פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימא
    אמא
    04/06/2010

שלום ילד שלי בגן טיפולי. מגן טיפולי פסיכולוג הוציא אישור ללשכת הרווחה על חרדות של הורים ועל זה שילד לא מגיעה לגן ברצף.(בגלל שילד חולה כל הזמן). מה תחליך של לשכת הרווחה כשהם מקבלים אישור כזה מפסיכולוג? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימא

הוספת תגובה

• ביקור סדיר בגן הילדים

מיכל דביר קורן
    17/06/2010

שלום לאימא,
    העובדה שבנך שולב בגן הטיפולי כנראה משקפת את המידה הרבה בה זקוק לגן, למסגרת האינטנסיבית ולטיפולים ההתפתחותיים. כל אלו חשובים מאוד לשם צמצום הפערים שבוודאי קיימים. ביקור סדיר בגן הינו חלק חשוב וחיוני מתהליך הטיפול, הרי אין שום טעם בטיפול שפתי, או בטיפול של ריפוי בעיסוק, אם בנך אינו משתתף בו. מחובתם של אנשי המצוע ליידע את הגורמים הרלוונטיים בשירותי הרווחה אודות הגעה בלתי סדירה כיוון שבמקרים מסוימים יש לוודא שאין מדובר בהתנהגות רשלנית מצד ההורים שעשויה לפגוע בילד או לסכן אותו.
    אני ממליצה לך מאוד לתאם מפגש עם צוות הגן הטיפולי בנושא.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאילה
    אמא
    04/06/2010

שלום ילד שלי בגן טיפולי. מגן טיפולי פסיכולוג הוציא אישור ללשכת הרווחה על חרדות של הורים ועל זה שילד לא מגיעה לגן ברצף.(בגלל שילד חולה כל הזמן). מה תחליך של לשכת הרווחה כשהם מקבלים אישור כזה מפסיכולוג? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאילה

הוספת תגובה

• ממתינה לתשובה. תודה

אמא
    08/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות
    נ.ל
    04/06/2010

הי,
    הורים לילדה בת שנתיים ושלושה חודשים. בגמילה כבר ארבעה חודשים, ועדיין לא גמולה לגמרי ועדיין לא מדברת בכלל על הלילה. זה יש לי זמן. מדברת על היום.
    בגן יש ימים שאין לה פספוסים בכלל, ויש ימים שיש פספוס אחד, מצד שני בגן הם לוקחים קבוצות גמילה כל רבע שעה/חצי שעה לעשות פיפי וגם היא הולכת.
    בבית זה לא קורה כך, והיא לא מבקשת בכלל, כלום! רק מודיעה בדיעבד שעשתה פיפי. אבל זה לא כל הפיפי. כשאני מבקשת ממנה ללכת לשרותים, היא אומרת שאין לה יותר, אבל פעמים רבות שהאמנתי לה הוכיחו את טעותי, ואם בכל זאת אנו מצליחים להושיב אותה, תמיד יש לה עוד פיפי. וקקי היא עושה קבוע בתחתונים ואף פעם לא מבקשת.

בעיה נוספת- מה עושים עם חלומות רעים שמעירים אותה בתקופה האחרונה יותר ויותר?

הורים מיואשים

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• לא נעניתי :-(((

נ.ל
    12/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לא נעניתי

נ.ל
    17/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים בפורום?

נ.ל
    19/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יהיה עם תשובה? מחכה כבר שבועות..

נ.ל
    22/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות

אילנה וינר-ריבקה
    24/06/2010

1- בקשר לגמילה מחיתולים, לדבריך, נשמע כי ביתך אינה בשלה לגמילה, היא הולכת בגן אולי כי יש מוטיבציה גדולה להשתתף בפעילות החברתית, אך גם בגן אינה מבקשת לעשות. אין לאן למהר וכדאי לעשות את התהליך כאשר הילדה תראה סימנים לבשלות לגמילה כגון עניין בסיר. ישבנון, הודעה לאחר שעושה צרכים, רצון לראות אותך בשירותים ועוד. בנתיים ניתן להחליף את הילדה בעמידה בתוך השיתותים בלבד על מנת לחבר צרכים למקום המיועד בהמשך. מה הגננת מספרת לגבי תגובות הילדה לגמילה? האם היא חושבת שהילדה מוכנה? מיכוון שהיא מובילה את התהליך כדאי שתהיו מתואמות בנושא על מנת לא לבלבל את הילדה ולהגיב שתיכן באותן הדרכים.

2- אולי תפרטי יותר את השאלה כדי שנוכל להתייחס באופן מעמיק יותר. ילדיםבי\גילה לעיתים מתעורים בבכי באמצע הלילה, לא ניתן לדעת האם זה קורה בשל סיוט או כאבי גדילה, או צמיכת שיניים...

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהלה אצל תינוקת בת 11 חודשים
    עינת
    02/06/2010

שלום רב, בתי בת 11 חודשים נוטה להבהל המון מרעשים שונים.
    צליל תזכורת בפלאפון שלי מבהיל אותה באופן קיצוני.
    אפילו כשאני פונה אליה כאשר היא שקועה במשחק לעיתים היא נבהלת.
    הבהלה מתבטאת בזריקת הגוף (כאשר היא עומדת עמידת שש ), תנועות מהירות עם הידיים והרגליים ובכי היסטרי קצר מאוד.
    האם יש מה לעשות כדי להקל עליה?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• רגישות לצלילים אצל תינוקות

מיכל דביר קורן
    17/06/2010

שלום שירן,
    תינוקות, וגם מבוגרים, נבדלים זה מזה במידת הרגישות שלהם לגירויים חושיים שונים ובהם לצלילים ולקולות. מדובר ב'כיוונון': לכל אחד יש סף רגישות אחר ולכן יש אנשים שמעדיפים לעבוד באולפן הקלטות של מוזיקה ואחרים בסיפריה.....
    לגבי בתך, כדאי לנסות לסייע לה להתכונן לקראת רעשים צפויים ככול הניתן, או להחליש רעשים שהינם חזקים מידי על מנת ליצור עבורה סביבה מותאמת יותר. למשל, תוכלי להתריע בפניה לפני שאת מפעילה מכשירים מרעישים בבית (מיקסר, מייבש שיער ועוד), ואף לתת לה לשלוט בהם במידת האפשר (למשל, שהיא תפחית בעצמה את כפתור הווליום של המוזיקה ועוד). אם להרגשתך ישנם גירויים נוספים שמבהילים את בתך בתחומי חושים נוספים, מומלץ להתייעץ על מרפאה בעיסוק שאמונה על תחום הויסות החושי.
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתוסכלת נורא וכואבת-חברויות לביתי
    יעל
    01/06/2010

שלום רב

אני נורא מתוסכלת וכואבת -זקוקה לעצה הכוונה בנושא.

הבת שלי בת שנתיים ושלושה חודשים ילדה מתוקה ממש
    אתמול הלכתי איתה לגן שעשועים ושם היא ראתה ילדה מהגן קטנה ממנה חושבת שהיא בת שנה ושמונה משהו כזה.
    ביתי היקרה רצתה לשחק עם הילדה הזאת
    אבל הילדה הזאת כל הזמן ברחה אולי בגלל שהיא קטנה ועוד לא מבינה עניין של משחק עם ילדים.
    בכל מקרה הבת שלי באה לידי לשבת נתתי לה אגס והסתכלתי עליה וראיתי שהיא כמעט בוכה.

נורא כאב לי. הלב נצבט לי ממש.

אין לי חברים שיש להם ילדים בגילה וכך אפשר להפגש איתם אחר הצהריים.

רוב ההורים בגן של ביתי די מתנגדים למפגש אחר הצהריים כל אחד בטענה אחרת. שהם הולכים לגני שעשועים אבל הם הולכים בארבע עד חמש אחרי הגן אבל הבת שלי נמצאת בגן עד אחת ונכנסת לישון יותר מאוחר מהם וקמה בארבע וחצי ועד שיוצאים זה חמש לערך שכבר הילדים מהגן לא נמצאים.

רציתי לשאול אולי מישהי מכן יודעת על מרכז או על קבוצות של מפגשים עם ילדים בני גילה מפגשים קבועים?

נורא אשמח ליצור לביתי חברויות עם כמה ילדים שיהיה לה קבוע וכיף להפגש אחר הצהריים. אפשרי בתשלום אם את מכירה מפגשים כאלו של ילדים בני שנתיים פלוס או לא בשתלום. אשמח לעצה

הוספת תגובה

• פיתוח יחסים חברתיים אצל פעוטות

מיכל דביר קורן
    17/06/2010

שלום נועה,
    אני מבינה את כאבך על התחושה שבתך אינה פוגשת חברים בשעות אחר הצהריים, ואת רצונה ליצור קשרים חברתיים. אכן בהעדר "מסגרת" שבה ניתנת ההזדמנות ליצירת קשרים, קשה לעשות זאת. אולם חשוב לי לומר כי בתך אינה "מבודדת": היא נמצאת בגן עד לשעות הצהרים, ושם ישנה הזדמנות רבה לקשרים קבועים ומתמשכים במידה הנחוצה בגילה. היא עדיין צעירה מכדי ליצור קשרי חברות שהינם מעבר למפגש קצר לצורך משחק שלא בנוכחותך, ילדים בגילה עדיין נוטים לשחק משחק "מקביל" ופחות במשחק "הדדי", משותף, אני בטוחה שהגן מספק זאת עבורה.
    על מנת להקל עלייך את הדאגה, אני מציעה לך לפנות לגננת שלה ולהתעניין עם מי מבין הילדים בתך נוהגת לשחק, וכך תוכלי להעמיק קשרים אלה באופן יזום: להזמינם לבתכם או להציע להיפגש בשעה קבועה בגינה. תוכלי כך לברר גם מה מידת המעורבות החברתית שלה, האם בגן היא כן נוהגת לשחק באופן קבוע עם אחרים?
    בנוסף, על מנת ליצור לה הזדמנויות נוספות למפגש, תוכלי לקחת אותה למשחקיות או לפעילות המיועדות לבני גילה כמו שעת סיפור בספריה, חוג מוזיקה המשותף להורים ולילדים וכדומה. אני משוכנעת שכאשר היא תזדקק פחות לשנת-צהרים, תוכלי להתאים את עצמך לשאר הילדים בגן. כעת, זה עדיין לא נחוץ באותה המידה.
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה אזור את גרה, נועה?

אודליה
    17/06/2010

אני גרה באלפי מנשה ונמצאת המון בפארק בכפר סבא- נשמח להיפגש איתך ועם המתוקונת שלך אם את מהאזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה עדיין לתשובה....
    תמר
    31/05/2010

שלום
    בני בן שנה וחודש נמצא איתי בבית מהרגע שנולד.
    הוא קשור אליי מאוד, לא יכול להיפרד ממני כלל ועל כן אני ממעטת ביציאותיי.
    לאחרונה נראה שלא מספיק לו שאני נמצאת בסביבתו, הוא ממש "נדבק" אליי, הוא אוחז ברגליי ונגרר אחריי. זה קורה בעיקר בבוקר ובצהריים כשהוא מתעורר מהשינה.
    אני מקדישה לו המון תשומת לב, משחקת איתו, שרה לו, מדברת איתו, מחבקת ומנשקת אותו בלי סוף.
    הוא כמעט ולא מסוגל להיות עם עצמו לבד. הוא חייב שאני אהיה צמודה אליו כל הזמן ואם לא אז הוא רודף אחריי.
    האם זה נורמלי???
    אני מפחדת נורא כי בספטמבר אני מתכוונת להכניס אותו למעון ובטח יהיה לו נורא קשה וטראומטי.
    יש לך המלצות בשבילי???

תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    מחכה עדיין לתשובה....

הוספת תגובה

• איך אתם מחליטים למי לענות ולמי לא?

תמר
    02/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה עדיין לתשובה

תמר
    09/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אתם מדלגים עליי???

תמר
    13/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפרדות ועצמאות

אודט בוקאי
    14/06/2010

שלום תמר
    אכן יש לך סיבה לחשוש לגבי כניסתו של בנך למעון, כאשר הוא מתקשה להפרד ממך בעודו בבית, עם זאת אני מאמינה כי המודעות שלך לקושי שלו ולצורך שלך בייעוץ, תאפשר לך להתחיל בתהליך של שינוי.
    כדברייך היית עם בנך בבית מיום הוולדו באופן צמוד, והוא אינו רגיל לראות את עצמו בלעדייך. באופן רגיל, תינוקות בגיל זה אכן תלויים במובנים רבים בהוריהם, להאכלה, להלבשה, לניידות ולהרגעות. עם זאת, איכות התלות הולכת ומשתנה ואיתה גם אופי הקשר בין התינוק ואמו. נשמע כי הקשר שלך ושל בנך טרם עבר שינוי זה, מה שמשפיע באופן ישיר על התפתחותו הרגשית-חברתית של בנך. אני תוהה עד כמה את מאפשרת לו מרחב לתסכול, בטרם את מגישה לו עזרה במצבים בהם הוא מתמודד עם קושי. באופן זה, תינוקות לומדים באופן הדרגתי לגלות את יכולותיהם ולסמוך על כוחותיהם שיעמדו לעזרתם בעת הצורך. השהייה הכה קרובה שלך לצד בנך במהלך היום אינה מאפשרת לו לגלות את נפרדותו ממך ובמקום למצוא פתרונות בכחות עצמו הוא מחפש אותם אצלך.
    חשוב שתמנעי מלהגיש לו עזרה מיידית, שתאפשרי לו ללמשל לגלות צעצועים ולחקור אותם באופן עצמאי, מבלי שתציגי אותם בפניו ותרגישי צורך לעניין אותו לאורך היום.
    לעתים תינוק או פעוט אשר אינם מפותחים באופן התואם לגילם, מזמינים אצל הוריהם יתר הגנה ועזרה, אינני יודעת אם זה המצב אצלכם.
    לקראת הכניסה לגן הייתי משלבת לאורך השבוע דמויות נוספות שימרו על בנך במהלך שעה-שעתיים מהיום-סבא/סבתא, ביביסיטר וכו'. במהלך הערב הייתי מאפשרת לאביו לטפל בו-מקלחות, ארוחות, זאת על מנת שילמד בנך שיש עוד אנשים שיודעים לטפל בו ואפשר לסמוך עליהם מלבדך.
    בהצלחה
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 חודשים וחצי
    דנה
    30/05/2010

התינוקת שלי (אחת מתאומות) היתה תינוקת נוחה ורגועה עד לגיל 3 חודשים. בשבועיים האחרונים היא בוכה המון, ואני מצליחה להרגיע אותה רק כשאני שמה אותה במנשא. רק בלילה היא ישנה טוב במיטה שלה.
    יוצא שרוב שעות היום היא ישנה על הידיים במנשא ולא עושה שום פעילות התפתחותית אחרת... (לעומת זאת אחותה מבלה את מרבית שעות היום על מזרן הפעילות).
    טמח צפחדת שיגרם לה עיכוב בהתפתחות.

מה לעשות...?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 חודשים וחצי

הוספת תגובה

• תנאים מספקים להתפתחות

אודט בוקאי
    17/06/2010

שלום דנה
    תאומים הוא מצב בלתי נמנע ליצירת השוואה וכבר בשלב ראשוני זה של חייהם את עדה להבדלים בין אישיים משמעותיים בין בנותייך. עם זאת, מוקדם מדי להסיק לגבי השלכות על התפתחותן.
    אני חולקת עליך לגבי האמירה כי בתך הישנה במנשא לא עושה שום פעילו התפתחותית אחרת-אמנם היא לא מתרגלת פעילות מוטורית כמו אילו הייתה מונחת על מזרון, אך גם במנשא בשעות העירות, היא מתרגלת החזקה של גופה,בעיקר ראשה, כנגד כוח המשיכה. היא קולטת מידע ללא הפסקה ומעבדת אותו, דרך כל חושיה-ראייה, שמיעה, ריח, תנועה, מגע וכו'..נראה שבשלב זה משום מה(גזים או כל אי נוחות אחרת)היא זקוקה לקרבה ולמגע של גופך, על מנת לווסת את כל אותם גירויים שהיא קולטת , בין אם באופן פסיבי או באופן אקטיבי. מן הסתם היא מזיזה את אברי גופה באופן רצוני יותר או פחות, ולומדת לאט לאט לגלות את איבריה, מפגישה מדי פעם את ידיה בפיה, מתחילה לכוון זאת באופן רצוני וכו. באופן כללי, עד גיל שלושה חודשים תינוקות עסוקים בוויסות גירויים מתוך גופם(רעב, שובע, כאבי בטן) ומחוץ לגופם(חום קור רעשים מגע) ורק אחר שצלחו תקופה זו בקלות הם פנויים לחקירה אקטיבית יותר של העולם, חפצים ואנשים. את יכולה להביא את הגירויים אליה, אם היא לא מוכנה לצאת ממך ולחקור אותם-כאשר היא במנשא וערה. עצם הדיבור שלך איתה יכול לפתח אותה באופן משמעותי.
    בתך תגיע גם לחקירה האקטיבית בקצב שלה, כרגע את מספקת לה בסיס מצוין להתפתחות כאשר את מאפשרת לה להרגע על גופך. כמובן שבמקביל לסיפוק הצורך, חשוב שגם תנסי מדי פעם להרגיל אותה לאופני הרגעות נוספים מלבד מגעך-עגלה, טרמפולינה (בתנועה), מוצצים וכו'. הועבדה כי בתך ישנה היטב בלילה מעידה בכל זאת על יכולת הסתגלות טובה כך שכדאי להתייחס לתקופה הנוכחית כתקופה שתחלוף
    בהצלחה
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה מוזרה בדיבור
    מירב
    29/05/2010

בני בן 16 חודשים, מתפתח יפה ומאוד מאוד פעיל (אולי אפילו קצת "היפר"). יש איזו תופעה שחוזרת על עצמה - הוא נוהג "לקטר" המון, כלומר הוא מפיק צליל שחוזר על עצמו מבלי לפתוח את פיו וזה נשמע כמו קיטור. (מ מ מ מ מ). זה קורה גם כשהוא בפעילות בדרך כלל. האם זו תופעה מוכרת? מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעה מוזרה בדיבור

הוספת תגובה

• שלום מירב

אודט בוקאי
    17/06/2010

מתיאורייך קשה מאוד להבין ממה נובעת התופעה. נסי לתאר ביתר פירוט את היכולת השפתית שלו עד כה-אילו מילים או הברות הוא הוגה, אילו מילים הוא מבין. הדבר היחיד שעולה לי בראש בהקשר של סוג המהום שכזה , הוא שיתכן ומדובר בפעולה שהוא עושה כדי להרגיע את עצמו(סוג של גרייה עצמית ווקאלית)-האם הוא עושה זאת גם כדרך להרדים את עצמו? האם כאשר הוא "נוהם"(האם זה אכן נשמע כנהימה?) הוא מביט אליכם בציפייה לתגובה, או שהוא עושה זאת גם כאשר הוא עם עצמו?
    מאוד חשוב להבין את מכלול התנהגותו במהלך אותה נהימה-האם פנו כעוסים?האם טון הדיבור/הנהימה הוא בעוצמה חזקה/מתגברת? ממה הסקת שמדובר בקיטור?
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחדת מלעשות בסיר / בישבנון
    אני
    28/05/2010

שלום,

בתי בת שנה ו 9 חודשים.
    לאחרונה בכל פעם שיש לה קקי פיפי היא רצה לומר לי להחליף לה חיתול. ברוב המקרים זה לפני שהיא עושה ואכן עושה מיד לאחר מכן , במקרים מסוימים לאחר שעשתה.
    גם בגן המטפלת אמרה לי שהיא ניגשת אליה ומעדכנת כשיש לה קקי / פיפי.
    אני מאוד משבחת אותה שיפה מאוד שהיא אומרת לי.

בנוסף, לאחרונה שאלתי אותה אם היא רוצה חיתול או תחתון והיא תמיד בוחרת בתחתון. מה שוקרה הוא שכשהיא צריכה להתפנות, היא רצהאלי ואומרת לי וממש מתאפקת מלעשות. היא תופסת את התחתון ואומרת "קקי קקי" ואז היא נכנסת לבלבול. היא לא רוצה להרטיב את התחתון ומצד שני כשאני אומרת לה את אולי רוצה לעשות בסיר / בכסא, היא לא מוכנה בשום אופן, מאוד נרתעת..
    אני לא רוצה להלחיץ אותה חלילה, אך נראה לי שיש הזדמנות פז שצריך לנצלה..
    היא מראה סימני מוכנות, עוד 5 חודשים יגיע אח קטן אז הטיימינג טוב לה ולנו. האם זה נראה לך שהיא אכן מוכנה לפי הסימנים, גם אם אינה מוכנה בסיר? ואיך אני אגרום לה לרצות לעשות שם. חשבתי לנסות לקנות לה ספר בנושא, אם יש עוד רעיונות או תובנות ,אשמח מאוד !!!!

הוספת תגובה

• תוספת קטנה

אני
    28/05/2010

במשך היום היא עם חיתול. רק בבית אני שמה לה פה ושם תחתון.
    כי לא יודעת איך אפשר להוציא אותה מהבית עם תחתון כשאינה מוכנה לעשות צרכיה בסיר.
    מה דעתך גם לגבי זה?

תודה! מאוד ממתינה לתשובות, מתלבטת מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה, לא ענו לי

אני
    30/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוף מאוד רציתי לקבל ייעוץ

אני
    08/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

אילנה וינר-ריבקה
    11/06/2010

אין טעם להתחיל את הגמילה כרגע, ביתך היא קטנה יחסית ורק מתחילה לגלות עניין ביציאותיה. עם תחקי מספר חודשים עד שהיא תהיה בשלה יותר הגמילה תהיה חלקה ויש סיכוי לחהצלחה מהירה יותר.

למה למהר?

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    אמא מודאגת
    27/05/2010

יש לנו תינוק, בן 10 חודשים, פעיל, נמרץ, שובב, ואוהב תשומת לב.
    ישן לילה רצוף מ- 21 עד 6, כשהוא מתעורר אנחנו מנסים לשים אותו בלול (עם מלא משחקים)
    הוא משחק כמה דקות, ואז רוצה לרדת, הוא זוחל ומטפס מגיל חצי שנה, ולא מוכן להעסיק את עצמו.
    שאלתנו: הוא צריך להתעלם מהבכי (זה לא רעב/שיניים וכו') נראה שזה בכי פינוק...
    אנחנו לא רוצים שהוא ירגיש שאנחנו לא זמינים אליו.. האם צריך להשאיר אותו להתמודד, או לשתף פעולה ולשחק איתו (ברגע שהוא יורד לזחילה - הוא מרוצה מאוד!!!)
    בבקשה תשובה דחופה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה

אילנה וינר-ריבקה
    28/05/2010

אני מבינה מכותרת הודעתך שאת מודאגת לגבי בנך. מדבריך אני מבינה כי בנך מפותח היטב הן מבחינה מוטורית והן מבחינת הרגלי משחק (מעסיק את עצמו מספר דקות לבד!).
    הוא נמצא בגיל שהדבר הכי מעניין וחשוב הינו לנוע במרחב ולגלות אותו. אז, תזרמו עם בקשתו לזחול. תבטיחו לו סביבה מוגנת מסכנות, תכניסו חומרי ניקיון ותרופות במקום בטוח ונעול, תכינו את כל הבית לתינוק. בכל אופן הוא יגיע (כמו כל התינוקות המפותחים בגילו) למקומות עסורים. זה מפני שבגילו, התינוקות מתחילים משחקי "דווקא", הולכים למקומות שהם יודעים שאסורים. שומעים את ה"לאאאאאא" וחוזרים לאותו מקום.

כל התהליך הזה חשוב, הוא לא צריך עכשיו לשבת בשקט בלול. להיפך, תנו לו הזדמנויות לנוע, קחו אותו למקומות פתוחים ומתאימים לגלו לצרכיו ההתפתחותיים הוטוריים.

תהנו ממנו.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 חודשים - לא נותן לאבא להרדים
    קארין
    27/05/2010

שלום,
    בני עוד מעט בן 7 חודשים. ילד מאוד שמח וחייכן. מגיל 5.5 נשאר במהלך היום בהשגחת מטפלת אך לרוב אני זאת שחוזרת מוקדם הביתה ונשארת איתו אחה"צ. הבעיה מתעוררת רק בשעת השינה בלילה, שבה הוא רוצה את אמא לידו, ובוכה כשאבא מרדים אותו. במהלך היום מגלה העדפה אליי (אמא) והתלהבות כשרואה אותי, אבל לא בוכה אם אני נעלמת ולא מפגין צורך מיוחד בנוכחתי ומפגין שמחה רבה גם כשרואה את אבא. השאלה שלי אם להיכנע להעדפויותיו בשעת ההרדמה בלילה (ככל האפשר, זה לא יוכל להיות 100% מהפעמים שאני מרדימה אותו) או להתעקש שאבא גם מרדים אותו ולתת לו לבכות אצל אבא?
    אם התשובה היא להתעקש, אז מה הדרך הטובה ביותר לעשות את זה?

תודה,
    קארין

הוספת תגובה

• מידע לגבי תהליך ההירדמות

קארין
    27/05/2010

בעבר היינו מרדימים אותו בידיים. אך מזה כחודש הוא נרדם במיטה. בהתחלה עשינו "הרם-הורד" לפי השיטה של הלוחשת לתינוקות, וכיום המצב הוא שכשהוא מאוד עייף, אנחנו מניחים במיטה ופעמים רבות הוא נרדם לבד. לפעמים הוא קצת בוכה ואז מרימים, מרגיעים ומחזירים למיטה ("הרם-הורד"). לרוב אנחנו נשארים בחדר עד שנרדם, אך לא במקום שבו הוא רואה אותנו. לפעמים מניחים אותו במיטה ויוצאים מהחדר, והוא נרדם.
    לאחרונה, כשאני זאת שמלווה אותו למיטה זה עובר חלק ללא בכי. אבל כשאבא שלו הוא זה שמניח במיטה אז הוא בוכה מאוד, ואבא שלו מתקשה להרגיע אותו. אם אני לוקחת אותו לידיים הוא נרגע מייד, ואז הוא גם מניח לי לשים אותו במיטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 חודשים - לא נותן לאבא להרדים

אילנה וינר-ריבקה
    28/05/2010

אמא שלום רב

ככל שבנך "ילמד" להירגע בידיים של מבוגרים אחרים, כך הוא ירחיב את יכולותיו לווסת את עצמו ולהרגיע את עצמו לבדו מאוחר יותר. כאשר את הדמות המרגיעה וה"מרדימה" היחידה, אז התינוק מתרגל לדרך אחת בלבד, לריח שלך, לקול שלך, לתנוחה שאת מחזיקה אותו בידיים.
    בנוסף לזה, כאשר את מעבירה את האחריות לאבא, את צריכה לשדר שאת סומכת עליו, שהוא ידע להתמודד עם הבכי וידע להרגיעו. אם את משדרת אמביבלנטיות או לא סומכת שהאב יהיה מסוגל לטפל בילד, האבא ירגיש זאת והתינוק גם כן.
    לכן, אני ממליצה שתבדקי עם עצמך האם את באמת סומכת על האבא? האם את לא רצה כל פעם או מעירה הערות מהסוג "תעשה ככה, לא, אל תעשה ככה, הילד מעדיף ככה..." .תני לאבא להתמודד לבדו עם התינוק. אם קשה לך, תצאי מהבית. הוא האבא והוא ילמד את בנו ואת הדרך להגיע אליו.

אני מציעה שתתני גם לאחרים במהלך היום, כאשר הילד במצוקה, להרגיעו, סבים/ סבתות/ אבא, דודים, ולא רק את כל הזמן.

הבכי הינו הדרך של התינוק להביע את עצמו ואת מצוקותיו ואין סיבה לדאוג או להיבהל מבכי (גם אם היסטרי) עם מבוגר אהוב עליו נמצא איתו בשבילו

גם לך כאמא הישג זה יהיה חשוב מאד וכמובן לאבא, כאשר הוא יצליח וירדים את התינוק לבד ייווצר קשר עם התינוק יותר אינטימי וחם.

בהצלחה לכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות בכניסה לגן
    תמי
    27/05/2010

שלום לכן,
    בני בן שנתיים הולך לגן מגיל 1.4.
    בשלושת השבועות האחרונים חלו 2 אירועים: אחת המטפלות בגן עזבה והגיעה אחרת (זה גן פרטי ויש גננת + 2 מטופלות) וכן בני היה חולה ונשאר איתי בבית כשבוע. מאז כבר שבוע בכל בוקר כאשר אני או בעלי לוקחים אותו לגן הוא בוכה בכי היסטרי ולא רוצה להפרד מאיתנו, כולל שכיבה עלהריצפה וצעקות - ממש קורע לב.
    כאשר אנו באים לקחת אותו - רואים שהוא רגוע ומשחק.
    יש לציין שההסתגלות לגן לקחה כחודש (והיתה קשה לו ולי)אך מאז שהתרגל היה נכנס לגן באופן נינוח, כל פעם השתחרר יותר ויותר, תחילה ישב בעגלה, אח"כ ישב סביב שולחן לשחק ועם הזמן נפנף לנו לשלום.
    לא ברור מדוע השינוי בהתנהגות ואני לא ממש מצליחה לדובב אותו על מנת שיתף?
    יש לכן מושג מה קרה? או אולי עצה כיצד לגרום לו לספר לי?
    תודה
    תמי

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי התנהגות בכניסה לגן

הוספת תגובה

• מקפיצה

תמי
    29/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום תמי

אודט בוקאי
    17/06/2010

בתחילת דברייך ציינת שני שינויים משמעותיים שקרו לאחרונה בחיי בנך-שינוי בצוות המטפלות בגן ומחלה. כל אירוע כזה בנפרד דורש יכולת הסתגלות מחדש, יש פעוטות שמסתגלים בקלות לשינויים וממשיכים הלאה, וישנם אחרים שנדרשת להם תקופת הסתגלות ארוכה יותר. אם בנך היה קשור למטפלת שעס=זבה , על אחת כמה וכמה הוא יתקשה עם המעבר למטפלת החדשה. גם אם לא, הדינמיקה בצוות השתנתה ובנך כנראה רגיש וקולט זאת. חשוב לתת לו הסבר על השינוי ולומר שהמטפלת הקודמת עזבה (תחת אלו נסיבות?האם היא נפרדה מהילדים?האם נאמרו דברים מצוות הגן על עזיבתה?) ולא תחזור יותר-עצם אמירת הדברים במילים יכולה להרגיע אותו. אפשר להוסיף אם זה מתאים, שיתכן שהוא מתגעגע אליה וכו'..ובהחלט לעזור לו להתרגל למטפלת החדשה באופן אקטיבי-כאשר אתם כהורים תפנו אליה ותשוחחו איתה בנעימות, כל בנכם ילמד כי מדובר בדמות שאתם מרגישים איתה בנוח/בטוחים וכו'..
    לגבי מחלה-ללא ספק בנך התרגל במהלך השבוע ששהיתם במחיצתו בבית, ליחס אחד על אחד והענות מהירה לצרכיו, לעתים יותר הרמה על הידיים, ובכל מקרה-התרגל לנוכחותכם וקרבתכם. המעבר חזרה לגן כמוהו כסוג של מיני קליטה מחדש-ולכן אפשר להבין את המחאה והקושי.
    מה שיקל עליו הוא הלגיטמ=ימציה שתתנו לו לרגשותיו וקשייו, פחות מכך אם תבהלו מהרגרסיה ואם תנסו לשאול אותו מה קרה, מאחר שרוב הסיכויים שדבר לא קרה אלא שזו תגובה להסתגלות מחודשת לתנאים חדשים.\הרבה סבלנות לתהליך, זיכרו כי בסוםו של דבר בנכם הסתגל לגן, גם אם כעבור חודש.

בברכה\אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מקקי- ילדה בת 3 וחודשיים
    נעמה
    27/05/2010

שלום רב,
    בתי בת ה-3 וחודשיים גמולה מזה כשנה מפיפי ביום, ומזה כחודשיים גם מפיפי בלילה.
    העניין הוא שכשיש לה קקי היא לא מוכנה לשמוע על סיר או על שירותים ונכנסת להתקף של בכי היסטרי ומבקשת אך ורק טיטול ורק אז עושה.
    לאחרונה נגמרו לי הטיטולים והחלטתי שאני לא קונה ומנסה להתמודד איתה בצורה של להסביר לה שהיא כבר ילדה גדולה ושהיא צריכה לעשות קקי בשירותים, ואיך שאני אומרת לה את זה היא ישר מתחילה לבכות ולהגיד שרק בטיטול היא עושה קקי.
    מה שקרה זה, שאתמול אחרי יומיים שהיא לא עשתה, היא בכתה שהיא רוצה טיטול וניסיתי לשכנע אותה לעשות בשירותים או בסיר והיא סירבה בבכי, ובסוף היא עשתה בתחתונים. רבע שעה אחרי שהחלפתי לה, היא עשתה שוב בתחתונים! כמובן שלא כעסתי עליה, אבל הסברתי לה בעדינות שילדים גדולים לא עושים בתחתונים והיא אמרה ש'מחר' היא תעשה בשירותים... (כן,בטח..)
    אני נורא מתוסכלת מכל המצב, מה ניתן לעשות???????????

הוספת תגובה

• שלום נעמה

אודט בוקאי
    14/06/2010

אני מחזקת אותך על העמדה הסמכותית מול בתך בתהליך הגמילה-וטובה שעה אחת קודם! התלות בחיתול לעשיית קקי היא תופעה שקשה "להפטר"ממנה.מבחינת הילד-"הכל תקין":הוא עושה את צרכיו בחיתול ומחליפים לו ואז יש העמדת פנים שהוא גמול ונקי, כי הוא הולך עם תחתונים נקיים-אז אין מניע להגמל באמת.. לכן, עשיית הצרכים בתחתונים בהקשר זה, היא חלק חשוב בתהליך הגמילה, מאחר שבתך יודעת שתחתונים הם סממן להיותה בוגרת וכעת יש לה מעין סתירה-היא לכלכה את התחתונים, היא לא "באמת" נקייה. סתירה זו בהמשך לחוסר הלגיטימציה שהיא מקבלת ממך (ומהגן!) על עשיית קקי בתחתונים, יאלצו אותה להתמודד עם החרדה שלה מעשיית צרכים בשירותים-חרדה נפוצה אצל ילדים בתהליך גמילה. המשיכי בקו הזה, השתדלי להסביר בקצרה מה מצופה ממנה מבלי לכעוס, והרגילי אותה מדי יום לשבת בשירותים לזמנים קצרים, חזקי אותה גם אם לא עשתה קקי-רק על עצם הנכונות לשבת ולהתרגל.
    בהצלחה
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי
    חגית
    27/05/2010

בני בן השנה וחצי ילד מקסים ורגוע בדרך כלל, אבל בעיה מרכזית קשה עבורי ועבורו היא ידיים.
    כל היום הוא מחפש את הידיים שלי, גם אם אני רוצה להכין לו אוכל מחזיק לי במכנסיים ומושך בעצבים ורוטן. יש לציין שהוא לא במסגרת מבחירה רציתי להשאירו בבית איתי. יש לו עוד אח גדול אחד.
    הבעיה של הצורך בידיים היה תמיד אך עכשיו יותר הוא מבקש ידיים בהרמת ידיו שאקח אותו,
    זה כבר כל 5 דקות ואני מוצאת את עצמי עם ילד על הידיים בערך 10 שעות ביום עד שגבי הולך ונהרס.
    זה לא נורמלי בעיניי ואני לא יודעת אם אמהות אחרות כמוני מוכנות לסבל הזה, אבל גם לא יודעת איך לעצור את זה שכן זה ממש סיוט.

הוא אוהב מאוד לצאת בחוץ בעגלה אבל בבית שהוא נשאר הוא מאוד מתוסכל שמתי לב אם זה חשוב, בבית לא מוצא ממש מה לעשות, יש לו משחקים אבל מואס בהם כל פעם, למרות שאני קונה מדי פעם צעצועים, הוא חסר מנוחה, עצבני, ועד שאני לא מוציאה אותו הוא פשוט עושה לי בלגנים ,
    בוכה ורוטן בנהימות כאלו מתמשכות, גם לשירותים אינני יכולה ללכת בלעדיו, הוא בוכה ישר כשהוא רואה שאני נעלמת מעיניו לשנייה, אולי חרדת נטישה? אבל לא עשיתי שום דבר שיגרום לזה אני 24 שעות איתו אין לו אפילו אדם שני שאני מתחלקת איתו (חד הורית), ורק הוא איתי ולכן לא מובן לי למה שאני שנייה בשירותים הוא ישר בוכה ונכנס איתי לשם מרוב הפחד.

אנא עזרתכם.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחצי

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי

אילנה וינר-ריבקה
    28/05/2010

אמא יקרה שלום רב

את מתארת מצב בו בנך מראה קושי קיצוני בפרידה ממך.
    נראה כי את מצד אחד מרגישה לבד בטיפול בו וזקוקה לעזרה אך מצד שני בפועל את בוחרת להיות איתו לבדך בבית - הבנתי מדבריך שהחלטת להשאירו אותו בבית איתך במקום להכניסו במסגרת אחרת או במקום להביא מטפלת שתהיה איתו בביתכם.
    בנך בגיל שילדם מגלים קונפליקט בין להיות עצמאיים, לחקור את העולם ולהתרחק מאימא לבין להצמד לאימא ולהישאר קטנים ותלויים. לקונפליקט הזה אנו וקריאם חרדת נטישה. אך מדבריך אני מבינה שלבנך רק החלק השני - הוא לא מתלבט האם לחקור או לא את העולם, אלא פשוט נצמד אליך עד כדי כך שאת לא מצליחה ללכת לשרותים לבדך.
    אולי הגיע הזן לשקול מחדש את הנושא של מסגרת, כגון משפחתון או מטפלת פרטית. יתכן גם כי לבנך הגדול (בן כמה הוא?) אין לך זמן מרוב שהקטן טופס מקום.
    אולי תהיה לך הזדמנות לעשות דברים לעצמך, לעבוד, ללמוד, להנות לבדך, עם חברות, לעשות דברים שלא קשורים לבנך. כך, תוכלי להיות פנויה אליו במפגשים בניכם ולא תחווי את הצורך שלו בך כמעיק וקשה.
    בקשר למשחקים - היל "אומר לך" שהוא אינו זקו למשחקים החדשים. אז, אין טעם לקנות עוד צעצועים. עומס צעצויעם עלול להיף את הילד ולבלבל אותו. ככ שיהו פחות צעצועים ושאת תהיהי פנויה לשבת איתו ולשחק איתו, אולי מבקום לקחת אותו על הידיים, תוכלי להסביר כיצד כל צעצוע פועל ותוכלו להנות ביחד מכל משחק. כדאי שלכ משק יהיה מקום קבע כדי שהילד ילמד איפה כל דבר נמצא ובהמשך יוכל בעצמו ללכת ולבור במה רוצה לשחק.

תפני לעזרה מקצועית אם תרגישי שאין שינוי במצב בבית. קיימים מקומות ציבוריים טובם לטיפול ביחסים הורה-ילד, אם תרצי נוכל לעזור לך לתאר מקום מתאים לצורך הערכה מקצועית וטיפול.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעימות
    מישהי
    26/05/2010

שלום,
    בתי בת שנה וחדש, מאז שנולדה היא נרדמת עם נעימות שאני שמה לה...
    שאלתי היא :האם זה בסדר שהיא הולכת לישון עם מוסיקה כל פעם?
    המוסיקה נעימה וחלשה..והיא ממש אוהבת את זה
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נעימות

הוספת תגובה

• דילגתם עלי תודה

מישהי
    27/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעימות

אילנה וינר-ריבקה
    28/05/2010

זה בסדר גמור! נראה שלביתך הרגל הרדמות קבועים ושהיא נהנית מכך.

אולי תוכלי לפרט מה מדאיג אותך בקשר לעובדה שביתך נרדמת עם מוזיקה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה