מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חובה לתת תמ"ל?יעלה15/09/2010
שלום
התינוקת שלי בת 11 חודשים. עדין יונקת בשילוב מוצקים. אוכלת טוב ירקות, עוף, דגנים ,מוצרי חלב (יוגורט וגבינה) ופירות.. אנני מעוניינת לתת לה תמ"ל. האם זה אפשרי לבנות תפריט לתינוקת שאינו מבוסס על שילוב תמ"ל? אני מתכננת להפסיק להניק אותה בחודשיים הקרובים, כלומר היא תהיי בת שנה ומשהו.
בנוסף- אפשר לתת לה פשטידה עם ביצים? אני יודעת שאסור עד גיל שנה אבל בפשטידה הביצה אפויה. אשמח לקבל תשובה בעניין זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תמ"ל בתפריט לבת שנה
מרינה קוזמנקו15/09/2010שלום יעלה!
אם בתך אוכלת מגוון רחב של מזונות מוצקים ובכמויות מספקים את לא חייבת לשלב תמ"ל בתפריטה גם כאשר תפסיקי להניק.
לגבי ביצים - את יכולה להתחיל טעימות של ביצה מבושלת היטב מגיל 12 חודשים ולבדוק שאין אלרגיה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לבן חצי שנהקרן14/09/2010
שלום,
בני בן חצי שנה, אוכל כבר מוצקים.
אשמח לשמוע את התפריט המומלץ בגיל זה. במה אפשר לגוון.
מה לגבי דייסות שונות? כמה בקבוקי מטרנה הוא עוד אמור לאכול וכו'.
תודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לבן חצי שנה
נעמי ברזילי-תאני14/09/2010שלום רב,
בגיל זה את יכולה לשלב לו בתפריט: כ-50 גר' בשר בקר/הודו/עוף /דגים כחלק מהמרק.
ביצים כ-4-5 פעמים בשבוע , טחינה, קיטניות לסוגיהן השונים, , דייסות לתינוקות (יש דייסות מוכנות ויש גם סוגים של דייסות שהן גם דייסה וגם תחליף חלב) ירקות ופירות .
כל מזון חדש שאת חושפת את התינוק עשי זאת בהדרגה בהתחלה כטעימה של 1-2 כפיות ואח"כ תוכלי לשלב אותו בתפריט באופן חופשי. את יכולה לגוון בסוגי הפירות והירקות (למעט פירות טרופיים שמומלץ להמתין איתם עד לגיל שנה מחשש לתגובה אלרגית) את יכולה לתת לו הכל.
באופן עקרוני את יכולה לתת לו בנוסף בקבוק בבוקר ובלילה ובמשך היום עוד 1-2 בקבוקים כהשלמה לארוחות.
במידה ואת מעוניינת בתפריט מפורט יותר אני ממליצה לך לפנות ולהתייעץ עם דיאטנית.
שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצים
קרן15/09/2010איך לתת ביצים? לרסק גם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוק בן שנה ושבועייםחגית14/09/2010
שלום.
בני בן שנה ושבועיים, יונק מיום לידתו ועד היום מקבל הנקה בבוקר, הנקה אחה"צ והנקה בלילה לפני השינה.
מגיל 4 חודשים התחלנו טעימות של מוצקים ולא הייתה התנגדות. מגיל חצי שנה כשנשאר עם המטפלת אכל בבוקר דייסה (מבקבוק)או פרות עם כפית ובצהריים מרק טחון שמורכב מבשר וירקות מגוונים. את שתי הארוחות האלו עם המטפלת הוא אכל לרוב ברצון. בערב תמיד אוכל שטוז או דניאלה. יש לציין שתמיד הביע התעניינות באוכל שעל השולחן בארוחות משפחתיות ותמיד גם טעם מכל מיני מאכלים שנתנו לו.
כיום התחיל ללכת למעון ושם הוא אוכל מנת פירות טחונה ומרק טחון בצהריים ובגלל קשיי הסתגלות בגן הוא לא ממש אוכל כמו שצריך ולכן משלימים לו בדייסה.
אך למרות כל זאת יש לנו איתו כמה בעיות ואני לא יודעת האם להניח לו עם זה או שצריך לעשות משהו:
1. הוא עדיין לא אוכל באופן עצמאי. הוא ממש מבקש שיאכילו אותו. אם נותנים לו חתיכת לחם, ברוב הפעמים הוא פותח את הפה ומקרב את הפה אל פרוסת הלחם כדי שיאכילו אותו (אין לו בעיות מוטוריות) הוא גם לא מושיט יד לכפית ומנסה לאכול בעצמו. לעיתים רחוקות הוא לוקח חתיכת לחם או ביסקוויט ואוכל לבד.
2. גם בקבוק מים או דייסה הוא מסרב להחזיק הוא מצביע לנו על הבקבוק כשהוא רוצה לשתות מים ומבקש שיחזיקו לו את הבקבוק וישקו אותו, לפעמים הוא לוקח לבד את הבקבוק ומכניס לפה אבל לא מרים אותו כדי שייכנסו נוזלים.
3. מסרב לאכול ביצה על כל סוגיה, מסרב לאכול טונה, מסרב למלפפון ולעגבניה (כשהיה תינוק קטן הוא דווקא מאד אהב עגבניה ועכשיו הפסיק לאהוב) הייתה תקופה שהוא היה מוכן לאכול גבינה צהובה עכשיו גם את זה הוא לא רוצה לאכול. לאחרונה התחיל לאכול לחם עם גבינה לבנה.
4. יש פעמים רבות, שאנחנו צריכים לשכנע אותו לאכול בעזרת משחקים וסיפורים שאנחנו מספרים לו (שאני לא אוהבת את זה כלל, אבל לפעמים אין ברירה אם זה מה שעוזר לו לאכול).
האם זה דפוס רגיל לילד בגילו? איך אני מלמדת אותו לאכול ירקות? איך אני מלמדת אותו לאכול לבד באופן עצמאי? איך אני מלמדת אותו להפסיק לאכול אוכל טחון ולהתחיל עם אוכל רגיל?האם זה נקרא הפרעת אכילה של תינוקות?
אשמח לייעוץ ועזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק בן שנה ושבועיים
נעמי ברזילי-תאני14/09/2010בהקשר לשתי שאלותייך הראשונות ,אכן מומלץ להתחיל להרגיל תינוק לאכילה עצמאית החל מגיל שנה. יש לעודד אותו לכך . במקרה של בקבוק אפשר להביא לו את הבקבוק ולבקש ממנו לאחוז בו (קיימות ידיות מיוחדות שניתן לחבר לבקבוק שמקלות על האחיזה) כך לאט לאט יתרגל ולאחוז בבקבוק לבדו. יש גם קעריות וכפיות מיוחדות לתינוקות שמקלות ועל האכילה ועשויות לעודד אותו לאכילה עצמאית.
בהקשר לשאלתך השלישית שינוי בטעם ובהעדפות מזון מתרחש כל הזמן אצל תינוקות וילדים וזה טבעי ונורמאלי. תמשיכי להציע לו את אותם מזונות שאינו רוצה לאכול, תשלבי אותם בתפריט כל פעם בדרך יצירתית אחרת. כמובן , שלא מומלץ לגרום לו לאכול "בשכנועים" . אם ירצה יאכל. במיוחד, אם מדובר במזון שאינו אוהב דרושות מספר חשיפות כדי שבסוף ינסה ויאכל את אותו מזון. אתם צריכים לשמש לו דוגמא אם יראה אתכם אוכלים מזון מסויים בסוף גם הוא ינסה לאכול אותו . הדבר נוגע גם לירקות.
מעבר מאוכל טחון לאוכל מוצק יותר נעשה בהדרגה. את יכולה לשנות את מרקם המזון ובמקום לטחון את המרק לרסק את הירקות במזלג. את הבשר להגיש לו כקציצה וכד'. כך שהמרקם יהיה גס יותר ולא טחון לגמרי. בשלב זה לא הייתי מגדירה זאת כהפרעת אכילה. במידה ומצב זה ימשך ולא תראי שום מגמת שינויי, הייתי מציעה לך לפנות לייעוץ מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לתינוקת בת 7.5 חודשיםעדי13/09/2010
היי. לבתי יש סדר ארוחות קבוע כול יום זה מתחיל כשהיא מתעוררת זה מנת סימליאק 180 ולאחר מכן פירות מנה מלאה בצהריים ארוחה מגוונת כול פעם שונה (אורז ,תפוח אדמה ,קישוא ,דלורית ,כרפס.גזר.) וגם חזה עוף או קציצה או שוק לאחר מכן המנה הבאה שלה היא מעדן אני נותת לה 2 מעדנים שזו תהיה ארוחה מלאה במקום סימילאק וארוחה אחרונה סימלאק ..אם היא ממשיכה להיות ערה או שקמה אני שוב נותת לה סימילאק שאלתי היא אם אני עושה לה נזק בזה שהתחלתי לה כבר מעדניים כי את האמת היא כבר מגיל 5 חודשיים אוכלת מעדן ואין לה ברוך השם שום אלרגייה או תופעה מוזרה ההפך היא מאוד אוהבת..?.מה לגבי הביצה מותר כבר בגיל כזה .? ומה עוד אוכל לגווון לה באוכל להעשיר לה את הארוחה ..? גם בבוקר וגם בצהריים ..?ויש לי עוד שאלה שכאתם אומרות כריך למה כוונתם ( יש לבתי 2 שניים קידמיות ) אבל מהנ כוונתכם ..?..אה אני גם מידי פעם נותת לה קצת במבה והביסקוויט מטרנה של התינוקות ...אני יודעת שהעמסתי עליכן בשאלותאני מקווה שתענו לי על כולן ו סליחה פשוט זו ילדה ראשונה ..תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
שרית עטיה-שמואלי15/09/2010הי עדי
אנסה לענות על כל שאלותיך
קודם את לא עושה שום נזק.
ההמלצות התזונתיות ממליצות על הוספת מוצרי חלב לתפריט בגיל תשעה חודשים . לא מחשש לאלרגיה אלא מהצורך לבסס קודם תפריט עשיר בברזל .
בנוסף -
עדיף להרגיל את הקטנטנים לאוכל שהוא לא מתוק.
את יכולה להוריד את כמות המתיקות בהדרגה ע"י הוספת יוגורט לבן ללא סוכר למעדנים.
ביצים - אין בעיה בגיל הזה גם חלמון וגם חלבון
כריך - זה מאוד תלוי בהתפתחות מתחילים מחתיכות קטנות של הלבן טבולות בממרח - טחינה / גבינה ....
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עדי20/09/2010תודה לך על ההתיחסות לשאלתי וכן תשובתך קצרה וקולעת חח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתייםאורלי13/09/2010
היי
בני עוד שבועיים בן שנתיים. כיום הוא אוכל מטרנה בבוקר ולפני השינה. התזונה שלו יחסית בסדר.. היו לו תקופות, בהתחלה הוא היה נפלא ואוכל הכל ואז תקופה שבקושי נגע במשהו בעיקר דברים מבושלים ועכשיו לאט לאט זה חוזר להיות בסדר, עדיין יש דברים מסויימים שאינו מוכן לאכול שבעבר אכל אבל אני בטוחה שזו תופעה חולפת ויהיה בסדר בסוף. שאלתי היא האם יש צורך בתמ"ל? ואם לא מה ניתן לתת במקום ואיך.? האם כבר צריך לגמול מבקבוק ולא לתת כלום בבוקר אלא ישר ארוחת בוקר? מה נכון לעשות? תודה מראש על התשובה. אחלה פורום, אני שאלתי אתכן אינספור שאלות בכל השנתיים ועזרתן לי מאוד... כל הכבוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמ"ל אחרי גיל שנתיים
נורית קליפר13/09/2010הי אורלי,
תודה על המילים הטובות!! שמחה לשמוע שעזרנו מלידה.......!
אין צורך בתמ"ל, את יכולה להגיש במקום חלב ניגר, אך מאד ממליצה בשלב זה לגמול מבקבוק ולהגיש בכוס שתייה המתאימה לגילו.
לגבי שתייה או אוכל מוצק בבוקר, אין תשובה נכונה או לא. את יכולה להגיש ארוחת בוקר עם כוס חלב או להגיש קודם חלב ואח"כ ארוחת בוקר או לפעמים רק להציע ארוחת בוקר - מה שבנך יעדיף.
שיהיה יום הולדת שמח בעוד שבועיים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים עם קיבה רכההדס13/09/2010
שלום,
הבן שלי בן שנתיים ואוכל הכול, עד עכשיו לא הייתה שום בעיה עם התזונה שלו,
הוא קיבל בבוקר לפני הגן בקבוק סימילאק כשהתעורר משינה, ובלילה לפני השינה קצת סימילאק אחרי הארוחת ערב כדי להרדם.
בחודש האחרון שמתי לב שהוא משלשל לפחות 7 פעמים ביום.
התחלתי להוריד מאכלים כי חשבתי שיש רגישות, וכלום לאעזר, עד שעליתי על זה שאולי הוא פיתח רגישות לסמילאק.
זה ייתכן .?..
שמתי לב שכשהוא לא מקבל סימילאק הוא עושה קיבה רכה או רגילה ולא שילשול ובתדירות נמוכה.
הוא מתעורר ב 5 בבוקר רעב לבקבוק,למרות שאוכל נהדר ארוחת ערב מלאה.
מה לעשות ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות?
נורית קליפר13/09/2010הי הדס,
הסימפטומים שתארת מצריכים התייעצות עם רופא. ייתכן שזו רגישות או וירוס, אך רק רופא יוכל לקבוע בוודאות.
תרגישו טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת ערב 9 חודשים: דיסה או ארוחה?אלה13/09/2010
הי ביתי בבת 9 חודשים. בערב היא אוכלת דיסת שיבולת שועל של גדולים על מנת שתישן טוב בלילה. אני חוששת מכך שהיא אוכלת רק את הדיסה בבית (במעון אוכלת דברים אחרים) במקום להחשפ לטעמים ולשבת לאכול איתנו את האוכל שלנו - שזה גם מאוד חשוב (בארוחה כזו היא משחקת יותר ואוכלת פחות..).
מיותר לציין שהסבלנות שלה גבולית - היא לא תשב פעם אחת לאכול איתנו ושוב לאכול דיסה.
אז מה יותר חשוב? טעמים חדשים והרגלי אכילה משפחתיים או דיסה מזינה וכבדה?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסה או ארוחה
נורית קליפר13/09/2010הי אלה,
לקראת גיל שנה, חשוב שהתינוק יתרגל לאכול משולחן האוכל המשפחתי ולכן כדאי להרגילה למגוון טעמים ומרקמים שונים, ולארוחות ערב מזינות ומגוונות.
בתאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת תמ"לעמית13/09/2010
בני בן כמעט 3 חודשים, עד לפני שבועיים הנקה מלאה ומאז אני משלבת לו סימילאק לקראת הפעוטון והחזרה לעבודה. הוא לחלוטין זורם בהחלפות בין ציצי, תמ"ל וחלב שאוב.
התקפות הגזים שלו נרגעו אבל בשבועיים האחרונים הוא פשוט מפליץ המון... הבעיה שזה כואב לו והוא מתעורר מזה גם בלילה בבכי. בעבר היתה לו יציאה לפחות פעם ביום ומאז שילוב התמ"ל זה אחת ל 3-4 ימים.
יכול להיות שהסימילאק גורם לזה? כדאי להחליף למטרנה? אני לא שיניתי משהו מיוחד בתזונה שלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לתמ"ל
בקי14/09/2010היי
אני העברתי את בני לאופטימיל- קיבלתי המלצה מחברה ואני מאוד מרוצה. אני יודעת שהוא מאוד טוב לכל מה שקשור לכאבי בטן ופלוסים אחרים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת תמ"ל
נעמי ברזילי-תאני14/09/2010לפי מה שאת מתארת. הגזים פסקו והתחילו שוב כשהתחלת לשלב לו תמ"ל בחלק מהארוחות . יתכן ובנך אכן רגיש לאחד המרכיבים בתמ"ל . לפני שאת מחליפה תמ"ל תבדקי אולי את נושא הבקבוק יתכן ותוך כדי יניקה מבקבוק בנך יונק הרבה אוויר . קיימים היום בשוק מגוון בקבוקים עם זרימה איטית (שדומים לקצב זרימת החלב מהשד בעת היניקה) ובקבוקים מיוחדים למניעת גזים. נסי לשנות בקבוק ובמידה והדבר לא יעזור התייעצי עם איש מקצוע בנוגע לשינוי התמ"ל.
בקשר לתדירות היציאות : חלב אם מתעכל בקצב מהיר יותר ולכן לא ניתן להשוות בין תדירות היציאות במצב יניקה לתדירות היציאות בשימוש בתמ"ל. יחד עם זאת צריך לשלול את נושא העצירות (במידה וזו קיימת, במיוחד עם בנך סובל מגזים והדבר גורם לו לכאב ולאי נוחות) כדי לשלול זאת אני מציעה לך לפנות לבדיקת רופא ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בעקומת הגדילהאמא של ליאן12/09/2010
היי,
ביתי בת 9.5 חודשים מגיל חצי שנה יש ירידה בעקומות הגדילה .
מזה 4 ימים לא רוצה להכניס כלום לפה כולל את בקבוק המטרנה .
אוכלת בקבוק אחד בבוקר ושאר היום רק טועמת בכמיות קטנות מאוד כל מיני דברים .
פניתי לרופא ילדים ושם אמרו לי שיש ירידה בעקומת הגדילה ..
האם עדיף לוותר על האוכל המוצק ולתת לה רק מטרנה עם דייסה בשביל שתעלה במשקל ?:
איזו כמות של מטרנה היא אמורה לאכול בגיל כזה ?
ואם לא רוצה בקבוק מה אני יכולה לתת לה בשביל שזה יחשב לארוחה משביעה ?
אני חייבת לציין שנושא האוכל מעסיק אותי רוב היום ..אין לי חשק לכלום וזה ממש מדכא אותי שהיא לא אוכלת.
דרך אגב זאת ילדה ראשונה !
אשמח לקבל תשובה במהירות ... תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוה
שרית עטיה-שמואלי13/09/2010הי חוה
מאוד מאוד חשוב לא להפוך את האוכל לשדה קרב . זה קשה כשהילדה לא אוכלת אבל אנחנו חייבים לסמוך עלהם בעניין הזה.
לגבי הארבע ימים - אולי מפתחת וירוס או משהו ?
אולי שיניים. צריך לעקוב ולראות.
בנוסף
מציעה לך ללכת ליעוץ דיאטנית דרך קופת החולים. היא תעקוב אחר העקומות ותיתן כלים והדרכה.
אולי היא בגיל שכבר רוצה לטעום אוכל אחר .
מצרפת לך תפריט מתאים ממנו תוכלי לקחת רעיונות.
כמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו
בוקר:
תחליף חלב /הנקה
בניים -
חצי יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל
צהרים:
מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור
אחה"צ
יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה
או תחליף חלב/הנקה
ערב:
ביצה עם גבינה ועגבניה מרוסקים/פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה
לפני השינה:
הנקה /תחליף חלב
אל תשכחי
אחריותך להציע אבל כמה תאכל ואם בכלל באחריותה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים- מקווה שהפעם לא תדלגו עליאושרית12/09/2010
שלום לכן
בני בן 10 חודשים , יונק, עד לפני חודשיים אכל פירות ומרק כמו שצריך. כיום הוא מסרב לאכול ארוחת צהריים לא עוף לא פסטה, קציצות, מרק שאהב שום דבר אני מגוונת בתפריט והוא מסרב. סוגר את הפה. ארוחת בוקר וערב שלרוב מורכבות מפרוסת לחם עם ממרח, ביצה וירקות הוא מתלהב ואוכל. אך לא מוכן לגעת בא.צהריים ואני מודאגת מאוד . יש לו 4 שינים והוא באחוזון 25.
אשמח לעצות
אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אושרית
שרית עטיה-שמואלי13/09/2010הי אושרית
מציעה לנסות הפסקה של שבוע ולנסות לחזור לאחר שבוע ולהציע שוב.
במקום זה נסי בארוחת הצהרים אולי להציע פשטידת גבינה וירקות או מחית אפונה .
אחרי שבוע חזרי להציע ארוחה בשרית.
הנה כמה רעיונות לארוחות מזינות :
כמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו
בוקר:
תחליף חלב /הנקה
בניים -
חצי יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל
צהרים:
מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור
אחה"צ
יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה
או תחליף חלב/הנקה
ערב:
ביצה עם גבינה ועגבניה מרוסקים/פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה
לפני השינה:
הנקה /תחליף חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבן מוצקים בן שמונה וחצי חוד'קרן12/09/2010
בני בן ה-8 וחצי חוד' כבר מגיל 5 חוד' הראה התנגדות לאוכל מוצק , קיוויתי שעם הזמן המצב ישתפר אבל לא ממש. עם הפירות זה תלוי במצב הרוח- בדר"כ מעדיף לצערי גרבר ולא פרות טחונים וגם לא מראה התלהבות היסטרית. אוכל קצת מעדן וזה גם לא הכי בהתלהבות. עם המנה הבשרית המצב בכלל מורכב ומסרב די בתוקף- ניסתי מרק, אוכל קצת יותר של "גדולים" -מרוסק /טחון ואין שום שיתוף פעולה.
חשבתי שאולי יכנס למעון והמצב אולי קצת ישתפר וממש לא שם כמעט ולא אוכל כלום.
בגלל שדי סירב למוצקים אז בשביל שיאכל בזמן הארוחה הייתי מביאה לו משחקים , לצאת איתו בחוץ מה שדי טעות כי בגן אף אחד לא משחק איתו ולאף אחד אין את הסבלנות שלי יש לאכיל אותו לפעמים במשך יותר מחצי שעה!
יש לציין שבחודש האחרון שהחלו לצאת לו שיניים המצב בכלל החמיר- יש קשר? כמו כן מבחינת התפתחות מוטורית גם מתעכב ועדין לא זוחל/ יושב וכרגע הופנה לפיזוטרפיה מאחר ונראה שאולי יש לו היפוטוניה קלה-יש קשר?
את החלב סה"כ אוכל בסדר מה גם שלאחורנה מראה עדיפות לאכול את החלב בשכיבה -זה בסדר?
מבחינת משקל מתפתח בסדר ובין האחוזון ה-50% ל-70%.
אשמח לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי
קרן14/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבן מוצקים
נעמי ברזילי-תאני14/09/2010עפ"י מה שאת מתארת ההתפתחות המוטורית של בנך מתעכבת . יתכן מאוד שיש לכך גם קשר לסירובו לאכול מוצקים (אכילת מוצקים גם היא שלב בהתפתחות וקשורה לבשלות ומוכנות לאכילה) . אני מציעה לך לא להלחץ בפרט לאור העובדה שאת מציינת שמבחינת אחוזוני המשקל הוא מתפתח בסדר. תמשיכי להציע לו אבל אל תלחצי עליו יותר מדי (אין צורך לשחק איתו כדי שיאכל) כשהוא יהיה בשל לאכילה וירצה הוא יאכל. כמובן, שיתכן שיש קשר לצמיחת השיניים הדבר גורם לרגישות מוגברת בחניכיים ועצם פעולת הלעיסה מגרה זאת יותר.
בקשר לאכילה בשכיבה - מומלץ להרגיל אותו לאכול בישיבה או לפחות בישיבה חלקית (במידה ואינו מתיישב באופן עצמאי) ולא בשכיבה. יתכן ובגלל טונוס שרירים חלש קשה לו יותר הישיבה ולכן הוא מעדיף לאכול בשכיבה. ובמקרה זה הייתי ממליצה לך להתייעץ עם הפזיוטרפיסטית ולראות מה היא ממליצה לעשות בהקשר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלב - שואלת שוב...גלית12/09/2010
שלום,
בני בן 10 חודשים, הייתי רוצה לדעת אילו מוצרי חלב מומלצים?
האם אקטימיל, גמדים, דניאלה וקוטג' נמצאים ברשימת המומלצים?
יוגורט עיזים ויוגורטים שאינם ממותקים הוא לא מוכן לאכול בשום אופן.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרי חלב
נורית קליפר12/09/2010הי גלית,
נסי להמתיק מוצרי חלב (לא ממותקים) עם פרי. לדוגמה גבינה לבנה או יוגורט לבן לא ממותק + בננה/רסק תפוחים או כל פרי אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 3 חודשיםשירי.א12/09/2010
התינוק שלי כבר עוד שבוע בן 3 חודשים, נולד 2.610 לפני 3 שבועות נשקל היה 4 קילו .
הבעיה איתו שהוא לא עולה בכמות האוכל לרוב הוא לא אוכל יותר מ60 ואפילו רק 50, מעטות הפעמים בהם אוכל 80-90 . האם יש דבר הניתן לעשות? האם זה בסדר?
מחכה לתשובה, תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי
שרית עטיה-שמואלי13/09/2010הי שירי יתכן מאוד שאלו הכמויות המתאימות לו.
המדד הטוב ביותר שתינוק אוכל מספיק הוא עליה מתאימה בגובה ובמשקל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 9 חודשים- מתעניינת תמידית באוכלשיר11/09/2010
שלום,
בתי בת 9 חודשים. נמצאת באחוזון 90 במשקל ובאחוזון 75 בגובה. אני כותבת מאחר והילדה מתעניינת באופן תמידי במה שאנשים אוכלים ורוצה לטעום ממנו (אפילו כשהיא רק סיימה לאכול). אם לא נותנים לה, היא מתרגזת וצועקת. אני חוששת שהיא הולכת לכיוון של השמנה (האחות בטיפת חלב אמרה לי לשים לב מה לתת לה, ולא לתת לה דייסות או מתוקים).
קצת רקע על הילדה- אוכלת חמש ארוחות ביום. התפריט היומי שלה נראה כך:
התעוררות- סימילאק 180 מ"ל.
ביניים- פירות טחונים (כ- 100 מ"ל) או גמדים (100 גרם).
צהריים- ירקות טחונים עם הודו אדום ועדשים כתומים.
אחה"צ- סימילאק 120 מ"ל או גמדים.
לפני השינה- אוכלת בקבוק סימילאק בכמות של כ- 200 מ"ל.
שותה במהלך היום גם מים, היא איננה מתעוררת לאכול בלילות- מקסימום לשתות (טפו, טפו), והיא ילדה מקסימה ומתוקה, מפותחת לגילה (ממש כבר עושה צעדים ראשונים).
יש לי שתי שאלות-
1. האם התפריט שציינתי לעיל נכון לה, האם רצוי לשנות/לגוון אותו וכיצד?
2. כאמור, כל פעם שאחד מאתנו מכניס משהו לפה (אפילו כוס מים), היא מיד רצה אלינו ועומדת לידנו, רוצה לטעום. האם זה בגלל רעב או צמא? האם למנוע ממנה לטעום ממה שאנחנו אוכלים? (אני פשוט לא מסוגלת לאכול ולא לתת לה לטעום).
אודה לתשובתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיוק אותו סיפור
יפית12/09/2010אצלנו הסיפור ממש דומה, אותו תפריט (אצלנו בארוחת הביניים אילו אוכל 180 סימילאק ) , אותן שאלות ואף התפתחות מאוד דומה.
אשמח באמת לדעת מה עושים , למרות שעכשיו כשאני יודעת שיש עוד כמונו קצת נרגעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתענו לי בבקשה, תמיד מדלגים עליי...
שיר14/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתעניינת באוכל
מרינה קוזמנקו16/09/2010קודם כל - סליחה על העיכוב בתשובה!
1- לגבי התעניינות באוכל, לפי דעתי זה קודם כל סכרנות בריא של ילדה שמגלה עולם! וכן לתת לה לטעום אבל זה תלוי במה שאתם אוכלים. אם זה גבינת רוקפור או נקניק מעושן וכו' - אז לא לתת כמובן. ואם זה אוכל בריא ומותר לה לפי גילה - כמובן שכן לתת לה לטעום. זה חלון הזדמנויות שלך להכיר לה מגוון רחב של טעמים ומזונות (כולל מגוון ירקות, פירות, דגנים וקטניות) כדי שבעתיד תזונתה תהיה בריאה ומגוונת.
כדי לספק לה את הרצון ללמוד את יכולה להתחיל לתת לה אוכל אצבעות
2 - זה שילדה נמצאת באחוזן 90 עוד לא אומר שהיא תהיה שמנה. הכל תלוי במה היא אוכלת. אם זה הרבה לחם לבן ודייסת קורנפלו - היא כן תתפח. אבל לא נראה לי שזה המקרה אצלך. חוץ מזה, כאשר ילדים מתחילים ללכת הם תמיד מורידים מקצב הגדילה שלהם...
2 - לגבי תפריטה הנוכחי. את יכולה לעשות לה יותר ארוחות קטנות וכל פעם לתת לה דברים חדשים או שונים (פעם מרק בשר עם ירקות ובפעם הבא - כדורי בשר וירקות מאודים או מרוסקים).
אני לא רואה בתפריט שום דייסת דגנים וילדים חייבים את האנרגיה הזמינה שהם מקבלים בדייסות דגנים (אורז, קינואה, דוחן, גריסים). גם יוגורט / אשל / גיל תכניסי לתפריט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מרינה, את נפלאה, בהחלט איישם.
שיר16/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת מוצקים לתינוקות (חשוב)יאנה09/09/2010
תינוק בן חצי שנה שסבל מאוד עד לא מזמן מגזים קיבל מחית גזר. אכל בתאבון רב אך כעבור שעתיים הייתה לו יציאה ללא ריח שנראתה כמחית גזר לא מעוכלת. זה חזר על עצמו מספר פעמים גם עם ירק אחר. האם יש מקום לדאגה? האם צריך להקטין כמות שהוא אוכל? או שיש צורך לחכות עם חשיפה למוצקים?
תודה מראש!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יאנה
שרית עטיה-שמואלי13/09/2010הי
לעיתים למערכת העיכול לוקח זמן להתרגל למזונות חדשים שהם לא חלב אם/פורמולה.
תמשיכי לנסות להאכיל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)