מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה תינוק בן שנה ושלוששימרית22/01/2010
שלום לכולם,
יש לי תינוק מקסים בן שנה ושלוש ורציתי לדעת האם התפריט שלו בסדר
6:30-בקבוק מטרנה
8:30-ארוחת בוקר בגן חביתה גבינה ירקות/כריך עם גבינה או חומוס וירקות
11:30-ארוחת צהריים בגן ירקות+פחמימות +עוף או הודו
15:00-כריך עם ממרח
17:30-ארוחת ערב פירות אגס תפוח בננה אבוקדו עם טחינה/חביתה עם גבינה וטונה/או מנה מבושלת פחמימות ובשר אדום
20:00-בקבוק מטרנה
1.האם התפריט בסדר?
2.האם לשנות משהו?
3.מבחינת סידן מהי הכמות שהם צריכים לצרוך בגיל הזה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרה
שרית עטיה-שמואלי24/01/2010הי שרה
לא ציינת כמויות. אך עם בנך גדל ועולה במשקל כמצופה. סימן שאוכל מספיק
ממליצה לך לנסות אח"צ במקום כריך יוגורט לבן עם פרי או גבינה עם משהו
כך יקבל יותר סידן
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 9 חד' לא עולה במשקל.טליה22/01/2010
שלום רב.
הבת שלי בת 9 חודשים. ינקה הנקה מלאה עד גיל 7.5 חד' (מגיל 5 חד' עם טעימות של כל מני מוצקים, לא ממש התלהבה ולקח לה זמן להסכים לאכול אותם). בגיל 7.5 חד' נכנסה למשפחתון ואז גם ההנקה התחילה לרדת וכיום יונקת רק כנישנוש פעמיים בלילה. למרות שבמשפחתון מדווחים שהיא אוכל גם פירות וגם ירקות מצויין ובכמויות יפות היא כמעט ולא עולה במשקל בשלושת החודשים האחרונים (בערך 150 גרם בחודש). היא כן ממשיכה לגבוה אבל גם היקף הראש שלה וגם המשקל לא עולים כמעט. בסןפ"ש איתנו בבית היא ממש לא מתלהבת מאוכל ועל חלק מהארוחות היא ממש מוותרת (אנחנו מנסים לתת לה והיא פשוט מסרבת).הבנתי מחברות שהרבה ילדים אוכלים טוב יותר בגן מאשר בבית... אני לא רוצה להפוך את נושא האוכל למאבק ולכן לא "רודפת אחריה עם כפית" אם היא לא רוצה.
היא נולדה בשבוע 38 במשקל 2.590, באחוזון 25. עד גיל חצי שנה נשאר באחוזון הזה ומאז יורדת. יש לציין שגם אני לא בחורה גדולה (162מ' גובה, 49ק"ג) ואמא שלי אומרת שגם אני לא הייתי תינוקת אכלנית ושהיה צריך להכריח אותי לאכול. המטפלת במשפחתון העלתה השערה שאולי האוכל לא מצליח להתעכל אצלה כראוי כי היא עושה המון המון קקי (בממוצע 5-6 פעמים ביום) ואולי זה הגורם לאי העלייה במשקל. יכול להיות? האם זה עיקוב בגדילה שעלול לסכן אותה? מה יכולה להיות הסיבה למצב ומה ניתן לעשות?
בתודה מראש
טליה-אמא מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טליה
שרית עטיה-שמואלי24/01/2010הי
קשה לענות תשובה מפני שחסרים המון פרטים .
מציעה לך לפנות לדיאטנית ילדים דרך קופת החולים
לאחר תשאול מתאים היא תוכל לכוון אותך ולתת לך כלים לתזונה מתאימה לבתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת ה-חצי שנהאתי22/01/2010
שלום,
אשמח לקבל תפריט מה בתי צריכה לאכול ביום בגיל הזה?
ובקשר למרק ירקות טחון, מה אמור להכיל גם קטניות, בשר וירקות?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי
שרית עטיה-שמואלי24/01/2010
הי
לא ציינת מה בתך אוכלת. אך באופן כללי:
תפריט ראשון
גיל חצי שנה רוב התינוקות בשלים להוספת מזונות משלים.
ואנו מעוניינים לבסס את האכילה של המזונות המשלימים כהכנה לשנת החיים השניה ולצרכים הגדלים של הגוף
ההנחיות החדשים של משרד הבריאות הישראלי (מאי 09) ממליצות לחשוף את התינוק למגוון גדול מזונות בקר, הודו, עוף, דגים, ביצים, טחינה, קטניות, דייסות לתינוקות מועשרות בברזל, ירקות, פירות. כן זו לא טעות.כבר מגיל שישה חודשים. (טעימות אפילו לפני כן)
כמו כן למניעת אנמיה מומלץ לתת לפחות ארוחה אחת המכילה מזון עשיר או מועשר בברזל.
ולכן בשלב ראשון אני מציעה להוסיף בשר לירקות ואורז שהיא אוכל ת (עדיף בשר בקר או הודו על פני עוף) .
מתכון למרק הראשון
מתאים לתקופה בה התינוק כבר טעם מגוון ירקות מבושלים (כל פעם אחד אחר כמובן בנפרד )
בה טנו מוסיפים את הבשר
יש עדיפות לבקר והודו על פני עוף כיוון שמכילים יותר ברזל
מרק הבשר הראשון שלי
מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
(הכמויות למנה אחת)
50 גרם בשר בקר רזה
תפוח אדמה בינוני
75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
¼-½ כפית שמן קנולה
100-150 מ"ל מרק
חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
מבשלים כ5 דקות נוספות
מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה
טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהענת21/01/2010
שלום
בני בן החודשיים יונק ומזה כ- 6 ימים סובל מעצירות. הוא מתפתל מכאבים וגם אני איתו.
1. האם יש קשר בין התזונה שלי (שמבוססת רובה על פחמימות) לעצירות שלו (יש לציין שאכלתי
בהפרזה גריעיני חמניות וגרעיני אבטיח - האם יש קשר?
2. האם ידוע על עצירות בתינוק שהוא יונק?
3. מה הטיפול המקובל?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
בת-חן כהן21/01/2010שלום ענת
כל הכבוד שאת מניקה זה לא מובן מאליו וזה הכי טוב שאת יכולה לתת לו.
אני לא מכירה מזונות שגורמים לעצירות שעוברים מהאם לתינוק
מה שיש לעשות זה עיסויים בבטן (לכוון השעון), קיפול הרגליים לראש והברכיים לבטן, לשתות תה שומר וקמומיל
בהצלחה לשניכם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחות והנקות10021/01/2010
שלום ותודה
התחלתי בהדרגה לתת ארוחות לביתי בת 6 וחצי חודשים (אוכלת יפה מאוד)
טעימות אח"כ ארוחות בלי להוריד הנקות וכעת 2 ארוחות כמו בתפריט שכתבתן במקום 2 הנקות.וחוץ מזה אני מניקה עוד 3 פעמים ביום ו-2 בלילה
לאחר יום כזה היא התעוררה המון לאכול בלילה. למרות שביום הייתה רגועה ושבעה !
אולי זה מוקדם מידי להוריד הנקה תמורת ארוחה ? אם אני אניק ישר לאחר הארוחה זה לא יגרום להאכלת יתר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחות והנקות
נורית קליפר21/01/2010את יכולה בהחלט לנסות להניק אחרי הארוחה, לתינוקות בריאים יש מנגנון טוב של רעב ושובע, והסבירות שהיא תאכל כשהיא לא רעבה היא קטנה. החשוב הוא לא להניק לפני ארוחת מוצקים כי אז היא ודאי לא תהיה רעבה ולא תתרגל לאכול מוצקים, אך ההפך בהחלט אפשרי. ביחד עם בתך תלמדי את הכמויות הנחוצות לה לארוחה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה תודה !!! עוד שאלה
10021/01/2010הרבה תודה על התשובות המהירות והנעימות !!!
אז מתי להפסיק להניק אחרי ארוחה ? ולהחליף לגמרי ארוחה או שתיים בהנקות ???
אני יכולה אחרי הארוחת בוקר (פירות) לא להניק ואחרי הארוחת צהרים כן להניק ובהדרגה להפסיק גם את זה ?
האם להניק מיד אחרי האוכל או לחכות קצת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקות אחרי ארוחה
נורית קליפר23/01/2010את יכולה להניק עם תום הארוחה כך שארוחת המוצקים וההנקה ייחשבו כארוחה אחת. עם הזמן, כאשר המוצקים יתפסו מקום גדול יותר בארוחה, הצורך בהנקה ילך ויפחת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלות על אוכל10020/01/2010
גיל 7 חודשים - האם להמשיך לטחון את האוכל ?
האם להגיש ירקות מיד (טרי) או שהאוכל הטחון יכול לעמוד ? זה לא מוציא את הויטמינים ?
מה השלב הבא ? אם עכשיו אוכל 2 ארוחות ו-3 הנקות. מגיל 7 חודשים מחליפים עוד ארוחה בהנקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
10023/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל
נורית קליפר23/01/2010ההתקדמות במרקם והטקסטורה של האוכל מאד אינדוידואלית, את יכולה לנסות ולטחון קצת פחות את האוכל ולראות איך מגיב ולהתקדם משם.
מומלץ להגיש ירקות/פירות כמה שיותר מהר או מיד להקפיא אחרי ההכנה כדי לשמור על המרכיבים התזונתיים.
בגיל 7 חודשים אפשר להגיש 3 ארוחות + 3 הנקות/בקבוק (התעוררות, ביניים ולפני שנת לילה)
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלב ומלחמורן20/01/2010
שלום,
בני בן 9 חודשים.
רציתי לשאול מדוע מוצרי חלב מותר לתת ולא חלב מקרטון?
מה ההבדל?
דבר נוסף: האם מזיק להוסיף מלח לתבשילים לגיל 9 חודשים?
תודה,מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורן
שרית עטיה-שמואלי21/01/2010הי הסיבה שההנחיות ממליצות להכניס לתפריט בגיל 9 חודשים מוצרי חלב וחלב רק בגיל שנה היא שעד גיל שנה חשוב לשמור על הזנה בפורמולה או חלב אם ולא להחליפם בחלב.
מעל גיל שנה אין בעיה.
מוצרי חלב כמו גבינה /יוגורט חשובים בתפריט התינוק וחשוב לכלול אותם בתפריט כבר מגיל 9 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח גם לתשובהשרון יוסף20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לגבי שאלתי מאתמול על אומגה 3 והנקה
שרון יוסף20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה וחצידפנה20/01/2010
האם תינוק בן שנה וחצי שאוכל הכל ירקות, פירות, בשר וכו' האם אפשר להפסיק לו את הבקבוק מטרנה שמקבל בלילה (מקבל בקבוק רק בלילה לפני שינה) יש לציין שאוכל ארוחת ערב רגילה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דפנה
מיכל אלומות-יהושע20/01/2010בשביל לדעת אם ניתן להוריד את המטרנה לפני השינה אני צריכה לדעת מה אוכל בדיוק.
את יכולה לתת כוס חלב במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
10020/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתבכת עם אוכל10020/01/2010
גיל חצי שנה, יונק ואוכל טוב
כמה שאלות
מה נחשב מנת אוכל ?
למשל בארוחת בוקר פירות, כמה ?
ארוחת צהרים בשר + ירק, כמה ?
האם לתת כל יום בשר ?
מתי אפשר להוסיף קטניות ?
יועצת הנקה אמרה לי להמשיך להניק 8 פעמים ביום עד גיל שנה (!), בלי קשר לארוחות, האם זה נכון ? יוצא שכל היום סביב אוכל...
האם בגיל שנה ניתן להפסיק עם הנקה ולהמשיך רק אם אוכל ? אני לא רוצה לתת תמ"ל
האם לתת באותה ארוחה גם הנקה וגם ארוחה ובאיזה סדר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
10021/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל
בת-חן כהן21/01/2010שלום
דבר ראשון בקשר למה שאמרה לך יועצת ההנקה- היא קצת הגזימה כמו שהן תמיד עושות אז את לא חייבת 8 פעמים, הגוף שלך יסתגל למה שתחליטי.
ארטחת פירות היא 2 פירות או 4נ חצאים
ארוחת מרק- 150-200 מ"ל
אפשר כל יום לתת מרק
קטניות מעל גיל שנה
וגם מעל גיל שנה הם אוכלים פעמיים ביום לפחות חלב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל10020/01/2010
שלום
הבת שלי בת 6 וחצי חודשים, יונקת, עברה טעימות אוכל מגיל 4 חודשים בשלום ועכשיו היא כבר אוכלת ומאוד בעניין...
יש לי שאלה
היא מקבלת ביינתיים 2 ארוחות. אחת אחרי השנת בוקר והשנייה אחרי השנת צהרים. היא שבעה מהם ולא מראה סימני להשלמת הארוחה בציצי. כך שמתוך 7 הנקות ביממה (5 ביום ו- 2 בלילה) 2 ארוחות הן של אוכל. האם זה בסדר ? לא עדיף חלב אם על פני אוכל ? אם אני קודם אניק היא תגיע לארוחה שבעה ותהליך הוספת האוכל לתפריט יכול להינזק...ואם אני מאכילה היא לא צריכה עוד הנקה. מה לעשות ? זה לא מוקדם מידי לרדת בכמויות חלב האם שהוא המזין ביותר עבורה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מיכל אלומות-יהושע20/01/2010בגיל חצי שנה חלב אם/מטרנה כבר לא מספיקים ולכן ההנחיות הן להוסיף מזונות מוצקים. כמובן שגם בכדי לעודד אכילה עצמאית אשר מפתחת מוטוריקה עדינה.
במידה וביתך אוכלת מזון מוצק בכמות סבירה אין טעם להשלים לאחר מכן עם הקה. וכמובן שלא להניק לפני ארוחת המוצקים מכיוון שזה יפגע בתיאבון ובעקבות כך בהתקדמות האכילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבת 8 חודשיםלימור19/01/2010
שלום,
ביתי בת 8 חודשים ניזונה מהנקה בלבד, וממוצקים. (מסרבת לבקבוק, גם אם הוא עם חלב שאוב שלי, ומסרבת למוצץ). מגיל 4 חודשים התחלתי לתת טעימות מוצקים שבהדרגה הכמויות הלכו וגדלו. אני עובדת אחהצ מ1 עד 7 לכן המטפלת חייבת להאכיל מוצקים בכפית בזמן הזה.
לא תמיד התינוקת משתפת פעולה יפה עם המוצקים במהלך היום וכך יוצא שרעבה בלילה. בשבועים האחרונים התחלנו בגמילת לילה כיוון שהיתה אוכלת כל לילה כל שעתיים ומיותר לציין שזה מאד הקשה עלי. מאז הגמילת לילה ירדה במשקל, אני לא יודעת כמה בדיוק כי לא שקלתי אותה אבל זה נראה עליה. אני מאמינה שהיא עדיין במשקל טוב כי לפני חודש בערך שקלה בסביבות 8 קג.
לאחרונה גם לא כל כך רוצה לאכול את הדייסה של הערב.
אני גם לא בטוחה שמבחינת חלב שלי אני מאכילה אותה מספיק בשביל הגדילה שלה.
זהו התפריט שלה:
6 בבוקר - הנקה.
9 בבוקר - הנקה.
12 בצהריים - 150 גר רסק של ירקות שונים + חתיכות חזה הודו (התחלתי עם ההודו לפני שבוע).
15.30 150 גר פרות שונים.
18.30 - דייסה 8 דגנים על סיס מים עם פרי מבושל או שקדיה. (לאחרונה מסרבת לאכול את הדייסה בכלל).
20.00 - הנקה.
האם התפריט הזה מספיק? מ20.00 עד 6 בבוקר אני לא מאכילה אותה בכלל. מה עוד ניתן להציע לה על מנת שלא תהיה רעבה בלילה? ניסיתי גם דייסת קוואקר, אורז, כוסמת ולא רוצה. מה עוד בכלל במהלך היום כדאי לנסות להכניס לתפריט? אני די אובדת עייצות ומרגישה שכל יום אני בלחץ להאכיל אותה כמה שיותר, וזה שהיא מסרבת מאד מתסכל ומלחיץ אותי. אשמח לעזרתכן, תודה תודה תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור
שרית עטיה-שמואלי24/01/2010הי לימור
בתך כבר בגיל שאפשר לתת לה לטעום מזונות רבים ומגוונים
ההנחיות החדשים של משרד הבריאות הישראלי (מאי 09) ממליצות לחשוף את התינוק למגוון גדול מזונות בקר, הודו, עוף, דגים, ביצים, טחינה, קטניות, דייסות לתינוקות מועשרות בברזל, ירקות, פירות. כן זו לא טעות.כבר מגיל שישה חודשים. (טעימות אפילו לפני כן)
כמו כן למניעת אנמיה מומלץ לתת לפחות ארוחה אחת המכילה מזון עשיר או מועשר בברזל.
לגבי התפריט שכתבת
נסי להכין את הדייסה על בסיס פורמולה ולא על בסיס מים .כך תהיה מזונה יותר.שקדייה ומים הם לא תחליף לפורמולה.
בנוסף את יכולה לנסות :
ביצה עם אבוקדו
קציצות רכות מאוד
אבוקדו עם טחינה
עגבניה עם טחינה
להעשיר את מנת הפירות שהיא אוכלת בטחינה גולמית
בגיל 9 חודשים אפשר גם לשלב כבר גבינה ויוגורט עם כל מיני תוספות
הנה מתכון ל
מתכון למרק הראשון
מתאים לתקופה בה התינוק כבר טעם מגוון ירקות מבושלים (כל פעם אחד אחר כמובן בנפרד )
בה טנו מוסיפים את הבשר
יש עדיפות לבקר והודו על פני עוף כיוון שמכילים יותר ברזל
מרק הבשר הראשון שלי
מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
(הכמויות למנה אחת)
50 גרם בשר בקר רזה
תפוח אדמה בינוני
75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
¼-½ כפית שמן קנולה
100-150 מ"ל מרק
חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
מבשלים כ5 דקות נוספות
מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה
טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 והנקהשרון יוסף19/01/2010
בתי בת 7 חודשים ויונקת 4 פעמים ביממה. עד כה נטלתי מדי יום ' אלספה 9 חודשים' כי שמעתי שזה עובר בהנקה ומומלץ ביותר. כעת עברתי לסוג אחר של אומגה 3 'תרי אומגה' שאינו מיועד במיוחד לנשים הרות ומניקות. למיטב ידעתי ההבדל בין השניים הוא שהאלספה נקי מהרעלים והכספית שבדגים, ושאלתי היא האם המעבר לתרי אומגה (כדור אחד מדי יום) יכול לגרם נזק לבתי?
שאלה נוספת: בתי אני אכלנית של מוצקים, מרק עם בשר היא לא ממש אוכלת, אז אני משתדלת לתת לה מעט טחינה (כחצי כפית מדי יומיים שלושה ) - האם זה תחליף טוב לברזל? והאם ללכת בקצב שלה או לנסות בכח להאכילה?
איזה צורך תזונתי, מעבר להנקה, יש בגיל זה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
שרון יוסף20/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מחכה לתשובה
שרון יוסף21/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3 והנקה
נורית קליפר21/01/2010הי שרון,
לקיחת תוספת אומגה 3 ללא כספית חשובה בהריון והנקה,שכן כספית יכולה להזיק לעובר או לתינוק שמתפתח, לכן כדאי לוודא שהתוספת אומגה 3 הנוכחית אינה מכילה כספית ומזהמים אחרים.
טחינה נחשב למקור ברזל, אך בעקרון, ברזל ממקורות מן החי (בשר, הודו) נספגים יותר טוב בגוף.
חשוב מאד להאכיל בקצב שמתאים לבתך, אף פעם אל תאכילי בכח, כי זה כמעט תמיד גורם לתוצאה ההפוכה.
מעל גיל 6 חודשים, חלב אם כבר לא מספק מבחינה תזונתית ולכן עד גיל שנה ולעתים מעבר זהו זמן להרגיל תינוקות לסוגי המזונות השונים בשילוב עם הנקה/תמ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל מטוגןמורן19/01/2010
שלום,
שאלה נוספת: האם מזיק לטגן לביבות לבן 9 חודשים?
תודה,מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל מטוגן
נורית קליפר19/01/2010הי מורן,
לא מזיק, יכול להיות חלק מתפריט מגוון. מומלץ לטגן בשמן עם נקודת עישון גבוהה כגון שמן קנולה אשר מכיל גם אומגה 3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר ארוחות מוצקים לבן 9 חודשיםמורן19/01/2010
שלום,
בני בן 9 חודשים ועד כה קיבל ארוחת פירות בבוקר, מרק בצהריים ובשאר היום בקבוק.
האם להתחיל לתת גם ארוחת ערב מוצקה?
שאלה נוספת:
בני אוכל רק טחון ולא נראה שמסוגל להתמודד עם אוכל גס יותר,(עדיין ללא שיניים),
כיצד ללמדו לאכול אוכל מרוסק או חתוך לחתיכות קטנות ?
תודה,מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת מוצקים
נורית קליפר19/01/2010הי מורן,
בגיל 9 חודשים את בהחלט יכולה להתחיל להוסיף גם ארוחת ערב וגם ארוחת ביניים בין הצהריים לערב. לגבי אוכל טחון או חתיכות קטנות של אוכל, את יכולה להציע לו אוכל עם טקסטורה בדרגה אחת מעל הטקסטורה הנוכחית ופשוט לתת לו להתנסות עם המרקם בפה. את יכולה לנסות ולהציע לו חתיכות רכות ודקות של ירקות או פירות (מקלות של קישוא, תפוח וכו'), חתיכות קטנות ודקות של לחם רך. אין ממש דרך ללמד אותו, אלא לתת לו לתרגל את זה בעצמו עם טקסטורות שלא מאתגרות מדי. אין לחץ, תני לו להתקדם בקצב שלו.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)