פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות באכילה
    מיכל
    08/05/2010

בתי בת שנה וארבעה חודשים. היא תינוקת בריאה ופעילה. בחודשים הראשונים סבלה מרפולוקס, שעבר עם הזמן. כיום אנחנו מודאגים, מאחר שהיא לא אוהבת מאכלים רבים וגם את מה שהיא אוהבת היא אוכלת בצורה של חיתוך לחתיכות קטנות והוצאה של חלק מהאוכל מהפה, כך שלא ברור כמה באמת היא מכניסה ובולעת. לעיתים יש תקופות שהיא אוכלת ומנסה קצת יותר, אבל רוב הזמן המצב מתסכל.
    כך יוצא שחלק גדול מהאוכל שהיא אוכלת במהלך היום בנוי, בסופו של דבר, בעיקר על פורמולה בתוספת דייסה.
    בסביבות גיל שנה התייעצנו עם הרופאה ותשובתה היתה שצריך סבלנות, שנמשיך לנסות ולתת לה מאכלים שונים בלי להתייאש, וכי יש ילדים שלוקח להם זמן עד שהם אוכלים אוכל מוצק בצורה סדירה ומגוונת.
    הזמן עבר ואנחנו שוב מודאגים ומתוסכלים. חשוב אולי לציין שם שמדובר בילדה שנמצאת באחוזון נמוך הן בגובה והן במשקל, אם כי היא שומרת על האחוזונים מאז היותה תינוקת.
    נשמח לקבל עצה/הכוונה.

תודה, מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות באכילה

הוספת תגובה

• בעיות באכילה

מיכל
    14/05/2010

עדין לא קיבלתי תגובה.
    אשמח להתייחסות לבעיה שציינתי.
    תודה, מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה!!

מיכל
    19/05/2010

אשמח אם תענו לי!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ותודה
    123
    07/05/2010

האם יש טעם להרגיל לפרידה מההורים לכמה שעות עד יום שלם לקראת כניסה לגן בגיל שנה ושלושה חודשים ?

ובבוא העת, איך לעשות בגן תהליך פרידה נכון ? כמה ימים וכמה שעות כל פעם. הגננת אמרה שזה גמיש ותלוי בי

לקביעת תור
    סגירה
    שלום ותודה

הוספת תגובה

• מקפיצה

123
    10/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה מהילד

אילנה וינר-ריבקה
    14/05/2010

שלום רב
    לשאלה הראשונה - כן, כדאי לפני הכניסה לגן לתרגל את הפרידה מההורים במקום מוכר, כגון בית סבא וסבתא, קודם כל כדי להכיר את תגובות הילד במצבי פרידה וגם כדי להכיר את עצכם כהורים במצב הפרידה. האם אתם נלחצים מהבכי, האם קשה לכם להיפרד ממנו האם אתם סומכים על המבוגר שנשאר איתו שהוא ידע להרגיע ולטפל בו נכון?

לשאלה השנייה אין מתכון אחיד ומתאים לכולם. כדאי שתתייעצי עם הגננת, מנהל הגן כיצד היא רגילה לעשות את הפרידה ותהליך ההסתגלות, זה נהדר שקיימת גמו\ישות, אך אולי יש טעם שתגידי לגננת שאת רוצה שהיא תעזור לך לחשוב מתי לשאיר אותו לבד ולכמה שעות. שיהיה תלוי בתגובות הילד וליכולות שלך לסמוך על הצוות המטפל בגן. ולעיתים מדובר בתהליך של שבוע, ימים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך גמילה ביוזמת הורים
    אימא
    07/05/2010

שלום!
    בני בן שנתיים ו 4 חודשים נמצא איתי בבית. ילד מפותח, וורבלי מאוד.
    למרות שמצידו לא הייתה שום התעניינות בנושא לפני 4 ימים התחלנו תהליך גמילה.
    בבית הוא לובש תחתונים ואני מזכירה לו כל חצי שעה בערך לעשות פיפי.
    הוא די משתף פעולה, לא מתעצבן ולא מתנגד. לפעמים מפספסים בין לבין. וזה בסדר.
    עדיין לא אומר בעצמו כשהוא צריך פיפי. ואני מבינה שזה לוקח זמן.
    כשאנחנו יוצאים החוצה אני עדיין מלבישה לו טיטול.
    האם אני לא משבשת את התהליך בכך שבבית הוא עם תחתונים ובחוץ עדיין לא. האם זה יכול להיות מבלבל לילד?
    ושאלה נוספת : כשאני מציעה ומזכירה לו לעשות פיפי כל חצי שעה מה הוא בעצם הראיון שמאחורי? שהוא לא יפספס? הרי לא עושים פיפי כל חצי שעה וזה לא מה שאני מנסה ללמד אותו.
    מתי מתחילים לעשות מרווחים יותר גדולים?
    סליחה על השאלות , צריכה קצת הסבר והכוונה בנושא.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תהליך גמילה ביוזמת הורים

הוספת תגובה

• מבקשת התייחסות. תודה!

אימא
    09/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרגתיות בגמילה

אודט בוקאי
    21/05/2010

שלום לאמא
    כל מה שתארת עד כה מתאר תהליך גמילה נורמטיבי, הן מבחינת האחריות שלך כהורה להוביל את התהליך, והן מבחינת שיתוף הפעולה של בנך-ונשמע שאתם בהחלט בדרך הנכונה!
    מבחינת הבלבול, אכן מומלץ ללכת עם הורדת החיתול "עד הסוף", על מנת לאפשר תהליך למידה יעיל, למעט בשעת שינה בצהריים או בלילה. לגבי יציאה מהבית, בימים הראשונים מומלץ ככל שניתן להשאר סביב הבית ולא לצאת לנסיעות ארוכות או לשהות במקום שאין בו שירותים. אם בכל אופן יש נ סיעות ארוכות הכרחיות, אפשר גם להצטייד החיתול לפני הנסיעה, מאחר שלא בטיחותי לעצור בצידי הדרך לפיפי/קקי. בהמשך, כשיוצאים מהבית לגינה או לחברים, מומלץ לא להלביש חיתול, לשהות שהייה לא ארוכה, ולהצטייד במגבונים ובגדים עודפים. הגינה יכולה להיות דווקא הזדמנות טובה לעשות פיפי בטבע, ליד עץ צדדי. חשוב לא לשדר לילד שקרתה קטסטרופה אם היה פספוס מחוץ לבית-למשל לא למהר לחזור הבייתה בעקבות פספוס. אם הולכים לחברים, כדאי לציין מראש שאתם בגמילה ויתכנו פספוסים, ואז למשל להמנע מלהושיב את הילד על ספות או מיטות. חברים קרובים ודאי יגלו הבנה לפספוסים, כל השאר תלוי במידת הסובלנות שלכם לתהליך.
    לגבי מידת האחריות, ברגע שתרגישי שכמות ההצלחות עולה על כמות הפספוסים, זה הזמן לרווח את התזכורות ולאפשר גם לילד לקחת חלק מהאחריות באופן הדרגתי. שהרי הפספוסים הם חלק משמעותי בדרך ללמידה.
    בהצלחה!
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שבוכה בלילות מתוך שינה
    חלי
    06/05/2010

בת שנה ותשעה חודשים החלה לפני כשבוע גן. מאז החלה לבכות מתוך שינה בלילה צועקת מתוך שינה אמא, אבא, סבתא, סבא . בוכה לכמה שניות. שינה מאוד לא רגועה . מה יכולה להיות הסיבה.
    בגן היא לא בוכה נפרדת די בקלות.
    היא קצת משתעלת ומצוננת אבל זה מעולם לא היה גם כשהייתה חולה בעבר.

הוספת תגובה

• תינוקת שכובה מתוך שינה

אילנה וינר-ריבקה
    06/05/2010

יתכן והבכי אינו קשור לתהליך ההסתגלות. ממה שהבנתי מדבריך היא בוכה ונרגעת לבדה וממשיכה לישון. אם הילדה בסדר בשעות היום, אם כאשר את לוקחת אותה מהפעוטון היא שמחה ורגועה, אין סיבה לדאגה. גם אם הבכי קשור לתהליך ההסתגלות, בגילה זה נורמאלי לחלוטין שהיא תהיה רגישה יותר ותראה זאת בהתנהגותה.

בברכה,
    אילנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחרותית בת 4.5
    ענת
    05/05/2010

שלום רב,
    יש לי בת בת 4.5, היא ילדה מדהימה מאוד חכמה, מצחיקה, תמיד עוזרת. בזמן אחרון היא התחילה להיות מאוד תחרותית - בהגזמה.
    היא נעלבת מאוד בקלות. היא בוכה שהיא מפסידה, - אנחנו מנסים להסביר שלפעמים מנצחים ולפעמים מנצחים- כל הסיפור , אבל זה לא ממש עוזר.
    היא כועסת, מתעצבנת בלי סיבה, היא יכולה ללכת מהגן לראות מישהו רץ ולרוץ איתו (לא חשוב שהיא לא מכירה את הילד שהיא רצה אחריו).
    או שחבר בא אליה הביתה והיא משטלת על המשחק,
    בבקשה איך אפשר לאזן ולהסביר לה

לקביעת תור
    סגירה
    תחרותית בת 4.5

הוספת תגובה

• תחרותית

אילנה וינר-ריבקה
    06/05/2010

ביתך ערנית יותר לקודים חברתיים ובגילה יש ילדים שמגלים את התחרות. יתכן גם שזה ביטוי של דימוי עצמי שלילי, ושביתך רוצה להוכיח לעצמה שהיא שווה ולכן משווה את עצמה עם אחרים באופן מוגזם ולא מתאים מבחינה חברתית.
    אני מציעה שתנסו לשחזר מתי התנהגות זאת התחילה, איך אתם מגדירים אותה מבחינת האופי, איך היא הייתה לפני שההתנהגות התחרותית התחילה?
    אם תרגישו צורך, תפנו לייעוץ מקועי מעמיק יותר. אולי פסיכולוגית הגן יכולה לעזור.

בנתיים כדאי להמשיך עם דרכיכם - לא לעורר יותר תחרותיות, להעריך ולהתפעל מדברים טובים שהיא עושה ולנסות להרגיעה כאשר היא במצוקה ונעלבת מכך שהפסידה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם בני בן השנה וחצי
    יוליה
    05/05/2010

שלום לכן אמהות יקרות
    רציתי לבדוק אם מישהי מכן תוכל לייעץ לי עם בני בן השנה וחצי
    מאז שהוא היה פיצי הוא לא אהב לנסוע באוטו / עגלה כל נסיעה שכזו הייתה מלווה בצרחות
    ובבכי רב שיכול להוציא מהדעת ....
    הייתי בטוחה שתופעה זו תחלוף אך כיום שהוא כבר גדל הוא עדיין נכנס להתקף בכי ולא ניתן
    להרגיע אותו .....
    אני ממש אשמח לטיפים מה עושים ?!?! כשאני צריכה לנסוע איתו לבד ברכב זה פשוט סיוט שלא נגמר

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עם בני בן השנה וחצי

הוספת תגובה

• נסיעה באוטו

אילנה וינר-ריבקה
    06/05/2010

שלום רב

יתכן ובנך רגיש לתנועות, האם ישנן רגישויות לסוגי מגע שונים בנוסף? כגון מגע עם מאכלים מסויימים, מרכמים וחומרים שונים.
    ישנם תינוקות שסובלים מרגישות יתרה לתנועות. כאשר גדלים הם נמנעים מהתנסויות במרחב כגון נדנדות. כדאי להתייעץ עם פיזיותרפיסטית או מרפאה בעיסוק מומחית בגיל הרך ומומחית בקשיים חתושתיים.

אם תצטרכי הפנייה אשמח לעזור

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפים להעסקת מטפלת
    נועה
    05/05/2010

שלום לכולם,
    שמי נועה, אמא ליובל בן 3.5 חודשים. אני כרגע בחופשת לידה ומתכוונת לחזור לעבודה באוגוסט-ספטמבר.
    חברה המליצה לי על מטפלת בעלת שנים של נסיון ואנחנו נפגשים איתה מחר. אני די חוששת מהמעמד - גם בכלל מהרעיון של להשאיר את יובל עם אשה זרה וגם מזה שלא אשאל את השאלות הנכונות.
    אני אשמח מאוד לקבל טיפים לדברים שאינם מובנים מאליו שכדאי לסגור עם המטפלת (כמובן שלא מדובר על דברים כמו שעות העבודה שלה). בנוסף, אם מישהו יודע כמה מקובל לטפל למטפלת לתינוק אצלנו בבית בגני תקוה, אני אשמח לשמוע.
    ועוד דבר - בעלי עובד כצלם וידאו בהפקות בטלויזיה ולכן שעות העבודה שלו מאד משתנות. ברב השבועות יש יום בשבוע שהוא נמצא בבית וקורה שהוא מסיים מוקדם מאד או מתחיל מאד מאוחר. האם מקובל/אפשר לבקש מהמטפלת שבימים כאלה לא תעבוד/תסיים מוקדם/תתחיל מאוחר?
    תודה רבה,
    נועה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפים להעסקת מטפלת

הוספת תגובה

• העסקת מטפלת

אילנה וינר-ריבקה
    08/05/2010

נועה שלום רב

אני מצטערת על עיכוב התגובה.

אשמח אם תשתף אותנו בחווית הפגישה עם המטפלת ואם עדיין רלונטי נשתדל לעזור לך.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפות של פחד בילד בן שנתיים
    אושרית
    05/05/2010

שלום
    שמי אושרית אמא לאורי בן השנתיים ולזוהר תינוק חדש בן חודש .
    בזמן האחרון אורי בן השנתיים נתקף באמצע היום בפחד שמתבטא בכך שהוא תופס בי או באביו ולא עוזב מחזיק בנו ביד או בבגד ומתלווה אלינו, כאלו מפחד להישאר לבד.
    זה יכול לקרוא סתם באמצע היום או כשהוא מוצא את עצמו לבד בחדר ושומע איזה רעש מבחוץ אז הוא רץ אלינו בבהלה .
    כשהוא נתפס בי אני מסבירה לו שאמא לא הולכת לשום מקום , מחבקת אותו , או יוצרת מגע איתו במשחק בכדי להסיח את דעתו מהפחד .
    אציין שמאז שהוא נולד הוא ישן איתנו במיטה ועכשיו כשזוהר נולד קניתי לו מיטת ילדים שבהתחלה ישן איתו אביו כמה ימים ואז לילה אחד הוא ישן לבד וקם בבכי באמצע הלילה באותו לילה הבאתי אותו לישון שוב בחדר אך מאז אביו ישן איתו במיטת ילדים .
    קודם כל אני מאד אני מאד דואגת לו בנוגע לפחד שהוא נתקף האם יש דרך לטפלאו שזה יעבור לבד ועד כמה צריך להתייחס לזה ?
    ודבר שני חשבתי להעביר אותו לישון שוב איתנו במיטה כי ההפרדת כוחות הזאת לא מוצאת חן בעניי ואז כשזוהר יגדל קצת להעביר את שניהם יחד לחדר ילדים אך מצד שני אני מפחדת שזה צעד אחד אחורה ומה גם שזוהר קם בלילה בוכה ומעיר את אורי כך שהשינה שלו נפגעת
    אודה לכם מאד על העזרה

הוספת תגובה

• תענו לי בבקשה

אושרית
    08/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אין ביכולתכם לענות לי תגידו לי

אושרית
    10/05/2010

אל תתנו לי לחכות לחינם לתגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אושרית

אודט בוקאי
    17/05/2010

ראשית מזל טוב להצטרפות חבר חדש למשפחתכם!
    ללא ספק אורי מבטא כעת צורך מוגבר יותר בנוכחותכם, משנולד לו אח, הוא מבין שיכולת השליטה שלו בכם ובאמצעותכם, בעולם הסובב אותו-ירדה באופן משמעותי-מעין התחלה של הכרה בנפרדות שלו מכם. מאחר שאת מתארת אותו כילד שעטפתם אותו לפני שנולד אחיו התינוק-ישן אתכם במיטה וכו'..הוא נוטה לחוש חוסר אונים כשאינכם פיזית לצידו.
    המטרה שלכם בשלב זה היא להגביר כמה שיותר את היכולת שלו לסמוך על עצמו ובכך תעצימו את תחושת הקומפיטנטיות שלו-לכן, אני מממליצה במפורש לא להחזירו לישון אתכם-מה שישדר עבורו מסר -אתה לא יכול להסתדר עדיין לבד, אנחנו נגן עלייך-זה ההיפך מלחזק אותו. אגב, האם הוא במסגרת גנית כלשהי? אם לא-זה הזמן לשלבו במסגרת באופן הדרגתי (חצי יום, מעט ילדים וכו'..) על מנת להגביר את היכולת שלו ללמוד לסמוך על כוחותיו. עודדו אותו בכל פעילות במהלך היום לעצמאות-והכי חשוב-בהדרגה ולא בבת אחת. העצימו את יכולותיו מול חוסר האונים של אחיו התינוק-הוא לא יכול לאכול לבד לכן ישן איתנו וכו'.. אתה כבר בוגר, אוכל לבד, שותה לבד וכו'..
    הליווי של בעלך בחדרו של אורי הוא נכון, אך שימו לב שהליווי לא יהיה פיזי וקונקרטי-שיהיה נוכח בחדרו אך לא במיטתו-אפשרו לאורי ללמוד להרדם בכוחות עצמו-עם מוצץ/דובי/קלטת/כל חפץ מעבר שהו-ללא תלות ישירה בגופכם.
    בהצלחה
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגרסיות וכעסים אצל בת שנה וחמש
    טיפטיפ
    03/05/2010

שלום רב,
    בתי בת השנה וחמשה חודשים מזה כמה חודשים קורה מדי פעם שהיא מתוסכלת כשהיא מנסה לעשות משהו וזה לא מצליח לה כמו, לשבת בכיסא, להגיע לצעצוע/מוצץ וכו' ומתחילה לזרוק דברים בחוזקה. כמו כן לפעמים אף צובטת ומכה אותנו ההורים כאשר משהו לא מוצא חן בעניה.
    יש לציין שהיא בת יחידה. אני מניחה שאנחנו מפנקים אותי יתר על המידה אולי מכאן נובעת הבעיה?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• אגרסיות וכעסים

אילנה וינר-ריבקה
    08/05/2010

בגיל שנה וחמישה חודישם ביתך זקוקה להמון הכוונה ותיווך שלכם ההורים על מנת לווסת את רגשותיה והתנהגותה. היבטוי של התיסכול באופן אגרסיבי אינו בעייתי. להיפך, זה נורמאלי ומובן. לביתך עדיין אין מספיק כילים חלופיים, כגון יכולת להביע רגשות באוםן מילולי על מנת להוציא ארגסיות, לכן, היא מראה את תסכול דרך התנהגותה הנסערת.
    עליכם ההורים תפקיד חשוב ביותר - מצד אחד לאסור בתוקף שהיא תרביץ לכם ומו זמנית להעניק לה כילים מילוליים יותר על מנת להביע את עצמה. בשלב הראשון אתם אומרים בשמה "אוף! אני כועסת מאד! לא הצלחתי לשבת על הכיסא כמו שרציתי!" או "אני נעלבתי כי אמא אמרה שאני לא יכולה לגעת במחבש!". הליווי הפיזי מאד חשוב, תהיו לידה, תבדקו אם מגע יכול לעזור או להיפך האם היא זקוקה למרחב פיזי. תגידו שהיא מאד כועסת ושאתם מבינים למה ותכוונו אותה כיצד להביע את עצמה בפעם הבאה. כדאי להימנע משאלות כגון "למה את כועסת?" שאלות אלו עלולות לבלבל עוד יותר את הילדה שבעצמה לרוב כבר שכחה את סיבת הכעס והתסכול.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחצי שלא יודעת מזה "לא"
    סיון
    03/05/2010

שלום רב,
    אני אמא לילדה בת שנה וחצי ולתינוקת בת חצי שנה, לפני כחצי שנה ילדתי, עברנו לבית חדש, בתי הגדולה נכנסה לגן... עברנו המון שינויים, מאז בתי הגדולה הפסיקה לאכול כל דבר (לפני כן הייתה רוצה לטעום מהכל), רוצה לאכול רק פתיתים ומקרונים בנוסף אוכלת מרק ירקות טחון, עושה דברים דווקא, לא יודעת לקבל "לא" והכי חשוב מרביצה לאחותה הקטנה ולכל ילד שמנסה להיות בקירבתה.
    מה אפשר לעשות? היא לא יודעת עדיין לדבר כדי שאוכל לשאול אותה שאלות, עכשיו התחילה ללכת עדיין לא יציבה
    בנוסף יש לנו טקס בהאכלה של הבקבוק: יש לה 2 מוצצים ביד, מוצצת אחד אחרי השני מוציאה ומבקשת בקבוק, אני מאכילה אותה כמה לגימות ולאחר מכן שבה למצוץ את המוצצים אחר השני ושוב פעם מוציאה כדי שאכניס לה את הבקבוק, עד שמסיימת ומסתובבת והולכת לישון, יש לציין שניסיתי לתת לה לבד את הבקבוק אך היא לוקחת כמה לגימות ואז זורקת את הבקבוק, מה ניתן לעשות כדי שתאכל לבד?
    תודה מראש
    סיון

הוספת תגובה

• מקפיצה

סיון
    07/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה באתר?

סיון
    10/05/2010

כמה פעמים צריך להקפיץ עד שמקבלים התייחסות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום סיון

אודט בוקאי
    17/05/2010

כמו שציינת, אכן עברתם בחצי השנה האחרונה שינויים משמעותיים במשפחה, ותגובותיה של בתך לשינויים אלו מעידות על צורך רב בשליטה בחייה(טקסים, המנעות מאכילת מגוון מאכלים, רצון שתאכילי אותה למרות שמסוגלת בעצמה..). עם זאת, עולה גם שאלה לגבי מידת ההתאמה שלה לשלב ההתפתחותי של גיל שנה וחצי-טרם מדברת(אמורה להתבטא בשלב זה במילים בודדות) וזה עתה החלה ללכת (לא בהכרח מוגדר כאיחור, אך בהחלט בקצה טווח הנורמה). העובדה שבתך מרביצה לאחותה התינוקת מן הסתם מובנת (אך ודאי לא מקובלת) על רקע קנאה, עם זאת הפנייה של תוקפנות מצידה לכל ילד שמנסה להיות בקרבתה אינה ברורה ומעלה שאלות.
    אני הייתי ממליצה לך ללכת לייעוץ התפתחותי, גם על מנת לוודא שבתך מתפתחת בהתאם לגילה, וגם על מנת לקבל הדרכה הורית עבורך ועבור בן זוגך, כהורים טריים לתינוקת בוגרת ותינוקת צעירה-אתגר לא פשוט לכל בני הבית ובייחוד לבתך הבכורה.
    בהצלחה
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להיפרד במעון?
    שני
    03/05/2010

מהו תהליך ההסתגלות הנדרש, להבנתך, למעון חדש?

ילדי בן שנה ושמונה חודשים. החלטתי לשים אותו במעון ויצ"ו שקרוב לביתנו.

אני כיום יותר משוכנעת שהוא זקוק לחברה, לגירויים חדשים, לדמויות טיפול אחרות.

כמובן שהוא בוכה כשמגיעים לכיתת המעון. אני סבורה וכך גם ביקשתי מהגננת שלא ילחצו עליי לתת אותו מיד למטפלות וללכת. ביקשתי להיות נוכחת ביום הראשון, ביום השני ולפחות עוד כמה ימים ובטח לא להתחבא ולברוח כשהוא לא רואה אותי.

שאלתי, לפי ראיית עולמך: כמה ימים להיות איתו?
    האם אחרי שלושה-ארבעה ימים להשאיר אותו לבד בלעדי למשך שעה שעתיים ולחזור?
    מהן המילים אותם צריך להגיד לו כשאני הולכת ואיך לעשות את תהליך הפרידה?

תודה
    אמא

לקביעת תור
    סגירה
    איך להיפרד במעון?

הוספת תגובה

• הסתגלות למסגרת גנית חדשה

מיכל דביר קורן
    16/05/2010

שלום שני,
    עבור פעוטות רבים גיל שנה ושמונה הוא מועד מצויין לכניסה למסגרת גנית, הם אכן זקוקים ליותר גירויים ובהדרגה ליותר חברה. כאשר ילד נכנס למסגרת באמצע השנה ישנו יתרון לכניסה הדרגתית טובה כיון שהמסגרת אינה מאופיינת בבכי של תחילה השנה המלווה את כולם, הצוות יותר פנוי לקליטה והאווירה לרוב רגועה יותר. עדיין, לכל ילד קצב שונה ויכולת להסתגלות אחרת. אין מספר ימים מומלץ, אבל חשובה הדרגתיות וחשוב ללוות את התהליך בהרבה תמיכה וקרבה אליו. בהתייעצות עם הצוות תוכלי להחליט כמה זמן הוא יכול כבר להיות בלעדייך, אולי בהתחלה ללא זמני הארוחות והשינה הדורשות יותר שיתוף פעולה מצידו, ובהמשך להיפרד לימים ארוכים יותר. חשוב מאוד להעניק את תחושת הביטחון שאת חוזרת במועד בו סיכמתם ותמיד תמיד להיפרד ולא להיעלם כשהוא אינו רואה!!!
    את מוזמנת לקורא דיונים קודמים ורבים בפורום שלנו אודות הסתגלות למסגרת גנית חדשה.
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כעס של ילדה בת שנתיים וקצת כלפי אמא
    אמא מודאגת
    03/05/2010

שלום
    לאחרונה עברתי ניתוח שמנע ממני לטפל בילדתי במשך כשלושה וחצי חודשים. במהלך התקופה הטיפול השוטף בילדה (החלפות, אמבטיות לקיחה לגן) עבר לאבא. כעת שאני מנסה לחזור להיות "אמא" במשרה מלאה הילדה לא רוצה, מגיבה בבכי וקוראת "אבאב אבא" ולפעמים מרביצה או מתנגדת לחיבוק ממני או הרמה על הידיים. אני מאוד מוטרדת ופגועה מהשתלשלות העיניינים ואיני יודעת איך להחזיר אותה אליי.
    בעיה נוספת היא שלאחרונה היא הגיעה לשלב "הלא לא" והרבה דברים שאני וגם בעלי (אם כי עם בעלי קצת פחות) מנסים לומר לה נתקל בתגובה של לא., כולל: ישיבה על סיר, חזרה הביתה מגן שעשועים, החלפת בגדים רטובים וכו'.
    אני אובדת עצות וכבר בדרך ללכת לייעוץ מקצועי.
    אשמח לפני כן לתגובכן ואודה מאוד אם היא תהיה בהקדם האפשרי
    תודה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• חזרה לשגרה עם פעוטות

מיכל דביר קורן
    16/05/2010

לאמא המודאגת שלום,
    אני מניחה שתקופה מאוד מורכבת ומבלבלת עברה על כולכם: את בוודאי היית טרודה בבריאותך ובמשמעויות הניתוח והריחוק מהבית, בעלך נאלץ לתמוך בך ולהמשיך ל"החזיק" שגרה כרגיל עבור בתך, הן מבחינת התפקוד היומיומי, והן מבחינת היכולת למלא עבורה את הגעגועים אלייך. בתך עצמה נאלצה להתרגל לחסרונך תוך כדי החשש לשלומך שבוודאי ליווה אותה, גם אם לא ידעה דבר על סיבת ההעדרות שלך. כל זה משאיר אותכם כמשפחה עם הצורך להתארגן מחדש כעת בכל המובנים, הן התפקודיים-יומיומיים, והן הנפשיים, בהם כל אחד צריך "להתמקם" במקומו מחדש.
    בתך בתור פעוטה צעירה לא יכולה להבין בדיוק למה אימא הלכה ולמה עכשיו את חוזרת. היא מבטאת בהתנהגותה את הכעס על חסרונך ואת הבלבול הנובע מכך, ולכך נוספת תקופת הרצון לשליטה ולעצמאות המלווה כל פעוט בגילה.
    אני חושבת שתוכלו מאוד להיעזר בליווי מקצועי בתקופה כזו, הן במטרה להבין מה קרה לכל אחד מכם מבחינה רגשית, והן על מנת למצוא כוחות כדי להשיב את הסדר על כנו ולהתחזק כמשפחה. יתכן כי ישנם דברים שיהיה נכון לדחות כעת, למשל, אולי לא כדאי בשלב זה של הסתגלות-מחדש גם לצפות ממנה ללמוד לעשות את צרכיה בסיר, יתכן כי דרישה זו קצת "גדולה" עליה כעת, וכדאי להימנע מהציפיה לכך עד שתתחזקו מעט יותר. מדובר במטלה התפתחותית המחייבת שלווה ושיתוף פעולה ונשמע לי שזה לא הזמן.
    את בעצמך צריכה להתחזק כעת וכדאי מאוד שתהיי מלווה בייעוץ בתקופה זו. אוכל להפנות אותך לגורם מתאים במקום מגורייך.
    בהצלחה רבה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ו-9 חודשים
    חלי
    02/05/2010

עושה בלאגן נוראי בבית. במקום לשחק עם פאזלים היא מעיפה את כל החלקים בכל הבית. זורקת עיתונים. פותחת מגירות מוציאה דברים. היא ממש טרורסיטית קטנה.
    אני מנסה לסדר יחד איתה ומדברת עימה על הסדר אך היא בשלה כאילו לא מבינה.
    היא החלה השבוע גן חדש. האם יכול להיות קשור ? היא תמיד עשתה בלאגן אך לא עד כדי כך ....

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ו-9 חודשים

הוספת תגובה

• התנהגות סוערת

מיכל דביר קורן
    16/05/2010

שלום חלי,
    למרות שאני מניחה כי יש קשר משמעותי בין הכניסה למסגרת הגנית לבין התנהגותה של בתך, מדברייך קשה לדעת עד כמה התנהגות זו גם קשורה למזג שלה, לקצב ולדרישות המופנות כלפיה. האם מדובר בילדה מפותחת כפי גילה? האם לרוב נהנית מלהרכיב פאזלים ולאסוף חפצים? האם מדברת ומבטאת את עצמה? האם מסוגלת להתמיד במשחק אחד לאורך זמן? האם ניתן לדבר איתה על התנהגויותיה בהקשרים אחרים ואז היא כן מבינה? כשאת אומרת "היא תמיד עשתה באלגן" - האם הכוונה שהיא תמיד הייתה ילדה סוערת ועכשיו רק נדמה שהסערה גברה??
    כניסה לגן היא משימה התפתחותית מורכבת ומטלטלת וההשפעה ניכרת כמובן בהתנהגות גם בבית, לא ציינת היכן הייתה קודם, איך נחווה השינוי וכדומה, אבל בתקופות 'מעבר' מעיין אלו, פעמים רבות התנהגויות שהיו בעוצמה מופחתת הופכות להיות עוצמתיות יותר, ויתכן כי בכך מדובר.
    אני מזימנה אותך לקרוא בפורום שלנו דיונים קודמים על תגובות של ילדים למסגרת גנית חדשה, וכן על הבדלים במזג של ילדים. את מוזמנת לשוב ולספר לנו על הסתגלותה ועל האופן בו נראה לך שהיא מקבלת את השינוי.
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת שינה והתנהגות
    מיטל
    02/05/2010

שלום,
    שמי מיטל ואני אמא לילדה בת שנתיים וארבעה חודשים ותינוק בן חצי שנה.
    ביתי בת השנתיים וארבעה חודשים מתעוררת באמצע הלילה בבכי היסטרי , עצבני וממושך מאוד. אנו ניגשים אליה ומנסים להרגיעה: שואלים אם היא רוצה מוצץ, חלב, שמיכה וכו'. לעיתים היא נענית להצעות אך לרוב הבכי נמשך ונמשך. הדבר קורה פעמיים בלילה אחד.
    כמו כן, ביום היא נוטה לבכות הרבה כשהיא מבקשת משהו והיא נענית בסירוב, היא רוקעת ברגליה ובוכה המון וכאשר היא לא נענית היא תמיד תמצא דרך "להוציא" משהו אחר כתחליף.
    ההתארגנות בבוקר לגן גובה מאבקים רבים והתנגדויות: היא מסרבת ללבוש בגדים ורק על ידי הצבת אופציות שונות לבחירה בסופו של דבר הדבר נעשה.
    משיחות שהיו לי אם הגננת שלה היא טוענת ש'היא בסדר' והרבה פעמים מבקשת ללכת לישון.
    אני אם שבסך הכל מציבה גבולות ומעניקה המון חום פיזי ורגשי (ביטויי חיבה ואהבה, חיבוקים ונשיקות חזקות).
    דבר נוסף: אם אני אומרת משהו קורה לא אחת שהיא לא מקשיבה ועושה ההפך. למשל: אם אני מבקשת לא לגעת בכוס הקפה החמה היא נוגעת ומבקשת להשקות אותי בעצמה, אם אני אומרת לא לשכב על אחיה התינוק היא עושה זאת.
    אני מרגישה שהיא ממש מטישה אותנו והכל כל כך קשה איתה.
    אודה לכם על עצתכם,
    אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת שינה והתנהגות

הוספת תגובה

• התנהגות פעוטות

מיכל דביר קורן
    16/05/2010

שלום מיטל,
    ברצוני להתייחס בנפרד לשני החלקים של שאלתך: אני לא חושבת שהתקפי הבכי בלילה, במהלכם קשה להרגיעה, קשורים להתנהגותה במהלך היום. כאשר היא מתעוררת בלילה, סביר שמדובר בהתעוררות מחלום שעדיין אין ביכולתה להבין או להסביר, או בסיבת התעוררות אחרת שלאחריה קשה לה לשוב ולהירדם. במקרה זה כדאי לנסות להרגיעה בדיוק באותו האופן בו תארת: לגשת אליה, להציע לה שתיה (עדיף מים ולא חלב), מוצץ, שמיכה וכו', או כל דבר שעוזר לה להירדם בתחילת הלילה (למשל, דובון אהוב). למרות שחשוב להיות איתה, כדאי להפחית במילים כדי לא "להעיר" אותה לגמריי, ובוודאי לא להדליק את האור או להוציאה ממיטתה, הרעיון הוא לאפשר התרגעות וחזרה לשינה ולא שתרוויח "עוד זמן אימא" באמצע הלילה.
    לא כך הדבר בעיניין התנהגותה במהלך היום: התנהגות זו היא ניסיון של הפגנת שליטה וזו התנהגות אופיינית וטיפוסית ביותר בגילה, ואפילו רצויה. בגילה פעוטות מתאמנים בניסיון לעצמאות, הם נהנים לגלות שרצונותיהם ומחשבותיהם שונים מאלו של ההורים ומנסים לתרגל כך עצמאות. זה תהליך התפתחותי חשוב וחיוני לשם בניית בטחון עצמי ותחושה של השפעה בעולם. א ב ל: מאוד חשוב להחליט על מה מתווכחים ועל מה לא, כדי שמהלך היום שלכם לא יהיה רצוף בריבים ובכעס. לנסות להתגמש היכן שאפשר ולהיות מאוד ברורים ועיקביים בהגבלות ובאיסורים כשצריך. למשל, אפשר לאפשר לה לבחור את בגדיה, אבל לעשות זאת ערב קודם או לתת לה לבחור מבין שתי אפשרויות. לעומת זאת, אין לאפשר לה לתקוף את אחיה בשום אופן! זה גם מסוכן וגם מפחיד מאוד עבורה, למנוע אצלה את התחושה שהיא "הרסנית" או "פוגעת".
    ילדים שונים זה מזה במידת העוצמה בה הם חווים את תקופת העצמאות הזאת, מה שמכונה "גיל שנתיים הנוראי", יתכן כי מדובר בילדה רגישה עם טמפרמנט סוער, שגם מגיבה בדרך הזאת ללידת אחיה.
    נסי לגייס את מירב הסבלנות שיש לך, וגם את ההומור, כי זה לעיתים גם משעשע, ונסי להיעזר עד כמה שניתן במבוגרים נוספים בשעות בהן את נמצאת עם שניהם...
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שבעה חודשים וחצי
    קצת מנוסה...
    02/05/2010

יש לנו ילדה ראשונה מקסימה בת 7 חודשים. מאז שנולדה, בכל רגע בו הייתה ערה ומתעסקת עם עצמה הייתי מרימה אותה או משחקת איתה כי הייתה מרחמת עליה..עכשיו אני "משלמת" את המחיר הכבד על זה. בלילות היא מתעוררת המון פעמים בבכי ונרגעת רק לאחר שאני מניקה אותה ו/או מעבירה אותה למיטתנו. אני משתדלת שלא לעשות זאת אבל אני פשוט עייפה מדי בלילות מכדי לתת לה לבכות ולהתעקש איתה על זה. בימים המצב הוא גם קשה: רק לפני חודש הכנסתי אותה לגן ל-3 פעמים בשבוע (החל מהשבוע נעבור למתכונת מלאה) כך שלא הייתה לה שיגרה קבועה. בימים הראשונים היה ממש מעולה: היא הייתה חוזרת מותשת מהגן, הייתי משחקת איתה, מקלחת, מאכילה וכו' עד שעה תשע בערך שאז היא הייתה הולכת לישון (נכון להיום ולימים שלפני הגן, לפני 23:30-00:00, היא לא הייתה נרדמת בשום אופן). הבעיה היא שבשבועיים האחרונים היא הייתה מאוד חולה ולכן פינקנו אותה קצת יותר מהרגיל ואם היא בכתה בניסיון להגיע למיטתנו, זה היה עובד לה מהר כי לא רציתי להתעקש איתה על זה בזמן מחלה. השבוע היא חזרהלגן ומאז כל אחה"צ היא לא רגועה אלא אם היא על הידיים, היא כל הזמן בוכה עד שמרימים אותה (יכולה לבכות הרבה זמן, לא מתייאשת, גם בגן היא ככה). שאלתי היא, כיצד אני יכולה להקנות לה הרגלים בריאים-שתתרגל לישון רק במיטה שלה ובזמנים נורמליים לילדה בגילה, שתלמד לשחק עם עצמה (בגלל הפינוק הזה היא גם קצת בפיגור מבחינה התפתחותית (התהפכויות וכו')) וכל זאת מבלי לגרום לה לטראומה? אני יודעת שזה כרוך בלא מעט בכי ולילות לבנים, אך איך אני עושה זאת מבלי לגרום לה להרגיש שננטשה?

תודה וסליחה על המגילה... :)

הוספת תגובה

• מקפיצה...

קצת מנוסה...
    05/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 7 חודשים וחצי

אילנה וינר-ריבקה
    06/05/2010

אמא יקרה שלום רב

לפי דבריך את נשמעת עייפה וללא כוחות לשנות את ההרגלים של ביתך. נשמע שאת יודעת שלא כדאי להעביר את ביתך למיטתך, אך את בעצמך טוענת כי מרוב העייפות, את בסופו של דבר עושה זאת.
    אז קודם כל, כדאי שתדעי כי לעיתים תינוקות עוברים משברים קטנים בשינה, של שבוע או מספר שבועות ולאחר מכן, מחוזרים לשיגרתם. קיימים מספר הסברים כגון צמיחת שיניים, או תקופה לקראת קפיצות התפתחותיות ועוד.
    בכל אופן ככל שתצליחי להיות עקבית ולהתגבר על העייפות ולהיות עם ביתך בחדר שלה, לבנות לפני השינה פעילויות שחוזרות על עצמן באופן יומיומי ובאותן השעות, אז סיכוי גדול יותר שביתך תתרגל לחדר שלה ותלמד להירדם לבדה.
    דבר נוסף, התייחסת לעיכוב התפתחותי, אני ממליצה שתפני לרופא הילדים ותבקשי הפנייה להתפתחות הילד כדי שפיזיותרפיסטית תעשה לה הערכה מעמיקה יותר ותשקול טיפול.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה