מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםמרי27/09/2010
רציתי לדעת אם מותר לתת לילד בן חצי שנה פרי הדר או את המיץ שלו?
אני סוחטת ו ביחד עם שאר הפירות שאני נותנת לו אך שמעתי שזה לא טוב בגלל החומציות? ועוד שאלה עם מותר לתת תמר?
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות הדר ותמרים
מרינה קוזמנקו27/09/2010מותר פירות הדר, אבל כמו לשאר הפירות יש לבדוק אלרגיה (לתת אותם לבד במשך יומיים ולעקוב אחרי התגובות). לא מומלץ יותר מ1/4 כוס של מיץ פירות (לא משנה מה סוג הפירות), תמיד עדיף לטחון ולתת בצורת מחית. תמר גם כן מותר - ניתן לטחון יחד עם כל הפירות, להוסיף לדייסות ובהמשך (מגיל 9 חודשים) גם להוסיף לדברי חלב. רק שימי לב שתמרים הם מאוד מתוקים ועדיף להרגיל ילד לטעמים לא יותר מידי מתוקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוק בן 5 חודשיםאורית27/09/2010
צהריים טובים,
מתנצלת מראש על ריבוי השאלות.. בני בן 5 וחצי חודשים, ניזון מסימילאק (5 ארוחות ביום). מגיל 4 חודשים התחלנו בטעימות והייתי רוצה להחליף לו כבר ארוחה או שתיים לארוחת מוצקים. השאלות שלי:
1. האם זה לא מוקדם מדי להחליף לו לארוחת מוצקים? להחליף ארוחה אחת או שתיים?
2.מה הכמות של מוצקים הנחשבת לארוחה, הן מבחינת הפירות והן מבחינת הירקות? כלומר, פרי אחד או חצי יכולים להחליף 180 CC חלב? מבחינת ירקות כמה CC יכולים להחליף ארוחה של 180 CC של סימילאק?
3. איזה כמות מים להציע לו אחרי ארוחה? (הרי אני מורידה לו מנות נוזליות..)
4. הקטנצ'יק סובל מעצירות מרגע שהתחיל ליטול ברזל וטעימות. הפסקתי זמנית לתת לו ברזל ורציתי לדעת אילו פירות/ירקות גורמים לעצירות (חוץ מבננה שעדיין לא טעם) ואילו פירות /ירקות להיפך מרככים יציאות?
5. האם ניתן לתת לו כבר עכשיו ב-5 חודשים פירות כגון שזיף, מלון, אפרסק ואם כן איך להגיש אותם? גם לרסק?
6.ושאלה אחרונה, ראיתי שאפשר לתת שקדיה, טחינה דגנים למיניהם, האם מותר כבר עכשיו לתת לו? וכמו כן עוף והודו? או לחכות קצת? ואיך מגישים את אלו במרק - טוחנים הכל ביחד?
המון המון תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 חודשים
מרינה קוזמנקו27/09/20101. מגיל חצי שנה (שזה עוד שבועיים) מומלץ כבר לעשות 1-2 ארוחות מוצקים, כך שזה בסדר מה שאת עושה כרגע
2. לארוחה שיכולה להחליף בקבוק תמ"ל נחשבת כמות של 3-4 כפות מרק בשר וירקות, או 2-3 כפות דייסת דגנים סמיכה, או 3-4 כפות פירות עם שקדייה/טחינה/אבוקדו
3. תציעי לו וכמה שהוא צריך הוא ישתה
4. עגבנייה ידועה כמשלשלת קלה. אבל בדרך כלל סיבה של עצירות אצל תינוקות – חוסר נוזלים ולא סוג של מזון מסוים
5. כן אפשרי לתת את הפירות שציינת (שזיף, מלון, אפרסק). תתחילי לתת אותם טחונים ולקראת גיל 9-10 חודשים תוכלי להתחיל לתת בחתיכות קטנות פירות רכים (כמו בננה, מלון, אבטיח). יש רק 2 הערות – להכניס כל פרי חדש בנפרד במשך יומיים כדי לבדוק האם יש תגובה אלרגית. ועוד דבר – תמיד תעדיפי לתת פירות העונה
6. מגיל 6 חודשים מותר כבר כל הדברים שציינת (טחינה, שקדייה, דגנים, עוף, הודו, בקר), היה מותר להתחיל בטעימות שלהם עוד מגיל 4 חודשים. תוכלי לעשות מרק של בשר וירקות (לטחון הכל י חד), מדגנים תוכלי לעשות דייסה, לדלל עם חלב אם או תמ"ל וגם לטחון. שקדייה וטחינה (עדיף משומשום מלא) מומלץ להוסיף כבר למאכל מוכן כדי שלא יעברו עיבוד תרמי ולא יאבדו רכיבי תזונה חשובים
מקווה שלא פספסתי אף שאלה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה שקדייה???
מאיה27/09/2010ראיתי שמדברים על טחינה ושקדייה, מה זה שקדייה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקדייה
מרינה קוזמנקו27/09/2010שקדייה זה ממרח העשוי משקדים טחונים ללא תוספת שום דבר. נמכר בחנויות טבע ובזמן האחרון גם בסופרים גדולים. מומלץ בחום לכל התינוקות (אם אין אלרגיה כמובן), עדיף להוסיף למזון מוכן לפני ההגשה (בטמפרטורת החדר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ו-8 כמות חלב ניגראלונה27/09/2010
שלום,
ביתי אוכלת מגוון בבית ובגן.
שאלתי לגבי כמויות חלב.
בבוקר 6:30-7:00 שותה לפחות 240 מ"ל חלב. ניגר מועשר בסידן. מבקשת עוד.
רופא המשפחה ציין כי לא בריא מעבר לכוס בבוקר.
ב- 9:00 בגן יש א. בוקר המכילה לחם, טונה, תירס, ירקות, גבינה.
בינתיים ניסיתי להסיח דעתה לגבי החלב בבוקר.
כנראה שלא שבעה מספיק מהחלב. מה לתת?( האם נכון הוא שצריכים 2 כוסות חלב ביום עד גיל שנתיים? ).
בערב אוכלת א. ערב הכוללת עד כוס חלב מועשר בסידן. האם לאחר גיל שנתיים יורדת כוס זאת ופשוט נותנים מים במקום?
בערב אנו מנסים לתת את החלב אחרון בכדי שתאכל גם את ארוחת הערב.
לאורך היום אוכלת בנוסף לחלב גם מוצרי חלב ( גבינה בא. בוקר , יוגורט עם פירות אחה"צ וגבינה בא. ערב).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב ניגר
מרינה קוזמנקו27/09/2010שלום אלונה! מסכימה עם הרופא שלך - לא יותר מכוס חלב ניגר ביום (אם בכלל!!). רוצה להזכיר לך אם את לא מכירה שחלב ניגר גורם לליחה מוגברת בגוף בכלל ובמערכת הנשימה בפרט.
תתחילי להרגיל אותה לאט-לאט לאופציות אחרות - יוגורט (עדיף ביו לא ממותק), גיל, לבן, ריוויון, חלב אורז, חלב שקדים, תה צמחים, מים. היא רגילה להוסיף נוזלים לארוחה - וזה לפי דעתי הבעיה העיקרית. תשימי לידה כוס מים נקיים בכל ארוחה.
עוד אופציה - את יכולה להתחיל ולדלל את החלב שלה וכל פעם שימי פחות ופחות חלב. תדאגי שגם אחרים בבית לא ישתו חלב לידה. וגם את בהחלט יכולה להסביר לה (ילדה גדולה כבר) שזה לא בריא ולא מתאים לה.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנצלת לשאלה על חלב ניגר
שרון27/09/2010שלום,
אני אם לבן 11 חוד'. עדיין יונק ובכוונתי לגמול בגיל שנה.
הבנתי שבגיל שנה עדיף להעביר לחלב ניגאר ולא לתמ"ל אולם לאור תשובתך לפיה לא בריא יותר מכוס חלב ביום אני מבינה שאצטרל לחשוב שוב מה יהיה תחליך להנקה.
מה את ממליצה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב ניגר
מרינה קוזמנקו28/09/2010שלום לך שרון!
כמו שהבנת - אני לא חסידה גדולה של חלב. את מדברת על תחליפים לחלב מבחינת כמויות סידן כמובן. אז אותה כמות סידן של כוס חלב (כ 200 מ"ג) יש גם בגביע של יוגורט / גיל / לבן. וגם לא צריכים לשכוח מקורות צמחיים של סידן - שקדייה, שעועית מכל הסוגים, גרגרי חומוס מבושלים, ברוקולי, כרוב, טחינה משומשום מלא, גרעיני דלעת (יש לטחון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת למקד את השאלה
שרון30/09/2010האם כתחליף להנקה בגיל שנה עלי להעדיף בקבוק עם חלב ניגר או בקבוק עם תמ"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב ניגר
מרינה קוזמנקו30/09/2010תמ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל מוצק לתינוק בן שנה וחודשייםדפנה26/09/2010
שלום רב,
בני בן שנה וחודשיים לא כל כך אוהב לאכול מוצק אם אני לא מרסקת לא את הארוחה הבשרית בבלנדר הוא מתנגד לאכול אבל יש לציין שבמבה או בסקוויט לחם הוא כן אוכל
במעון אמרו לי שאין מה לדאוג הם בקרוב יתחילו איתו ועוד ילדים באכילת מוצקים והם ילמדו אותו האם זה תקין
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל מוצק לתינוק בן שנה וחודשיים
נעמי ברזילי-תאני26/09/2010לכל תינוק קצב התפתחות משלו. כך גם לגבי מוכנותו לאכילת מזון מוצק. האם ניסית לתת לו קציצות בשר אולי במרקם הזה הוא יהיה מוכן לאכול.
באופן עקרוני כשהוא יכנס למסגרת ויישב לאכול עם כל הילדים הוא יצפה בהם ויושפע מהם וקרוב לוודאי שנושא זה יסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חודשיים שאוכלת נורא לאטהדר26/09/2010
שלום,
בתנו בת חודשיים. ניזונה ממטרנה. מאז שנולדה היא אוכלת מאוד לאט ויכולה למשוך ארוחה על פני כשעה ואפילו שעה וחצי. היא עושה הפסקות מדי פעם, נרדמת, מתעוררת ומבקשת עוד. לקראת הערב היא מתעוררת בסביבות השעה שבע ומאז עד אחת עשרה בלילה היא אוכלת באופן רצוף כל הזמן ואם אנו מנסים להפסיק את האוכל היא צורחת בהיסטריה ומבקשת עוד. אחרי שהיא אוכלת כמות די מכובדת היא נרדמת בד"כ עד 5-6 בבוקר.
בכל ארוחה היא אוכלת בסביבות 180 סמ"ק והיא אוכלת בין 4-5 ארוחות ביממה.
רצינו לשאול האם יש דרך לגרום לשינוי ההרגל הזה. ניסינו להחליף את הפטמות אך זה לא עוזר.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת חודשיים שאוכלת לאט
נעמי ברזילי-תאני26/09/2010בהנחה שהתינוקת נולדה במשקל תקין , עולה יפה במשקל ובגובה ואין בעיה מיוחדת. חשוב שתקפידו על סדר ארוחות קבוע בתדירות של 3-31/2 שעות בין ארוחה לארוחה . כך תרגילו אותה לזמני ארוחה קבועים. אם התינוקת נרדמת תוך כדי ארוחה היא פשוט עייפה וככל הנראה אינה רעבה. ייתכן שאתם מפרשים לא נכון את הבכי שלה וסבורים שהיא רעבה כשבעצם זהו בכי של עייפות.
שעה זה קצת מוגזם למשוך ארוחה (במיוחד כשמדובר בבקבוק) בגילה כ-30 דק' לארוחה זה זמן סביר. אם היא נרדמת תוך כדי אכילה פשוט הניחו לה לישון. אם תקפידו על מרווחי זמן בין הארוחות קרוב לוודאי שכאשר תתנו לה לאכול היא תהיה באמת רעבה כך שזמן ההאכלה יתקצר. עם הזמן תצליחו להבחין בין סוגי הבכי השונים (יש הבדל בין בכי שמקורו ברעב לבכי שמקורו בעייפות) ותזהו מתי היא באמת רעבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלונת פיציתמיכל26/09/2010
שלום
יש לי בת 10 חודשים שמתעוררת תכופות בלילה, מטרנה פותרת את הבעיה בכל פעם שהתעוררה מכאן הסקתי שהסיבה היא רעב/צמא.
שאלתי :
איזה מזון ניתן לתת כא. ערב להשראת שינה ארוכת שעות
ניסינו דייסות אבל זה לא ממש עבד
אני יותר בכוון של מחפשת משהוא מהיר הכנה ועם זאת מאוד משביע לאורך זמן
האם יש רעיונות ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת ערב
נעמי ברזילי-תאני26/09/2010את בהחלט יכולה לתת לה ארוחת ערב מזינה יותר שתכלול מזון מוצק .
למשל: לחם + ממרח גבינה /ביצה או חביתה
בהנחה שבתך מתפתחת יפה מבחינת עקומת משקל וגובה , יתכן מאוד שבתך אכן צמאה בלילה ולאו דווקא רעבה. האם היא שותה מספיק במהלך היום ?
במקרה זה, במקום מטרנה בשעות הלילה נסי לתת לה מים . את יכולה אפילו להניח לידה במיטה בקבוק עם מים והיא תתרגל לשתות ממנו בעצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות תמ"ל לתינוקדנה26/09/2010
שלום
איך מחשבים את כמות התמ"ל הנדרשת לתינוק ואת החלוקה למנות?
(בני כרגע בין 13 יום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות תמ"ל לתינוק
נעמי ברזילי-תאני26/09/2010בעיקרון יש לך הוראות הכנה על הקופסה עצמה בהתאם לגיל. כמות התמ"ל בכל ארוחה משתנה מתינוק לתינוק כך שקשה לאמר לך באופן מדוייק מה היא הכמות הנדרשת לתינוקך.
בד"כ בגיל זה תינוקות יונקים בין 60-80 cc כל 3 שעות בממוצע. . אני מציעה שכדי לדעת מה היא הכמות הנדרשת לבנך תעשי ניסיון ותכיני בקבוק שבו 100 cc . תתני לו את הבקבוק ותעקבי אחר תגובותיו. כשיהיה שבע הוא פשוט יפסיק לינוק. וכך תדעי את הכמות לפעמים הבאות.
חשוב להדגיש שאם העליה בגיל כמות התמ"ל שהתינוק צורך גדלה בהדרגה. כך שיש לעקוב אחר תגובותיו במהלך ההאכלה (אם סיים את הבקבוק תכיני לו כמות נוספת קטנה יותר) וכן אחר העליה במשקל ובגובה ולראות שהם תקינים. כך תדעי שהוא מקבל את כמות המזון הדרושה לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמנמן בן 11 חודשיםקרן26/09/2010
שלום,
בני בן 11 חודשים. ינק באופן מלא עד גיל 6 חוד', אז התחלתי לתת מוצקים ומדי פעם תמ"ל. לפני כשלושה חודשים התחלתי להפחית את ההנקות עד להפסקה מוחלטת לפני כחודש.
מאז היותו כבן חודש, עבר במשקלו את האחוזון ה-97 ונשאר שם באופן די עקבי. לאחר הוספת המוצקים ירד מעט,אך נשאר מעל האחוזון הגבוה.
היום הוא שוקל מעל 12 ק"ג. התזונה שלו מורכבת בעיקר ממוצקים ושני בקבוקי תמ"ל ביום.
שאלתי היא לגבי השפעת המשקל על בריאותו ועל הצפי להיותו ילד או מבוגר שמן.
האם עליי להגביל את התזונה שלו באיזשהו אופן? למשל,לתת מזון פחות שמן,פחות פחממות?להגביל כמויות?(אוכל עד שלא רוצה יותר).
האם עליי להיות במעקבים אצל איש מקצוע? (מעבר לטיפת חלב, עליהם אני לא ממש סומכת).
בתודה מראש,
קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמנמן בן 11 חודשים
נעמי ברזילי-תאני26/09/2010קרן שלום,
אני מציעה לך לא להתעסק יתר על המידה בנושא המשקל. במיוחד לא בשלב זה. קיים שוני גנטי בין הילדים והדבר נכון גם ביחס למשקל. אפשרי לילד לאכול כמה שהוא רוצה.
עליך להקפיד על זמני ארוחות קבועים ומסודרים. לא לעודד נישנושים בין הארוחות (במידה ואלו קיימים) הם בד"כ הגורם העיקרי להשמנה בגילאי הילדות.
בנוגע להרכב התפריט (פחמימות, שומנים ,חלבונים) במידה ונושא זה מטריד אותך אני מציעה לך לפנות לייעוץ מסודר אצל דיאטן/ית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בן שנה ושמונהkoko26/09/2010
שלום ותודה על ה פורום הנהדר!
בן שלי בן שנה ושמונה חודשים, אף פעם לא היה אכלן גדול אבל לאחרונה זה החמיר. אני יודעת שבגיל זה הוא כבר אמור לאכול הכול, אבל הוא לא מוכן לאכול כמעט כלום חוץ מהבקבוק. כלומר הוא תואם כל מיני דברים אבל לא מוכן לאכול יותר מ2 -3 ביסים וגם אז מחזיק בפה ואז יורק.
הוא כן יכול לאכול 3/4 תפוח או מלפפון, קצת קורנפלקס או אורז. לא סובל לחם.
כשמנסים להאכיל אותו עם אוכל טחון הוא בקושי פותח פה, דוחף עם הלשון החוצה ולוקח לורח שעה לתת לו מנה של 100 מ"ל, ואז נמאס לו והוא דורש בקבוק.
אני מיואשת לגמרי ואשמח לעצה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בן שנה ושמונה
נעמי ברזילי-תאני26/09/2010לא ציינת האם בנך נמצא במסגרת גן ואיך הוא נוהג לאכול שם ...
במידה ואינו בגן ראשית אני מציעה לך לא להפעיל עליו לחץ בכל הקשור לאכילה ולא לעשות מזה עניין הוא קולט שאת מודאגת ולחוצה וזה רק יכול להחמיר את העניין. מה שאת יכולה לעשות הוא להרבות בארוחות משפחתיות בו אתם תשמשו לו דוגמא . פשוט תשימי לו בצלחת מה שאתם אוכלים, תציעי לו לטעום אך אל תפעילי עליו לחץ . תנסי לגוון לו את סוגי המזון והגיש לו את אותו מזון בצורה שונה ובמרקם שונה. לילדים יש העדפות מזון שונות מה שחשוב הוא שלא תתיאשי ותמשיכי לנסות . דרושות מספר החשפויות לסוג מזון מסויים עד שילד נאות ואוכל אותו. אין טעם בגיל כזה לתת לו מזון טחון בשלב זה הוא כבר צריך להתרגל לאכילת מזון מוצק.
את יכולה להסמיך את המזון שבבקבוק במעט דייסה ולהגיש לו אותו בקערית ולהציע לו לאכול אותו באופן עצמאי באמצעות כפית כך הוא יתרגל לאכול את המזון במקום לשתות אותו מבקבוק וכך בהדרגה תוכלי לגמול אותו מבקבוקים.
מקווה מאוד שזה יעזור...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא עם אותה הבעיה
סיון30/09/2010יש לי ילד בן שנה ו9 שהוא גם לא אכלן ( אנחנו במשפחה גם לא אכלים ורזים ) הוא שוקל בסביבות 10.5 ונמצא בגן בכיתה נפרדת ממני (אני עובדת בגן) ככה שאני יודעת פחות או יותר מה הוא אוכל.
כשהוא מתעורר 180 מטרנה
בוקר בגן חצי פרוסת לחם
צהרים כמה ביסים מפתיתים / אורז / פסטה. בבשר הוא בקושי נוגע.
אח"כ מעדן או כלום
בגינה לפעמים חטיף
ערב אני משתדלת ארוחה חמה או ביצה וירקות למרות שהרבה פעמים הוא לא רוצה שום דבר.
וכמובן לפני שינה בקבוק 180 ולפעמים אחרי חצי שעה הוא רוצה עוד חצי בקבוק הערך.
הוא יכול לבקש עוד בקבוק האמצע היום לדוגמא לפני שהוא הולך לישון צהרים או אחרי שהוא מתעורר בצהרים.
זה בסדר ? הוא אוכל נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תגובה?!
סיון01/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה ותשע
סיון05/10/2010לא קיבלתי תשובה
השאלה למעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא עם אותה הבעיה - תגובה
נעמי ברזילי-תאני07/10/2010מה שחשוב הוא שתגווני ותחשפי אותו למזונות ולמאכלים שונים. תשלבי לו בתפריט קיטניות, פירות מסוגים שונים, יוגורט , לחם + ממרח שקדים/ אבוקדו / טחינה וכיוצ"ב אלו יכולים להחליף את הבקבוק או את החטיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך תזונהב.ק.26/09/2010
הוא אוכל תמ"ל (סימילאק).
1. האם 10 טיפות ברזל זה הרבה לתינוק בן כמעט שלושה חודשים?
2. כמו כן, היום הוא הוריד את הכמות ל 120CC ברגע שהוא מראה שהוא לא רוצה לאכול ודוחף את מוצץ הבקבוק עם הלשון אני לא מנסה כי אז הוא מתחיל לבכות.
האם זה בסדר שהוא אוכל 120CC למשקלו? (7 ק"ג), כי אני פוחדת שהוא יתייבש? (הוא לא אוהב לשתות מים).
כמו כן לגבי הודעתי הקודמת..
3. לגבי השינה, הוא יושן בממוצע 10 שעות בלילה ללא אוכל. האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תשובה על שאלתך הקודמת
מרינה קוזמנקו26/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלב.ק.26/09/2010
הוא אוכל תמ"ל (סימילאק).
1. האם 10 טיפות זה הרבה לתינוק בן כמעט שלושה חודשים?
2. כמו כן, היום הוא הוריד את הכמות ל 120CC ברגע שהוא מראה שהוא לא רוצה לאכול ודוחף את מוצץ הבקבוק עם הלשון אני לא מנסה כי אז הוא מתחיל לבכות.
האם זה בסדר שהוא אוכל 120CC למשקלו? (7 ק"ג), כי אני פוחדת שהוא יתייבש?
כמו כן לגבי הודעתי הקודמת..
3. לגבי השינה, הוא יושן בממוצע 10 שעות בלילה ללא אוכל. האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
מרינה קוזמנקו26/09/2010בנך נמצא כרגע באחוזון 90.
1. אני לא מכירה היסטוריה רפואים של בנך ושל משפחתך, כנראה לרופא היתה סיבה למינון גבוה
2. לא ברור לי כמה פעמים ביום הוא אוכל.
3. די נדיר שילד בן 3 חודשים ישן רצוף 10 שעות. אם הוא יתחיל לרדת באחוזון (תבדקי בעוד 4-5 שבועות) אולי כדאי להעיר אותו בלילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה עזרה דחופה! האם לתינוק שלי ישליאת26/09/2010
הי לכולן,
אני כותבת לכן שאני בוכה אחרי יום מאוד קשה שבו ראיתי את התינוק שלי סובל ואני לא יכולה לעזור לו.
התינוק בן חודשיים וחצי. ינק עד חודש וחצי בשילוב תמ"ל ולפני שלושה שבועות עברנו לתמ" ל מלא, אוכל מטרנה.
הוא אוכל כל שלוש שעות 120 סיסי.
לפני שבוע זה התחיל בשתי הקאות גדולות.
רצתי איתו לרופא והרופא אמר שהכל בסדר וייתכן והוא חטף וירוס, אבל לא נראה לו רציני.
מאז, ההקאות - פליטות מאוד מאוד גדולות, רק גדלות והוא פולט כמעט כל הזמן.
גם החשק לאוכל ירד וכל פעם אחרי שהיה עושה גרפס באמצע האוכל (תמיד עושים לו גרפס אחרי 60 סיסי) , היה מסרב להמשיך לאכול.
ובדיוק כמה דקות אחרי שסיים לאכול התחילו הפליטות וכל פעם פליטות גדולות.
לפני שלושה ימים, אל הפליטות מתלווה גם בכי יללני שכזה ואי נוחות. בהתחלה לא הבנתי למה הוא בוכה, כעבור יום הבנתי כשהוא בוכה , אז הוא כנראה פלט
והיום כשהוא אכל, כל פעם באמצע הוא התחיל לבכות ולא יכל להמשיך לאכול (ואני התחלתי לבכות איתו). כמובן שאחרי הגרפס, סרב להמשיך לאכול.
בנות, מה יש לו? האם זה רפלוקס?
איך אפשר לעזור לו?
אני לא יכולה לראות אותו מתפתל כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה עזרה דחופה
נעמי ברזילי-תאני26/09/2010חג שמח,
קראתי את התיאור שלך וקשה לתת אבחנה מדוייקת מה הסיבה לפליטות המרובות ולחוסר הנוחות. האם קצב הגדילה שלו תקין (מבחינת עליה במשקל ובגובה) ? איך היציאות שלו ?
באופן עקרוני, תינוקות יודעים לווסת את כמות המזון הנדרשת להם. ייתכן ש-60 cc מספיקים לו ובשלב זה אינו זקוק ליותר מזה. אני מציעה שתעכבי אחר המשקל והגובה ואם הוא שומר על אותן עקומות ומתפתח יפה, אין לך סיבה לדאגה. את יכולה לנסות גם סוג תמ"ל אחר (סימילאק, אופטימיל) ולבדוק האם התגובה אליהם טובה יותר. במידה ותופעה זו תימשך תחזרי לרופא הילדים המטפל בו ותבקשי ממנו שיפנה אותך לגסטרואנטרולוג ילדים שימשיך ברור בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרה..תינוקת בת 10 חודשיםענבל הדר26/09/2010
שלום רב, ביתי בת 10 חודשים והייתי רוצה להעשיר את התפריט שלה בדברים בריאים ומגוונים. כיום התפריט שלה הינו:
בוקר- תמ"ל
ארוחת ביניים- ממש בימים אלו החלפנו את מנת הפירות לארוחת בוקר של- פתית,גבינה לבנה,סלט ירקות וזיתים .( כבר לא רוצה פירות)
צהריים מרק ירקות עם בשר טחון. ( אם לא טחון אוכלת רק 5 כפיות במקום מנה שלמה)
אחה"צ- מעדן- אני ממש לא שלמה עם זה ומחפשת תחליף
ערב- מקושקשת /ביצה קשה+קוט'ג+מלפפון מגורד או טחינה במקום גבינה
ולהלן השאלות:
1. האם פתית טוב לה לארוחת בוקר?
2.האם מותר זיתים?
3.האם זה נורא שהיא עדיין אוכלת את המרק ירקות טחון?
4.אני נגד חלב ניגר וגם על מעדני החלב אני לא משתגעת ( אני בכלל לא שותה חלב), ורציתי לדעת איזה תחליף ניתן לתת לה במקום מעדן.?
5.אם אחליט לא לתת לה חלב ניגר בהמשך האם את רואה בזה כנזק עבורה?
המון תודה לך על העזרה, ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 10 חודשים
נעמי ברזילי-תאני26/09/20101. שאלתי היא מדוע לתת לתינוקת פתית ולא לחם ? את יכולה להתת לה לחם ולהסיר ממנו את הקרום הקשה ולתת לה רק את החלק הרך כך שיהיה לה קל יותר ללעוס אותו ועליו למרוח ממרחים שונים (גבינה / ממרח שקדים (ללא תוספת סוכר) /אבוקדו וכיוצ"ב).
2. כמובן שאין שום בעיה לתת לה זיתים חתוכים ללא חרצנים (מומלץ לא בתדירות יומיומית משום שהם מכילים כמויות רבות של מלח וזה אינו מומלץ).
3. תינוקות מתפתחים בקצב שלהם , כך גם מבחינת הבשלות שלהם לאכול מזון מוצק . כדי להרגיל אותה למזון מוצק את יכולה לטחון את הבשר ואת הירקות למעוך במזלג בהמשך את יכולה להציע לה קציצות במקום בשר טחון שתחזיק אותם ביד ותאכל. בעיקרון ההמלצה היא שמגיל שנה ואילך תינוקות יתחילו לאכול מזון מוצק כך שתתני לה את הזמן ובהדרגה היא תהיה מוכנה וזה יגיע.
4. במקום מעדן את יכולה להציע לה יוגורט (ללא תוספת סוכר) יש יוגורט עיזים/כבשים ולהמתיק אותו בפרי מרוסק. או משקה ע"ב שקדים.
5. מוצרי חלב באופן עקרוני חשובים כחלק מתפריט בריא ומאוזן שכן הם מספקים בעיקר סידן וחלבון. באופן עקרוני אם את מחליטה לוותר על חלב ניגר אך דואגת להעשיר את התפריט שלה במוצרי מזון אחרים עשירים בסידן שישלימו את קצובת הסידן המומלצת העומדת על 500 מ"ג לילדים בגילאי 1-3 לא אמורה להיות בעיה.סידן כאמור נמצא במוצרי חלב, בירקות ירוקים, בתאנים ובמשמשים מיובשים, באגוזים ובגרעינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת בני בן החמישה חודשיםסימה25/09/2010
בני אוכל מנה של פרות ב 10:00 ומנה של מרק ירקות ב 12:00 שאר היום הוא יונק חלב אם.
הוא אוכל יפה את הפרות והמרק וממש מחכה להם , כבר בארבעה חודשים הילד זחל ומקדים את כל השלבים בניגוד מוחלט לשני ילדי האחרים.
לפי מה שאני קוראת התחלת מה שלמה צריכה להתחיל רק בגיל חצי שנה האם יכול להגרם איזשהוא נזק לבני מאכילה מוקדמת של שתי המנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 חודשים
מרינה קוזמנקו26/09/2010כבר מגיל 4 חודשים ממליצים כיום להתחיל בטעימות של פירות, ירקות, בשר, קטניות, ביצה, דייסות. כמות מומלצת - 1-2 כפיות עד פעמים ביום. מגיל 6 חודשים לפחות ארוחה אחת עשירה.
המלצתי - תמשיכי להכיר לו מאכלים חדשים תוך בדיקת אלרגיה ולא על חשבון ההנקה! ומגיל חצי שנה תוכלי להגדיל כמויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלב.ק.25/09/2010
שאלה נוספת: בבדיקת דם שעשו לילדי היה חסר לו ברזל ונתנו לו ברזל של טיפטיפות. כאשר המלצת הרופא היא 10 טיפות ליום וראיתי כאן באתר שאתן ממליצות על 3 טיפות מגיל 4 חודשים. ילדי בן חודשיים ושבוע הבא בן שלושה חודשים בלבד. האם אני צריכה לתת לו רק 3 טיפות?
+ האם יש קשר לבעיה בתזונה בגלל הברזל? (עפ"י שאלתי הקודמת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
מרינה קוזמנקו26/09/2010קודם כל - ללכת לפי המלצת הרופא! לא יכולה לענות האם מחסור בברזל קשור לתזונה מכיוון שלא ציינת מה הוא אוכל - חלב אם, תמ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)