מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארוחת צהרייםמורן10/01/2010
שלום,
רציתי לשאול האם בני ניזוק מכך שלעיתים מתפספסת ארוחת הצהריים שלו?
הוא בן 8 חודשים ואוכל רק טחון כך שאיני יכולה לקחת איתי אוכל עבורו כשאני יוצאת מהבית.
הבעיה היא שאני והוא נמצאים לא מעט זמן בחוץ ולפעמים בזמן ארוחת הצהריים שלו אנחנו לא בבית.
אני משתדלת לקפוץ הביתה בשעות אלו אך לא תמיד מצליח לי.
האם יש פתרון לילד שעדיין לא אוכל אוכל אצבעות?
האם ניזוק מכך שלא אוכל כל יום ירקות ובשר?
פירות הוא מקבל כל יום, פעם כארוחת בוקר מאוחרת ופעם מוקדם יותר.
תודה,מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחת ארוחת צהריים
אמאלה10/01/2010אני יכולה לעזור ולהגיד שאם אנחנו מחוץ לבית אני פשוט לוקחת קופסה עם האוכל שלו, טחון, בתוך צידנית קטנטנה (יש בשילב) וזה נשאר..יש גם קופסאות אוכל מאוד נוחות היות עם הכפית בפנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדר ארוחות
נורית קליפר12/01/2010הי מורן,
מאד חשוב ליצור סדר ארוחות וארוחות ביניים בזמנים קבועים כבר מגיל צעיר גם כדי להקנות הרגלי אכילה בריאים לעתיד. הייתי מציעה להצטייד בכלים מתאימים לאחסון וצידנית קטנה שתוכלי לארוז ולקחת אתך את הארוחות לבנך. כמובן שאכילה בבית הכי נוחה, אך מאד חשוב גם מחוץ לבית לשמור על סדר זמני הארוחות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בת 3 וחצי חודשייםלירון10/01/2010
שלום.
ביתי בת שלושה וחצי חודשיים ניזונה מסימילאק .
רציתי לדעת מאיזה גיל ניתן להוסיף לה תזונה אחרת כגון ירקות ופירות .
והאם ניתן לתת לה לשתות מים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
שרית עטיה-שמואלי10/01/2010גיל חצי שנה רוב התינוקות בשלים להוספת מזונות משלים.
ואנו מעוניינים לבסס את האכילה של המזונות המשלימים כהכנה לשנת החיים השניה ולצרכים הגדלים של הגוף
ההנחיות החדשים של משרד הבריאות הישראלי (מאי 09) ממליצות לחשוף את התינוק למגוון גדול מזונות בקר, הודו, עוף, דגים, ביצים, טחינה, קטניות, דייסות לתינוקות מועשרות בברזל, ירקות, פירות. כן זו לא טעות.כבר מגיל שישה חודשים. (טעימות אפילו לפני כן)
כמו כן למניעת אנמיה מומלץ לתת לפחות ארוחה אחת המכילה מזון עשיר או מועשר בברזל.
לגבי הטעימות כבר מגיל ארבע חודשים אפשר לתת טעימות של מזונות שונים להכרת טעמים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריטאמאלה09/01/2010
שלום, בני היקר בן 7.5 חוד', אחוזון 75 משקל ואחוזון 90 גובה
רציתי לדעת אם התפריט שאוכל עכשיו הוא בסדר כי יש לי כמה שאלות ברשותכן
06:00 תמ"ל 240
10:30-11:00 פירות, לא יודעת כמות cc אבל זה בסביבות 2 פירות טחונים (אין שיניים)
12:30-13:00 עוף+ הודו טחון עם ירקות כתומים בעיקר לעתים גם עם חיטה או גריסים,, לא יודעת כמות אבל אוכל ירך+עוף טחונים + גזר, בטטה קטנה וקצת דלעת
16:30-17:00 ירקות שורש +אורז טחונים או עם פרי או איזשהו שילוב אחר
19:00 תמ"ל + 3 כפיות דייסה 240 עד הבוקר
שאלותיי -
1. בבוקר הוא אוכל את כל ה240 ונראה כאילו היה אוכל עוד, יכול לבכות אפילו שנגמר. אבל אם אני אכין לו עוד הוא ידחה את הבקבוק, מה שגורם לי להסיק שסתם טעים לו. הגיוני?
2. ארוחת אחה"צ מטרידה אותי - הוא לא אוכל הרבה יחסית בשעה הזאת, ארוחת הצהריים 'יושבת' לו טוב וזה בסדר, אני כמובן לא מכריחה. אבל לארוחת הערב הוא מגיע מורעב!!!! האם לתת יותר מ240 תמ"ל? חשבתי על זה שגם ככה אני שמה עוד כפיות דייסה על התמ"ל אז אם אני אוסיף מים מבחינת קלוריות זה לא ישנה וככה לא יתבאס שנגמר הבקבוק...
3. כיצד עוד ניתן לגוון את ארוחת אחה"צ? אני לא מתה על הרעיון שיאכל עוד פירות אבל כמה ירקות כתומים אפשר לאכול?...
מה דעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה קטנטנה
אמאלה10/01/2010הוא שותה בסביבות 300 מ"ל מים - האם מספיק?
ומה זה אוכל אצבעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה תמיד מדלגים עלי???
אמאלה11/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרבת לאכול בכפיתמיכל09/01/2010
שלום רב,
בתי בת שמונה חודשים. משקלה 8 ק"ג וגובהה 70 ס"מ בערך.
התחלתי לתת לה טעימות בגיל ארבעה חודשים. לעתים התלהבה ולעתים סרבה לאכול.
בגיל חצי שנה בערך התחילה לסרב לאכול מוצקים לעתים קרובות.משום שאמרו לי שלא מספיק לאכול רק חלב בגיל זה, נתתי לה מרק טחון בבקבוק ובערבים ישבנו לארוחה משפחתית ונתנו לה סוגים שונים של מאכלים והיא הסכימה לאכול רק עגבנייה ואבוקדו.
בחודש האחרון היא החלה לסרב לאכול מרק מבקבוק ואינה מוכנה לפתוח את הפה לשום מאכל מוצק שניתן לה בכפית (כולל עגבנייה ואבוקדו).
היא מוכנה לאכול רק לחם, ביסקוויטים ולעתים רחוקות מאכלי אצבעות אחרים, אך היא נחנקת, ולכן הפסקנו לתת לה .
שמתי לב שהיא שמנה בשבועיים האחרונים (כנראה בגלל הלחם/ ביסקוויטים).
כיצד לעודד אותה לאכול אוכל מרוסק בריא ומזין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
שרית עטיה-שמואלי10/01/2010לפי מה שכתבה אני מבינה שכרגע היא אוכלת רק ביסקויטים ולחם ?
נסי להציע מאכלי אצבע שונים -אולי קציצות רכות ,ירקות מבושלים נמוכים,ספגטי,אבוקדו וביצה .
נסי בלי להפסיק וכמובן בלי להכריח ועיקבי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך- המשך שאלה
מיכל13/01/2010אכן היא מסכימה לאכול רק לחם וביסקוויטים ונחנקת. כך גם לגבי מזונות אצבע אחרים.
כיצד לעודד אותה לאכול אוכל מרוסק? (בכפית מסרבת וביד היא מורחת על כל הסביבה).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה עצמאית
נורית קליפר14/01/2010נסי לתת גם לה כפית, כך היא יכולה לנסות לאכול בכוחות עצמה ובזמן שהיא עסוקה בכפית, את יכולה לעזור לה עם כפית משלך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידן ואי סבילות לקטוזאלונה06/01/2010
שלום רב!
עד גיל שנתיים בני ניזון בנוסף למזון הרגיל מתמ"ל על בסיס חלב.
כבר מגיל חצי שנה כאשר ניסיתי לחשוף אותו לגבינות ויוגורטים הוא לא אהב זאת כלל ואחרי נסיונות רבים בהם טעם הפסיק אפילו לטעום.
בגיל שנה ניסיתי לתת לו חלב ניגר וכתגובה הוא שילשל.
בטיפת חלב אמרו לי להמתין עם חלב ניגר ולנסות מוצרי חלב שונים אחרים.
הילד סירב לאכול, מדי פעם אכל 2-3 כפיות מעדן וגם זאת בקושי רב.
לאחר חצי שנה (בגיל שנה וחצי) ניסיתי לתת לו שוב חלב ושוב התגובה היתה שלשול.
לקראת גיל שנתיים (בגיל שנה ו10 חודשים) הילד החל להקיא כל פעם לאחר שנתתי לו תמ"ל (לא החלפתי אותו וזה אותו התמ"ל שנתתי לו תמיד).
המליצו לי לתת לו תמ"ל ללא לקטוז ואכן הדבר עזר.
לאחר שבוע ניסיתי שוב לתת לו תמ"ל על בסיס חלב ושוב הוא הקיא.
בגיל שנתיים גמלתי אותו מהתמ"ל לגמרי והוא אינו מתקרב כלל למוצרי חלב פרט לחלב עם קורפלקס (אני נותנת חלב דל לקטוז).
לאחר שפניתי לגסטרו ילדים נאמר לי שיש חשד לאי סבילות לקטוז אך אין זה בטוח וכדי לבדוק את העניין יש לתת במשך שבוע ואחר כך לתת חלב רגיל ובמידה והשלשול/הקאה יתחדשו אכן יהיה ניתן לומר בבירור שזהו אי סבילות לקטוז ואגיע להדרכה תזונתית הכוללת תוספת סידן.
אני מתלבטת מאוד מה לעשות מכיוון שאיני נותנת לבני אנטיביוטיקה ובטח ובטח לא כאשר אין לו שום דבר.
נראה לי קצת מוזר לתת אנטיביוטיקה לילד בריא כדי שישמש כשפן נסיונות.
האם לאא מספיק הקשר בין זה שאני נותנת חלב ומיד מופיע שלשול?
האם יש בדיקה אחרת שניתן לעשות ללא התערבות אנטיביוטית?
ובכל מקרה הוא אינו אוכל חלב ופי החישוב שלי אינו מקבל 500 מ"ג סידן בתפריט היומיומי. האם קיימת תוספת סידן לילד כה קטן? ומה הכמות שיש לתת? והאם מנת יתר של סידן מסוכנת? (אמרו לי שיכולה לגרום לאבנים בכליות)
והאם יש לתת תוספות נוספות נוכח זה שאינו אוכל מוצרי חלב?
תודה מראש וסליחה על כמות המידע והשאלות. פשוט כבר איני יודעת מה לעשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספסתי את שם האנטיביוטיקה - פלג'ל
אלונה06/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אלונה
מיכל אלומות-יהושע07/01/2010אכן קיימים בשוק תוספי סידן לגילו. אני לא יכולה להמליץ על תוסף מכיוון שלא שמעתי מה אוכל במהלך היום וכמה. במידה ולא אוכל בכלל מוצרי חלב את יכולה להמשיך בוקר וערב עם תמ"ל ללא לקטוז אשר יספק לו סידן .
אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית בקופ"ח הקרובה לאיזור מגורייך ולהתייעץ איתה על תחליפים למוצרי חלב ובמידת הצורך על תוספת סידן וכן להמשיך בבירור אם אכן מדובר ברגישות ללקטוז ( אני מניחה שאם הוא משלשל אחרי תמ"ל חלבי רגיל ולא אחרי תמ"ל ללא לקטוז אז כן ישנה רגישות אך מומלץ להתייעץ עם רופא ילדים).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לתינוק שלי נמאס מהפירות...תמר06/01/2010
שלום וברכה,
בני בן 11 חודשים ולאחרונה נמאס לו מהפירות בבוקר.
אוכל אותם בחוסר חשק ולא מוכן ליותר מכמה כפיות...
חבל לי שארוחה חשובה מתפספסת רק כי אני נותנת לו משהו שהוא לא כ"כ אוהב.
אשמח לקבל הצעות לתחליף ראוי לפירות.
בנוסף, האם חובה עליו לאכול בכל מקרה פרי אחד במהלך היום מידי יום ביומו?
תודה רבה,
תמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמאס מפירות
נורית קליפר07/01/2010הי תמר,
ראשית, חשוב שהורים יזכרו כי כמות המזון שתינוקות, פעוטות וילדים אוכלים קטנה מזו שמבוגרים אוכלים. כך שתינוק שאוכל מספר כפיות לארוחה יכול בעצם לאכול באופן מספק לארוחה לגילו בעוד שהורה יכול להרגיש כאילו שהתינוק לא אכל כלום.
את יכולה לנסות ולהציע דייסת סולת/קוואקר (על בסיס תמ"ל (מכיוון שחלב לא מומלץ עד גיל שנה) את יכולה לנסות ולערבב פרי בפנים אולי השילוב הזה יותר ימצא חן בעיניו. את לא ציינת אם הוא כבר אוכל מוצרי חלב? מגיל 9 חודשים ניתן לשלב מוצרי חלב בתפריט (רק לא חלב פרה עד גיל שנה). את יכולה להציע לו יוגורט לא ממותק עם פרי מעורבב או סנדוויצ'ון מלחם רך עם אבוקדו.
יכול להיות שבנך יתלהב לאכול באופן עצמאי כך שאת יכולה לנסות ולהציע לו פרוסות דקות של אגס או מלון (או פרי אחר רך) וכך הוא יוכל לאחוז ולאכול לבד.
שימי לב, לכל תינוק יכולות מוטוריות שונות כך שחשוב לשים לב שהטקסטורה שמוגשת מותאמת ליכולת לעיסה ובליעה של בנך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסה ותמ"להילה06/01/2010
בני בן שנה ושמונה חודשים. אוכל סימילאק בבוקר ובערב. במהלך היום אוכל מגוון (פחמימות, ירקות, פירות) אך ללא בשר.
האם כדאי להחליף את הסימילאק בחלב עם דייסת מטרנה (שיבולת שועל / שבעה דגנים)? היכן יש ערכים תזונתיים גבוהים יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי הילה
מיכל אלומות-יהושע07/01/2010במידה ושומר על משקל תקין אני לא רואה סיבה מדוע להוסיף דייסה לתמל/חלב. במידה
ואת רוצה להסמיך את התמ"ל את יכולה להוסיף דייסה. אני ממליצה כרגע להישאר עם המטרנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה אוכל רק לחםליאורה05/01/2010
שלום, בני בן כמעט 15 חודשים עד עכשיו אכל מאוד יפה ומגוון, שתה כ 400 מל תחליף חלב ביום והכל היה נפלא.
מזה כשעשרה ימים הוא מסכים לאכול רק לחם (ובמבה, אבל אני משתדלת שלא לתת לו יותר מ 10 חתיכות במבה ביום) ושותה לכל היותר 100 מל תחליף חלב ביום, חוץ מזה הוא שותה מים אבל זה רק כשהוא ממש צמא ובסה"כ לדעתי הוא שותה משהו כמו 180 מים ביום.
הוא מרגיש טוב באופן כללי, טיפה מנוזל ללא חם וישן קצת יותר מהרגיל.
מה גורם לשינוי הפתאומי הזה בתזונה ואיך לגרום לזה לעבור?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בררן באכילה
נורית קליפר07/01/2010הי ליאורה,
שינוי בכמויות המזון הוא נורמלי אצל תינוקות ופעוטות. תינוקות בריאים נולדים עם מנגנון טבעי של תחושת רעב ושובע. תינוקות, פעוטות וילדים לא תמיד יאכלו את אותה הכמות וזה נובע מהיכולת המולדת שלהם להרגיש שובע ו"לדעת" את הכמות שהם צריכים לאותה ארוחה, אפילו אם היא קטנה יותר ממה שהם רגילים לאכול.
סיבות לשינויים בהרגלי האכילה יכולות להיות רמת פעילות נמוכה יותר, האטה נורמלית בקצב הגדילה, צמיחת שיניים וכו. ילדים יכולים לאכול המון מספר ימים ולאכול ממש מעט מספר ימים אחר כך, והם יכולים לרצות לאכול יום אחד או שבוע אחד (אם לא יותר) רק סוג מזון אחד. תופעות אלו נחשבות נורמליות ובדר"כ עוברות מעצמן. הדרך הכי טובה להתייחס אליהן היא להמשיך ולהציע מגוון מזונות מזינים וזמני ארוחות קבועים. במידה וזה נמשך זמן רב, תמיד אפשר להתייעץ עם רופא ילדים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער ותזונהאורלי05/01/2010
שלום,
ידוע לי שזה טבעי שיש נשירה אצל תינוקות, אבל בני בן 3 חודשים (השיער שלו טרם התחלף ) הוא התחיל רק עכשיו עם הנשירה שהיא די רצינית ואני חוששת שיש קשר לתזונה חסרה שלו (אני מניקה). האם זה יכול להיות קשור הנשירה והתזונה?
אני בדיוק בתקופה של חשש שחלב האם לא מספיק לו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אורלי
מיכל אלומות-יהושע07/01/2010שירה בגילאים אלו היא טבעית. במידה ואת שומרת על תזונה נכונה, אוכלת מגוון ושומרת על משקל תקין ובנך עולה יפה במשקל אין סיבה לדאגה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת מוצקים בגיל שנהליאת05/01/2010
היי,
בני בן כמעט שנה. צמחו לו בינתיים 4 שיניים (חלקית). כבר מגיל 5 חודשים אני נותנת לו אוכל רגיל בשילוב עם התמ"ל וההנקה עד לפני חודשיים.
בעייתי היא שהוא לא כ"כ אוהב לאכול מזון בחתיכות, לדוגמא: אם אוכל פירות הוא מעדיף אותם טחונים, אין מצב שיאכל מרוסקים ואם יאכל את הפירות בחתיכות קטנות אז יאכל רק מעט!
גם קציצות אוכל ממש מעט והן ממש רכות וטעימות. הדבר היחיד שאוכל והכל בחתיכות זו ביצה מקושקשת עם גבינה לבנה או צהובה.
הוא גם די רזה והתיאבון שלו לא כ"כ גדול וניזון מנוטרמיגן (עקב בעיות עיכול) שהוא מעובד מאוד ולא ממש תורם לו.
מה עדיף: שיאכל את האוכל הטחון בכמות גדולה יותר או להמשיך עם המוצקים בחתיכות ואז אוכל פחות?
אני מודאגת שהוא רזה מדי ולכן קשה לי "לדחוף" מזון בחתיכות.
אודה לתשובתכן.
שירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה עצמאית
נורית קליפר07/01/2010הי שירי,
כמובן שחשוב לעודד אכילה עצמאית כבר מגיל צעיר, אך במקרה שלך הייתי נותנת לבנך להנות משני העולמות. הגישי לו "אוכל אצבעות", אוכל שהוא יכול להחזיק לבד ולאכול ויחד עם זאת את יכולה לעזור לו עם "השלמות" של אוכל טחון. תעודדי אותו לאכול באופן עצמאי בכך שתמיד תציעי לו מזונות חתוכים המותאמים בטקסטורה לגילו. הרצון לאכול באופן עצמאי יגיע.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות של תינוקאורלי05/01/2010
שלום,
מה אומרת יציאה סמיכה אצל תינוק יונק בן 3 חודשים?
עד עכשיו היציאות שלו היו איזה פעמיים ביום ומאוד רכות לאחרונה הם הפכו לפעם ביום ויותר סמיכות בצבע צהוב חום כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות של תינוק
נורית קליפר07/01/2010ה אורלי,
יציאות של תינוקות יכולות להשתנות בתדירות ובצבע. את לא ציינת אם את מניקה או לא שכן סוגי המזון שאם מניקה אוכלת יכולות להשפיע על היציאות של תינוקות. בדר"כ יציאות קשות וכואבות הן אלה שמחייבות התייחסות רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התינוק מסרב לאכול סימילאקאפרת05/01/2010
שלום רב,
התינוק שלי בן 10 חו'.
עד לא מזמן היה אוכל בהנאה את הסימילאק. בעקבות הקאות עקב וירוס שהיה לו הוא אינו מסכים לאכול את הסימילאק ברמות שכשהוא רק רואה את הבקבוק הוא מקבל בחילה ולפעמים אפילו מקיא.
הבעייה היא שהוא עדיין לא אוכל מזון מוצק ואין אלטרנטיבות.
הילד ירד בצורה דרסטית במשקל. אודה לקבלת אפשרויות לטיפול בבעייה.
תודה, אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אפרת
מיכל אלומות-יהושע07/01/2010יכולות להיות מספר סיבות לשינוי שחל. יכול להיות שנמאס לו מבקבוק , יכול להיות שנמאס לו מהמרקם. נסי לתת את התמ"ל בכוס , אם מחזיק ללא בעיה, ואם לא עוזר אולי להסמיך את התמ"ל למרקם כפית ( ע"י דייסה).
מכיוון שלא אוכל עדיין מזון מוצק אני ממליצה לפנות לדיאטנית ילדים בקופ"ח , בעיקר לאור העובדה שירד הרבה במשקל. הדיאטנית תוכל ,לפי אנמזה, להמליץ על שינויים/העשרות בתזונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויותאור05/01/2010
ביתי בת 4 חודשים. שוקלת בערך 6 קילו
לאחרונה חשתי ירידה בכמות החלב אז עברתי בהדרגה לסימילאק אדונס.
האם אפשר להחזיר את החלב?
איזו כמות(CCׂ ) וכמה פעמים ביום היא אמורה לאכול תמ"ל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה בבקשה
אור06/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אור
מיכל אלומות-יהושע07/01/2010תינוקות, בדומה לבני אדם, לא אוכלים כמויות קבועות כל יום ולכן חשוב לעקוב אחרי המשקל שלהם. במידה ועולה יפה במשקל, ומתפתחת בהתאם לגילה אין סיבה לדאגה ואת יכולה לחזור להניק ( כמות החלב תלויה בתזונתך- חשוב שתהיה מאוזנת, ושתיית מים מספקת) וכן בדרישה - ככל שעולה עולה גם כמות החלב ).
בנוגע לכמות ולזמני הארוחות- בקבוק כל 3-4 שעות זה מצוין. בערך 4-5 בקבוקים ביום. כמות- משתנה בין ילד לילד ולכן קשה לי לענות על כך. אם את רואה שביתך מסיימת את הבקבוק תוסיפי עוד תמ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריטריבי05/01/2010
בוקר
בתי בת 8 וחצי חוד' רציתי לשאול אם התפריט שאני נותנת לה מספיק ונכון?
7- בקבוק 180
10:30- פירות 180
13:30- מרק+עוףאו פסטה עם ירקות
16:00- סימילאק 160-180
17:30- לא תמיד אני נותנת לה בשעה הזו אבל אם כן אז טעימות של לביבה או חלמון או אבוקדו
19:00- סימילאק 180 ושינה עד הבוקר...
עוד מעט אתחיל איתה מוצרי חלב אז זה יחליף את הבקבוק של 16:00
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט
נורית קליפר06/01/2010נראה בסדר גמור. בין גיל 9-12 חודשים אכן אפשר להוריד את בקבוק אחה"צ, את יכולה בהחלט להגיש במקום מוצרי חלב, השתדלי שאם את בוחרת להגיש יוגורט שלא יהיה ממותק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בכמות המזוןאפרת04/01/2010
לצוות הדיאטאניות היקר שלום רב ,
בני בן חודשיים וחצי וניזון מתמ"ל. עד לפני כמה ימים צרך 120 cc וסיים את כל הבקבוק, לאחרונה החל לאכול פחות, לפעמים אוכל 80 ולפעמים 110 , יש גם מקרים שצורך רק חצי ומסרב להמשיך לאכול. לעיתים אני אף שומעת את הבטן שלו עושה רעשים
האם עלי להיות מודאגת? עד כה היא גילה תיאבון בריא ואפילו דרש עוד
מבחינת המשקל- נשקלנו לפני שבועיים בטיפת חלב והוא באחוזון ה 50 ( תקין)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בכמות המזון
נורית קליפר06/01/2010הי אפרת,
תינוקות בריאים נולדים עם מנגנון טבעי של תחושת רעב ושובע,תינוקות שיונקים או מקבלים בקבוק לא תמיד יאכלו את אותה הכמות וזה נובע מהיכולת המולדת שלהם להרגיש שובע ו"לדעת" את הכמות שהם צריכים לאותה ארוחה, אפילו אם היא קטנה יותר ממה שהם רגילים לאכול. הדבר החשוב ביותר זה לעקוב אחר משקלו, כל עוד הוא עולה במשקל באופן עקבי (נשאר בסביבות אחוזון 50 כפי שציינת) אין סיבה לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)