מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק לא אוכלב.ק.25/09/2010
שלום רב,
ילדי בשבוע הבא יהיה בן 3 חודשים, כאשר התייעצתי עמכם לפני שבועיים בערך לגבי תזונה.
הוא נולד במשקל 3.650 והוא שוקל עכשיו 7 ק"ג.
לפי התייעצות עם רופא אמר להאכילו 150 לקילו כאשר הוא אוכל 5 ארוחות ביום ואמור לאכול על פי חישוב 180 CC בכל ארוחה.
הוא אוכל 140 ואחר כך מתחיל להתפתל ולצרוח.
בחישוב שעשינו הוא אוכל כל 3 שעות.
ברגע שאנו מקריבים אליו את הבקבוק הוא מתחיל לצרוח. וזאת עוד אחרי שהוא מוציא את הגזים בעזרת גרפסים ואנחנו רוצים להמשיך להאכילו אך ברגע שמקריבים את הבקבוק לפיו הוא מתחיל לצרוח. יוצא שבסופו של דבר בחישוב כללי של היום הוא אוכל הרבה פחות ממה שהוא צריך לאכול.
מה גם שהוא הולך לישון אחרי 5 ארוחות בהן לא אכל את הכמות המספקת, יושן עד הבוקר (משעה 9-10 עד שעה 07:00-08:00) - ללא אוכל.
נודה אם תוכלו לעזור לנו אולי אנחנו עושים משהו לא בסדר בהאכלתו או אולי צריך להעירו בלילה כדי להאכילו?
כי התינוק לא רגוע ולא אוכל כמו שצריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק לא אוכל
מרינה קוזמנקו26/09/2010קודם כל אני צריכה לציין שבנך נמצא באחוזון 90 כאשר בלידה הוא היה באחוזון 50! זה אומר שהוא עולה ולא יורד באחוזון - ואין לך מה לדאוג. תתנו לו לאכול את ה-140 CC שלו ובזמנים שהוא מבקש. לפי דעתי הרבה יותר גרוע אם הוא יצרח כל פעם שבקבוק מתקרב אליו, ככה בקלות אפשר לפתח הפרעת אכילה!! אם תראו בעוד 3-4 שבועות שהוא התחיל לרדת באחוזון נוכל למצוא פתרון, למרות שאני מאמינה שתינוק בריא מסוגל בעצמו לאזן את התפריט שלו מבחינת כמויות ותדירות. אשמח לעדכונים מכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בן 9 וחצי חודשיםגליה24/09/2010
שלום רב בני בן 9 וחצי חודשים ינק עד גיל 8 חודשים ולאחר מכן החל בקבוקים 4 פעמים ביום , בוקר , צהרים , אחה"צ וערב כיום הוא אוכל תמ"ל 180 בבוקר בין 7-8 9וחצי 10 פירות תחון + 2 כפות יוגורט צהריים עוף + ירקות או קינואה + ירקות ולאחר שעה וחצי הוא רוצה שוב תמ"ל 180 בכדי להירדם ( ככה הוא יתרגל) אחה"צ בערך ב 4 מקבל מעדן + פרי או יוגורט או גמדים או יופלה במתיקות מעודנת לפעמים אני נותנת לו תמ"ל 150 לאחר מכן ב 7 מקבל ארוחת ערב חביתה + גבינה או אבוקדו לא אוכל מנות גדולות
הוא שוקל בערך 8 ק"ג מפותח באופן רגיל רציתי לדעת אם זה תקין שעדיין בגיל הזה הוא צורך תמ"ל ככה אשמח לתשובה בברכה גליה . ברצוני לציין כי הוא אינו אוכל מנות גדולות במוצקים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 9 חודשים
מרינה קוזמנקו26/09/2010מכיוון שבנך נמצא באחוזון 5 וגם לא אוכל כמויות גדולות של מוצקים אני ממליצה לתת לו אפילו 4 מנות של תמ"ל, כל אחת 180CC. במקום מעדנים, יופלה, גמדים ועוד דברי חלב מתוקים תתני לו ביו יוגורט/גיל/לבן בתוספת פירות, אבוקדו. למנות של ירקות תוכלי להוסיף גם כן אבוקדו, טחינה גולמית משומשום מלא. מנה אחת של תמ"ל תוכלי להחליף למנת דייסה (אורז, קינואה, כוסמת, אמרנט). תכניסי לו גם קטניות מספר פעמים בשבוע. תגווני גם מקור של ברזל וחלבון – עוף, הודו אדום, בשר אדום, דגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לגרום לתינוקת לאכול מבקבוקסקה פניה24/09/2010
כשנולדה התינוקת היא ינקה ולא קבלה כל תוספת מבקבוק .ביתי בגיל 4 חו התחילה לנסות לתת לה מטרנה מבקבוק ואז גילנו שאינה רוצה לאכול מבקבוק,והיא אכלה רק כ-30 סיסי .כיום המצב שאוכלת בכפית כ80- 100 סיסי לערך לאחר מאבקים ואינה מוכנה
לאכול מבקבוק .ארוחה שתינוק רגיל אוכל בזמן קצר מתארכת לכדי 40 דקות.נבדקה ונמצאה בריאה מבחינה רפואית.מפותחת יפה בפעולות המוטריות והגופניות.שוקלת כ-6.5 ק"ג.ניסנו תחליפי חלב שונים.רוב הרופאים טוענים שזה יכול להיות רפלוקס,גם קבלה לוסק כ-שבועים שלא שיפר את מצב האכילה.
האם למישהו יש איזשהו פתרון ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה מבקבוק
מרינה קוזמנקו26/09/2010אם לא גילו אצלה שום בעיה רפואית אז אין לך מה לדאוג. לפי דעתי - תמשיכי לתת לה בכפית כמו שנתת קודם. במקביל תתחילי כבר עם טעימות של ירקות, אחר כך פירות, דייסות (אורז, קינואה, כוסמת), בשר, קטניות. האם את עדיין מניקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקת בת 7 חודשיםנטלי א24/09/2010
של רב,
התינוקת שלי בת 7 וחצי חודשים,
רכשתי את הספר "טעמים ראשונים" לפי הספר בגיל שלה יש לתת לה 3 ארוחות של מוצקים ועוד 3 ארוחות של חלב! זה מטורף, יותר מדי ארוחות. מחברות שלי הבנתי שיש לתת חלב בבוקר ובלילה (אגב אני נותנת תמ"ל) ואת ארוחות המוצקים ביניהם. האם זה נכון? האם אפשר לתת חלב בבוקר ובלילה וביניהם 3 ארוחות של מוצקים?
האם חשוב לתת חלב גם פעם אחת ביום?
בתודה מראש
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר ארוחות בגיל 7 חודשים
מרינה קוזמנקו26/09/2010שלום נטלי!
אכן בגיל 7 חודשים מומלץ 3 ארוחות של תמ"ל, כל אחת 200-240 CC. בגיל כזה תינוקות עוד לא אוכלים בדרך כלל כמויות גדולות של מוצקים כדי להבטיח קבלת כל רכיבי תזונה הנדרשים לגיל זה. לכן חשוב להמשיך ולתת תמ"ל (הנקה) 3 פעמים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת מקיאהגיתית24/09/2010
שלום
בתי בת השבועיים הקיאה אתמול פעמיים לאחר שאכלה, בנוסף אתמול היה לה קקי רך ונוזלי , מאז אתמול בערב לא היה לה יציאות נוספות .ומאז הלילה היא עוד ינקה כפעמיים שבהם לא הקיאה .
מבחינת סוג האוכל היא יונקת בלבד .
האם ההקאה נורמלית בשלב זה ? האם יש סכנה להתייבשות ? האם עליי לפנות לרופא ?
האם זה בסדר שעוד לא היו לה יציאות נוספות, בד"כ כלל יש כמעט אחרי כל האכלה ?
אשמח לתשובה , שיהיה חג שמח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שבועיים
מרינה קוזמנקו24/09/2010דבר ראשון - לפנות לרופא בהקדם האפשרי אם היא ממשיכה להקיא.
בדר שני - ההנקה היא המזון המומלץ ביותר לתינוקות!!!
זה שאין לה יציאות זה נורמלי בתנאי שהיא עושה פיפי (חיתול צריך להיות רטוב). אציאות רכות ובמרקם נוזלי גם בסדר לגיל הזה ולהנקה.
מומלץ להניק כאשר את והיא רגועות ובתנוחה נוחה ונכונה.
ממליצה לך גם לפנות ליועצת הנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה למוצרי חלבפנינה שרם24/09/2010
תינוקת בת שבעה חודשים אלרגית למוצרי חלב מה האפשרות לתחליפים חוץ מפירות וירקות
ונטרו מגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה למוצרי חלב
מרינה קוזמנקו26/09/2010קטניות, חלב שקדים או שקדייה, חלב אורז, טחינה משומשום מלא. לא לשכוח לבדוק כל מזון חדש במשך לפחות יומיים על מנת לשלול אלרגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 10 חודשיםאמא של ליאן23/09/2010
היי
רציתי לדעת איזה כמות של מטרנה צריך לאכל בגיל 10 חודשים ?
הבת שלי אוכלת פעמיים ביום 180CCומוצקים שאר היום כולל מעדנים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמ"ל בגיל 10 חודשים
מרינה קוזמנקו23/09/2010בגיל 10 חודשים מומלץ לצרוך תמ"ל 2-3 פעמים ביום, כל פעם 240 CC.
ועוד הערה - לא מומלץ לתת מעדנים. יש מספר סיבות לכך - בדרך כלל הם מכילים המון סוכר ומעט רכיבים תזונתיים, וגם ילדים מתרגלים לטעמם המתוק ולא מוכנים בהמשך לאכול דברים נייטראליים כמו יוגורט ביו למשאל, העשיר בחיידקים טובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לתינוק בן 7 חודשיםאמא23/09/2010
רציתי לברר מה אפשר להציע לתינוק בן 7 חודשים
כמה ארוחות הוא צריך לאכול
כמה ארוחות תמ"ל צריך לתת ביום ובאזה כמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לבן 7 חודשים
מרינה קוזמנקו23/09/2010תמ"ל - 3-4 ארוחות של 200-240 CC כל אחת. את יכולה להציע לו ירקות, פירות, בשר, דגים, קטניות, טחינה, דייסות (אורז, קינואה, כוסמת, שיבולת שועל). אני מבינה שעד עכשיו עוד לא נתת לו שום דבר. אז את צריכה להתחיל כל דבר בנפרד במשך 1-2 ימים כדי לגלות רגישות.
כמויות:
3 כפות ירקות
3 כפות פירות
3 כפות דייסה מדוללים עם תמ"ל או חלב אם
פרוסת לחם
ביצה
3 כפות עוף/הודו/בשר/קטניות
המרקם בהדרגה צריך לעבור מנוזלי למחיתי מרוסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסרת אוניםחגית23/09/2010
בני בן השנה וחודש עדיין יונק. בימים כתיקונם יונק 3 פעמים ביום: בוקר, אחה"צ ולילה. בין הארוחות בזמן שאני בעבודה והוא במעון הוא אוכל מזון מוצק באופן סביר. יש ימים שיותר טו ויש ימים שפחות טוב.
מיום רביעי שעבר הוא חלה בדלקת אוזניים שהייתה כרורכה במתן אנטיביוטיקה שהוחלפה לאנטיביוטיקה יותר חזקה בגלל שהראשונה לא השפיעה. בזמן המחלה הוא אכל מעט מאד, על זף הכלום אבל ינק הרבה (אני נשארתי איתו בבית בזמן המחלה). כעת הקטן כבר יומיים ללא חום אבל לא חזר לאכול כמו שצריך. הוא קצת אוכל בעצמו כמה פרורים ולא מוכן שאנחנו נאכיל אותו ובסוף הארוחה נגמרת בצרחות שלו, אנחנו מתייאשים מורידים אותו מהכסא אוכל שלו ואז הוא מתבכיין וגם אתמו וגם היום הוא ביקש ממני ציצי.לא נתתי לו.
אני מאד מתוסכלת עצבנית ומודאגת מזה שהוא לא אוכל ומזה שאני לא נותנת לו הנקה למרות שהוא מבקש ואני לא יודעת מה לעשות.
האם לתת לו הנקה? ואז קיים בי חשש שהוא יבין שאם הוא לא אוכל הוא בסוף מקבל הנקה ומזה הוא שבע ולמעשה לא יהיה רעב ולא יבקש לאכול אוכל מוצק?(במעון לא יהיה ציצי בזמן הזה, הוא חייב להתרגל לאכול בזמנים האלו כמו שהוא אכל בגן)
או האם לוותר לו, הוא סה"כ בן שנה וחודש, ואולי הוא שבע ממה שהוא אכל ורוצה קצת להתפנק על הציצי ואני מונעת את זה ממנו? ובסוף הוא לא ירצה בכלל ציצי? (אני עדיין לא רוצה להפסיק להניק אותו ל]חות בתקופה הראשונה שלו בגן כדי שיקבל נוגדנים לחיזוק הגוף..)
נא עזרתכם.
עליי לציים שהוא ילד רזה יחסית, תמיד היה. אחרי המחלה שקלתי אותו והוא שקל 8.400* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגית
מרינה קוזמנקו23/09/2010דבר ראשון - כן לתת לו לינוק כאשר הוא מבקש וכמה שהוא מבקש!!! עכשיו יתר חשוב שהוא יקבל אוכל. הסבירות שלא ירצה אחר כך לאכול מוצקים היא נמוכה בעיניי. כאשר יחזור למעון לא יהיה לא ברירה אלא לאכול אוכל מוצק.
הוא עבר מחלה קשה עם חום, הגוף שלו קיבל 2 אנטיביוטיקות ונחלש - הוא צריך להתאושש. מתשיכי להניק אותו לפי דרישה מתי שאת נמצאת בבית ותמשיכי להציע לו מוצקים. אני בטוחה שהוא יחזור לעצמו מהר מאוד! תעדכני אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מרינה
חגית24/09/2010אני יעדכן אותך בהמשך ובנתיים ארוחת הערה הסתיימה עם צעקות ובכי ובסוף הנקתי אותו לפני השינה והיום בבוקר.
תודה על ההמלצות, אני יעדכן אותך בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות אכילה אצל בנות שנהאלמה23/09/2010
שלום,
תאומות בנות שנה שאוכלות מוצקים גרוע מאוד.
ארוחה לדוגמא:
2 כפיות קוטג', 2 ביסים ממלפפון.
כשמושיבים אותן ליד שכיסא הן מוכנות לטעום, ואח"כ - זריקת הכלים, יציאה מהרתמות ומביעות רצון חד משמעי לרדת מהכיסא.
מקריאה קצת בנט על הפרעות אכילה אצל תינוקות, אין לי שום ספק שזה המצב כאן, בעלי לחוץ מאוד וסובר שאם הוא יפחיד אותן והם יבלעו כמה כפיות זה שווה,
אני מאידך מתייאשת מאוד בקלות ואחרי כמה נסיונות מורידה אותן מהכיסאות ומתחילה לדאוג מהארוחה הבאה.
אחת מהתאומות, לפי הרופאה, היא על גבול תת תזונה - שוקלת 7.5 ק"ג, באחוזון 1.5, מאגרי ברזל על הגבול והתחלנו לתת פוליקוז.....מה הצעדים שעלי לעשות כדי לשקם את הפרעות האכילה האלו?
אין לי שום תמיכה מבעלי ומהסביבה, שרק מלחיצים ומדאיגים אותי יותר, גם עם ילדינו הגדולים המוצקים לא היו ענין קל, אבל הם תמיד עלו במשקל ולא היתה בעיה עם הברזל. כרגע אני כל היום סביב האוכל שלהן וכמה הן אכלו ומה נעשה.
הן מתפתחות פיזית כראוי, מאוד פעילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציינתי שאין לי תמיכה
אלמה23/09/2010ולכן אני זקוקה למידע לאן עלי לפנות,
כיוון שלפי הרופאה עלי להכריח אותן לאכול ולחזור לאוכל טחון,
לפי טיפת החלב - לתת להן אוכל ושיקחו כמה שהן רוצות,
בעלי וחמותי - להאכיל אותן בכוח....וכמובן שהכל אני עושה בעצמי כך שבאמצע היום אני גם מותשת וגם מבולבלת משלל העצות הנחרצות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלמה
שרית עטיה-שמואלי23/09/2010הי אלמה
זה אכן מצב מאוד מתסכל ומדאיג ואני מאוד מסכימה לכך שצריך תמיכה מקצועית.
לא ציינת היכן אתם גרים אבל יש היום כמעט בכל המרכזים הרפואיים ובבתי החולים מרפאה להפרעות אכילה עד גיל חמש.
יש בשניידר , באיכילוב, בוולספסון בירושלים ועוד...
יש צוות שכולל רופא , אחות ,דיאטנית , מרפאה בעיסוק ופסיכולוג כולם ביחד תומכים בהורים תוך כדי מעקב על הילד והנחיות
ממליצה לך לפנות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שרית,
אלמה23/09/2010בנתיים גיליתי מראפה כזו בבי"ח הקרוב אלינו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת מבולבלת מהארוחות אשמח לעזרה...מירבו'ש23/09/2010
חג שמח לכולם!!!
בתי בת ה8 חודשים בריאה והאחוזון תקין מגיל חודש!
אני מאוד רוצה להוסיף לה במהלך היום עוד ארוחה שהיא לא מטרנה ולהוריד מטרנה ,
זה התפריט של בתי מגיל 5 חודשים, אשמח מאוד אם תעזרי לי להוריד מנת מטרנה ולהכניס כל דבר אחר....
7:00-7:30 מטרנה 180 CC
11:30-12:00 מרק ירקות : כתום אחד וירוקים +עוף {טחון}
15:30-16:00 מטרנה 180 CC
19:30 ארוחה אחרונה עד הבוקר מטרנה 180 CC
זה התפריט שהיא בבית, בגן נותנים פירות+טחינה ב10:00
מיים לעיתים רחוקות שותה קצת ויותר משחקת,זה פחות מדאיג אותי ...
חשבתי להוריד מטרנה מהארוחה של 15:30 ובמקום לתת כל דבר אחר, אך אני כבר לא יודעת מה מותר ומה אסור כל אחד בכל מקום אומר משהו אחר... חייבת להזכיר שלבתי אין שיניים עדיין, ובגלל זה אני מבולבלת מה לתת, כל דבר עדיין להמשיך לטחון?
ממתי מותר ביצים?
ממתי מותר מוצרי חלב?
יש בבית נטייה להשמנה אז אני נמנעת מלתת מתוקים או כל דבר שהוא משמין או פחות מועיל ויעיל...
עוד משהו אחד קטן... שמתי לב שבגן נותנים קמדים, השאלה שלי כמה זה בריא או משמין לתינוק ולמה צריך לתת גמדים ולא איזה פרי או משהו יותר מזין, הרי זה חלבי אז שוב חזרתי לשאלתי לגבי מוצרי חלב..
סליחה על הפיצוץ ותודה על היחס!!!
אתם עושים עבודת קודש :) חג שמח ורק בשורות טובות לכוווולם!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרבוש
שרית עטיה-שמואלי23/09/2010היום אפשר לתת כמעט הכל כבר מגיל ארבע חודשים - ביצים,טחינה,דגים , בשר ...
למעט מוצרי חלב שדוחים עד תשעה חודשים ודבש עד שנה .
ובכן מצרפת לך תפריט שמתאים לגיל תשעה חודשים - בחרי בהתחלךה לא את המנות החלביות .
ובגיל תשעה חודשים אפשר גם את החלביות.
יש לך כאן רעויות לארוחת אחה"צ
תפריט כללי לגיל 9 חודשים:
כמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו
בוקר:
תחליף חלב /הנקה
בניים -
חצי יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל
צהרים:
מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור
אחה"צ
יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה
או תחליף חלב/הנקה
ערב:
ביצה עם גבינה ועגבניה מרוסקים/פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה
לפני השינה:
הנקה /תחליף חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה רבה ...רק עוד שאלה אחת
מירבו'ש25/09/2010תיראי, התפריט ממש מלא ולא משעמם בכלל, רק השאלה שלי היא :
זה לא יותר מידי מנות? הפירות של אחרי הא.ב בוקר זה סבבה אבל שאר הארוחות בניים נראה לי יותר מידי.
הבת שלי אוכלת ביום רק 4 מנות.. נגמר לה היום ב19:00 עד 7:00 לא.ב אז אני לא מבינה איפה לדחוף את הארוחת ערב שרשמת לי ואחריה עוד בקבוק....
זה בסדר גם אם אני יתן לה ארוחת ערב ב-19:00 ז"א נגיד ביצה ,גבינה,ירקות וכו'...
ואחר כך לישון? או שזה כבד מידי ללילה ויציק לה ????....
ושוב מודה לך מאוד שיהיה לנו סוכות שמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותחן22/09/2010
שלום בתי בת 5 חודשים לפני כחודש התחילה לאכול מטרנה רוב היום חוץ מהלילה והבוקר שאני מניקה.בדרך כלל יש לה יציאה ליום משחתית. אבל לפעמים יש ימים שאין והיא מתפתלת כאילו לא יוצא לה בפרט בלילה האם האוכל הזה לא מתאים לה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
נעמי ברזילי-תאני22/09/2010האם תופעה זו התחילה מאז שהתחלת לתת לה מטרנה ?
במידה וכן, אני מציעה שתפני ותתייעצי עם רופא ילדים. אולי אכן יש מקום לשנות את סוג התמ"ל ממנו היא ניזונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות מזוןמעיין21/09/2010
היי,
בתי בת 4 חודשים וחצי, עד לפני כחודש הנקתי אותה ומאז עברנו למטרנה. בתקופת ההנקה (שאוב) היא אכלה בערך 150 מ"מ כל שעתיים שלוש, ובלילות ישנה לילה שלם עד 5-6. מאז שעברנו לתחליף היא אוכלת כמויות קטנות יותר, ההאכלות שלה הן מקסימום 120 להאכלה כשרוב הפעמים היא אוכלת כמות קטנה יותר (60-80). עשינו ממוצע של 24 שעות וראינו שהיא אכלה סביב 650 מ"מ.נקודה נוספת היא שמאז שעברנו לתחליף היא מתעוררת בין פעם אחת לפעמיים בלילה לאכול. המשקל שלה הוא 7 ק"ג והגובה 65 ס"מ. האם זה תקין? אני מודאגת מבחינת כמויות ההאכלה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4
מרינה קוזמנקו21/09/2010שלום לך מעיין. לפי נתונים שמסרת בתך נמצאת באחוזון 75 גם במשקל וגם בגובה! אם היא לא ירדה באחוזון בזמן האחרון - אין לך מה לדאוג. אי אפשר לדעת מה הסיבה לשינוי שאת מתארת. אולי היא אוהבת את הטעם של מטרנה. ניסיתם תמ"ל אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת בת 8 חודשיםעדי21/09/2010
שלום, ביתי כמעט בת 8 ח'. נכון להיום בבוקר, לאחר שקמה מהשינה, אוכלת בקבוק. ב-10:00 אוכל ארוחת פירות, ב-12:00 מרק עוף וכאשר מתעוררת מהשינה באזור 15:30 בקבוק בשנית - כל זה היא מקבלת בגן. בבית, באזור השעה 17:00-17:00, עד לאחרונה נתתי לה בקבוק 120, כאשר עכשיו אני מעוניינת להוריד בקבוק זה ולתת לה מוצק. התחלתי לתת לה ביצה מקושקשת, עגבניה, לחם, אצבעות של בייבי- ביס. מה עוד ניתן לתת? אשמח לקבל רעיונות נוספים לארוחות. בלילה טרם השינה היא מקבלת בקבוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוקת בת 8 חודשים
נעמי ברזילי-תאני21/09/2010ראשית אני מציעה שתבדקי אולי לפתוח מרווח מעט גדול יותר בין הארוחות. איני בטוחה שכעבור שעתיים מהבקבוק שהיא מקבלת בשעה 15:30 בתך כ"כ רעבה. את יכולה להציע לארוחה נוספת סביב השעה 18:00-18:30.
רעיונות לארוחה :
לחם עם ממרח טחינה / ממרח שקדים /ממרח אבוקדו עם ביצה
תבשיל שמכיל קטניות למשל: מג'דרה. או ממרח חומוס עם טחינה (חשוב שתוודאי שהקטניות יהיו רכות ושתמעכי אותן או תרסקי אותן במעבד מזון)
את יכולה להציע לה פרי נוסף
החל מתחילת החודש העשירי תוכלי לכלול בתפריט גם מוצרי חלב (כגון: גבינות, יוגורט , לבן ) - מומלץ להרגיל את הילדים כבר מגיל צעיר למוצרי חלב ניטראלים בטעמם שאינם ממותקים בסוכר כדי לא לחזק אצלם את ההעדפה לטעם המתוק. ליוגורט למשל תוכלי להוסיף פרי טבעי שיעניק לו את המתיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 3 חודשיםשירי.א21/09/2010
היי.. יש לי תינוק בן 3 חודשים, הוא ניזון מסימילאק FREE השאלה שלי היא כזו:
הוא אוכל בין 60-100 יש פעמים בהם הוא מוכן רק ל60 יש פעמים נדירות ל120 ולרוב זה בין לבין, הוא שוקל 4700 , אני מודאגת מכך שהוא לא עולה בכמות הוא ככה בערך מגיל חודש וחצי , רופאה המליצה לי לתת לו כפית שטוחה של קורנפלור זה בסדר? בנוסף המליצה לעשות לו את האוכל סמיך יותר... חשוב לי לדעת מה דעתך? הוא כל הזמן עם כאבי בטן אולי זה קשור? הבטן רכה ואין בעיה מיוחדת גם לא גזים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 3 חודשים
נעמי ברזילי-תאני21/09/2010ראשית אני רוצה להרגיע אותך . ברב המיקרים כשאין בעיה מיוחדת, תינוק אוכל את כמות המזון הנחוצה לו ולכן אין כל סיבה שתהיי מודאגת. בהנחה שהוא מתפתח הן מבחינת משקל והן מבחינת גובה ושומר על אותה עקומת משקל שבה נולד (אני מניחה שהוא נולד באחוזון 5% ) ואינו שובר עקומות , אין סיבה לדאגה. אני מציעה שתמשיכי לעקוב אחר המשקל והגובה. אולי יש אפשרות שתציעי לו ארוחות בתדירות גבוהה יותר (כל 3 שעות) .באופן עקרוני עפ"י ההמלצות של משרד הבריאות מומלץ להוסיף דייסות לתפריט מגיל 4 חודשים. לכן אני חושבת שכדאי שתמתיני מעט עם הדייסות ותמשיכי לעקוב. סביב גיל 3 חודשים אמורה להתרחש קפיצת גדילה ואז הוא יגדיל את כמויות המזון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
שירי.א21/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)