכל לחזור לשחק כדורגל לאור תוצאות הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח MRI ברך ימין - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי09/11/2010הבדיקה מראה עקבות של חבלה בברך (מכה?נפילה?) ללא נזק ממשי. בנוסף חשד לפגיעה בגיד של השריר הארבע ראשי בסמוך לחלק העליון של הפיקה. אולי קרע חלקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
רז09/11/2010החבלה נגמרה במהלך משחק כדורגל כאשר הרגשתי תחושה של סיבוב הברך.
איך ניתן לוודא אם קיים קרע בגיד ואם הוא קיים מה הטיפול?
ראוי לציין שרוב הזמן אינני חש כאבים בזכות טיפול פיזיותרפי אינטנסיבי אך לפעמים במהלך הליכה יש תחושת כאב חדה ופתאומית שעוברת לאחר כדקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה - תגובה
ד``ר אליהו ליברטי09/11/2010על פי הניסוח גם אם קיים קרע הוא לא גדול וכנראה שאינו דורש טיפול ניתוחי. מציע להמנע מספורט אגרסיווי כולל הליכה מהירה וריצה למשך 6-8 שבועות מהאירוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)