מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת שנה ושלושה חודשים - דחוףאושרת16/09/2010
התינוקת שלי מאוד מפותחת וחכמה, נולדה במשקל 2980ג', ומאז נמצאת באחוזון 25.
בשלושה חודשים האחרונים לא עלתה במשקל ומאז נמצאת באחוזון 3- (מינוס שלוש),
בבוקר היא אוכלת פרוסת לחם עם אבוקדו בשעה 9 בגן חצי מנת פירות או חצי גרבר א. צהריים יפה, אחה"צ מעדן ,בשעה 17:00ארוחה חמה בשרית (בדר"כ מדובר בכמה כפיות בלבד) וארוחת ערב קטנה ביותר ולפעמים בכלל לא.
השאלה שלי- כיצד ניתן לפתוח לה את התיאבון.
היא בקושי אוכלת.
הנושא הפך להיות מרכזי בבית ומאוד משפיע עליי באופן אישי.
אני ממש צריכה עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אושרת
מרינה קוזמנקו17/09/2010דבר ראשון – להירגע. הילדים מרגישים את הלחץ שלנו ובעצמם נלחצים. וזה רק מחמיר את הבעיות.
שאלתי – האם נותנים לילדה (בבית או בגן) להתנסות עם מאכלים חדשים או צורות חדשות של אוכל? האם נותנים לה "לשחק" עם אוכל. ילדים בדרך כלל אוהבים את זה ועל הדרך גם אוכלים.
אם היא אוכלת מעט המטרה שלך היא לעשות כל ארוחה קטנה אך עשירה גם בקלוריות וגם ברכיבים תזונתיים חיוניים. איך לעשות זאת? להוסיף אבוקדו, שמן זית, שקדייה, טחינה גולמית משומשום מלא. אבל לא בזמן הבישול אלא לפני ההגשה.
במקום מעדן אחר הצהריים בגן לבקש לתת לה פרוסת לחם עם גבינה/אבוקדו/טחינה/ממרח חומוס.
ארוחה בשרים בבית – לנסות לגוון צורות הגשה, לתת לה "לעצב" לבד את הצלחת, להזמין אותה לערוך שולחן, בקיצור לעודד אותה להתעסק עם אוכל. את יכולה גם לקנות לה צעצועים בנושא של מאכלים ומטבח.
ולא להכריח אותה לאכול, רק להציע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בגיל 9 חודשיםלי16/09/2010
שלום,
בתי בת 9 חודשים, נמצאת בין אחוזון 25-50 הן במשקל והן בגובה.
התפריט שלה נראה כך:
בגן- בין שמונה לתשע- פירות, בסביבות 12- מרק, בסביבות שתיים וחצי אמורה לאכול גבינה ואשל אך לאחר מספר כפיות מסרבת.
בבית- בין שלוש לארבע מקבלת גמדים או דניאלה או שטוזים
בשבע וחצי שמונה 100 מל' דייסת מטרנה סמיכה- גם וגם (אם רעבה בינהם הנקה)
היא מתעוררת בדרך כלל פעמיים בלילה: בעשר- הנקה
בשתיים- בקבוק דייסת מטרנה דלילה 120 מל'
בשש-שבע בבוקר הנקה
לפעמים בין לבין מקבלת עו בקבוק של דייסה לפי הצורך או אם מסרבת לאכול מנה אחרת
השאלות שלי:
1. האם בגיל 9 חודשים אמורים לקום כל כך הרבה בלילה. לי זה לא מפריע כלל ואני לא רוצה לגמול אותה מכך בכוח אם אין צורך
2. האם זה בסדר ששאוכלת לעיתים 3 פעמים ביום דייסה? היא לא מוכנה לאכול תחליף חלב כלל!!
3. האם הגיע הזמן להוסיף עוד ארוחה מוצקה לפני השינה? ואם כן, מה?
4. באופן כללי האם התפריט שלה בסדר? אני לפעמים מרגישה שהיא לא אוכלת מספיק למרות שהיא לא מראה סימני רעב...
אשמח לתשובה אני ממש מוטרת מענייני האוכל...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 9 חודשים
מרינה קוזמנקו17/09/2010שלום לך לי!
נענה על כל שאלה בנפרד:
1. כל ילד ישן את שנת לילה שלו שונה ואין כאן נורמות
2. 3 פעמים דייסה זה קצת מוגזם. בלילה את יכולה לתת לה רק פורמולה או הנקה (הרבה יותר עדיף!)
3. מכיוון שבגן היא כמעט לא הכלה גבינה בסביבות שעה 2, אני ממליצה לך בשעה 4 בבית לתת לה במקום מעדן מתוק שרק מעלה סוכר ולא נותן הרבה רכיבים תזונתיים – ארוחה יפה ומשביע של ירקות ובשר או דג או קטניות (אם היא לא אכלה בשר/דג/קטניות בגן).
4. אני לא רואה בתפריט לא בשר, לא דגים ולא קטניות. ומה יש במרק שהיא אוכלת בגן? ועוד שאלה – אילו דייסות את נותנת לה? את כבר יכולה להתחיל ולתת לה אוכל אצבעות, למרוח אבוקדו ושקדייה על הרך של הלחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה בגיל 9 חודשים
לי20/09/2010תודה רבה על תגובתך.
בתשובה לשאלותייך- בגן היא אוכלת מרק ירקות ומספר פעמים בשבוע קציצות דגים.
אני מנסה להוסיף לה בשר אחר הצהריים אך עדיין לא התרגלנו ללוז החדש ואנחנו עדיין צריכות לעשות התאמות בתפריט וזו אחת הסיבות שפניתי אליכן.
לגבי הדייסות- היא אולת אך ורק דייסת גם וגם מטרנה בננה תפוח ולא משנה מה ניסיתי. היא פשוט פותחת בשביתות רעב ומדלגת על הארוחות של החלב אלא אם מקבלת את הייסה הזו. השבוע שקלנו אותה ולצערי היא לא עלתה כלל בחודש וחצי האחרונים ושברה אחוזונים מטה אז הרופאה שלה אמרה שעליי לתת לה כמה שיותר קלוריות ואפילו 4 פעמים ביום דייסה זה בסדר, העיקר שתאכל. מה דעתך?
לגבי אוכל אצבעות- אני לא חושבת שהיא מוכנה. אני מנסה כל הזמן לשים מולה חתיכות של אוכל אך היא רק משחקת איתן ולא מכניסה כלל לפה. מה לעשות?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה9 חודשים
מרינה קוזמנקו20/09/2010תמשיכי להציע לה בשר בצורות שונות ותתחילי גם עם הקטניות וביצים. אני מסכימה - צריך להוסיף קלוריות לתפריט היומי שלה. תכניסי אבוקדו, שקדייה וטחינה משומשום מלא לתפריט. רק תשימי לב להכניס אותם רק לפני ההגשה ולא בזמן הבישול על מנת לשמור על ויטמינים ורכיבי תזונה אחרים הרגישים לחום.
אם היא עוד לא מוכנה להתחיל התנסויות עם אוכל אצבעות - תניחי לה למספר שבועות ואחר כך תציעי שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבהענבל16/09/2010
לבתי בת השנה ו5 חודשים יש קיבה רכה ולסרוגין שלשולים כ3 שבועות , לאחר 3 ביקורים אצל הרופאת ילדים ובדיקת צואה נאמר שהיה לה דם סמוי בקיבה ושהכל תקין .
הילדה אוכלת הכל + סימילאק בבוקר ובלילה לפני השינה ,במשך 3 השבועות הללו אנחנו נותנים לה אורז,מרק ירקות , בננה , תפוח ושאר מאכלים שידועים כמסייעים להפסקת שלשולים.
היום היא שלשלה כבר 5 פעמים מהבוקר, והתיאבון שלה ירד
האם זה נורמלי שבן אדם ישלשל כ"כ הרבה זמן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול מתמשך
מרינה קוזמנקו17/09/2010המלצתי - להמשיך בירור מעמיק יותר כדי לגלות סיבה לשלשולים ולנטרלה. שלשול הנמשך לסרוגין כ"כ הרבה זמן - זה לא מצב תקין! אולי כדאי לפנות לגסטרו ילדים.
תרגישו טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל בכיפוראורית16/09/2010
צהריים טובים ,
בתי לא אוהבת גרבר
רציתי לשאול האם מותר לטחון פירות למשל לפני כניסת הצום ולשמור במקרר על מנת לתת את מנת הפירות למחרת בבוקר?
זה יוצא פחות מ 24 שעות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת פירות מרוסקים
מרינה קוזמנקו16/09/2010עדיף לא לשמור פירוק (ירקות) טריים מרוסקים כ"כ הרבה זמן, כך נאבדים כמעט כל הויטמינים. תוכלי להכין פירות אפויים ולשמור אותם במקרר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 חודשיםלנה16/09/2010
שלום יש לי שתי שאלות:
1) האם ניתן לתת לתינוק בן 3 חודשים דייסת סולת שמבושלת על בסיס חצי חלב פרה וחצי מים? או עדיף רק על מים?
2) כאשר מתחילים לתת לתינוק מרק ירקות האם צריך קודם לעשות בדיקה עם כל ירק בנפרד שלא תהיה אלרגיה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנה
מרינה קוזמנקו16/09/20101. דייסות מומלץ לתת מגיל 4 חודשים וחלב ניגר - רק מגיל שנה!!
2. כן חייבים לבדוק כל מזון חדש בנפרד האם לא גורם לאלרגיה אצל התינוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בבקשה
לנה16/09/2010תודה על התשובה המהירה ושאלה נוספת
מרק ירקות גם מגיל 4 חודשים או שאפשר ב3 חודשים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרק ירקות
מרינה קוזמנקו16/09/2010רק מגיל 4 חודשים ממליצים להתחיל בטעימות של ערקות, עד אז - הנקה מלאה או תמ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבשקד16/09/2010
בעקבות שלשול ממושך לביתי בת השנה וחודשיים הפסקתי ל 10 ימים מתן מוצרי חלב מכל סוג.
באמת תוך יום חל שיפור והיציאות רכות ולא שילשול וגם נראה שכאבי הבטן לפנות בוקר פסקו.
האם ניתן להסיק מזה שהיא אלרגית לחלב ?
לא לתת לה יותר או כן לנסות לאט לאט להחזיר את מוצרי החלב ?
אני ממש לא רוצה לעשות לה בדיקת דם...
ושאלה שניה - איזה מוצרים אחרים כדאי לתת לה כדי להשלים את הסידן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב והשלמת סידן
מרינה קוזמנקו16/09/2010שלום שלומית!
אין להסיק שבתך אלרגית או רגישה לחלב. את יכולה להחזיר לה דברי חלב לתפריט, אבל בהדרגה ולא יחד עם מזונות אחרים. לא ציינת אילו דברי חלב היא אוכלת, אבל בכל זאת...
תתחילי מיוגורט ביו לא ממותק וללא תוספת של שום דבר (בכלל אחרי שלשולים מומלץ לתת לילד פרוביוטיקה למספר ימים). אחר כך תוסיפי לה דברים כמו אשל, גיל, גבינה צהובה (אם את נותנת לה). חלב ניגר רק אחרון, אם בכלל
יש לא מעט מזונות עשירים בסידן, ביניהם (לפי סדר היורד) טחינה משומשום מלא, שקדיה, ברוקולי, כרוב, ברובית. לספיגה יותר טובה של סידן ממזונות הללו מומלץ לשלב מיץ לימון סחוט טרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודשיים וחציב.ק.15/09/2010
שלום רב,
בני בן חודשיים וחצי נולד במשקל 3.650 , כאשר הוא אוכל 6 פעמים ביום בכל פעם 150 בערך. צואתו ירוקה כהה, וכמו כן היום הוא שוקל קרוב ל 6.5 ק"ג.
אבקשכם לומר לי אם הכמויות מתאימות למשקלו + האם צבע הצואה קשור לכמות האוכל שהוא אוכל, האם צריך לאכול יותר/או פחות..
שאלה נוספת שרציתי לשאול היא באיזה גיל מוסיפים לו דייסות ואוכל אחר ? באיזה חודש? כי שמעתי שיש דייסות גם מגיל 4 חודשים ..
אודה מראש לתשובתכם המהירה
בברכת גמר חתימה טובה
בת ציונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 2.5 חודשים
מרינה קוזמנקו16/09/2010כמות תמ"ל ליום מחושבת כ 150 CC כפול משקל בק"ג. הכמות שאת נותנת לבנך היא נכונה.
כמות התמ"ל לא אמורה להשפיע על צבע של הצואה, אבל בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם רופא ילדים או אחות בטיפת חלב (אפילו בטלפון)
דייסות ניתן להוסיף מגיל 4 חיודשים ויש מגוון בייסות בשוק. מומלץ להתחיל מדייסות אורז, קינואה, תירס. רצוי לבחור בדייסות מועשרות בברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל אצבעותאמא15/09/2010
שלום,
בני בן 10 חודשים, אוכל הכל, במרקם מתאים כמובן.
שאלתי היא איך לתת לו אוכל אצבעות?
האם לתת לו מלפפון חתוך לאורך?
אני מפחדת מחנק...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל אצבעות
מרינה קוזמנקו16/09/2010את יכולה לתת לו רצועות גזר מבושל, שעועית ירוקה וצהובה ואפונה ירוקה מבושלת, רצועות בננה, פלחי תפוז (ללא ציפה), אגס רק קלוף, רצועות לחם דקות.
כללים זהירות מפני חנק:
- יש לחתוך מזון לחתיכות בגודל 1-1.5 ס"מ
- לדאוג שאוכל יהיה רק מספיק, במיוחד אם לילד עוד אין מספיק שיניים
- הכי חשוב - בזמן שילד אוכל לבד תמיד להיות לידו ולהשגיח אליו (פשוט לשבת ולראות לו לתוך הפה ולא להתעסק בשום דבר אחר!!!)
מקווה שעזרתי לך
בתיאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא
אמא16/09/2010תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חצי שנהעדי15/09/2010
בתי מקבלת במעון לארוחת בוקר פירות ולארוחת צהרים מרק (בלי עוף). אחר הצהרים היא מקבלת תמ"ל בלבד.
שאלתי היא האם צריך ואפשר להוסיף בשר או עוף ועם מה מתחילים?
האם גם אחר הצהרים עלי להכין לה אוכל שאינו תמ"ל?
ובאופן כללי מהוא התפריד המומלץ לגיל זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
מרינה קוזמנקו16/09/2010כן צריך להוסיף בשר (הודו אדום, פילה או כתף בקר, כבד) לתפריט. וגם קטניות. תתחילי ממרק שיש בו בשר וירקות ואחר כך תוכלי לעשות גם קציצות בשר או מחית בשר.
את יכולה גם להתחיל להנכיס דגים וקטניות לתפריט, גם טחינה ודייסות שונות.
רק לא לשכוח לעשות בדיקות לרגישות (כל מזון חדש מתחילים לתת כמות קטנה ורואים שאין תופעות של אלרגיה). ולא לתת בו-זמנית יותר ממזון אחד חדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבן חצי שנהשרית15/09/2010
שלום רב,
בני בן חצי שנה וכבר אוכל ארוחות מלאות של פירות וירוקות. הוא לא מסתדר עם בשר - ניסיתי עוף, גרונות הודו והוא לא אוהב את זה. מה אפשר לתת לו ואם יש צורה מגוונת לבשר. שאה נוספת היא לגבי דגים - איזה דג מומלץ לתת בגיל הזה ובאיזו צורת בישול כדאי לתת.
תודה מראש,
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית
מרינה קוזמנקו16/09/2010סוגי בשר המומלצים (בגלל כמות גבוהה של ברזל) הם - בשר הודו (הודו אדום, שווארמה), כבד, בשר בקר (כתף, פילה מדומה). סוגי דגים מומלצים - דגי ים, כמו מקרל, סול, הילבוט, נסיכת הנילוס.
לא חייבים לתת בשר כאשר הוא לבד (קציצות או מחית בשר). את יכולה לתת בשר לתוך מרק ירקות - תבשלי קודם את הבשר וכאשר הוא כמעט מוכן תוסיפי ירקות ותבשלי עד הסוף. אחר כך תטחני את הכל יחד.
הכנסת דגים לתפריט חייבים לעשות בהדרגה ולהתחיל בכמויות קטנות על מנת לבדוק שאין אלרגיה. להכין דגים אפשר במספר צורות לגיל חצי שנה:
- לקנות פילה (בלי עצמות), לבשל אותו יחד עם ירקות ולטחון למרק סמיך או דליל יותר, לפי לכולות הילד לבלוע.
- הכנת קציצות של דגים וירקות. טוחנים פילה דג טרי, מערבבים עם מגוון ירקות מרוסקות (קישוא, דלעת, בצל...), מכינים כדורים. אפשר לבשל או לאדות. בזמן ההגשה מפוררים את הקציצות לחתיכות קטנות.
בגיל חצי שנה את יכולה גם להוסיף קטניות לתפריטו של בנך. זה עוד מקור נוסף לחלבון וברזל חוץ מבשר ודגים.
חשוב שתדעי:
- לא מומלץ להכניס באותה הארוחה שני מקורות של חלבון כדי לא להקשות על העיכול
- יש להשרות קטניות לפחות לילה לפני הבישול
- בבישול קטניות מומלץ לפחות פעמים להחליף מים
- קטניות היותר קלות לעיכול (לפי סדר יורד) שעדיף להתחיל מהם - עדשים כתומות, ירוקות, צהובות, שעועית מאש, שעועית אזוקי, שעועית אדומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחודשיים - חוסר עלייה במשקלעדי15/09/2010
שלום,
ביתי בת שנה וחודשיים, ילדה מפותחת מאוד קוגנטיבית, גבוהה (כ80 סנטימטר), חייכנית וחיונית. ינקה עד גיל 11 חודש פלוס מוצקים. אין אלרגיות למזון ידועות. קיים ברקע אטופיק דרמטטיס שחלף עם טיפול מינורי ביותר. ישנם קשיי שינה - התעורריות מרובות בלילה.
כיום התזונה מורכבת מארוחת בוקר - פירות או כריך בשבע, בתשע ארוחה בגן - כריך וירקות או אטריות וגבינה ועוד, א. צהריים , א. ארבע - פירות וכריך , נשנושים לאורך שעות אחה"צ - לרוב פירות או פתי בר או מעדן, א. ערב - לעיתים בשרית לעיתים חלבית, בקבוק סימילאק 180 לפני השינה וכשניי בקבוקים נוספים בלילה.
מאוד נהנית מהאוכל, מבקשת לאכול, אוהבת מאווווד ירקות ופירות ומעדיפה אותם.
למרות התזונה המסודרת היא אינה עולה במשקל מזה כחמישה חודשים - שוקלת כיום 8.200.
מאז ומתמיד הייתה באחוזון 3 בערך וכיום מעט עלתה מעבר לו. נשלל צליאק וטפילים במעיים.
יש לציין כי גם אני גבוהה מאוד ורזה (BMI נחשב תת משקל אצלי ואני לא מקפידה כלל על תזונה ) .
האם יש מקום לדאגה? מה עוד עלי לבדוק אם בכלל?
המון תודה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה וחודשיים - חוסר עלייה במשקל
נעמי ברזילי-תאני15/09/2010אם בתך שומרת על אותו אחוזון משקל ואינה יורדת באחוזון ומצד שני ממשיכה לגבוה לדעתי אין לך סיבה לדאגה. מה גם שאת מציינת שבמשפחה קיימת נטיה גנטית למבנה גוף רזה . אם בסה"כ היא ילדה חיונית ומתפתחת כראוי לדעתי אין לך סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב אםniso15/09/2010
שלום
אני שומרת חלב אם בפרייזיר אני יודעת שזה נשמר ל 6 חודשים בטמפרטורה -18
האם זה נכון ?
אם אני רוצה להשתמש איך אני מפשירה אותו ?
האם הערך התזונתי נשמר אם אני מחממת יותר מפעם אחת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב אם
נעמי ברזילי-תאני15/09/2010באופן עקרוני חלב אם נשמר בהקפאה 3-4 חודשים (לא בדלת המקרר). יש להקפיא את החלב מיד לאחר השאיבה ומומלץ במנות קטנות של 50-80 מ"ל. ככל שזמן ההקפאה הוא ממושך יותר החלב מאבד מערכו התזונתי. בנוסף צרכיו התזונתיים של התינוק משתנים ולכן לאחר תקופת הקפאה ארוכה הוא אינו יכול לספק את צרכיו בצורה מלאה.
תהליך ההפשרה לשימוש מיידי - יבוצע מחוץ למקרר בתוך מים פושרים. המטרה היא להגיע לטמפ' החדר תוך שעה. אין להפשיר במים חמים או במיקרוגל.
במידה ואת מעוניינת בחלב לשימוש מאוחר יותר - מומלץ לבצע את תהליך ההפשרה במקרר. לאחר ההפשרה יעשה החימום במים פושרים בטמפרטורה של 36 מעלות (לא ישירות על מקור החום)
חלב מופשר יכול להחזיק מעמד עד 24 שעות במקרר (לא בדלת).
חלב שכבר חומם מומלץ לזרוק. חימום נוסף שלו אינו מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב לפני השינהאליאור15/09/2010
שלום,
בתי בת שנה וארבע.
עד לפני כשבועיים ינקה בערב ובבוקר. לפני כשבועיים הפסקתי את הנקת הבוקר ואני מניקה אותה רק לפני השינה. היא מתעוררת כפעמיים במשך הלילה שותה קצת מים ונרדמת שוב.
מאז שהפסקתי להניק בבוקר היא מתעוררת בסביבות חמש. היא לא מכונה לקבל בקבוק עם מים כמו במשך הלילה ומבקשת לינוק ובסוף משתכנעת לשתות מים מעורבבים עם מעט חלב. אני לא בטוחה שזה הדבר הנכון לעשות ואני לא יודעת אם היא מתעוררת מרעב או מהרגל. אחרי שהיא שותה היא חוזרת לישון לעוד כשעתיים.
בנוסף אני מעוניינת להפסיק גם את ההנקה שלפני השינה (ברגשות מעורבים). ואני לא חושבת שאני אצליח להפסיק בלי לתת לה "תחליף". האם כדאי שזה יהיה תחליף חלב או חלב פרה? אני אנסה גם מים אבל אני לא בטוחה שאצליח.
אודה על חוות דעתכן.
אליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב לפני השינה
נעמי ברזילי-תאני15/09/2010את הפסקת ההנקה בבוקר ובערב מומלץ לבצע באופן הדרגתי.
לפי מה שאת מתארת בתך מוכנה לשתות מים במשך הלילה אבל בבוקר כנראה שהיא רעבה ולכן אינה מסתפקת במים. את יכולה להציע לה בקבוק עם תחליף חלב שהוא מאוזן יותר בהרכבו בהשוואה לחלב פרה.
קצת קשה לאמר לך מה היא הכמות המומלצת מפני שלא ציינת באיזה אחוזון משקל וגובה היא נמצאת . בנוסף לא ציינת ממה מורכב שאר התפריט היומי שלה כך שקשה לקבוע האם הוא מספק ועונה על כל צרכיה התזונתיים.
ייתכן שהארוחות שהיא אוכלת במהלך היום אינן מספיקות לה ולכן היא מתעוררת רעבה מאוד בבוקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
אליאור15/09/2010תודה רבה על התגובה המהירה.
הבת שלי נמצאת כרגע באחוזון העשרים וחמש. עד גיל עשרה חושים היא הייתה מעל העקומות ואז באופן לא מוסבר המשקל שלה צנח. למעשה מגיל עשרה חודשים היא נמצאת באותו משקל. בשבועות האחרונים נראה לי שהיא קצת עלתה. מחר יש לנו טיפת חלב אז נדע בבטחון אם כן. אם זה המצב את ממליצה לתת לה תחליף? אני מבינה שאת ממליצה על תחליף חלב ולא חלב פרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובותיכן סותרותתמר15/09/2010
לגבי גיל מתאים לאכילת ביצים, חלקכן כותבות מגיל שנה, חלקכן כותבות מגיל חצי שנה.
תוכלו לתאם עמדות ולתת תשובה אחת ברורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנסת ביצים לתפריט התינוק
מרינה קוזמנקו15/09/2010שלום רב!
לפי הנחיות של משרד הבריאות מלפני שנה מומלץ להתחיל בטעימות בלבד של ביצים בגיל 4-6 חודשים. לאומת זאת בהנחיות קודמות של אותו משרד הבריאות היה מומלץ להתחיל להכניס ביצים לתפריט רק בגיל שנה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסהסיון15/09/2010
שלום,
מספר שאלות לגבי תזונה:
1. מאיזה גיל אפשר לתת דייסות?
2. השוק רווי בדייסות מסוגים שונים.
איך בוחרים את הדייסה המתאימה ומה ההבדל בינהן?
3. התינוק שלי בן כמעט 3 חודשים ואוכל מפיטמה מס' 1 של מאמ.
מתי נותנים תמ"ל במספר 2?
והאם לדייסה יש חייבים לקנות פיטמת X או שפיטמה 2 אפשרית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסה
נעמי ברזילי-תאני15/09/2010באופן עקרוני עפ"י ההמלצות החדשות ששפרסם משרד הבריאות אפשר לתת מגיל 4 חודשים דייסות לתינוקות.
מומלץ לחשוף את התינוק לסוגי דייסה שונים כדי שיתנסה ויכיר טעמים שונים. בסוף את תוכלי לדעת איזה טעם הוא מעדיף.
לדייסה מומלצת פיטמה X שמתאימה יותר למעבר של נוזלים סמיכים.
באופן כללי מעבר לפיטמה 2 נעשה בהתאם ליכולת היניקה של התינוק . זרימת הנוזלים בה מהירה יותר. אם את מרגישה שהתינוק מתוסכל מקצב היניקה בזמן ההאכלה את יכולה לנסות לעבור לפיטמה עם חריץ רחב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לדייסה
סיון15/09/2010שלום,
תודה על המענה המהיר אשמח להבהרה בעוד כמה
דברים בנושא:
1. דייסת קורנפלור משמינה יותר?
כי הילד שלי במשקל תקין אבל נמוך ולכן נראה שמנמן
ולא הייתי רוצה לזרז עלייה במשקל מעבר.
דייסת אורז גורמת לעצירות?
2. האם מומלץ להוסיף את הדייסה לתמ"ל או לתת אותו כארוחה בפני עצמה?
ואם כן כמה ארוחות ביום יהיו מתמל וכמה מדייסה?
3. לגבי תה ומים - מאיזה גיל אפשר לתת שתיית נוזלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)