פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביצה לתינוקות בנות שמונה חודשים
    אודליה
    17/01/2010

הי ,

אני רוצה לתת לבנותיי ביצה לארוחת ערב , האם צריך להפריד בהתחלה בין החלמון לחלבון ??,במידה וכן מה עדיף לתת קודם ?

תודהרבה ,
    אודליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ביצים

נורית קליפר
    18/01/2010

הי אודליה,
    עד לא מזמן אכן הומלץ להפריד בין החלמון לחלבון ולהגיש את החלמון קודם. אבל בעקבות ההמלצות החדשות של משרד הבריאות, ניתן להגיש ביצה החל מ 6 חודשים (חלמון וחלבון)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לבן שמונה חודשים
    רונית
    17/01/2010

שלום, אני חוזרת על שאלתי מהשבוע שעבר שלא נענתה:

אני רוצה להתייעץ בנוגע לתזונה של בני ולוודא כי לא חסרה לו ארוחה או האם יש לבצע שינוי בתפריט היומי שלו:

6:00-7:30 התעוררות ויניקה
    11:30-12:00 מנת עוף וירקות
    15:00 מנת פירות
    16:00-17:00 יניקה
    18:30-19:00 ארוחת ערב קלה
    20:00-21:00 יניקה (בד"כ ישנה יניקה נוספת ממש לפני השינה)
    + יניקת לילה אחת בשעה לא קבועה.

בעבר היה מקבל בקבוק חלב שאוב ב-9:00 אך לאחרונה בשעה הזאת או שהוא לא רעב (מגיע שבע מהבית) או שהוא ישן. כאשר מתעורר מקבל כבר ארוחת צהריים שכן אחרת לא יהיה מתי לתת לו (או שזה יהיה במקום הפירות). שאני לוקחת אותו אני מרגישה שהוא רעב למרות שאכל לפני זה פירות (אבל אם מציעים לו בגן חלב לאחר הפירות הוא מסרב). אני גם חוששת שאולי זו הסיבה שהוא ממשיך לאכול בלילה (למרות שהיו תקופות שישן לילות שלמים).
    בערב אנחנו נותנים עגבניה מגורדת עם ביצה קשה עם קצת אבוקדו או טחינה, או דייסת קוואקר על בסיס חלב אם או כרובית מעוכה עם טחינה (אבל בדרך כלל עגבניה עם ביצה). אשמח לדעת גם בהקשר הזה האם יש מקום לגיוון נוסף, יצוין שלא תמיד מסיים את המנה ולמעשה משלים ביניקה. האם יש מקום להכין ארוחה המורכבת מכמה מנות או שמוקדם לזה? למשל בקרוב כאשר ניתן יהיה לשלב דברי חלב וניתן לו יוגורט, איך נשלב זאת בארוחת הערב?

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לבן שמונה חודשים

הוספת תגובה

• תוספת

רונית
    17/01/2010

שכחתי לציין שהוא אוכל מנה גדולה יחסית של עוף (או בשר) עם ירקות מבושלים בצהריים, והשאלה אם זה לא בא על חשבון דברים אחרים. (זה מה שהוא הכי אוהב מה גם שמן הסתם הוא מגיע רעב לארוחה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבן 8 חודשים

בת-חן כהן
    17/01/2010

הי רונית
    נראה כי את ממש מגוונת יפה את התפריט של בנך ואם הוא עולה יפה במשקל הרי שהתזונה מספקת את צרכיו. בקשר לגיוון- את יכולה לעשות לו גם חביתה בערב אבל בסה"כ זה ממש בסדר. כשיאכל דברי חלב אני הייתי ממליצה לעבור מארוחת ה-16:00 למעדן חלב

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! שתי שאלות הבהרה

רונית
    18/01/2010

1. האם לא חסרה ארוחה של חלב במהלך היום?
    2. להחליף את ארוחת 4 במעדן - הכוונה במקום להניק אותו בשעה זו לתת לו מעדן (מבחינתי מעדן=יוגורט לא הייתי רוצה לתת משהו עם סוכר) וזה אמור להחזיק עד ארוחת ערב או להניק אותו בין לבין? כי אם לא אז יוצא שמהצהריים עד הערב אוכל רק פירות ומעדן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה
    הדס
    17/01/2010

שלום,
    שאלתי היא מה מס' הפעמים המינימלי שתינוק בן שנה צריך לינוק בנוסף לאכילת המוצקים (ללא תוספת תמ"ל)?
    בתודה מראש,
    הדס

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• שילוב של הנקה עם אכילת מוצקים

נורית קליפר
    18/01/2010

הי הדס,
    במידה שתינוקך אוכל 3 ארוחות וארוחת ביניים ביום, ועולה במשקל באופן עקבי, הנקה בבקר והנקה בערב יכולות להיות מספיקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה צריך להניק יותר משנה?

אמא ר
    19/01/2010

גם אני עדיין מניקה אבל בדיוק חשבתי לגמול בסוף החורף.בני לא אוכל תמ"ל. האם מומלץלהמשיךלהניקאו אפשר לתת אקטימל, קוטג' או גמדים במקום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת תזונה - כמעט בן 4 חודשים
    מיכל
    16/01/2010

שלום, בני נולד בשבוע 41 +, ניתוח קיסרי, עקב משקלו, 4560.
    בתחילה ניזון מהנקה ותחליף (סימילאק), לאחר חודשיים הפסקתי להניק ובהמשך עברנו להאכילו במטרנה (המעבר הקל רבות על הגזים). בני בן כמעט 4 חודשים, עד שבוע שעבר, אכל 120 במהלך היום ובסביבות 90-100 במהלך הלילה. לעיתים המרווחים בין הארוחות היו של 4 שעות ואז קיבל 180.
    הייתה תקופה של שבוע בעבר, בה התחיל לפצל את הארוחות ובמקום לאכול ארוחה אחת מלאה כל שלוש שעות, אכל כל שעתיים חצי כמות. כעת חזר לפצל את הארוחות, הכמויות בזמן האכלה קטנו אך הוא אוכל כל שעתיים (כלומר הגדיל את הכמות בסה"כ). לעיתים - כמו היום אכל 180 כל שלוש שעות, ארוחה אחרונה בשעה21, וב 23 אכל שוב 120. אני מעריכה שכעת שוקל 8- 7.5, בשבוע הבא אדע בוודאות (ביקור בטיפת חלב). מדוע אינו מצליח לשמר את שלוש השעות? האם בגילאים הללו המרווחים לא אמורים לגדול? מה הכמות הרצויה? אשמח לשמוע את דעתכן... מדובר בילד ראשון וחוסר הוודאות משגע אותי... תודה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין...

מיכל
    16/01/2010

האכלה מתחילה בצורה רגועה, אך לקראת האמצע, בני מתחיל להתפרע ודוחף את הבקבוק מהפה, הוא בועט המון ברגליים, נראה מאוד לא נינוח. הוא עדיין מעוניין לאכול ובוכה שמוציאים את הבקבוק מהפה.
    מבקשת לציין כי לאחרונה התחיל לקבל טיפות ברזל. יכול להיות שלהן השפעה על חווית האכלה? מדוע מתנהג כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל 4 שעות

רינה
    17/01/2010

היי דנ ה
    קרתי את מה שכתבת ולא יכולתי לא להתייחס יש לי ילד בן 4.5 חודשים ווהוא אוכל 180 סימילק כל 4 שעות קודם כל אין שום סיבה לתת לו לאכול בלילה בגלל המישקל שלו אם הוא מתעורר תני לו מוצץאם הוא לוקח זה יקח כמה ימים שהוא יבכה אבל בסוף הוא יבין שהוא לא מקבל אוכל חוץ. מזה הוא כנראה לא רעב מספיק ואז הוא אוכל כל שעתיים מה שאין סיבה לתת לו נסי להכניס אותו לסדר כל 4 שעות ואל תוותרי ותראי כמה מהר הוא יכנס לזה אשמח להציע לך אם תירציי עוד בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת תשובה...תודה רבה

מיכל
    19/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות
    יערה
    16/01/2010

שלום רב!
    בני יונק באופן מלא וסובל מעצירות זה 10 ימים, נאמר לי כי הדבר תקין ואכן לא קיטר על כך כלל עד היום שבמהלך הנקה הוא ממש מתאמץ אך לא מצליח למעט גזים,
    אציין כי עולה יפה במשקל והתחתי בגיל4 חודשים טעימות אך הפסקתי בשל עצירות שחווה בעקבות כך, לפני הטעימות היו לו לפחות 3 יציאות ביום.
    רציתי לדעת כיצד אני נתחילה שוב טעימות עם מה מומלץ?
    מה יש לעשות כנגד העצירות הזו? אני מתחילה להיות מודאגת...
    תודה יערה

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות

הוספת תגובה

• עצירות והתחלת טעימות

נורית קליפר
    18/01/2010

הי יערה,
    כאשר מתחילים עם מוצקים בתפריט, מערכת העיכול הצעירה יכולה להגיב בצורה זו או אחרת ולוקח לה זמן להסתגל. לגבי התחלת הטעימות:
    את יכולה להתחיל עם ירקות או פירות (קשוא, בטטה, תפו"א, תפוח, אגס), מומלץ לאדות את הירקות/פירות עד שנעשים רכים, ולהוסיף את המים שבתוכם התאדו הירקות/פירות שכן הם יכולים להכיל ויטמינים ש"ברחו". מוסיפים מים בכדי ליצור טקסטורה דלילה יותר ואז מרסקים בבלנדר, עם ההתפתחות המוטורית של בנך, כאשר יתרגל למרקמים סמיכים יותר ניתן להפסיק עם הוספת המים. לא ציינת את גילו של בנך, אם אני מבינה נכון, קצת אחרי 4 חודשים? הכמות המומלצת לפי ההוראות של משרד הבריאות, 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום בין שבוע 17 לשבוע 26. נותנים את הטעימות לאחר היניקה שכן מטרת הטעימות היא חשיפה למזונות שונים אך לא תחליף לחלב אם או תמ"ל. מומלץ להגיש כל ירק או פרי במשך 2 - 3 ימים בכדי לראות שאין איזהשהי תגובה. לאחר חשיפה הדרגתית ואטית לירקות או פירות שונים, ניתן לערבב.
    בכדי להקל על העצירות, את יכולה להציע לו מעט מים, בנוסף, את יכולה להשרות שזיפים מיובשים במים רותחים ולהציע לו עד כ 30 מ"ל מהמים הפושרים האלו. את יכולה גם להציע לו כפית של עגבנייה מגוררת שכן יש לה אפקט משלשל.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם עליי.... :(
    חנה
    15/01/2010

1. בתי בת 3.5 שבועות. היא אוכלת סימילאק אדוונס בכמות של 120. לרוב היא מסיימת את זה עד הסוף ונראה שהיא רוצה עוד... על הקופסא רשום שעד 6 קילו יש לאכול 120. בתי שוקלת בערך 3.5 קילו. לתת לה תוספת??
    2. שאלה נוספת היא לגביי סוג האוכל. על מנת להוזיל עלויות חשבתי לשלב בין האדוונס לטופ- שבוע אחד את זה ושבוע אחד את השני... האם זה יהיה בסדר או שזה עלול לעשות לה בלגן בבטן?
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    דילגתם עליי.... :(

הוספת תגובה

• חנה

שרית עטיה-שמואלי
    16/01/2010

הי חנה
    סליחה על העיכוב במתן התשובה.
    לגבי השאלה הראשונה- זה תלוי בכמות היומית. כלומר איזו כמות אוכלת ב 24 שעות. זה גם תלוי בעליה שלה במשקל. האם היא עולה כמצופה.
    לגבי סוג האוכל- אפשר. את פשוט צריכה לבדוק את תגובה להחלפת הפורמולה. עשי זאת בהדרגה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת 6 חודשים
    אתי
    15/01/2010

שלום,
    בתי נמצאת במעון 6 ימים בשבוע והיא אוכלת שם מרק ירקות טחון בהתלהבות רבה !!!
    הבעיה היא שאין תוספת של מנה בשרית בתוך המרק.
    מה אפשר לעשות בנדון?????

כמובן שביום שבת אני מביאה לה מרק בתוספת מנה בשרית.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת 6 חודשים

הוספת תגובה

• אתי

שרית עטיה-שמואלי
    16/01/2010

הי
    לא ציינת מה עוד אוכלת חוץ מהמרק
    מה כן מכיל מרק הירקות במעון?
    מאוד חשוב שיכלול גם חלבון ולא רק ירקות , אם זה גן שאין בו בשר אז רצוי לשלב תחליף כמו קטניות במרק (אפונה ,עדשים ....)
    את יכולה גם לתת לה מנה בשרית בבית כל יום.
    מצרפת לך מתכון למרק בשרי :

מתכון למרק הראשון
    מתאים לתקופה בה התינוק כבר טעם מגוון ירקות מבושלים (כל פעם אחד אחר כמובן בנפרד )
    בה אנו מוסיפים את הבשר
    יש עדיפות לבקר והודו על פני עוף כיוון שמכילים יותר ברזל

מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
    (הכמויות למנה אחת)

50 גרם בשר בקר רזה
    תפוח אדמה בינוני
    75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
    ¼-½ כפית שמן קנולה
    100-150 מ"ל מרק

חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
    מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
    מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
    מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
    מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
    מבשלים כ5 דקות נוספות
    מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה
    טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל לא מסודר
    ע
    15/01/2010

הבן שלי בן 3 חודשים אוכל מטרנה, במהלך היום הוא אוכל מאוד לא מסודר ובלילה קם פעם אחת ע"מ לאכול, בלילה אוכל 120 CC אבל במהלך היום הכמויות מאוד משתנות פעם אחת אוכל 120 CC ולפעמים רק 60 ומה שקורה שהוא יכול לאכול כול 3 שעות ולפעמים הוא דורש כבר אחרי שעתייםואפילו פחות לאכול שוב האם תקין?
    מה אני יכולה לעשות כדי שהאכלה שלו תהיה מסודת יותר? וזה שמתעורר בלילה הגיל הזה , זה בסדר? ( ניסיתי את שיטת המוצץ או לנסות להרגיע בכול מיני דרכים עוזר אך רק לכמה דקות ואז מתחיל לצרוח לאוכל ).
    שאלה נוספת, שהוא רוצה לאכול הוא ממש אבל ממש צורח בהיסטריה ( אני ממש לא מגזימ ) בכי מפחיד אני ובעלי כבר צוחקים על זה שהילד מתנהג כאילו לא אכל שבוע ,שהבקבוק רק מתקרב לפה שלו הוא ממש "חוטף" אותו וזה בדיוק מה שרשמתי בהתחלה זה לא שהוא אוכל כול 4 שעות אז למה הוא ככה? יכול להיות שהוא לא מרגיש שבע?
    אציין שהוא נשקל בטיפת חלב לפני חודש ושקל 5 קילו.

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל לא מסודר

הוספת תגובה

• למה אתם מדלגים?

ע
    16/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין מחכה לתשובה בבקשה............

ע
    19/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מסודר

בת-חן כהן
    21/01/2010

הי יובל
    אני לא רואה סיבה לדאגה כנראה זהו נהאופי של בנך כרגע
    כמובן שזה עתיד להשתנות, אבל לפחות הוא מבדיל בין יום ללילה
    גם הצעקות זה משהו אינדיבידואלי לכל תינוק
    אם הוא שומר על משקל תקין כנראה המנגנון רעב שובע עובד בסדר

תהיו סבלניים ותמשיכו להעניק לו את מה שהוא מבקש...
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה
    אמא
    15/01/2010

בס"ד
    שלום , רציתי לשאול לגבי צריכת סידן וברזל אצל תינוקת בת שנה. אוכלת סה"כ כשתי כפיות שקדיה ליום (פעמיים בבקבוק עם סילאן ומים/חלב סויה ועוד כפית עם קווקר בבוקר), עוד אוכלת ירקות ודגנים וקטניות (קינואה/אורז/עדשים/גריסים/לחם שיפון/כוסמין) עוף ודגים (לא כל יום) ופרות.
    רציתי לדעת אם כדאי להגדיל את כמות השקדיה לכפית לכל בקבוק? ויותר לקווקר?

עוד שאלה, נראה שיש האטה בעליה במשקל מאז המעבר לאוכל רגיל מההנקה (מגיל 7 חודשים ), כרגע שוקלת כשבע וחצי ק"ג (נולדה 2780) , לא נראה שניתן להוסיף עוד אוכל ולא מעונינת להתיעץ עם טיפת חלב שישר ממליצים על העלאת משקל עם מטרנה. היא מקבלת הרבה שומן בתזונה (שמן זית/אבוקדו/שקדיה). מה עוד ניתן לעשות/לבדוק/לשנות?

האם העובדה שיש לה הרבה יציאות ביום (3-4. תקינות) מעידה על איזושהו חוסר בספיגה ולכן לא עולה במשקל? או שאולי היא פשוט קטנה בגנטיקה שלה? או אולי גם מכיון שרק ינקה עד גיל 7 חודשים היא נמצאת מתחת לאחוזון של עקומת התינוקות אוכלי המטרנה?
    אגב, התינוקת בריאה ברוך השם,מתפתחת יפה, עם תיאבון ושמחת חיים..
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת שנה

הוספת תגובה

• אמא

שרית עטיה-שמואלי
    16/01/2010

שלום אמא
    התשובה לשאלתך מורכבת.
    האם יש סיבה שאין בתפריט התינוקת מוצרי חלב בכלל?
    שכן הם המקור הטוב ביותר לסידן בתזונה ולעוד רכבי תזונה חיוניים.
    .
    בקבוק המכיל שתי כפות שקדיה עם סילאן ומים אינו תחליף לחלב . הבקבוק לא מכיל מספיק חלבון ולא מכיל מירלים וויטמינים אחרים שהתינוקת כל כך זקוקה להם בשלב זה של הגדילה. גם אם תגדילי את כמות השקדיה.

ובנוגע לברזל -
    ממליצה לשלב גם בשר בקר או הודו בתזונה שלה . הם מקור טוב יותר לברזל מעוף.
    מצרפת לך מתכון :
    מתכון למרק הראשון
    מתאים לתקופה בה התינוק כבר טעם מגוון ירקות מבושלים (כל פעם אחד אחר כמובן בנפרד )
    בה טנו מוסיפים את הבשר
    יש עדיפות לבקר והודו על פני עוף כיוון שמכילים יותר ברזל

מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
    (הכמויות למנה אחת)

50 גרם בשר בקר רזה
    תפוח אדמה בינוני
    75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
    ¼-½ כפית שמן קנולה
    100-150 מ"ל מרק

חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
    מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
    מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
    מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
    מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
    מבשלים כ5 דקות נוספות
    מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה
    טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק

לגבי האטה בגדילה - ממליצה לך להתיעץ עם איש מקצוע כמו דיאטנית המומחית בתזונת ילדים דרך קופת החולים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקווה שהשאלה לא קצת טיפשית.....
    מיכל
    14/01/2010

מה אתן עושות כשאתם יוצאים עם התינוקות לטיול בטבע? איך אתם מחממים את המרק? או שמשנים להם את סדר הארוחות בשביל זה....

הוספת תגובה

• מיכל

שרית עטיה-שמואלי
    16/01/2010

ממש לא שאלה טיפשית זו שאלה שמטרידה המון המון הורים.
    מנסיוני- פשוט נתתי להם את המרק בטמפטרורה החוץ בלי לחמם. הם אהבו אותו גם כך.
    אפשר להשתמש גם בתחליפים המוכנים מידי פעם.
    דאגי רק לשמור על המרק בקירור עד מעט לפני זמן האכילה . כדי שלא יתקלקל.
    בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף
    ריבי
    14/01/2010

שלום,
    בתי בת 9 חוד זה כבר כמה ימים שהיא לא מוכנה לאכול פירות+ירקות, בשר, מעדן(כל המוצקים)
    בקבוק היא כן לוקחת מסיימת 180
    בזמן שאני מנסה להביא לה אוכל מוצק היא לא רגועה..מחזיקה את כל האוכל בפה ולא בולעת, ואפילו מתחילה לבכות,
    אני לא יודעת מה לעשות...(חלק אומרים שזה קשור לשינים שעומדות לצאת, וחלק לא..)
    עדיין לא יצאה לה שום שן
    אשמח לתשובה,
    תודה
    עד לפני כמה ימים אכלה יפה מאד את הכל

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף

הוספת תגובה

• מסרבת לאכול מוצקים

נורית קליפר
    14/01/2010

הי ריבי,
    אם אכילת מוצקים לא הייתה בעייה עד עכשיו, ייתכן ומשהו מפריע לה בחלל הפה או הגרון (מכיוון שציינת שהיא מחזיקה את האוכל בפה ולא בולעת.) אם המצב יימשך מעל למספר ימים מומלץ להתייעץ עם רופא ילדים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

ריבי
    15/01/2010

תודה רבה על התשובה,
    היא נבדקה ע"י רופאה והכל תקין בחלל הפה
    האם זו התחלה של שינים אולי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 9 וחצי חודשים - תזונה
    ר.ח
    14/01/2010

שלום רב,

רציתי לשאול לגבי תזונתה של בתי, כי נראה לי שמקבלת יותר מדי חלב, למרות שמאוד אוהבת ומתנפלת על הבקבוק כל פעם.

6:30-0700 - סימילאק 180
    0930 - שוב סימילאק 180 לפעמים עם כף דייסה (כשלפעמים לפני כן קצת אבוקדו עגבניה קוטג' וחלמון מעוכים - כמה כפיות)
    1230 - מרק עשיר עם עוף או הודו, כל הירקות וקטניות - כ-250 cc
    1530-1600 - פירות טחונים כ-100cc
    1700 - השלמת בקבוק של 120 (שאותו אני חושבת להוריד - אך מה אפשר לתת במקום? אולי גמד או דניאלה? )
    1930 - בקבוק לפני השינה 240 cc (כשלפעמים לפני כן קצת אבוקדו עגבניה וגבינה)

יוצא שהיא מקבלת 720 תמ'ל ביום, שזה נראה לי הרבה, במיוחד לאור משקלה העודף (מעל 10 ק'ג).
    בנוסף שותה מים כ-100cc

מה אפשר לתת במקום הבקבוק אחה'צ שיספיק לה עד הערב?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    בת 9 וחצי חודשים - תזונה

הוספת תגובה

• תזונה - גיל 9 חודשים

נורית קליפר
    14/01/2010

הי ר.ח.

החל מגיל 9 חודשים מומלץ לתת 2 בקבוקים/הנקות- בבקר לאחר ההתעוררות ובערב לפני השינה. חוץ מזה, 3 ארוחות - בקר, צהריים וערב וארוחת ביניים אחת עם מזונות מגוונים, כפי שציינת לעיל. במקום הבקבוק אחה"צ את בהחלט יכולה לתת יוגורט לא ממותק עם פרי, כריך עם טחינה/ אבוקדו וכו.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזונות מלאים לבת שנה
    לירון
    13/01/2010

שלום,
    הבת שלי בת שנה,
    כמעט כל המזונות שהיא אוכלת בבית הם מלאים: לחם מקמח מלא, אורז חום וכ"ו.
    קראתי שבגיל הזה עדיף לא להביא מזונות מלאים משום שזה מכביד על מערכת העיכול,
    האם זה נכון?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מזונות מלאים לבת שנה

הוספת תגובה

• הי לירון

מיכל אלומות-יהושע
    14/01/2010

אכן עד גיל שנתיים בערך מערכת העיכול לא הכי בשלה בכדי לעכל כמות גדולה של סיבים ולכן מומלץ להפחיתם בתפריט.
    חשוב ומומלץ לשלב אותם, אך אם אוכלת למשל אורז מלא בצהריים הימנעי ממתן של לחם מלא/דגנים מלאים באותו יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמ"ל עד איזה גיל
    מלי
    13/01/2010

שלום,
    בני בן 10 חודשים, בחודש האחרון התחלתי להביא לו דייסת קווקר במקום תמ"ל . האם גם בארוחת ערב אפשר לוותר על תמ"ל ולתת איזושהי דייסה או שבשלב זה לא כדאי לוותר על תמ"ל בכלל?

האם זה בסדר לתת גרבר יום יום או שעדיף כמה שפחות? (סבתות אומרות שגרבר לא בריא)
    אשמח לדעת דעתך בנושא.

תודה מראש,
    לירן

לקביעת תור
    סגירה
    תמ"ל עד איזה גיל

הוספת תגובה

• הי לירן

מיכל אלומות-יהושע
    14/01/2010

לא מומלץ לוותר על התמ"ל בגיל 10 חודשים. לתמ"ל יתרונות רבים בגיל זה ולכן נסי לתת בוקר וערב . את כמובן יכולה לעשות את הדייסה על בסיס תמ"ל.
    גרבר- אני ממליצה על פירות טריים אך אם לעיתים את נתקעת ואין אז זה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד אחת על תזונה ושאלה
    לילי
    13/01/2010

שלום
    מאז שבתי הייתה בת חודשיים וחצי לערך, היא הצליחה לסחוב לילה שלם של שינה מבלי להתעורר (מתשע-ע/שר בלילה ועד שבע בבוקר). היום, בתי בת 4 חודשים ובעקבות ריפלוקס, המליצו לנו להוסיף לה קורנפלור. באופן לא ברור, לאחרונה היא מתעוררת כבר בארבע וחצי, חמש ובלילה האחרון אף בשלוש וחצי - לאוכל.
    במהלך היום היא אוכלת 4 ארוחות של 180 מ"ל וארוחה אחת בבוקר של 240 מ"ל. לא תמיד מסיימת את כל הבקבוק. היא אוכלת הרבה יותר מבעבר, אז ישנה "טוב". הארוחה האחרונה שלה נעה סביב שבע-שבע וחצי
    יצויין כי מדובר בתינוקת שבמהלך היום כלל לא ישנה, אבל לאחרונה, הצליחה לתפוס תנומות לאורך היום.
    האם השינה היום בא על חשבון השינה בלילה?
    האם היא רעבה יותר על אף שבמהלך היום היא לא זוללת את הארוחה ואף אוכלת יותר?
    האם זה שיניים?

בקיצור, אני מפונקת! ורוצה להחזיר אותה ואותי לשינה יותר ארוכה. מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    עוד אחת על תזונה ושאלה

הוספת תגובה

• אכילה ושינה

נורית קליפר
    14/01/2010

הי לילי,
    קשה לי לענות על השאלות לגבי השינה. לגבי האוכל, ייתכן והיא רעבה יותר שכן יש תקופות של קפיצות גדילה שבהן תינוקות עלולים לאכול או לישון יותר. ההתעוררות המוקדמת יכולה להיות קשורה לרעב אבל לא בהכרח, את יכולה לנסות ולהציע בקבוק או שניים נוספים בכמות 240 מ"ל ולבדוק אם זה עוזר. שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה