פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מטפלת או תינוקייה?!?
    שני וילצינסקי
    04/07/2010

שלום,
    בני יואב בן 5 חודשים. בחודש הבא אני אמורה לחזור לעבודה.
    מלבד להתלבטות האם בכלל לחזור או להישאר איתו עוד בבית.. איני מצליחה להחליט מה טוב יותר עבורו? להישאר עם מטפלת (כך יוכל לקבל טיפול אישי והיענות מהירה ורגישה לצרכיו) או תינוקייה (בה יחשף לתינוקות נוספים בני גילו או גדולים ממנו, תכנים, שירים וסדר יום קבוע).
    מחקרים שמצאתי בנושא טוענים שעד גיל שנתיים לערך חשוב יותר לילד לקבל טיפול אישי מאשר לחשוף אותו לסביבה חברתית. האם הדבר נכון? מה עדיף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מטפלת או תינוקייה?!?

הוספת תגובה

• מציאת מסגרת ראשונה לתינוק

מיכל דביר קורן
    31/07/2010

שלום שני,
    בעוד שההתלבטות האם לחזור לעבודה או לא היא אכן התלבטות קשה, הרי שבעיניין המסגרת העדיפה לתינוקך יש פחות מה להתלבט...אם יש באפשרותך, הרי שבגילו הצעיר בוודאי עדיף טיפול יחידני על ידי מטפלת בהשוואה לתינוקיה. אין שום צורך בסדר יום בחברה ובשירים בגיל הזה, וחשובה יותר ההיענות המיידית והאישית על פי צורכיו האישיים. אני מזמינה אותך לקרוא עוד דיונים בפורום שלנו בנושא. בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יבחון עם פסיכולוג ועו"ס
    אמא
    04/07/2010

שלום. ילד בן 4 שנים צריך לעשות יבחון עם פסיכולוג ועו"ס. פסיכולוג בסדר. מה הסיבה של התרבות עו"ס? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יבחון עם פסיכולוג ועו"ס

הוספת תגובה

• אבחונים לילדים

מיכל דביר קורן
    18/07/2010

לאמא,
    השאלה היא באיזה מסגרת נעשה האבחון ומה מטרתו, כלומר, מהי השאלה שבגללה עושים את ההערכה???
    פסיכולוגים ועובדים סוציאלים עובדים יחד בהרבה מקומות (למשל, מכונים להתפתחות הילד, מכונים להערכות נפשיות, מרפאות לבריאות הנפש ועוד ועוד), לעיתים ישנה חלוקה ביניהם לפיה הפסיכולוג מעריך את הילד והעו"ס את המשפחה, ולעיתים החלוקה היא שונה. לכל מקום, ובכל מקרה של אבחון, יש את המטרות שלו ועל כן מוגדרים אנשי מקצוע שונים.
    בכל מקרה, שיהיה בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה לענות
    יי
    04/07/2010

שלום בתי בת 3 נמצאת במעון כבר במשך שנתיים היא ילדה מאוד חכמה ומתוחכמת ויודעת לעמוד על שלה בעייתי היא שהיא לא רוצה ללכת לגן בכל בוקר אותו טקס של בכי (לא רוצה לתלבש,לא רוצה לשטוף פנים וכו'..)שהיא נשארת בבית הכל בסדר בבוקר ! שמגעים לגן קשה לה הפרידה כבר במשך שנתיים שאני אומרת לגננת היא אומרת לי היא מפונקת !שאני שואלת את בתי למה אינך רוצה ללכת לגן היא אומרת שמציקים לה ואין לה חברים שהיא חוזרת מהגן אני שוטלת אותה איך היה היא אומרת כייף הישקפתי עליה מידי פעם וראיתי שאהיא לא ממש מחוברת לילדים למרות שהגננת טוענת שהיא בסדר אוכלת יפה (למרות שהיא נהייתה בתת משקל) שיש לה חברים ראיתי אותה משתתפת בריכוז היא נורא סגורה בתוך עצמה ולא כמו בבית אבל הגננת עדיין טוענת שהיא בדסד הפחד שלי ששנה זו היא עולה לתת חובה ואני מפחדת שהיא תעבור עם כל הקושי הזה מה עושים לעדכן את הגננת החדשה בהכל (שלא יהיה סטיגמה לבת) אנני רוצה שהיא תהיה לא מחוברת לחברים בגן ואנני רוצה שתהיה השקטה והביישנית למרות שזה אופי אבל מחוץ לגן עם חברים היא ממש לא כזאת היא עודת על שלה הבעיה הנוספת שהיא בוכה המון כמובן אנני נותנת לה את הליגיטמציה שאם תבכי תקבלי אבל במשפחה שיש המון ילדים קוראים לה בייכנית מה עושים

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה לענות

הוספת תגובה

• ליי

מיכל דביר קורן
    18/07/2010

מהתיאור שלך את בתך, אני מזהה כמה דברים שמטרידים אותך: קשיי הפרידה בבוקר, האפשרות שקיימים קשיים חברתיים בהשתלבות והבכי הממושך במהלך היום, אך לא הבנתי מה את מתלבטת האם לספר לגננת החדשה? אם קיימים קשיי פרידה בגן הנוכחי, או קשיים חברתיים, הם בוודאי יצופו ויעלו גם בגן החדש, ושם אולי תקבלי סיוע מתאים כיצד להתמודד עם זה, או שתופני לייעוץ. ובעיניין התקפי הבכי, האם כוונתך שהיא מקבלת את מה שהיא רוצה בבכי? כי אם כך, הרי שלמדה שבכי פותר את בעיותיה ועל כן לא מסגלת בנתיים דרכים אחרות להגיד שקשה, שהיא מתגעגעת, מפחדת ועוד. חשוב לעזור לה ללמוד להביע עצמה בדרכים אחרות, העובדה שגם ילדים אחרים מזהים את הקושי מעוררת את המחשבה שגם היא בוודאי מוטרדת מהעיניין ואולי הייתה רוצה לשנות את זה, לא רק כדי שלא יכנו אותה כך, אלא גם כדי שתרגיש בעצמה טוב יותר: ילדים, וגם מבוגרים, מרגישים הרבה יותר בטוחים בעצמם אם הם מצליחים לפתור בעיות שנתקלו בהן....
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה עם ילדה בת שנתיים - חשוב!
    חלי
    03/07/2010

אנחנו עוברים לדירה משלנו בעוד כחודש. השאלה היא איך לעשות את זה מבחינת ילדתנו בת השנתיים, כדי שהמעבר יהיה לה כמה שיותר חלק ולא טראומתי -

האם ביום אחד להעביר את הדברים שלה ולהציג לה את חדרה החדש?

או שאולי להביא אותה כמה ימים לפני כן, לתת לה לשחק בחדר החדש שלה עם הצעצועים המוכרים שלה, ורק אחרי כמה ימים לומר לה שזה החדר החדש שלה ופה היא תישן?

והאם לדבר איתה על הבית החדש כבר מעכשיו, או שזה יבלבל אותה? (כי הבית עדיין בשיפוצים, והיא לא יכולה להכנס אליו עדיין)

הוספת תגובה

• ענו לי בבקשה - דילגתם עליי

חלי
    06/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא משיבים לי על השאלה שלי?

חלי
    10/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנה לקראת מעבר דירה

מיכל דביר קורן
    21/07/2010

שלום חלי,
    בתך זקוקה להכנה לקראת המעבר, אולם חודש ימים זה זמן רב מידי עבורה. אני מציעה להמתין עד שהבית החדש יהיה מעט יותר מוכן ולהתחיל לקחת אותה לשם על מנת שתכיר אותו ואת הסביבה, לשתף אותה באריזות של הבית הקודם, ולאפשר לה להכין בעצמה ארגז עם הדברים שחשובים לה. הרעיון הוא לא להתפיע אותה בשום דרך: לא בחדר החדש ולא בהיעלמות הצעצועים, אלא לדבר על זה בהדרגה ולאפשר לה לחוות את התכונה וההתרחשויות הכרוכות בשינוי - ארגזים, הובלה, קניות, עד כמה שניתן. ברור שאין טעם שהיא תהיה נוכחת בכל יום המעבר שיהיה בוודאי מלחיץ ועמוס עבורכם, אבל כדאי מאוד לאפשר לה להיות בחלק ממנו ולשתף אותה בכל. היא תבין במידת יכולתה, ובכל יום שיעבור תבין יותר. תאפשרו לה פרידה מהבית הריק ומהסביבה הקודמת בכל אמצעי שניתן, למשל, ניתן להכין איתה אלבום תמונות שלה מצולמת בבית הישן ובחדש ולדבר על זה קצת בכל יום.
    חשוב מאוד לא לעשות עוד שינויים בתקופה הזאת, עד כמה שניתן. למשל, מעבר למיטה חדשה, פרידה ממוצץ או גמילה מטיטולים מוטב לדחות בשלב זה עד שהשהות בבית החדש תתבסס מעט יותר.
    בהצלחה ובשעה טובה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגרסיה בגמילה מטיטולים?
    אורית
    03/07/2010

שלום רב,

ביתי בת 4 וגמולה מטיטולים כבר שנה, לא כולל שינת לילה (אני עדיין שמה טיטול ולא יוצא יבש).

לאחרונה, היא לא מצליחה להגיע לשירותים ומפספסת, בדרך כלל זה קורה בבית שלנו.

מה לעשות ואיך להגיב? איך אדע אם הבעיה היא גופנית או משהו ריגשי עובר עליה ?
    מתי להוריד את הטיטול בשינת לילה? ניסיתי כמה פעמים ונאלצתי להחליף באמצע הלילה בגדים, מצעים, בלאגן שלם.
    תודה לתשובתכן!!

לקביעת תור
    סגירה
    רגרסיה בגמילה מטיטולים?

הוספת תגובה

• נסיגה בגמילה

מיכל דביר קורן
    18/07/2010

שלום אורית,
    עבור הרבה ילדים אין קשר בין גמילת היום לגמילת הלילה, כלומר, ילדים שמצלחים לשלוט היטב על הצרכים במשך היום,ולעיתים גם בשנת הצהריים, נזקקים לטיטולים בשנת הלילה עוד חודשים ארוים לאחר מכן. הסיבה היא שבשנת לילה עמוקה לעיתים קשה לחוש את לחץ השלפוחית, להתעורר ולקום. ילדים נבדלים זה מזה בעיניין גמילת הלילה וזה תלוי במידת הרגישות התחושתית, בהרגלי השינה, ביכולת ההתאפקות ועוד.
    לפיכך, לא נראה לי שהפיספוסים של בתך קשורים לעיניין: היא מפספסת כיון שעסוקה, כיון ששקועה או כיוון שעובר עליה משהו רגשי שגורם לזה (לא בהכרח משהו דרמטי וקיצוני! מספיק שתהיה זו תקופה רגשית מעט מורכבת יותר, ממגוון של סיבות), ולכן מפספסת. צריך להזכיר לה, לקחת אותה לשירותים בזמנים קבועים ולעזור לה לשים לב מחדש לגוף שלה. עובדה שהשליטה קיימת במקומות אחרים. מהתיאור הקצר שלך אין ביכולתי לדעת מה הסיבה לזה ובפועל יכולות להיות הרבה מאוד סיבות.
    ולגבי גמילת הלילה: אם היא מסכימה עדיין לטיטול בלילה אין סיבה להסיר אותו כיון שהיא עדיין זקוקה לו. כשתחליטו שזה הזמן להיפרד ממנו, יש להיערך בהתאם: שעווניות, מצעים ובגדים להחלפה ועוד, ויש ילדים שגם מומלץ להעירם באמצע הלילה לשירותים (למשל, אם הולכת לישון ב 20:00 ואת בחצות, העירי אותה לפני שאת הולכת לישון, אך יידעי אותה על כך קודם לכן).
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים וחצי
    לילי
    03/07/2010

מדבר דיי שוטף ומבדיל בין זמנים, יחיד - רבים, זכר נקבה ואפשר ממש לנהל איתו שיחה, מלבד בעיה אחת, שהוא בוחר לדבר על עצמו בלשון נקבה (אני הולכת, יושבת וכו').

הסברתי לו את ההבדלים וברור לי שהוא מבין, לפעמים כאשר אומר אני הולכת, אני כאילו מתקנת אותו וחוזרת אחריו שיתקן " אתה הו .... " הוא משלים כדי לרצות אותי "הולך". אבל לאחר דקה שוב מדבר בלשון נקבה.

האם זה יחלוף לבד ? האם צריך טיפול ?

אגב, יילך למסגרת לראשונה ב-9/10, אני ואביו גרושים והוא גר איתי ועם אמי.

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• רכישת שפה

מיכל דביר קורן
    18/07/2010

לילי שלום,
    ילדים רוכשים שפה מתוך חיקוי של אחרים בסביבתם, ועל כן התופעה של שיבושי מגדריים נפוצה אצל ילדים שגדלים עם מין אחד בלבד. האם הוא פוגש את אביו באופן סדיר ומבלה אצלו? האם זה גם קורה בנוכחות האב? לעיתים לדפוסים אלו ישנם גם הבטים רגשיים.
    יתכן מאוד והגן יתרום לשיפור העיניין, כחלק מהתרחבות העולם החברתי, הרגשי והקוגניטיבי צפוי גם שיפור בכישורים השפתיים, אולם אם אין שיפור משמעותי עד גיל שלוש מוטב להתייעץ עם קלינאית תקשורת.
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדתי בת השנתיים דוחה אותי לפעמים
    חלי
    03/07/2010

שלום רב,
    יש לי ילדה בת שנתיים מקסימה וחכמה מאוד (כבר מדברת משפטים שלמים). אני לוקחת אותה בבקרים לגן, מחזירה אותה בערב ומבלה איתה את כל השעות עד שבעלי מגיע הביתה בסביבות שבע בערב. בשעות שלנו יחד אני כל הזמן משחקת איתה בפזלים, קוראת לה סיפורים שהיא אוהבת ועוד.
    אני קשורה אליה מאוד, וכשאנחנו יחד נראה שגם היא קשורה אליי מאוד.
    הבעיה היא שלפעמים כשהיא נמצאת עם אביה היא ממש דוחה אותי ממנה - נותנת מכה לעברי עם היד באוויר או ממש על גופי, לא רוצה ממני חיבוקים ונשיקות. אני רוצה לציין כי בשעות הלילה בעלי קם אליה בדרך כלל, כי מאוד קשה לי לחזור לישון אחרי קימה, ואם יוצא שאני קמה אליה - היא ממש לא רוצה שאני אתן לה בקבוק, אלא בוכה וקוראת "אבא אבא"

למה זה קורה? האם היא כועסת עליי?

הוספת תגובה

• תוכלו בבקשה לענות על השאלה שלי?

חלי
    04/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מעדיפה אתכם על פורום אחר ענו לי

חלי
    05/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה את ההודעה בפעם השלישית!

חלי
    12/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנתיים

אילנה וינר-ריבקה
    16/07/2010

אמא שלום רב
    סליחה על ההמתנה הארוכה.
    אני מבינה שרוב השעות שהילדה בבית היא מבלה איתך. יתכן וכאשר אבא מגיע, היא מתגעגעת אליו ורוצה אותו רק בשבילה. בזמן הזה אולי כדאי שתנוחי ותלכי לשתות קפה או תעשי משהו בשביל עצמך. אם ביתך משחקת איתך ומראה אהבה כלפיך, לא ניראה שהיא כועסת עליך.
    מעניין כיצד את מגיבה וכיצד האבא מגיב. יתכן והילדה מביעה דרך התנהגותה מתח או קונפליקט משפחתי אחר (ילדים אלופים בלעשות זאת כמובן שבאופן לא מודע). לכן, תבררו בניכם מה מצבכם הזוגי והמשפחתי באופן כללי.

תעדכני אותנו ונעזור לך לחשוב על המצב יותר לעומק

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה - עדכון -

חלי
    17/07/2010

המצב הזוגי ביני לבין בעלי הוא מצוין. עוד לפני שהקטנה נולדה החלטנו שאנחנו משתדלים לא להתווכח לידה, אבל כשאנחנו מתווכחים אנחנו גם "משלימים" לידה.
    כשאני עם בתי לבד, אנחנו משחקות יחד, והיא לא כועסת בכלל. היא מראה לי אהבה על ידי חיבוקים ונשיקות ורצון שאני אשחק איתה.
    הדחייה נעשית בעיקר כשבעלי נמצא, או בלילות, כשהיא רוצה שרק בעלי יקום אליה. אין לי מושג למה.
    אולי היא קולטת שאני נלחצת מהעובדה שהיא דוחה אותי?
    יכול להיות שזה "כפתור ההפעלה עבורה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרגתיות בהכנסת פעוט למסגרת
    אורית
    02/07/2010

שלום רב,

הבן שלי בן שנה וחודשיים, והחלטתי לשוב למעגל העבודה ולהכניס אותו למסגרת. העניין הוא שעד לחודש ספטמבר האפשרות היא להכניס למשפחתון עם שלושה ילדים, ובשנת הלימודים הוא יילך לגן עם עוד 25 ילדים.

האם כדאי להמתין בבית עד שילך לגן על מנת שלא לבלבל אותו עם פנים אחרות, מסגרות שונות וכו' ואז בעצם לוותר על המשפחתון? או לרשום אותו כבר עכשיו וזו בעצם תהיה הדרגתיות לקראת המסגרת הגדולה בגן?

אני בעצם יכולה להקל עליו או שרק אקשה עליו עם שתי המסגרות?
    תודה מראש לתשובתכם

הוספת תגובה

• כניסה הדרגתית למסגרת חוץ-בייתית

מיכל דביר קורן
    11/07/2010

שלום אורית,
    התשובה לשאלתך קשורה בעיקר בבנך ובכישורי ההסתגלות הכללים שלו. האם הוא תינוק המסתגל בקלות לשינויים ולמעברים? האם הוא צלח בקלות מעברים ושינויים אחרים עד כה, למשל, מעבר מהנקה לבקבוק או למזון מוצק? מעבר בין עריסה למיטה? להירדמות עצמאית? הסתגלות כללית למצבים חדשים ולמקומות חדשים?
    עבור תינוקות מסוימים, בעלי מזג קל והסתגלות טובה, מעבר הדרגתי כפי שתארת עשוי להיות דווקא מוצלח, מעיין הכנה למסגרת הגדולה יותר. עבור אחרים, להם קשיים בהסתגלות וקצב התמודדות איטי תהליך כזה עשוי להיות קשה מאוד ואף פוגעני כיון שעד שיצליח להסתגל לפרידה ממך ולשינוי, ייאלץ לחוות שוב פרידה מאותה מטפלת והסתגלות חדשה באופן שעשוי להוביל למשבר אמון משמעותי.
    לכן, לצערי, את היחידה שתוכלי לענות על השאלה הזו...
    אך בכל זאת: אם מדובר בשבועות ספורים, ובאמצע גם חופשת קיץ (בהנחה שמרבית המטפלות גם במשפחתונים לוקחות חופשה קצרה באוגוסט), האם זה שווה את זה? שימי לב שחודש ספטמבר השנה משופע כולו בחגים, דבר ששוב יוצר בלבול רב וקשיים בהסתגלות וגם לקראת זה יש להיערך...נסי לקרוא דיונים קודמים בפורום שלנו אודות הסתגלות למסגרת גנית חדשה: יש הרבה!
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחד מבריכה
    לימי
    02/07/2010

היי
    אני אם לתאומים בני שנתיים ועשרה חודשים (שני בנים) כאשר אנחנו מנסים לקחת אותם לבריכה רק ההודעה על כך מעוררת בכי והיסטריה וכשמגיעים זה מחמיר , תחילה הם לא זזים מהכיסא ואחר כך הולכים לכל מקום רק לא למים, ברצוני להוסיף שאין בעיה באמבטיות, או בכל קשר אחר למים. מה עושים ? ומה הבעיה ?
    תודה לימור

לקביעת תור
    סגירה
    מפחד מבריכה

הוספת תגובה

• פחד מבריכה

ענת מיטב
    03/07/2010

שלום לימי
    אפשר להיתגבר על פחד הבריכה בשתי דרכים עיקריות. אחת לקחת אותם לחוג שחייה לפעוטות שם מדריך מוסמך ילמד אותם לאט לאט להיתרגל לבריכה. החוגים נערכים בדרך כלל ההריכות קטנות, שקטות ונעימות כך שאין את כל הרעש וההמולה כמו בבריכה רגילה. כמו כן המים הרבה יותר חמים. הרבה פעמים הפחד הוא מכל ההמולה שיש מיסביב , האנשים הרבים, ההשפרצות והרעש.
    אפשרות נוספת הים לנסות לעשות את זה לבד בבית. אפשר לקנות בריכה מתנפחת קטנה. להציב אותה בחצר (אם יש) או במירפסת. למלות במים נעימיםולתת להם את האפשרות להתרגל לאט לאט..
    אני מקווה שעזרתי לך קצת. בכל מקרה הבילוי בבריכה צריך להיות מהנה וחוויתי.
    ענתי
    מדריכה לשחיית פעוטות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרגתיות בהכנסת פעוט למסגרת
    אורית
    01/07/2010

שלום רב,

הבן שלי בן שנה וחודשיים.
    החלטתי לשוב למעגל העבודה ולהכניס אותו למסגרת. העניין הוא שכרגע אני יכולה לרשום אותו למשפחתון ליד הבית שלנו ששם כבר יש שלושה ילדים, ובספטמבר הוא ילך לגן עם עוד 25 ילדים.

האם כדאי להמתין בבית עד שילך לגן על מנת שלא לבלבל אותו עם פנים אחרות, מסגרות שונות וכו' ואז בעצם לוותר על המשפחתון? או לרשום אותו כבר עכשיו וזו בעצם תהיה הדרגתיות לקראת המסגרת הגדולה בגן? אני בעצם יכולה להקל עליו או שרק אקשה עליו עם שתי המסגרות?
    תודה מראש לתשובתכם

הוספת תגובה

• אורית, כאמא לאמא

שני
    01/07/2010

הרשי לי להגיד לך מניסיון שזה רק יבלבל אותו. כי עד שהוא כבר יתרגל למשפחתון תצטרכי להעביר אותו לגן (בספטמבר נכון?). אז חבל, למה לענות אותו. גם ככה ההסתגלות לעיתים קשה, הן לך כאמא והן לו.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שני על התשובה המהירה!!

אורית
    01/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרגתיות בהכנסה למסגרת

אילנה וינר-ריבקה
    02/07/2010

כדאי להתחיל את החשיפה ההדרגתית אך במסגרת בו הוא ישאר מספטבר. אין טעם לחשוף אותו למשחפתון אם מספטמבר הוא יתחיל את ההסתגלות מחדש.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמולה
    דורוש
    01/07/2010

שלום רב
    אני אתחיל בזה שהבת בת 2 ו8 וחודשים שלי גמולה כבר 3 חודשים וגם לפני 3 חודשים אני ילדתי את בית השניה,
    הגמילה הלכה טוב מאוד היא מהר נגמלה גם ביום וגם בלילה
    עכשיו בחודש האחרון אני שמתי לב לפחות
    שכל פעם שאני כועסת עליה או כל מישהו אחר או שהיא בוכה היא עושה פיפי במיכנסיים
    בשבועים האחרונים זה קורה המון
    ואז היא בוכה אמא אמא
    יש לצין שבדרך כלל היא מאוד מקפידה ללכת כשיש לה צרכים
    ממה הפעולה הזו שלה יכולה לנבוע זה מתסכל קצת אני לא כועסת עליה שהיא עושה את זה אבל לא יודעת איך להתמודד אם זה ואיך להתמודד תודה רבה מראש..

לקביעת תור
    סגירה
    גמולה

הוספת תגובה

• אשמח לעזרה מכולן

דורוש
    02/07/2010

שאתמול והיום זה ממש החמיר היא עשתה פיפי בלי לכעוס אפילו ממה זה נובע?? אני נורא מתוסכלת מסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגה בעשיית הצרכים

מיכל דביר קורן
    18/07/2010

שלום דורוש,
    תופעה של הרטבה מתוך לחץ או חרדה שכיחה אצל פעוטות וילדים, מדובר באובדן השליטה על הסוגרים מתוך בהלה ופחד. יתכן כי למרות כי בתך אכן רכשה את היכולת לשליטה על הצרכים, אולם היא מתקשה לשלוט בעצמה בשעה של עוצמת רגשות. סביר כי הצטרפות אחותה למשפחה תורמת אף היא לתחושות חוסר האונים הללו. האם היא ילדה חרדה מטבעה? לחוצה? הססנית וחוששת? אצל ילדים עם דפוסים אלו התופעה שכיחה אף יותר, וכך גם אצל ילדים המתקשים לבטא עצמם בדרך מילולית, ועל כן חשוב מאוד לעזור לה להרחיב את האמצעים בהם היא משתמשת לביטוי של כעס או תסכול: משחק, שיחה, ציור ועוד. אם היא תחוש יותר רגועה ובטוחה בבית בהקשרים נוספים, סביר שגם ההרטבה מתוך בכי תפחת, ועל כן חשוב מאוד שלא לכעוס עליה על כך, אולם יש לשים לב שדפוס זה לא "חוסם" אותכם מלהגיב כלפי התנהגותה בתקיפות כשהיא עושה משהו הדורש התייחסות ממשמעת.
    אם דפוס זה נמשך מומלץ לפנות לייעוץ
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה ןשלושה חודשים
    מילה
    30/06/2010

שלום יש לי בן , בן שנה ו3 חודשים שלא מבין כאשר אומרים לו "אסור" "לא", אני כבר לא יודעת מה לעשות, אני מדברת עליו והוא מבין הכל חוץ מהמילים האלה, כאשר מכה בשולחן עם חפצים או נותן מכה לילדים, אני אומרת לו אסור והוא לא מבין וצוחק לי בפנים, אני מאד רוצה עצה לא יודעת כבר מה לעשות כדי שיבין אותי, הוא ילד שמבין הכל , ומשחק ומשתף פעולה, אציין שעדיין לא נמצא במסגרת , רק מתחילת ספטמבר

לקביעת תור
    סגירה
    שנה ןשלושה חודשים

הוספת תגובה

• ילד שלא מבין "לא"

אילנה וינר-ריבקה
    02/07/2010

יתכן ובנך מבין היטב את המילים "לא" ו"אסור" ועסוק כרגע ב"משחקי דווקא" - תקופה זאת עלולה לעייף את ההורים, אך היא מאד מאד חשובה להתפתחותו של הילד. כך הוא מתחיל להבין מי הוא ומי האחר, בודק עד כמה יכול להשפיע ולהחליט. כדאי בנוסף לה "לא", להרחיק את הילד ממקומות מסוכנים. כדאי להבדיל בין גבולות עקרוניים לגבולות פחות עקרוניים ולתת לילד לבחור ולשלוט במבצים בהם לא מסכן את עצמו ולא את הסביבה.
    תמיד אחרי שאומרים לילד לא, תתנו לו תחליף להתנהגות מקובלת. למשל "אסור להכות את השולחן מזכוכית", "בו נתופף חזק בתוף." ואז תוכלו לתוףף בתוף ובמקומות מקובלים אחרים.
    דבר זה יתן לילד מענה לצורך הפיזי להקיש במקום לגיטימי.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שמרביצה
    מ
    30/06/2010

שלום רב,
    הילדה שלי בת שנה וחודשיים.
    כשילדים אחרים ניגשים לגעת בה, עוד לפני שהם שולחים יד, היא דוחפת אותם או בועטת בהם חזק.
    אני מבינה שהיא עושה זאת כי היא למדה שהם מכאיבים לה בכל פעם כשהם נוגעים בה (כמובן שלא בכוונה).
    איך אני מלמדת ילדה בגיל כזה להגן על עצמה ולא לתת לילדים אחרים לגעת בה אם לא נעים לה, ועם זאת שלא תרביץ להם.
    דרך אגב, כשמבוגרים רוצים לגעת בה והיא לא רוצה היא מסמנת להם לא עם הראש, אבל היא ראתה שעם ילדים זה לא עוזר אז היא מרביצה.

תודה רבה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שמרביצה

הוספת תגובה

• ילדה שמרביצה

אילנה וינר-ריבקה
    02/07/2010

שלום רב
    נשמע כי ביתך ילדה חכמה ובעלת הבנה חברתית מפותחת לגילה.
    יתכן וכאשר היא תתחיל לדבר היא כבר לא תשתמש בהתנהגות תוקפנית מבחינה פיזית על מנת להגי\ן עלח עצמה.
    נשמע גם כי ביתך לא כל כך אוהבת מגע מאחרים, האם נכון?
    ניתן לעזור לה בשתי דרכים: 1 - לאסור לה להרביץ , 2- לשקף לה באופן מילולי מה היא עברה "לא נעים כשיוסי חותף לך את הכדור שלך, תגידי לו - זה שלי!"
    עם הזמן, היא תלמד להגיב באופן מילולי יותר על מנת להגן על עצמה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד מוטרדת
    מ
    30/06/2010

יש לי ילדה בת שנה שנמצאת איתי כל היום ומאוד, מאוד קשורה אלי.
    ואני מתכננת להיכנס להריון בקרוב, אך אצטרך להיות בשמירת הריון לאורך ההריון כולו.

האם העובדה שלא אוכל לתת לה את תשומת הלב שהיא רגילה לקבל עד עכשיו (אני נוהגת לרקוד ולהשתולל איתה, לטייל, היא הרבה על הידיים וכוי) תפגע בה? האם לדחות את ההריון ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מאוד מוטרדת

הוספת תגובה

• מאד מותרדת

אילנה וינר-ריבקה
    02/07/2010

השיקולים לגבי העיתוי המתאים להיכנס להיריון הינם אישיים ותלויים ברצונות של בני הזוג. האם דיברתם בניכם ושקלתם היטב את הנושא?
    אחד השיקולים יכול להיות מה הרווח שאתם רוצים שיהיה בין הילדים. כאשר שוב השיקולים הינם אישיים.
    מבחינת הילדה, היא בת שנה וכמובן ותרגיש היטב את השינויים כאשר את לא תוכלי להיות איתה כמו עד עכשיו. ובהחלט יש לקחת את נושא זה לשיחה עם בן זוגך פני שמחליטים להביא ילד נוסף. לאחר שיחה משופת תוכלי לפנות אלינו שוב על מנת לשתף אותנו בשיקולים שלכם ונוכל להתלבט ביחד.

בהצלחה לכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך- המשך..

מ
    04/07/2010

אנחנו כבר חצי שנה משוחחים על הנושא ומתלבטים ומתקשים להחליט.
    יש שיקולים רבים להיכנס להריון, אך שיקול אחד לא להיכנס- האם זה יכול לפגוע עכשיו בבת שלי, והאם בעוד שנה יהיה לה קל יותר, הרי גם בעתיד אני אעבור טיפולים ושמירת הריון, ולא אוכל לתת לה את התשומת לב שהיא רגילה אליה.
    מבחינת הפרש גילאים בין האחים, שנתיים וקצת נראה הפרש מצויין.
    עבורי- אני מעדיפה עכשיו להכנס להריון ביגלל כל הקשיים של ההריון והכניסה להריון והקושי לחזור עכשיו לעבוד ואחר כך להפסיק ביגלל השמירה ואז שוב לחזור לעבוד.
    אבל השיקול המרכזי הוא האם הבת שלי תיפגע, והאם מומלץ לחכות כי הבת שלנו יקרה לנו מכל.
    אגב, המשפחה משתדלת לעזור כמה שיותר.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה

מ
    11/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שנותן מכה
    הילה
    29/06/2010

שלום רב,
    יש לי ילד בן 15 חודשים שלא נמצא במסגרת גן.
    לאחרונה אנו נתקלים בבעיה והיא: כאשר הילד מתלהב ממשהו או לחילופין לא מקבל משהו שהוא רוצה התגובה היא מעין מכה עם היד.
    אנו נוהגים להגיד לו "אסור" ומסבירים לו שזה לא בסדר אך אין שום שיפור .
    שאלתי היא האם להמשיך בדרך הזו או לא להתייחס להתנהגות הזו וכך לא לתת לה מקום .
    אני מודה מראש אם תוכלו לכוון אותי מה לעשות הכי נכון,
    רונן.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שנותן מכה

הוספת תגובה

• תינוק שנותן מכה

אילנה וינר-ריבקה
    02/07/2010

שלום רב

ילדים ביל של בנך מגיבים לכעס ולתסכול דרך התנהגותם, מכיוון שטרם יודעים מה מותר ומה אסור בנוגע לדרכי התמודדות עם תסכול ובנוסף, טרם רכשו שפה מפותחת מספיק על מנת להגיב בדרכים אחרות.
    על המבוגים המסובבים אותו לעזור לו להבין מה הדרכים המקובלות להביע כעס ותסכול.
    בעיניי אתם מגיבים נכון, אומרים לו באופן ברור וחד משמעי שאסור להרביץ. חשוב מאד ברגעים אלה לא לצחוק, להשאר רציניים ולהביט מבט רציני בגובה העיניים של הילד. עד שתקבלו תגובה כל שהיא : חיוך של מבוכה, הורדת מבט, בכי, ועוד. בנוסף, לאחר שהילד נרגע ניתן לומר "במקומו" את רגשותיו: "אוף! אני ממש כועס כי אבא לא נתן לי לשחק בחשמל!". כך אתם נותנים לילד כלים לעתיד כאשר הוא ירכוש שפה מפותחת יותר יוכל להביע כעס ותסכול באופן מילולי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה