מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילה מהנקה ביוםורד04/09/2010
שלום רב,
אני אובדת עצות.
בתי בת 8 חודשים אוטוטו. עד עכשיו הייתי איתה בבית והיא ינקה בלבד. מדי פעם הסכימה לקצת מוצקים פה ושם, אבל לא בכמות שתחליף ארוחה. על טחונים אין מה לדבר, רק על מרקמים גסים. לא אוהבת פירות בכלל. על תמ"ל אין מה לדבר, לא הועילו כל הנסיונות.
חזרתי לעבודה לפני יומיים והיא שובתת רעב. לא מוכנה לסימילאק, למטרנה, למוצקים. כלום. שתתה רק מים. אני עם דמעות בעבודה ולא יודעת מה לעשות. חשבתי שאם לא אהיה, היא תאכל. אבל לא! היא שובתת. אני חוזרת בסביבות 4:15. עד אז היא לא תאכל כלום?!?
היא בסביבות אחוזון 50, מתפתחת יפה ופעילה. לאחרונה ממש ממתנת את העליה במשקל. היתה אחוזון 75 ולאט לאט מתקרבת ל-50. אני מודאגת. גם כך היא לא עולה במשקל יותר מדי, אז מה יהיה עכשיו? יש דרך לשכנע אותה לאכול? משהו? מוצקים? תמ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזדהה... זה יסתדר
דניאלה06/09/2010אני חזרתי לעבודה לפני חודש ואני רואה שאנחנו עובדות את אותה מסגרת שעות פחות או יותר.
אני יכולה להגיד לך שעד לפני שבועיים היא עשתה את המוות לכל מי ששמר עליה, אגב הן באותו גיל הבנות, ועכשיו זה עבר היא אמנם לא שותה שום חלב גם לא שלי בבקבוק אך אוכלת יפה מאוד. תנסי לתת לה גמדים, קוטג' עם ביצה קשה.
בהצלחה :)))))))))))))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורד
שרית עטיה-שמואלי13/09/2010הי ורד
נראה כי את מגדלת בת עם אופי....
זה אכן מאוד קשה אבל בעיקר לנו האמהות.
גם אני גידלתי ילדה כזו ויכולה לספר מנסיון שלאחר שבועיים מאוד קשים (לי כמובן ) היא התחילה לאכול גם אצל המטפלת.
הנה תפריט ממנו תוכלי לקחת רעיונות לארוחות אצל המטפלת :
כמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו
בוקר:
תחליף חלב /הנקה
בניים -
חצי יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל
צהרים:
מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור
אחה"צ
יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה
או תחליף חלב/הנקה
ערב:
ביצה עם גבינה ועגבניה מרוסקים/פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה
לפני השינה:
הנקה /תחליף חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רק מטרנהגל04/09/2010
הילד שלי בן שנתיים ושמונה חודשים רוצה לאכול רק מטרנה כמה שאני מציעה לו בארוחות משפחתיות ובכלל
הוא אוכל לעתים רחוקות אוכל רגיל וכל פעם מחדש אני מציעה לו ולא עוזר רוצה רק מטרנה
האם זה יכול לפגוע בתפתחות בעתיד או שבגלל הגיל אפשר להמשיך את המצב ככה לתקופה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל
שרית עטיה-שמואלי13/09/2010הי גל
לקראת גיל שלוש התזונה כבר צריכה להיות מבוססת על מזון מוצק ולא רק האכלה מבקבוק.
ממליצה לך לפנות לדיאטנית ילדים דרך קופת החולים להדרכה ולמתן כלים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה בגמילה מאכילת לילהארז04/09/2010
שמי ארז אב לתינוקת בת 10 חודשים ,
נכון לכתיבת שורות אלו בתי ניזונה במהלך היום מאכילת 3-4 בקבוקים של 180 מ"ל במהלך היום בתוספת של מחית פירות/ירקות במהלך היום בצורה לא מסודרת.(היא עדיין לא לועסת היטב)
במהלך הלילה היא גומעת בין 700-800 מ"ל על פני לילה שלם עם לא מעט התעוררויות.
במהלך שלושת הימים האחרונים אנו מנסים לגמול אותה על ידי הפסקת מתן תמ"ל במהלך הלילה מלבד 300 מ"ל לפני השינה.
האם זהו הדבר הנכון לעשות?האם יש דרך להקל עליה ועלינו את התהליך?כיצד מעוררים ילד שלא מעוניין לאכול במהלך היום ומשלים בלילה?
בתקווה ללילות שקטים יותר,
ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מאכילה בלילה
נורית קליפר13/09/2010הי ארז,
קשה לגמול מאכילת לילה לפני שבתכם אוכלת מספיק מזון ביום. מכיוון שציינת שהיא אינה אוכלת בצורה מסודרת ביום, סביר להניח שזה גורם לאכילה מוגברת בלילה, מה שיקשה עליכם את הגמילה. דבר ראשון - חשוב לוודא שהיא אוכלת ארוחת ערב מלאה ומשביעה או לפחות להציע מזונות שכאלה ולעזור לה להתרגל לכך - לדוגמה ביצה טחונה עם אבוקדו, וככל שתלעס יותר טוב לטחון גס יותר או למעוך במזלג. אפשר גם להציע פרוסות לחם רכות ודקות עם טחינה וכד'. השלב השני, יהיה להציע תמ"ל מדולל (זהו דבר שאסור לעשות לפני גיל חצי שנה, אבל מותר בגילה של בתכם) כך תוכלו לערבב פחות תמ"ל במים, ולקוות שזה יגרום לה לאכול יותר במשך היום.
מקווה שזה עוזר ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 9 חודשים - בעית אכילהאמא של ליאן02/09/2010
היי
בתי בת 9 חודשים ניזונה ממטרנה ומוצקים למינהם .
ירקות פירות ביצים גבינות מעדנים ועוד..
מזה שבוע מסרבת לשתות את המטרנה בערב ובצהריים .
לא מוכנה בשום פנים ..אני ממש מתעקשת איתה , לפעמים אני מצליחה לתת לה ולפעמים אחרי שעה אני מתייאשת.
יש לציין שבוקעת לה שן או שתיים למעלה .
למטה כבר יש לה שתי שיניים .
אני ממש מתוסכלת מזה שהיא הולכת לישון בלי לאכול!
מה לעשות ? איך למלא לה את אחה"צ והערב במידה ולא רוצה מטרנה ?
היא ישנה כל הלילה עד 7 וקמה ממש רעבה !!!
צריכה יעוץ דחוףףףףףףף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא
שרית עטיה-שמואלי03/09/2010הי
התאזרי בסבלנות . בהחלט יתכן שהשיניים מציקות לה .
מצרפת לך תפריט מתאים לגיל . תוכלי לקחת מכאן רעיונות ולהציע לקטנה.
כמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו
בוקר:
תחליף חלב /הנקה
בניים -
חצי יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל
צהרים:
מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור
אחה"צ
יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה
או תחליף חלב/הנקה
ערב:
ביצה עם גבינה ועגבניה מרוסקים/פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה
לפני השינה:
הנקה /תחליף חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלח במרקמיכל01/09/2010
ביתי בת 6 יחודשים והתחילה במעון - אמרו שם שמוסיפים למרק מלח - האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלח במרק
נעמי ברזילי-תאני01/09/2010באופן עקרוני מומלץ מאוד כבר מגיל הינקות להרגיל את התינוקות לטעמים טיבעיים, נטראליים ככל האפשר ולהפחית עד כמה שהדבר אפשרי את צריכת הנתרן (שנמצא במלח הבישול) כך גם לגבי סוכר. בדרך זו התינוקות יתרגלו לטעמים הטבעיים של המזון ודבר זה יאפשר להם לרכוש הרגלי אכילה בריאים בעתיד.
הייתי מייעצת לך לבדוק עם הגננת האם היא מוסיפה גם אבקת מרק למרק או רק מלח . נשאלת השאלה גם מה היא כמות המלח שהיא מוסיפה ?
באופן עקרוני, יש לך וזכות מלאה כאמא להעיר לה על כך ולבקש ממנה שתצמצם ככל האפשר את תוספת המלח ושתשתמש במקומו בעשבי תיבול (פרוזיליה, סלרי וכד') שיתנו טעם למרק.
כדי להפחית את צריכת הנתרן מומלץ להוסיף מלח למרק סמוך לגמר הבישול. כך המרק ממילא יקבל טעם מהמרכיבים השונים שבו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב לא ענו ????מיכל01/09/2010
מה כמות התמל /ח.אם לתינוק בן 9 חודשים ליום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
נעמי ברזילי-תאני01/09/2010אם הבנתי את שאלתך נכון שאלת מה היא כמות התמ"ל המומלצת ליום לתינוק בן 9 חודשים.
קצת קשה לענות על שאלתך מאחר ולא נתת מידע לגבי מזון נוסף שהתינוק אוכל .
בכל מקרה בגיל זה התינוק צריך להיות ניזון מתמ"ל 3-4 פעמים ביום (בבוקר, לפני השינה וארוחת ביניים אחת או שתיים) תלוי במזון המוצק אותו הוא אוכל. אין לזה ממש חוקים.
הדרך הטובה ביותר לדעת האם התינוק מקבל את כל הדרישות התזונתיות שלו הוא לעקוב אחר מספר היציאות שלו ביום (צריך שיהיו 5-6 חיתולים רטובים) ובנוסף,לעקוב אחרי קצב הגדילה וההתפתחות שלו. אם התינוק שומר על אותו אחוזון של משקל וגובה, הוא מקבל את כל הדרוש לו מבחינה תזונתית. מומלץ מגיל שנה והלאה ( משלב זה התינוק יכול לאכול כמעט הכל ובכלל זה מוצרי חלב) להפחית את כמות התמ"ל בהדרגה ולהחליף אותו במזון מוצק רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות באכילה - בן חודשייםקרן01/09/2010
שלום,
בני בן חודשיים ובמשקל 4.600 מאז שנולד אוכל סימילאק ובין הארוחות אני מניקה אותו(בערך 3-4 פעמים ביום) ביומיים האחרונים שמתי לב כי מסרב לקבל בקבוק ולהנקה לא מתנגד. היום למשל כמעט ולא אכל מהבקבוק. האם ייתכן שיודע להבחין בין הנקה לתחליף חלב? ואם כן מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות באכילה - בן חודשיים
נעמי ברזילי-תאני01/09/2010עפ"י התאור שלך עושה רושם שבנך מעדיף הנקה על פני תחליף חלב והסיבה היא לאו דווקא בגלל הטעם אלא משום שדרך ההנקה הוא מקבל דבר נוסף שהבקבוק אינו יכול להחליף והוא חום וקירבה אמהית להם הוא זקוק במיוחד בחודשי החיים הראשונים.
בהנקה יש משהו מעבר למזון ודבר זה הבקבוק אינו יכול לספק.
לא ציינת בשאלתך האם הוא מסרב לאכול בקבוק שאת מגישה לו או בקבוק שמוגש לו ע"י אדם אחר. בכל מקרה, מה שהייתי מציעה לך לעשות במקרה כזה הוא להשתדל בחודשי החיים הראשונים להענות לדרישת הילד ולתת לו הנקה (לפחות כל עוד הדבר אפשרי מבחינתך) ולהמשיך ולנסות להציע לו בקבוק , יתכן ובהמשך הוא יסכים לשתות מבקבוק.
אם את מעוניינת לשלול את נושא הטעם את יכולה לשאוב חלב ולתת לו אותו בבקבוק. אם גם במקרה הזה יסרב לשתות מבקבוק תוכלי לדעת בוודאות שלא מדובר בטעם.
אפשרות נוספת היא שתנסי לשנות את סוג הפיטמה של הבקבוק לפיטמה שדומה יותר לצורת הפיטמה של השד (קיימים בשוק מגוון גדול מאוד של בקבוקים עם פיטמה כזו) יתכן וזה יעזור.
במידה ונושא זה ממשיך להטריד אותך הייתי מציעה שתפני לייעוץ אצל יועצת הנקה ותבדקי איזה פתרון יש לה להציע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה לשאלה
קרן02/09/2010הוא מסרב לקבל בקבוק ממני וכאשר מישהוא אחר מאכיל אז זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה לשאלה
נעמי ברזילי-תאני05/09/2010דבר זה בדיוק מוכיח את מה שרשמתי בתגובה הקודמת שההנקה מספקת לתינוק חום, קירבה , אהבה להם הוא זקוק בתקופה זו בחייו. ולכן, כשאת מאכילה אותו הוא מצפה למשהו אחר ...ולא לבקבוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיםיעל01/09/2010
שלום,
אני מעוניינת להפסיק לבתי בת השנה וחודשיים את הבקבוק מטרנה של הבוקר ושתקבל רק בקבוק אחד בערב.
אך אני חוששת שהיא לא תקבל מספיק נוזלים כי היא לא שותה הרבה מים
מהי הכמות המומלצת לשתיית מים בגיל הזה?
תודה רבה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים
נורית קליפר01/09/2010הי יעל,
אין כמות ספציפית של מים מומלצת אלא כמות נוזלים ספציפית. חשוב לציין שהנוזלים מגיעים ממקורות רבים כולל חלב, ירקות, פירות, מרקים ועוד. נסי להגיש חלב ניגר במקום המטרנה, כדי לוודא ששותה מספיק.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגוזים,וטנים ודומיהםטל31/08/2010
שלום, בתי בת שנה וחצי ואני מבינה כי חל איסור לתת אגוזים/שקדים/בוטנים ודומיהם עד גיל 5.
האם הדבר נכון גם כאשר מדובר באגוזיםשקדים//בוטנים טחונים? מה לגבי ממרחים?
אודה על תשובתכם,טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגוזים
נורית קליפר01/09/2010הי טל,
האיסור על אכילת אגוזים/שקדים/בוטנים וכד' נובע מחשש לחנק. לכן, אין בעיה להגיש אותם טחונים או כממרח, כמובן בהנחה שלא קיימת אלרגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמ"לחופית31/08/2010
שלום,
ביתי בת שנה ו-10 חודשים.
רציתי לדעת עד מתי לערך יש לתת לה תמ"ל?
מתי כדאי לגמול אותה?
היא שותה אחד כשהיא קמה ואחד לפני שהיא הולכת לישון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמ"ל
נורית קליפר01/09/2010הי חופית,
לאחר גיל שנה, אין צורך בתמ"ל לתינוק שאוכל מזון מזין ומגוון וכמובן שמתפתח ועולה במשקל כמצופה. כך שאת יכולה לגמול אותה מתמ"ל, אם עדיין היא רוצה חלב בבוקר, את יכולה להגיש חלב ניגר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 8 חודשים מסרבת לאכולנטלי30/08/2010
שלום רב..בתי בת 8 חודשים,שוקלת 8 קילו,נמצאת באחוזון 50-75 ושומרת על אותו אחוזון מגיל חודש.היא תינוקת מקסימה ומתפתחת יפה מאוד.עד גיל שישה חודשים ניזונה מהנקה (כאשר מגיל 4 חודשים עם חזרתי לעבודה ינקה בוקר וערב ובין לבין שתתה חלב שאוב).מגיל 4 חודשים התחילה טעימות של ירקות ולאחר חודש וחצי גם פירות,כך שבגיל 6 חודשים אכלה אותם יפה בתור ארוחות(כ-100-150 גרם).כמו כן,בגיל 6 חודשים + התחלנו לשלב לה סימילאק מדי פעם והיא אכלה אותו ללא בעיה.לפני חודש הפסיקה לינוק לגמרה מרצונה ולדעתי מאז אוכלת מנות מאוד קטנות של סימילאק(בין-90 ל-150 מ"ל).ס"כ כמות החלב שהיא שותה ליום היא כ-500 מ"ל לערך.בנוסף לגמרה הפסיקה לאכול את הירקות.הרבה פעמים עושה רושם שהיא רעבה,אך משהו מפריע לה והיא לא מוכנה להכניס את פיטמת הבקבוק לפה.האם זה נראה כמו בעיה רפואית או התנהגותית?אולי זה קשור לבקיעת שיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבנית אכילה
נורית קליפר01/09/2010הי נטלי,
קשה לדעת את מקור הבעיה מהנתונים שסיפקת, מאד יכול להיות שסרבנות האכילה קשורה לשיניים, אך אינני יכולה לדעת בוודאות. במידה והיא ממשיכה לסרב לאכול עוד מספר ימים, ממליצה להתייעץ עם רופא הילדים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת 8 חודשים מסרבת לאכול
נטלי11/09/2010היי נורית...רק רציתי לעדכן שהילדה חוזרת לאכול.את לא מאמינה שכל הסיפור היה בדלקת בשתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העדכון! תרגישו טוב!
נורית קליפר13/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת 8 חודשים מסרבת לאכול
נטלי21/09/2010המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נטלי ...
אמא של ליאן14/09/2010היי נטלי הבת שלי בת 9.5 חודשים גם מסרבת לאכול כל הזמן ..
אמרת שהיה לבת שלך דלקת בשתן מה הקשר בין שני הדברים ?
והאם אחרי שטיפלת בדלקת היא אוכלת טוב?
אשמח לקבל תשובה כי קצת בלחץ . תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נטלי
נטלי21/09/2010שלום חוה....אכן לבתי הייתה דלקת מאד חריפה בשתן.במשך חודש וחצי הילדה סרבה לאכול ומה לא עשינו):,לאכול מול טלויזיה(לולי),כל הבית ניסה כל מני פטנטים ומשחקים.אם הייתה אוכלת 100 מ"ל סימילאק-הייתי מאושרת.כל מה שאני מתארת לך כאן זה אחרי שהייתה אוכלת יפה את המוצקים,יונקת ואוכלת סימילאק,כלומר הילדה ממש לא הייתה בררנית.הכי עצוב שלא יכולתי לדעת שזאת דלקת מכוון שלא היה לה חום.אכן טיפלנו בזה והילדה חזרה לאכול.היום אפילו אכלה לראשונה יוגורט ביו(:.אשמח אם תספרי לי איך אצלך.נטלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי חוה
נטלי22/09/2010שלום חוה....אכן לבתי הייתה דלקת מאד חריפה בשתן.במשך חודש וחצי הילדה סרבה לאכול ומה לא עשינו):,לאכול מול טלויזיה(לולי),כל הבית ניסה כל מני פטנטים ומשחקים.אם הייתה אוכלת 100 מ"ל סימילאק-הייתי מאושרת.כל מה שאני מתארת לך כאן זה אחרי שהייתה אוכלת יפה את המוצקים,יונקת ואוכלת סימילאק,כלומר הילדה ממש לא הייתה בררנית.הכי עצוב שלא יכולתי לדעת שזאת דלקת מכוון שלא היה לה חום.אכן טיפלנו בזה והילדה חזרה לאכול.היום אפילו אכלה לראשונה יוגורט ביו(:.אשמח אם תספרי לי איך אצלך.נטלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי חוה
נטלי27/09/2010שלום חוה....אכן לבתי הייתה דלקת מאד חריפה בשתן.במשך חודש וחצי הילדה סרבה לאכול ומה לא עשינו):,לאכול מול טלויזיה(לולי),כל הבית ניסה כל מני פטנטים ומשחקים.אם הייתה אוכלת 100 מ"ל סימילאק-הייתי מאושרת.כל מה שאני מתארת לך כאן זה אחרי שהייתה אוכלת יפה את המוצקים,יונקת ואוכלת סימילאק,כלומר הילדה ממש לא הייתה בררנית.הכי עצוב שלא יכולתי לדעת שזאת דלקת מכוון שלא היה לה חום.אכן טיפלנו בזה והילדה חזרה לאכול.היום אפילו אכלה לראשונה יוגורט ביו(:.אשמח אם תספרי לי איך אצלך.נטלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימות,טוהר30/08/2010
שלום בני ב8לספטמבר יהיה בן חמישה חודשים,זה ילדי הראשון אני לא ממש יודעת איך להאכיל אותו, התחלתי היום לתת תפוח אדמה, ריסקתי במזלג, עם טיפה מים, הוא עשה פרצוף וקצת הוציא את זה, אני צריכה בבלנדר?איך אני ממשיכה מכאן מה לתת לו ממחר? גם פירות אפשרי באותו שבוע?מתי נותנים עוף? בלי נדר, ב1לספטמבר אני מכניסה אותו לגן, הסבירו לי בטיפת חלב שעד חצי שנה אני זאת שנותנת לו את הטעימות, אז מתי אתן בערב? אז בבקשה הסבירו לי את הכל בתודה מראש, ומכל הלב,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות
נורית קליפר01/09/2010הי,
את יכולה להתחיל עם ירקות או פירות (קשוא, בטטה, תפו"א, תפוח, אגס), מומלץ לאדות את הירקות/פירות עד שנעשים רכים, ולהוסיף את המים שבתוכם התאדו הירקות/פירות שכן הם יכולים להכיל ויטמינים ש"ברחו". מוסיפים מים בכדי ליצור טקסטורה דלילה יותר ואז מרסקים בבלנדר, עם ההתפתחות המוטורית של בנך, כאשר יתרגל למרקמים סמיכים יותר ניתן להפסיק עם הוספת המים. הכמות המומלצת לפי ההוראות של משרד הבריאות, 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום בין שבוע 17 לשבוע 26. נותנים את הטעימות לאחר היניקה שכן מטרת הטעימות היא חשיפה למזונות שונים אך לא תחליף לחלב אם או תמ"ל. מומלץ להגיש כל ירק או פרי במשך 2 - 3 ימים בכדי לראות שאין איזהשהי תגובה. לאחר חשיפה הדרגתית ואטית לירקות או פירות שונים, ניתן לערבב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוק בן 10 ימים -מזון תינוקואור29/08/2010
אמרו לי בבית החולים כי יש להאכיל ב10 CC יותר בכל יום . יום ראשון של לידה 10, יום שני 20 וכך הלאה .ומתייצב ב80 /90 CC
כרגע ביום העשירי -עדיין אוכל - 40 , 50 CC בכל 3 שעות .
לכן החלטתי להגדיל את מספר הארוחות
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב!
נורית קליפר01/09/2010הי אור,
מזל טוב! לגבי הארוחות, עדיף להשאיר את הארוחות בזמנים קבועים ולתת לבנך/בתך לאכול את הכמות שהוא/היא רוצה (ילדים שונים עולים במשקל מכמויות שונות) וזאת כדי לוודא שהתינוק רעב בין ארוחה לארוחה, האכלות נוספת יכולות לגרום ליותר בלבול ולאו דווקא לאכילה נוספת. אבל! חשוב לוודא שעולה במשקל כמצופה, במידה ולא, חשוב להתייעץ עם טיפת חלב או דיאטנית קופ"ח על דרכים להעשיר את התזונה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נוטרמיגן הינו תמ"ל טוב ובאיר?דניאלי29/08/2010
שלום,
הנקתי את בתי הבכורה באופן מלא 3.5 חודשים, התחלתי עם מטרנה בתקווה להרגילה לתוסף נוסף עקב חזרתי לעבוד, הילדה התנפחה בצורה נוראית והתגרדה = אלרגית.
הרופא רשם לנו נוטרמיגן, וזה בסדר, היא אוכלת (עם זאת אני ממשיכה להניק).
האם תוסף זה הינו בטוח? בריא?
אני מאוד מפחדת (אחרי פרשת רמדיה).....שלא נדע.....
יכול להיות שאני קצת היסטרית, אבל חיזוק לא יזיק.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא...יחס. לי בבקשה!
דניאלי30/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
מירה31/08/2010הי,
במקצוע שלי אני רוקחת ואני יכולה להרגיע אותך שהמזון הוא בטוח ובריא.. בשונה ממטרנה וסימילאק ורמדיה, נוטרמיגן נחשב למזון רפואי על כן יש עליו יותר בקרות ובדיקות ולכן הוא נמכר בבתי מרקחת בלבד!! הסירי דאגה מלבך והעיקר שזה מתרים לבת שלך
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דניאלי01/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוטרמיגן
נורית קליפר01/09/2010הי דניאלי,
הנוטרמיגן בטוח כמו כל תוסף אחר שקיים בשוק. מה שבטוח הוא, שפורמולות על בסיס חלב, עקב האלרגיות אינן בריאות לבתך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! משהו קטן
דניאלי01/09/2010מתי לתת לה את תוספות הירקות? שהיא רעבה? או אחרי הארוחה הטובה שהיא קמה מהשינה...נאמר כעבור שעה? איזו דייסות נוספות אני יכולה לתת לה לטעום?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמרי29/08/2010
בני עוד שבוע בן 6 חודשים ועד לפני כשלושה שבועות היה אוכל מטרנה 180 5 ארוחות ביום וישן כל הלילה. לפני שלושה שבועות הוא היה חולה והכל השתבש לו הוא לפעמים אוכל 60 לפעמים 120 ולפעמים מסיים את ה180 בערך כל 3 שעות אני מוסיפה לו כפית של דייסת אורז בלילה ובשבוע האחרון החל לישון כל הלילה , מגיל 4 חודשים החלתי בטעימות של מוצקים והוא טעם פה ושם אבל עכשיו הוא לא מוכן לטעום לא ירקות ולא פירות הוא ממש סוגר את הפה כאשר הוא רואה את הכפית מתקרבת לפיו, ניסיתי בכל מני צורות אבל לא עוזר מה עלי לעשות ? ואם זה בסדר? ואולי תיתנו לי עצות לגבי מה אני יוכל לנסות לתת לו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אף אחד לא עונה לי???
מרי30/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבנות לירקות ופירות
נורית קליפר01/09/2010הי מרי,
סרבנות כמו שאת מתארת בדרך כלל חולפת במהרה, נסי לתת לו כפית ביד כדי שיוכל "לשחק עם האוכל", נסי לתת לו לטעום עם האצבע שלך והכי חשוב, תוודאי שמגיע רעב לארוחה. ייתכן וסוגר את פיו כי מקבל את ארוחותין בסמוך מדי לבקבוק.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)