פורום נוירולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעה מדאיגה
    אבא מודאג
    05/03/2009

הבת שלי בת התשע מתלוננת בשבוע האחרון על תופעה שמדאיגה אותי. מדי פעם (היום זה קרה לה שלוש פעמים) למשך בערך עשר דקות. היא טוענת שכשזה מתחיל כאילו יש לה מעין חלום כאילו מישהו אומר לה משהו שהיא לא יכולה לתאר אז יש לה איזו תחושה שהיא לא יכולה לתאר ואז עד שזה עובר היא שומעת את כל מה שנאמר וכל רעשי הרקע בבית מאוד חזק והתנועות של האנשים הופכות להיות מאוד מהירות באופן שמאוד מפריע לה. היא אומרת שאם זה קורה לה בלילה זה בא לידי ביטוי בכך שהמחשבות שלה רצות מאוד מהר (על התופעה הספציפית הזאת מחשבות שרצות מהר בלילה היא התלוננה כבר פעם אחת או פעמיים בעבר הרחוק). היא ילדה בריאה מכל בחינה. בשבוע האחרון היא הייתה חולה איזשהו וירוס שכלל הקאה וחום ועדיין קצת מצוננת אבל לא נראה לי שזה קשור(?). אודה על תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעה מדאיגה

הוספת תגובה

• תופעה מדאיגה

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    06/03/2009

התופעה שאת מתארת נקראת alice in wonderlandשבה יש מעין שינוי בתחושות בעיקר בעוצמתן (מהירות ,עוצמת קול ,גודל חפצים וכו") בחלק מהמקרים מתחילות אחרי מחלה וירלת וחולפות (הכי שכיח אחרי הוירוס שבשפת העם גורם ל"מחלת הנשיקה" ושמו EBV, במקרים אחרים אכם מתבטאות סוג של ארוע אפילפטי בעיקר ממקור טמפורלי או שיכולות להיות וארינט של מיגרנה.
    במקרה של ביתך האפשרות של תופעה אחרי וירוס היא הגבוהה ביותר ואז צריכה לחלוף מעצמה תוך שבוע -שבועיים ,אם לא, או תתגבר או יתווספו לה דברים אחרים יש טעם לבצע EEGבערנות ושינה ולפגוש נוירולוג שיחליט אם יש צורך בהדמיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה

אבא מודאג
    06/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טורט בגיל 3?
    אמא
    05/03/2009

שלום, בני בן 3.בהמלצת הגננת קבענו תור לנויירולוג ילדים. אבל בינתיים- כשהוא מתרגש, מאושר מאוד בדרך כלל הוא נוהג לשפשף את ידיו זו בזו וגם למלמל תוך כדי. המילמולים נוספו לאחרונה, שפשופי הידיים התחילו עוד כתינוק. הייתה לו תקופה שמצמץ בעיניו וזה חלף. עשינו בדיקת ראיה והיא הייתה תקינה. במשפחתי (אח שלי) יש טורט. הגננת המליצה גם על ריפוי בעיסוק לאחר שהמאבחנת הפסיכו-מוטורית בגן העלה כי יכול להיות שיש לו בעיה של סף גירוי תחושתי (תחושה עמוקה). יכולים לאבחן טורט כבר בגיל כזה? במידה ויש חשד לטורט, האם נותנים תרופות בגיל כזה? האם קיים טיפול שיכול "לרכך" את המחלה העתידית? בתוה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    טורט בגיל 3?

הוספת תגובה

• טורט

06/03/2009

מה שאתה מתאר איננו טורט לדעתי אלא התנהגות סטראוטיפית המאפיינים ילדים בגיל צעיר יותר ובעיקר במצבי התרגשות וציפיה למשהו משמח. תופעות אלה בהחלט יכולות להתחיל בשנה הראשונה לחיים ובהרבה ממקרים מתמתנות עם הגיל. חלק מהילדים מפתחים טורט בהמשך אבך בהחלט לא כולם .אין כל דרך ל"רכך" את העניין ובתועות המתוארות הטיפול התרופתי אינו יעיל ומיותר לדעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• NVLD
    שולמית
    04/03/2009

שלום. במסגרת איבחון בריפוי בעיסוק שנערך לבננו בן החמש, המליצה המאבחנת לעבור איבחון ניורולוגי מקיף, על חשד לקושי תקשורת לא מילולית, בעיקר על סמך שאלון סנסורי שמולא על ידי. שתיאר את התנהגותו וקשייו בתחושה וויסות סנסורי, רצינו לשאול מה הם המאפיינים העיקריים של לקות זאת, (ע"פ החומר שנמצא באתרים אחרים, זהינו מספר מועט בלבד של מאפיינים המתאימים לבננו, לדוגמ' אינו מבין כ"כ שפת גוף ובדיחות, ומספר רב של מאפיינים הפוכים, לדוג' בננו מתקשה מאוד בקריאה, והתחיל לדבר בגיל מאוחר). נקודה נוספת, בננו עבר איבחון ניורולוגי בקופ"ח, לפני כחודש, ואובחן כסובל מקשיי קשב וריכוז, והומלץ על טיפול בריטלין או קונטרטה בהגיעו לגיל 6. שאלתי, האם איבחון נוסף אכן יועיל לילדי. בתודה מראש שולמית

לקביעת תור
    סגירה
    NVLD

הוספת תגובה

• NVLD

04/03/2009

לאורגילו הצעיר דשל בנך לדעתי מסכת אבחונים בשלב זה לא תועיל אלא עדיף לטפל .ונרא ה כי טיפול בריפוי בעיסוק הוא הטיפול המתאים. לא רואה מה ירויח מאבחון נוירולוגי היום והייתי דוחה זאת לפחות בשנה ורק לאחר הערבות טיפולית (קצת לא קונפורמיסטי אבל זו גישתי) בנוסף איני מבינה איך אפשר לאמר על ילד בן 5 שבגיל 6 יצטרך ריטלין. צריך לראות אותו בגיל שש ובמסגרת המתאימה כדי להחליט על המלצה מסוג זה.
    לקויות לא מילוליות קשורות בקושי במוטוריקה עדינה, התארגנות, תקשורת בינאישית וקריאת קודים חברתיים ,לעתים רגישות יתר לגרויים חיצוניים, אינטונצית טון לא תקינה, ויכולות שפתיות טובות (לא ארחיב יותר כי זו אינה מטרת האתר.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, והוספה קטנה

שולמית
    05/03/2009

שכחתי לציין פרט קטן, אך חשוב. בני לומד במסגרת תורנית, בה לומדים קריאה כבר בגיל 5, (ובתנאי כיתה ומורה), וע"כ ההמלצה לריטלין ע"י הניורולוגית בקופ"ח, אך למרות זאת, אמרה הרופאה שאם אפשר כדאי למשוך עד גיל 6.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

06/03/2009

גם אני בדיעה שאם הילד מסתדר ואינו מתוסכל יש מקום לדחות מעט את השימוש בריטלין אלא אם כן נפתחים פערים לימודיים משמעותיים או שמעמדו החברתי של הילד מתערער והוא אינו שמח ללכת למסגרת הלימודית יותר מאידך לא צריך לחכות עד שכלו כל הקיצים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש
    אילנית
    04/03/2009

שלום רב! בני בן 5 מתלונן כבר שלושה חודשים על כאבי ראש כמעט יומיומיים. הכאב לא מונע ממנו להתנהג רגיל ולאכול. עשינו בדיקת קרקעיות עיניים שיצאה תקינה. היתי אצל ניורולוג שביקש להכין יומן מעקב על התלונות וכן להימנע במשך 6 שבועות מאכילת שוקולד וגבינה צהובה. הוא ביקש לחזור לבדיקה נוספת במאי 2009. שאלתי היא האם לא כדאי לעשות בדיקות נוספות? לעיתים הילד מתלונן גם על כאב בטן ולאחרונה החל להרטיב בלילה, האם זה קשור אחד לשני? האם יש מקום לדאגה? האם כדאי לחזור אליו שוב ולדרוש בדיקות נוספות? רשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ראש

הוספת תגובה

• כאב ראש

04/03/2009

3 חודשים היא תקופה ארוכה ולכן איני יכולה לקחת על עצמי את הסיכון ולהרגיע בלבד למרות שיתכן שמדובר בתלונה התנהגותית לאור העובדה שאינו נראה סובל. אם המצב נמשך ללא שיפור כבר שלושה חודשים ועשיתם את כל השינויים שהומלצו יש מקום לחזור לנוירולוג ולבקש הדמיה או התרשמות חוזרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים לא הולך
    הדס
    04/03/2009

שלום רב, בני בן השנתיים אינו עומד מבלי להחזיק במשהו ואינו הולך (אלא מסביב לשולחן וכדומה). הרופאה שלו הפנתה אותי לנוירולוג ורציתי לשאול בקווים כלליים מה בין נוירולוגיה ובעיית התפתחות מהסוג הזה? כשבתי לא הלכה בגיל שנה ושמונה חודשים היא הופנתה לאורטופד.. מכל מקרה היא התחילה ללכת חודש לאחר מכן. בני מטופל כבר חודשיים ע"י פיזיותראפיסט ולמרות שחל שינוי ברמת התנועתיות (קשת תנועות גדולה יותר) והסגנון שלהן עדיין לא חלה כל "פריצת דרך" בטיפול בו. בהערות אגב כי אינני יודעת אם זה קשור לכך: 1. הוא אובחן לבדיקת התאמה לגילו בכל מישורי ההתפתחות (אנחנו גרים בחו"ל והבדיקה נעשתה לצורך אישור הטיפול הפיזותראפי) ונמצא תואם את גילו או מתעלה עליו (תקשורתית לדוגמא) בכל המישורים פרט למוטוריקה הגסה. 2. בגיל חמישה חודשים הוא נותח ע"מ לתקן הצרות של אבי העורקים שהתגלתה אצלו חודש לפני כן (מום מולד כמובן) לאחר מכן טופל תרופתית להסדרת לחץ הדם בגופו במשך תקופה של כשבעה חודשים. עד לניתוח היתה זרימת הדם בפלג גופו התחתון נמוכה מאד. אשמח לדעת מה עלול להסתבר בדיקה נוירולוגית והאם וכיצד זה יוכל להשפיע על אופן הטיפול בו. תודה רבה! הדס 

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנתיים לא הולך

הוספת תגובה

• לא הולך

04/03/2009

ילד בן שנתיים שאינו הולך מדובר באיחור מוטורי משמעותי. יכול להיות במסגרת היפוטוניה משפחתית שפיר ה בדומה לאחותו אך יכול להיות גם בגלל בעיה נוירולוגית משמעותית יותר כגון חולשת שרירים בעייה עצבית או הפרעה של המוח הקטן ולכן לדעתי עליכם להבדק על ידי נוירולוג ילדים שיחליט על סמך התרשמותו אם מספיק מעקב ופיזיותרפיה או יש צורך בבדיקות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה קטנה נוספת

הדס
    05/03/2009

במקרה שתתגלה בעיה נוירולוגית מהסוג שציינת איזה סוג טיפול ניתן לבעיות מעין אלה? או שהוא משתנה מאחת לאחרת? שוב תודה הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

ד"ר בן זאב
    05/03/2009

כל אחת מהאבחנות שונה סמהותב והאפשרויות לטיפול או העדר טיפול רפואי שונה ביניהם אבל נקווה שמדובר באיחור מתון על רקע משפחתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היקף ראש בילדים
    אפ
    02/03/2009

לבתי בת השנתיים ושלושה חודשיים היקף ראש של 50.5 מה שמציב אותה באחוזון 95. יש לציין שבשנה וחצי הראשונות לחייה היא היתה באחוזון 75 . אך יש גם לציין שלי בילדותי היה גם ראש גדול במיוחד

לקביעת תור
    סגירה
    היקף ראש בילדים

הוספת תגובה

• הקף ראש

03/03/2009

אם התפ]תחותה תקינה והקף הראש שלך היה גם הוא גדול איני רואה מקום לדאגה פרט להמשך מעקב אחר הקפי הראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הושטת ידיים להרמה
    יעל
    02/03/2009

שלום בתי בת 8 חודשים עדיין לא עושה מחוות כלשהן. היא לא מושיטה ידיים לעברינו שנרים אותה או שניקח אותה לידיים. האם זה תקין לגילה? היא תינוקת חייכנית, ממלמלת הברות, צוחקת לעיתים, החלה לזחול לאחרונה זחילת גחון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הושטת ידיים להרמה

הוספת תגובה

• הושטת ידיים להרמה - תוספת

יעל
    02/03/2009

חשוב לי להדגיש שהיא בהחלט שולחת ידיים לחפצים, שולחת ידיים לעבר הפנים שלנו כשהיא שוכבת על הגב ומעבירה חפצים מיד ליד. השאלה ממוקדת לעבר הנושא של המחווה - הרמת ידיים לעבר ההורים על מנת שירימו אותה, התינוקת. תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת ידים

03/03/2009

לא בהכרח לא תקין אם תגובתית לכם בסיטואציות אחרות. חכו עוד חודש-חודשיים רצוי שרופא הילדים יראה אותה בינתיים ויתרם לאור הנסיון הרב של רופאי ילדים ב"לראות ילדים"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוירולוג מומלץ
    טל אסייג
    01/03/2009

בתי בת השנה וחצי היתה במעקב נוירולוגי בתל השומר מהיום בו נולדה עקב פירכוסים בגיל 48 שעות בגלל שטף דם במוח מאז עברה בדיקות EEG תקינות והיא ללא תרופות מגיל 4 חודשים עם התפתחות תקינה ורגילה מכבי כבר לא מוכנים לאשר מעקב נוירולוגי בתל השומר ואני מחפשת נוירולוג ילדים מומלץ כדי להמשיך את המעקב. אני גרה בבת ים וחברה בקופת חולים מכבי, אשמח להמלצה על רופא באזור מגורי תודה רבה טל

לקביעת תור
    סגירה
    נוירולוג מומלץ

הוספת תגובה

• המלצה על נוירולוג

ד"ר בן זאב
    01/03/2009

מצטערת אבל זה אינו תפקיד הפורום להמליץ על רופאים בררי אצל רופא הילדים של ביתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שמי ישי יש לי שאלה לגבי עצמי.
    ישי קרנר
    27/02/2009

שלום לך רציתי לדעת , יש לי בעיה של קשס וריכוז אני מנסה ללמוד למבחן ואני לא מצליח להסביר את הדברים במילים שלי או שאני לא מצליח לשבת על משהו אחד אני מדבר עם חברים אני לומד גם מוזיקה אני פשוט מרגיש מפוזר ויש לי מבחן בכלכלה שפעם שניה כבר אני לא מצליח לעבור אותו. האם אבחון יעזור פה? או שזאת בעיה אחרת אמרו לי שאולי זאת בעית הבנת הנקרא, או משהו אחר., פשוט המוח שלי לא זוכר משהו ואם אני לא חוזר עליו או שאני שוכח או שיש לי בעיה של שכיחות חומר. ואני לא מצליח לזכור, אני אשמח אם תוכלי לתת לי כיוון מה לעשות למרות שקבעתי טור לנוירולוג.

הוספת תגובה

• שמי ישי

27/02/2009

שלום ישי, מצוין שתראה נוירלוג אך בד בבד לדעתי יש מקום לאבחון פסיכודידקטי וישנם מכונים שעורכים אבחונים גם בבודרים (בעיקר סטודנטים) באבחון מקיף יוכלו לזהות מה הסיבה לקשייך ולתת המלצות כולל טיפול תרופתי והמלצות לגבי למידה שלך והקלות שאולי מגיעות לך במסגרת הלימודית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת ריטלין
    קרן
    26/02/2009

שלום. בני בן ה13 לוקח ריטלן קרוב ל 4 שנים רצוף. הוא לוקח את הקפסולות של האל.אי 20 גרם. אני הפסקתי לו בגלל שהוא מאוד רזה שוקל 30 קילו בלבד וסובל מתופעות לוואי והוא מבחינה גופנית מאוד קטן. שאלתי היא האם בגלל הרטלין הוא כזה קטן ורזה? ואם יש משהו אחר שאפשר לתת לו. המליצו לי על אומגה 3 פלוס טיפות רגיעון. האם זה יכול לאזור?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת ריטלין

הוספת תגובה

• הפסקת ריטלין

27/02/2009

ריטלין אכן יכול לגרום חוסר תאבון ולעתים בצורה משמעותית אם אכן לאורך כל שנות הטיפול בריטלין בנך אכל מעט מאוד זוהי אולי הסיבה לרזון. לגבי הגובה לרוב לריטלין אין השפעה על גוסבה אלא אם כן המצב התזונתי היה כל כך ירוד שהשפיע גם על כך. למעשה תדעי זאת אם לאחר הפסקה משמעותית במתן ריטלין יעלה במשקל ובהמשך בגובה.
    לאומגה 3 השפעה קלה על התנהגות וריכוז. רגיעון אולי עוזר במידה קלה לרוגע אבל הם אינם תחליפים לריטלין אם ההפרעה של הקשב והרכיוז משמעותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל.?
    טלי
    26/02/2009

מה ידוע לגבי אטומוקסטין כתרופה שמיועדת לבעית קשב וריכוז ? האם יעלותה שווה לריטלין ומה הקשר שלה לגבי בעיות הרטבה של ילד ...? האם מומלץ להחליף ריטלין בתרופה זו כדי לטפל במקביל בבעיית הרטבה ?

לקביעת תור
    סגירה
    מה ההבדל.?

הוספת תגובה

• אטומוקסטין

27/02/2009

נתחיל מעלות התרופה אינה בסל ועלותה לקופסא במנינוים הנמוכים היא כ-600 שקלים והקופות לרוב לא מכסות. התרופה צריכה להנתן באופן רצוף במשך היום, לא ניתן לרסק את הכדור .לגבי הרטבה איני יודעת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צד דומיננטי
    גילה
    26/02/2009

מצטערת על האורך, מקווה שתוכל ליעץ לי: בני בן שנה+9 חודשים. מגיל 4 חודשים שמתי לב שיש לו צד דומיננט יותר (ימין)-על הצד הזה הוא היה מתהפך, זוחל גחון במשך חודשים רק בעזרת יד ימין (יד שמאל נגררת) ועוד'. רופא הילדים שבדק אותו אמר שהטונוסים והתגובות של שני הצדדים טובים. כך גם אמרה הפיזוטרפיסטית מהתפתחות הילד (שראתה אותו כשהוא כבר זחל על 6).לפני כחודשיים שמנו לב שכתף אחת גבוהה יותר מהשניה וגם שבזמן שהוא רץ הוא צולע וגורר את רגל שמאל, שוב הלכנו לפיזוטרפיסטית ולאחר בדיקה ארוכה (ותקינה)היא ראתה ששרירי הגב שלו חזקים יותר בצד אחד והפנתה אותנו לאורטופד. האורטופד אמר שזה לא מהותי ושנחזור לבקורת בעוד כחצי שנה. גם בהתפתחות הילד וגם האורטופד היו ממש מופתעים שאנו שמים לב להבדלים כה קלים. מאוד מטריד אותי עניין הצליעה בזמן שהוא רץ - יש לציין שהוא הולך (ללא צליעה) מגיל שנה, ונראה מוזר שמבחינת רופאים מומחים העיניין נראה נורמלי. האם אין צורך לטפל בזה? הרי ככל שעובר הזמן יהיה קשה לטפל בכך. מה ניתן לעשות במצב כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    צד דומיננטי

הוספת תגובה

• צד דומיננטי

27/02/2009

השאלה ארוכהאך התשובה קצרה.
    אפשרות אחת שאכן ישנו צד דומיננטי בהפרשים קלים ואין לכך משמעות ואפשרות נוספת שההבדל נובע מפגיעה מוקדמת מוחית בצד הנגדי לצד ה"חלש" הרופאים שמיועדים לקבוע זאת ו להחליט אם ההבדל משמעותי ואם צריך להתקדם בבדיקות נוספות הם נוירולוגים ילדים ועדיין לא ניתן לבדוק דרך האינטרנט אז אם אתם מודאגים קבעי תור לנוירולוג ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גילה
    01/03/2009

אני מרגישה מעט שזו אשמתי מאחר וכשהיה תינוק הייתי מחזיקה אותו ומאכילה אותו מאותו צד (שהיה לי נוח יותר). לכן אני לא בטוחה שהבעיה היא נורולוגית. הוא משתמש בשתי הידיים שלו ולעין לא מקצועית לא ניראה שיש בעיה כלשהי. אם אכן הבעיה נורולוגית איזה בדיקות יהיה עליו לעבור וכיצד ניתן לטפל בו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמני צד

ד"ר בן זאב
    01/03/2009

יהיה זה לא אחראי מצדי להרגיע מבלי שאהיה משוכנעת שאין הפרעה נוירולוגית .אם רופא הילדים והפיזיותרפיסטית רגועים את יכולה לעזוב אך אם יש שאלה של אסימטריה גם בעיניהם רצוי שיבדק על ידי נוירולוג ילדים ואם ימצא לנכון ישלח להדמיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה
    רוחלה
    24/02/2009

הילדה שלי לפני שנתיים התחילה עם אפילפסיה כללית וקבלה דפלפט ואחרי שנה למיקטל והגיבה מצויין פתאום אחרי שנתיים החלו קפיצות בידיים ולמיקטל כבר לא עוזר קפרה גם לא אוספולוט ופריזיום גם לא עוזרים . היתכן שהאפילפסיה החמירה ? הילדה בת 13 עכשו. מדוע הילדה אינה מגיבה לתרופות עכשו? יש סיכוי להגמל מהאפילפסיה הזאת. אך ניתן לטפל בבעיה של הקפיצות . תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה

הוספת תגובה

• אפילפסיה

24/02/2009

קשה לענות בוודאות מלאה כשלא מכירים את כל החומר -הילדה ,הEEG וכו אבל אם הפסקתם דפלפט במעבר ללמיקטל אולי אין ברירה וצריך לחזור אליו, כמו כן גם טופמקס שלא נוסה על י דיווחך הוא אופציה. גם קלונקס הוא אפשרות וזוניסמיד.
    אני לא חושבת שמדובר בהחמרת האפילפסיה אלא בביש מזל בבחירת הטיפול אבל שאלה כזו צריכים להעלות לפני הרופא המטפל גם דיאטת אטקינס יכולה להיות חלקמשמעותי מהטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים
    שולה
    23/02/2009

בני בן 14. מרבה לכווץ את האף . טוען ששם לב לזה.לדעתי, לא שולט בזה .האם יש דרך לטפל? האם האבחון חשוב כדי למנוע המשך והתגברות של הטיקים? אני לא רוצה להביכו ולהוריד מהטחונו במידה ואין מה לעשות ןאיך לעזור. מה את מציעה לעשות??? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיקים

הוספת תגובה

• טיקים

24/02/2009

טיקים בודדם בלבד (שאינם טיקים מורכבים מסוגים שוןנים) אינם מצריכים טיפול תרופתי או הכוונה אם מאוד מציקים לו אפשר לסות טכניקות הרפיה להפחיתם או להסתכל סביב ולראות שכמעט לכל אחד יש סוג של טיק וזה מרגיע.י

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל?
    טלי
    23/02/2009

שלום רב. רציתי לשאול מה ההבדל בין ריטלין LA ל- SR ? במה הם דומים או שונים ? תודה מראש על התשובה. האם אחד מומלץ יותר מהשני לילדים או שזה תלוי מה יותר טוב לילד.

לקביעת תור
    סגירה
    מה ההבדל?

הוספת תגובה

• מה ההבדל

24/02/2009

ריטלין LA הוא הואריציה המודרנית יותר של ה-SR
    ב-SR יש רק מינון אחד- 20 מ"ג חייב להלקח כמות שהוא בבליעה, האפקט הינו מושהה מתחיל אחרי שעה-ויותר ונמשך כשש שעות
    LA יש מספר מינונים 20.30.40 מדובר בקפסולה שניתן לפתוח אותהה אם הילד לא בולע כדורים וכן האפקט הינו אפקט מעורב של השפעה מיידית ומתמשכת כלומר מתחיל מיד (אחרי חצי שעה) ונמשך באופן רציף עד שמונה שעות
    הLA גם יקר יותר. מאז יציאתו לשוק של הLA זו התרופה המועדפת על ידי.אבל תמיד יכוהל להיות שונות בתגובה. כמו כן לעתים ה-SR מספק ומצוין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה