מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יותר מדי אוכל בגיל חצי שנה?ליאן30/09/2010
שלום,
ביתי בת חצי שנה ונכנסה למשפחתון בתחילת ספטמבר.
לפני המשפחתון הייתה אוכלת כ4 וחצי ארוחות ביום: 7:00 180 תמ"ל, 11:00 פירות + השלמת תמ"ל לפי הצורך, 15:00 מרק + השלמת תמ"ל לפי הצורך 19:00 דייסת מטרנה + השלמת תמ"ל לפי הצורך ולפני השינה עוד 60-120 תמ"ל.
מאז הכניסה למשפחתון ארוחות הבוקר והערב (בבית) נשארו אותו הדבר אבל במשפחתון אמרו לי שמאכילים אותה פירות בסביבות 10:00-11:00, מרק בסביבות 12:00-13:00 ואז ב 14:00 עוד תמ"ל לפני שהיא ישנה צהריים. רק כשהגעתי הבייתה קלטתי שמדובר ב3 ארוחות על פני שלוש-ארבע שעות!
היא גם ככה שמנמנה למדי ואוהבת לאכול ונשמע לי שאולי זה כמויות אוכל מוגזמות שאיכשהוא מקילות על המטפלות במשפחתון את החיים אבל חסרות היגיון עבור הילדה... חשוב לציין שכשהיא איתי בבית ימים שלמים (חגים) היא ממש לא אוכלת כל כך הרבה וגם לא עושה רושם שהיא צריכה.... היא אוכלת ב 7:00 180 תמ"ל, בסביבות 11:00 כ 250 פירות (גומרת הכל בשמחה רבה), בסביבות 15:00 250 מרק (אם לא אוכלת עד הסוף משלימה לה עם בקבוק). מבחינת כמויות של ארוחות המוצקים אני והמשפחתון נותנים בערך אותו דבר...
מה דעתכן? האם זה באמת הרבה אוכל, או כמו שאמרה המטפלת במשפחתון - הפירות והמרק לא משביעים מספיק אז היא צריכה עוד? (בבית היא נראית לי די שבעה מארוחות יותר מרווחות).
תודה מראש וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחות בגן
נורית קליפר01/10/2010לתינוקות בריאים יש מנגנון רעב ושובע מפותח והם בדר"כ לא אוכלים יותר ממה שהם צריכים. עקבי אחר משקלה של בתך, הסבירות הגדולה שתאכל את הכמות שהיא צריכה בשביל לגדול ולהתפתח. אם תישאר בעקביות באותו אחוזון גדילה, אז אין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאותסיון30/09/2010
שלום,
יש לי תינוק בן 3 חודשים.
בשבועיים הראשונים הנקתי+סימילאק אדוונס ולא היו בעיות ביציאות.
מגיל חודש יש לו יציאה אחת ל-4 ימים אבל רכה (קרמית).
היום היתה לו לראשונה יציאה קשה מאד.
פשוט יצא גוש עם "גולות" קשות בתוכו. גם כשישב על
הטיטול הגוש נשאר שלם ושאר הטיטול כמעט נקי לגמרי.
הצואה בצבע חום כהה.
ניסינו להחליף בעבר תמ"ל בגלל כאבי בטן וגזים אבל זה
לא הועיל. כאבי בטן וגזים כבר כמעט חלפו לגמרי.
רופאת הילדים הציעה לי רבע נר גליצרין כל יומיים
אבל אני לא שלמה עם זה. כל עוד המרקם היה בסדר לא התייחסו לתדירות.
כרגע יש בעיה גם של מרקם וגם של תדירות.
האם חליטת שזיפים ושתיית 15CC מהמים עדיפה?
אם כן כל כמה זמן?
האם כדאי לעשות משהו עם הצואה הקשה (טיפול או להמתין)?
האם בכל זאת (לא מאוחר) לעבור לתמ"ל הרפואי?
האם זה מסתדר כשמתחילים לאכול מוצקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות
מרינה קוזמנקו30/09/2010אם היציות ימשיכו להיות כמו שאת מתארת - תפני לרופא. ובכל זאת היתי ממליצה לנסות תמ"ל אחר. ותבדקי האם הוא מקבל מספיק נוזלים עם הפורמולה. וגם חשוב לא לחרוג מכמות האבקה של תמ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכינה לפי ההוראות על האריזה
סיון30/09/2010אפשר לדלל? כלומר במקום כפית לכל 60CC מים,
אולי לשים 80CC מים?
ואם מחליפים שוב תמ"ל (ניסינו כבר דל לקטוז ומטרנה )
כדאי לעבור לתמ"ל רפואי או לאופטימיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאות
מרינה קוזמנקו01/10/2010אין לדלל את סימילאק (כל תמ"ל אחר).
עדיף להחליף לתמ"ל רפואי רק בהמלצת הרופא.
שוב היתה לו יציאה קשה? למה שלא תתני לו נר כמו שרופא המליץ?
לפי דעתי - את דואגת לפני הזמן כי בינתיים היתה לו רק יציאה קשה אחת. אולי תתני לו נר מספר ימים וזה ישחרר אותו וזה ישמיך כמו שזה היה (יציאות רכות כל 4 ימים, שזה בסדר לתינוקות קטנים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו פעם שנייה
סיון01/10/2010וגם היציאות הרכות כל 4 ימים הם הרבה פעמים לאחר התערבות עם נר...
אני פשוט חוששת שהתמ"ל לא מתאים לו (אולי עשיר בברזל?)
או שיש בעיות מעי.
אני חוששת שיתרגל לנרות ויהיו לו מעיים עצלות.
מה לגבי מי שזיפים?
לחלוט שזיפים ולתת לו לשתות מומלץ (במקום נר)?
אם כן מה הכמות? האם זה בין הארוחות או חלק ממי התמ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאות
מרינה קוזמנקו01/10/2010שלום לך! לא הבנתי שיציאות רכות היו לאחר הנר...
לא מומלץ לפני גיל 4 חודשים לתת שום דבר חוץ מחלב אם או תמ"ל, לכן אני לא ממליצה על מי שזיפים או דברים דומים כמו מיץ עגבניות. תתייעצי עם רופא לגבי סיבות אפשריות של עצירות וצורך בהחלפת תמ"ל.
מה שאת יכולה לנסות, בלי שום קשר לתמ"ל - עיסוי הבטן. 3 ויותר פעמים ביום (כל פעם שאת מחליפה לו) ובמרחק כשעה-שעתיים מאוכל, בכיוון השעון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נבט חיטהנטלי30/09/2010
בתי בת 9 חודשים והדבר הכי אהוב עליה זה יוגורט ביו.בזמן אחרון הוספתי לה כפית של נבט חיטה וראיתי שהיא אוכלת את זה ברצון.השאלה מה הכמות המומלצת של נבט חיטה?האם יוגורט +נבט חיטה נחשב לארוחה?בתודה מראש.נטלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נבט חיטה
מרינה קוזמנקו30/09/2010אם היא אוכלת גביע שלם של יוגורט את יכולה להוסיף עד כפית שטוחה של נבט חיטה. ואם תוסיפי לשם עוד פרי אחד או פרוסת לחם זה ייחשב כארוחת ביניים יפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנבט חיטה
נטלי30/09/2010בס"כ כפית נבט חיטה על גביע יוגורט?אגב,איזה לחם כדאי לתת בגיל 9 חודשים?יש סוג מסויים שעדיף?נסיתי לתת כמה סוגים וראיתי שהילדה מצליחה להכניס לפה חתיכות גדולות יחסית וזה נראה לי מאוד מסוכן מכוון שאין לה עוד שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנבט חיטה
מרינה קוזמנקו01/10/2010כן - עד כפית לגביע יוגורט. אם תראי שהיא לא אוהבת מרקם - שימי פחות.
עדיף מהתחלה להרגיל ילדים ללחם בריא, לכן תתחילי ישר מלחם דגנים מלאים (חיטה, שיפון) ולא לחם קל. תחתכי לחתיכות קטנות או תתני קרום קשה שתחזיק ביד. וכל הזמן שהיא תהיה בהשגחה בזמן האוכל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנבט חיטה
נטלי01/10/2010תודה מרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהנופר30/09/2010
בתי אודל בת חודשיים ו8 ימיים ,
נולדה במשקל 3.740 , כיום היא שוקל 6200 בלי העיין הרע
היא אוכלת מטרנה 180 CC .
מעבר לזה אני יכולה לתת לה קצת ירקות טחונים או פירות ? נניח 2 3 כפיות ביום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת טעימות
מרינה קוזמנקו30/09/2010רק מגיל 4 חודשים משרד הבריאות ממליץ להתחיל טעימות בכמות של 1-2 כפיות עד פעמיים ביום. אז יש לך להמתין עוד פחות החודשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שלא אוהבת פירותרויטל30/09/2010
בתי בת 6.5 חודשים, אוכלת כבר למעלה מחודש מוצקים.
מאוד מאוד אוהבת את מרק הירקות, מאוד לא אוהבת את הפירות.
שאלתי היא כמה זה חיוני? חוזה להתעקש על זה? זה לא ממש הולך. 4 כפיות אולי והיא ממש לא רוצה.
מה עושים? יש תחליפים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות בתפריט
מרינה קוזמנקו30/09/2010פירות מהווים מקור טוב להרבה ויטמינים ובמיוחד לויטמין C, לכן חשוב למצוא דרכים שבתך תכיר ותאהב אותם. האם יש תחליפים לפירות - אין
לא ציינת באילו צירופים את נתנת לה פירות.
אנסע לתת לך מספר עצות שיכוונו אותך:
1. לתת כל פרי בנפרד - כך יש יותר סיכוי שהיא תמצא טעם האהוב אליה
2. לתת בהתחלה פירות עם טעם לא חזק - תפוח בטעם ניטרלי, אגס, מלון
3. אם בכל זאת לא תצליחו עם פירות טריים תוכלי לאדות קלות את הפירות, או לאפות אותם
4. תתני לה לשחק עם הפירות בתור צעצועים - פירות צבעוניים ושונים. כמובן יש לשתוף אותם היטב לפני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקם האוכל לשמונה וחצי חודשיםבטי30/09/2010
שלום,
בני בן שמונה וחצי חודשים אוכל סימילאק ואוכל מוצק.
שאלתי היא בעניין המרקם של האוכל המוצק.
אני טוחנת את המוצקים עד למרקם דייסתי חלק סמיך (כמו גרבר). הייתי רוצה לעלות שלב... אך איני יודעת כיצד להתחיל, מה לעשות, והאמת קצת חוששת....
כולם אומרים צריך לנסות... אבל קשה לי אם אמירה זאת ואיני יודעת כיצד לעשות זאת
לדוגמה: האם אפשר לתת אצבעות מטרנה כמו שהן? חתיכות של בטטה קטנות? חתיכות של לחם? האם בהכנת המרק כדאי למעוך במזלג את הירקות ואת העוף והאורז לטחון במעבד ולאחד בין השניים?
מידע נוסף: הוא טרם יושב, אוכל יפה וסקרן בעניין זה.
אשמח לטיפים ועצות נוספות בעניין זה ודגש על השלבים המומלצים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל מוצק
מרינה קוזמנקו30/09/2010בטי היקרה! אני רואה שאת מכירה טוב מאוד מה צריך לעשות אך חוששת משום מה.
תתחילי בלטחון את המזון אבל פחות זמן, שעדיין יישארו גושים קטנים, אחר כך תתחילי למעוך. במקביל תציעי לבנך "אוכל אצבעות" - חתיכות קטנות של בטטה, גזר, בצל, קישוא או תפו"א מבושלים, חתיכות קטנות של בננה (אני לא בעד אוכל מתועש, כמו אצבעות מטרנה וכו'). תנצלי את סקרנותו ותציעי לו כמה שיותר דברים חדשים - ככה תמנעי מבעיות בעתיד עם סירוב לטעום דברים חדשים.
הכנת מרק בשלב זה - כמו שאת אומרת, ירקות למעוך ובשר לטחון עם אורז. אפרופו, ניתן להכניס למרק גם את שאר הדגנים ולא רק אורז (קינואה, גריסי פנינה, כוסמת וכו').
בנך טרם יושב, אבל אני מניחה שאת לא מאכילה אותו בשכיבה! לכן לא רואה בעיה בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מרינה אבל לא הבנתי משהו...
בטי30/09/2010תודה על ההתייחסות, אך דבר אחד לא היה ברור לי
התכוונת שבשלב זה אפשרי למעוך במזלג את הירקות ולטחון את האורז והעוף בנפרד ולערבב ביניהם או שהתכוונת שקודם לכן לטחון את הכל (ירקות, פחמימה/קיטניה ועוף) פחות זמן במעבד עד ללמרקם גושי יותר.
שאלה נוספת על אלו עוד מאכלים/טעמים נוספים את ממליצה בשלב זה. לדוגמה לארוחה שלישית (בין 17:00-18:00)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרינה, מחכה לתשובה
בטי01/10/2010תודה על ההתייחסות, אך דבר אחד לא היה ברור לי
התכוונת שבשלב זה אפשרי למעוך במזלג את הירקות ולטחון את האורז והעוף בנפרד ולערבב ביניהם או שהתכוונת שקודם לכן לטחון את הכל (ירקות, פחמימה/קיטניה ועוף) פחות זמן במעבד עד ללמרקם גושי יותר.
שאלה נוספת על אלו עוד מאכלים/טעמים נוספים את ממליצה בשלב זה. לדוגמה לארוחה שלישית (בין 17:00-18:00)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטי
מרינה קוזמנקו01/10/2010שלום בטי!
אני מעדיפה להתחיל בלטחון פחות זמן בבלנדר, אבל אם בלנדר חזק מידי די קשה לתפוס את הרגע המתאים ולעצור. במקרים כאלו בהחלט אפשר למעוך עם המזלג. אין פה כללים ברורים. יכול להיות שילדך ישר יסכים למזונות מעוכים במזלג, אין לדעת.
בגיל 8.5 חודשים מותר לתת - כל פירות וירקות (אם אין אליהם אלרגיה כמובן), קטניות (שעועית לבנה, אדומה, מנומרת, שעועית מאש, עדשים מכל הסוגים, גרגרי חומוס מבושלים), טחינה (עדיף משומשום מלא), ביצה, בשר, דג, דגנים (אורז, קינואה, בורגול, קוסקוס, גריסי פנינה, כוסמת, שיבולת שועל), שקדייה.
מגיל 9 חודשים תוכלי להוסיף יוגורט (עדיף ביו ולא ממותק), גיל, לבן.
לא יכולה לתת לך תשובה מדוייקת על אורחה שלישית בין 5 ל 6 בצהריים כי לא יודעת מה סדר הארוחות התפריט במהלך היום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקת בת חודשייםטלי29/09/2010
שלום רב ותודה על תושמת הלב.
בתי בת חודשיים ושוקלת כחמישה ק"ג ,נולדה 3.6
היא אוכלת במהלך היום בערך 3 האכלות כל 4 ומשהו שעות או חמש
ולא מבקשת בד"כ לפני זה, בבוקר היא עוד סוגרת 150-180 בהאכלות אחרי זה הולכות וקטנות(120 או 100 או 140 לא מאד מסודר)
מה שגורם להאכלה הרביעית בערב לאחר האמבטיה להיות מאד קטנה ולפעמים לא יותר מ40 או 60.
היא מסוגלת לסיים יום ב450 סך הכל ולא יותר ( בעיקר בשבועיים האחרונים )
לפני זה היא עוד הגיעה לפעמים ל600
היא כמובן גדלה והכל בסדר והיא ישנה רצוף בלילה,מה שהיא הרגילהאת עצמה ללא ניסיון שלנו, ניסיון להעיר אותה להאכלה משלימה לא צולח ,היא רוצה לישון ומסרבת לאכול.
האם יש סיבה לדאגה?
אני מודאגת מהכמויות, קקי יש בין פעם ביום מאז שנולדה לפעם ביומיים מאז שירדה קצת בכמויות.
בעלי גורס שאין מה לדאוג שהרי תינוק רעב יקום בלילה או יבקש אוכל וגם שהיא עולה במשקל וזה בסדר
אני קצת מודאגת אודה לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת חודשיים
מרינה קוזמנקו29/09/2010טלי! אין לך מה לדאוג! בתך שומרת על אחוזון 50 מאז הלידה. מסכימה עם בעלך - תינוק בריא דורש אוכל כאשר הוא רעב.
תסירי דאגה מלבך!
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה
טלי29/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוף לתינוקותשולי28/09/2010
שלום,
שאלתי היא כיצד מומלץ לנקות את העוף לפני הבישול.? האם בהרתחה, ואם כן כיצד עושים זאת.
בנוסף, כיצד מומלץ לבשל את העוף - עם עור או בלי עור (כמובן שלא אתן לתינוק לאכול את העור, אך יש האומרים שכדאי להשאירו לתהליך הבישול ורק לאחר מכן להסירו)...
מה נכון ובריא כאשר מכינים עוף לתינוקות?
ובנושא אחר, החל מאיזה גיל ניתן להוסיף ביצים כמרכיב בבישול לתינוקות? ומתי אפשר לתהחיל לתת לתינוק ביצה / חביתה?
בכל אתר / פורום כתוב משהו אחר ואני קצת מבולבלת....
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עופות וביצים
מרינה קוזמנקו28/09/20101. מנקים את העוף במים זורמים, לא צריך בהרתחה - הרי בכל זאת אחר כך נבשל. למרות שלא מגבילים את התינוקות בשומנים עדיף להוריד עור ושומן הראוי לעיין לפני הכנת כל סוג של בשר.
2. לפי הנחיות אחרונות של משרד הבריאות - טעימות ביצים מתחילים בין גיל 4 עד6 חודשים, תוך כדי בדיקת אלרגיה, ומגיל חצי שנה כבר נותנים ביצה (עד 1 ביום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחות לילהמעיין28/09/2010
שלום רב,
בני בן 6 חודשים. מהיום שנולד אכל במשך היום כמויות קטנות של חלב (לא מסיים בקבוק של 120 מ"ל) אך עולה יפה במשקל ומתפתח יפה. את ארוחות המוצקים אוכל יפה מאוד ובכמות גדולה ואת הפירות קצת פחות. לקראת השינה אוכל 120 מ"ל דייסה. למרות כל זאת הוא עדיין מתעורר בלילה בין פעם לפעמיים בשביל לאכול. כשהוא מתעורר דבר ראשון אני נותנת לו מים אך זה לא מספיק לו ולא מרגיע אותו והוא לא חוזר לישון. לאחר נסיונות שונים ורבים אני מכינה לו בקבוק מטרנה ורק אז הוא חוזר לישון עד לפעם הבאה... וכשהוא מתעורר בבוקר הוא לא רעב, אני מניחה בגלל האכילה בלילה.
איך אפשר להפסיק את הארוחות ולגרום לו לישון לילה שלם?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 6 חודשים
מרינה קוזמנקו28/09/2010מעיין היקרה! לכל ילד קצב שלו ויכול להיות שבנך עוד לא מוכן (פיזית או רגשית) לישון לילה רצוף. אם זה כל כך מפריע לך תנסי להתחיל ולדלל את התמ"ל שלו בלילה. אבל אז תצטרכי להוסיף לו קלוריות במהלך היום, כי לפי מה שאת מתארת הוא רעב בלילה ולא צמא. אבל דעתי - לזרום איתו עד שיחליט לבד להפסיק לאכול בלילות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 9 חודשיםמיכל28/09/2010
שלום רב,
בתי בת 9 חודשים (עוד יומיים) וירדה במשקל כ- 200 גרם ושוקלת 8.1 ק"ג.
גובה- 72 ס"מ. ירדה באופן משמעותי בשני אחוזונים.
היא אוכלת בין 4- 5 ארוחות ביום, ובקושי מסיימת אותן.
בבוקר היא יונקת.
בעשר היא אוכלת מנת פירות (כ- 150 סמ"ק)
באחת היא אוכלת מרק (כל הירקות ועוף) בתוספת פסטה או אורז- מסיימת למעלה משני שליש מהכמות (כף מלאה של מצקת).
בארבע היא יונקת (מעט) או אוכלת גמד אחד וביסקוויט.
בערב לפניה שינה שותה כ- 100 סמ"ק תמ"ל בתוספת דייסה, למרות שמכינים לה 180 סמ"ק..
בלילה מתעוררת להנקה אחת.
היא לא ישנה לילה שלם,
כיצד אפשר לעודד אותה לאכול יותר? מה אפשר להוסיף על מנת לעלות את המשקל?
אציין כי היא זוחלת וכמעט נעמדת. היא אקטיבית מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה באחוזון
מרינה קוזמנקו28/09/20101. תוסיפי לה שקדייה/אבוקדו/טחינה משומשום מלא/ממרח אגוזים לתוך מנה של פירות טחונים
2. במקום גמד וביסקוויט - לתת פרוסת לחם עם ממרח כמו שקדייה/אבוקדו/חומוס תוצרת בית/ממרח עדשים/טחינה משומשום מלא/ממרח אגוזים או יוגורט ביו אם תמר וממרח אגוזים
ואל תשכחי שהיא מוציאה עכשיו יותר קלוריות מאשר קודם (התחילה לזחול) וזה יכולה להיות הסיבה העיקרית לירידה באחוזונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שלא אוכלרונית28/09/2010
הי,
בני בן שנה וחודש. נולד קטן יחסית (2.5) ומעולם לא היה אכלן מצטיין- לא בשלב הבקבוקים וגם לא אחר כך. הנקודה היא שמגיל חצי שנה בערך אנחנו מדשדשים איתו בעניין האוכל. בהתחלה אכל מאוד יפה פירות מרוסקים, ותקופה מסויימת ביצים וגבינה. ירקות ובשר מאז ומתמיד היו בעיה. בגיל תשעה חודשים פשוט סירב לחלוטין להכניס כל ירק וכל בשר בכל צורה- עוד לא היה מוכן לאכול יותר מוצק, וגם הפסיק כמעט לחלוטין לאכול ביצים. חודשיים של הפסקה כמעט כללית שבמהלכה הדבר היחיד שאיכשהו כן הצלחנו לדחוף לו (וכן... אין ברירה אלא להשתמש במילה לדחוף) היה גזר גרבר ולאט לאט הצלחנו להחזיר אותו לירקות ובשר (סביב גיל שנה), והיתה תקופה של אכילה טובה יחסית. הבעיה היא שהוא לא מוכן לנסות שום דבר חדש- לא משנה כמה פעמים נציע לו- כל עוד מדובר בירקות ובשר- קציצות , כל המרקמים ,כל הצבעים. בשבוע האחרון- הוא היה חולה (לא ברור אם חולה או תגובה לחיסון) והפסיק שוב לאכול לגמרי: הכל - ביצים, ירקות, בשר.מה עושים??
שכחתי לציין, שהוא בוכה מאוד בזמן שרוצים לתת לו אוכל, ואם כבר מכניס לפה הוא פשוט עושה מחסן ואחר כך יורק הכל. מה כן לתת לו לפחות בתקופה הזאת? הוא אוהב דברים מתוקים אבל אני לא רוצה סתם לתת לו ג'אנק. בבקשה, אל תתנו לי את ההצעה של לתת לו לצרוח עד שיתרצה, כפי שקיבלתי כבר פעם בפורום אחר, זה ממש לא לעניין.
תודה מראש וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית
מרינה קוזמנקו28/09/2010אם הוא אוהב מתוק - תתני לו דברים שהם בריאים, משביעים ומתוקים גם יחד. מספר דוגמאות - ממרח חלבה ביתית (דבש + טחינה גולמית משומשום מלא), ממרח אגוזי מלך עם תמרים, שקדייה, אוכלי יוגורט עם פירות כמו בננה/מלון. אני לא בעד לשקר לילדים ובכל זאת - אפשר לתוך ממרחים מתוקים להכניס ביצה מבושלת, כבר משהו.
את לא ציינת מה משקלו עכשיו ואיך הוא מתפתח שכלית ופיזית. אולי פשוט תניחי לו לזמן מה ותורידי את נושא האוכל מסדר היום - לפעמים זה עוזר לקטנים להתחיל לאכול. האם הוא אוכל בשולחן עם כל המשפחה או שתמיד זה רק מלחמה שלו לבד? מאוד חשוב בגיל זה להראות לילד איך מקובל לאכול ובשביל זה מומלץ לערוך ארוחות עם משפחה ועם מגוון מאכלים.
מקווה שנתתי לך רעיונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתה באוכלמיטל28/09/2010
שלום רב,
בני בן 7 חודשים, שוקל 9 ק'. עד לפני כחודש היה ניזון מ5 ארוחות ביום: 3 ארוחות תמ"ל (180) , ארוחת פירות וארוחת מרק טחון.
לפני כחודש, פתאום חלה אצלו ירידה בתיאבון במהלך היום. הוא לא מסיים בקבוקים של יותר מ-120 ולעיתים קרובות מסרב לאכול פירות ומרק.
הבעיה היא שלאחרונה הוא התחיל לקום באמצע הלילה כדי לאכול בקבוק ולדעתי הסיבה היא כיוון שהוא לא אוכל מספיק ביום.
רציתי לדעת מה עלי לעשות, אני לא רוצה שיתרגל לקום בלילה (מגיל 3 חודשים ישן לילה שלם) ומצד שני הוא מסרב לאכול היטב במהלך היום ואני לא רוצה להשאיר אותו רעב בלילה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7 חודשים
מרינה קוזמנקו28/09/2010מסיכמה איתך שסיבה לשינה לא רציפה אצלו - רעב. תנסי בארוחת חלב שלפני השינה להוסיף גם דייסה (אורז, קינואה, שיבולת שועל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנה ו-10 אוהב לאכולאמא27/09/2010
בני בן שנה ו-10 חודשים, מאז שנולד היה מעל לממוצע (נולד במשקל 4 ק"ג), לא ינק, אלא אכל אופטימיל. כיום, אוהב לאכול הכול (בגיל שנה וחצי שקל 12.5 ק"ג), נמצא במסגרת של גן, שם אוכל מסודר, אך הבעיה היא בשעות אחר הצהריים שבהן הוא מתחיל לבקש לאכול ולפעמים אני לא יודעת מה לתת וחוטאת מידי פעם עם שוקולד או חטיף, וגם אם אני נותנת לו משהו בריא כמו פרי אז הוא מבקש עוד אחד. האם צריך להגביל בגיל זה? שכן אני חוששת לעתיד.(יש לציין שבערב אוכל מסודר ומזין- ירקות,גבינות,ביצה,אפילו פתית הוא אוהב!)
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא דואגת
מרינה קוזמנקו27/09/2010בנך נמצא באחוזון 80 בערך - אין לך מה להילחץ ולחשוש לעתיד! אין להגביל אותו בכמות האוכל אלא באיכותו! רק דברים בריאים ומשביעיים (לא שוקולדים, מעדינים, חטיפים וכו'). לפי מה שאת מתארת הוא פשוט רעב אחרי הגן. תעשי לו ארוחת ביניים כאשר הוא חוזר מהגן, אבל לא רק פרי אחד. אופציות אפשריות - פרוסת לחם עם אבוקדו/טחינה/חומוס בייתי וירק (מלפפון, עגבנייה, מה שהוא אוהב) או יוגורט עם פרי חתוך בפנים, או מרק ירקות (צלוחית לא גדולה). וגם שלא יוכל את זה "על הדרך", שיבין שזו ארוחה לכל דבר - שישב מול השולחן בבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לנו בעיה :(דנה27/09/2010
ביתי בת 7 חודשים ושבוע. ב- 02.09 (כמעט לפני חודש) שקלה 6,380. משקל לידה: 2,910. החל מהחודש הרביעי עלתה רק 300 גרם בכל חודש. ב- 07.10 תהיה לנו עוד שקילה ונראה כמה היא עלתה החודש. נולדה באחוזון 9 ולפני חודש היתה גם באחוזון 9 למרות שבין לבין היו חודשים בהם היתה כבר באחוזון 19.
כל רופא שהייתי אצלו וגם בטיפת חלב לא מודאגים מהמשקל. אומרים שצריך לעכוב אבל בלי לחץ.
הילדה אוכלת 4 פעמים ביום:
07:00 - 200 מ"ל סימילאק + כפית דייסת שיבולת שועל
10:30 - פירות - חצי צנצנת שהתכולה שלה היא 130 מ"ל. ולפעמים אוכלת אפילו פחות. רק כמה כפיות.
11:00 - משלימה את ארוחת הפירות עם סימילאק - לרוב בין 100 מ"ל ל - 140 מ"ל. תלוי בכמות הפירות שאכלה קודם לכן.
14:00/14:30 (תלוי מתי מתעוררת משנת צהריים) - אוכלת מרק. הבעיה שבכל פעם הכמות משתנה. אני משתמשת בצנצנות של גד שהתכולה שלהן היא 180 מ"ל. לפעמים היא יכולה לגמור שלמה כזו ופעמים אוכלת בקושי 1/4.
15:00 - השלמת סימילאק - 50 מ"ל בממוצע.
19:00 - 200 מ"ל סימילאק + כף דייסת שיבולת שועל של מטרנה.
ישנה לילה שלם ולא אוכלת עד 07:00 בבוקר.
האם זה מעט מדי? אני מוסיפה שקדיה, שמן זית, פסטה לאוכל אבל היא אוכלת מעט, כך שאני לא יודעת עד כמה זה מסייע לה לעלות במשקל.
אני מאוד מודאגת למרות שכולם מסביב אומרים לי לא לדאוג.
אני יודעת טוב מאוד שאין דרך לגרום לה לאכול יותר ואני גם לא דוגלת בשיטות שונות ובשכנועים ובטח שלא בשימוש בכוח כדי לגרום לילד להכניס את הכפית לפה. אני כל הזמן יוצאת מנקודת הנחה שאם היא לא פותחת הפה, זה אומר שהיא שבעה.
אני חייבת לציין שמההתחלה היא לא היתה אכלנית גדולה. הפסקתי להניק אחרי שיועצת הנקה ששקלה אותה לפני ואחרי אוכל, נדהמה לגלות שהילדה שלי אכלה בשעתיים של הנקה - 30 מ"ל בגיל חודש וחצי. האם באמת קיים דבר כזה - תינוק שהוא לא אכלן? האם ניתן להסיק מכך על הרגלי האכילה שיהיו לה?
מה אפשר לעשות והאם לפי מה שרשמתי נראה שהיא אוכלת מעט?
תודה וחג שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה?
מרינה קוזמנקו28/09/2010שלום דנה! אני מבינה את הדאגות שלך אבל אני מסכימה עם רופא ואחיות של טיפת חלב - אין מה לדאוג. את לא ציינת אבל אני מניחה שילדה התפתחת כראוי. את עושה הכל מה שאת יכולה - ממשיכה להציע, מוסיפה דברים עשירים (אבוקדו, טחינה, שקדייה). יש לי הצעה קטנה אליך - שהילדה תשתתף כמה שיותר בארוחות משפחתיות - זה יכול "לפתוח לה תיאבון".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה ועוד כמה שאלות..
דנה28/09/20101. האם אני יכולה לתת לה דייסת שיבולת שועל ב - 10:30 עם הפירות? חשבתי לקנות שיבולת שועל עדינה של הרדוף, אך אני לא יודעת איך בדיוק להכין לה את זה..
2. שמתי לב שאם אני מאדה תפוח ואגס כמה דקות ומרסקת היא אוכלת את זה הרבה יותר טוב מאשר הטרי.
האם יש באגס ותפוח מאודים פחות ערכים תזונתיים?
האם זה ישפיע על כך שבעתיד היא לא תסכים לאכול תפוח ואגס טריים בגלל שלא תהיה רגילה למרקם?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מרינה קוזמנקו28/09/20101. את כן יכולה להוסיף דייסה למחית הפירות, אבל תתני משהו אחר כי קוואקר היא אוכלת כבר ב 7 בבוקר. תתני קינואה, אורז, כוסמת.
מתכון לדייסת שיבולת שועל:
מצרכים:
1/2 כוס שיבולת שועל
כוס מים רותחים
1-2 כפות פירות יבשים שטופים וחתוכים לקוביות קטנות (שזיפים, משמשים, תמרים, צימוקים)
כף שקדייה
הכנה:
לשים שיבולת שועל בסיר ולהוסיף מים רותחים. להביא לרתיחה ולהנמיך את האש. לבשל תוך כדי בחישה 10 דקות, להוסיף פירות יבשים ולבשל עוד כ 5 דקות.
לצנן את הדייסה. להוסיף את השקדייה רק לפני ההגשה (כאשר הדייסה לא חמה מידיי).
2. כמובן שבתפוח או אגס טריים יש יותר ויטמינים (במיוחד ויטמין C), אבל אם היא לא מוכנה בשלב הזה לאכול אותם טריים - עדיף מאודים. במקביל תמשיכי להציע אותם גם טריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, את מקסימה!
דנה28/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוק בן 5 חודשיםדלית27/09/2010
שלום רב!
בני בן 5 חודשים, לפני כחודש התחלנו את הטעימות. מכיוון שחמתי משגיחה עליו כשאני בעבודה היא נתנה לו טעימות למס' ימים והחלה כבר בנתינת מרק ירקות בתור ארוחה. אני יודעת שההמלצה היא להתחיל מגיל חצי שנה ומפחדת שעשינו טעות (למרות שאמרתי לה להתמקד בטעימות היא לא הקשיבה לי). נכון לעכשיו הוא אוכל ארוחה אחת ביום של מרק ירקות בכמות של 100-140 CC. מכיוון שהוא התרגל לכמות הזו, לעבור ל2-3 כפיות ביום זה בעייתי כרגע. האם זה בסדר? האם העובדה שהתחלנו בגיל 4.5 חודשים להאכיל מרק ירקות יכולה להזיק איכשהו? מה אתן מציעות לעשות??
שאלה נוספת: איזה ירקות מומלץ לשים במרק? ואילו פירות כדאי לתת בגיל 5 חוד'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 חודשים
מרינה קוזמנקו27/09/2010אי אפשר כבר להחזיר גלגל אחורה. אם הוא אוכל כמות של 100-140 CC של מרק ירקות זה כן מחליף את ארוחת החלב. תכניסו בהדרגה גם בשר אל תוך המרק. ותמשיכו עם הכנסת שאר הדברים. ירקות מומלצים - כל הירקות חוץ מתרד וסלק (רק מגיל שנה). נהוג להתחיל מקישוא, גזר, בטטה, תפו"א. פירות - תפוח, אגס, בננה. מזכירה לך לבדוק לבד כל מזון חדש במשך יומיים לגילוי אלרגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אסור סלק עד גיל שנה?
דנה27/09/2010למיטב הבנתי לפי ההנחיות האחרונות של משרד הבריאות (וכך גם מנחים בטיפת חלב), מותר לתת הכל. כמו כן, בספר המומלץ "טעמים ראשונים", יש מתכון לסלט סלק שאפשר להכין כבר מגיל 7 חודשים...
אשמח להסבר :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלק ותרד
מרינה קוזמנקו27/09/2010לפי מה שלמדתי - סלק ותרד מכילים כמויות גדולות של ניטריטים והם יכולים לפגוע בהמוגלובין אצל תינוקות. לכן אני מעדיפה לדחות רק את 2 המזונות הללו עד גיל שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי תודה רבה..!
דנה28/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אתם לא עונים?????
דלית29/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך
מרינה קוזמנקו30/09/2010דלית! שאלתך נענתה עוד באותו יום ששאלת אבל סדר התגובות הבאות התבלבל. אנחנו מתנצלים על כך מאוד!
מעתיקה לך אותה התשובה:
"אי אפשר כבר להחזיר גלגל אחורה. אם הוא אוכל כמות של 100-140 CC של מרק ירקות זה כן מחליף את ארוחת החלב. תכניסו בהדרגה גם בשר אל תוך המרק. ותמשיכו עם הכנסת שאר הדברים. ירקות מומלצים - כל הירקות חוץ מתרד וסלק (רק מגיל שנה). נהוג להתחיל מקישוא, גזר, בטטה, תפו"א. פירות - תפוח, אגס, בננה. מזכירה לך לבדוק לבד כל מזון חדש במשך יומיים לגילוי אלרגיה."
שוב סליחה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דלית04/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)