מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריט לתינוק בן 4 חודשייםלילי12/01/2010
שלום בני בן 4 חודשיים ניסתי לתת לו ממש פעם פעמים על האצבע שלי תפואי מבושלים והוא ממש מרא התלהבות הוא מאוד עירני יונק אני שמה לב שהוא ממש אוכל אותנו בעינים שאנו אוכלים וגם אוכל יפה אני מפחדת ולא יודעת איך להתחיל לא אוהבת עצות מהסביבה אשמל אם תוכלי להמליץ לי קשה לי בהנקה בללה אפש דייסות שמכינים בבית נתתי מעט פורמולה אך זה רק בגלל שהוא היה יונק שעות והיית מותשתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יהל
מיכל אלומות-יהושע14/01/2010לפי הנחיות משרד הבריאות ניתן להתחיל חשיפה למזון מוצק מגיל 4 חודשים כטעימות . זה אומר , כמו שאת עושה, 1-2 כפיות פעם- פעמיים ביום, רק כדי לחשוף למזון ומרקמים חדשים. מגיל חצי שנה ניתן להעלות כמויות.
את יכולה להיכנס לאתר משרד הבריאות לתדריך הזנת הפעוט ולקרוא יותר.
אם את מכינה דייסה אז כמובן שעל בסיס תמ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לילי18/01/2010תודה על תשובתך אני לא מבינה למה את ממליצה דייסה על בסיס תמל אי אפשר בלי או על בסיס חלב אם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה ארוחות ביוםרינה12/01/2010
שלום יש לי תינוק בן 4.5 חודשים עם סדר יום למופת הוא אוכל כל 4 שעות אוכל ב 6:30 בבוקר ב 10:30 14:30 ו 18:30 בדרר"כ אני מעירה אותו ב 22:00 לעוד מנה הוא ישן כל הלילה (קם רק למוצץ)ושוב עד ל 6:30 מה עלי לעשות על מנת לוותר על הארוחה ב 22:00 זה די מגבילאותנו אם אמ=נחנו רוצים לצאת כמה ארוחות ביום הוא צריך לאכול והאם אפשר לנסות לתת לו את הארוחה האחרונה ב 6:30 ועד למחרת בבוקר
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רינה
מיכל אלומות-יהושע14/01/2010כל הכבוד על הסדר! נראה טוב . אני לא יודעת כמה אוכל בכל ארוחה. תרשמי לי ואוכל להתייחס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה ארוחות
רינה14/01/2010הי
מצטערת שכחתי לציין שהוא אוכל 180 בכל ארוחה כל 4 שעות מתחיל ב 6:00 10:00 14:00 ו18:00 ב 18:30 בול הולך לישון אנחנו מעירים אותו ב 22:00 לאכול ואז שוב עד הבוקר השאלה היא האם הוא יכול לוותר על הארוחה ב 22:00 עד הבוקר או שמבחינת כמות ליום זה לא מספיק
זה קצת מגביל אותנו אם אנחנו רוצים לצאת לפעמים האם יש לך איזה רעיון או שהוא בכל מקרה צריל לגיל שלו 4 חודשים את ה900 תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה ארוחות
רינה19/01/2010עניתי לך אנא התייחסי לשאלתי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לילי20/01/2010שלום את הרגלת אותו און שייצא ככה שהוא אוכל ויישן אני רק מניקה אולי זה שונה כי הבנתי שאם פורמולה יש יותר סדר מנסיונך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי רינה
מיכל אלומות-יהושע20/01/2010נסי להוריד את הארוחה של 22:00 ולראות אם ישן לילה שלם. אולי יגדיל את הכמויות במהלך היום, כשער.
אם קם ב-22:00 אז כמובן לתת עוד בקבוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה ארוחות
רינה20/01/2010הי מיכל
הוא לעולם לא יתעורר ב 22:00 אני פוחדת שהוא יהיה רעב לפנות בקר השאלה החשובה אם 4 ארוחות שזה 720 מספיק לתינוק בן 5 חודשים בטיפת חלב אמרו לי שהוא צריך עדיים 900 ביום
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עולה קצת במשקלליטל12/01/2010
שלום. בני בן 7 חודשים בחודשיים האחרונים עלה 800 גרם בלבד במשקל! מטרנה לבד הוא לאנ אוכל, רק עם דייסה וגם זה בקושי לא עולה על 120 גרם למנה ! מרק עם עוף - לא כל כך אוהב וגם לא פירות.
בנוסף, הוא סובל מעצירות...
1. מה אפשר לתת על מנת להגדיל קלוריות.
2. האם ייתכן שהור רגיש ללגלוטן אם אוכל דיסת שיבולת שועל- ללא תופעות חריגות ופעם נתנו לו במעון אטריות מרוסקות ומאז יש לו עצירות? איך בכלל מאבחנים צליאק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליטל
שרית עטיה-שמואלי12/01/2010הי
ממליצה לך לפנות לרופא הילדים למעקב גדילה ,יתכן ואין סיבה לדאגה.
הוא גם יענה לך על השאלות של רגישות לגלוטן. בנוגע לאוכל
כדי לפנות לדיאטנית ילדים דרך הקופה . יש המון דרכים להעלאת כמות הקלוריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שונא מרקהדי12/01/2010
בני בן 7.5 חודשים מסרב לאכול את המרק, כאשר את כל הארוחות השונות אוכל ללא בעיה, ביצעתי שוניים רבים הורדתי והוספתי מרכבים, שיניתי את הטקסטורה פחות טחון או יותר, אך ללא שינוי. משאיר בפה ומסרב לבלוע, עד לבכי. שאלתי מה ניתן לעשות ואם לא ניתן אילו תחלפים אפשר לתת בגיל זה? או שאולי הכמיות גדולות מידיי הוא עולה במשקל באופן תקין.
להלן פירוט האוכל:
בשעה 6 וחצי 140 מטרנה
בשעה 10 אוכל פירות (תפוח+בננה+אגס+קלנטינה סחוטה+בסקוויט+ כפית טחינה גולמית) טחונים - בשמחה רבה
השעה 14 מסרב לאכול מרק המורכב מבטטה+תפוח אדמה+דלעת+גזר+ קישוא+עוף/הודו נקבה+קרפס עם כף שמן זית ומעט מלח טחונים-
בשעה 18 מעדן דני מעורבב עם גבינה- בשמחה רבה
בשעה 20:30 180 מטרנה +דייסת אורז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדי
שרית עטיה-שמואלי12/01/2010הי
בנך עולה יפה במשקל ואוכל מגוון כך שאין סיבה לדאגה.
ממליצה לך לנסות מרק עם בקר . מצרפת מתכון
או פשוט לנסות קציצות רכות מאוד עם פירה או ספגטי בולנז עם בשר שנטחן פעמיים. אלו תחליפים מצוינים למרק .
מתכון למרק הראשון
מתאים לתקופה בה התינוק כבר טעם מגוון ירקות מבושלים (כל פעם אחד אחר כמובן בנפרד )
בה טנו מוסיפים את הבשר
יש עדיפות לבקר והודו על פני עוף כיוון שמכילים יותר ברזל
מרק הבשר הראשון שלי
מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
(הכמויות למנה אחת)
50 גרם בשר בקר רזה
תפוח אדמה בינוני
75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
¼-½ כפית שמן קנולה
100-150 מ"ל מרק
חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
מבשלים כ5 דקות נוספות
מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה
טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מס' הארוחות מספיק ליום?אפרת12/01/2010
שלום וערב טוב,
ביתי פגית שנולדה בשבוע 32 במשקל 2 ק"ג. היום היא בת 8 חודשים כרונולוגית ובת חצי שנה - גיל מתוקן. היום היא שוקלת 7 ק"ג וגובהה 67 ס"מ. סדר הארוחות שלה הוא להלן:
6:30-7:00 בבוקר : בקבוק תמ"ל של פגים כ - 210 מ"ל.
10:30 : מנת פירות טחונים.
13:30: מנת ירקות + עוף או כבד או שווארמה הודו + קטניות ( שעועית אדומה, חומוס , אורז, קינואה, פסטה ( כל פעם אנו משלבים לה 2 סוגי קטניות במרק ).
15:30-16:00: בקבוק תמ"ל של פגים כ - 150 מ"ל.
19:00: בקבוק תמ"ל של פגים כ - 180 מ"ל.
לאחר כחצי שעה עד שעה נרדמת עד 06:30 בבוקר ליום המחרת, כך שפוסחת על ארוחת "לילה".
*** אציין כי ביתי לא "מתה" על אוכל וכל האכלה מבקבוק אורכת די הרבה זמן. ניסיתי לשלב גם דייסות מכל מיני סוגים אך לא הצלחתי במשימה.
רציתי להתייעץ איתך ולשאול מס' שאלות שמטרידות את רוחי :
1. האם ה"תפריט" היומי מספיק לגילה? האם יש צורך להוסיף ארוחה או מרכיבים נוספים?האם ניתן להוסיף ביצה לתפריט?
2. האם לדעתך המשקל הוא סביר לאור גילה ( 8 חודשים?).
אשמח לייעוץ והכוונה בנושא,
בברכת ערב טוב,
צפרירית
3. האם יש לך איזשהי המלצה או "שיטה" איך לאתגר את הקטנה עם אוכל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפרירית
שרית עטיה-שמואלי12/01/2010יש הרבה מה לעשות
אך לדעתי זה לא המקום
בכל מרפאת פגים יש דיאטנית שמתמחה בדיוק בתזונת פגים. ממליצה בחום לפנות לאחת כזו. יש אפשרות גם דרך קופת החולים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה מספקת ומגוונתאמאלה12/01/2010
שלום, בני היקר בן 7.5 חוד', אחוזון 75 משקל ואחוזון 90 גובה
רציתי לדעת אם התפריט שאוכל עכשיו הוא בסדר כי יש לי כמה שאלות ברשותכן
06:00 תמ"ל 240
10:30-11:00 פירות, לא יודעת כמות cc אבל זה בסביבות 2 פירות טחונים (אין שיניים)
12:30-13:00 עוף+ הודו טחון עם ירקות כתומים בעיקר לעתים גם עם חיטה או גריסים,, לא יודעת כמות אבל אוכל ירך+עוף טחונים + גזר, בטטה קטנה וקצת דלעת / אבוקדו
16:30-17:00 ירקות שורש +אורז טחונים או עם פרי או איזשהו שילוב אחר
19:00 תמ"ל + 3 כפיות דייסה 240 עד הבוקר
שאלותיי -
1. בבוקר הוא אוכל את כל ה240 ונראה כאילו היה אוכל עוד, יכול לבכות אפילו שנגמר. אבל אם אני אכין לו עוד הוא ידחה את הבקבוק, מה שגורם לי להסיק שסתם טעים לו. הגיוני?
2. ארוחת אחה"צ מטרידה אותי - הוא לא אוכל הרבה יחסית בשעה הזאת, ארוחת הצהריים 'יושבת' לו טוב וזה בסדר, אני כמובן לא מכריחה. אבל לארוחת הערב הוא מגיע מורעב!!!! האם לתת יותר מ240 תמ"ל? חשבתי על זה שגם ככה אני שמה עוד כפיות דייסה על התמ"ל אז אם אני אוסיף מים מבחינת קלוריות זה לא ישנה וככה לא יתבאס שנגמר הבקבוק...
3. כיצד עוד ניתן לגוון את ארוחת אחה"צ? אני לא מתה על הרעיון שיאכל עוד פירות אבל כמה ירקות כתומים אפשר לאכול?...
4. כמה מים צריך לשתות? שותה ביום בערך 300 מל
מה דעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתן עלי פעם רביעית. למה??
רות13/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דנה
מיכל אלומות-יהושע14/01/2010סליחה שאיכשהו דילגנו עלייך.
לפי דעתי התפריט נראה מצוין. אני לא הייתי ממליצה על תוספת דייסה, בעיקר כשהמשקל תקין לגמרי.
1. את יכולה לנסות להכין 300 מ"ל בבוקר, ללא הדייסה ולראות אם אוכל יותר. לפעמים כשאר יש הפסקה בין שתיית הבקבוק עד לבקבוק הבא הקטנטנים לא יקבלו עוד בקבוק ולכן נסי להכין מלכתחילה כמות גדולה יותר.
2. ארוחת צהריים- יש הפרש שעות קטן בין הארוחה של 11:00 לצהריים (שעה וחצי). נסי לרווח את הארוחה כך שיאכל אחרי 3-4 שעות ( ז"א צהריים ב-14:00, אחה"צ ב-17:00 וערב ב-20:00).
כך גם יאכל יותר וגם יגיע רעב, אך במידה, לארוחות.
3. גיוון- להוסיף בשר בקר שמכיל יותר ברזל מעוף. במקום חיטה/גריסים אפשר פתיתים/פסטה/בורגול/תפו"א/אורז ...מוצרי חלב- מגיל 9 חודשים וחלב ניגר/דבש מגיל שנה.
את יכולה גם להוסיף ביצה לאחת הארוחות .
4. מים- לכל 10 ק"ג ראשונים 100 מ"ל. יש לקחת בחשבון גם נוזלים ממרק ותמ"ל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחנה12/01/2010
1. בתי בת 3.5 שבועות. היא אוכלת סימילאק אדוונס בכמות של 120. לרוב היא מסיימת את זה עד הסוף ונראה שהיא רוצה עוד... על הקופסא רשום שעד 6 קילו יש לאכול 120. בתי שוקלת בערך 3.5 קילו. לתת לה תוספת??
2. שאלה נוספת היא לגביי סוג האוכל. על מנת להוזיל עלויות חשבתי לשלב בין האדוונס לטופ- שבוע אחד את זה ושבוע אחד את השני... האם זה יהיה בסדר או שזה עלול לעשות לה בלגן בבטן?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושיהיה מסודר- התפריט היומי:
רונית12/01/20106:00-7:00 התעוררות ויניקה
9:00 לפעמים מעט חלב שאוב
11:30-12:00 מנת עוף וירקות
15:00 מנת פירות
16:00-17:00 יניקה
18:30-19:00 ארוחת ערב (לא תמיד)
20:00-21:00 יניקה (לפעמים יניקה נוספת אם נרדם מאוחר)
+ יניקת לילה אחת בשעה לא קבועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה- שייך לשאלה שלי שורה אחת למטה
רונית12/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 חודשיםשרי12/01/2010
שלום,
בני בן 4 חודשים, אוכל כל 4 שעות בערך, אך מכיוון שקם כל לילה לאכול פעם אחת בשעה לא קבועה, אינו אוכל בשעות קבועות כל יום וכל ארוחה אוכל כמות אחרת בין 120-180. הכל תלוי במתי הוא קם בלילה ואז מתי מתחיל לאכול בבוקר את הארוחה הראשונה.
האם הוא כבר צריך לאכול בשעות קבועות במהלך היום ? מה ניתן לעשות בכדי שלא יתעורר לארוחה בלילה?
תודה על עזרתכן,
שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
רינה14/01/2010היי
קראתי את הפניה שלך יש לי תינוק בן 4 חודשים שאוכל כל 4 שעות 180 סימילק עד לפני חודש אכל בליה כל 3 שעות החל מ 6 קילו אין שום סיבה שהוא יוכל תני לו את הארוחה האחרונה לפני שאת הולכת לישון אני נותנת בסביבות 22:00 ועד הבוקר אין סיבה שהוא יוכל אם הוא לוקח מוצץ פשוט תתני לו באמצע הלילה זה יקח כמה ימים ואז זה עובד פשוט נפלא הכניסי אותו לסדר יום של 4 שעות אמטיה וכו' באותן שעות זה עובד יופי אשמח לתת לך עוד עצות בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רינה. ובהמשך לתשובתך,
שרי15/01/2010היי,
תודה על התשובה.
אם אני מרימה אותו (כבר ישן) ב22:00 הוא אוכל יפה ובאמת קם רק ב 06:00.
אבל הוא לא אמור לישון משבע עד שבע כבר...? לפחות מבחינת אוכל..
הבנתי שלא כדאי להאכיל אותו מתוך שינה(ער למחצה) בעשר בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רינה15/01/2010היי
לנו יש בעיה את שעת הלילה שלו הוא מתחיל ב 18:30 אי אפשר להחזיק אותו ער לעוד שניה כך שיוצא שהוא אוכל לפי הסדר של 4 שעות בשעה 17:30 מכסימום 18:00 הלואי והיה אוכל בשעה 1900 ואז היה ישן עד הבוקר זאת בעצם השאלה ששאלתי עכשיו בפורום בטיפת חלב אמרו שהוא צריך לאכול 900 ואם הוא אוכל כל 4 שעות זה יוצא פחות אשמח לענות לך
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ושינהאופירה11/01/2010
בני בן שלושה חודשים. נולד במשקל 2.300 וניזון מהנקה. הילד עולה במשקל יפה וגם שאר מדדי הגדילה תקינים. הוא ישן מעט מאוד במהלך היום, אפילו רק כמה דקות, ובלילה מתעורר כל שעה. דורש הנקה ונראה כי לעיתים זה משמש אותו רק להירדמות בחזרה. לאחרונה הוספנו לו מטרנה בשילוב דייסת קורנפלור בתקווה שישן מספר שעות רצוף, לפחות בלילה, אך עדיין הוא ממשיך להתעורר כל שעה. בנוסף אחרי כל ארוחה כזו הוא פולט המון. מה לעשות? אנחנו כבר מותשים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה ושינה
נורית קליפר12/01/2010הי אופירה,
הייתי מתייעצת עם רופא ילדים כדי לוודא שאין סיבה אחרת להתעוררויות מלבד אוכל. בעקרון, אם אתם כבר בעניין של תמ"ל, התמ"ל המומלץ להפחתת פליטות הוא אנפמיל. צר לי שעוברים עליכם לילות כאלה, בהחלט לא קל!
שיעבור בקלות ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל מוצק בגיל חצי שנהיעל11/01/2010
שלום,
בתי בת כמעט חצי שנה. בחודש האחרון התחלתי איתה טעימות של ירקות (לא נרשמה התלהבות גדולה), ובשבוע האחרון גם של פירות (הולך יותר טוב). לא ברור לי איך התפריט שלה אמור להראות עכשיו מבחינת השילוב של התמ"ל והמוצקים מבחינת כמויות ומבחינת תדירות. אשמח אם תוכלו לתת לי תפריט לדוגמא...
תודה רבה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט בגיל 6 חודשים
נורית קליפר12/01/2010הי יעל,
בשמחה:
התעוררות: בקבוק/הנקה
ארוחת בוקר: מנת פרי מרוסק/טחון
ארוחת צהריים: מנת ירקות עם בשר/הודו/עוף טחון
ארוחת ביניים:בקבוק/הנקה
ארוחת ערב: בקבוק/הנקה
ארוחת לילה: בקבוק/הנקה
חשוב להוסיף מזונות חדשים בהדרגה, ולחכות 1-2 ימים עד שמגישים מזון חדש נוסף כדי לודא שאין איזהשהם תגובות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלות בבקשהאפרת10/01/2010
בני היקר בן 9 וחצי חודשים, שוקל כ9 וחצי ק"ג. עד כה סדר ארוחותיו הן כך פחות או יותר: 7:00 - מטרנה 180CC
10:30 - פירות, 14:00 - ירקות, 17:00 - מטרנה 180CC וב20:00 בערךמטרנה 180CC.
1. איך ניתן להכניס את הגבינות והמעדנים, מה ובאיזו כמות? קשה מאד לתת לו גבינה, הוא משפריץ הכל ואף מקיא. ניסיתי לתת לו חתיכות קטנות של לחם וגם כמעט נחנק ומוציא. האם זה במקום ארוחת מטרנה או בנוסף?
2. כמעט ולא מוכן לשתות מים. האם לתת משהו אחר?
3. האם יש צורך להוסיף דייסה למטרנה או להעלות את הכמות? עד כה לא אכל דייסה אף פעם.
4. האם משנה איזה חלק בבשר/עוף/הודו שמים במרק?
5. נסתי גם לתת לו ביסקויט של מטרנה אך הוא חתך ממנו ממש חתיכות והפסקתי זאת. לציין שאין לו עדיין שיניים.
בתודה רבה מראש על תגובתכן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר ארוחות ועוד
נורית קליפר12/01/2010הי אפרת,
בין 9 - 12 חודשים אפשר לרדת ל 2 בקבוקים/הנקות ביום בבקר ובערב.
1. לגבי הגבינה - קשה לי לענות כי לא הבנתי אם ההקאה נבעה מהטקסטורה או אולי רגישות לחלב? כדאי לבדוק. (בעקרון מומלץ להתחיל עם מוצרי חלב לא ממותקים)
2. מומלץ לתת רק מים ולא להרגיל לשתייה ממותקת שיכולה גם לגרום לעששת שיניים.
3. אין צורך בדייסה.
4. לא משנה, אבל בבשר בקר והודו נקבה יש יותר ברזל. חשוב להעשיר את התפריט בברזל שכן בתפריט שציינת אכן חסרים מזונות עם ברזל.
5. ייתכן שבנך צריך עוד זמן "להתאמן" על טקסטורות מזון רכות יותר לפני שאת מגישה טקסטורות מורכבות יותר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות עם הקליפהאורלי10/01/2010
היי
בני בן שנה ושלושה חודשים, אוכל פירות בצורה יפה.. ואוהב הכל. שאלתי היא מתי אפשר לתת פירות עם הקליפה ואילו. ואילו פירות אסור עדיין אסור לגילו. הוא אוכל בננה,תפוח, אגס, אפרסמון.. שאלתי האם אפשר לתת הכל? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורלי
שרית עטיה-שמואלי10/01/2010בעקרון מותר לתת פירות עם קליפה אך תלוי ביכולת הילד להתמודד איתם.
קליפת האפרסמון קשה - הייתי דוחה אותה לשלב מאוחר יותר. לעיתים גם קליפת התפוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרב לירקותעמית10/01/2010
שלום,
בני בן חצי שנה. התחיל טעימות לפני כחודש עם פירות, בנמלצת טיפת חלב. כיום אוכל ארוחת פירות בבוקר בשמחה וברצון. לגבי הירקות, בהתחלה אכל קצת בטטה ודלעת ועכשיו גם בזה לא מעוניין. הוא מחזיק את האוכל בפה ולא בולע, עושה פרצופים ואפילו הגיע למצב של בכי. כמובן שלא הכרחתי והרפיתי. ניסיתי לתת לו רק גזר, רק בטטה, דלעת וקישוא, הכנתי מרק ירקות עם עוף טחון ולא רצה. לא תיבלתי או הוספתי איזה שהן תוספות. אני מאוד מוראגת מכך ורוצה כבר לבסס לו את ארוחת הצהריים כארוחה. מה עושים?.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי...
עמית12/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסרב לירקות
נורית קליפר12/01/2010הי עמית,
מחקרים מראים שיכול לקחת לילדים עד 20 נסיונות להתרגל למזון מסוים ולכן חשוב להמשיך ולהגיש את המזון שנענה בסירוב כי יש סיכוי שהוא יתקבל בברכה. את יכולה לנסות ולערבב פרי עם ירק, לדוגמה תפוח עם בטטה, אגס עם קשוא, או כל צירוף אחר. לעתים צרוף של מזון אהוב עם מזון פחות "פופולרי" יכול להשפיע לטובה.
כדאי גם לבדוק שהמזון טחון בצורה שתואמת את היכולת המוטורית של בנך, ושהוא לא "מחזיק את האוכל בפה" מסיבה זו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה עם אצבעותריבי10/01/2010
שלום
בתי עוד מעט בת 9 חוד' עוד לא יצאו לה שינים
האם אפשר לתת לה להתנסות לאכול עם האצבעות?למרות שלא יצאו לה עדיין שינים?
אני מביאה לה את הבייבי ביס, אוכלת לבד,
אבל לחם לדוגמא מפוררת לה יחד עם חלמון ועגבניה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל אצבעות
נורית קליפר12/01/2010בהחלט יכולה לתת לה לנסות אוכל אצבעות בטקסטורה רכה. לגבי הלחם, את יכולה להגיש פיסות דקות מאד ורכות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וארבעה חודשיםהדסה10/01/2010
איתי המקסים בן שנה וארבעה חוד 'אוכל מוצקים מגיל מאוד צעיר אך מאוד בררן באוכל ומסתפק בכמויות מאוד קטנות . נולד 3.555 ק"ג וכעת 10.200 ק"ג.
השבוע בוצעה לו ספירת דם עקב מחלה ויראלית ונמצא המוגלובין נמוך של 10.7.
במהלך היום אוכל : 07:30 - מטרנה כ 180-240
09:30-10:30: - פרי וחצי בערך (שלמים לא טחונים) + רבע לחמניה עם ריבה או חלבה או ג. צהובה.
14:00-15:00 - ארוחת צהרים- מאוד מאוד בררן אוכל היטב פסטות/ פתיתים/ אורז / אפונה וגזר/ בטטה ותפו"א בתנור , את הבשר/עוף לא מסיים אף פעם ותמיד עושה בעיות.
17:00- מעדן / קורנפלקס עם חלב / פיצה
19:30- מטרנה + דייסת שוקו . ישן עד הבוקר
אציין כי מסרב לאכול גבינה , טונה , ביצה , אבוקדו ועוד המון דברים מזינים. שאלתי היא כיצד אוכל לבנות עבורו תפריט טוב ומזין וכיצד אוכל להעלות לו את ההמוגלובין.
תודה רבה על העזרה
הדסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין נמוך
נורית קליפר12/01/2010הי הדסה,
קשה לענות על שאלה כזו באינטרנט, אני מציעה שתגשי לדיאטנית קלינית בקופ"ח שתוכל להרכיב תפריט עשיר בברזל. בעקרון מזונות שעשירים בברזל הנספגים טוב בגוף הם מזונות מן החי - בשר בקר, הודו נקבה, ביצים וכו, כמובן גם כדי להתייעץ עם רופא ילדים לגבי תוספת טיפות ברזל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)