מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהי "שקדיה"?יערה24/08/2010
שלום רב,
נתקלתי במונח "שקדיה" כתוספת מומלצת לארוחות ביניים לתינוקות.
אודה על הסבר מפורט מהו מוצר זה, ואם ניתן לציין שם מותג מומלץ.
תודה,
יערה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדיה - ממרח שקדים...
נעמי28/08/2010זה טעים , בריא, מתוק...
תהנו ובהצלחה.
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקדייה = ממרח שקדים
נורית קליפר29/08/2010אם את מתלבטת בין 2 סוגים, בחרי את זו עם הכי פחות גרמים של סוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
יערה29/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאותמיכל24/08/2010
שלום,
בתי בת שישה שבועות, ניזונה ממטרנהמגיל שבועיים
בשבועות האחרונים יש לה יציאות כמעט אחרי כל ארוחה, אבל היא פעמים רבות בוכה מאד, מתאמצת, נהיית אדומה כולה בזמן היציאה
יש סיבה לכך? יש דרך כלשהי להקל עליה במתן היציאות? שלא תסבול כל כך?
מעבר לזה, היא בוכה לעיתים גם בזמן האכלה עצמה,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות
נורית קליפר29/08/2010הי מיכל,
מכיוון שהיציאות מלוות בבכי ומאמץ רב, ממליצה להתיעעץ עם רופא הילדים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אפנה אליו.
מיכל29/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון24/08/2010
שלום רב,
אני נוהגת להרתיח קוואקר עם מעט מים עד לעיסה צמיגית למדי ולהוסיף לפירות ואז לטחון.
שאלתי היא, האם ניתן להכין את הדיסה ולשמור במקרר ל-3 ימים (ובכל יום לקחת 1-2 כפיות למנת הפירות)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קירור
נורית קליפר29/08/2010הי שרון,
עדיף שלא, המרקם יהרס במקרר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוף במרקקרן23/08/2010
הבן שלי בן חמישה חודשים וקצת.
התחלנו לתת לו טעימות בגיל 4 חודשים ולאט לאט נאי מגדילה לו את המנות.
אוכל בבוקר פירות (חצי תפוח, חצי אגס, חצי בננה וקצת טחינה) ובצהרים כ-10 כפיות מרק ירקות.
מתי להוסיף עוף?
אמרו לי להוסיף עוף למרק אך לא לטחון אותו בשלב ראשון, רק שיקבל את הטעם - מאיזה גיל? מתי להתחיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן
שרית עטיה-שמואלי29/08/2010את יכולה כבר להוסיף
עדיף בקר או הודו מפני שהם עשירים יותר בברזל יחסית לעוף
הנה מתכון טעים:
מתאים לתקופה בה התינוק כבר טעם מגוון ירקות מבושלים (כל פעם אחד אחר כמובן בנפרד )
בה טנו מוסיפים את הבשר
יש עדיפות לבקר והודו על פני עוף כיוון שמכילים יותר ברזל
מרק הבשר הראשון שלי
מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
(הכמויות למנה אחת)
50 גרם בשר בקר רזה
תפוח אדמה בינוני
75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
¼-½ כפית שמן קנולה
100-150 מ"ל מרק
חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
מבשלים כ5 דקות נוספות
מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה
טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות אוכלאביגיל23/08/2010
שלום
יובל בן 4 וחצי חודשים (גיל מתוקן, כי נולד פג בשבוע 25), שוקל 6290 גרם. הוא אוכל 120 מ"ל מטרנה סנסטיב לארוחה * 5 ארוחות ליום. האם זה מספיק? הוא לא מסכים לעלות בנפח. חוץ מזה הוא לא מקבל שום דבר נוסף.
עדיין לא התחלנו עם מוצקים בגלל ירידה במשקל שהיתה לו לפני כשבועיים (בינתיים הוא חזר לעקומה שלו ואני מתכוונת להתחיל בטעימות בגיל 5 חודשים גיל מתוקן).
תודה
אביגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון
אביגיל29/08/2010שלום
בימים האחרונים יובל אוכל 4 ארוחות ליום (בין 120-150 מ"ל).
האם זה מספיק?
ובכלל מה לוח הזמנים שרצוי לאמץ?
כעת יובל קם בין 05:30-06:00 ואוכל, אח"כ קרוב ל-10:00, 16:00 ו-20:00.
ואז יש בעיה עם הארוחה החמישית, כי הוא נרדם ואני לא רוצה להעיר אותו במיוחד.
עד עכשיו הוא היה קם לבד באמצע הלילה כדי לאכול אבל עכשיו הוא הפסיק לקום בלילה ונראה לי שהוא לא מקבל מספיק אוכל בגלל זה כי הוא לא נותן להעלות את הנפח.
תודה
אביגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביגל
שרית עטיה-שמואלי29/08/2010הי אביגיל
מספיק או לא זה תלוי בהרבה גורמים . בעיקר בעליחה שלו במשקל .
נקודה אחת על העקומה אינה נותנת מספיק מידע
מציע לך לפנות לדיאטנית ילדים דרך קופת החולים לקבלת יעווץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק לתינוקמאיה23/08/2010
שלום,
אני אם לתאומים בני חצי שנה (5 חודשים כרונולוגית), נולדו במשקלים 1790 (בת) ו 2180 (בן) וכעת שוקלים 5300 (בת) ו 6500 (בן). הם עדין קטנים מאד אך המשקל פרופורציוני ואף קצת גבוה ביחס לגובה ולהיקף הראש. ניזונים מהנקה בלבד. שאלתי לגבי צליאק. התחלתי בטעימות לפני כשלושה שבועות וקראתי שכדאי לחשוף אותם לגלוטן בתקופה זו במיוחד על רקע הנקה על מנת להוריד סיכוי לחלות בצליאק. לי יש צליאק שאובחן בגיל שנה וחצי ועד לאבחנתו הייתי תינוקת חולה מאד והגעתי לסף מוות. אני מעוניינת להוריד את הסיכוי למחלה אך מצד שני אינני רוצה שיחלו!!! מה גם שבלתי אפשרי להבחין בין סתם כאב בטן לבין התפרצות המחלה. נוסף על כך מדובר בתינוקות קטנים ביחס לגילם.האם גם במקרה זה (אם חולה בצליאק) עדין מומלץ לחשוף לגלוטן בשלב כה מוקדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק
נורית קליפר23/08/2010הי מאיה,
מאד ממליצה להתייעץ עם רופא ילדים ולחשוף אותם או לא לפי המלצתו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בשר לתינוקתניקולי22/08/2010
הי,
בתי בת 7 חודשים בקרוב. באחוזון 90% מבחינת גובה ומשקל.אוכלת 2 ארוחות מוצקים. מרק+עוף וארוחהשנייה פירות. הכמות בערך 200 מ"ל. בנוסף שלוש ארוחות תמ"ל בערך 180 מ"ל.
עד עכשיו הוספתי שוקי עוף למרק ואני רוצה לעבור להודו. הבנתי שהודו נקבה מומלץ ורציתי לשאול מה הכמות הנדרשת למרק הכולל 7 מנות (מכינה מראש לשבוע).
כמה גרם? כמו כן רציתי לדעת מה כמות הקטניות (עדשים אדומות/אורז/אפונה). שיש להוסיף למרק . כמה כפות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקולי
שרית עטיה-שמואלי03/09/2010
הי
לבקר ולהודו יתרון לעומת העוף ,הם עשירים יותר בברזל
חשבתי כמות של כ 50 גרם בשר ליום.
כף /שתיים קטניות למנה
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי בשר לתינוקות
נעמי ברזילי-תאני05/09/2010כמות הבשר המומלצת לארוחה בגיל זה הן 30 גר' . בשר ההודו המומלץ הוא שווארמה נקבה - חלק זה עשיר יותר בברזל. הכוונה היא לכמות לאחר בישול מהסיבה שהבשר מאבד ממשקלו לאחר הבישול. לכן, הייתי ממליצה לך לשקול אותו פעם אחת לאחר הבישול בכדי לקבל אומדן כמותי. ו- כ-2-3 כפות של דגנים/קיטניות לארוחה . במידה ואת מבשלת לשבוע ימים תכפילי כמות זאת ב-7.
דרך אגב, אורז אינו נחשב לקטניה אלא לדגן ובמידה ואת משלבת אותו עם קטניה כגון :עדשים/אפונה/חומוס את מקבלת ארוחה מלאה בהרכבה ואז את יכולה לוותר על תוספת הבשר ארוחה כזו מומלצת 1-2 פעמיים בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף חלב פרה או תמ"ל?שרון22/08/2010
שלום,
כיום אני מניקה את בני על פי דרישה במהלך היום בנוסף אוכל מנת פרי, מרק ירקות ולעיתים גם יוגורט/גבינה.
שאלתי היא, האם כדאי בגיל שנה לעבור לתמ"ל או לחלב פרה במקום חלב אם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב
נורית קליפר23/08/2010הי שרון,
לתינוק שגדל ומתפתח כמצופה ואוכל אוכל מזין ומגוון, אין צורך בתמ"ל אחרי גיל שנה. לגבי הנקה, כמובן שתלוי ברצונך להמשיך להניק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיםליאן22/08/2010
שלום,
ביתי בת אוטוטו 5 חודשים. התחלתי לה עם טעימות לפני כחודש והיא מקבלת את זה בתיאבון ובכיף גדול. כרגע היא אוכלת 3 פעמים ביום - פירות מרוסקים, ירקות מרוסקים עם עוף ודייסה - בכמות שמחליפה כחצי מכמות התמ"ל אליה היא רגילה (אני מתחילה עם בקבוק ועוברת למחית/ דייסה).
הבעייה היא שהיא לא מוכנה לשתות מים... לא לפני האוכל, לא אחרי האוכל, לא בין הארוחות... לא בכוס אימון/ בקבוק קטן/ בקבוק צבעוני... אם אני מצליחה לעשות עליה מניפולציות שתשתה כמה שלוקים ("תראי את אמא שותה מים..מממ.. איזה כיף לאמא...) זה גורם לה לפלוט.
מקריאה בפורום הבנתי שלא מומלץ להרגיל לתה או מיצים אבל מצד שני נורא נורא חם, הצואה שלה הפכה יותר כהה ומוצקה והיא פשוט לא שותה מים... הייתכן שכמות הנוזלים שהיא עדיין מקבלת מהתמ"ל מספיקה לה? אם לא, ואני חושדת שלא, מה אפשר לעשות כדי שתשתה יותר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה נוספת
ליאן22/08/2010חשוב לציין שמבחינת שתן, נראה לי שהיא כרגיל, כלומר החיתול שלה כמעט תמיד רטוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה, דולגתי...
ליאן24/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה מראשמיכל22/08/2010
- שלום ,
מה ההבדל ביו האכלה להאבסה והאם מותר לעשות שמוש במניפולציות לצורך האכלה
של בת 9 ח'
האם האבסה גורמת לתינוק - ילד שמן או בעל הפרעת אכילה כבוגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותם
שרית עטיה-שמואלי22/08/2010הי רותם
למה את מתכוונת בהאבסה .
אשמח אם תפרטי יותר. כדי שנוכל לענות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן -
מיכל23/08/2010קשה להגדיר - אבל האכלה מעבר למה שהתינוק רוצה, שלעתים מתברר שאפשר להאכיל אותו הרבה יותר מנקודת ההפסקה שלו- כשמדובר בתינוק פעיל חשוב להאכיל הרבה כדי לא ליצור רזון. אבל היכן הגבול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימות בגיל 4 חודשיםטלי21/08/2010
הבן שלי בן 4 חודשים, היום ניסינו לתת לו קצת לטעום מנגו, ועכשיו שמעתי שלא כל כך כדאי לתת פירות טרופיים, הוא התחיל לפלוט היום יותר מתמיד, יכול להיות בגלל המנגו? האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנגו
נורית קליפר23/08/2010הי טלי,
לפי ההנחיות החדשות, החל משלב הטעימות אפשר לחשוף לכל המזונות, פרט לחלב מוצרי חלב ודבש. לכן, אפשר לחשוף ולהגיש מנגו, אין סכנה. כמובן, שיכולה להיות רגישות ספציפית אז פשוט לעקוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן שנה ושבעה חודשיםשרית21/08/2010
בני בן שנה ושבעה חודשים אוכל מטרנה בבוקר לאחר מכן פירות (אוכל בננה בביסים ותפוח ואגס)
בצהריים מרק מרוסק אחר כך מעדנים....
לפעמים גם את המרק המרוסק שהוא אוהב אני צריכה בהתחלה לתת לו בכוח עד שהוא מוכן להמשיך לאכול אותו בלי בעיות.
לא מוכן בשום פנים ואופן לנסות שום אוכל מוצק מכל סוג שהוא.
מוכן לאכול רק תפוח בננה, במבה לחם עם חומוס או שוקולד, ביסקוויטים וזהו פחות או יותר.
מהש אני לא מנסה לשים לו בצלחת בחתיכות הוא אפילו לא מכניס לפה לטעום.
אני מנסה לפעמים מייאוש בכח לדחוף לו לפה אבל הוא יורק ובוכה ולא מוכן.
אם אני עושה לו מרק עם ירקות מרוסקים הוא יורק הכל.
אני מאוד מודאגת ... מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברצוני להוסיף שהמשקל שלו טוב
שרית21/08/2010ובדיקת הדם תקינה הוא לא הולך לגן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אתם מדלגים מבלי לענות??
שרית26/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורמולה מיוחדתענבר18/08/2010
שלום לכן
קרוב משפחה שלי מגיע לארץ עם שתי בנותיו התאומות הניזונות מפורמולה
(extensive hydrolysed protein formula
האם קיימת פורמולה כזו בארץ הידועה לכן?
האם זהו שם כללי לנוטרמיגן או שזו פורמולה אחרת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורמולה
נורית קליפר23/08/2010הי ענבר
נוטרמיגן היא סוג של Extensively hydrolyzed protein formula
קיימות פורמולות אחרות כאלה בחו"ל בשם : pregestimil , Alimentum
אלו בעצם פורמולות שאבות המזון מפורקים בהם וניתנים לתינוקות עם אלרגיות ורגישויות למזון
מקווה שזה עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקו לבן שנהשלי18/08/2010
שלום,
האם מותר לתת לתינוק בן שנה שוקו? הוא אוכל כמעט הכל, אך לפני השינה עדיין רגיל לינוק ואני רוצה להפסיק את ההנקה אך לא מוכן בשום אופן תמ"לים או אפילו חלב שאוב בבקבוק ואמרו לי לנסות לתת לו שוקו לפני השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - לא קיבלתי תשובה
שלי23/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוקו
נורית קליפר23/08/2010הי שגית,
בעקרון מותר, אבל, ממש לא מציעה לתת שוקו ובטח לא לפני השינה. הטעם המתוק וכמות הסוכר אינם שילוב טוב. אל ייאוש, המשיכי להציע לו חלב שאוב בבקבוק או חלב שאוב משולב עם תמ"ל, הוא יסכים לבסוף.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית משקלאור18/08/2010
שלום רב
בתי בת 4.5 חודשים והיא שוקלת 8.3 היא מאוד גבוהה אבל גם שמנמנה (לפי טיפת חלב )
היא אוכלת חלב אם שאוב בבקבוק, ותחליף חלב פעם ביום (מטרנה).
אני מאוד מודאגת שלא תסבול מהשמנת יתר.
התחלתי גם עם טעימות קטנות של ירקות ופירות (כפית שתיים ליום)
היא אינה לוקחת מוצץ, אז אולי יש סיכוי שהאוכל (הבקבוק) משמש כדי להרגיע אותה....
בכל אופן, מה ניתן לעשות כדי שלא תשמין יותר ויותר ?
תודה מראש
אור
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על שאלתי :(
אור23/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל
נורית קליפר23/08/2010הי אור,
בתך בת 4.5חודשים, גיל שבו היא גדלה ומתפתחת. משקלה בגיל זה לא מעיד על משקלה בתווך הרחוק ולכן המשיכי להציע לה בקבוקים/הנקה בזמנים קבועים. חלב האם זה דבר נפלא בשבילה!
הסירי דאגה מלבך, בתך תגדל ותתפתח בקצב שמתאים לה. לאחר גיל שנה, אם את עדיין מוטרדת, את תמיד יכולה להתייעץ עם דיאטנית ילדים להרכבת תפריט עם מזון מזין ומגוון שמתאים לגילה ולהתפתחותה
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)