פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הודעה שעוברת 3 פורומים ללא הצלחה
    חגית
    02/05/2010

שלום רב
    לצערי כותבת את ההודעה כבר ב3 פורומים כי מעבירים אותי מפורום לפורום בלי סוף...
    הייתי בהתפתחות תינוקות של שירי קאשי BOK והפנתה אותי לפסיכולוגיה תינוקות ומשם הפנו אותי אליכם נקווה שאכן זה המקום שיכול לעזור לי בשאלות אלו. תודה.

להלן השאלות:

שלום,
    אני אמא ל2 בנים.
    גדול בגיל בר מצווה והקטן בן שנה פלוס 4 חודשים.

יש כמה דברים שמאוד מציקים לי עם הקטן ולא ממש יודעת איך להגיב.

אולי זה נדוש לשאול אבל :
    1. האם שמים גבולות בגיל כזה? או שזה מוקדם מדי?הוא לא במסגרת אלא בבית איתי.
    2. הילד כל הזמן רוצה על הידיים ושאני מורידה אותו צרחות אימים, המון שעות על הידיים.
    3. עדיין שותה מטרנה בלילה בשינה, אבל ישן לידי כל לילה במיטה, אני גרושה אז זה בסדר.
    אבל בלילה מאוד משתולל מעייפות כי לא ישן כמעט כל היום, למעט שעה בצהריים ב12 וזהו עד 10 בלילה עד שנרדם. בבוקר מקיץ לו כבר ב5, האם נורמלי? אני סחוטה ועייפה, אינני עובדת בחוץ אבל גם לא יכולה במצב הזה לעבוד, אני מיגרנוטית וסובלת נורא מחוסר שינה , מדוע הוא קם כה מוקדם אם נרדם רק ב10 בלילה?
    4. הילד לא הולך לאף אחד חוץ מאמא שלי, לא לחברה שלי, לא לגרוש שלי שהוא אביו הבילוגי שאכן הגיוני כי מבקר אחת לחודש....
    הוא מפחד מאנשים ופורץ בבכי שמדברים איתו, אפילו אומרים איזה חמוד הוא כבר מתחיל לבכות.
    5. אם יש משהו שהוא לא מקבל הוא בוכה עד השמיים בצרחות. אם הוא נוגע במנורת לילה בחדר או משהו שאני לא מרשה, ואומרת לא! בקול לא צעקני אבל סמכותי, הוא בוכה בלי סוף עד שמקבל מבוקשו. אני לא יודעת איך להגיב. האם הם מתחילים מעכשיו את סימפטום גיל שנתיים הנורא שהוא רק שנה וארבע חודשים?
    6. גם מקלחות נכנס בצרחות ולא רוצה יש לו כיסא ישיבה באמבטיה ומפחד ממנו אז עומד עד שמקלחת אותו מהר ומוציאה אותו שלא יחליק.
    7. הוא הולך יפה מדבר קצת, אמא מאמא, אבא, דדה זה סבתא, בבה זה סבא, פיל, מראה איברים כמו עיניים אף ופה וראש , רוקד, משחק קצת עם עצמו ממש בקושי.

אנא עזרתכם והכוונתכם אני ממש צריכה עצות.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מקווה שזה יעזור

ענת
    05/05/2010

הי אני אמא ל2
    בת בת 4.5 ובן בן 2
    לדעתי הצוות גבולות זה המפתח. יכול להיות שהילד קיבל את הגירושים מאוד קשה, וקשה לו להיתמודד, כמה שזה ניראה יותר קל שהוא ישן איתך, אבל הוא חייב לישון בחדר נפרד. הוא צריך את המרחב שלו ואת חייבת את שלך. הוא מאוד קשור אלייך, כי את הדמות המרכזית החיים שלו.
    זה יהיה ממש לא קל אבל את חייבת, נכון הוא יבכה ויצרח אבל את חייבת להציב גבולות והכי חשוב להיות חזקה.
    זה נישמע קל מהצד. (אני עברתי מלחמות לא קלות בקשר להתפרצויות בכי)
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירב שלום רב

אילנה וינר-ריבקה
    06/05/2010

אנסה לתת מענה לשאלותיך בקשר לבנך בן ה1,4 ש'.
    1. האם שמים גבולות בגיל כזה? או שזה מוקדם מדי?הוא לא במסגרת אלא בבית איתי.
    ההורים מתחילים לשים לילדים גבולות כאשר הם קובים לילד שיגרה, כאשר שומרים על הילד מסכנות, כאשר אוסרים לו להרביץ, לנשוך ולהרוס חפצים בסביבה.

2. הילד כל הזמן רוצה על הידיים ושאני מורידה אותו צרחות אימים, המון שעות על הידיים.
    אולי כדאי שמישהו אחר יעזור לך בטיפול עם הילד. אולי האבא, אולי סבים, סבתות... כך תרגישי פחות עייפה. בגיל של בנך זה נפוץ ונורמטיבי שילדים רוצים ידיים, אך נראה שאת חשה שהתנהגותו מוגזמת. אולי הוא עובר משבר... אולי זה קשור לתהליך הגירושין, היעדר האב, או סיבה אחרת
    3. עדיין שותה מטרנה בלילה בשינה, אבל ישן לידי כל לילה במיטה, אני גרושה אז זה בסדר.
    אבל בלילה מאוד משתולל מעייפות כי לא ישן כמעט כל היום, למעט שעה בצהריים ב12 וזהו עד 10 בלילה עד שנרדם. בבוקר מקיץ לו כבר ב5, האם נורמלי? אני סחוטה ועייפה, אינני עובדת בחוץ אבל גם לא יכולה במצב הזה לעבוד, אני מיגרנוטית וסובלת נורא מחוסר שינה , מדוע הוא קם כה מוקדם אם נרדם רק ב10 בלילה?
    כדאי שהוא ישן במיטתו בחדר שלו. לישון במיטתך יכול לגרום לבלבול לילד לגבי תפקידו מולך. אין סיבה שהוא יוכל מטרנה אם אוכל כרגיל במשך היום. כל ההרגלים האלה מצביעים על כך שאתם עוברים תקופת משבר וכל השיגרה לא מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אילנה וינר-ריבקה
    06/05/2010

4. הילד לא הולך לאף אחד חוץ מאמא שלי, לא לחברה שלי, לא לגרוש שלי שהוא אביו הבילוגי שאכן הגיוני כי מבקר אחת לחודש....
    הוא מפחד מאנשים ופורץ בבכי שמדברים איתו, אפילו אומרים איזה חמוד הוא כבר מתחיל לבכות.
    למרות שבגיל שנה וארבעה חודשים ילדים מראים סימנים של חרדת זרים וחרדת נטישה, לפי תיאורך בנך מראה תגובות קיציניות סביב הפרידה ממך. אולי יש מקום להתייעצות מקצועית מעמיקה יותר.

5. אם יש משהו שהוא לא מקבל הוא בוכה עד השמיים בצרחות. אם הוא נוגע במנורת לילה בחדר או משהו שאני לא מרשה, ואומרת לא! בקול לא צעקני אבל סמכותי, הוא בוכה בלי סוף עד שמקבל מבוקשו. אני לא יודעת איך להגיב. האם הם מתחילים מעכשיו את סימפטום גיל שנתיים הנורא שהוא רק שנה וארבע חודשים?
    ניראה שבנך עובר משבר ובמצוקה רגשית ללא קשר להתפתחותו. לא נראה שמדובר במשבר גיל השנתיים לפני הזמן.

6. גם מקלחות נכנס בצרחות ולא רוצה יש לו כיסא ישיבה באמבטיה ומפחד ממנו אז עומד עד שמקלחת אותו מהר ומוציאה אותו שלא יחליק.
    נראה כי קשה לו במעברים גם. קשה לו להירגע...
    7. הוא הולך יפה מדבר קצת, אמא מאמא, אבא, דדה זה סבתא, בבה זה סבא, פיל, מראה איברים כמו עיניים אף ופה וראש , רוקד, משחק קצת עם עצמו ממש בקושי.
    התפתחותו ניראת סבירה לגילו, אך קיים קושי בפרידה ממך., אני ממליצה בחום על התייעצות
    מעמיקה יותר. אם תגידי איפה את מתגוררת אוכל להציע לך מרפאות אם-תינוק הנותנות שירות ציבורי ומענה לקשיים בקשר בין הורה וילד. כמובן שכדאי שהאב יהיה מעורב בתהליך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטלטל ראש מצד לצד בחוזקה - 8 חודשים
    שרי
    01/05/2010

שלום,
    בני בן 8 חודשים התחיל לטלטל את ראשו בחוזקה מצד לצד גם כשהוא על הבטן ובמיוחד על הגב, זה לפעמים נראה משמחה אך נראה גם מוזר.
    האם התופעה מוכרת? האם לקחת אותו לרופא?
    תודה,
    שרי

הוספת תגובה

• שרי

אילנה וינר-ריבקה
    01/05/2010

מאד קשה להעריך האם תופעה זאת נורמלית דרך האינטרנט וכאשר אנו לא מומחיות בתחומי הרפואה. לכן, בעייני, אין סיבה למה שלא תתייעצי עם רופא מומחה בהתפתחות הילד או נוירולוגיה של הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל
    123
    01/05/2010

תינוק בן 9-10 חודשים
    אוכל לבד ביידים ומתחיל לזרוק אןכל עם הרצפה...איך להתייחס לזה ? להגיד "אמא, לא מזכימה" ? להתעלם ?

ומה בהמשך, שיזרוק את הסכו"ם, הצלחת., ישפך מים לצלחת... איך הכי נכון להגיב?

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל

הוספת תגובה

• אוכל

אילנה וינר-ריבקה
    01/05/2010

מצד אחד זה נהדר שבנך מגלה עניין באוכל, מוכן להתנסות בידיים ואפילו אוכל לבדו.

יחד עם זאת, מצד שני, הוא לא ידע שלזרוק אוכל על הריצפה הינה התנהגות לא מקובלת אם אתם ההורים לא תתערבו.

ניתן להגיב באופן יצירתי ומוחשי, ולהעביר בצורה ברורה את המסר שלא זורקים אוכל על הריצפה, למשל ניתן לומר לו :

"אוכל מכניסים לפה"
    "לא זורקים אוכל על הריצפה" - ולהרחיק שניה את הצלחת ממנו.
    כאשר הוא מכניס אוכל לפה, להתייחס ולחזק את התנהגותו "הוםםםםםםםםם, טעים... איזה יופי איך ... אוכל!"

אם האוכל נופל ממנו ולא מדובר בזריקה מכוונת, אין טעם להגיב, אך לרוב, בגיל של בנך תינוקות מתחילים לבדוק גבולות ולעשות "משחקי דווקא" ומאד חשוב להגיב בהתאם לחוקים בבית.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרבת ללכת ברגל
    נעמי
    30/04/2010

שלום, ביתי בת שנתיים וחצי ילדה מאוד עקשנית . מדברת מעולה, גמולה מחיתולים ומביחנה התפתחותית היא בסדר.אחת הבעיות שלי הן שהיא לא מוכנה ללכת ברגל ברחוב גם לא מרחקים קצרים היא ישר מבקשת ידיים או עגלה.עם בעלי היא מוכנה ללכת קצת ברגל אבל גם לא הרבה. בגן שעשועים היא בקושי מתפסת על סולמות היא מבקשת שנרים אותה. אני ממש לא יודעת אם הבעיה היא פזיולוגית או התנהגותית? יש לה גמישות יתר במפרקים אך חוץ מזה אני לא רואה בעיה נוספת בבית היא רצה קופצת ומשחקת כך גם בגן. מה לעשות? תודה נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    מסרבת ללכת ברגל

הוספת תגובה

• מסרבת ללכת ברגל

אילנה וינר-ריבקה
    01/05/2010

נעמי שלום רב

קודם כל ביתך בגיל בו התנהגות "עקשנית, נפוצה וחשובה להתפתחותה. היא גילתה שיש לה רצונות רעיונות משלה ורוצה להיות עצמאית ולהחליט החלטות לגבי חייה... בתקופה זאת ההורים לעיתים חשים חוסר אונים ופוגשים את הדילמה - האם להציב על הילד גבולות ולהגבילו או לאפשר אותו לקבל החלטות ולנהל את עולמו. כמובן שהאיזון בין שתי הגישות אמור להעניק לילד מענה לצרכיו ההתפתחותיים לקראת עצמאותו וניפרדותו מין ההורים.

בקשר לביתך, נראה כי יש טעם להתייעץ עם פיזיותרפיסטית מומחית בילדים. יתכן וקשה לה ללכת מרחקים גדולים יותר ומרבה לוותר על הפעלת הגוף בשל קשיים מוטוריים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסגרת מעבר לפני גן
    אימא
    29/04/2010

שלום!
    בני בן שנתיים ו-4 חודשים. עדיין נמצא איתי בבית. ובספטמבר הקרוב ילך לגן (25 ילדים בקבוצה).
    הוא ילד נבון, רגיש, עדין מאוד, מדבר יפה וגם מאוד אוהב לדבר. מאד קשור אליי, אבל עם זאת נשאר עם בני משפחה אחרים בלי שום בעיה (אבא, סבתא/סבא).
    לא כל כך רגיל להיות ולבלות ביומיום עם בני גילו.
    אני מתארת לעצמי שמעבר מבית לגן לא יהיה קל. השאלה שלי היא לגבי מסגרת מעבר (משפחתון עם 7 ילדים) .האם מסגרת כזו למשך שלושה חודשים , שבה יש לי אפשרות להיות איתו כמה שצריך עד שהוא יתרגל,יכולה לתת לו כלים, קצת ניסיון ולעזור להקל בהמשך על התאקלמות בגן.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מסגרת מעבר לפני גן

הוספת תגובה

• מסגרת מעבר לפני גן

אילנה וינר-ריבקה
    30/04/2010

הרעיון נשמע טוב, במסגרת כזאת, תוכלי להתרשם מהכישורים החברתיים של בנך, לעודד אותו להץגבר על קשיים במידה ויהיו.

בכל אופן אי אפשר לדעת כיצד הילד יגיב בכניסתו למסגרת הגן. לא ניתן למנוע ממנו תסכולים וקשיים בהסתגלות.

אך בהחלט הקשר עם ילדים אחרים באופן יומיומי ובתיווך שלך יכול לתת לו כלים חדשים וחשובים לשנה הבאה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה גיל תינוק הופך לפעוט?
    אורלי
    29/04/2010

הוספת תגובה

• לא הבנתי את השאלה.

אילנה וינר-ריבקה
    30/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר...

אורלי
    03/05/2010

אני מבינה שזו שאלה קצת מצחיקה.
    אבל יש הגדרה של תינוקות ויש הגדרה של פעוטות.
    מתי תינוק עובר להגדרה של פעוט. ז"א בערך מאיזה גיל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורלי שלום

אילנה וינר-ריבקה
    06/05/2010

קיבלתי מספר הסברים שונים ולא יכולתי להגיע למסכנה סופית, אך ממה שהבנתי פעוט יכול להיות גם תינוק מבחינת המשמעות הסמנטית. במעונות יום, כגון ויצו ונאמת, עושים חלוקה בין כיתת תינוקות ו פעוטות. פעוטות בהגדרה זאת הינם תינוקות עצמאיים יותר שמסוגלים ללכת ומשמיעים מילים ראשונות, מגיל שנתיים בערך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ו8 חודשיםלא מוכנה להירדם לבד
    דנה
    29/04/2010

ביתי בת שנה ושמונה חוד' לא מוכנה בשום פנים ואפן להירדם לבד במיטה לא בשנת הצהריים ולא בערב היא רוצה שניהייה איתה עד שהיא נירדמת לוקח לה המון זמן להירדם אם נצא מהחדר והיא עוד לא נירדמה מתחילה לצרוח צרחות איומות כאילו מרביצים לה ולא מוותרת לרגע עד שנגיע זה יכול להימשך שעות אבל היא לא תוותר בשום פנים ואופן מה גם שהיא לא מוכנה לישון במיטה שלה אלה במיטה הגדולה הנוספת שיש בחדר שלה המצב ממש מתסכל הכל התחיל בהדרגה לאחר שנולדה ביתי השניה לפני 4 חוד' ולמרות שכבר אין כמעט בכלל סימני קינאה אלה להיפך היא אותה ומשחקת איתה הבעיה של השינה נמשכת ועושה רושם שגם לא תיפסק אנה עיזרו לי בבקשה כבר אינני יודעת מה לעשות

הוספת תגובה

• לא מוכנה להירדם לבד

אילנה וינר-ריבקה
    30/04/2010

אמא שלום רב

יתכן וה"קינאה" עדיין ישנה באופן סמוי. יתכן גם כי הקושי להירדם החל לפני לידת האחות
    אולי כדאי לנסות לשיר שיר או שניים לפני השינה או לעשות פעילויות קבועות ממש טקס לפני השינה.

בגיל של ביתך חשוב לקיים טקס פרידה לפני השינה - לצחצח שיניים, אולי לשיר לה שיר כבר במיטה, נשיקה וביי, למשל - כאשר אותן הפעילויות חוזרות על עצמן באותו סדר סיכוי שהילדה תירדם כחלק מהשיגרה.

כדאי לא לשאול את הילדה שאלות כגון :האם את עייפה? האם את רוצה לישון? את רוצה לישון במיטה שלך? ועוד. ההורים קובעים ובאופן סמכותי ותומך מעבירים לילד את המסר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו
    גל
    29/04/2010

יש לי ילדה בת שנה וחמש שהבעיה איתה עם שינה בתקופה האחרונה הייתה חולה שילושים עשיתי בדיקות הכל תקין עכשיו היא בריאה מה שקורה איתה שהיא לפני יותר מחודש היינו שמים אותה במיטה היא הייתה ככה קצת מתעצבנת בעלי היה יושב לידה במיטה עד שהייתה נרדמת בלילה הייתה לפעמים מתועררת מוצץ וחזרה לישון לפעמיים הייתה מתעוררת שהיא קמה ולא מוכנה לשכב במיטה היינו מרדים אות העלינו בנדנה ומחזירים אותה, הבעיה התחיל הכאשר היית החולה שמתי אותה איתנו במיטה. מאז היא לא מוכנה לישון בחדר שלה ושאני מנסה לשים אותה היא צורחת עד כדי הקאה. חוץ מזה שהיא ישנה יאתנו במיטה זה כבר מילא אני אומרת יש בלאגן להרדים אותה היא לא נרדמת בכלל קשה להרדים אותה הינו מנסים על כיסא נדדנדה רק שזה לוקח שעתיים ומיאש, השיטה החדשה היא לסוע איתה ברכב ושתרדם שגם לוקח לה שעה ואז מעביריםאותה למיטה, הסיוט התחיל לפני כמה ימים שזה לסוע ברכב ואז מעבירים אותה למיטה שלנו אחרי חצי שעה מתעוררת בצרחות לא מוכנה שתחזיר אותה למיטה שלנו רק שנעמוד איתה שהיא בוכה אסור לשבת עד שהיא נירגעת ואז שוב אי אפשר להרדים אותה פשוט סיוט אחד גדול אני מיואש אין לנו חיים והילדה צורחת כאילו היא סובלת מכאבים של משהו אבל אני ידועת שאין לה כלום כי הרופא בדק אותה.

מה עושים \?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הצילו

הוספת תגובה

• הוספה

גל
    29/04/2010

אנירוצה להוסיפ שהיא די מפחדת מרעשים עם עובר טרקטוקון או אפילו אם בעלי קורא לי בקול חזק היא יוכלה להיבהל, בנוסף שאני יורדת איתה בבוקר לגן המשקחים היא איתי בבית אז יש לה נטיה להיצמד אלי מאוד בלי לשחרר אותי, אבל אחר כמה זמן היא כן ככה מתרחקת ומסתובבת לבד קצת.
    היא בת הראשונה שלי ואין לה עדיין אחים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו

אילנה וינר-ריבקה
    30/04/2010

גל שלום רב

אני מבינה שקיימת בעיה רצינית בתקופה האחרונה סביב שינת ביתך.

קודם כל, אני ממליצה להפסיק עם ההסעות ברכב. הרגל זה עלול לשבש את הרגלי השינה גם בהמשך.

עברתם תקופה בה ביתך הייתה חולה, אולי גם אתם רגישים עדיין ומפחדים שהיא תישן לבדה.

כדאי שטקס השינה יעשה בחדר שלה. ככל שתעבירו לה מסר ברור שהגיע זמן לישון במיטתה וכי אתם רגועים ושלבים עם כך שהמקום הטוב ביותר לביצכם הינו המיטה שלה, סיכוי גדול שהיא תקבל את המסר ותחזור לשינה הרגילה שלה.

לעיתים כאשר לילד קושי בשינה, ההורים כל כך עייפים שמנסים כל לילה משהו אחר. דבר שגורם לשיבושים נוספים. לכן, כדאי כל לילה לנהוג באותה דרך, אותו טקס, אותה שעת שינה.

בהצחלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבנות ללכת למעון...
    אסתי
    29/04/2010

שלום, קודם כל תודה רבה, על כך שאתן תמיד עונות ועושות כל מה שתוכלו כדי לעזור.
    בתי בת שנה ושמונה חודשים נמצאת בגן מגיל שנה וחודשיים. ההתאקלמות שלה בגן הייתה לה מאוד קשה. ועד עכשיו- היא עדיין בוכה בהיסטריה, כל בוקר כשאני משאירה אותה שם, והבנתי שמאוד קשה לה בחברת הילדים- ילד רק מתקרב, והיא מיד, נרתעת, בורחת או בוכה "הרביץ, לקח..." יש לציין שהיו בחצי השנה הזו תקופות קלות ותקופות קשות, אך כל הזמן אני מרגישה שלא ממש טוב לה שם, שהיא מפחדת, ושהייתה מעדיפה להישאר עם אמא בבית, יש לציין שאני לא נותנת לה לעשות מניפולציות, ולא מראה לה שזה יעזור שהיא תבכה, את הבכי היא עושה גם לאבא שלה, ולכל מי שמביא אותה לגן. אני סומכת על המטפלות בגן, ומהתרשמותי הן מקסימות ועושות הכל כדי להקל עליה. אני גרה במושב, כך שאין לי אפשרות בחירה בין 15 גנים. כמה זמן זה עוד יקח? האם יש ילדים שעד גיל גדול קשה להם להיפרד מההורים ולהישאר בחברת ילדים בני גילם? אני ממש מתוסכלת, ולפעמים מרגישה שאני ממש עושה לה עוול, ואולי כבר עדיף שאעזוב את העבודה ואשאר איתה בבית? מה אפשר לעשות כדי להקל עליה?

לקביעת תור
    סגירה
    סרבנות ללכת למעון...

הוספת תגובה

• סרבנות ללכת למעון

אילנה וינר-ריבקה
    30/04/2010

אמא שלום רב

נשמע על פי דבריך כי ביתך לא רק מתקשה בפרידה ממך בהליכה למעון, אלא שבכלל היא מרבה לבכות.

אולי לא מדובר במניפולציה ושווה לשקול אופציות אחרות..

האם כואב לה משהו? האם המשפחה עברה שינוי (היריון נוסף, הפלה, מעבר דירה, משבר זוגי, עוד?) גם כאשר הילדים אינם חשופים לתחנים אלה באופן ישיר הם קולטים ומביעים סבל בדרכים שונות.

אולי כדאי ללכת ליעוץ מקצועי ע"י פסיכולוג התפתחותי. כדאי במקביל או אפילו לפני, לפנות לרופא הילדים ולשתף אותו במה עובר על הילדה בתקופה האחרונה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי התפתחות של תינוק
    ר.ו.
    29/04/2010

שלום רב.
    בני בן 4.5 חודשים(נולד ב-14.12) וברצוני לדעת אם התפתחותו ונתוניו תקינים עד היום.
    בני בגיל 4 חודשים שקל 8.260 ק"ג והתנשא לגובה של 65.4 ס"מ.
    הוא נולד במשקל של 3.454 ק"ג וגובהו בלידה היה 50 ס"מ.
    אציין כי עד גיל חודשיים וחצי לערך הוא ינק וכאשר ניגשנו לקופת חולים לאחר שלושה חודשים
    מהלידה הוא שקל 5.900 ק"ג וגובהו היה 57 ס"מ. מגיל שלושה חודשים בערך עד גיל 4 חודשים,
    כלומר חודש הוא עלה משמעותית במשקל ובגובה: בחודש אחד עלה מ5.9 ל8.260 ק"ג
    (יותר מ-2 קילו בחודש) ובגובה עלה 8 ס"מ בחודש! אציין כי מגיל חודשיים וחצי הוא אוכל סימילאק.
    מגיל 4 חודשים לערך(טיפה לפני) הוא אוכל כל 3-4 שעות בעקביות 150 בקבוק ובלילה לפני
    השינה 180.
    האם יכול להיות שהיניקה פשוט פגעה בו בהתחלה וכעת הוא מפצה על כך?
    בנוסף לגבי ההפתחות: הוא מגיב לטעמי כשאני קורא לו בשמו, יש לו קשר עין לכל דבר שזז ומתקרב אליו, הוא מאד סקרן ברחוב, במכונית, בקניון לדוגמא. הוא מוצץ גם אצבע ושם חפצים בפה.
    ממש מושך בדברים ואף מתעצבן לפעמים בסוף. הוא מרים את הרגליים בעודו על הגב בצורה משולבת כזו באויר. משתולל ממש עם ברגליים ידיים באמבטיה וכאשר מלהיבים אותו וגם כשבא לו. הוא התחיל לפני כשבוע וחצי להרים יפה את הראש ולהימתח, למרות שעדיין יש פעמים שהוא מפיל את הראש לאחר כמה דקות שהוא מרים אותו יפה. בנוסף, היום הוא
    נטה עם הראש הצידה בעודו על הבטן והצליח בגלל ההטיה של הראש להטות את גופו ולהתהפך על הגב. לאחר מכן החזרתי אותו לעל הבטן ושוב ביצע את ההטייה עם הראש הצידה עד ששוב פעם התהפך. האם זו התהפכות באמת? האם כל הדברים שכעת יודע לעשות תקינים? האם חסר משהו?

ומה לגבי המשקל והגובה? האם תקין?
    אציין כי אני 1.74 ואשתי 1.64 בערך.
    תודה על התשובה!

הוספת תגובה

• התפתחות תקינה

אילנה וינר-ריבקה
    30/04/2010

אבא יקר שלום

התפתחותו של בנך נראה בסדר, הוא משיגק את אבני הדרך הפסיכומוטוריות המצופות ממנו בגילו.

מבחינת גובה ומשקל כדאי שתפנה לאחות טיפצ חלב. היא תדע לענות על שאלתך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה פיקחית אך לפעמים נגררת
    ג'ואי
    27/04/2010

שלום,

בתי היא בת שלוש וחצי חכמה, פיקחית וסקרנית. לא מתביישת מאנשים (גם חדשים) ומדברת בקול רם.

מבחינת ביטחון עצמי אני (וגם הגננת) רואות שאין לה בעיה, מה עוד שהיא דעתנית ואומרת את מה שהיא חושבת או מה שבא לה עכשיו (אם מתחשק לה משהו).

הבעיה היא שלמרות כל זה, כשהיא משחקת עם ילדים (ובמיוחד בנות) היא מובלת, נגררת ולא מובילה. אין לי בעיה שתלמד ותחקה דברים טובים אבל זה גולש לשליליים.
    עוד משהו הוא שאם מישהו (בגן ומחוץ לגן) אומר לה שהוא לא רוצה לשחק איתה או מתנהג אליה רע, היא ממשיכה לרדוף אחריו. היא גם עושה את מה שמצווים עליה לעשות וכשמישהו או מישהי מאיימים שלא ישחקו איתה היא ממלאת אחר דבריהם (עד כדי כך שחברה שכנעה אותה לגעת באיבר מינה (החברה נגעה למרות כל האזהרות שלי לילדתי שזה אסור ושזה גופה)- וכולי חלחלה וכעס מאז ).

עוד נקושדה קשורה היא: גם כשמתייחסים אליה רע היא ממשיכה לרדוף אחריהם ולרצות אותם. למשל יש לה בת דודה בת חמש (קרובה גיאוגרפית לכן נפגשים לעיתים תכופות) שמתייחסת אליה בהתחלה טוב אך אחר כך ממשיכה לרדות בה, לצעוק עליה, לדחוף אותה ברגליים ולצוות עליה לשבת מחובקת ידיים, ובתי עושה הכל, הדעתנות שלה פתאום נעלמת.
    ניסיתי הרבה פעמים להסביר לה שתעשה מה שהיא רוצה אבל נראה לי שהיא רק נלחצת מההסברים שלי ומפחדת ממני שמא היא עושה טעות.

חשוב לציין- היא ילדה יחידה. האם זו הסיבה שהיא מנסה לרצות את הילדים על מנת שישחקו איתה כי אין לה מישהו שישחק איתה בבית?

מה אני אוכל לעשות על מנת לחזק אותה, את דעתה ולהפחית מההתנהגות הנגררת והמובלת?
    זה מאוד מעציב אותי כיוון שאני לא רוצה שהיא תהיה נגררת בעתיד!

סליחה על אורך הפניה אך מאוד חשוב לי להעביר את התמונה כמה שיותר ברור,

תודה מראש,

ג'ואי

הוספת תגובה

• מקפיצה שוב, עדיין רלוונטי, בבקשה

ג'ואי
    03/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב מקפיצה בבקשה זה חשוב

ג'ואי
    07/05/2010

זה קשור בין היתר להעברה לגן בשנה הבאה ואשמח לתגובתכן המקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיקחית אך לפעמים נגררת

אילנה וינר-ריבקה
    08/05/2010

ג'ואי שלום רב

מדבריך אני מבינה כי לביתך החברה היא מאד חשובה, והיא מנסה לדרכיה להשתלב ולעיתים אפילו משלמת את המחיר ומוותרת על רצונותה על מנת לרצות את חברותיה.

אני מבינה את דאגותיך, ואת כן יכולה לעזור לביתך לשפר את כישוריה החברתיים, להבין יותר קודים חברתיים ולהגיב בגמישות כאשר היא לא מוותרת על עצמה.

1 - תתייחסי אך ורק למצבים חברתיים בהם את נוחכת, אין טעם להתייחס למצבים אחרים, שקיבלת דיווח מהגננת, למשל, מכיוון שאת מפספספת את הקונטקסט ולא יודעת מה היה באמת.

2- בסיטואציה חברתית כאשר ביתך מגיבה באופן מוגזם, ומפריעה לילד השני, תתייחסי לתגובת הילד "נראה לי שהילד רוצה לשחק לבד עכשיו.", "אולי הילד אוהב יותר מרחב, מפריע לו שאת מתקרבת אליו יותר מידי"

3- דברי אם ביתך במצבים שונים ולא בהכרח קשורים למצים חברתיים על רגשות, רצונות, מה אנחנו מרגישים כש... על מנת לפתח אצלה מודעות עצמי ומודעות לרגשות הזולת.

יתכן וביתך אוהבת קירבה פיזית וכי הדבר לא מתאים לכל הילדים.

בקשר לנגיעות באיזור המין - יש לציין כי הדבר בגילה הוא נורמטיבי ואין שום סיבה לדאגה! ילדים בגילה מגלים את הגוף ומשווים בינם לבין אחרים. על ההורה להתייחס ולהסביר שמדובר באיזור גוף פרטי, אך בלי לעשות מזה עניין רב.

בכל אופן, כדאי להתייעץ עם פסיכולוג/ית הגן - במידה והיא נמצאת בגן ערייה או עם הגננת בגן הפרטי ולבדוק איתה כיצד היא מגיבה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה הוא צועק?ואיך לטפל בזה.?
    rebeka
    27/04/2010

בני בן שנה וחצי מדובר בילד מאוד מפותח שמגיל צעיר "מדבר" וממלמל. בחודשים האחרונים הילד התחיל לצעוק בכל פעם שהוא מנסה להגיד משהו או שהוא רוצה משהו או כשהוא מתעצבן הוא פשוט צועק את המילים שהוא יודע כמו לא לא לא או אני רוצה את זה...וכו'..אני לא ממש יודעת מה לעשות ניסתי להגיב לו בלחישה בכל פעם שהוא צועק ולהסביר שצריך לדבר בשקט אבל זה ללא כל שינוי.אני לא יודעת מה לעשות ולפעמים אני מרגישה מובכת כשהוא צועק בסופר או שהוא צועק בזמן משחק עם ילדים אחרים.אני לא יודעת אם זה משנה אבל חשוב לי לציין שבני עוד לא הולך לגן ועוד דבר חשוב זה שאנחנו חיים בחו"ל ומדברים שניי שפות בבית וגם הילד מערבב את שניהם במשפט אחד.אני אשמח מאוד מאוד לקבל יעוץ שאיך לפתור את זה ולדעת אם בכלל זה נורמלי.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• מקפיצה למה תמיד מדלגים עליי?

rebeka
    28/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עם הפורום הזה גמרתי....

rebeka
    29/04/2010

זאת כבר הפעם הרביעית שאני פונה אליכם ואין תשובה גם אם בדקתי אחריי שבוע+.אני יודעת שזאת לא מחובתכם לענות לי אבל גם לא נעים לי שמתעלמים ממני. אני יודעת שאני לא היחידה ולכן אולי כדאי שתתחילו להתייחס לכולם לפי הסדר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה הוא צועק

אילנה וינר-ריבקה
    30/04/2010

מדבריך אני מבינה כי בנך החל להרים טונים בכל פעם שמדבר. לא נשמע לפי מה שאת מספרת שהילד צועק כתגובה להתלהבות או להיפך כתגובה לכעס או תסכול.

אולי כדאי להתייעץ עם רופא הילדים ולבקש בדיקת שמיעה.

אם השמיעה תקינה, אולי יש טעםלהמשיך ולהרחיב את הגישה שלך, לדבר איתו בטונים ובתדרים שונים ומגוונים, לפעמים דברי איתו בלחש, בפעמים אחרות, כאשר הדבר מתאפשר, תצעקו ביחד, תעשו משחק עם הקולות.

יתכן כי בנך עושה עם עצמו משחק קולות, או מעדיף לדבר בעוצה גבוהה ואוהב לשמוע את קולו. יתכן והוא לא סומך שישמעו אותו אחרת (עם מי נשאר רוב שעות היום? האם הוא בבית? במסגרת? עם מטלפת?).

בקשר לשתי השפות, כדאי שכל אחד מההורים ידבר רק בשפת האם שלו.

מצטערת על זמן ההמתנה

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יונית מטרסו
    27/04/2010

שלום
    בתי בת 11 חודש
    לפני חודשיים עשו לה קטטר לבדיקת שתן
    וקרה שנהייה לה חתך העור מסיביב לנרתיק ,ונחתחה לה חתיחה משפה אחת
    עקב המקרה לאחר שבועיים הילדה בוכה רב הזמן ,ובמהלך הבכי מושיטה ידיים קדימה עם אגרופים
    [כפות הידיים סגורות ] נעשתה ממש עצבנית ,אני מחזיקה אותה הרבה בידיים בגלל המקרה
    ויורדת איתה למטה הרבה יותר שתהיה רגועה
    היום עברו חודשים מהמקרה ,והלידה לא רגועה
    לפני המקרה הילדה הייתה רגועה ,אפילו עם הייתה מקבלת מכה לא הייתה בוכה בכי חזק או לא בוכה כלל
    והיום דרגת הבכי עלתה בכמה דרגות
    מה עושים ????

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ??????????????

יונית מטרסו
    30/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

אילנה וינר-ריבקה
    01/05/2010

קודם כל, כדאי שבאופן דחוף תפנו לרופא הילדים להיתייעץ! יתכן והילדה בוכה מתוך כאב!
    אאולי יש צורך קודם כל בטיפול בכאבים ובירור מעמיק על סיבה פיזיולוגית/ גופנית שמסביר את הבכי.

תוך כדי, תתייחסו לילדה באהבה וסבלנות, תגידו לה "מתוקה, את עצבנית ובוכה, אולי כואב לך משהו." הדיבור האמפטי יתן לילדה תחושה של הבנה, היא לפחות תוכלי לעבד את החוויה הלא נעימה שעוברת.

תעדכנו אותנו בהמשך.

נשמח לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההמשך

יונית מטרסו
    03/05/2010

שלום
    הייתי אתמול אצל רופא נשים לבדיקת הילדה ,הרופא ראה ונעשה מבוהל ,אבל אמר הכל בסדר ,ולא אקח אותה לשום רופא יותר ,שלא ישגעו לי אותה ,מעבר לכך נתך לי מישחה ,ואמר לבוא עוד חודש לבדיקה ,המשיחה יש לה אסטוראידים ואני מפחדת לתת לה ,שאלתי את הרופא עם הכל בסדר אז למה צריך מישחה ,ענה לי זה על הגבול אפשר גם שלו אבל אני נותן
    ואני עם סימני שאלה
    מה שבטוח לי שזה לא היה מקרה מה שקרה בבית החולים שפצעו לי את הילדה
    ובקיצור עם זה לא גדול עלייך ,אשמח לקבל מענה
    תודה
    יונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשכה היא אובסטין קרם 1 גרם

יונית מטרסו
    04/05/2010

אני כבר יומים משתמשת בה ממש קצת שמה לילדה
    אבל די מודאגת מהשאלות הנ''ל
    ורשום על הקרם לשימוש תוך נרתיקי בלבד
    והרופא אמר למרוח בפנים בשפתיים הקטנות והגדולות
    אפשר לקבל יעוץ איך לעבור את זה שבתי לא היה טראומה
    כי עם יש נזק אין מה לעשות
    תודה מראש
    יונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש תשובה?

שקד
    06/10/2010

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אילנה וינר-ריבקה
    06/05/2010

שלום רב
    לצערי איני מבינה ברפואה ולכן לא אוכל לתת לך מענה מקצועי הולם בנושא.
    כדאי בעיניי שתפני למומחים בתחום.
    בברכה

אילנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

יונית מטרסו
    14/05/2010

סילחה באמת אבל אתן כותבות פה עלעצמכם מוחמיות בהתפתחות וכ''ו
    לא יתכן שמתוך כמה שאלות לענו על בודדות וקלות
    אם יש לאדם שאלה ואת לא יודעת אז תשאלי את החברים החוחים של ותעני לי
    מה הבעיה ???
    בסדר הבנתי שאתן לומדות דרך האטר ,ולפעמיים עושת מיזה פרנסה לבריאות
    אבל אנשים רוצים תשובות
    אני פה כבר העל שנה שואלת שאלות וממש מרגיש ברוב המיקרים ,זוועה תשובות
    שעונות כאילו אומרות לי להיתנתק
    זה לא בסדר
    אנשים לחוצים ודואגים לשלום ילדהם ואתן מוציאות להם את המיץ עד שאתם עונים
    ובמיוחד במקרה שלי רשלנות רפואית
    מקווה שתקחו את זה למקום לטוב ותעשו משהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנחנו פסיכולוגיות התפתחותיות...

אילנה וינר-ריבקה
    14/05/2010

...ולא נוכל לקחת על עצמנו אחריאות מקצועית שאינה קשורה למומחיותנו. גם אם נתייעץ עם חברים וקולגות בעבודה לא נוכל בהרבה מקרים להעניק תשובה מתאימה. למשל, על שאלות רפואיות. אנו מנסים במקרים אלה להפנות את ההורה הפונה לפורומים או למומחים מתאימים יותר.
    אנו מבינות שלעיתים הורים פונים לחוצים ודואגים, אך לצערינו אין לנו תשובות לכל השאלות ואנו משתדלות לעזור ככל הניתן.
    אני מקוה שלשאלותך הבאות נוכל לתת מענה מקצועי.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה
    123
    27/04/2010

הבת שלי 9.5 חודשים, ישנה בחדר איתנו במיטה שלה. הולכת לישון אחרי טקס קבוע ונרדמת לבד (עם מוצץ) , לא אוכלת בלילה, קמה הרבה לשתות מים.
    באמצע הלילה קמה ובוכה מאוד. אם אני נעלמת לה לשנייה בהרדמות היא שוב בוכה, כשהיא נרדמת לישון בערב זה לא ככה.
    בסוף אני לוקחת אותה לישון איתנו שאין לי בעיה עם זה רק השאלה שלי אם אני עושה טעות לעתיד... ז"א שהיא לא תרצה אפילו להרדם במיטה שלה, גם לא צהרים...ולא בערב כי תתרגל למיטה שלנו.

לקביעת תור
    סגירה
    שינה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

123
    28/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתבר שתחכי עוד הרבה:(

rebeka
    29/04/2010

מבינה את ההרגשה זה ממש מקומם אבל אין כנראה מה לעשות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה

אילנה וינר-ריבקה
    30/04/2010

אמא יקרה שלום

המעבר למיטתך באמצע הלילה עלול כן לגרום לבעיות בהרגלי השינה של ביתך בהמשך.

לגבי הבכי, ביתך נמצאת בתפוקה התפתחותית בה היא מגלה את ההבדלים הברורים בין ההורים לבין זרים. בנוסף, היא מתחילה להבין כי כאשר את הולכת, היא עלולה להתגעגע אליך. תופעה זאת נקראת "חרדת נטישה".

אני מציעה שתעזרי לביתך לחזור לשינה בחדר שלה כדי לא לשבש את הרגלי השינה בעתיד.

בנוסף, יתכן ובנוסף לביתן צומחות שיניים והדבר מפריע לשינה עמוקה ומספקת.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי בלילה אצל תינוקת שנכנסה למטפלת
    נעמה
    24/04/2010

ביתי בת 7 חודשים , לאחר לבטים הכנסתי אותה למטפלת , היא היתה שם יומיים כל פעם 4 שעות,
    במהלך יומיים אלו לא הפסיקה לבכות במהלך השינה, החלה לפחד מרעש מיקסרים ואף פחתה להתהפך.
    לאחר יומיים אלו החלטתי להוציאה והיא חזרה לישון כהרגלה לילה שלם.
    האם יתכן שעברה טראומה,
    אם מודאגת
    יש לציין שביתי חייכנית ומוכנה ללכת לכל אחד ללא חשש

הוספת תגובה

• בכי בלילה

אילנה וינר-ריבקה
    24/04/2010

נעמה שלום רב

מאד קשה לדעת האם ביתך עברה טראומה אצל המטפלת. היא סך הכל הייתה יומיים אצל אותה המטפלת, יתכן ועצם זה שהיא הייתה עם דמות חדשה גרם לה להיות באי שקט ולבכות בלילה ולפחד מרעשים פתאומיים.

בגיל של ביתך, תינוקות רבים כבר מראים סימנים של חדרת זרים - דבר נורמטיבי ותקין.

לכן, לא ניתן עם הנתונים שננת להגיע למסכנה כי ביתך עברה חווייה טראומטית.

רק לאחר תהליך הסתגלות ארוך יותר תוכלי לראות שהילדה התרגלה למטפלת החדשה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה