מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 8.5 חודשיםנירית09/09/2010
שלום,
בתי בת 8.5 חודשים. משקל תקין (אחוזון 50)
בגדול - אוכלת הכל. התזונה שלה מורכבת מירקות פירות, דגנים ועופ.
תמ"ל על בסיס סויה בשל רגישות לחלב.
לאחרונה מגלה התנגדות לתמ"ל.
שאלתי היא - בשל העובדה שסויה נתונה במחלוקת, ושהיא ניזונה ממוצקים, האם ניתן להחליף את אחד מבקבוקי המטרנה (אוכלת כ-3 או 4 ביום) בחלב שקדים המבוסס על שקדיה?
במידה וכן - מהי הדרך הנכונה להכין את החלב המבוסס על שקדיה?
תודה רבה וחג שמח,
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חב שקדים/תמ"ל
נורית קליפר13/09/2010הי נירית,
חלב שקדים אינו מספק את אותם ערכים תזונתיים כמו תמ"ל ולכן עד גיל שנה, כדאי להציע תמ"ל. במידה ואת חוששת לתת סויה, התייעצי שוב עם הרופא בעניין רגישות החלב, זוהי רגישות שעלולה לעבור בשלב זה או אחר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודעגתהלנה08/09/2010
שלום ,בני הוא בן 4 חודשים ואוכל רק חלב אם.(הנקה ) עד גיל 3 חודשים וחצי ינק כול 3 שעות בערך, ומשך כול הנקה היתה בלי הפסקות בערך 30-35 דקות. כבר כמה ימים הוא יונק כול 3.5-4 שעות אך משך ארוכה התקצרה שמשעותית. הוא מסמן שהגיע זמן לאכול, אך לאחר מספק דקות ( 5-7 דקות)נראה כאילו הוא לא רעב כבר. הוא אוכל כמה דקות ואז הוא מתחיל"לדבר", מחייך,משחק עם השד, אוכל קצת שוב וזורק. אבל אני לא חושבת שהוא אוכל כמות נכונה של חלב. לפני כחודש אני התחילתי להכין שקיות חלב לפני יציאה לעבודה. ופעם -פעמיים ביום לאחר הנקה אני שואב חלב ( יוצא לי 30-40 כול פעם)יכול להיות שזה גורם להיווצות פחות חלב? אול אני שואבת לא בזמן הנכון?.רופא אמר שיכול להיות שאולי אין לי מספיק חלב אבל הוא לא בוכה ומחזיק כמעט 4 שעות. איך אני יכול לבדוק שהוא מקבל כמות חלב שהוא צריך?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלנה
שרית עטיה-שמואלי13/09/2010הי
המדד הטוב ביותר לדעת אם הוא אוכל מספיק היא העליה במשקל.
אם עולה במשקל כמצופה סימן שאוכל מספיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל...חנה07/09/2010
שלום!
מדוע צריך להוציא את כל המיץ והגרעינים מהעגבניה? הבת שלי בת 8.5 חודשים- אפשר כבר לתת לה עגבניה שלמה?
שאלה נוספת- היא עדיין אוכלת אוכל טחון... מתי היא אמורה לאכול אוכל במרקם קצת יותר גס, ולאחר מכן גם אוכל אצבעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגבניה ואוכל אצבעות
נורית קליפר12/09/2010כן, יכולה להגיש עגבניה במרקם המתאים. את יכולה כבר לנסות לקדם את המרקם לגס יותר ולראות כיצד מגיבה. במידה ומתמודדת היטב, את יכולה להתקדם לאוכל אצבעות - הקפידי שכל המזונות המוגשים יהיו דקים ורכים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק אכלןטל07/09/2010
שלום,
בני בן החודשים+ שוקל 6 ק"ג וגובהו 60 ס"מ. (נמצא באחוזון 80)
במשך החודשים הללו הוא העלה 3 ק"ג בצריכת סימלאק.
בחודש האחרון העליתי לו את כמות האוכל מ120 ל 150 מ"ל * 6-7 ארוחות.
אך מספר ימים הוא דורש יותר בכמות (בכי לאחר סיום הבקבוק, מציצת אצבע) והיום העליתי לו את הכמות ל180 מ"ל.
אני פוחדת שהוא לא יהיה "ילד שמן" אך מצד שני אני לא רוצה להרעיב אותו.
האם כמות של 180 מתאימה לו?
אני שואלת זאת מכיון שכל סביבתי מציינים שיש לי ילד גדול....
תודה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם שלי אוכל כאלה כמויות
עמית13/09/2010בערך אותו גיל וגודל ולפני שבועיים וקצת התחלנו לשלב לו תמ"ל. ה-120 שמומלץ לגיל ממש לא סיפק אותו ועלינו בהדרגה. עכשיו הוא אוכל 150-180 תלוי במרחק מהארוחה הקודמת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמויות תמ"ל
נורית קליפר13/09/2010הי טל,
תני לבנך לאכול את הכמות שלה הוא זקוק כדי להתפתח ולגדול.........התעלמי מכל הסובבים שיש להם מה להגיד......:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טל14/09/2010תודה רבה על התשובה
ושנה טובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן דייסות לבן 5 וחצי חודשיםמעיין06/09/2010
שלום
בני בן 5 וחצי חודשים, מגיל 4 חודשים מקבל דייסת אורז/קורנפלור. בטיפת חלב נאמר לי שצריך לתת לו פעמיים ביום דייסה על מנת שתהיה תזונה מאוזנת. (חוץ מדייסות אוכל מטרנה, הנקה, מוצקים). המליצו לי לתת לו את הדייסות בכפית ולא בבקבוק, אבל לבקבוק מוסיפים כף אחת-שתיים ואילו לאכילה בכפית צריך להוסיף 4-5 כפות, ואני לא רוצה שהוא ישמין יותר מידי או שיסבול מעצירות. מאז שהתחיל לאכול דייסות הוא קפץ במשקל מאחוזון 40 לאחוזון 42 ואני לא רוצה שיעלה יותר מידי.
אז איך באמת יותר מומלץ לאכול דייסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבקשה
מעיין12/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתן דייסות לבן 5 וחצי חודשים
נעמי ברזילי-תאני12/09/2010מעין שלום רב,
ראשית אני מתנצלת על העיכוב במענה לשאלתך.
מבחינת דייסות הדייסה אמורה להחליף ארוחה . כיום יש גם דייסות המשולבות עם תחליף חלב שנקראות " גם וגם" ואת יכולה לנסות אותם. מומלץ לתת לו לאכול בכפית כך הוא יתרגל לאכילה עצמאית ואני יכולה להרגיע אותך ולאמר שלתינוקות יש מנגנון רעב- שובע מפותח מאוד. כך שאם הוא רעב הוא יאכל ואין לך מה לחשוש מעליה במשקל. את ממילא מנהלת מעקב אחר המשקל והגובה במסגרת טיפת חלב שינוי של באחוזוונים של 2% אינו נחשב לשינוי קיצוני. תמשיכי לעקוב ואם יהיה שינוי משמעותי אני מציעה שתיוועצי עם אחות טיפת חלב או דיאטנית לגבי התפריט היומי והשילוב של דייסה בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תמ"לחן06/09/2010
שלום בתי בת 4 וחצי חודשים עד לפני 3 שבועות ינקה הנקה מלאה. ומאז התחלתי לשלב אם מטרנה , השאלה שלי אם יש בעיה שהיא תאכל גם הנקה, מטרנה ואופטימיל? או שזה יעשה לה בלאגן בפרט שעוד לא התרגלה לזה? .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תמ"ל
נורית קליפר13/09/2010הי חן,
לא צריכה להיות בעיה. ייתכן והתחלת התמ"ל תהיה מלווה ביותר גזים אך זה עניין שבדר"כ עובר תוך זמן קצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבן -11.5לי06/09/2010
עד כה הילד שלי לא אוכל באופן קבוע ומאוזן שכן לא היה לו סדר יום קבוע והוא סרב למוצקים (אכל כמה ביסים ואז נמאס לו).
עכשיו הוא נכנס למעון - במעון מגישים ביצה גבינה ירקות ולחם לארוחת בוקר, פרי, וארוחת צהריים שכוללת קציצת סויה/ דג תוספת, וירקות מבושלים.
השאלה שלי- אין בתפריט של הגן בשר. האם כשהוא חוזר (ב-5) עליי לתת לו בשר להשלמה? עד כמה הבשר משמעותי וכמה פעמים בשבוע כדאי לתת לו בשר.
שאלה נוספת- האם התזונה הזו מספיקה או שכדאי להכניס עוד מאכלים משמעותיים?
ולגבי הבשר- איזה בשר ממולץ לתינוק? (אני צמחונית..)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לבן 11.5
נעמי ברזילי-תאני06/09/2010מומלץ מאוד שאחת הארוחות (צהריים / ערב) תהיה ארוחה שמכילה בשר . במידה והתינוק אוכל במסגרת הגן ארוחה צמחונית כדאי להשלים לו וכארוחת ערב לתת לו ארוחה בשרית (מומלץ מאוד בשר הודו אדום/בשר בקר מנתחים דלי שומן שעשירים בברזל ובאבץ רכיבים אלו אינם מצויים במידה מספקת בדגים או במזונות שמקורם בצומח ) .
ההמלצות של משרד הבריאות הן ל-5 פעמים בשבוע ארוחה בשרית: בקר פעם בשבוע ובשאר הפעמים שילוב של הודו / עוף.
את יכולה לשלב לו בארוחה גם דגנים (מומלץ מאוד אורז מלא/ דוחן/ קוסקוס מלא/ בורגול וכיוצ"ב) וקטניות (אפונה/חומוס/עדשים/שעועית) ולהציע לו פרי נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים לבן 5 וחצי חודשיםמעיין05/09/2010
שלום
בני בן 5 וחצי חודשים, שוקל כ-7.5 ק"ג, אחוזון 42. בגיל 4 חודשים התחלנו טעימות של ירקות ואח"כ פירות. ההמלצות של טיפת חלב היו לתת כחצי כפית אך כבר מההתחלה הוא מאוד אהב את האוכל וישר אכל קערות שלמות! בכה כשהפסקתי להאכיל אותו, ולמרות שאוכל הרבה אחרי כשעה מבקש להשלים את הארוחה עם חלב (מטרנה, הנקה, חלב שאוב).
בארוחות שבהן אוכל רק חלב הוא בקושי שותה 120 מ"ל (כך היה תמיד, אף פעם לא שתה יותר).
לעיתים היציאות שלו הן כמו של גדולים, אך לעיתים נראה כי האוכל יוצא כמו שנכנס... לא התעכל בכלל...
שאלותי הן:
1. האם היציאות תקינות?
2. כמה להאכיל אותו במוצקים ופירות? הוא לא מראה כל סימנים שהוא לא רוצה יותר אוכל וששבע. אני נותנת לו קערה מלאה לפי מה שנראה לי ומפחדת להעמיס עליו אך גם שלא יאכל מספיק. יש לציין שכשהוא אוכל חלב מבקבוק הוא כן יודע להפסיק כששבע.
תודה
מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים לבן 5 וחצי חודשים.
נעמי ברזילי-תאני06/09/2010לגבי שאלתך הראשונה , מטבע הדברים שמרקם היציאות יהיה שונה בין מזון שמקורו בחלב למזון שמקורו במוצקים. זאת בהתחשב בעובדה שבגיל זה מערכת העיכול של התינוק אינה בשלה דיה כדי לעכל את המזון בצורה מושלמת ולכן נראה לך שהאוכל יוצא כמו שנכנס. במידה והתינוק מרגיש טוב ואין אצלו סימנים לרגישות , גזים או כאבי בטן יציאות אלו תקינות ואיני רואה סיבה לדאגה.
ביחס לשאלתך השניה לתינוקות יש מנגנון רעב- שובע מפותח מאוד והם יודעים לווסת את כמויות המזון הנחוצות להם.ולהפסיק לאכול כשהם שבעים. ייתכן שמזון זה חדש לו ולכן הוא מגלה בו עניין רב. במידה ואת נותנת לו רק פירות וירקות הרכב זה אינו מספיק לו ולכן הוא רעב כעבור שעה. בארוחה של הירקות את יכולה להכניס בהדרגה בשר (עו, דגים, בקר, הודו), קטניות , דגנים וכיוצ"ב להכין ממש מרק . כמובן שכל מזון חדש שאת מכניסה לתפריט תבדקי אותו יום - יומיים ברמה של טעימה כדי לשלול רגישות אפשרית.
לגבי כמויות ברגע שהמזון יהיה מורכב יותר הוא יהיה מזין יותר וקיימת סבירות גבוהה שבנך יסתפק בכמויות מזון קטנות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלתמיטל05/09/2010
הי,
סליחה מראש על אורך ההודעה, פשוט אובדת עיצות..
אני אמא לתינוקת מקסימה בת כמעט 8 חודשים, יונקת הנקה מלאה כל שעתיים, ישנה לילה רצוף מגיל חצי שנה. בערך בגיל חודש הסכימה לבקבוק עם חלב שאוב מידיי פעם, אך בגיל שלושה חודשים סירבה בכל תוקף להתקרב לבקבוק, גם עם חלב שאוב.מגיל חצי שנה שותה מעט מים בבקבוק.
בגיל חמישה חודשים התחלנו טעימות של פירות וירקות, גילתה סקרנות והסכימה לטעום מדי פעם. כשהגענו לשלב הארוחות - פירות+מרק עוף/הודו העניינים נהיו יותר קשים, בהתחלה היתה משחקת עם הכפית והאוכל, הרבה פחות היה מגיע לפה.. מסכימה לעיתים לאכול גרבר, למרות שאני די נגד ומעדיפה שתאכל פירות טריים, אך היא מחליטה אחרת.. די מתסכל לקרוא בפורום על תפריט מומלץ לגילה, והיא לא אוכלת אפילו רבע מזה. מנסה לגוון את המרקים-עוף/הודו/פסטה עם ירקות ועשבי תיבול ואפילו מעט מלח, אך היא סוגרת את הפה ולא מוכנה לטעום. במקרה הטוב, אם בעלי מצליח לתת לה, היא אוכלת5-6 כפיות. בשקילה האחרונה בטיפת חלב עלתה 80 גרם בלבד בחודש, וזאת לאחר שבמהלך כל החודשים עלתה יפה בזכות ההנקה, והיתה באחוזון 50-75.
חשוב לציין, שכשאני ובעלי מתיישבים לאכול היא לוטשת עיניים ומסתקרנת לגבי האוכל ואפילו מוכנה לטעום מה שאנחנו אוכלים, גם אם זה נגמר בטעימה קטנה. האם הסירוב שלה לאכול נובע מההנקה?אני נמצאת איתה בבית וחוששת שהנוכחות שלי (ושל הציצי שלי..) גורמת לה לסרב לאוכל. למשל, היום ניסיתי לתת לה מרק עם עוף וירקות, היא סגרה את הפה חזק ואחרי כמה דקות ביקשה לינוק. כלומר, גם אם היא רעבה היא לא מוכנה לאכול ומעדיפה לחכות לציצי. מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוסכלת
נעמי ברזילי-תאני06/09/2010אפשר בהחלט להבין את הרגשתך בנוגע לסירובה של ביתך לאכול. לצערי איני מכירה דרך ל"שכנע" תינוק שמסרב לאכול - לאכול. אני רק יכולה להרגיע אותך ולאמר שאם בתך שומרת על עקומת המשקל והגובה ומתפתחת יפה אין לך סיבה לדאגה. אני מציעה לך לא להתעקש איתה סביב הנושא הזה. כי זה לא יעזור אלא רק רק יחמיר את הבעיה . ציינת שהיא מוכנה לטעום ממה שאתם אוכלים וזה מצויין. זו הזדמנות לתת לה להתנסות באכילה עצמאית גם אם נראה לך ש"כלום" אינו מגיע לפה , זה חלק מהתהליך ומרכישת מיומנויות והרגלי אכילה ולהשלים לה זאת בהנקה במידת הצורך. אין ספק שהנקה היא מיומנות שקל לה יותר איתה, ולכן היא מעדיפה אותה על פני מזון מוצק. מעט סבלנות והכל יסתדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףףףףףףףקרן05/09/2010
שלום,
יש לי פעוט בן שנה. בלי עין הרע, הוא ילד מאוד פעיל, מאוד אנרגטי. עם כל הכבוד שזה טוב, הוא ממש מתיש אותי פיזית!!! הוא לא יושב לרגע...לא בלול, לא על הרצפה, אפילו בעגלה הוא מנסה כל הזמן לקום כשהולכים לטייל...זה ממש מקשה עליי פיזית. הוא רק רוצה לזחול וללכת עם תמיכה למקומות שאסור לו. משחקים בכלל לא מעניינים אותו, חוץ מלנסות לטפס על דברים...
הכל עוד "נסבל"- אך יש עניין שאיתו ממש קשה לי וזה זמני הארוחות. ואפרט:
הילד לא מוכן לשבת לאכול. איך שאני מושיבה אותו על הכסא, עוברות בדיוק 10 שניות עד שמנסה לקום, וכמובן צורח. בסוף יוצא שאני מאכילה אותו או על הידיים שלי (בעמידה) או שאני רודפת אחריו לאן שזוחל ואז אני מרגישה די דבילית. הוא כן רעב, ואוכל, אך לא מוכן על הכסא. זה פשוט ילד שלא יושב. לא אוהב לשבת...אני ממש לא מוכנה שכך יהיו זמני ההאכלה. אני רוצה ללמדו לאכול בישיבה, ושיהיו לו הרגלים טובים. מה עושים??? אני לא יכולה פשוט לוותר לו ולהוריד אותו מהכסא בלי לאכול, כי הוא כן רעב...וגם ככה מרוב שהוא פעיל הוא ירד באחוזוני המשקל..
בקיצור עיזרו לי, המון תודה!!
קרן (אמא של יובל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד פעלתן
נעמי ברזילי-תאני06/09/2010קרן שלום רב,
אני סבורה ששאלה זו יש להפנות לגורם מקצועי המתמחה בתחום הייעוץ להורים (למשל במכון אדלר תוכלי למצוא ייעוץ מהסוג הזה), שיכול לתת לך כלים ולהדריך אותך כיצד להציב גבולות ולשדר סמכות לילד. שכן הבעיה אותה את מתארת אינה נוגעת רק בזמני אכילה אלא בתחומים נוספים שיש מקום להתייחס אליהם.
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות חלב שאוב לתינוק בן 3 שבועותנטע05/09/2010
שלום,
אני שואבת חלב ורציתי לדעת מה הכמות שהצינוק צריך לאכול, וכל כמה שעות.
כשאני נותנת לו 80 CC הוא נשאר רעב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות חלב שאוב לתינוק בן 3 שבועות
נעמי ברזילי-תאני06/09/2010לא ציינת מדוע נראה לך שהתינוק נשאר רעב ? יש לכך סימנים די ברורים (וכאן הייתי ממליצה לך להתייעץ עם יועצת הנקה שתדריך אותך מהם הסימנים). בעקרון, חלב אם מתעכל מהר מאוד ולכן תינוק יונק יבקש אוכל כל 21/2 - 3 בנוסף חשוב שתהיי מודעת לעובדה שבתקופות של קפיצות גדילה שמתרחשים בגיל 3 שבועות, 6 שבועות, 3 חודשים, חצי שנה ושנה. התינוק יבקש לינוק יותר ויש לאפשר לו זאת . לגבי כמויות אין לכך ממש חוקים וזה משתנה מתינוק אחד לאחר אם את סבורה שהתינוק עדיין רעב הציעי לו עוד חלב ותראי מה תהיה התגובה שלו. הוא יידע לווסת ולאכול את הכמויות הדרושות לו. במידה ועדיין יש לך ספק הייתי מציעה לך לפנות ולהתייעץ בנושא עם יועצת הנקה מוסמכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחצי לא רוצה לאכול מטרנהטל05/09/2010
שלום,
בני בן שנה וחצי וכמובן שכבר אוכל ארוחות מוצקות ומלאות. אבל בבוקר כשהוא קם הוא שותה מטרנה עם קצת דייסה וגם בערב לפני השינה.
לאחרונה הוא התחיל לשחק עם הבקבוק ולא ממש לאכול כמו פעם. כנראה שזה כבר לא טעים לו. השאלה שלי, מה אני יכולה לתת לו במקום כדי שלא ילך רעב לגן. הוא קם בשש וחצי ועד השעה 9 הם לא אוכלים ארוחת בוקר. בנוסף שכחתי לציין כי הוא רגיש לחלב ושותה עד עכשיו מטרנה צימחית. חברות אמרו לי לתת לו מעדן אבל הוא לא אוכל מעדנים עקב הרגישות לחלב. אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחצי לא רוצה לאכול מטרנה
נעמי ברזילי-תאני05/09/2010אני ממליצה לך לנסות להכין לו דייסה. את יכולה להכין לו דייסה משיבולת שועל/ סולת/דוחן וכיוצ"ב ובמקום חלב לשים חלב אורז / שקדים / סויה.
לא ציינת לאיזה מרכיב הוא רגיש בחלב. במידה והוא רגיש ללקטוז (סוכר חלב) את יכולה לנסות לתת לו יוגורט (שהוא דל בלקטוז) ולהוסיף לו פרי חתוך. כמובן שהייתי מציעה לך לבדוק את נושא הרגישות בנפרד. בתחילה הציעי לו כמות קטנה (כמות של טעימה - כפית) למשך יומיים ותבדקי איך הוא מגיב והאם יש תופעות לוואי ובמידה והכל בסדר את יכולה להכניס לו לתפריט יוגורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שבועייםנטע05/09/2010
שלום,
הבן שלי נולד במשקל 3580.
הוא ניזון מהנקה בלבד לפי הצורך, בערך פעם בשלוש שעות, כשבלילה הוא מתעורר לארוחה אחרי 5 שעות מזמן ההנקה (כלומר בערך 4 שעות שינה, ואח"כ אחרי 3 שעות בערך (כלומר אחרי שעתיים שינה ).
בשבוע הראשון הוא העלה 400 גרם!! וכך גם בשבוע השני!!!
האם זאת לא עליה גבוהה מדי? מה אפשר לעשות כדי שלא יעלה כל כך הרבה? לפי מיטב הבנתי הוא אמור לעלות עד 200 גרם בשבוע, לא?
בנוסף, לפעמים רוצה לאכול כל שעה-שעה וחצי ואני מפחדת להביא לו. אולי להביא לו מים בין הארוחות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שבועיים
נורית קליפר13/09/2010הי נטע,
מזל טוב!! כל הכבוד על ההנקה! זוהי התזונה הבריאה יותר שאת יכולה לתת לבנך, בגיל כל כך צעיר הניקי אותו על פי דרישה כך שגם אם הוא דורש אחרי שעה וחצי, זה בסדר להניק. בשלב זה, אל דאגה לגבי קצב העלייה במשקלו.
חשוב ביותר שלא להגיש מים!! שכן זה עלול להיות אפילו מסוכן לתינוק כל כך צעיר. הרכב חלב האם או תמ"ל הם הנכונים ביותר בשבילו, ניתן להציע מים רק עם התחלת מזון מוצק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויות אוכל לתינוקת בת 4 חודשיםמעין04/09/2010
היי,
בתי בת 4 חודשים, עד לפני שלושה שבועות הנקתי אותה ומאז עברנו למטרנה. בתקופת ההנקה (שאוב) היא אכלה בערך 150 מ"מ כל שעתיים שלוש, ובלילות ישנה לילה שלם עד 5-6. מאז שעברנו לתחליף היא אוכלת כמויות קטנות יותר, ההאכלות שלה הן מקסימום 120 להאכלה כשרוב הפעמים היא אוכלת כמות קטנה יותר (60-80). עשינו ממוצע של 24 שעות וראינו שהיא אכלה סביב 650 מ"מ.נקודה נוספת היא שמאז שעברנו לתחליף היא מתעוררת בין פעם אחת לפעמיים בלילה לאכול. המשקל שלה הוא 7 ק"ג והגובה 65 ס"מ. האם זה תקין? אני מודאגת מבחינת כמויות ההאכלה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בבקשה לקבל התייחסות?
מעיין06/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה וחציקרן04/09/2010
היי,
בני בן שנה וחצי, עד לפני כחודש אכל ממש יפה חוץ מירקות קשים, אותם באופן קבוע היה מגלגל בפה ומוציא. פירות כמו, תפוח, אגס, ענבים מגלגל בפה ומוציא, גם אם הם מקולפים.
לאחרונה, התחיל להוציא אוכל כדוגמת שניצל (שהוא מאוד אוהב) מהפה גם כן, אפונה שפעם היה אוכל ממש יפה - אוכל ומוציא.
זה לא נראה כמו עניין של אי אהבת האוכל, אם הוא לא היה אוהב את זה הוא לא היה מכניס לפה בתיאבון.
האם יש סיבה לדאגה? אולי הוא לא יודע ללעוס? עם מי אפשר להתייעץ בנושא הזה, הדבר ממש מפריע לי, במיוחד לאור העובדה שילדים בגילו אוכלים כבר הכל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת אוכל מהפה
נורית קליפר13/09/2010הי קרן,
קשה לדעת מהנתונים שספקת את הסיבה להוצאת האוכל מפיו של בנך. במידה וזה לא עבר, ממליצה להתייעץ עם רופא ילדים, אמנם הסיבה יכולה להיות התנהגותית אך ייתכן גם שיש משהו שמפריע לו בחלל הפה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)