מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חליטת שומר כבסיס להכנת תמ"ליעל28/01/2010
שלום רב, יש לי תאומות בנות 3.5 שבועות. הבנות אינן סובלות בינתיים יותר מדי מגזים אלא מכאבי בטן לפני יציאות. הומלץ לי על ידי חברה להכין חליטת שומר ולהכין את התמ"ל מהחליטה ולא ממים רגילים מורתחים. האם מומלץ?
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
שרית עטיה-שמואלי31/01/2010הי
לטעמי הן עדיין קטנות מכדי לנסות על מערכת העיכול שלהן חליטות .גם תה לא מומלץ.האם הן יונקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גןאורלי28/01/2010
היי בני בן שנה וארבעה חודשים, סוף סוף אני מכניסה אותו לגן והוא מתחיל בשבוע הבא. בגן אין בשר, הארוחות מכילות את כל אבות המזון גם בארוחת בוקר וגם בצהריים אבל בלי בשר. ניזונים מדג. אני מאוד התרשמתי מהגן מסיבות אחרות וגם מזה מהיותי שומרת כשרות וזה חשוב לנו מאוד. הבעיה שלי איך והאם חשוב להשלים לו שהוא מגיע מהגן בשעה 16:00 בשר? לתת ארוחה בשרית כל יום בשעה שהוא חוזר מהגן? שבשעה19:30 בערב הוא אוכל דייסה והולך לישון?זה לא כבד מידי? אני מבולבלת וצריכה את עצתכן.. אני לא רוצה שיחסר לו. עד כה אני הקפדתי עלתפריט מאוד מגוון שמכיל הכל והוא אכלן מצויין.... מה עלי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן צמחוני
נורית קליפר30/01/2010הי אורלי,
בשר הוא מקור מצוין לברזל אשר נספג בגוף בצורה טובה יותר מברזל אשר מקורו מן הצומח. לכן, הייתי ממליצה כן להגיש בשר/הודו מספר פעמים בשבוע. את יכולה לנסות ולהגיש ארוחת ערב מוקדמת - פסטה בולונז, קציצות וכדו'. כמו כן, לוודא שבשר/הודו יהיו חלק מו התפריט בששי ושבת.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת....עדי27/01/2010
שלום רב,
יש לי תינוק כמעט בן שנה ואני מיואשת מלאכיל אותו
סדר היום שלו הינו:
7:30 בקבוק מטרנה
9-10:30 ישן שנת בוקר
11:00 - פירות מעוכים (בד"כ חצי בננה + חצי תפוח + אגס)
לאחר הפירות מנסים להאכיל אותו ב 13:00 וב 14:00 לפני שנת הצהרים, מוצקים.
ניסינו מרקים, קציצות, שניצלים, ירקות ועוד. אך הוא אינו מראה סימני רעב והולך לישון בלי לאכול
לאחר שקם, בין 16:00 ל 17:00 הוא גם לא מראה סימני רעב.
מנסים בכל זאת להאכיל אותו אך הוא אינו מוכן.
בערב באיזור 18:00-19:00 לפעמים אוכל פרוסה עם חומוס/גבינה אבל גם זה יום כן יום לא....
ובקבוק.
הוא מוכן תמיד לאכול ביסקביטים, במבה, דובונים ומעדני חלב.
בעבר הוא היה אוכל יפה מאוד אך לפני 3 שבועות הוא הפסיק לאכול.
יש לי הרגשה שאם מהפירות אני לא אתן לו בקבוק הוא יכול להחזיק ככה כל היום.
מבחינה התפתחותית הוא מתפתח יפה מאוד, הולך מוחא כפים, ידיים על הראש, יודע לתת דברים כשמבקשים ועוד.
אני מנסה את השיטה של לא לוותר לו ולא לתת לו בקבוקים, אך בסוף אני מתייאשת ונותנת לו בערב בקבוק.
מה לעשות???
ד"א יוצאות לו שיניים כל הזמן, יכול להיות שזה קשור לזה?
אודה על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לתשובתך
שימרית31/01/2010ראשית תודה רבה על התשובה.
לגבי כמויות הוא אוכל בוקר חביתה מביצה אחת כף גבינה או יותר כפית טונה וירקות
בצהריים הוא אוכל 2 קציצות 2 כפות של פחמימות +כף של ירקות
לגבי מוצרי חלב הוא אוכל 2 בקבוקים ביום כף גבינה של הבוקר כף טחינה בפירות לא כל יום אוכל פירות ומעדן.
האם בסדר?
לגבי מים האם 200CC מים ביום זה בסדר?
אני גם נותנת לו קציצות דגים שעשויים מדג נסיכה ומדג מושט זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבן אכילה
נורית קליפר31/01/2010הי עדי,
המשיכי להציע לבנך ארוחות בזמנים קבועים עם מזון מזין ומגוון. חשוב לא להציע חטיפים למיניהם או לצמצם כמויות כדי שלא ישבע מהם. הסבירות היא, שכמו שזה התחיל כך זה יעבור. שינויים בצריכת כמויות המזון יכולים לנבוע מסיבות שונות הכוללות האטה נורמלית של הגדילה, פעילות מופחתת, צמיחת שיניים ועוד. הדבר החשוב ביותר זה קצב גדילה והתפתחות עקביים. במידה ואין שינוי בזמן הקרוב, כדאי להתייעץ עם רופא ילדים/דיאטנית במסגרת הקופה, ולוודא שמקבל את כל הצרכים התזונתיים שלו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונהשימרית27/01/2010
שלום,
יש לי תינוק בן שנה וחודשיים ואשמח אם תוכלו לומר לי עם הכמויות ותפריט בסדר?
6:30-מטרנה 180-240 CC עם 2 כפות דייסת שיבולת שועל או דייסת תפוז של מטרנה
8:30-ארוחת בוקר בגן חביתה עם ירקות וגבינה/או כריך עם גבינה וירקות
11:30-ארוחת צהריים בגן עוף או הודו בתוספת ירקות ופחמימות או קטניות
נאמר לי שבדרך כלל אוכל מנות יפות
15:00-לא תמיד כשקם משינה בגן אוכל בקבוק בד"כ 100 CCלפעמים לא דורש
16:00-כריך בגן עם חומוס גבינה ופעם בשבוע עם ריבה.
18:00-ארוחת ערב בבית לפעמים מנה חמה כמו ארוז עם עדשים וגזר אן קוסקוס אם ירקות/או מנת פירות תפוח אגס בננה אבוקדו עם כף טחינה/או חביתה עם ירקות וגבינה
20:00-מטרנה 180CC עם 2 כפיות דייסת סולת או אורז של מטרנה.
מים-שותה בערך 180 במשך היום בקיץ שותה יותר.
האם הכמויות והתפריט בסדר?האם ארוחות הערב בסדר?
מבחינת מוצרי חלב כמה מוצרים הוא צריך לאכול ביום לדוגמא כף טחינה וכף גבינה לבנה ומעדן 1 זה מספיק?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימרית
שרית עטיה-שמואלי31/01/2010הי שמרית
אומנם לא ציינת כמויות אכילה חוץ מהפורמולה אך התפריט נראה מאוזן ומגוון. אם בנך עולה בעקומות הגובה ומתפתח כמצופה סימן שהוא אוכל כמויות המספיקות לו.
לגבי מוצרי חלב - הם קבוצת מזון מאוד חשובה בתפריט פעוטות. כרגע הפורמולה מספקת לו את מרבית הסידן שצריך אך כשיגמל יש לדאוג למספיק מוצרי חלב בתפריט שלו שכן הם המקור הטוב ביותר לסידן בתזונה .
עד גיל 4 הוא צריך כ 500 מ"ג סידן ביום.
הנה כמה ערכים של סידן במזונות שונים :
כוס חלב 200 מ"ג
חצי גביע גבינה לבנה 125 מ"ג
חצי גביע גבינה לבנה מועשרת 250 מ"ג
פרוסת גבינה צהובה 200 מ"ג
גביע יוגורט 200 מ"ג
4 קוביות גבינה צפתית 120 מ"ג
חצי קופסת סרדינים 160מ"ג
כף טחינה גולמית 60 מ"ג
כף שומשום מלא 175 מ"ג
2 תאנים מיובשות 75 מ"ג
כוס כרוב 40 מ"ג
גבעול ברוקולי 90 מ"ג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
שימרית01/02/2010ראשית תודה רבה על התשובה.
לגבי כמויות הוא אוכל בוקר חביתה מביצה אחת כף גבינה או יותר כפית טונה וירקות
בצהריים הוא אוכל 2 קציצות 2 כפות של פחמימות +כף של ירקות
לגבי מוצרי חלב הוא אוכל 2 בקבוקים ביום כף גבינה של הבוקר כף טחינה בפירות לא כל יום אוכל פירות ומעדן.
האם בסדר?
לגבי מים האם 200CC מים ביום זה בסדר?
אני גם נותנת לו קציצות דגים שעשויים מדג נסיכה ומדג מושט זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה משרית
שרית עטיה שמ06/02/2010הי שמרית
הכל נשמע טוב מאוד , גם קציצות הדג
ושוב התפריט נראה מאוזן ומגוון. אם בנך עולה בעקומות הגובה ומתפתח כמצופה סימן שהוא אוכל כמויות המספיקות לו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה תינוק בן שנה וחודשמירה26/01/2010
שלום רב
בני בן שנה וחודש לא אכלן גדול, בגיל שנה שקל 10.200 (נולד 4)
הוא ינק הרבה זמן והיה לנו קושי מאוד גדול להרגיל אותו לבקבוקים. אחרי חצי שנה הוא התרגלת אבל בימים האחרונים הוא שוב פעם מסרב לבקבוק במהלך היום. בנוסף הוא לא כול כך מוכן לאכול אוכל שהוא לא טחון, כלומר הוא טועם בשמחה אבל אוכל שתיים שלוש ביסים ולא מוכן ליותר.
אז יוצא שהתפרית שלו הוא:
בוקר - יוגורט - לרוב מסכים לאכול רק שטוזים
12:00 - פירות - אוכל די בסדר - מוסיפה לו שקדיה וביסקוויט
15:00 מרק ירקות - אוכל 100 מ"ל - שווארמה הודו+בטטה, גזר, קישוא
17:30-18:00 - אוכל עוד הפעם יוגורט כי לא מוכן לאכול שום דבר אחר ונורא רעב
19:30-20:00 - דייסת מטרנה - 160 מ"ל
לפני השינה - הנקה
הלילה הוא קם פעמיים ולא הסכים להרדם בלי בקבוק, כנראה היה רעב בגלל שלא אכל בקבוק במשך היום.
אני ממש לא יודעת מה אשפר לתת לו כארוחת ביניים במקום יוגורט וממש לא רוצה להרגיל אותו ל2 בקבוקים בלילה.
מה עושים?
תודה מראש.
מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק בן שנה וחודש
נורית קליפר31/01/2010הי מירה,
את יכולה לנסות למעוך לו ביצה קשה עם שמן זית או אבוקדו, גבינה לבנה עם פרי טחון .בעקרון, אין בעיה לתת לו 2 יוגורטים ביום רק עדיף שהם לא יהיו ממותקים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירה
שרית עטיה-שמואלי31/01/2010הי מירה
בנך כבר בגיל בו מותר לו לאכול הכל . כמובן במרקם במתאים
הנה כמה אפשריות להגדלת המגוון
יוגורט עם פרי מרוסק
גבינה עם ביצה
אבוקדו עם ביצה
לביבות ירקות
לביבות גבינהפשטידת אטריות
אבוקדו ביצה ועגבניה
טחינה ועגבניה
גזר בננה וטחינה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת מוצקיםעמית25/01/2010
שלום,
בני בן 7 חודשים.מסרב לאכול ירקות, לאחר מספר רב של ניסיונות ומיני ירקות במיני טקסטורות, אוכל מספר כפיות ובוכה, פשוט לא אוהב. הפסקתי למשך שבועיים לנסות ועדיין לא רוצה. לא תיבלתי את הירקות. פירות אוכל בשמחה יומיום. בגלל שאינו אוכל ירקות, לא קיבל עדיין עוף או הודו. אני מודאגת שהתפריט כרגע דל מדי לגילו ורוצה להעשיר אותו. אולי אוכל להוסיף את ההודו או העוף בצורה אחרת ממרק? איך אוכל להצליח עם הירקות? אילו פחמימות ניתן להוסיף במוצקים והאם התפריט באמת דל ויש סיבה לדאגה? איך כדע שיראה התפריט היומי שלו? להלן התפריט:
בוקר: הנקה
בוקר מאוחר: פירות
צהריים: תמ"ל
אחה"צ: דייסת שיבולת שועל או וניל עם תמ"ל
ערב: תמ"ל
לפני שינה: הנקה
בנוסף, כמה מ"ל מים צריך לשתות ביום?
תודה, עמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתן עליי... תודה.
עמית26/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת מוצקים
נורית קליפר26/01/2010הי עמית!
אל דאגה, תקופת ההכרות למזונות חדשים יכולה לקחת זמן. ישנם מחקרים שמראים שייתכנו גם 20 נסיונות עד שמזון יתקבל בברכה. את יכולה לנסות לערבב ירק עם פרי, לדוגמה אגס עם קשוא, תפוח עם גזר וכו', יתכן שזה יעזור. את יכולה בהחלט לנסות ולטחון הודו/עוף למרק ירקות, אולי השילוב הזה ימצא חן בעיניו. את יכולה לנסות לטבול פיסות דקות ורכות של לחם לתוך מרק ירקות, או להוסיף קוסקוס למרק. חשוב לשלב לתפריט מזונות חדשים בהדרגה ל 2-3 ימים ובמידה ואין שום תגובה להוסיף מזון חדש. חשוב גם לבדוק שהטקסטורות מזון מתאימות ליכולת המוטורית שלו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה ו 4 חודשיםאורלי25/01/2010
היי ערב טוב,
אני רוצה להוריד לבני את הבקבוקים שהוא שותה בבוקר ובערב (תמ"ל), הוא אוכל מוצק ממזמן ואוכל מצויין. עצתכן היתה לתת חלב וזה נשמע לי רק לפני שאני מתחילה, בינתיים אני אתחיל בערב לפני השינה, ברצוני לדעת מה זה נחשב ארוחת ערב מלאה,גם מבחינת כמויות. דוגמא למשל אשמח לקבל לארוחת ערב שאדע שהוא אוכל את ארוחת הערב במלואה כך שאפשר לתת לו חלב ולא תמ"ל
תודה רבה
פורום מעולה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת ערב
נורית קליפר26/01/2010הי אורלי,
החשוב הוא להתמקד במגוון של המזונות המוגשים ולאו דווקא הכמות הנאכלת בארוחה אחת. חשוב לכלול את כל אבות המזון בתפריט היומי: חלבונים (בשר/עוף/דגים/ביצים), פחמימות(דגנים.אורז/בורגול/קוסקוס/פסטה), קטניות, מוצרי חלב, פירות וירקות, כך שארוחת ערב יכולה להכיל מספר אבות מזון כגון: חביתה, ירקות, פרוסת לחם עם גבינה/טחינה/אבוקדו או פסטה עם רסק עגבניו, אפונה וגבינה וכו'. ייתכן ויהיו ימים שיאכל כמות גדולה יותר וימים שיאכל פחות. כל עוד הוא אוכל תפריט מזין ומגוון והוא גדל באופן עקבי זה מה שחשוב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי שנה- בבקשה עזרהמלי25/01/2010
שלום,
בתי בת חצי שנה ושבוע. אחוזון עליון בגובה ובמשקל. בריאה.
עד היום היא יונקת בלבד. מגיל חצי שנה עשיתי לה טעימות, לא כל יום אך יצא לה לטעום בטטה, קישוא, אבוקדו, גזר, תפוח ובננה. את הירקות הכנתי באידוי.
התחלתי עכשיו לשלב את ירקות.
יש לי כמה שאלות בבקשה:
1. מה הכמות שאני צריכה להאכיל אותה עכשיו? כשאני נותנת לה פירות וירקות מה כמות?
2. משרד הבריאות מנחה להוסיף דייסת דגנים בין גילאים 4-7 חודשים: הבנתי כי דייסה בייתית הכי בריאה, יש לכם מתכון? כל כמה זמן יש להאכילה בדייסה? האם אני צריכה להוסיף לה חלב שלי?
3. מתי עליי להוסיף בשר/ עוף?
4. האם הייתי צריכה לחשוף אותה ליותר ירקות/ פירות?
5. האם אני צריכה להוסיף לה מים לשתות או מספיק לינוק?
6. אני מבינה שיש להאכיל בכפית- וזה מה שאני עושה ואני מרשה לה להושיט יד. האם בסדר?
אשמח לתשובה על כל השאלות.
תודה רבה רבה,
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מלי
מיכל אלומות-יהושע26/01/2010אנסה לענות על כל השאלות:
1. כמות- צאוד אישי ותלוי בביתך. כעיקרון מנה שמחליפה בקבוק היא מנה בכמות זהה לזו של הבקבוק. בהתחלה הכמויות יהיו קטנות יותר וייתכן ותדרוש בקבוק כהשלמה אך עם העלייה בגיל נסי לא להשלים עם בקבוק ע"מ שתגדיל כמויות.
2. עוף/בשר- מומלץ להתחיל בעוף או הודו אדום ולעבור לבשר בקר בעוד כחודש
3. פירות וירקות- המשיכי להציע. ירקות כמרק בצהריים עם עוף ופירות כארוחת 4.
4. מים- את יכולה להתחיל לתת מים בבקבוק אחרי כל ארוחה. בהתחלה הכמויות יהיו קטנות ולאט לאט תתרגל ותגדיל כמויות.
6. בסדר גמור. תני לה לגעת ולשחק עם האוכל , לנסות לאכול לבד. כך היא לומדת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, דייסת דגנים-שאלה נוספת
מלי26/01/2010תודה רבה רבה על המענה.
שאלה נוספת קטנה: משרד הבריאות מנחה להוסיף דייסת דגנים בין גילאים 4-7 חודשים:
איזה דייסה אני אמורה לתת לה? כל כמה זמן יש להאכילה בדייסה? האם אני צריכה להוסיף לדייסה חלב שלי?
האם דייסה בהכנה בייתית יותר טובה? יש לכם מתכון?
ושוב תודה על העזרה,
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייסה
מיכל אלומות-יהושע28/01/2010הוספת הדייסה אינה חובה.
את יכולה להוסיף דייסה לתמ"ל שאת מכינה לפי ההוראות שע"ג האריזה.
סוג הדייסה לא משנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות לתינוקת בת 4 חודשיםעינת25/01/2010
שלום רב
התחלתי לתת לתינוקת שלי בת 4 חודשים סימילאק בשל מחסור בחלב. כעבור שבוע הוספתי מחית תפוחי עץ וגם ברזל לפי המלצת טיפת חלב. יומיים אחרי זה התחילה עצירות נוראית. אין לה יציאות אלא רק בעזרת נר גליצרין (אני עושה אותו כל יומיים-שלשה), היא מתפתלת ובוכה והבטן מתקשה. הפסקתי את הברזל, תפוחי העץ ועברתי לאופטימיל, אבל שום דבר לא עוזר.
מה כדאי לעשות? איזה מוצקים כדאי לתת, כדי לעודד יציאות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי, בבקשה תשובה. תודה
מלי25/01/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי עינת
מיכל אלומות-יהושע26/01/2010עיכול חלב אם קל יותר מאשר פורמולה ולכן ייתכן שהשינוי התזונתי + תוסף הברזל הם שגרמו לעצירות.
המשיכי להציע פורמולה , מערכת העיכול תתרגל ואני מאמינה שהיציאות ישתפרו.
בנוסף, נסי להחליף סוג תוסף ברזל ( אל תוותרי על תוסף אשר חשוב בגיל זה) .
מבחינת התזונה- את יכולה לתת לביתך קצת עגבניות מרוסקות עם שמן זית.
במידה והעצירות ממשיכה או מחמירה אני ממליצה להתייעץ עם רופא הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הייתי מנסה מטרנה
רות26/01/2010ידוע שהסימילאק אדוונס והאופטימיל עשויים לגרום לעצירות בגלל תכולת הברזל הגבוהה. עם מטרנה היציאות קלות יותר, שווה לנסות מס' שבועות לתת מטרנה ולבחון תגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על מיםלילך25/01/2010
בני בן שנה, שוקל 10 ק"ג, ואינו אוהב לשתות מים.
אני מנסה להפחית את כמויות הפורמולה שלו (לרדת מ 180 שהוא מקבל בבוקר ובערב) כדי שיאכל מוצקים במהקום הפורמולה, ויוצא מכך שהוא מקבל מעט מאוד נוזלים ביום.
רציתי לשאול:
1. איך לשכנע פעוט לשתות יותר מים?
2. לאיזה כמויות של מים הוא זקוק (איזה כמות לכל ק"ג ממשקל הגוף)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיקה
מיכל אלומות-יהושע25/01/2010כמות הנוזלים המומלצת לפי הגיל והמשקל היא ליטר ביום. קחי בחשבון גם פורמולה וגם מרק/מים.
המשיכי להציע מים בבקבוק אחרי כל ארוחה ובין הארוחות, לעיתים לוקח זמן עד שהקטנטנים לומדים לשתות ולאהוב מים.חשוב שלא תמתיקי את המים ע"מ שישתה. חשוב שלא תתייאשי ותמשיכי לנסות כל הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליטר מים?
אילנה28/01/2010מבלבלים אותי
בטיפת חלב סיפרתי לאחות שבני, בן 8 חו' (שוקל 9300) שותה בקבוק מים 240 ביום ולפעמים יותר והיא אמרה שזה יותר מדי??
בנוסף שותה פעמיים 240 פורמולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמים
מיכל אלומות-יהושע28/01/2010הי שרונה,
מחשבים את כמות הנוזלים המומלצת לפי המשקל-
10 ק"ג ראשונים - 100 מל'/ ק"ג = 1000 מל'
יש לקחת בחשבון, בנוסף לפורמולה שמכילה 80% מים, גם מרק ושתייה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים בכוס- גיל שנהתמר24/01/2010
שלום וברכה,
התינוק שלי בן שנה.
שותה מים מבקבוק רגיל בדיוק כמו שאוכל את המטרנה..
שאלתי היא האם יש חובה להעביר אותו כבר עכשיו לשתיית מים מכוס פטנט או שניתן להמשיך לתת לו מים בבקבוק?
במידה ויש להעביר לכוס, אשמח לדעת מה החשיבות של שתייה מכוס על פני בקבוק. הרי לא מדובר בנוזל ממותק....
תודה,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי תמר
מיכל אלומות-יהושע25/01/2010את יכולה להמשיך לתת לו מים בבקבוק. יגיע הזמן בו יסרב לבקבוק ואז תעבירי אותו לכוס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלוה לבן 9 חודשיםאמא24/01/2010
בני בן 9 חודשים היתי רוצה לדעת האם אפשר להוסיף חתיכה קטנה של חלוה לתוך הפירות או/ו דייסה וכדומה,ידוע ליש חלוה עשירה בקלוריות ובני זקוק לעליה במשקל.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אמא
מיכל אלומות-יהושע25/01/2010אין בעיה עם תוספת חלבה. את יכולה להוסיף גם טחינה /אבוקדו /ממרח שקדיה.
ממליצה לפנות לדיאטנית ילדים בקופ"ח לשם העשרה תזונתית מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 חודשיםשרון יוסף24/01/2010
בתי בת 7 חודשים, אך מבחינת ארוחות מוצקים היא כמו תינוק בן 4 חודשים- אוכלת כמויות מינימליות ובדר"כ אפילו מסרבת לפתוח את הפה כבר מהביס הראשון. אני משתדלת לא להאכילה בכח אך מנסה להסיח דעתה או לתת לה עם האצבע, ולא עוזר...
מה שכן היא אוהבת מאוד למצוץ פירות וירקות שלמים או חתוכים - בננה תפוז אגס עגבניה וכו'. הבעיה היא שכמה פעמים הצליחה לנגוס ביס גדול, וזה די מלחיץ...
שאלותי הן:
1.מכיוון שהיא עדיין יונקת, ומיכוון שלא אוכלת בשר, חשבתי שאולי אני צריכה לאכול יותר בשר ומוצרים המכילים ברזל וכך זה יעבור אליה. האם זה נכון?
2. כעת כשחזרתי לעבודה, נתנו לה מס' פעמים אופטימיל וזה עשה לה עצירות נוראית, לכן התחלתי לשאוב פעם ביום בעבודה - אך הכמות שיוצאת לי היא 60 או 70 cc , האם זה אומר שזו הכמות שהיא צורכת בהנקה? (יונקת דקות בודדות בלבד)
3.איך אפשר להמשיך עם התמ"ל מבלי שתסבול מעצירות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 7 חודשים
נורית קליפר26/01/2010הי שרון,
באמת כדי להזהר עם הגשת פרי שלם, עדיף לפרוס לחתיכות דקות, לגבי השאלות:
1. החל מגיל 6 חודשים, חלב אם אינו מספיק מבחינה תזונתית וחשוב להעשיר את התפריט של התינוק במזונות בהדרגה.
2. ייתכן שזה מה שהיא יונקת אך מכיוון שהיא בדר"כ לא יונקת בשעה הזו ייתכן שרק בעוד מספר שאיבות תגדל כמות החלב למנה הרגילה.
3. למערכת העכול הצעירה לוקח זמן להסתגל לתמ"ל, את יכולה להציע לה עגבנייה מגוררת, מי שזיפים (מים רותחים שהתקררו, בהם הושרו שזיפים במשך הלילה). במידה וכל זה לא עוזר, לעתים עוזר להחליף תמ"ל (אך חשוב לתת תקןפת נסיון סבירה).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תאבון אצל בן 11 חודשיםאלה23/01/2010
שלום לצוות המומחות!
בני בן ה-11 חודשים עבר בסביבות הגיל המומלץ לאכילת מוצקים. אם כי, עוד מהתחלה הוא אינו משתף לגמרי פעולה, אוכל כמויות קטנות, נע בחוסור נוחות בכיסא, קם מהכסא, כועס ופשוט לא נלהב מעצם החוייה. בחודש האחרון הוא נכנס למשפחתון שם החל לאכול בשעות מסודרות אבל גם שם הוא לא ממש משתף פעולה - נדמה שחווית האכילה היא פשוט לא נעימה לו. למרות הטעמים השונים שניסינו, המרקמים וכו' וכו' אנחנו פשוט מתוסכלים כל האכלה היא קשה ומתסכלת עבורנו כמעט כמו שיעורים במתמטיקה (לאלה שסוחבים טראומות ילדות..)..בקיצור מה אנחנו עושים?????
בתודה מראש!! ההורים המבולבלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלה
שרית עטיה-שמואלי24/01/2010הי
אכן מצב מתסכל.
חסרים לי פרטים רבים כמו : האם גדל היטב ? האם מתפתח כמצופה ?
מה כן אוכל בתאבון?
באופן כללי ממש ממליצה למרות הקושי הגדול לא להפוך את האכילה לשדה קרב. ילדים בריאים אוכלים בסופו של דבר את מה שגופם צריך.
הפתרון הוא להמשיך ולהציע מגוון פירות, ירקות ,בשר ,דגים ומוצרי חלב.
כדאי שמזונות אלה יהיו זמינים בארוחות ושהילד יראה בני משפחה אחרים שאוכלים אותם. יחד עם זאת, כדאי להציע לילד בעדינות לטעום מהם אבל לא להכריח אותו לאכול.
כדאי להפוך את התהליך למהנה, צבעוני ומגוון ואפשר לעשות זאת על ידי שיתוף של הילד בהכנת הארוחות. אפשר להכין כריכים מקושטים או לעצב את הצלחת בצורה יפה ומושכת, ולהציע אפשרויות חדשות כמו שייקים של פירות על בסיס חלב או יוגורט או מקפאים שמכינים בבית מפירות וכד'.
וחשוב לזכור שיכולים להיות הרבה מאוד ניסיונות לפני שהילד יהיה מוכן לטעום אוכל חדש והרבה טעימות לפני שהילד יאהב אותו, אז אסור להתייאש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בבקשההילה23/01/2010
שלום רב
בני ינק מגיל 0 ללא כל בעיה מידי פעם אף אכל חלב שאוב מבקבוק לקראת צאתי לעבודה בגיל 3 חודשים התחלתי לתת לו פעם ביום בקבוק מטרנה הוא אכל בלי בעיות רק קצת עצירויות וגזים לאחר 4 ימים החל להקיא את המטרנה ואף סירב בכל תוקף לקחת בקבוק המשכנו לנסות עד שבהדרגה הסכים לקחת בקבוק עם חלב שאוב ניסינו שוב מטרנה ושוב הקיא עברנו לסימילאק אדוונס 1 וגם הקיא לאחר התייעצות עם רופאה הוחלט לעבור לצימחי כיום הוא אוכל סימילאק איזומיל כשבוע ימים וחוץ מעצירויות הכול ברוך השם בינתיים בסדר אך שמתי לב רק עכשיו שקופסת המטרנה ממנו אכל בתקופת הניסיון היא שלב 2!!!! אין לי מושג איך עשיתי את הטעות הזו אולי מבלבול ברגע שחיפשתי לו את האוכל המתאים, הוא אכל ממנו לפחות 5 םעמים אם אני לא טועה קצת קשה לי לזכור בדיוק, בבקשה עיזרו לי האם עשיתי נזק לבני אני מודאגת מאוד אשמח לתשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמ"ל שלב 2
נורית קליפר23/01/2010הי הילה,
אם תשווי בין הרכיבים התזונתיים של של שלב 1 או 2 בתמ"ל, תראי שהם די זהים, לעתים בשלב 2 יש יותר ברזל או מינרלים אחרים. הסבירות שזה גרם לנזק היא מאד קטנה! הסבירות הגבוהה היא שההקאות נגרמו מרגישות לחלב (ואכן אין תופעות עם תמ"ל על בסיס צמחי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
הילה24/01/2010תודה על תשובתך
בנוסף הייתי רוצה לדעת אם עכשיו לאחר שאולי זאת הייתה הבעיה צריך לחזור להאכיל אותו בתמ"ל רגיל ולא צימחי או להמשיך בצימחי אני פוחדת "לשגע " לו את הקיבה האם התמ"ל הצימחי מחסיר משהו מהתינוק חשוב לציין שהוא אוכל צימחי כבר שבוע לערך ובינתיים הכול בסדר
תודה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמ"ל
נורית קליפר26/01/2010בעקרון, אם אין סיבה שלא, תמ"ל על בסיס חלב פרה מומלץ יותר מתמ"ל צמחי, אך במידה וקיימת רגישות או אלרגיה, כמובן שתמ"ל צמחי עדיף. מומלץ להתייעץ עם רופא ילדים לגבי שימוש חוזר בתמ"ל רגיל, בגלל הסימפטומים שהיו לבנך לאחר אכילתו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)