פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות של תינוקת בת 15 חודשים
    ימית
    21/09/2010

שלום,
    ביתי בת שנה ושלושה חודשים. בשלושת החודשים האחרונים לא עלתה במשקל (שוקלת 10.2 ק"ג וגובהה כ-81 ס"מ).
    הילדה אוכלת ארוחות בריאות ומזינות (קציצות, ביצים, ירקות וכד') אך "שובעת" מאוד מהר ואז מתחילה לשחק עם האוכל...
    אשמח לתשובתכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת 15 חודשים לא עולה במשקל

מרינה קוזמנקו
    21/09/2010

שלום ימית! מה הכמויות שהיא אוכלת?
    קשה להתייחס בלי לדעת את התפריט.
    פעמים רבות ילדים כאשר מתחילים ללכת ולהיות יותר פעילים פיזית מפסיקים לעלות במשקל, אולי זה המקרה שלכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ניתן לי, אני חוזרת על השאלה
    הילה
    21/09/2010

מתי ניתן לתת אוכל לא טחון אלא חתיכות?
    הבת שלי, בת 9 חודשים, יושבת אבל לא זקוף לגמרי. לא יושבת בלי תמיכה ויש לה רק 2 שיניים תחתונות
    האם אורז לא טחון מסוכן?
    איך אני מוודאת שהיא לא נחנקת? ראיתי שרשום איפהשהוא שניתן כבר לתת לחם, זה נכון?

הוספת תגובה

• התחלה של מזון לא טחון

מרינה קוזמנקו
    21/09/2010

שלום הילה וסליחה על העיכוב. במקרה של בתך אני ממליצה לעשות מעבר הדרגתי ממזון טחון לחתיכות. תוכלי כל פעם לטחון מזון פחות זמן כדי שהמרקם יהיה יותר גושי. חלק מהמאכלים במקום לטחון תתחילי למעוך במזלג (ביצה למשאל). מאכלים רכים כמו בטטה, גזר, קישוא מבושלים, אבוקדו תוכלי כבר להתחיל ולחתוך לקוביות ולראות האם בתך מצליחה למעוך אותן עם הלסתות. כיוון שהיא לא יושבת זקוף תדאגי לתת לה תמיכה בגב ובצדדים וכל הזמן את צריכה להשגיח אליה.
    אורז לא טחון בינתיים לא נראה לי בטיחותי מספיק.
    איך את מוודאת שהיא לא נחנקת? היא ממשיכה לנשום ומתנהגת כרגיל. מאוד חשוב להתחיל ארוחה כאשר ילדה נינוחה ורגועה ולתת לה כל פעם רק חתיכה אחת. כמובן לתחוך חתיכות קטנות מאוד.
    ולהיות עם העיניים רק אליה!!!
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ו - 5 חודשים.
    אור*
    20/09/2010

ערב טוב,

בתי ילדה מקסימה, פעילה, חייכנית, ומאוד מאוד חכמה לגילה.

היא כבר הולכת לגן מספטמבר. והיא מסתגלת די יפה.

הבעייה העיקרית שלה, היא מאכלים שמכילים בשר ו/או עוף.

היא באופן קבוע מוציאה מהפה מה שקשור לבשר/עוף.

(בגן האוכל הוא לא בשרי... היא נמצאת במעון של נעמ"ת).

מה עושים? אני פוחדת שהיא לא מקבלת את הברזל והווטימנים שנמצאים בבשר.

היא מעדיפה אוכל יבש , לדוגמא : אורז לבן בלי כלום, איטריות בלי כלום... אם אני מוסיפה משהו בשרי ליד היא מייד מוציאה מהפה, מתעצבנת ואז כבר לא רוצה לאכול.

היא מאוד אוהבת תירס, לחם, קוטג', גבינה מידי פעם, מלפפון ירוק (אני מכינה לה מידי פעם גם חביתה והיא לא תמיד אוכלת).

איזה מאכלים מומלץ לתת לה כתחליף לבשר/עוף וכמובן שאני ממשיכה להציע לה ולא מפסיקה והיא עדיין לא רוצה.

אציין כאשר היתה קטנה אז היתה אוכלת מרק ירקות ועוף טחון והיתה מסיימת את הכל ולא היתה שום בעייה. אני לא רוצה לחזור לאוכל טחון מכיוון שהיא אוכלת אוכל רגיל.

לסיום אציין שהיא אוהבת כמובן חטיפים מתוקים ואני נמנעת מאוד לתת לה אותם. אני נותנת לה לפעמים מילקי...

לפעמים היא אוכלת כמה מקלות ביגלה מחיטה מלאה/ לחמית/פרכיות/בייבי ביס וכדומה.

היא שוקלת כיום 9 וחצי ק"ג לערך אולי פחות, והיא באחוזון 25.

אודה לתשובתכם ולעצתכם., אני מאוד דואגת וטרודה מזה.

לילה טוב
    אור

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ו - 5 חודשים.

הוספת תגובה

• בשר

מרינה קוזמנקו
    21/09/2010

שלום אור!
    את לא ציינת האם בתך אוכלת פירות וירקות, מקווה שכן!
    את יכולה להציע לה בשר בצורה של רצועות מבושלות או שוק מבושל (על העצם). אולי ככה היא תסכים לאכול. ומה אם קציצות בשר, ניסית? תוכלי גם להכין מרק ירקות עם כדורי בשר ולטחון אותו אבל לא עד הסוף, וכל פעם לעשות אותו קצת פחות מרוסק וכך תוכלי להרגיל אותה למרקם חדש.
    לגבי תחליפי בשר – תכניסי קטניות לתפריט. תוכלי לשלב קטניות (שעועית, עדשים, גרגרי חומוס) עם דגנים (קינואה, גריסי פנינה, בורגול, קוסקוס, כוסמת, שיבולת שועל). תכניסי אבוקדו, שקדייה, טחינה גולמית משומשום מלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך
    ז'אנה
    20/09/2010

בני שוקל 7700 ק"ג
    בלילה הוא יושן טוב תודה רבה על התשובה!

לקביעת תור
    סגירה
    המשך

הוספת תגובה

• בן 7 חודשים

מרינה קוזמנקו
    20/09/2010

בנך נמצא באחוזון 25 כרגע.
    תתחילי להוסיף לא מוצרים חדשים ותחליפי דייסות קורנפלור וסולת לאחרים, כמו שאמרתי . וגם תשימי לך שבנך מקבל מספיק נוזלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שניצל
    אורית
    20/09/2010

צהריים טובים
    אני מתקשה למצוא מאכלים שבתי בת 11 חודשים אוהבת לאחרונה גליתי שהיא אוהבת שניצל

האם לתת שניצל מטוגן פעם עד פעמיים בשבוע נחשב כאוכל לא בריא ואף מזיק ?
    האם יש דרך לתת אותו בצורה בריאה יותר?

בנוסף היא אוהבת מאוד עגבניה האם יש הגבלה בכמות עגביה בגיל זה?

תודה אורית

לקביעת תור
    סגירה
    שניצל

הוספת תגובה

• שניצל

מרינה קוזמנקו
    20/09/2010

על איזה שניצל מדובר? אם קנוי – לא בריא ומזיק ואין לתת לילדה כלל. אם תוצרת בית – תלוי איך את מכינה אותו. מציעה לך מספר טיפים איך להפוך את השניצל שאת מכינה לבריא יותר:
    - לא להשתמש בציפוי מוכן קנוי אלא להכינו לבד (פירורי לחם, פפריקה, כורכום, עשבי תיבול יבשים, אפשר ואף מומלץ גם שיבולת שועל גרוסה)
    - לא לטגן בהרבה שמן
    - להשתמש בשמן זית או קנולה בלבד
    וגם אני לא ממליצה לתת לה שניצל מטוגן יותר מפעם בשבוע-שבועיים. הינה לך אופציה אחרת – חזה עוף/הודו החתוך לצורה של שניצל למרוח בתבלינים (פפריקה מתוקה, כמון, כורכום...) ולטגן עם מעט שמן זית/קנולה מתחת למכסה. אפשר להוסיף כף של מים למחבת ואז זה יצא כמעט כמו אידוי ואל טיגון, וגם בשר יצא מאוד רך. ילדיי מאוד אוהבים את זה.
    אני לא מכירה הגבלה לכמות עגבניות (במקרה שאין רגישות אליה). אם היא כ"כ אוהבת עגבניות תנצלי את זה וכל פעם תוסיפי לה עוד ירקות טריים (מלפפון מרוסק, אבוקדו, פטרוזיליה או שמיר קצוצים דק מאוד). כך תלמדי אותו לאכול סלט! כמובן תוסיפי גם שמן זית, אבל ללא מלח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לעגבניה

עדי
    20/09/2010

נתתי לבתי עגבניה מגורדת היא בת 7.5 חודשים היא לא כול כך אהבה רציתי לדעת לנסות שנית או לחכות עוד קצת היה לי כך גם עם האבוקדו היא לא כול כך אהבה לכן לא ניסיתי שנית. חשוב לי לציין שהיא אוכלת ללא בעיה כמעט כול ..ספגטי .פתיתים .אורז תפוח אדמה דלעת קישואים דלורית אפונה עוף חזה קציצות בקר ועוף כנפיים חביתה מידי פעם ופירות אגס בננה תפוח מלון שזיף שנתתי לה לפני כמה ימים חדש אבל ככה ביד לא בטחינה רק שתטעם וגם תחוש אותו חח אבטיח חחח רציתי לדעת אם יש משהו שלא בסדר במה שאני נותת לה והאם לחכות אם יש משהו שהיא לא כול כך אוהבת או לנסות שנית ..???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגבניות ועוד

מרינה קוזמנקו
    21/09/2010

אני תמיד בעד להציע מספר פעמים ורק אז אם זה לא הולך לחכות קצת. אבל מצד שני אם היא הוכלת כמעט כל הדברים יכול להיות שדווקא את עגבניה ואבוקדו היא לא תאהב...
    מה שאת עושה נראה לי ממש בסדר. תוכלי להכניס לתפריט גם ביצים, דגים ולגוון מקור של פחמימות (קינואה, כוסמת, בורגול, שיבולת שועל, גריסי פנינה, קוסקוס)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ז'אנה
    20/09/2010

שלום רב! בני בן 7 חודשים אני רוצה לדעת האם הוא אוכל מספיק והאם התזונה הנכונה?
    ב6 בבוקר 90cc סימילאק
    8.30 דייסת סולת 80cc
    10.30 100cc סימילאק
    14 או 14.30 80cc מרק ירקות עם הודו טחון
    17.00 100cc סימילאק
    19.00 80cc דייסת קונפלור
    23.00 או 23.30 סימילאק 100cc האם זה בסדר?
    תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תפריט של בן 7 חודשים

מרינה קוזמנקו
    20/09/2010

את לא מציינת מה משקלו של התינוק, לכן די קשה לענות לך.
    אנסה לענות לך באופן כללי.
    בגיל 7 חודשים תינוק אמור לאכול 3-4 ארוחות של תמ"ל של 200-240 CC כל אחת. וגם מזונות מוצקים/טחונים/מרוסקים כמו:
    4 כפות ירקות
    4 כפות פירות
    2-3 כפות של דייסת דגנים מדוללת עם סימילאק
    פרוסת לחם
    ביצה
    3 כפות בשר/קטניות/דג/קטניות

לפי מה שאני רואה בתפריט של בנך – הוא לא מקבל מספיק קלוריות וגם אין לו פירות כלל. חוץ מזה אני ממליצה לך לעבור לדייסות דגנים כמו כוסמת, קינואה, אורז. ומה קורה בלילה? האם הוא ישן או מתעורר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצקים
    סיגלית דהן
    19/09/2010

למה מתחילים דווקא עם גזר?
    בתי בת 4 חודשים ואני מתלבטת עם להתחיל מוצקים עם איזה עוד מוצקים אפשר להתחיל לדוגמא בטטה

לקביעת תור
    סגירה
    מוצקים

הוספת תגובה

• מוצקים

נעמי ברזילי-תאני
    19/09/2010

מומלץ להתחיל עם ירקות שטעמם נטראלי ולא מתוק את יכולה להתחיל עם קישוא למשל. מומלץ להתחיל עם ירקות מכיוון שקיים סיכוי נמוך מאוד לרגישות וטעמם אינו מתוק. במיקרים מסויימים אם מתחילים עם ירק/פרי מתוק הילד כבר לא ירצה לנסות ירק שטעמו ניטראלי. גם כך מומלץ בהתחלה לתת טעימות של 1-4 כפיות עד פעמיים ביממה. לתת את אותו ירק במשך יומיים כדי לשלול נושא של רגישות. ובהדרגה ניתן להוסיף ירק נוסף. חשוב שכל מזון חדש שאת נותנת תתני אותו בנפרד כך שאם מתפתחת רגישות תדעי לאיזה מזון לשייך זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן 9.5 חודשים
    אפרת
    19/09/2010

שלום רב,
    בני בן 9+ חודשים. אני די מוטרדת מהתזונה שלו מפני שהוא אוכל רק דברים טחונים. כשאני מנסה לתת לו תפו"א מרוסק במזלג(ולא בבלנדר) או בסקוויט במים חמים. או כל מוצק הוא מיד מקיא. האוכל צריך להיות טחון לגמרי בכדי שיאכל
    אני בדילמה כי חוץ ממנת פירות ומנת ירקות(במעון) הוא אוכל רק דייסה(בערך 3 פעמים ביום) ואני לא יודעת איך לגרום לו לאכול מאכלים מוצקים.
    יש לציין שהוא קטן .שוקל 7.5 קילו

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוק בן 9.5 חודשים

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן 9.5 חודשים

נעמי ברזילי-תאני
    19/09/2010

יתכן שבנך עדיין אינו בשל לאכילת מוצקים. תני לו זמן ולקראת גיל שנה תתחילי להציע לו שוב מוצקים מרוסקים ולא טחונים. במידה והבעיה נמשכת תפני להתייעצות אצל רופא ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 שבועות
    שרית
    19/09/2010

שלום רב,בני בן 7 שבועות נולד במשקל של 2300 וכיום שוקל 4100
    הוא רוצה לינוק כול שעה וחצי בערך במהלך היום הוא יונק משד אחד בלבד בכול פעם מכיוון שהוא נרדם על השד ואני לא מצליחה להעיר אותו אך כאשר אני מנתקת אותו ומשכיבה אותו הוא כמובן מתעורר אחרי כמה דקות כך שיוצא שאני במעיין מעגל קסמים של יניקה הרדמות שינה של כמה דקות ואז עירנות לא הגיונית לגילו ובכי כמובן.
    מה עלי לעשות בכדי לגרום לו לפתוח פערים גדולים יותר?לגרום לו לישון במהלך היום? אני לא רוצהלהתייאש מההנקה אבל יש לי עוד שתי ילדות קטנות בבית שגם צריכות את אמא וצריכות את אמא רגועה ....................
    בתודה מראש שרית

לקביעת תור
    סגירה
    בן 7 שבועות

הוספת תגובה

• בן 7 שבועות

נעמי ברזילי-תאני
    19/09/2010

לפי מה שאת מתארת בנך שומר על אותו אחוזון משקל שבו נולד. כך שלא נראה שקיימת בעיה מבחינת כמויות החלב שהוא יונק. כנראה שבנך משתמש בשד כמוצץ שעוזר לו להירדם. אני מציעה לך לפנות ליועצת הנקה ולקבל ממנה הדרכה מתאימה שתעזור לך לפתור את הענין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות קשות
    חנית
    19/09/2010

בתי בת 5.5 חודשים כבר 3 שבועות אוכלת ירקות ופירות בשילוב עם הנקה.
    מהרגע שעברנו למוצקים היציאות שלה קשות מאוד (ממש כמו גללים), עושה קקי פעמיים ביום וכל פעם זה מלווה בבכי ממש צרחות כיוון שכואב לה (סובלת מאוד).
    שאר הארוחות הן רק הנקה.
    מה ניתן לעשות כדי לרכך את הצואה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יציאות קשות

הוספת תגובה

• גם אצלנו אותו הדבר

מאיה
    19/09/2010

היי, גם בני בן 5.5 חודשים וניזון בדיוק לפי מה שכתבת ואף הוא סובל מאוד והיציאות קשות ושחורות. לדעתי זה בגלל הברזל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמת שהיא לא מקבלת ברזל...

חנית
    19/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל

מאיה
    19/09/2010

אז אם אצלך לא מקבלת ברזל אני מבינה שהבעיה אצל התינוק שלי היא לא בגלל הברזל כפי שחשבתי.
    למה היא לא מקבלת ברזל? בטיפת חלב אמרו לי שחובה לתת מגיל 4 חודשים 3 טיפות כל יום ומגיל חצי שנה 6 טיפות עד גיל שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות קשות

נעמי ברזילי-תאני
    19/09/2010

התייחסתי לנושא זה בדיוק בתשובה שנתתי לתזונת תינוק בן חצי שנה כמעט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לבן 10 חודשים
    רוית
    19/09/2010

שלום!

רציתי להתייעץ בני בן 10 חודשים. בריא וטיפטיפונת שמנמן (בשפה מקצועית קצת מעל לאחוזון). אדנואידים מוגדלים ( קשיי נשימה מידי פעם)
    06:00 הנקה
    08:00 פרוסת לחם עם טחינה גולמית,גבינה או חומוס
    10:00 פירות טחונים (אצל המטפלת)
    12:00 דיסה או יוגורט או גבינה עם עגבניה מרוסקת. (אצל המטפלת)
    אחר כך אני אוספת אותו מהמטפלת ונותנת לו הנקה לפי דרישה
    16:00 ירקות עוף וקטניות טחונים
    בהמשך גם הנקה לפי דרישה.
    אני מרגישה שחסר לי ארוחת ערב. ואני מתלבטת האם להוסיף מנה חלבית ואולי עדיף משהו אחר שפחות עושה ליחה...תנו לי רעיונות..
    נ.ב. צמוד אלי בלילה. כל שלוש שעות הנקה...

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לבן 10 חודשים

הוספת תגובה

• רווית

מרינה קוזמנקו
    19/09/2010

שלום!
    לא ציינת באיזה שעה בנך הולך לישון...
    את יכולה להוסיף לו ארוחת ערב לא כבדה בסביבות שעה 7 בערב. אם תראי שהוא לא מעוניין לאכול - תניחי לו.
    הינה מספר רעיונות לארוחת ערב:
    ביצה עם ירקות
    פרוסת לחם עם אבוקדו
    דייסת דגנים על בסיס ציר ירקות
    קציצות ירקות וקטניות
    פרוסות ירקות מבושלים ופסטה (אוכל אצבעות)

יכול להיות שהוא יתעורר פחות לארח שיוכל ארוחת הערב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת שתעשו לי סדר בנושא הטעימות
    מבולבלת
    19/09/2010

בתי בת חמישה חודשים. יונקת מלא. עד כה טעמה בטטה, דלעת, קישוא, אגס ותפוח. אני מבינה אבל שיש לחשוף גם לעוד מרכיבי מזון כבשר, קטניות ודגנים. מה אני אמורה לעשות? להכין מרק ולשלב בו בשר כלשהו ודגן?
    איזו פחמימה מומלץ להוסיף למרק ( אורז, אטריות, בורגול? מותר קינואה?)
    מותר להוסיף קטניות למרק? ואילו מומלצות במידה וכן?
    ושאלה אחרונה- האם כדאי להכין דייסה? אם כן איזו דייסה מומלץ להכין (כוונתי היא לדייסה בייתית ולא לדייסה קנויה)

תודה רבה על ההתייחסות...

הוספת תגובה

• בת חמישה חודשים

מרינה קוזמנקו
    19/09/2010

עד גיל 6 חודשים מומלץ רק טעימות של מזונות. הטעימות לא צריכות להחליף ארוחה של חלב אם או תמ"ל, ולא יותר מ 1-2 כפיות עד פעמיים ביום. ועדיף לתת כל דבר בנפרד ולא מספר מאכלים יחד. את יכולה לתת לה לטעום כבר גם בשר (עדיף הודו אדום, כבד, בשר בקר כמו פילה או כתף), קטניות (עדשים, שעועית מאש, שעועית לבנה, אפונה ירוקה), דגנים (אורז, קינואה), טחינה (עדיף משומשום מלא). את יכולה עוד להמשיך ולהגדיל מגוון ירקות ופירות.
    בגיל 6 עד 9 חודשים מוספים עוד ביצה. ובגיל זה יש לתת לפחות ארוחה אחת שתחליף ארוחה של חלב אם או תמ"ל.
    בין 9 חודשים לשנה מוסיפים מוצרי חלב כמו יוגורט, לבן, גבינות. ומגיל שנה ניתן לתת גם חלב פרה.
    לגבי שאלה על הכנת דייסה ביתית. אני ממליצה להתחיל מדייסת קינואה, היא מאוד קלה לעיכול ועשירה ברכיבים תזונתיים. תוכלי לבשל אותה על בסיס מים, לטחון ולמהול עם חלב אם או תמ"ל. עדיף להאכיל ישר מכפית ולא מבקבוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן חצי שנה ... כמעט...
    מאיה
    18/09/2010

שלום
    בני עוד שבוע בן חצי שנה, מקבל הנקה מלאה.
    מגיל 4 חודשים התחלתי עם טעימות של פירות וירקות בהמלצת טיפת חלב, נכון להיום יכול לאכול מנת ירקות בערך 70 גרם וכן ירקות עם עוף באותה הכמות, לאחרונה החלה עצירות ואף צואה קשה מאוד בצבע שחור, אני יודעת שהצבע זה בגלל הברזל, אולם כשינק ופחות אכל פירות וירקות לא הייתה השפעה על הצואה, לדעתי העצירות החלה כשהוספתי לירקות נתח קטן של הודו אדום. כיצד אפשר לעזור לו, האם גזר גורם לעצירות או ההודו? קראתי שעצירות נגרמת כתוצאה מחוסר בשלות של מערכת העיקול, האם כדאי להפסיק עם הפירות והירקות?? או אולי עם הבשר??

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן חצי שנה ... כמעט...

נעמי ברזילי-תאני
    19/09/2010

צואה קשה עשויה להיגרם עקב השימוש בתוסף הברזל. בד"כ עצירות אינה נגרמת כתוצאה ממזון. אלא בד"כ נובעת מחוסר שתיה . כל זמן שהנקת הוא קיבל נוזלים מההנקה. במידה והוא התחיל באכילת מוצקים יש לשלב לו בתפריט נוזלים נשאלת השאלה, האם הוא מקבל מספיק נוזלים ?קיימים בשוק מגוון רחב של תכשירי ברזל. המתיני עם העניין מספר ימים . תוסיפי לו נוזלים בשתייה ייתכן ותופעה זו תחלוף. במידה ולא אני מציעה שתתיעצי עם הרופא המטפל בו ואולי הוא יוכל להציע לך תוסף ברזל מסוג אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזנ נוזלים? מים?

חנית
    20/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתכון לדייסת קוואקר
    נטלי
    18/09/2010

שלום רב....
    בזמנו ראיתי כאן בפורום מתכון לדייסת קוואקר עם פירות יבשים ושקדיה.אשמח לקבל אותו בבקשה.בתודה מראש.נטלי.

לקביעת תור
    סגירה
    מתכון לדייסת קוואקר

הוספת תגובה

• דייסת שיבולת שועל

מרינה קוזמנקו
    20/09/2010

אני לא יודעת על איזה מתכון את מדברת, לכן אתן מתכון משלי.
    מצרכים:
    1/2 כוס שיבולת שועל
    כוס מים רותחים
    1-2 כפות פירות יבשים שטופים וחתוכים לקוביות קטנות (שזיפים, משמשים, תמרים, צימוקים)
    כף שקדייה

הכנה:
    לשים שיבולת שועל בסיר ולהוסיף מים רותחים. להביא לרתיחה ולהנמיך את האש. לבשל תוך כדי בחישה 10 דקות, להוסיף פירות יבשים ולבשל עוד כ 5 דקות.
    לצנן את הדייסה. להוסיף את השקדייה רק לפני ההגשה (כאשר הדייסה לא חמה מידיי).

אם הדייסה מיועדת לתינוק ניתן לטחון את הדייסה המוכנה ובמקרה הצורך לדלל עם חלב אם, תמ"ל, חלב פרה (אחרי גיל שנה)
    בתיאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסת קוואקר

נטלי
    20/09/2010

תודה רבה מרינה.זה בדיוק המתכון.ראיתי את זה בעבר,אך לא זכרתי כמה זמן לבשל לפני ואחרי פירות(:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת דייסה
    סיון
    17/09/2010

שלום,
    תודה על המענה המהיר אשמח להבהרה בעוד כמה
    דברים בנושא:
    1. דייסת קורנפלור משמינה יותר?
    כי הילד שלי במשקל תקין אבל נמוך ולכן נראה שמנמן
    ולא הייתי רוצה לזרז עלייה במשקל מעבר.
    דייסת אורז גורמת לעצירות?
    2. האם מומלץ להוסיף את הדייסה לתמ"ל או לתת אותו כארוחה בפני עצמה?
    ואם כן כמה ארוחות ביום יהיו מתמל וכמה מדייסה?
    3. לגבי תה ומים - מאיזה גיל אפשר לתת שתיית נוזלים?

תודה וגמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת דייסה

הוספת תגובה

• בחירת דייסה

נעמי ברזילי-תאני
    19/09/2010

1. דייסת קורנפלור זהה בערכה הקלורי לדייסות אחרות. במידה ולא קיימת בעיית רגישות ,מומלץ לגוון בסוגי הדייסות ולאפשר לילד חשיפה למגוון טעמים גדול יותר וכן לדגנים מסוגים שונים.
    באופן עקרוני אורז (במקרה שכבר קיימת נטיה לעצירות) עשוי לגרום לעצירות.
    2. מומלץ לשלב דייסה כחלק מהתפריט היומי כשלב מכין לאכילת מזון מוצק . את יכולה להחליט עפ"י נוחיותך מה את מעדיפה להוסיף את הדייסה לתמ"ל (ודרך אגב, קיימים היום תמ"לים בשילוב עם דייסה) או לתת אותה לבד . אני הייתי ממליצה לך לשלב דייסה פעם ביום ואת שאר הארוחות לתת מתמ"ל.
    3. באופן עקרוני תינוקות הניזונים מחלב אם או מתמ"ל בלבד, אינם זקוקים לתוספת מים או נוזלים אחרים . ברגע שהתינוק מתחיל לאכול מזון מוצק יש צורך להשלים לו נוזלים. באופן עקרוני מומלץ להרגיל את התינוק לשתיית מים לא ממותקים . תה איננו מומלץ משום שהוא מכיל קפאין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש תה לתינוקות

סיון
    20/09/2010

וחברותיי חולטות שומר במים ונותנות לתיוק מגיל חודשיים
    גם כדי להקל על כאבי בטן.

מומלץ?

לגבי דייסת אורז, לבן שלי יש יציאה פעם ב-4 ימים.
    היציאה רכה .
    זה לא עצירות מבחינננ מרקם אך התדירות נמוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה