מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפילפסיה מיוקלוניתנירה08/02/2009
ברצוני לברר האם אפילפסיה מסוג זה היא גנטית החלה מגיל 9 וכבר 4 שנים אנחנו עם תרופות . יש סיכוי להחלמה מאפילפסיה כזאת? במידה וכן ביזה גיל היא עוברת . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה מיוקלונית
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי09/02/2009אם מדובר על juvenile myoclonic epilepsy אז היא לרוב תורשתית אך יתכן שמדובר במקרה ראשון במשפחה. לרוב יש צורך בנטילת התרופות לזמן ממושך ואפילו לכל החיים אם כי תוארו מקרים שהתרופות הופסקו ללא חזרת הפרכוסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמדיה צמחיתשרון08/02/2009
אחרי שקראתי בעיתון של שבת על רמדיה צמחית, התעוררו בליבי ספקות. גם בני אכל את הרמדיה הצמחית על פניו הוא נראה ילד בריא אומנם קצת נמוך וכחוש אבל ברוך ה בריא היום לקראת העליה לכיתה א עולים בליבי ספקות , האםלא היתה פגיעה לטווח הארוך . שמתי לב שאת מפנה את האנשים לפי איזור מגורים. אני גרה בירושלים קופח מאוחדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמדיה צמחית
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי09/02/2009היות ואת לא מאבחנת כיום כל בעיה אני מציעה שבשלב ראשון יבדק ע"י רופא התפתחותי באזור מגוריכם ורק אם ימצאו קשיים כלשהם תפני אלי שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי לא הסברתי את עצמי מספיק
שרון09/02/2009אכן לא הארכתי לספר במה מדובר אבל הפסכולוגית בגן ציינה שיש לו בעיה רגשית עם אוננות כפייתית ובעית ויסות חושי , לא יודעת אם ניתן לקשר זאת, אני מציינת שאני פונה לא על מנת לתבוע אלא לטובת הילד אני מחפשת את הטיפול הנכון , כשפניתי למכון להתפתחות הילד לרופאת התפתחות , היא אמרה שכל הילדים בגיל מאוננים הפסכולוגית הסבירה לי שמדובר במשהו כפייתי וצריך נוירולוג ולהתעקש, בני נולד ב ספטמבר 2002 בהתחלה הוא ינק הנקה מלאה ואחכ כשחזרתי לעבודה הוא נגמל ועבר לרמדיה צמחית הוא הקיא המון לא ידענו מדוע חיפשנו כל הזמן בשאלה של ריפלוקוס שנשלל מחלה וירלית שנשללה פעם הגענו למיון בבקור חולים ופעם לאשפוז ולא היתה אבחנה חוץ מתת משקל בעקבות כל ההקאות מבחינת התפתחות הוא קיבל תקופה פיזיו בגלל חוסר שיווי משקל , הוא התחיל ללכת קצת מאוחר , מבחינה פיזית הוא נשאר קטן שנה שעברה הגננת לא המליצה להעלות אותו בגלל בעיה רגשית ובין היתר חוסר בטחון וגם כי הוא קטן פיזית ביררתי אצל אנדו שאמר שהוא באחוזון הקטן , הוא ילד חמוד שכל הזמן כועס על כל העולם וחושב שהוא לא אוהבים אותי כשהוא היה קטן היו לו פחדים עוד שהוא היה תינוק ונכנ סתי אתו למעלית הוא היה מפרפר בפחד לחפוף את הראש ה יה ממש טרגדיה , הוא לא יכול להימצא באור של שמש בלי משקפי שמש וכובע - את הנושא הנ"ל בדקתי גם עם רופאת עיניים וגם עם רופאת התפתחות ופסכולוגית ללא מענה- לסיכום בתוכי כאמא אני מרגישה שגם אם לא הוכח אחרת קיימת בעיה מאז רמדיה גם אם ברוך ה אנחנו לא חולים קשים , אני מאוד אשמח אם תוכלי לכוון אותי יותר הפסכולוגית בגן אמרה שאם נערו אותי כך בהתפתחות הילד אז שאני אפנה פרטי לנוירולוג אשמח אם תמליצי על מישהו בירושלים שכן מבין בעניין הרמדהיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מוזרהetel07/02/2009
בני בן 11 מתנהג בצורה מוזרה , הבחנו שאולי יש בעיה לפני כשנה. עדיין לא לקחנו אותו לאבחון כדי לא להביכו. הוא מוציא קולות מדי פעם במהלך היום כמו ררררררר . יכול להוציא לשון ולצחוק ותוך כדי משמיע קולות עם אינטונ ציה שונה, כל זאת מולנו ולא כשהוא לבד, בבית הספר כלום. בשנה שעברה זה היה רעש של מכונית. חשדנו שמדובר בטוראט ,אבל אין לו טיקים תנועתיים בלתי נשלטים באיזור הראש והפנים. . לגבי תנועות - ה וא שולח את ידיו ונוגע בנו ובאחיו , כאילו מלטף חזק. כשאני שואלת אותו למעשיו , הוא צוחק ואמר שהוא שולט בהתנהגותו . שאלתי היא האם בטוארט חובה שיהיו טיקים באיזור הראש? מה זה עוד יכול להיות? אני עדיין מחכה שיעבור...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מוזרה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב07/02/2009אני חושבת שאין מקום ליעוץ אינטרנטי על התאור שאת נותנת .טורט הוא אפרות אבל את צריכה לקחת את בנך לבדיקה והערכה אצל נוירולוג ילדים/פסיכיאטר ילדים להבנה טובה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיפות בעיקבות מתן זרונטיןדנה06/02/2009
ביתי בת החמש מקבלת זרונטין במגמת עלייה כרגע 2וחציCC יכול להיות שיש קשר לישנוניות יתר? יש לציין שזה אפילו לא חצי מהכמות שהיא אמורה לקבל בסוף 5וחצי CC
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרונטין
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב06/02/2009האם זוהי התרופה היחידה אותה מקבלת כי אם לא אולי העייפות נובעת מהשילוב. כל תופעה שנצפית אם הוספת תרופה שלא היתה קודם לכן אם אינה אבסורדית צריכה להיות מיוחסת לתרופה או לשילוב בין תרופה חדשה לישנה. מאידך עייפות בטיפול תרופתי הוא לעתים תופעה שמסתגלים אליה כך שאם אכן נצפתה עם מתן הזרונטין תני לזה קצת זמן ותראי אם משתפר ומאפשר חיים סבירים . זמן= שבועיים שלושה לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן זאת התרופה היחידה שהיא מקבלת
דנה06/02/2009ומציינת שהיא עכשיו אחרי מחלה ויראלית אך לא ניראה לי שיש קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרונטין
ד"ר בן זאב06/02/2009לאור זאת חכי שבוע שבועיים ואם העייפוטת נמשכת נסי להעריך כמה משמעותית לה ומרידך מה הזפעת הזרונטין על הפרכוסים והאם נוסו כבר תרופות אחרות ודווחי לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטהדנית06/02/2009
האם תקין כי מתבגרת שהחלה להשתמש בקונצרטה, תחוש בתום 8 השעות תחושה מאוד כבדה של עייפות, חולשה כללית עד מצב של חוסר יכולת לתפקד. החולשה והעייפות מאוד ניכרים על פניה ואינם רק תלונה. התחושה כבדה מאוד ומושכת אותה לשינה. לאחר השינה היא מתעוררת עם כאב ראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב06/02/2009בודאי שלא תקין ולדעתי משקף תופעת לוואי של קונצרטה אלא אם כן יש סיבה אחרת נסתרת למצס זה שהיתה גם קודם. אם התופעה מתמשכת מעבר לשבוע-שבועיים הייתי פונה לרופא שנתן את הטיפול ומבקשתלשקול שינויו .אין מקום לכך שטיפול תרופתי לקשב ישפע כל כך שלילית על איכות החיים וימשיכו בו. זו לפחות דעתי המקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטלאמא05/02/2009
האם למיקטל במינון 25 מ"ג יכול לעזור ??? אנחנו שותים גם דפלפט. היינו במינון של 25 מ"ג פעמיים ביום אבל אחרי שבועיים החלה פריחה אדומה רק בפנים, בדרגה קלה לפי דעתי, והנירולוגית ביקשה לרדת מינון ולחצות כדור של 25 מ"ג פעמיים ביום. הילד במשקל 75 ק"ג האם מינון נמוך זה למיקטל יכול לעזור? או שזה כמו כלום גרגירים!? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקטל
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב06/02/2009מינו ןשל 25 מ"ג למשקל של 75 מ"ג הוא בהחלט מזערי ובעיני חסר ערך בנוסף אם הופיעה פריחה על 50 אין טעם כל כך לירידה במינון כי האלרגיה אינה תלוית מינון עד כדי כך. אלא אם כן מטרתה של הרופאהלהרגיע קצת את האלרגיה ולנסות לעלות שוב במינון לאחר מספר שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה מבקבוק, ותפיסת מוצץיעל05/02/2009
בני בן 8 חודשים. פעמים רבות כשאני מגישה לו בקבוק הוא שולח ידיים אוחז בבקבוק ואוכל ממנו. מה שהוא לא יודע לעשות זה, לשנות לאט לאט את ההטייה של הבקבוק, כך שכאשר צריך להטות אותו כלפי מעלה הוא ממשיך למצוץ , לעיתים בכעס את הפטמה . האם בגילו הוא כבר צריך לדעת לעשות זאת? לגבי מוצץ- די דומה, הוא יודע לאסוף מוצץ הקשור אל בגדיו או בסלקל או במיטה, אך לא תמיד יודע לזהות את צד הפטמה ומכניס אותו ומתחיל ללעוס את המוצץ בכיוונים שונים האם תקין לגילו מבחינה התפתחותית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצץ ,בקבוק
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב06/02/2009אם אלה תופעות מבודדות בקונטקסט של התפתחות תקינה אז ניתן ללמדו אם יש עוד מקומות בהן לא מראה למידה רצוי שתשימי לב. בשלב זה נסי לתקן אותו ומעין "להראות לו" מספר פעמים חוזרות ותראי את ילמד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 חודשים- הבאה לתנוחת ישיבהיעל05/02/2009
שלום בני בן 7 חודשים. מתהפך לכל הכיוונים, מתחיל להראות ניצני זחילה ( זז קצת קדימה כמו כלב ים...מתחיל לנסות ולהרים את האגן), מסתובב על ציר בקלות ובמהירות. מרים את הידיים גבוה על הבטן לתפוס חפצים גבוהים. כשאני מנסה להושיב אותו ולהשאיר אותו בתנוחת ישיבה- הוא פשוט נופל או אחורה או לצדדים ( הוא לא מנסה לעצור עם הידיים). לעיתים הוא רוכן קדימה ונשען על הידיים אך הגב בצורה כה כפופה שלמעשה אין הוא יכול לחזור בחזרה- בקיצור, לא מבצע ישיבה פאסיבית ( הכוונה למצב, כמובן, בו אני מביאה אותו לתנוחת הישיבה). האם זה איחור?, האם זה לא תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב06/02/2009אפשרי שעדיין קצת מוקדם לו ולא פיתח החזרי תמיכה הולמים למרות שאם נשען על ידים בזחילה ולא נופל קדימה זה קצתת בסתירה.
אם תמשיכי לראות זאת לאורך החודש-חודש וחצי הקרוב רצוי שתבקשי מרופא הילדים להפנות לבדיקה של מכון להתפתחות, פיזיותרפיסט או נוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות אפילפטיתמריומה04/02/2009
בתי בת 7.5 עברה בדיקת EEG לאחר שהבחנו כי היא "מרחפת" מדי פעם.... הרושם הכללי בבדיקה : " פעילות אפילפטית מוקדית טמפורלית בערות ובשינה" מה המשמעויות, הסיכונים, האם יש צורך בבירור המשך או בטיפול כלשהו (תרופתי או אחר), תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות אפילפטית
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב04/02/2009לאור תשובת ה-EEG רצוי שיהיה יעוץ נוירולוגי אפשרי שאין כל קשר בין ה"ריחופים" לבין ממצאי ה-EEG שתואמים הפרעה ללא קליניקה הקשורה באפילפסיה רולנדית ואפשרי שמדובר בהפרעה משמעותית יותר הדורשת הרחבת בירור ואולי אף טיפול לא יכולה לענות חד משמעית על שאלתך בדרך זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמה בדםאמא03/02/2009
לפני כחצי שנה שהתחלנו להשתמש בדפלפט כרונו ולא היינו בדיאטה קטוגנית/אטקינס הרמה בדם הייתה גבוהה 113 ומינון של 1000 פעמיים ביום . כשהיתחלנו בדיאטה הרמה ירדה למרות מינונים גבוהים יותר של דפלפט . בתקופה זו אנו יורדים מהדיאטה ועולינו ל1250 פעמיים ביום. יש לי הרגשה שהילד אוכל טוב ולא בדיאטה אז הרמה פשוט עולה ! הייתכן שיש קשר ? שוב תודה לך על התשובות המפורטות והמובנות בפורום זה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמה בדם
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב03/02/2009אין הסבר ברור אבל בנוכחות דיאטה קטוגנית (ואטקינס הוא" סוג של") ישנו הרבה פעמים שינוי בספיגת התרופות וירידה או עליה של רמות שלהם התלויות באופי הכלכלה (לא מדובר על רמת המוח אלא על רמת המעי.
ולכן צריך לעקוב אחר רמות התרופה בנוכחות הדיאטה ועם הפסקתה לחזור ולבדוק כפי שנעשה במקרה שלכם ולהתאים את המינון לרמה .אין קשר לכמויות האוכל אלא להרכבו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ניורולוגית לעילד עם PDD-NOSאלה03/02/2009
שלום, אני אמא לתאומים בני 5.5 עם PDD-NOS. אחד מהם מגיל חצי שנה נוהג לעשות תנועות של ראש שמאל-ימין (די חזקות). הוא עושה את זה לעתים כדי להרגיע את עצמו, אך גם נהנה לעשות את כי הגירוי של העניים כייף לו. בעיקר עושה את זה עם מוזיקה. הוא מדליק לעצמו מוזיקה ועושה תנועות עם ראש. לעתים תנועות חזקות. הוא אפילו מבקש ממני לפעמים שהוא רוצה לעשות את התנועות האלה. לפני מס' ימים בגן מרפא בעיסוק המליצה לי לעשות לו בדיקות ניורולוגיות, כי היא חושבת שאולי יש קשר בין התנועות לבין זה שפעם הוא היה היפוטוני ועכשיו יש לו לפעמים חוסר שיווי משקל, הסחת דעת, התנתקויות ונוקשות הגוף. האם לדעתך צריך בדיקות ואם כן, אילו? תודה מראש. אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PDD
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב03/02/2009על םפי תאורך בתנועות הינן תנועות סטראוטיפיות וקשורות בגריה עצמית והקשר בינן לבין הטונוס הינו לא חד משמעי כלל אלא מאפיין ילדים עם PDD ללא קשר לטונוס הבסיסי שלהם. בכל מקרה ילדים עם PDD צריכים לדעתי לפחות חד פעמית להבדק על ידי נוירולוג ילדים אם לא נבדקו עד היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תרופה דפלפטנירה02/02/2009
ביתי בת 12 עם אפילפסיה מיוקלונית מגיל 9 החלה עם דפלפט והוחלפה ללמיקטל עקב תופעות לוואי רבות . הלמיקטל לא הפסיק את הקפיצות ולכן עברנו לקפרה גם הקפרה לא עזרה לקפיצות ואפילו גרמה להתקף . הוחלט לחזור ללמיקטל בשילוב פריזיום שגם לא עזר והקפיצות המשיכו. עברנו לאוספולוט והקפיצות המשיכו. לבסוף שוב חזרנו לדפלפט ממש ממש מחוסר בררה ופחד מהתקפים נוספים לילדה. איזה עוד תרופה טובה יש למקרה שלה GME . אל תציעי לי טופמקס שמעתי שיש לו בעיות זיכרון קשות ועוד תופעות לוואי אחרות . אני ממש חסרת אונים מה יש עוד לנסות. אולי ידוע לך על תקופה חדשה למקרה שלה שאפשר אפילו ליבא מחול רק שתתאים לה. אשמח לקבל עצתך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת תרופה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב02/02/2009א. לא תמיד טופמקס גורם לתופעות לוואי ויש מקום לשקול אם הארועים נמשכים וכבר פסלתם את כל האחרות.
2. אפשרות נוספת שיש לנו מעט נסיון איתה בגלל היותה מיובאת מחו"ל היא זוניסמיד שנחשבת יעילה לאפילפסיות מיוקלוניות
3. אפשרות שלישית היא לנסות דיאטת אטקינס.
4. ניתן גם לבדוק במקום פריזיום קלונזפם בשילוב עם אחת התרופות שכבר קיבלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PLT בירידהאמא02/02/2009
בני שות דפלפט כרונו 1250 פעמיים ביום והתחלנו גם למיקטל שגרמה לפריחה קלה והורדנו מינון אך לא הפסקנו בבדיקת הדם השיגרתית ה- PLT ירד לרמה של 95? מה זה אומר ? שהדפלט הוא הגורם או אולי הלמיקטל והפריחה שהופיעה. בנתיים הפריחה בירידה ואחרי שבוע בבדיקה נוספת הספירה של PLT היא 103 ? אנא האירי את עייני? מה עושים ?למה ירידה בטסיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PLT
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב02/02/2009יש סבירות גבוהה שהגורם לירידה בטסיות הינו הטיפול בדפלפט (ואולי בקומבינציה עם למיקטל) אבל תסתכלי ותראי מה היה לפני התחלת הלמיקטל (אני מניחה שהיה אז על דפלפט בלבד)
מכיוון שכרגע הטסיות בעליה יש רק להקפיד על בדיקה חוזרת תוך שבועיים- שלושה לראות מגמה ולהחליט. רמות של מעל 100000 אינן מדאיגות בד"כ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתשלום רב31/01/2009
אני אמא לילד כיום בן חמישה חודשים. אני מודאגת כיוון שמאז שהוא נולד ישנה ירידה באחוזון היקף הראש שלו. אחות טיפת חלב שלחה אותנו לרופאתהמשפחה אשר נגעה לו בראש ואמרה שהכל תקין כי החיבורים של הגולגולת עוד לא הושלמו. עלי לומר כי אני מרגישה שהרווח בראש מלמעלה(אני באמת לא יודעת איך קוראים לזה) הצטמצם משמעותית וכמעט נסגר. האם הדבר תקין? אני מאד מודאגת חוץ מזה הוא ילד דברן מגיב ומחייך. עדיין אינו מתהפך לגמרי (מגיע רק הצידה) ועם עזרה קלה משלים את ההתפתחות. הוא שוקל 7 ק"ג כיום (לאחר שחודשיים האחרונים עלה קג בכל חודש אבל הסתבר שזה קרה כי הנקתי אותו משד אחד כל 3-4 שעות) בחודש הזה נתתי לו השלמה של מטרנה והוא עלה מאד יפה (חצי קג בשבועיים) אלו הם הנתונים של היקף הראש שלו: אשמח מאד להסבר מקצועי. האם עלי להיות מודאגת ולמה עלי לשים לב: תאריך אחוזון היקף ראש 14/09 17.92 34 גיל-שבוע וחצי 05/10 23.71 37 12/10 30.96 37.8 09/11 24.82 39.1 07/12 20 40 14/01 15.44 41
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקף ראש
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב02/02/2009שוב ארני חוזרת האתר אינו מרפאה בהתכתבות אלא נועד לענות על שאלות כלליות ותשובות קצרות לשאלות ספמיפיות. אם בנך שבר אחוזונים ואיני מתכוונת להתחיל עכשיו בהנחתם על העקומות) זהו תפקיד של רופאת הילדים צריך להפנותו לנוירולוג ילדים לבדיקה ואפשרי שיוכל להרגיעך. חשוב גם לדעת מה הקפי הראש של יתר בני המשפחה אך משלב זה פני חזרה לרופא הילדים או שיקח אחריות בנושא ויחליט על רמת הבירור או שיפנהאותך לנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה נגד נשירת שיערנירה31/01/2009
שלום ביתי בת 12 מטופלת בדפלפט כמה חודשים עם נשירת שיער חזקה ומפחידה. שמעתי שיש תרופה שנותנים להפסקת הנשירה האם ידוע לך משהו על זה. אך נקראת התרופה . האם יש לה תופעות לוואי . האם היחא עוזרת . אשמח לקבל פרטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב02/02/2009לרוב הנשירה מדפלפט חולפת לאחר זמן (ועדיין נשאר מספיק שיער. אני נוהגת לכמליץ על תכשיר אבץ הנקנה בחנויות טבע לבדוק שאין חסר ברזל ולהוסיף אם נמצא כזה ולעתים ממליצה על התכשירים הקוסמטיים שנמכרים בחנויות לחיזוק שורשים. לא ראיתי אף אחד שהתקרח על דפלפט אבל נכון להודות שמתבגרות מאוד מפוחדות מהנשירה הרצינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)