מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריזיוםאמא28/11/2008
האם פריזיום וקלונקס הן תרופה דומה? לאיזה סוג התקפים מקובל להשתמש בכל אחת? אנחנו מתעתדים להתחיל בפרזיום ושמעתי שקלונקס מהירה בהשפעתה הרבה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזיום
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב28/11/2008פריזיום וקלונקס שתיהן ממשפחת הבנזודיאזפינים (המשפחה שממנה מכירים יותר את הווליום) אך עם קישור שונה לקולטן האחראי.
זה נכון שלעתים ההשפעה של קלונקס מהירה יותר בעיקר אם ניתן בטיפות (כריווטריל) אך הוא גם מרדים יותר, גורם ליותר ריור בילדים עם רגישות (שיתוק מוחין למשל) ואולי גם ההסתגלות אליו מהירה יותר ומצריכה יותר עליות חוזרות במינונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש קלים, בחילות וחולשה כלליתאיתמר26/11/2008
היי, הסיפור התחיל לפני כחמישה שבועות בערך, היו לי בחילות קלות - בינוניות במשך שבועיים ללא כל תופעה אחרת. בשבוע השלישי התחילו לי כאבי ראש קלים וחולשה כללית בנוסף גם הבחילה המשיכה, היו יומיים במהלך השבוע השלישי שבהם המצב היה הרבה יותר גרוע והתחלתי להקיא ולהרגיש ממש חולשה רצינית. הלכתי לרופא והוא עשה לי המון בדיקות דם וכמו כן הוא גם שלח אותי לעשות קרקעית העין (שיצאה תקינה), הרופא אמר שהכל בסדר ושאין לי מה לדאוג. עברו בערך שבועיים מאז שהייתי אצל הרופא והבחילות כמעט עברו לגמרי אבל אני ממשיך להרגיש חולשה וכאב ראש קל מאוד ונקודתי באזור האחורי של הראש. חשוב לציין שהמצב השתפר מאוד ואני מרגיש הרבה יותר טוב מאז מתי שהייתי אצל הרופא אבל אני עדיין מודאג טיפה. אז יש לי שתי שאלות: 1. אם בדיקת קרקעית העין יצאה שלילית, זה פוסל לגמרי כל אפשרות לגידול בראש? 2. האם אתה חושב שאני צריך לחזור לעשות בדיקות נוספות או הערכת מצב נוספת? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
איתמר26/11/2008שכחתי לציין שאני בן 15 וחצי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב26/11/2008סביר שעברת מחל וירלית ארוכה יחסית אולי "מחלת הנשיקה" אם כאבי הראש לא יחלפו בשבועות הקרובים רצוי לראות נוירולוג או לפחות לחזור לרופא הילדים לבדיקה חוזרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרא סאונד ראשמזל26/11/2008
בני בן השלושה חודשים עבר בדיקת אולטרא סאונד ראש כיוון שהרופאה סוברת שהיקף ראשו גדול. הממצאים- 1. נוזל אקסרה אקסיאלי בכמות בינונית באיזור הפלקס 2. חדר שמאלי בולט מעט מהימני מה ממצאים אלו אומרים . האם ישנה סכנה כל שהיא. תודה מראש מזל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרא סאונד
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב26/11/2008התאור לא מסוכן. הרבה מאד מהתינוקות עם הקפי ראש גדולים מראים ממצאים אלה בUS ולעתים קרובות זוהי נטיה משפחתית שחולפת עם הגיל אבל יש להניח שהרואפה תפנה אותכם להסתכלות נוספת. כולל הסתכלות על ההבדל בגודל החדרים ששוב יכול להיות ממצא שכיח ולא משמעותי אם ההבדל קל והתנוק תקין נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפט כרונואמא26/11/2008
בבדיקת רמת דפלפט לפני שבועיים הרמה היתה 94 במינון 1200 בוקר 1000 ערב. היום באותו המינון הרמה ירדה 84 למה זה קורה? יש לציין שאנחנו שותים את התרופה "באדיקות" לא שוכחים ואפילו בזמנים קבועים? אני יודעת שמבחינת טיפול זה נמצא ברמה הטיפולית המתאימה אבל למה זה יורד? לפני חודשיים היינו במינון נמוך יותר בהרבה והרמה היתה מעל 100.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפלפט כרונו
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב26/11/2008רמת תרופה בדם תלויה לא רק במינון אלא בגורמים אחרים ומשתנהבהתאם לכלכלה, נוכחות תרופות אחרות הממשנות את המטבוליזם הכבדי ואולי גם פרמטרים במעבדה עצמה כך שהבדלים בין 94 ל-84 לא מהותיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינדרום חצי דור ימניחדוה23/11/2008
לילדתי תנועות סטראוטיפיות בידיים מגיל צעיר. אחרי מס' EEG אובחנה אצלה בין היתר פעילות מואטת משמעותית בחצי דור הימני. הילדה היום בת שבע וחצי עם יכולת אוריינית גבוהה אך עם יכולת רגשית מאד לא מפותחת. שמעתי שישנה תסמונת הקרויה "חצי דור ימני" המתארת ממצא שכזה. רציתי לברר מהי התסמונת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת חצי דור ימני
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב23/11/2008תסמונת זו הינה תסמונת"נוירוקוגניטיבית" שבה תפקודים גבוהים המיוחסים להמיספרה הימנית מפותחים פחות כולל : התמצאות במרחב, יכולת מתמטית ,יכולות תקשורתיות , חלק ממרכיבי הקשב .בד"כ אין התסמונת כרוכה בהבדלים ברישום ה-EEG ואולי היה זה ממצא אקראי ונדיר שיש ממצאים מבניים שניתנים לזיהוי בהדמיה רגילה על פני המיספרה הימנית. האבחנה המדויקת נעשית באבחון נוירוקוגניטיבי (על ידי נוירופסיכולוג ) אשר בודק באופן מפורט תפקודים שכלים ורגשיים המיוחסים לשני צידי המוח ואם עולה תבנית כזו ניתן להסביר טוב יותר את התמונה המלאה של הילד ולעתים לתת גם הדרכות והנחיות להמשך.אין מדובר בפגיעה קשה המצריכה טיפול רפואי למשל (פרט לטיפול בחלק מפונקציות הקשב שיוחסות חלקן יותר להמיספרה הימנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה על נוירופידבק
חדוה23/11/2008קודם כל תודה רבה על ההענות המהירה מאד. את הממצא הנ"ל ראינו בהדמייה של נורופידבק - את הבדיקה עשינו לפני כחודשיים למרות שב EEG הקודמים היתה הערה על זה. האם ידוע לך על טיפול בתסמונת הזו ע"י נוירופידבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עויתות לא רצוניות של שרירים שוניםגילי18/11/2008
בני בן 19 ולאחרונה סובל מתנועות לא רצוניות של שרירי העפעפיים והגבות, שרירי ידיים ורגליים, ושרירים שונים אחרים. התופעה חוזרת על עצמה במקום אחד בגוף בדרך כלל בממוצע פעם אחת ביום, בשלושה ארבעה חודשים אחרונים. מה משמעות התופעה והאם היא ניתנת לטיפול?אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוויתות
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב18/11/2008את מתארת תופעות יחודיות שיכולות להיות הפרעת תנועה ברמת השריר או רמת המוח , לא נראה כטיקים רצוי שיבדק על ידי נוירולוג ולאור גילו נוירולוג מבוגרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש אחורי אצל ילדה בת ארבעליזי18/11/2008
שלום רב, מזה כשלושה חודשים בתי בת שלוש ו-10 חודשים מתלוננת לעתים תכופות על כאב ראש בחלק האחורי של הראש מעל העורף. היא טוענת שהכאב הוא של לחץ ב"דכ היא מתלוננת בשעות הערב והשבוע היא התעוררה שמינה באמצע הלילה ובמשך כשעה בכתה מכאבים. מבחינת תזונה , התזונה שלה היא די לקויה היא לא אוכלת אלחר הצהרון כלומר מהשעה 14:00 בערך היא כמעט ולא אוכלת כלום עד הבוקר. האם יש לכם איזושהיא דיאגנוזה כללית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש אחורי
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב18/11/2008כאב מתמשך באופן רצוף ומעיר משינה מחייב בדיקה של נוירולוג ילדים .עד להגעה אליו רצוי שתבדקו עיניים בדיקת קרקעית ותשתדלו להגיע מהר יחסית (לא לדחות בשבועות ארוכים או חודשים לנוירולוג ילדים לא רואה קשר חד משמעי לתזונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בגוףמ17/11/2008
שלום מס' ימים אני מרגיש רעד בגוף בעיקר בחלק העליון והצוואר. רציתי לדעת מה הסיבות שיכולות להיות לרעד? אולי זה מצביע על משהו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד בגוף
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב17/11/2008אני מניחה שאתה אדם מבוגר וזהוא אתר של נוירווגיה ילדים. בכל מקרה פנה לרופא המטפל ויפנה אותך לבדיקת נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירכוסי נפילהאמא17/11/2008
בני מאובחן כסובל מאפילפסיה אטונית שהם פירכוסים אסטטים מה סיכויי ההחלמה ? בנתיים עד להשפעת תרופות שלוקח דפלפט ודיאטה קטוגנית הוא מושגח כל שנייה מיותר לציין עד כמה קשה. האם יעבור לו או כל החיים נשמור עליו כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרכוסי נפילה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב17/11/2008מאוד קשה לענות על שאלה זו ללא הכרת הילד ,גילו, אופי הEEG, תרופות שכבר נכשל בהם מצבו הבסייסי. ויהיה גם לא הוגן לעסוק בפרוגנוזה בלי לדעת מי מולי. לאור זאת רצוי שתפני את כל השאלות לרופא המטפל. יש גם מצסים כאלה שחולפים ודיאטה קטוגנית נשמע טיפול הולם. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנתיים עם פרכוסטל16/11/2008
שלום. אני אמא לילדה בת כמעט שנתיים שעברה פרכוס ללא חום לפני כחודשיים. מדובר באירוע יחיד, שנמשך מספר דקות, בעקבותיו אושפזנו בבי"ח ליומיים ושוחררנו ללא ממצאים. הילדה עברה (במצב ערות) EEG, בדיקת פונדוס, בדיקת קרדיולוג ונוירולוגית, כל אלה הוגדרו תקינים. בינתים לא היו אירועים נוספים, ניתן רק לציין כי הילדה נופלת הרבה יחסית לילדים בגילה. נקבע לנו תור למעקב נוירולוגי רק בעוד כחודשיים, אך הדאגה מכרסמת ולכן אני מבקשת לשאול האם לדעתך יש צורך בבדיקת MRI במקרה כזה? האם כדי לנסות ולהגיע לנוירולוג מוקדם יותר? תודה רבה על תשומת הלב, טל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרכוס
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב16/11/2008בשלב זה לא הייתי רצה ל=MRI אלא מבקשת מרופא הילדים הפניה ל-EEG בעירות ושינה וחוזרת איתו אל הנוירולוג אליו הוזמנת .(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרכוס
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב16/11/2008בשלב זה לא הייתי רצה ל=MRI אלא מבקשת מרופא הילדים הפניה ל-EEG בעירות ושינה וחוזרת איתו אל הנוירולוג אליו הוזמנת .(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים התנהגותייםשירה13/11/2008
שלום רב, אצל בני בן ה-5 הופיעו לאחרונה טיקים של הטיית הצוואר. נבדק ע"י נוירולוג שהרגיע שאלו טיקים התנהגותיים שכיחים ויחלפו . הטיקים הופיעו לאחר הרחבת המשפחה. בני מתייחס מאד יפה לתינוקת, אוהב ומשחק איתה ולא מראה סימני קנאה. אנחנו חשים שייתכן והטיקים מופיעים עקב הדחקת רגשות מאז השינוי שחל בבית. הייתכן? במידה וכן, האם יש דרך לטפל בילד מבחינה רגשית? למשל שמעתי על טיפול בבבעיות רגשיות באמצעות חיות ?אודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב14/11/2008הופעת טיקים בגיל זה הינה תופעה שכיחה והרבה פעמים קשורה בלחץ רגשי אך צריך להיות בסיס לנטיה לטיקים כדי שיופיעו. אם את מרגישה שבנוסף לטיקים יש סמני לחץ אחרים ניתן להפנות לטיפול כמו טיפול בחיות, אמנות או אחר אם לא עזבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרניטיןאמא13/11/2008
מדוע מקבלים קרניטין בגלל הדפלפט? מה תפקידו של הקרניטין במה יכול לסייע באפילפסיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרניטין
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב14/11/2008תוספת קרניטין בעת מתן דפלפט נובעת מכך שדפלפט בתהליך הההפרשה שלו מתחב לקרניטין וכך מופרש בשתן ובהדרגה מחסני הקרניטין נפגעים. לקרניטין עצמו אין ככל הנראה תפקיד ברור בטיפול באפילפסיה אך ירידה מתמשכת שלו יכולה להביא לחולשה וכן לסיכון גבוה יותר לפגיעה בכבד של דפלפט בעיקר בתינוקות וילדים צעירים וכאלה עם תרופות מרובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפט כרונואמא12/11/2008
האם רמה בדם 113 מסוכן? ילד בן 15 עם נפילות לדעתי ברמה זו היה מאוזן פחות או יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפלפט כרונו
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב12/11/2008רמה כזו אינה מסוכנת אך באמת רמה גבוהה. אם נזקק לרמות כל כך גבוהות כדי להיות מאוזן אולי רצוי לשקול החלפת התרופה באחרת אם לא נוסו עד היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובותייך
אמא13/11/2008נוסו תרופות כמו טופמקס שלדעתי החמיר וקפרה . מה את היית ממליצה לעשות הלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפלפט כרונו
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב14/11/2008א. האם הרמה נלקחה לפני או אחרי לקיחת תרופה אם בעות נלקחה אחרי לא מדובר ברמה גבוהה.
ב. אני צריכה להכיר טוב יותר את המחלה האפילפטית כדי לתת עצות נוספות אבל לעתים שילוב תרופתי במנונים נמוכים יותר מועיל. התייעצי עם הנוירולוג המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפלפט כרונו
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב14/11/2008כמו כן יכול להיות שהרמה גבוהה כי מקבל את כל המינון בבת אחת בערב ? האם כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפלפט כרונו
אמא14/11/2008מקבל 1250 בבוקר ו1000 בערב איך יוצרים איתך קשר טלפוני עמ לקבוע תור ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראששמוליק12/11/2008
שלום, ילדתי בת 4. בעבר היא התלוננה על כאבי ראש פעם בחודש- חודשיים. בחודשים האחרונים יש אצלה הרבה תשלונות על כאבי ראש. כמעט פעם ביום- יומיים. יש שני סוגים של כאבים כאבים שרואים שכואב לה (לא משהו חריף אולם היא עושה קצת פרצוף) וסוג שני של אמריה על כאב ראש ללא התנהגות מיוחדת באותו הרגע. בכל מקרה ב90 אחוז מהמקרים הכאב עובר לאחר 2- דקות ואין שום סממן התנהגותי לבעיה(היא רצה , קופצת וכדו).שמנו לב שלעיתים הכאב הוא בנסיעה, מאורח בלילה אולם חלקם גם ללא סיבה נראית לעין. אין הקאות או כל סימן בעייתי אחר. הילדה פעלתנית ולמעט זאת הכל בסדר. מה לעשות? האם מדובר על מיגרנות? האם הגיל סביר? הציעו לנו לקחת אותה לCT- האם זה לא מסוכן? תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב12/11/2008כאבראש שנמשך שתי דקות אינו מיגרנה. עליה בתכיפות כאבי הראש קצת מדאיגה למרות המשך הקצר ואני מאמינה שכל נוירולוג ילדים לנוכח ילדה בת 4 עם כאבי ראש כמעט יומיומיים היה ממליץ על הדמיה שיכולה להיוץ MRI או CT. CT אינו מסוכן למרות שיש בו קרינה אך חייב במקרה זה לכלול הזרקה של חומר ניגוד בשאלה של אנומליה ווסקולרית .אם אכן ישנה בעיה אורגנית במקרה זה MRI יהיה טוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקים לילד בן 5.5 תשובה לפיענוחע.ק.11/11/2008
ילדי ילד חכם מאוד ופעיל מאוד, ללא בעיית קשב ורכוז וללא התקפות זעם, החל לפני כ 3 חודשים עם טיקים בצוואר אח"כ בעיניים ובפה ,לסרוגין כאשר היו ימים של רגיעה או הקטנה כמות הטיקים. מבדיקת נוירולוג נראה כמו בעיה התנהגותית אך מבדיקת EEG נרשם שיש הפרעות צע"י סדרו גלים קצביים גבוהי מתח בתדירות 4 הרץ והתפרקויות גלים גבוהי מתח חדים,סינכרונים ואיטיים בתדירות 4-5 הרץ. מה זה אומר? האם זה משהו חמור? הילד קיבל רמדיה לא צמחית במשך כ 3 חודשים, האם יש קשר? אודה לך מראש על תשובתך. אמא היסטרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי11/11/2008אין קשר עם רמדיה לא צמחית
כדאי להתייעץ עם הנוירולוג שבדק אם התרשם קלינית מפרכוסים.
הייתי ממליצה לחזר על הבדיקה של EEG בערות ושינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף מזון של קור ולול
ע18/11/2008נוירולוג ילדים בדק את ה EEG ואמר שמבחינתו הכל בסדר והבעיה התנ הגותית. אני מרגישה שהילד קצת עצבני ובגן הגננת אמרה לי שכאשר הילד מתעצבן כמות הטיקים גדלה ,רוקח המליץ לי על תוסף מזון של קור ולול קיד שבעקרון מתאים לבעיית קשב ורכוז, האם יכול גם להתאים לבני ?שכאמור אין לו בעיית קשב ורכוז אלא טיקים התנהגותיים,האם כדאי לתת לו אומגה 3? תודה על התייחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף מזון
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב23/11/2008אין בספרות המקצועית כל אינפורמציה הקושרת תוספי מזון וטיפול בטיקים. הטיפול יכול להיות שילוב של קבלה וגישה פסיכולוגית וטיפול תרופתי במקרים חמורים יותר וגישה קוגניטיבית בילדים גדולים יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)