פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אתי
    02/02/2010

מה זה שקדיה?
    ולגבי הפירות כמה להוסיף טחינה גולמית?
    תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום אתי

בת-חן כהן
    04/02/2010

שקדיה זה ממרח שקדים טחונים מתוק ומלא בקלוריות
    תוסיפי כך טחינה גולמית לפירות...

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת ה-7 חודש
    אתי
    02/02/2010

שלום,
    רציתי לדעת אם התפריט היום יומי של בתי הוא בסדר?
    6.00 בבוקר 180CC מטרנה+דייסה וניל
    8.30 דייסה במעון בכפית
    11.00 מרק ירקות- תפו"א, גזר, קישוא דלעת, אורז ולפעמים עדשים(בלי מנה בשרית)
    בימי שישי+שבת אני מביאה לה מנה בשרית
    14.00 פירות-בננה, תפוח, אגס
    16.00 דייסה+מטרנה וניל
    19.00 דייסה מטרנה לילה טוב

תודההה

לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת ה-7 חודש

הוספת תגובה

• חסר קצת ברזל

בת-חן כהן
    04/02/2010

שלום אתי
    ידוע שמגיל 6 חודשים גוף התינוק צריך תוספת גדולה יותר של ברזל ותפריט ללא אספקה יומיומית של בשר לא מספק זאת.
    הייתי ממליצה להוססיף בבית ארוחה במקום הדייסה של שעה 16:00 שתכיל עוף/בשר/הודו/דג.
    יש תמיד בעיה עם הגנים שלא מספקים מנה בשרית לילדים אבל אחריות ההורים היא להשלים זאת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי...

אתי
    06/02/2010

איזה ארוחה בשעה 16.00 את ממליצה ?תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לקבל תשובה, בבקשה?

אתי
    07/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחה בשרית

בת-חן כהן
    08/02/2010

בשעה 16: ארוחה שתכיל בשרר/עוף/דג/הודו עם ירקות טחונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר להקפיא את הירקות?
    רינה
    02/02/2010

שלום לך
    בני בן 5 חודשים התחלתי לתת לו ירקות מרוסקים והוא פשוט שונא את השינוי כמובן שאני לא מוותרת ונותנת לו כל יום כפית עד שתיים במקרה הטוב. כשאני מכינה את ירקות עם עוף אני מכינה כמות קטנה אבל עדיין יותר מידי ואני תמיד זורקת האם אני יכולה את התערובת להכין למנות קטנות ולהקפיא או שזה מאבד את הערכים התזונתיים תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אפשר להקפיא את הירקות?

הוספת תגובה

• הקפאת ירקות

נורית קליפר
    03/02/2010

הי רינה,
    בהחלט יכולה להקפיא, מומלץ להקפיא מיד עם תום ההכנה כדי לשמר את הערכים התזונתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק
    הלן
    01/02/2010

שלום רב,
    הילד שלי בן 7 חודשים והייתי רוצה לדעת איך מבחינה רפואית הכי טוב לבנות את סדר היום שלו מבחינת אוכל, כגון: מתי העדיפות לתת פירות?(הכוונה בבוקר או אחר הצהריים)ומרק ירקות+בשר?
    הואיכול להחזיק שלוש שעות ער בין שינה לשינה.ומה כמות החלב(מטרנה)המומלצת?
    אודה לתגובתך והמלצתך.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוק

הוספת תגובה

• תפריט

בת-חן כהן
    04/02/2010

אין המלצות רפואיות חד משמעותיות לגבי סדר הארוחות המומלץ אך בד"כ בבוקר נותנים פירות 2-3 יחידות ובצהריים ירקות + בשר וגם תוספת כמו אורז או תפ"וא או פסטה לילדים.
    כמות החלב ממש משתנה מתינוק לתינוק בד"כ יותר מ-100 CC עד 180 CC תלוי בשובע של התינוק.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה ללא מנגנון שובע?
    ענת
    01/02/2010

הבת שלי בת 7 חודשים עוד שבוע.
    מאז לידתה ניזונה חודשיים וחצי הנקה מלאה, אח"כ סימילאק ומחמישה חודשים שתי ארוחות מוצקים ביום. (כמעט כל יום). היא מסכימה לטעום הכול.
    לא קרה פעם אחת שסיימה ארוחה ביוזמתה. גם 240 CC היתה מסיימת ובוכה לעוד. היא אוכלת הרבה יותר מכפי יכולתה ופולטת הרבה אח"כ. בזמן האחרון היא סיגלה לעצמה בכי קורע לב בסיום כל בקבוק. היא מחזיקה את הבקבוק חזק מאוד בשתי ידיים ולא נותנת לקחת אותו בסוף.

היא אוכלת 150 CC בבוקר, פירות אחרי שנת בוקר, ירקות בצהריים ועוד שני בקבוקים של 150 אחה"צ ופני השינה. בבקבוקים אני שמה כף מידה של סימילאק של דייסה אך זה לא משפיע כהוא זה על השובע שלה ו/או על הפליטות.
    ארוחת פירות זה שלושה פירות וחצי אבוקדו. זה המון נראה לי אבל היא גומרת הכול. לפעמים מבקשת עוד. היא עלתה מאחוזון 15 לאחוזון 50 ובגיל חצי שנה שקלה 6.800 קילו. (נולדה 2.950).

אני תוהה אם יגרם לה נזק לטווח ארוך מזה שהיא בוכה בכול פעם שניגמרת ארוחה. זה שובר לי את הלב שהיא בוכה לעוד אוכל, אבל כל מה שהיא שותה מעבר ל- 120 נפלט אח"כ. לפעמים מיד לפעמים אחרי זמן.
    מה אני עושה עם זה?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה ללא מנגנון שובע?

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה.

ענת
    03/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ענת

בת-חן כהן
    04/02/2010

מחינת כמויות- ילדה בגילה יכולה לשתות מעל 120 CC אולי היא לא בתנוחה הנכונה ... ובגלל זה היא פולטת? אולי זה בגלל הבכי אז תיקחי אותה לידיים בתנוחת גרפס ואולי זה יעזור?
    יש פיתרון שהוא דייסת אורז שגורמת לפליטות להעלם. נסי את זה.
    בקשר לבכי אין מה לעשות תראי לה שזה לא משפיע ולא גורר אחריו שום תגובה בתקווה שהיא תפסיק.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. דייסת אורז לא תיגרום לעצירות?

ענת
    05/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

ענת
    08/02/2010

רופאת הילדים שלנו טוענת שהילדה אוכלת כמויות גדולות במשך היום משום שהיא מקבלת ארוחת ערב בשש וחצי-שבע בערב ואח"כ ארוחת בוקר בשש בבוקר. הפער הזה יוצר אצלה רעב מוגבר במשך היום. האם גם אתן חושבות ככה?
    הילדה לא אוכלת בלילה מגיל שלושה חודשים, האם זה הגיוני להתחיל עם זה עכשיו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה לקבלת תשובה לשאלה.

ענת
    10/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסת אורז

מיכל אלומות-יהושע
    10/02/2010

הי ענת,
    דייסת אורז לא אמורה לגרום לעצירות. במידה וכן, ועדיין יש פליטות מרובות, את יכולה לנסות פורמולה מיוחדת לפליטות שנקראת אנפמיל AR, כמובן שלאחר התייעצות עם הרופא ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

ענת
    12/02/2010

רופאת הילדים שלנו טוענת שהילדה אוכלת כמויות גדולות במשך היום משום שהיא מקבלת ארוחת ערב בשש וחצי-שבע בערב ואח"כ ארוחת בוקר בשש בבוקר. הפער הזה יוצר אצלה רעב מוגבר במשך היום. האם גם אתן חושבות ככה?
    הילדה לא אוכלת בלילה מגיל שלושה חודשים, האם זה הגיוני להתחיל עם זה עכשיו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה

בת-חן כהן
    15/02/2010

הי ענת
    אני כאמא בטוח לא הייתי מעירה בלילה לאכול וזה אחד החוקים שתמיד הכרתי- ביום להציע אוכל ובלילה לתת לישון, הפעם אני נאלצת לא להסכים עם הרופאה.
    הדבר היחיד שעולה על דעתי הוא לתת לה בקבוק לפי השינה ממש

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ענת
    15/02/2010

בחודשיים האחרונים היא מתעוררת כל לילה לשעה עד שלוש שעות. הצעתי לה מספר פעמים לאכול בזמן הזה והיא הסכימה. לא עושה את זה על בסיס קבוע כדי שלא תתרגל.
    להעיר, בטח שלא אעיר.
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ולא אוכלת
    אילנית
    01/02/2010

שלום, בתי בת השנה לא היתה אכלנית אף פעם, אבל לא עשתה בעיות עם האוכל.
    עד לא מזמן היא אכלה כל מה שאכלנו בנוסף ל- 4 מנות של סימילאק 180CC.

לפני כשבועיים חלתה - הרופא אבחן דלקת בריאה שמאלית (לדעתי לא היה המקרה) ונטלה אנטיביוטיקה - מוקסיפן.
    היא כבר שבוע וחצי לאחר המחלה.
    לפני כ- 5 ימים הפסיקה לאכול כמעט לחלוטין - ירדה לכ- 1/4 מהכמות היומית ואף הקיאה ביום שישי והיום. בערבים היא אוכלת כ- 30CC... וגם כשהיא קמה זו הכמות בערך. במהלך היום כמעט ולא אוכלת (מעט מרק וחצי גמד).
    היא ירדה מאד במשקל.

מה ניתן לעשות?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ולא אוכלת

הוספת תגובה

• סרבנית אכילה

נורית קליפר
    03/02/2010

הי אילנית,
    מכיוון שבתך הייתה חולה ולא חזרה מאז לאכול באופן רגיל ובנוסף הופיעו סימפטומים חדשים (הקאות), הייתי מציעה קודם להתייעץ עם רופא בכדי לשלול סיבה רפואית לחוסר תאבון.

המון בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינו
    חגית
    01/02/2010

שלום,
    אני מוטרדת מתזונת בתי , בת השנה, השוקלת קרוב ל-8 ק"ג.
    עד לפני כחודשיים הנקתי אותה הנקה מלאה, צמחו לה שיניים כבר בגיל חצי שנה, ניסיתי לתת לה מזון מוצק אך היא סרבה ולא רצתה שום מזון מלבד הנקה.
    כיום, רוב היום מתבסס על הנקה. כאשר בסביבות 10 בבוקר אני מרסקת לה: תפוח, אגס, תמר, בננה ומוסיפה שקדיה- מהרסק הזה היא אוכלת כפיות בודדות.
    בצהריים הכנתי עד כה מרק טחון ובו- גזר, קישוא, בטטה לפעמים דלעת ולפעמים גם תפו"א. את המרק היא אהבה מאוד כיום היא לא מוכנה לאכול ממנו. במקום המרק בשלב מאוחר יותר בישלתי חתיכות של בטטה, קישוא, תפו"א אך היא לא אוהבת את זה.
    שאלותי הן:
    א. מה אוכל לעשות על מנת לגרום לה לרצות לאכול- אילו עוד מאכלים?והאם יכולה להיות סיבה לחוסר הרצון באוכל המוצק?
    ב. בתי מתעוררת המון פעמים בלילה כדי לינוק- במה אוכל להאכיל אותה בערב, לפני השינה, שישביע אותה לזמן ארוך יותר?
    ג. האם אפשר לתת דייסה בערב ואם כן, איזו? ( אני רוצה להכין דייסה ולא אבקות ).

תודה רבה!
    חגית

לקביעת תור
    סגירה
    תינו

הוספת תגובה

• תזונה לגיל שנה

נורית קליפר
    03/02/2010

הי חגית,
    בגיל שנה את יכולה להגיש לבתך את כל המזונות. מכיוון שחלב אם אינו מספיק מבחינה תזונתית אחרי גיל חצי שינה, חשוב להעשיר את תפריטה של בתך.
    א. נסי להגיש מגוון רחב יותר של מזונות הכוללים, מזונות עשירים בברזל - בשר, הודו, עוף, קטניות. מקורות סידן- מוצרי חלב למיניהם.את יכולה להוסיף בשר/הודו טחון למרק, להכין קציצות ירק/בשר, להגיש מאכלים בצורות ומרקמים שונים - חביתה עם סלט אבוקדו, פסטה עם רסק עגבניות ואפונה, פיסות ירק רכות עם טחינה וכו. הסבירות שמשהו ימצא חן בעיניה ממגוון רחב יותר, היא גדולה.

ב. את יכולה להעשיר לה את ארוחת הערב בחלבון ושומן אשר תורמים לתחושת שובע. כך שאת יכולה להגיש ביצה, מוצרי חלב - קוטג', יוגורט, גבינה לבנה, אבוקדו, טחינה.

ג. אפשר לתת דייסה על בסיס חלב (ולא מים) - שיבולת שועל, סולת

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 7 חודשים
    יעל
    01/02/2010

שלום רב,
    בתי המתוקה בת 7 חודשים שוקלת מעל 9 ק"ג ואוכלת יפה מאוד, כל מה שאני אתן לה ובארוחות מסודרות מאוד:
    בבוקר סימילאק 210 CC
    ב10:00 פירות: בננה שלמה, תפוח שלם\אגס ולפעמים עם אבוקדו או תפוז
    בצהריים ירקות עם עוף ולפעמים דגנים
    ב18:00 בקבוק 210 CC ולישון...

מה שאני מעונייינת לדעת הוא:
    ארוחת הפירות לעיתים לא משביעה אותה ויש צורך בהשלמה לבקבוק. האם את יכולה לייעץ לי על משהו שכדאי להוסיף לפירות על מנת שיהיה יותר משביע, אך לא משמין מאוד?
    האם זה לא יותר מידי בננה שלמה ביום וגם תפוח שלם?
    האם זה מספיק סימילאק או שאולי צריך יותר על מנת לקבל את הערכים התזונתיים המומלצים? (כי על הקופסא של הסימילאק ממליצים הרבה יותר..)
    תודה רבה על הפורום הנהדר ועל תשובתך
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 7 חודשים

הוספת תגובה

• תוספת לפירות

נורית קליפר
    01/02/2010

הי יעל,
    כל תינוק שובע מכמויות שונות, כך שתינוקות מסויימים ישבעו ממספר כפיות של מנת פרי בעוד אחרים יסתפקו בכמות גדולה מזו. הכי חשוב להציע את המזון בארוחות בזמנים קבועים. את יכולה להעשיר את מנת הפרי עם טחינה, אבוקדו, אגוזים, פירות יבשים ולטחון עם הפירות עד לקבלת הטקסטורה המתאימה. תוספים אלו הן בעלי ערך קלורי רב אך מאד בריאים ומזינים ואכן ייעזרו להרגיש שובע לאורך זמן רב יותר. ייתכן שעם תוספת של כפית או שניים של טחינה לדוגמה, היא תשבע גם מכמות קטנה יותר של מנת פרי.
    לגבי כמות הסימילאק, נשמע בסדר, האם זה מספק אותה?

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירקות+פירות-בן 5 חודשים
    שרי
    31/01/2010

שלום,
    יש לי 2 שאלות:
    1- אני מכינה מרק ירקות שמספיק ל-4 ימים ושמה במקרר. כל יום לוקחת מנה וטוחנת. האם אפשר לטחון מראש את כל כמות המרק? זה משנה?
    2- אני מעוניינת בתפריט של פירות מרוסקים לגיל 5 חודשים
    תודה רבה ושבוע נפלא
    שרי

לקביעת תור
    סגירה
    ירקות+פירות-בן 5 חודשים

הוספת תגובה

• שרי

שרית עטיה-שמואלי
    31/01/2010

הי
    כן אפשר לטחון הכל מראש. צריך לוודא שהטמפרטורה במקרר מתאימה. עדיף לא לשמור ליותר משלושה ימים.

לגבי פירות- אין הגבלה כל שילוב אפשרי.
    בננה ותפוח
    בננה ואבוקדו
    אגס ותפוח
    גזר תפוז ותפוח
    אגס תפוח בננה
    קיווי ובננה
    תפוח בננה ומיץ תפוזים
    אבוקדו ופפאיה
    בטטה
    בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירות+ירקות-המשך..

שרי
    01/02/2010

תודה רבה על התשובה
    לגבי הפירות: איך מכינים? מרסקים את הכל יחד פשוט? או שצריך להוסיף משהו כדי לדלל?
    לגבי הירקות- בגלל שאני מרסקת את הכל אז לשמור רק ל-3 ימים? אם המרק לא מרוסק אז אפשר 4 ימים?
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנת פירות/ירקות

נורית קליפר
    01/02/2010

הי שרית,
    את יכולה לאדות את הפירות/ירקות למרקם הרצוי, ולהוסיף מים, בהתאם לטקסטורה הרצויה, מהנוזלים ששמשו לאידוי כי שם נמצאים ויטמינים ש"ברחו" למים במהליך האידוי. בשלב מוקדם וודאי תשתמשי ביותר מים וככל שבנך יתאמן באכילה, תוכלי להוסיף פחות ופחות מים ולהגיש לו פירות/ירקות במרקם סמיך יותר. האידוי, אגב, גם מונע השחרה של הפירות ותוכלי לשמור אותם במקרר ולהגיש שוב. לגבי המרק, הייתי מציעה ליתר בטחון לשמור ל 3 ימים בין אם טחון או לא.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה וחודש
    רויטל
    31/01/2010

שלום רב,
    בתי בת שנה וחודש אף פעם לא היתה אכלנית גדולה... היא רק ינקה עד גיל חמישה וחצי חודשים אחר כך התחלתי טעימות... בהתחלה היא מאוד אהבה את זה אך לאחר מספר שבועות התחילה לסרב לאכול כל דבר חוץ מהנקה ולחם. לאט לאט מצאתי כל מני דברים שהיא כן אוכלת כמו חתיכות עגבניה, חתיכות מלפפון (החלק הרך) ,לחם, קוטג, גמדים, חתיכות קטנות בשר עוף ... אבל הכמויות שהיא אכלה היו ממש קטנות והיא בשום אופן לא הסכימה לאכול אוכל מרוסק.
    היום היא אוכלת בדכ גמדים בבוקר אחרי שהיא ישנה היא אוכלת ביצה עם קוטג, לחם, קצת עגבניה ומללפון ובצהריים ארוחה בשרית שכוללת רק בשר עוף - בשר אחר היא יורקת כולל הודו (לא ברור לי למה כי זה ממש דומה). גם היום הכמויות הן יחסית קטנות.
    עכשיו בוקעות לה שיניים טוחנות וכבר כמה שבועות הילדה בקושי אוכלת... אפילו לא את הכמויות הקטנות. היא לא תמיד מסיימת את הגמדים בבוקר ואת הביצה גם לא ושלא נדבר על הארוחה שאחרי הצהריים.
    רואים שהיא רעבה והיא לוקחת דברים לפה מתחילה ללעוס אבל יורקת את זה החוצה - כנראה כואב לה....
    אני לא יודעת מה לעשות.
    גם ככה היא לא היתה אכלנית גדולה ועכשיו זה נראה כאילו היא בקושי אוכלת.
    לפני כחודש היא כמעט הפסיקה לינוק , היתה יונקת רק פעם אחת ביום ומאז השיניים הטוחנות היא יונקת הרבה יותר.
    האם יש מה לעשות בקשר לזה ?
    אני מפחדת שיהיו לה חסרים של ויטמינים...
    תודה מראש
    מירי

לקביעת תור
    סגירה
    שנה וחודש

הוספת תגובה

• מקפיצה

רויטל
    01/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפחת בכמויות המזון

נורית קליפר
    01/02/2010

הי מירי,
    שינויים בצריכת כמויות המזון יכולים לנבוע מסיבות שונות הכוללות האטה נורמלית של הגדילה, פעילות מופחתת, וכפי שציינת צמיחת שיניים. חשוב לזכור שלתינוקות ופעוטות בריאים יש מנגנון טבעי של תחושת רעב ושובע ואפילו אם נראה לך שהכמויות שהיא אוכלת הן קטנות, סביר להניח שהן מספיקות לה. בתקופות של צמיחת שיניים, את יכולה ולנסות להציע לה טקסטורות שונות, ייתכן ואוכל טחון יתקבל עכשיו יותר בברכה - מרקים, יוגורטים, רסקים של פירות. את יכולה לנסות ולהוסיף שומן כמו אבוקדו, טחינה לפירות טחונים כדי להעשיר את הארוחה. מה שהכי חשוב שקצב הגדילה וההתפתחות תקינים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעב פתאומי בלילה...
    לילי
    31/01/2010

אחרי חודשיים שבתי ישנה לילה רצוף (מתשע-עשר עד שבע בבוקר), בגיל 4 חודשים (קצת פחות) היא התחילה להתעורר פעם בלילה. אני שמה לב שזה קורה כשש שעות לאחר ההאכלה האחרונה, אז היא טורפת את האוכל ושבה לישוו לעוד כ-3-4 שעות גג. יצויין כי בשל רפלוקס, היא ניזונה ממטרנה וקורנפלור.
    יצויין כי במהלך היום, הקטנה בקושי בקושי בקושי ישנה... לעיתים (ממש לא כל יום), היא מצליחה להירדם יחד איתי כשעתיים רצופות..
    אני יודעת שזה נשמע כמו צרות של עשירים, אבל מה שלא ברור לי זה מה גורם לה להיות כל כך רעבה פתאום אחרי שחודשיים היא משכה שינה של 8-9 שעות מבלי להתעורר
    האם יש משהו שאני יכולה לעשות במהלך היום מבחינת אוכל?

לקביעת תור
    סגירה
    רעב פתאומי בלילה...

הוספת תגובה

• לילי

שרית עטיה-שמואלי
    31/01/2010

הי
    יש לקטנטנים קפיצות גדילה שבהן הם זקוקים ליותר אנרגיה לגוף שגדל כ"כ מהר.
    יתכן והיא פשוט צריכה עוד ארוחה.
    ממליצה לחכות בסבלנות ולזרום איתה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק - בשר כל יום
    מרב
    30/01/2010

מבדיקת דם בגיל שנה נמצא חוסר בברזל. הנחיית הרופאה היתה לתת ברזל 12 טיפות כל יום במשך חודשיים ולתת לו כל יום בשר בקר או הודו. עברו חודשיים בהם נתתי מרק עם בשר טחון כל יום. האם כדאי בשלב זה להוריד בכמות הבשר? חשבתי על מתן בשר 3 פעמים בשבוע? האם יש עמדה בנושא תזונת בשר? לידיעה, עדיין לא ביצעתי בדיקת דם חוזרת. בני נמצא בויצו ובמעונות ויצו לא נותנים בשר. התזונה מתבססת על סויה וקציצת דג.
    תודה, מרב

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוק - בשר כל יום

הוספת תגובה

• ברזל

נורית קליפר
    30/01/2010

הי מרב,

חשוב לבצע בדיקת דם חוזרת לפני שמחליטים על שינוי בתפריט ותוספת הברזל. לאחר שתבצעי את הבדיקה, במידה ויהיה חסר, חשוב להתייעץ עם רופא הילדים או דיאטנית בקופה. במידה והברזל בטווח הנורמלי, חשוב קודם כל להוריד את כמות תוספת הברזל, שכן אין צורך במספר רב כל כך של טיפות.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחינה גולמית
    רוני
    30/01/2010

שלום
    בני בן שמונה חודשים
    1. האם ניתן להוסיף כפית טחינה גולמית לפירות בבוקר?
    2. לבני יצאו 2 שיניים תחתונות ו2 שיניים עליונות- האם ניתן לתת לו להתנסות במזון אחר פרט לקיים (כיום אני נותנת לו בבוקר פירות בבלנדר ובצהריים מרק ירקות והודו טחון עלי לציין כי בני עדיין לא יושב בכוחות עצמו אלא רק בכסא)

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    טחינה גולמית

הוספת תגובה

• רוני

שרית עטיה-שמואלי
    31/01/2010

הי
    אין בעיה עם תוספת טחינה
    לגבי שאלתך השניה:
    בעיקרון זה גיל בו את יכולה לנסות לתת לו אוכל במרקם רך כמו קציצות רכות או ירקות מבושלים
    אך זה מאוד מאוד תלוי בהתפתחותו וכמובן שאין כלל אחד שמתאים לכולם\
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים ומוצקים
    אור
    30/01/2010

שלום
    ביתי בת כמעט 5 חודשים .עד גיל 3.5 יניקה מלאה ועכשיו רק סימילאק.
    מבצבצות לה כבר 2 שיניים למטה.
    האם אפשר לתת לה ירקות טחונים?
    ניסיתי לתת גזר וקישוא ובטטה היא אהבה אבל לא בלעה אלה הרוב יצא החוצה ולפעמים גם מעט נחנקת ומשתעלת.
    האם זה שאלה של תרגול או שזה מוקדם מדי.
    ואם זה מוקדם אז האם אפשר לתת לשתות בבקבוק או בכפית רק את המיץ

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים ומוצקים

הוספת תגובה

• מוצקים

נורית קליפר
    30/01/2010

הי אור,

לפי המלצות משרד הבריאות, בין גיל 17 - 26 שבועות עיקר תזונת התינוקות צריכה להיות חלב אם או תמ"ל תוך כדי חשיפה לטעימות מזון בכמויות קטנות: 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום. מטרת הטעימות היא לחשוף את התינוק לסוגי המזון השונים. אכילה למטרות תזונתיות מתחילה רק מגיל 6 חודשים כשאז חלב אם או תמ"ל כבר לא מספיקים מבחינה תזונתית.
    את יכולה לתת לה טעימות של ירקות טחונים לאחר שהצגת כל ירק במשך 2-3 ימים. חשוב תחילה להגיש במרקם דליל, עם הזמן ניתן להסמיך. לכל תינוק יכולות מוטוריות שונות, אך ככל ש"מתאמנים" יותר כך משתפרת יכולת הלעיסה/בליעה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרעי פשתן נגד עצירות
    ט.
    29/01/2010

שלום,
    לבני בן השנה וחמישה חודשים יש עצירות מאוד קשה
    הרופא המליץ לתת למשך שלושה חודשים שמן פראפין וסירופ אבילאק היציאות באמת השתפרו
    אך החלטנו לנסות להפסיק והעצירות הפכה קשה יותר.
    לא מוכן לאכול פירות וירקות כמו בעבר ולכן לא יכולה להוסיף שמן זית
    ומאוד בררן עם פירות וירקות אוכל רק אפרסמון ומעט אגס
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זרעי פשתן נגד עצירות

הוספת תגובה

• טלי

שרית עטיה-שמואלי
    31/01/2010

הי
    מה הוא כן אוכל?
    למה הפסקתם את הטיפול הרפואי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה