פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד מסבירים לפעוט על מוות?
    מיטל
    25/05/2010

שלום רב, לצערי איבדתי את אבי (רק בן 60) לפני כחודש. בני בן השנה וחצי היה מאוד מאוד קשור אליו, בייחוד מאחר והיה איתו בכל יום מיום היוולדו וגם בתקופת מחלתו של אבי. חשוב להדגיש שהילד שלי מבין כמעט הכול ומדבר כמעט חופשי לגמרי (מתקדם לגילו) והוא אומר ש"סבא ישן". האם לתמוך בכך? אני רוצה להסביר לו את האמת, ומצד שני לא יודעת איך לעשות זאת. האם אפשר להגיד לו שהוא בלבנו? ישן משמעו יחזור ובשמיים - אני לא חושבת שנכון לומר לו. אודה מאוד על עזרתך הדחופה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• איך מספרים לפעוט על מוות

מיכל דביר קורן
    07/06/2010

מיטל שלום,
    השאלה כיצד לסייע לילדים להתמודד עם פטירה של קרוב משפחה הינה מורכבת מאוד, שנויה במחלוקת ומשתנה מאוד בין תרבות לתרבות. אני מאמינה שניתן לשתף ילדים בכל, בתנאי שמתאימים את הדברים הנאמרים ליכולתם הרגשית והקוגניטיבית. מכיוון שציינת שבנך היה קרוב לאביך, היה מודע למחלתו ושהוא עסוק במה קורה לו כעת, למרות גילו הצעיר, ולמרות שהוא עדיין מוגבל במידת יכולתו לבטא זאת במילים, לא יהיה נכון להשאיר אותו "בערפל", ללא תשובות, מבלי לספר ולהסביר. לא יהיה נכון לתת לו " לשכוח" (אם זה עלה כאפשרות): הוא לא באמת ישכח, ואנחנו לא היינו רוצים שהוא יחשוב שאנשים אהובים נעלמים בלי סיבה או הסבר. גם אין להניח שהוא יתעלם מהעובדה שאת עצובה וכואבת כשיראה את תגובותייך הרגשיות בתקופה קשה זו. בנוסף, גם הוא, למרות גילו הצעיר, צריך את האפשרות וההזדמנות להתאבל.
    לכן אני חושבת שחשוב לספר לו, סביר ששאלות עוד יופיעו בעתיד, ויש לתת מקום עבורו לביטוי רגשי: אנחנו עצובים, נתגעגע לסבא, סבא ייחסר לנו וכדומה. אפשר לנסח הסבר שלוקח בחשבון את המציאות, כלומר את המחלה והפטירה, ולומר משהו כמו: "סבא היה מאוד מאוד חולה ולפעמים רופאים לא מצליחים לעזור לאנשים כשהם מאוד חולים, סבא נפטר ואנחנו לא יכולים לפגוש אותו יותר". רצוי לדבר לפי הגישה התרבותית-דתית שלכם: משפחה אחת תבחר להגיד 'סבא נמצא בשמים', 'במקום רחוק', 'באדמה' וכדומה. חשוב לדעת שילדים נוטים לחשוב שמוות זה דבר הפיך ולכן הוא עשוי להמשיך ולשאול מידי פעם איפה סבא או לחשוב שהוא יחזור וזה נורמלי לחלוטין. בכלל, חשוב להדגיש שילדים מגיבים בדרכים שונות, לעיתים בלתי צפויות, ומעמידים את המבוגרים לא פעם בשאלות קשות ומורכבות. למשל, ילדה פעם אמרה לי על שבעה: "זאת הייתה מסיבה בשביל סבא אבל הוא לא היה" ועל האזכרה : "הלכנו לבקר את סבא, הוא שוכב עכשיו במיטה שעשויה מאבן". זו הדרך של ילדים להתמודד, בשפה שלהם, עם המציאות המורכבת שהעולם שלנו בנוי ממנה, ואנחנו מנסים להבהיר את המציאות הזו בשפה שלהם, למרות שזה לא תמיד פשוט....
    שלא תדעי עוד צער,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך גורמים לילדה לבוא לידי ביטוי
    רוית
    25/05/2010

שלום רב,
    איך מעודדים ילדה מבריקה עם שמחת חיים בת שנה וחצי לבוא לידי ביטוי גם מחוץ לבית?

הוספת תגובה

• אינטראקציה חברתית עם פעוטות

מיכל דביר קורן
    07/06/2010

שלום רוית,
    מדברייך אני מבינה שאת מרגישה שבתך אינה מממשת את מלוא יכולותיה החברתיות מחוץ לבית, או שקיים פער בין האופן בו את, ואולי בני משפחה קרובים אחרים, מכירים אותה, לבין האופן בו היא נתפסת בגן או במקומות אחרים. ובכן, פערים אלה קיימים בגלל מגוון רב של סיבות, וצריך להכיר יותר על מנת להבין למה. האם מחוץ לבית היא מכונסת בעצמה? מבויישת? מוטרדת יתר על המידה ואינה פנויה לשחק?
    בהנחה שהכישורים קיימים ושהיא נמצאת במסגרת גנית או חברתית מותאמת לצרכים וליכולות שלה, הרי שאלו יתפתחו בהדרגה. כשהיא תרגיש יותר בטוחה ותסתמך על עצמה, היא תוכל להשתמש בכל מגוון כישוריה ולהכליל אותם אל סיטואציות נוספות, שאינן הבית.
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cfh
    איה
    25/05/2010

היי, אני עושה ביביסייטר לילדה בת שנתיים קבוע כמה פעמים בשבוע אחרה"צ.
    אנחנו מאוד נהנות ביחד אני יוצאת איתה לגינה אנחנו משחקות, בשבועיים האחרונים כשאני באה אליה הביתה היא אוטומטית נצמדת לאמא שלה ולפעמים ממש בוכה, אני יודעת שיכול להיות שזה טבעי שהיא רוצה להיות עם אמא, השאלה שלי אם יש איזה שהוא פיתרון ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    cfh

הוספת תגובה

• תגובות בכי אצל פעוטות בשעת פרידה

מיכל דביר קורן
    07/06/2010

איה שלום,
    ראשית ברצוני לשבח אותך על הניסיון להבין את מקור הבכי של הפעוטה..... חשוב מאוד להבין שלא כנראה לא קשור אליך: זה לא שהיא לא רוצה להיות איתך, אלא שהיא רוצה להיות עם אימה, וזה - כפי שהנחת, טבעי ונורמלי (ואף רצוי). סביר שהבכי הזה קשור בגעגוע לאם, בתחושת החיסרון, יתכן שהיא מרגישה שאימה עסוקה מכדי להיות איתה, מוטרדת מידי, והיא מנסה לנחם את האם או לעודד אותה לאינטראקציה בתור אקט מחאה על חסרונה. אני חושבת שאם הקשר ביניכן טוב ובטוח (כי עלייך גם לשמור על יחסים טובים עימה), תוכלי לנסות לשאול על כך בעדינות: האם גם האם שמה לב לשינוי שחל בילדה, האם קורה בבית משהו אחר, שונה, בתקופה זו שגורם לילדה להזדקק לה יותר וכדומה. לצערי, יתכן ותשארי בלי תשובות, ובמובן הזה הילדה רק מרוויחה שיש לה שמרטפית שרגישה אליה כל כך ומזהה את הקשיים שלה...
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבוש ילדה בת שנתיים ו-8
    רוני כ.
    24/05/2010

יש לי ילדה בת שנתיים ו8 חודשים.
    לאחרונה החלו איתה מאבקים סביב עניין הלבוש,
    היא מתעקשת כל בוקר ללבוש שימלה חגיגית לגן ולא עוזר כאשר אני מנסה להסביר לה ששימלה חגיגית לא לובשים לגן כי תתלכלך ותהרס.
    גם כאשר בגד שהיא רוצה נמצא בכביסה היא מתחילה לבכות ולצעוק שרוצה ללבוש אותו.
    איך עלי להתנהג ולהתמודד עם כך על מנת לא ליהיכנס לקונפליקט איתה?
    בנסוף, העניין גוזל זמן רב בשעות הבוקר ולעיתים אנו ממהרים לעבודה ולגן.
    אודה על ייעוץ ועזרה בנושא,
    רוני

לקביעת תור
    סגירה
    לבוש ילדה בת שנתיים ו-8

הוספת תגובה

• מאבקי שליטה אצל פעוטות

מיכל דביר קורן
    07/06/2010

לרוני שלום,
    נושא הלבוש אצל פעוטות הינו תחום שמנקז פעמים רבות מאבקי כוח בין הורים לילדיהם. מדובר במטלה הדורשת את שיתוף הפעולה של הילדים, מאלצת אותם להתמודד עם דרישות המציאות: קצב ההתארגנות, ההחלטה מי בוחר, התאמה לזמן מקום ומזג אויר ועוד. כל אלו הופכים את הנושא לקונפליקטואלי במיוחד אצל בנות דעתניות (וגנדרניות...) שמחפשות גם ערוץ לביטוי אישי. בתך מנסה להראות שיש לה דעה ועמדה, שביכולתה להחליט והיא זקוקה לכם ההורים על מנת שתגדירו את גבולות ההתמודדות עם הנושא, בדומה לכל הצבת גבולות בכל תחום אחר - אכילת ממתקים, שעות שינה, בטיחות ועוד.
    כדאי להחליט תחילה האם בכלל "נכנסים" איתה לעיניין הזה: ישנם הורים שבהינתן נושאים רבים כל כך לוויכוח מחליטים שבעניין לבוש הם מוותרים ולא יוצרים עימות, נותנים לילדים להחליט (ערב קודם כדי שלא יהיה לחץ נוסף בבוקר!), או לפחות לבחור מבין כמה אפשרויות. עבור אחרים זה נושא שלא מתווכחים עליו, אבל אז צריך לחפש תחום אחר בהם הילד כן יוכל לבחור ולהביע דעתו על מנת כן לאפשר מרחב לביטוי אישי כלשהו.
    לפיכך, בדומה לכל תחום של הצבת גבולות, צריך להגדיר את החוקים מראש ולשמור על עיקביות בעיניין. אם היא מתעקשת על שמלה (מאפיין הרבה ילדות בגילה), כדאי לחפש שמלות פשוטות יותר איתן כן תוכל ללכת לגן ולהתלכלך בהן, ואת היקרות יותר להרחיק מהארון שלה ולשמור לאירועים מיוחדים או לסופ"ש על פי דעתכם. בכל מומלץ מאוד להחליט כי בוחרים את הבגדים ערב קודם ולעשות זאת יחד איתה.
    בעיניה, ללבוש שמלה חגיגית לגן זה דווקא מאוד הגיוני כי היא לא לוקחת בחשבון (ובצדק!) שיקולים של כביסה או עלות, אלא רוצה להיות "הכי יפה" במקום ההשתייכות החברתית שלה - הגן....פחות איכפת לה מה יחשבו עליה סבא וסבתא בסוף השבוע....
    בהצלחה,
    מיכל
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלוש ו-8 חד' מתעוררת הרבה בלילה
    דנה
    24/05/2010

שלום,
    ביתי בת שלוש ושמונה חודשים, בחודשים האחרונים מתעוררת מספר פעמים כמעט בכל לילה.
    בדרך כלל זה לא מחלום רע, עד כמה שאני מבינה זה כי יש לה פיפי והיא מעדיפה לבכות ושאני אקח אותה לשירותים (על אך שהם קרובים לחדרה), או כי נפלה לה השמיכה, או כי נרדמה לה היד.

יש לי תחושה שמשהו שאני עושה הוא לא תקין, היא ילדה מאוד עצמאית, בוגרת ורגועה, ילדה טובה חכמה ומלאת שמחת חיים, יש לה אח קטן בן שנה ו-8 חודשים והם משחקים יפה יחד.

אני אוסיף שלפני חודשיים וחצי עברנו דירה לבית חדש, שהיא מאוד אוהבת.

מה יכולות להיות הסיבות לכך ומה יכולים להיות הפתרונות?

ניסיתי לדבר איתה בבוקר ולהסביר לה שהיא יכולה ללכת לבד לשירותים הם סמוכים לחדרה (היא גמולה כבר מגיל שנ,תיים) או לכסות את עצמה בשמיכה (אפילו תרגלנו את זה).

תודה מראש

הוספת תגובה

• אנא ענו לי !!!!

לינה
    27/05/2010

אני ממש מחכה לתשובה, הלילות הפכו לבלתי נסבלים פשוט! אני כבר ממש לא יודעת מה לעשות!
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפצתי הודעה של מישהי אחרת בטעות :(

לינה
    27/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוצאת לשון אצל תינוק
    קרן
    24/05/2010

שלום רב,
    בני בן 3 חודשים ובימים האחרונים שמתי לב כי הוא מוציא לשון בזמן הערות שלו (מוציא ומכניס כמו נחש).
    במה מדובר ?
    חשוב לציין שיש לו גם לא מעט רוק שיוצא מהפה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הוצאת לשון אצל תינוק

הוספת תגובה

• לקרן

מיכל דביר קורן
    07/06/2010

מהתיאור הקצר שלך, ומבלי לראות את בנך, את התקשורת שהוא יוצר ואת ההתפתחות שלו, קשה לי להעריך במה מדובר. אני ממליצה להיוועץ באחות טיפת חלב או ברופא הילדים שמכירים אותו, ובמידת הצורך גם בקלינאית תקשורת שמיומנת בתפעול איברי הפה אצל תינוקות.
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי קרן

שירה
    08/06/2010

בני בן חודשיים והוא עושה את אותו הדבר שאת מתארת, וזהו של התפתחותי תקין , אין לך מה לדאוג. שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבן מקבל את פנינו בגן בדמעות ומכות
    טל ועמית
    23/05/2010

בחודשים האחרונים, הבן שלנו (שנתיים ושמונה חודשים) מקבל את פנינו, הוריו במכות נמרצות, דמעות, צעקות ובקשה חוזרת שדודה שלו תיקח אותו (הוא מייבב את שמה).
    ניסינו להסביר לו שזה לא נעים לנו, והוא השיב שלא יחזור על ההתנהגות הזו שוב, אך לצערנו היא חוזרת. יתרה מכך, אנחנו מבטיחים לו מתנות והפתעות בכדי שלא יחזור על זה, ולצערנו גם מאיימים, לדוגמא שניקח לו את כל הצעצועים אם ימשיך בכך, למרות שאנו מבינים שזה לא לעניין. אין לנו מושג מה להגיד לו או מה לעשות.

חשוב לציין שבעבר דודה שלו נהגה לקחת אותו מהגן תכופות ושהוא מאוד אוהב את השהות במחציתה ובביתה.

אנחנו חסרי אונים ולא יודעים איך לעזור לו להפסיק עם ההתנהגות הזו.

הוספת תגובה

• תגובות כעס של פעוטת

מיכל דביר קורן
    08/06/2010

טל ועמית שלום,
    התגובה של בנכם נשמעת לי יותר כמו תגובה רגשית של מצוקה וכעס ופחות התנהגות שדורשת השלטה של משמעת מצידכם. בנכם כנראה מגיב להעדרותכם, בודק את המידה בה אתם פנויים אליו עכשיו ומנסה לבחון את הקשר ביניכם. תגובה לפעוט שמכה את הוריו צריכה להיות מאוד אקטיבית, הרבה מעבר ל"זה לא נעים לנו" אלא תגובה שלוקחת בחשבון את מניעי ההתנהגות שלו ואת הרגשות שלו שגורמים לו להתפרצות עוצמתית כזאת.
    האם חל שינוי בהתנהגויות בתחומים נוספים? האם לאחר שההתפרצות נרגעת הוא מצליח להנות במחציתכם, לשחק ולהנות? האם ישנם מאבקים בתחומים נוספים שאינם קשורים לפרידה ולהתקרבות-מחדש?
    בכל מקרה, אני ממליצה לכם מאוד לפנות לייעוץ ולהדרכה מתאימה, רצוי מאוד במסגרת של טיפול פסיכולוגי דיאדי בליווי הדרכת הורים. מוטב לא לחכות ולדחות את העיניין: ככול שהוא צעיר יותר כך יהיה קל יותר לעזור לו ולכם ולשנות את דפוסי ההתמודדות שלכם ושלו. אוכל לנסות להפנות אתכם למטפל מתאים באיזור המגורים שלכם.
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבנות של פעוט
    גני
    23/05/2010

יש לי תאומים בני שנה ושמונה חודשים. איתי בבית מיום שנולדו. נפגשים עם ילדים, יוצאים כל יום לגני שעשועים. שמחים ובעלי ביטחון עצמי גבוה. לאחרונה אחד מהם מכה או נושך את אחיו כשרוצה צעצוע . קרה גם שהכה אותי. איך מתמודדים עם זה לפני שיהפוך להרגל? האם זה מזג שישאר ואח"כ יהפוך לילד מכה? חוץ מזה בתקופה האחרונה פיתח חרדת נטישה. צורח בלילות, לא ישן כמו שצריך, גם ההרדמה הפכה לסיוט.

לקביעת תור
    סגירה
    עצבנות של פעוט

הוספת תגובה

• חבל שלא עונים. בשביל מה מיועד פורום

גני
    27/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבנות של פעוט

אילנה וינר-ריבקה
    28/05/2010

אמא יקרה
    למרות שאת מתייחסת לאחד התאומים, כדאי שתתייחסי לשניהם כאשר ישנו קונפליקט. מדבריך אני הבנתי כי אחד הוא המכה והנושך והשני? כיצדמגיב? איך הוא מתמוד עם בנו?
    ההיתייחסות צריכה להיות ברורה וחד משמעית - לא מרביצים, לא נושכים, אסור, אסור, אסור. בנוסף, על ההורה ללמוד דרכים חלופיות לביטוי של כעס ותסכול - לא מרביצים, אלא אמרים "אוף, אני רוצה את המשחק!", "די, לא נעים לי.", ועוד. לגבי התאום השני, יש לשקף גם לו את רגשותיו - "אוי אני ממש עצוב, הוא נשך אותי, זה כואב!". תדברי בקול של הילדים, מולם. כך תתני לשניהם כלים להביע את עצמם בצורה מקובלת ובוגרת יותר.
    כאשר לא שמים גבולות ולא אוסרים התנהגויות תוקפניות בגילאים הצעירים, כך הילדים לא לומדים מה נכון ומה לא נכון, מבולבלים ועלולים להגיב בתוקפנות גם בגילאים בוגרים יותר.
    בקשר לשנה, תפרטי יותר מה הקושי וננסה לעזור לך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    דינה
    23/05/2010

התינוקת שלי בת 10 חודשים לא אהבת כשמחליפים לה חיתול/ בגדים ממש בוכה בכי היסטרי למראות שאני מנסה להסביר לה ולדבר איתה ולעשות הכל במהירות אפשרית אך לא בלחץ. לפני כחודש היא התחילה להעמד ומאז היא גם לא יושבת באמבטיה היא תופסת לי בחולצה ולא מסכימה בשום פנים ואופן לרדת למים גם אם מכניסים צעצוע. עד אז אהבה מאוד להתקלח ודווקא לא רצתה לצאת מהמים. כל דבר שאומרים לה לא או לא נותנים לה את מה שהיא רוצה מקבלים בכי היסטרי. להשכיב אותה לפעמים היא נרדמת מיד ולפעמים, בעיקר בערב דורש הרבה מאמץ של ידים וטפיחות ומוזיקה וכמה סיבובים של בכי והרדמה. על אוכל בכלל אין מה לדבר, היא שומרת על הדיאטה מגיל צעיר מאוד של חודשיים בערך. מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• צורך בשליטה אצל תינוקות

אודט בוקאי
    14/06/2010

שלום דינה
    יתכן והצורך של בתך בשליטה נובע מהשינויים ההתפתחותיים המוטוריים שהיא עוברת-מהיותה נייחת להיותה ניידת ושולטת יותר בתנועות גופה. שינויים אלו גוררים אחריהם תובנות לגבי יכולת התינוק להפעיל את סביבתו ולשלוט בה כמו גם את התסכול מאי יכולתו לשלוט.
    יתכן כי מה שאת מתארת קשור למזג סוער יותר של בתך, מה שדורש בהתאם מכם כהורים יתר סבלנות גמישות ובעיקר יצירתיות, אך יתכן כי מדובר בקשיים בוויסות תחושתי שמתבטאים בקושי בהסתגלות לשינויים. על כך תוכלי לקרוא באתר "חושים".
    אגב, למה כוונתך שהיא שומרת על דיאטה מגיל חודשיים?
    בברכה
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי שינה - תינוק בן 8 חוד' מותשת!!
    לינה
    23/05/2010

היי,
    הילד שלי בן כמעט 8 חודשים. בחודשיים האחרונים השינה שלו בלילות הולכת והופכת לפחות ופחות טובה. זה אומר - הוא נרדם בין 20.30 - 21.00 (אחרי אמבטייה, מסאז' ובקבוק מטרנה עם שתי כפות דייסה). לפעמים מתעורר אחרי חצי שעה, שעה ולפעמים ישן ברצף עד 23.00 ואז כשמתעורר מקבל ציצי ונרדם שוב בדרך כלל עד 1.00-2.00. פעם הבאה מתעורר שוב בסביבות 3.00-4.00 ומקבל בדרך כלל שוב ציצי ואז מתעורר כל חצי שעה -שעה עד 5.30-6.00 ואז מתעורר סופית. במהלך היום ישן בדרך כלל שלוש פעמים - בוקר מוקדם (כחצי שעה), בוקר מאוחר(כשעה שעה וחצי) עד צהריים ובצהריים או אחר הצהריים (כשעה, שעה וחצי). בסך הכללי בערך שלוש שעות. דבר נוסף - איננו נרדם באופן עצמאי - או על הידיים תוך נענוע (בעמידה או בישיבה) או בעריסל תוך כדי נענוע. אם חס ושלום מניחים אותו במיטה - ישר בוכה ומתעורר. גם אם אפילו הצלחנו להרדים ולהניח במיטה - כשמתעורר אין מצב שירדם שם בחזרה.
    חייבת לציין שהייתי ממש נגד להשאיר לבכות שירדם לבד וכאלה וזרמתי עם מה שהוא ביקש. כל עוד זה היה פעם פעמיים בלילה - לא הייתה לי בעייה, אבל עקב המצב של ההתעוררויות בלילה אני מותשת. לא יודעת אם זה מפריע גם לו - ביום הוא תינוק שמח ומתפתח כהלכה. אה, ועדיין לא יוצאות לו השיניים.
    יש לי כמה שאלות לאחר התיאור הארוך :) :
    1. האם הלמידה להרדמות עצמאית תפחית את מספר ההתעוררויות בלילה?
    2. אם כן אז איך מלמדים להירדם עצמאית מבלי להשאיר לבכות, אם זה בכלל אפשרי?
    3. האם כדאי להתחיל להתעסק עם זה לפני צמיחת שיניים?
    4. האם זה יועיל לו במשהו או שרק יקל עלי?

הוספת תגובה

• אנא ענו לי בבקשה!!!

לינה
    27/05/2010

הלילות הולכים והופכים ליותר ויותר קשים ואני לא מבינה מה הסיבה! ביום הוא בסדר גמור! אני ממש מותשת, בבקשה ענו לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 8 חודשים - שינה

אילנה וינר-ריבקה
    28/05/2010

לינה שלום רב

בגיל של בנך תינוקות מתחילים להבין שכאש נפרדים מאימא, היא ממשיכה להתקיים אך נפרדת ממנו. ואז הם מרגישים געגועים. בתקופה זאת, התינוקות מתחילים לבכות כאשר אנשים אחרים (שאינם ההורים) לוקחים אותם על הידיים ואפילו מתקרבים אליהם. תופעה זא נורמלת ותקינה ובתקופה זאת לעיתים קרובות ישנו משברון בשינה, התינוק מתעורר מספר פעמים ללא סיבה ברורה.
    כדאי בתקופה זאת לשור על שני עקרונות - 1) להיות אתו, לשדר רוגע ואהבה ולהגיב לבכי ע הרגעתו, 2) לא להישבר, להשאיר את הילד במיטתו ולשדר מסר שאת סומכת שהוא יוכל להיפרד ממך ולישון עד ליום בא.
    תקפת המשבר זה יעבור, אך אם נשברים ומעבירים אותו למיטת ההרוים או מנסים שיטות אחרות כל לילה משהו אחר, סיכוי שיהיו שיבושי שינה בהמשך.

בברכה ולילות שקטים וטובים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה :))

לינה
    29/05/2010

קודם כל תודה - זה מרגיע לדעת שההתעוררויות זה משהו של שלב בגיל וזה יעבור. הפיתרון שאת מציעה זה להחזיר אותו למיטה ולשדר שהוא יכול להירדם ולישון עד היום הבא - הבעייה אצלנו אבל שאין כזה דבר שהוא נרדם בעצמו במיטה. רק על ידי נענוע ומוצץ או ציצי. האמת היא שהחלטנו לפנות לייעוץ שינה כיון שהוא לא מצליח להירדם לבד וממש "נלחם" בשינה. מאוד מאוד קשה להרדים אותו ולפי זה את מבינה שאם קם כמה פעמים בלילה וכל פעם צריך להרגים אותו זה הופך לסיוט.
    בכל מקרה תודה על התגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בפרידה
    תמר
    23/05/2010

שלום
    בני בן שנה וחודש נמצא איתי בבית מהרגע שנולד.
    הוא קשור אליי מאוד, לא יכול להיפרד ממני כלל ועל כן אני ממעטת ביציאותיי.
    לאחרונה נראה שלא מספיק לו שאני נמצאת בסביבתו, הוא ממש "נדבק" אליי, הוא אוחז ברגליי ונגרר אחריי. זה קורה בעיקר בבוקר ובצהריים כשהוא מתעורר מהשינה.
    אני מקדישה לו המון תשומת לב, משחקת איתו, שרה לו, מדברת איתו, מחבקת ומנשקת אותו בלי סוף.
    הוא כמעט ולא מסוגל להיות עם עצמו לבד. הוא חייב שאני אהיה צמודה אליו כל הזמן ואם לא אז הוא רודף אחריי.
    האם זה נורמלי???
    אני מפחדת נורא כי בספטמבר אני מתכוונת להכניס אותו למעון ובטח יהיה לו נורא קשה וטראומטי.
    יש לך המלצות בשבילי???

תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בפרידה

הוספת תגובה

• גם אצלנו זה כך

מתוקה
    23/05/2010

רק ששלי בת שנתיים וחמישה חודשים אומרים שהתנהגות כזו נובעת בדכ' או מוחוסר תשומת לב או מעודף תשומת לב .
    אצלי מה שבטוח זה מעודף תשומת לב ואני לא ממש יודעת את הנושחה להפחתת תשומת הלב אליה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כל כך מבינה אותך...

תמר
    23/05/2010

כנראה זה באמת מעודף תשומת לב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שדילגתם עליי!!!

תמר
    25/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני מוצצים
    תמר
    23/05/2010

שלום
    האם זה נורמלי שבני בן השנה וחודש לוקח שני מוצצים כשאינו רגוע? אחד בפה ואחד ביד ומחליף ביניהם כל הזמן. (במיוחד לפני השינה)

לקביעת תור
    סגירה
    שני מוצצים

הוספת תגובה

• אמצעי הרגעה

מיכל דביר קורן
    07/06/2010

לתמר,
    אני מניחה שבנך לימד את עצמו שיטה להרגעות, ובכן מה בעצם מטריד אותך? יתכן כי ההחלפה הזו מסייעת לו להיכנס למצב רגוע יותר וככזאת היא אכן יעילה עבורו. האם הוא עושה את זה גם בהקשרים נוספים ביום? איזה שיטות נוספות להרגעה עצמית הוא מצא? האם יש דברים נוספים בהתפתחותו שמטרידים אותך? במידה ולא, אני לא חושבת שיש מקום לדאגה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנות שנתיים... הכוונה.
    מיטל
    23/05/2010

שלום רב,

יש לי תאומות בנות שנתיים וחודשיים. אחת מהן יותר פעלתנית. יש לי ויכוח עם בעלי על אופן התנהגות עם הילדה.
    היא נוגעת בדברים בבית שאנו לא מרשים וכל הזמן בודקת אותנו. למשל היא נוגעת בדיוי די ובמערכת שיש על המזנון ובעלי אומר לה אסור לגעת .. והיא שוב נוגעת .. אסור ושוב נוגעת אז הוא לוקח אותה ושם אותה על הספה ואומר לה: עכשיו את תשבי פה עד שתרגעי.... היא כמובן בוכה.. ורוצה לרדת מהספה והוא לא נותן לה לרדת. ושוב מחזיר אותה לספה... והיא שוב צורחת וממורמרת... ושוב מחזיר לספה. ואומר לה את לא תרדי , אבא אומר לא לגעת ואת לא תגעי...עכשיו תשבי פה עד שאגיד לך לרדת.
    אני לא מסכימה עם דרך הענישה הזאת... הילדה הופכת להיות מרדנית יותר ומתוסכלת..ועובדה שזה לא עוזר. אני מסבירה לו שהיא בס"כ בת שנתיים והיא בודקת גבולות וצריך להגיד 20 פעם אסור ולהרחיק אותה מהמזנון או לנסות להסיח את דעתה עם משהו אחר.
    הוא טוען שלא!!! שצריך להעמיד אותה במקום ולתת לה להבין בדרך הזאת שלא נוגעים כי היא כן מבינה.

מה באמת הדרך הנכונה לעשות??? איך נותנים לה להבין שתפסיק לעשות דברים שלא עושים????

הוא גם פיתח את השיטה הזאת גם אם היא מתעצבנת ונותנת לו מכה אז הוא אומר לה לשבת על הספה והיא לא יורדת עד שהיא מבקשת ממנו סליחה. לי זה נראה שזה משפיל את הילדה.
    למרות שהיא בסוף מבקשת סליחה..... בלית ברירה כדי לרדת מהספה.

אשמח להכוונה.

לקביעת תור
    סגירה
    בנות שנתיים... הכוונה.

הוספת תגובה

• תענו לי בבקשהה...

מיטל
    25/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע לא נעניתי???

מיטל
    29/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה עדיין לתשובה....

מיטל
    02/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע לא עונים?

מיטל
    05/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אין תשובה???

מיטל
    13/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצבת גבולות בגיל שנתיים

אודט בוקאי
    14/06/2010

הצבת גבולות היא חיונית ביותר בעיקר בגיל שנתיים, השאלה היא האופן. אני כמוך מתרשמת שהדרישה של בעלך מבתך לשבת על הספה כעונ ש על הנגיעה במזנון אינה באמת מועילה, מאחר שהיא מייצרת תסכול נוסף על האיסור לגעת במזנון. הצורך של בתך לגעת הוא כחלק מחקירה וסקרנות ולכן חשוב לחזק את הצורך הזה אך להפנות אותו למקורות אחרים מותאמים-במזנון אסור לגעת (אגב, האם ברור לכם מה היא מבקשת לעשות שם?לבחור אולי דיוידי שתצפה בו או פשוט לחקות אתכם מכניסים דיוידי למכשיר)-אמירה קצרה ותקיפה בלי הסברים ארוכים או כעסים-בואי נלך ונראה מה יש כאן(מקום אחר), את בטח רוצה לשחק. חשוב לא לראות בהתנהגות שלה כבעלת כוונה שלילית, מה שגורר כעס מיידי, אלא לייחס לה כוונה חיובית ולתמרן אותה לעשייה מותאמת יותר-לא לבודד אותה ולהשאיר אותה עם התסכול והאיסור, אלא לנסות ולעניין אותה בפעילות אחרת-היא זקוקה כנראה יותר מאחותה לעניין וגירויים, ויתכן כי המזג שלה שונה משל אביה ולכן הכעס שלו עליה.
    אם היא פעילה כדאי לנתב זאת ליציאה תדירה יותר לגן שעשועים, לפעילות משותפת בבית בעלת אופי מוטורי(משחק בכדור), וכו'. אני מניחה כי באופן בלתי מודע יש השוואה בין התאומות וציפייה שינהגו באותה צורה וכאשר זה לא קורה-מופיעה אכזבה בשל השונות ביניהן. אם מצב זה יימשך אני ממליצה לך לבעלך לפנות לייעווץ על מנת להגביר מודעות לסוגיה זו כמו לתת לכם כלים כיצד להתמודד עם פעוטה פעילה במיוחד
    בברכה
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היעדר אב
    איה
    23/05/2010

שלום, אני חד הורית
    בני בן השנה גדל בסביבה נשית בעיקרה (סבתא, דודות, מטפלות בגן ...) הוא רואה אותי מתלבשת, מתאפרת, וכיו"ב. מה יכולה/עלולה להיות ההשפעה של זה עליו בהמשך ? היכן אוכל למצוא על כך חומר כתוב ?

לקביעת תור
    סגירה
    היעדר אב

הוספת תגובה

• העדר אב

מיכל דביר קורן
    07/06/2010

שלום איה,
    אני חושבת שעיקר ההשפעה של נסיבות החיים הללו על בנך אינה מהסיטואציות בהן הוא רואה אותך מתלבשת ומתאפרת, אלא מהעובדה שחסרה דמות שעושה את כל ההתארגנות באופן אחר, שונה, ומקנה לו בכך אפשרות טבעית ובריאה להתרחקות ממך. בנוסף, תחושת החיסרון שקיימת אצלך: העדר בשותפות, קושי בהתנהלות לבד ועוד, היא זו שמשפיעה יותר על המרחב המשפחתי שלו ופחות העובדה שהסביבה היא חד-מינית.
    ישנה ספרות עניפה מאוד על ילדים שגדלים עם הורה אחד (בעצם הילד הוא חד-הורי ולא ההורה...), ואני ממליצה לך לנסות לחפש אולי קבוצת תמיכה או קבוצה טיפולית עבור נשים שמגדלות תינוקות לבדן באיזור מגורייך. לעיתים קרובות שירותי הרווחה העירוניים מפעילים קבוצות כאלה וזוהי תרומה משמעותית ביותר עבור אימהות לתינוקות צעירים.
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי היסטרי במתן אינהלציה
    לילך
    22/05/2010

שלום. בני בן שנה ורבע ומגיל 4-5 חודשים עושה אינהלציה על בסיס של בערך אחת לחודשיים.
    למעט בפעם הראשונה בה הוא נבהל קצת, הוא קיבל את זה תמיד ממש בשמחה ומקסימום איבד קצת את סבלנותו לקראת הסוף.
    אתמול, התחלנו סבב נוסף. בפעם הראשונה הוא קיבל את זה יפה, אולם מהפעם השניה, כאשר ניסיתי לעשות לו את זה מתוך שינה (שזה שיגרתי לחלוטין אצלנו) הוא הגיב ממש בבכי היסטרי. כיוון שזה היה מתוך שינה, ריחמתי עליו והפסקתי, אולם היום הוא גם כן נכנס להיסטריה ישר מההתחלה והיה צריך להחזיקו בכוח ע"מ שלא יזוז.
    מחר אני שוב צריכה לעשות לו את האינהלציה ואני מאוד מוטרדת האם להמשיך עם זה בכלל. בני הוא הילד הכי רגוע שיש בעולם והתגובה הזו מאוד מדאיגה אותי בהיבט הפסיכולוגי של השפעות לטווח הפחות מיידי. בטווח המיידי אני יכולה להתמודד עם זה, אבל המחשבה שאני גורמת לו אולי לאיזושהי טראומה מסויימת לעתיד היא בלתי נסבלת מבחינתי.
    אשמח לקבל חוות דעת מקצועית והמלצה כיצד עליי להמשיך.
    תודה מראש, לילך

לקביעת תור
    סגירה
    בכי היסטרי במתן אינהלציה

הוספת תגובה

• תגובה לטיפול רפואי

מיכל דביר קורן
    27/05/2010

שלום לילך,
    למרות שיתכן כי זה נוח יותר לעשות מגוון של פרוצדורות לילד כשהוא ישן, אני חושבת שזה לא נכון לטווח הארוך ואף פוגע באמון שלו. לצערנו, הוא זקוק לטיפולים האלה, טורדניים ככול שיהיו, אבל בהנחה שאת שלמה עם ההחלטה לתת את הטיפול, הרי שעלייך להתגבר על הקושי ולשתף אותו בתהליך. הוא צריך לדעת מה עומד לקרות, מתי ובאיזה אופן. נסי להכין אותו לקראת זה, להפוך את זה למצחיק ומשעשע, להמציא שמות שיתארו את המכשיר והסיטואציה, להפוך את הרגע הלא-נעים הזה לנסבל ביותר שניתן, אולם אל תעשי זאת מבלי להכין אותו מראש: זו חוויה חודרנית ומבלבלת, והוא צריך ללמוד לסמוך עלייך שתקחי בחשבון את רגשותיו ואת נקודת המבט שלו על מנת לפתח אמון בך ובכלל. נסי להתייחס אל זה כמו שמציבים גבול לא נעים והוא מגיב בבכי: הרי לא תאפשרי אכילת ממתקים מופרזת גם אם הוא מאוד בוכה ומתעקש, נכון? באותו האופן, נסי להסביר את מה שאת עומדת לעשות ואת הסיבה ונסי לעשות זאת באופן מוחשי ככול הניתן. גם אם הוא לא מדבר, בהנחה שמדובר בפעוט מפותח כפי גילו הוא בוודאי יכול להבין.
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה