מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא עניתם לי ואני מזכירה פעם 3!מיכל25/10/2010
שלום
בהמשך לתשובת מרינה הייתי שמחה לשמוע הצעות נוספות לעידוד שתית מים אצל בת שנה פלוס אולי שאר המומחיות מכירות את הזרעים ששמים במים / חלקיקים על מנת להשביח טעמם לחיך התינוק ???
כמו כן : בתי סובלת מנזלת ומצוננת - כיצד ניתן לתמוך בה תזונתית בהתחשב בכך שאינה אוכלת כמעט כעת - אולי בשל בקיעת הש' ?
חשבתי להכניס למים שקדיה - אבל כמה שקדיה ביום זה תקין ?
חשבתי לעשות לה מיצי פירות - האם תקין ?
איך פותחים תאבון ?
ועוד שאלה : מהם המקורות לאומגה 3 ? היא כבר לא כלכך מקבלת את זה ממני בהנקה.
תודה מראש
שבוע מעולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עניתם לי ואני מזכירה פעם 3! - תגובה
נעמי ברזילי-תאני26/10/2010לגבי עידוד שתיה - פשוט הציעי לה מים כל שעה וגם לגימה אחת זה מספיק. את יכולה להכניס למים קלחי לימון אולי היא תתחבר לטעם החמצמץ ותשתה.
לגבי הזרעים איני יודעת לאילו זרעים את מתכוונת.
בנוגע למיצי פרות - מומלץ פחות עדיף לאכול את הפרי השלם ולא להכין ממנו מיץ הדבר פוגע בערכיו התזונתיים.
את בהחלט יכולה להעשיר את התזונה שלה בשקדיה (1 כפית לכוס מים או להעשיר את המרק בשקדיה) או עם אבוקדו, טחינה (מגיל 7 חודשים) .
המקורות לאומגה 3 הם בעיקר דגים שמקורם במים עמוקים (סלמון, הליבוט, טונה) את יכולה להכין לה קציצות דג. או זרעי פשתן טחונים , אגוזי מלך טחונים (האומגה 3 ממקור צמחי נספגת בצורה פחותה בהשוואה לזו שמקורה בדגים) כיום קיים שמן דגים נוזלי בטעם לימון מעודן (המכיל אומגה 3) אותו ניתן להשיג בחנויות טבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף!!!מירי קידר25/10/2010
שלום:
בתי בת 7 שבועות ועד לפני שבועיים ינקה הנקה מלאה. הפסקתי להניק מכיוון שהיו בעיות בהנקה ונראה כי היא לא מסתדרת עם זה. התחלתי לתת לה חלב שאוב בבקבוק ומטרנה. בשבוע האחרון היא פשוט לא מוכנה לאכול. היא אוכלת 30-40 cc בארוחה המקסימום הוא 80 עם הפסקות ארוכות ונסיונות שלי ושל בן זוגי "לדחוף" לה את הבקבוק. היא מגיעה ביום כמעט ל500 cc . שוקלת כיום 4.700 . בבדיקת המשקל האחרונה נראה כי עלתה בשמקל אך עדיין אינני מבינה איך היא מעבירה את היום כמעט מבלי לאכול. אני לא רוצה לעשות לה טראומה עם האוכל, אהל אני ממש דואגת. לדוגמא אכלה בשלוש כמות של 80 סיסי ולקראת 7-8 אכלה עוד שישים. בוסף היא ישנה בלילה 6 שעות רצוף וכשמץעוררת לא אוכלת יותר ממה שתיארתי. יש מספיק חיתולים בין 6-7 ביום. האם באמת כמויות כאלו קטנות מספיקות לה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף!!! - תגובה
נעמי ברזילי-תאני26/10/2010את יכולה להיות רגועה. אם הילדה עולה במשקל ונראית חיונית ובנוסף יש 6-7 חיתולים רטובים ביום. ככל הנראה הכמויות שהיא אוכלת מספיקות לצרכיה. אל תעמיסי עליה התמ"ל מתעכל לאט יותר מחלב אם ולכן היא זקוקה לכמות קטנה יותר. היא לבד תעלה את הכמויות כשיהיה לה צורך. מה שחשוב הוא שתעקבי אחרי עקומת המשקל והגובה במסגרת טיפת חלב ותראי שהיא עולה במשקל. המלצתי היא שבכל מקרה לא תוותרי ותמשיכי לתת לה חלב שאוב, משום שבחלב אם יש יתרונות רבים שאינם קיימים בתמ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחוף!!! - תגובה
מרינה קוזמנקו26/10/2010אם ילדה עולה במשקל, רגועה וחיונית - אין לך מה לדאוג. וכמו שאמר, אל תעשי לה טראומות עם האוכל, לא "לדחוף" לה בקבוק, זה רק יגרום לה לא לאכול ולפחד מאוכל בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן עשרה חודשים שהפסיק לאכולאור25/10/2010
שלום רב,
הילד שלי בן 10 חודשים, לפני 16 ימים בדיוק חל מהפך של 180 מעלות בכל הקשור באכילה שלו. עד אז היה יונק 3-4 פעמים ביממה + בקבוק חלב שאוב עם דיסה (150) ואוכל שתי ארוחות מוצקים (קערת פירות, לרוב 4 סוגים שונים) וקערת מרק ירקות עם עוף.
פתאום הוא התחיל במכה אחת לסרב לאכול גם את מנת הפירות וגם את המרק.
בהתחלה הוא המשיך לינוק ועכשיו גם את כמות ההנקות הוא הפחית (פעמיים + בקבוק אחד)..
כאשר ראינו שהוא מפסיק לאכול התחלנו לחשוף אותו להמון סוגים של אוכל, העיקר שיאכל, אולם גם זה לא עוזר.
ניסינו מרקמים שונים, העברנו אותו לכיסא אוכל, ניסינו לתת לו לאחוז בעצמו. שום דבר לא עוזר, אנחנו כל הזמן מכינים וזורקים והוא בשלו.
היינו איתו כבר כמה פעמים אצל שני רופאים, הם לא רואים בעיה גופנית שיכולה לגרום לבעיה. יש לו חיתולים רטובים, כיוון שהוא שותה הרבה מים.
אציין שהילד חיוני מאוד ויש לו מצב רוח טוב.
מה אנחנו יכולים לעשות כדי לשכנע אותו לשוב לאכול?
אשמח לכל רעיון,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן עשרה חודשים שהפסיק לאכול - תגובה
נעמי ברזילי-תאני26/10/2010לצערי, לא ניתן לשכנע תינוק לאכול. וכל ההתעסקות ותשומת הלב סביב הנושא רק עשויה להחמיר את הבעיה.את בעצמך רואה שכל הניסיונות שעשיתם לא הצליחו. במידה והתינוק חיוני ומתפתח היטב, והרופאים שללו בעיה גופנית שעשויה לגרום לו לחוסר תאבון אין לך מה לדאוג הוא אוכל עפ"י צרכיו וכנראה שאינו זקוק ליותר ממה שהוא אוכל. מיותר להשוות בין תקופות משום שמידת הרעב משתנה מיום ליום . אפשרי לו לאכול את הכמות לה הוא זקוק.
לא ציינת האם במעקב בטיפת חלב הוא עולה במשקל (שומר על אותה עקומת משקל וגובה) אם המדדים תקינים אני מציעה שתרפי מן הנושא ותראי שהדברים יסתדרו מעצמם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרתחת מים לתינוקאמא25/10/2010
האם ניתן להרתיח מים בקומקום חשמלי, לתת להם להתקרר בקומקום, וכשהתינוק צריך לאכול פשוט לחמם אותם מעט? (אחרת, בכל פעם שהתינוק רעב לוקח הרבה מאוד זמן עד שהמים מתקררים...) מדובר בתינוק בן שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרתחת מים לתינוק - תגובה
מרינה קוזמנקו26/10/2010ניתן להרתיח בקומקום חשמלי, רק תבדקי שיהיה נקי מאבנית. אם יש אבנית עדיף להרתיח בסיר רגיל במשף 2-3 דקות. עדיף לקרר בכלי זכוכית ובתוכו גם לשמור במקרר. וכל פעם רק לחמם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו השיטה שלנו
אבא28/10/2010אנחנו מרתיחים קומקום מלא. נותנים למים להתקרר ואז שומרים אותם למשך היום בבקבוק של סודה קלאב.
כל פעם שאנחנו מכינים את האוכל אנחנו שמים מעט מים חמים בכוס ושמים את הבקבוק עם המים והתמ"ל לדקה בתוך הכוס שיתחממו בעדינות.
אחלה שיטה ועובדים ככה כבר חצי שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות מטרנהשירי25/10/2010
בת שנה וארבעה חודשים מקבלת בקבוק מטרנה 240 מ"ל פעמיים ביום. חוצמזה אוכלת ארוחות מוצקים מלאות.
שוקלת בערך 10 ק"ג, גובה ממוצע.
האם יש צורך להוריד את כמות המטרנה היומית או לתתת לה משהו אחר במקום הבקבוקים (חלב, שוקו)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות מטרנה - תגובה
מרינה קוזמנקו26/10/2010כן מומלץ להוריד בהדרגה את המטרנה לאחר גיל שנה ולתת במקומה מזון עשיר ברכיבים תזונתיים. תתני לה ארוחה מזינה המכילה יוגורט, אבוקדו, ביצה או קטניות. תלוי מה חסר לה בתפריט. לא ממליצה לתת שוקו כיוון שמכיל הרבה סוכר וכך מונע מילד לקבל קלוריות וריכבי תזונה חיוניים. לגבי לתת חבל ניגר יש חלוקי דעות האם לתת בכלל או לא. אני לא בעד חלב ניגר. אם ילדה לא שותה אותו לא צריך גם להרגיל אותה אליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל...
שירי26/10/2010היי,
תודה על התשובה.
הבקבוק שהיא מקבלת בבןקר הוא עם ההתעוררות - שעתיים אח"כ היא אוכלת ארוחת בוקר בגן (ירקות, לחם, גבינות), כך שלהחליף אותו בארוחה כזו זה לא הפיתרון.
גם בערב הבקבוק בא לפני השינה ואחרי ארוחת ערב שכוללת את הרכיבים הללו בערך.
אז אם לא מומלץ שוקו וגם לגבי חלב ניגר הדעות חלוקות, איך אני אמורה להוריד בכמות המטרנה שאני נותנת לה?
אשמח לשמוע עוד רעיונות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל... - תגובה
מרינה קוזמנקו27/10/20101. במקום בקבוק של הבוקר תוכלי להציע לה פירות בצורות שונות, או דייסה (בכפית). גם מרק ירקות וקטניות תתאים.
2. לגבי בקבוק לפני השינה. את יכולה להחליף אותו בארוחת ערב הרגילה שלה ו2-3 לפני לעשות ארוחת ביניים - פירות + יוגרט, או לחם עם ממרח כל שהו (אבוקדו, טחינה, שקדיה, חומוס, ממרח קטניות)
3. מאמינה שבשלבים הראשונים יהיה לילדה קשה לעזוב את הבקבוק (לא התכולה, אלא עצם פעולת המציצה). תוכלי לתת לה קודם מטרנה בכפית, בכוס ואחר כך להוריד בכלל. תוכלי גם בהדרגה להחליף מטרנה לחלב שקדים (שקדייה מעורבבת במים רותחים)
4. לא לשכוח להשלים לה אותה כמות המיים שהיתה מקבלת עם 2 הבקבוקים שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 11 חודשיםאמא של ליאן25/10/2010
היי...
יש לי תינוקת בת 11 חודשים שלא אוהבת לאכול .
אני מוצאת את השיטות להתמודד איתה אבל במעון עדיין לא מצאו פיתרון עם עניין האוכל .
המטפלות טוענות שברגע שלוקחים אותה לאכול היא מתחילה לבכות ולהשתולל ...לא רוצה גם לאכול בקבקוק שם .
אני יושבת כל היום מודאגת בעבודה בידיעה שהיא לא אוכלת כלום בגן .
אני חייבת עזרה אני מרגישה שאני ממש יוצאת מהכלים... אני צריכה עזרה כבר בשבילי כי אני כבר לא יודעת איך להתנהג איתה ובכלל בנושא האוכל .
אני חייבת עזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך ...
אמא של ליאן25/10/2010חייבת לציין כל ארוחה איתה זה "מלחמת עולם " .
כל פעם שהיא מסיימת לאכול אני מרגישה שחוזר לי האויר... עד לארוחה הבאה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ... - תגובה
נעמי ברזילי-תאני25/10/2010לא ציינת האם זה כך רק לגבי אכילת מזון מוצק ? האם היא אוכלת תמ"ל ?
לא ציינת מה מצבה מבחינת משקל וגובה ? מתי "המאבקים" התחילו ?
באופן כללי אני מציעה לך לא להפעיל עליה לחץ ולא לנהל איתה "מלחמה". זה לא יוביל לשום מקום ובוודאי שלא ישיג את התוצאה הרצויה. אלא בעתיד דווקא עשוי לגרום להפרעות אכילה. נסי להרפות מהנושא (ואני מבינה שזה קשה לך אך בכל זאת..) אם הילדה חיונית ומתפתחת היטב אפשרי לה לבקש אוכל . היא תדע לבקש כשתהיה באמת רעבה. כךתוכלי להענות לצרכיה האמיתיים ולא להכריח אותה לאכול כשבעצם אינה מעוניינת לאכול. האם את אוכלת כשאינך רעבה ? האם את אוכלת לפי שעון ? אני מניחה שלא ולכן גם במקרה שלה כדאי להרפות ולזרום איתה. רק בדרך זו בעיה זו תיפטר. תנסי את מה שהצעתי לך מס' ימים אם הבעיה אינה נפתרת פני לייעוץ מסודר אצל איש מקצוע שינחה אותך מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נעמי
אמא של ליאן25/10/2010היי.. תודה על התשובה .
האמת שהבעיה עם האוכל התחילה כבר בגיל 5 חודשים עם הבקבוקים ואח"כ במוצקים .
היא במשקל 7700 ובגובה 74 ס"מ..לפי טיפת חלב היא באחוזון נמוך אך לא מתחת לאחוזון , היא לא יורדת במשקל היא עולה אבל מעט.
לאחרונה היו רצף של אירועים הוציאה כמה שיניים ביחד והיתה קצת מקוררת והמצב רק החמיר .
אני לא מצליחה להשתחרר ולהרפות ממנה המחשבה שהיא לא אוכלת מוציאה אותי מדתי .
אני צריכה סיוע בדחיפות ולא יודעת למי לפנות . רופא הילדים לא חושב שאני צריכה כרגע הפניה לגורם מקצועי.
מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נעמי - תגובה
נעמי ברזילי-תאני26/10/2010אני מבינה את הרגשתך וחוזרת ומציעה לך להניח לנושא. כל לחץ שתפעילי רק יגרום לתוצאה הפוכה. אם היא שומרת על אותו אחוזון וממשיכה לעלות במשקל ובגובה (גם אם מדובר באחוזון הנמוך) זה בסדר. צריך רק לעקוב ולראות שאינה יורדת במשקל. צמיחת שיניים והתקררות עשויים להשפיע על התאבון .תני לה מעט זמן אם את רואה שהמצב אינו משתפר תוך מס' ימים פני לאיש מקצוע (אם תתעקשי אני מניחה שהרופא ייתן לך הפניה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ..
אמא של ליאן26/10/2010תודה נעמי על המענה .
אני ישתדל מאוד לקחת את הדברים לתשומת ליבי ו"לשחרר" את הילדה בתקווה שזה יעזור לפתרון הבעיה .
תודה על הטיפים ועל המענה :-)!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל תינוקציונה25/10/2010
תודה רבה לתשובתך הקודמת..
בנוסף בעניין תמ"ל שבני אוכל (סימילאק).
הוא שוקל 7.5 ק"ג.
התזונה היומית שלו הינה 800CC
לפי החישוב שלי הוא צריך לאכול 1050CC - שזה בעצם 150CC לקילו.
מה עושים? הגדלתי לו את שעות הארוחות מ 3 ל - 4 שעות והוא אוכל 6 פעמים למרות פער השעות הוא לא משלים ל 1050 ואוכל רק 800 . האם לצמצם חזרה ל 3 שעות? או שזה לא קריטי שהוא אוכל פחות ממה שהוא צריך לאכול?
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל תינוק - תגובה
מרינה קוזמנקו29/10/2010ציונה שלום! אם ילד לא יורד העקומות הגדילה (לפי משקל ולפי גובה), אם הוא רגועה, חיוני ומתפתח כראוי - אין לך מה לדאוג ולנסות להגיע לכמות של 1050 CC. תתני לו לאכול מתי שהוא מבקש אפילו אם עוד לא עבר זמן של 3-4 שעות. ילדים שאין להם בעיה בריאותית יודעים לבד לווסת את כמות האוכל שהם צריכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפמיל וזנטק עצירות או קקי קשהקרן25/10/2010
שלום,
הקטנה שלנו שוקלת 4.2 והיא בת חודש וחצי. לפני 4 ימים התחלנו טיפול בריפלוקס- זנטק פעמיים ביום והוחלף האוכל לאינפמיל.אציין שאוכלת כמויות מספקות למשקל שלה.
מאז שהתחלנו, הצואה שלה קשה מאוד מאוד (ברמה של גושי אבן..) אתמול בכלל לא הצליחה להוציא, אפילו שכל היום ניסתה והתאמצה ולחצה.
היום בבוקר הצליחה, אך ראיתי שיש לה עוד שלא הצליחה להוציא(זה היה בזמן החתלה) ומה שכן יצא, היה בצורת גושי אבן קשים שכואב הלב לראות..
1. האם מדובר בתופעה חולפת? האם יסתדר עם הזמן? כמה זמן?
2.מה עושים? ניתן להוסיף לה מים בין הארוחות? איך בדיוק וכמה?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינפמיל וזנטק עצירות או קקי קשה - תגובה
מרינה קוזמנקו26/10/2010תבדקי כמויות הנוזלים שהיא מקבלת - צ"ל 150 CC לכל ק"ג של משקל גוף. עבור בתך זה 630 CC. כעיקרות לא אינפמיל ולא זנטק לא אמורים לגרום לעצירות. אינפמיל עושה את המזון סמיך יותר, יכול להיות שתינוקות צריכה להתרגל למרקם חדש או אולי כדי לחשוב על תוספת מים. ממליצה לך לפנות לרופא להתייעצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחודשיים....קרן25/10/2010
היי מבקשת את עצתכם בעניין הבא:
יש לי פעוט בן שנה וחודשיים, נמצא בגן עד 16:00.
מקבל ב-16:00 ארוחת ביניים - או מעדן, או כריך...
בשעה 20:00 בערב הוא כבר דורש לישון ואז מקבל את הבקבוק סימילאק שלו.
בין הארוחת ביניים לבין הבקבוק הוא מקבל ארוחת ערב רגילה- ביצים, גבינות, ירקות...
שאלתי: מתי הייתן נותנות את ארוחת הערב, באיזו שעה?
תודה, קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחודשיים.... - תגובה
נעמי ברזילי-תאני25/10/2010את יכולה לנסות להציע לו ארוחת הערב בסביבות השעה 18:30-19:00 . אם יהיה שבע הוא יאכל פחות או שמקסימום יוותר על הבקבוק. באופן כללי ההמלצה כיום היא להפחית באופן הדרגתי את השימוש בתוספת תמ"ל מגיל שנה ומעלה. כך שאם יאכל ארוחת ערב משביעה ומזינה יתכן וכבר לא יהיה לו צורך נוסף בבקבוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
קרן26/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לסימילקמרין25/10/2010
שלום!
התינוקת שלי בת 4 חודשים, עד לפני כשבוע ניזונה מהנקה בלבד.
שמתי לב שהחל להעלם לי החלב והכמות כבר לא הספיקה לה (לאחרונה החלה לינוק כל שעה וחצי) אז החלטתי להעבירה לסימילק (כמה ימים בשילוב עם הנקה ובשלושה ימים האחרונים כבר עברה לסימילק בלבד).
היא אוכלת כל 3 וחצי 4 שעות כ-130/150 (אני מכינה 180 לפי ההוראות).
שמתי לב שמאז שהיא אוכלת סימילק היא יושנת הרבה יותר והשינה שלה עמוקה יותר.
שאלתי היא האם זה בסדר?
האם היא הייתה ערה יותר שעות בהנקה (במיוחד בזמן האחרון) כיוון שהייתה רעבה יותר?
האם השינה הארוכה והעמוקה מצביעה על כך שעכשיו היא שבעה יותר או שאולי אינה מקבלת ויטמין מסויים והיא "חלשה יותר"?
אציין כי המעבר לסימילק היה ללא בעיות או תגובות אלרגיות והיא שמחה ופעילה כרגיל.
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לסימילק - תגובה
נעמי ברזילי-תאני25/10/2010ראשית אני ממליצה לך להמשיך ולהניק את בתך במידה והדבר אפשרי מבחינתך. להנקה יתרונות רבים שאין זה המקום לפרט הן לתינוק והן לאם. לכן, לא הייתי ממליצה לך לוותר עליה. אין לך מה לחשוש גופך יודע לייצר חלב עפ"י דרישה . היא ינקה בתדירות גבוהה בגלל שככל הנראה היא היתה בקפיצת גדילה כך שנדרשה לה כמות גדולה יותר של מזון. הדרך שלך לדעת האם היא מקבלת מספיק מזון דרך הנקה הוא באמצעות מעקב שקילה המתבצע בטיפת חלב.
בדך כשמוסיפים תמ"ל תינוקות ישנים זמן ממושך יותר אך אין זה בהכרח מעיד על כך שזה טוב יותר מהנקה התמ"ל מתעכל לאט יותר מחלב אם וזו הסיבה לכך שהיא שבעה לזמן ממושך יותר. חלב אם מתאים באופן מדוייק לדרישות התזונתיות של התינוק ולכן עדיף להניק במידה והדבר אפשרי (לפחות הנקה חלקית). אני מציעה לך ועדיין זה לא מאוחר, במידה ואת נתקלת בקשיים בהנקה לפנות ולהתייעץ בנושא עם יועצת הנקה מוסמכת שתסייע לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמרי25/10/2010
קניתי קינואה,שיבולת שועל,ועדשים אדומים על פי המלצה שלכם להוסיף לבני למרק
רציתי לדעת רק אם אפשר להגיד לי איך להכין את זה בתוך המרק? כי ממש אין לי מושג. ולגבי קינואה אמרו לי שהיא מרירה אז אם זה לא יפגע לו במרק?
תודה לכן ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
נעמי ברזילי-תאני25/10/2010לגבי טעמה של הקינואה - אם תשטפי אותה היטב מס' פעמים הדבר יסייע לסילוק המרירות ולדעתי אם תשלבי אותה במרק טעמה לא יהיה מורגש.
לגבי אופן ההכנה - את יכולה להוסיף את הדגנים /הקטניות למרק לאחר שהירקות כבר מבושלים ולתת להם להתבשל במרק עד שיתרככו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכון למרק עדשים
מירה25/10/2010היי,
מתכון מנצח למרק עדשים אדומות ועוף:
לשטוף טוב טוב את העדשים (ולחפש שזה נקי ואין אבנים קטנות).
בסיר גדול לטגן מעט בצל במעט שמן קנולה- להוסיף את העוף (כל חלק של עוף או אפילו הודו נקבה- בלי עצמות)- לערבב מעט, להוסיף את העדשים ולהוסיף מים רותחים כך שיכסו את התערובת ועוד כ- 10 ס"מ. לכסות את הסיר ולבשל ל- 30 דקות או עד שהעדשים יתרככו והעוף יבשיל- לערבב מדי פעם. במידת בצורך להוסיף עוד מים. בסוף בסוף להוסיף מעט מלח אם את רוצה וקצת כמון.
אני מבשלת בסיר לחץ וכך זה ייקח רק 10 דקות. חשוב מאוד אם את רוצה להמליח קצת להוסיף מלח רק בסוף אחרת ייקח הרבה זמן לבשל את העדשים.
ניתן בסוף להוסיף שיבולת שועל.
למבוגרים ניתן להוסיף בסוף מעט פלפל שחור ומיץ לימון.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן ללא ארוחהחן24/10/2010
שלום בתי בת 6.5 חוד' , ובלילה היא שורדת 10 שעות ללא ארוחה, האם זה בסדר לגילה כי יש כאלה שורדים יותר? הבעיה היא שלפעמים אוכלת דוגמא ב18:00 בערב ואז קמה ב4 בבוקר לאכול, זה קצת מטיש.לא כזה נורא אבל,אין לה שעות קבועות של אוכל זה כל פעם משתנה מה אפשר לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן ללא ארוחה - תגובה
מרינה קוזמנקו25/10/2010צריכים להשתדל ולבנות לה סדר יום קבוע, ז"א זמנים קבועים של שינה, ארוחות, טיול בחוץ. כאשר גוף יתרגל לזמני ארוחה קבועים יהיה יותר קל לחזות מתי בתך תרצה לאכול.
זמן של שינה רצופה בלילה זה עניין אישי של כל ילד ואין שום בעיה בזה שבתך ישנה 10 שעות רצוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לתת משקאות מוגזים לתינוקותמיכל24/10/2010
אני נותנת לתינוקת שלי שלוקים קטנים מקולה, פנטה ואחרים מאז שהיא בת 7 חודשים בערך. אישה אחת אמרה לי שאסור לתת משקאות מוגזים לתינוקות? האם זה נכון? ולמה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לתת משקאות מוגזים לתינוקות - תגובה
נעמי ברזילי-תאני25/10/2010נשאלת השאלה מדוע לתת לתינוקת משקה מוגז מתוק ולא מים ?
הבעיה עם משקה מוגז היא שמערכת העיכול של תינוקות רגישה יותר. משקאות מוגזים באופן כללי מכילים רכיבים שאינם בריאים וקולה בפרט אינה מומלצת בגלל תכולת פחמן דו חמצני וקפאין שני אלו אינם מומלצים לאנשים מבוגרים ובאופן מיוחד אינם מומלצים לתינוקות וילדים.
אני מציעה לך שתרגילי את בתך לשתיה של מים ולא למשקאות מוגזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה של ילדה בת שנהויקטוריה24/10/2010
שלום לכולם,אנא עזרו לי בבקשה
הילדה שלי בת שנה ושבועיים שוקלת 8300 וגובה 74 ס"מ ( נמצאת ב אחוזון 5).בבוקר אוכלת סימילאק 180 , יותר מאוחר בבוקר -פרות מרוסקות, צהריים - מרק עם בשר והרבה ירקות , אחרי שינה - קוט'/סקי/ביצה וכו'. ולפני שינה ב 20:00 אוכלת 240 CC סימילאק.( ניסיתי לתת לה 270 היא מסרבת ).
בזמן אחרון התחילה להעתורר בלילה ולצרוח - ניסיתי לתת לה מיים,לוקחת לגימה -שתיים ,זורקת,ואז אני נותנת לה סימילאק - 120-180 CC בכיף אוכלת וממשיכה לישון.
ישנה בד"כ כל הלילה רצוף מגיל חודשיים....והנה עכשיו התחילה להעיתורר.
יש להגיד שהילדה התחילה ללכת בגיל 9 חודשים,וילדה שכל הזמן בתנועה
מה אלי לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה של ילדה בת שנה - תגובה
מרינה קוזמנקו25/10/2010לפי מה שאת מתארת נראה שהיא פשוט רעבה. תוסיפי לה קלוריות לתפריט. הנה מספר עצות איך לעשות זאת:
1. להוסיף שקדייה/טחינה/אבוקדו לפירות מרוסקים
2. להוסיף דגנים למרק (קינואה, בורגול, גריסי פנינה, כוסמת, שיבולת שועל)
3. להכניס לה 1-2 ארוחות ביניים במהלך היום. תוכלי לתת לה שם פורסת לחם דגנים מלאים (לא לבן) עם ממרח חומוס, טחינה, ממרח קטניות, יוגורט עם פירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסת קורנפלורשירי.א24/10/2010
היי, השאלה שלי היא: בן שלי בן 4 חודשים ואני רוצה להתחיל עם דייסה כי הוא אוכל נוטרמיגן אלרגי לחלב והוא לא מת על זה והאוכל דליל, וקיבלתי המלצה מהאלרגולוגית, קניתי דייסת קורנפלור, כמה פעמים להוסיף לו דייסה לאוכל? האם לאותה כמות האוכל? מתי מומלץ לתת דייסה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
שירי.א24/10/2010הבן שלי אלרגי לחלב וקניתי דייסת קורנפלור של מטרנה... האם היא בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייסת קורנפלור - תגובה
נעמי ברזילי-תאני25/10/2010במידה וקיימת בעיית משקל והילד אינו עולה טוב במשקל ,את יכולה להוסיף מעט דייסה לכל ארוחה בכדי להסמיך מעט את הנוזל. תעקבי אחר הכמויות שהוא מסיים וכך תדעי לארוחה הבאה איזו כמות להכין (ייתכן שהוא יסתפק בכמות מזון קטנה יותר בגלל שהמזון יהיה סמיך יותר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)