מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טווח זמנים של הארוחותאולגה04/01/2010
הילד שלי בן 7 חודשים
שוקל כמעט 9 קילו יש לי בעיה ( ככה אני חושבת לפחות בהאכלתו)
עברתי כבר לאוכל מוצק כמעט לגמרי ר' בלילה אם הוא מתעורר אני נותנת לו סימילאק 160 מ"ל
פעמיים לפעמים שלוש פעמים בלילה. עכשיו גם מתחילות לבקוע השיניים והוא קצת לא רגוע לכן אני לא מצליחה להבחין בין רעב לכאבי הבקיעה
שאלה היא: כל כמה זמן להאכיל אותו באוכל מוצק?
כי לפעמים הוא אוכל כפית או שניים ולא רוצה יותר ואז אחרי שעה שעתיים אני מנסה להכניס לו עוד מהאוכל בין אם זה פרי או מרק
ואם הוא עדיין לא רוצה אני מפחדת שהוא נשאר רעב ובלל זה לא רגוע
וישר רצה לעשות לו מנת סימילאק כדי שלא יהיהי רעב.
כל כמה זמן מקובל להאכיל ילד? יש ימים גם שהוא אוכל ממש טוב וכמויות טובות ואז את הסימילאק אני בכלל לא נותנת לו בשעות היום אלא רק בלילה
תודה מראש על התשובה
מחכה לתשובתך בהקדם כי אני מאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמני ארוחות
נורית קליפר06/01/2010הי אולגה,
תינוק בן 7 חודשים יכול לקבל 3 בקבוקים במשך היום ו 3 ארוחות, סדר יום לדוגמה:
בוקר (התעוררות) - בקבוק/הנקה
בוקר (1-2 שעות אחרי בקבוק) - ארוחת בוקר שיכולה לכלול פירות ו/או דגנים עם מעט מים
צהריים - ארוחת צהריים - יכולה לכלול ירקות, בשר/עוף/הודו טחון, עם מעט מים
אחה"צ - בקבוק/הנקה (אפשר לפני שנת צהריים או אחרי)
ערב - ארוחה כדוגמת מרק ירקות עם קוסקוס
לפני השינה - בקבוק/הנקה
השתדלי לא לתת בקבוקים בזמן שנת הלילה
מקוה שזה עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירורמנארה04/01/2010
יש לי בת 4 חודשים , יש לה קושי ביציאות , יש לה יציאות כול יומים 3 בנוסף לכך יש לה הרבה פליטות מהאוכל, מה לא עשיתי , בהתחלה נתתי סימילאק אדואנס, עברתי למטרה, ובסוף לאוכל שהמליצה הרופא אינפאמיל , אך זה גרם לה לזק יותר שבכלל לא היו לה יציאות וחזרתי למטרנה וזה עדיף יותר . מה אעשה עם הפליטות ? מה משקל של תינוק בן 4 חודשים ? בתי שוקלת 7 קילו אני דואגת מאד שלא תסבול מהשמנת יתר וזה יפריע לה לפעילות לכן מה עליי לעשות בנדון?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל
נורית קליפר06/01/2010למנארה היקרה,
לגבי הפליטות, אכן אנפאמיל היא התמ"ל המומלץ שכן הוא עשוי מעמילן אורז שמאפשר לתרכובת להיות דלילה בבקבוק ולהסמיך בקיבה ובכך להקטין את הסיכוי לפליטות.
לגבי המשקל, יש טווח גדול באחוזוני המשקל לתינוקות וילדים, כך שאין משקל אחד שנחשב לרצוי. הרשי לעצמך להסיר דאגה לגבי השמנת יתר כרגע, היא בת 4 חודשים וצריכה לגדול ולהעלות במשקל. משקל שנמצא בטווח הגבוה באחוזוני המשקל, לא יבטיח בהכרח השמנת יתר בעתיד. כל עוד שאת מגישה לה מזון/בקבוק עם הכמות הדרושה לגילה בזמנים הנחוצים, את דואגת למשקל הנכון בשבילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמצב נמשך, אשמח לתשובה
ליאורה07/01/2010תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב:על חיזוק המע' החיסוניתהילה03/01/2010
יש לי ילד בן 16 חודשים. עדיין יונק בלילות.התחיל מעון לפני 3 חודשים.ובשלושת השבועות האחרונים-כל הזמן חולה או לא מרגיש טוב. יש דרכים לחזק לו את המער' החיסונית או שזה פשוט תהליך בלתי נמנע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק המערכת החיסונית
נורית קליפר03/01/2010הי הילה,
עם תחילת המעון, ישנה חשיפה מרובה לחיידקים שאכן יכולה לגרום להדבקויות רבות. בהחלט חשוב להגיש מגוון מזונות שמכילים ויטמינים ומינרלים (ירקות, פירות, דגנים). להגיש חלבונים שעשירים בברזל (בשר בקר, הודו, עוף ביצים), מקורות שומן בלתי רווים (שמן זית, טחינה, אבוקדו, ממרח שקדים). את יכולה לנסות ולהכין לו מרק עוף עשיר עם ירקות, עשבי תיבול (פטרוזיליה, עלי סלרי) ואטריות ובכך להגיש ארוחה שלמה ומזינה. במידה ולא עשיתם את ספירת הדם המומלצת בסביבות גיל שנה, כדאי לבדוק שאין שום חוסרים בברזל, וכדו'.
בהצלחה, ורפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתחילים טעימות לתינוקת בת 4 ח'?שירי03/01/2010
התינוקת שלי בת 4 חודשים ואני רוצה להתחיל לתת לה טעימות, אין לי מושג איך לעשות את זה...
1. עם מה מתחילים - ירקות, פירות, איזה?
2. איך מכינים לה אותם? מבשלים נניח גזר בסיר עם מים חמים ואז מרסקים אותו בבלנדר ונותנים לה?
3. מה הכמות שנותנים? 2 כפיות?
4. מתי נותנים? אחרי שהיא יונקת? לפני?
5. האם צריך להתחיל לתת לה מים? איזה כמות? אחרי הטעימות? לפני? מתי בדיוק במהלך היום נותנים מים? והאם צריך להרתיח את המים לפני ואז לחכות שיתקררו ולתת לה?
6. מתי מתחילים לערבב את הירקות ולתת לה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת טעימות
נורית קליפר03/01/2010הי שירי,
1. את יכולה להתחיל עם ירקות או פירות (קשוא, בטטה, תפו"א, תפוח, אגס)
2. את יכולה לאדות את הירקות/פירות עד שנעשים רכים, את יכולה להוסיף את המים שבתוכם התאדו הירקות/פירות שכן הם יכולים להכיל ויטמינים ש"ברחו". מוסיפים מים בכדי ליצור טקסטורה דלילה יותר ואז מרסקים בבלנדר, עם ההתפתחות המוטורית של בתך, כאשר תתרגל למרקמים סמיכים יותר ניתן להפסיק עם הוספת המים.
3. הכמות המומלצת לפי ההוראות של משרד הבריאות, 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום.
4. נותנים את הטעימות לאחר היניקה שכן מטרת הטעימות היא חשיפה למזונות שונים אך לא תחליף לחלב אם או תמ"ל.
5. עד 6 חודשים אין צורך במים שכן תמ"ל או חלב אם בדר"כ מספקים את הנוזלים הנדרשים. במקרה של עצירות קשה (יציאות קשות, קושי במתן היציאות) ניתן לשלב מעט מאד מים עם התחלת הטעימות (עד 30 מ"ל). המים צריכים להיות מים שהואתחו והתקררו.
6. מומלץ להגיש כל ירק או פרי במשך 2 - 3 ימים בכדי לראות שאין איזהשהי תגובה. לאחר חשיפה הדרגתית ואטית לירקות או פירות שונים, ניתן לערבב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה באכילה - תינוקת בת 4 ח' (דחוף)אמא של יעל03/01/2010
שלום,
יעל בת 4 חודשים. בשבוע הראשון לחייה הייתה ניזונה מסימילאק, כפי שהתחילו בבית החולים.
לאחר שבוע, היא אכלה חלב אם שאוב בבקבוק במשך חודשיים וחצי מלאים.
לאחר מכן, עם התמעטות החלב, התחלתי לשלב לה מטרנה עד שבהדרגה התחילה לאכול 4 ארוחות מלאות ביום (זוהי כמות הארוחות שלה ביום).
ברגע שהתחילה לאכול את המטרנה כל יום, ללא שילוב של חלב אם, יעל פורצת בבכי ברגע שמתחילה לאכול. בכי חזק, עד האדמה בפנים והזעה, תזוזה של הראש והגפיים, הוצאה של הפטמה. נראה כי היא רעבה אך "מתאבקת" עם הבקבוק. זה נמשך עד שמסיימת את הבקבוק (לאחר הרבה הפסקות).
הבטן שלה "מרעישה" כבר מהלגימה הראשונה.
המחזה הקורע לב הזה כבר נמשך כחודש. זה לא היה קיים בשום צורה כשאכלה חלב אם!
בין הארוחות היא שלווה ורגועה וגם חוזרת להיות כזו אחרי שמסיימת לאכול.
הבעיה היא ממש נקודתית וצורמת תוך כדי האוכל.
אני נותנת לה סימיקול 0.9 כרבע שעה לפני כל ארוחה ללא הטבה. (בחלב אם לא הייתה מקבלת סימיקול כל התקופה אלא רק בהתחלה).
יש לציין כי התינוקת אוכלת בין 150-210 בכל ארוחה ועולה יפה במשקל. וכן, לא חשנו בבעיה במעבר מחלב אם למטרנה, ללא בכי או תחושה כי ישנה בעיה במעבר הטעמים. המעבר היה נוח.
מבחינת יציאות- יציאות בדרך כלל יום כן יום לא.לפעמים גם כל יום. יציאות צהובות משחתיות.
אני ובעלי אובדי אצות...,
1. האם יש טעם להחליף מטרנה לסימילאק?
2. כיצד מומלץ לנהוג לאור התמונה המתוארת?
מודה ומעריכה את התשובה
לירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירון היקרה
אוה03/01/2010כשקראתי את ההודעה שלך תיראת בידיוק אותו מצב אצל הבן שלי אדם שהוא כרגע בן 4 חודשים וחצי.
בבית חולים נתנו לו מטרה ובבית ינק במשך חודש וחצי . מאז ועד היום הוא אוכל מטרנה עם יציאות נורמליות ותקינות.פעם ביום אפילו פעם ביומיים.
בגיל חודשיים ועד לפני חודש עשה לי את אותה הסצנה. היה מתעצבן ובוכה בהיסטריה לאחר כדקה שהיה מתחיל לאכול. אך לאחר הארוחה או לפני לא היה בוכה, חשבתי שיש לו כאבי בטן כי כל פעם כשהיה בוכה הבטן שלו הייתה עושה רעשים והיה עושה גזים. אבל התיעצתי עם המון רופאים ואחיות בטיפת חלב וראו שהבטן גמישה והאמת שהוא אף פעם לא סבל מכאבי בטן , תודה לאל התברכתי בנושא הזה. לכן זה היה שוק בשבילי כשהוא היה בוכה דווקא באוכל.
מה שפטר את הבעיה היא שהחלפתי לו מפיטמה ממספר 1 ל-2 והבעיה נפטרה. ככל הנראה שהילד היה רעב והיה מתעייף למצוץ את הפיטמה עם מספר 1.
אני ממליצה לך להתמקד בתחליב חלב אם אחד ולא לשלב גם סימילאק וגם מטרנה.
גם אני חשבתי שהבעיה באוכל ונתתי לו שבוע סימילאק והצטערתי על זה . קודם כל לא אהבתי שהאבקה לא נמסה מייד כמו במטרנה למרות שהם כותבים על הקופסה שזה "איזי מיקס" אז ממש לא!!
וחוץ מזה היציאות היו קשות עם סימילאק. אז חזרתי למטרנה והילד טפו טפו טפו אוכל בסדר, 4 פעמים ביום בערך כל 4 שעות.
מקוה שהחלפת הפיטמה תעזור ואם אכן זאת הבעיה , אשמח לדעת אם עזרתי.
:) בהצלחה
אוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאוה
אמא של יעל03/01/2010היי אוה,
תודה רבה על ההתייחסות.
שיניתי את הפטמה למס' 2 כבר כשהתחילה עם הבכי הזה. ואני לא מאמינה שזה מהבקבוק כי היא אוכלת ממנו מהיום שנולדה.
עכשיו עלה לנו רעיון שאולי הבכי נובע כתוצאה מחימום הבקבוק. קניתי מחמם בקבוקים של אוונט לשימוש בחורף ויכול להיות שהיא מעדיפה מים פושרים מאשר חמימים.
אני ממש מקווה שזו הבעיה.
אני גם לא מתלהבת להחליף לסימילאק - האבקה שם נוראית.
שנגדל אותם בנחת :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות אוכל לתינוק בין 4 חודשיםרובה03/01/2010
שלום ,
הבן שלי הוא בין ארבע חודשים שסובל מעצירות קשה
עברתי לפני כמה ימים למטרנה
ועדיין אותו מצב ,לכן התחלתי לתת לו פירות האמת בפעם הראשונה נתנתי כמה כפיות של תפוח ושל אגס בכל יום משהו אחר שלשום קנתי גרבר של שלב 1 הוא אכל כל הצנצנת ביום שאחרי נתנתי לו צנצנת תפוח 80 גרם בבוקר ובצוהריים נתנתי לו צנצנת גזר מאז הילד בוכה הרבה לו יושן הרבה גזים אני לו יודעת מה לעשות אני חושבת שנתנתי לו יותר מדי תעזרו לי( אני נותנת לו כל יום מנה אחת פרי התחלתי לפני ארבע ימים)
כמה מותר לתת לילד בגילו פירות וירקות ואך אני יודעת אם המטרנה מתאימה לו .
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות לתינוק
נורית קליפר03/01/2010לרובה שלום,
מטרת הטעימות לתינוקות בגילאי 17 - 26 שבועות היא לחשוף אותם לסוגי המזון השונים אך לא להיות ארוחה בפני עצמה. עיקר התזונה שלהם צריכה להיות חלב אם או תמ"ל ולפי הוראות משרד הבריאות, בשלב הטעימות ניתן להגיש 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום. סוגי המזונות יכולים להיות לדוגמה ירקות, פירות, מזונות שעשירים בברזל (בשר, הודו, עוף). כמובן שהטקסטורה צריכה להתאים לגיל התינוק.
בשלב זה, כדאי שתצמצמי את כמות הטעימות לאלו המומלצות על ידי משרד הבריאות. מגיל 6 חודשים אפשר להעלות בהדרגה את הכמויות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגוזי מלך כתוספת לפירות בבוקרחני03/01/2010
שלום רב,
האם זה בסדר להוסיף לפירות הטחונים של תינוקות בת 7.5 חודשים אגוזי מלך?
אם לא מוקדם ? האם מסוכן?
תודה
חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי חני
מיכל אלומות-יהושע03/01/2010הסכנה היא מחנק במקרה ונותרו חתיכות שלא נטחנו טוב. במידה ואת בטוחה שהאגוזים נטחנו דק ניתן לתת.מה הסיבה שבגללה את מוסיפה את האגוזים? אם בשל משקל נמוך את יכולה להוסיף ממרח שקדיה , ואז אין חשש מחנק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת אומגה 3 לתינוק בן חודש וחצינועה03/01/2010
שלום,
בני בן חודש וחצי וניזון מנוטרמיגן. לצערי אינו מכיל תוסף DHA וכדומה. כיצד אני יכולה להוסיף לתזונתו אומגה 3? האם יש סירופ בטוח לשימוש בגיל כזה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוטרמיגן
נורית קליפר03/01/2010הי נעה,
למיטב ידיעתי יש נוטרמיגן ליפיל המכיל DHA(אומגה 3) ו ARA. לא ידוע לי על סירופ אומגה 3 שניתן לשימוש בגיל זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצה רכהענת03/01/2010
שלום .
ביתי בת שנה . עדיין לא אכלה ביצה. האם ניתן לתת בפעם הראשונה ביצה רכה? והאם בכלל
זה בסדר לתת ביצה רכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ענת
מיכל אלומות-יהושע03/01/2010בגלל החשש מסלמונלה מומלץ לבשל ביצה בישול מלא ( ביצה קשה/חביתה/מקושקשת) למשך 2 דק' לפחות,לאחר הרתיחה. בישול קצר אינו מספיק בכדי להשמיד את החיידק שיכול להיות מאוד מסוכן, ביחוד בקרב ילדים קטנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקיםאור03/01/2010
שלום
ביתי בת 4 חודשים. מתי אפשר להתחיל עם פירות וירקות?
ואיך כדאי להתחיל מפירות או ירקות?
תודה אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אור
מיכל אלומות-יהושע03/01/2010לפי הנחיות משרד הבריאות מגיל 4 חודשים ניתן להתחיל לחשוף לאוכל מוצק, בכמויות קטנות, של 1-2 כפיות פעמיים שלוש ביום.
מומלץ להתחיל מירקות ( קישוא,גזר,דלעת, תפו"א) , בהתחלה כל ירק בנפרד למשך 2-3 ימים ולאחר מכן אפשר לעשות מרק טחון מכולם יחד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאל האוכל המוצק
אורלי03/01/2010אם התינוק יונק מלא האם בכל זאת כדי לשלב מגיל 4 חודשים?
או האם להתחיל בחצי שנה?
אני מתארת לי שזה לא קשור לחלב אם או תמ"ל פשוט אני יודעת שממליצים חצי שנה הנקה בלעדית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעימות
נורית קליפר03/01/2010הי אורלי,
לפי המלצות משרד הבריאות,בין גיל 17 - 26 שבועות אכן עיקר תזונת התינוקות צריכה להיות חלב אם או תמ"ל תוך כדי חשיפה לטעימות מזון בכמויות קטנות: 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום. מטרת הטעימות היא לחשוף את התינוק לסוגי המזון השונים. אכילה למטרות תזונתיות אכן מתחילה רק מגיל 6 חודשים כשאז חלב אם או תמ"ל כבר לא מספיקים מבחינה תזונתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוק בן חצי שנהמירב02/01/2010
היי,
בני בן חצי שנה והתחיל לאכול 2 ארוחות מוצקים: ארוחת פירות וארוחת מרק ירקות לא כ"כ מתלהב,
לאחרונה הוא לא הרגיש טוב,מצונן ומשתעל ולאחר ארוחת מטרנה של הבוקר החלב גורם לו לשיעול רב וליחה ולכן רופאה המליצה לשלב לו עוד מנה של מוצקים עד שירגיש קצת יותר טוב...
מה היית ממליצה לארוחה משביעה ומזינה אשמח לשמוע מספר דוגמאות כדי שאוכל לגוון לו .
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוגמאות לארוחה
נורית קליפר03/01/2010את יכולה לנסות לטחון הודו/בשר/עוף עם הירקות, מרק עוף עם ירקות וקוסקוס, טחינה עם פיסות קטנות מאד של לחם רך, דייסת סולת עם פרי טחון (הדייסה יכולה להיות על בסיס תמ"ל מכיוון שחלב לא מומלץ עד גיל שנה), סלט אבוקדו עם ביצה (מעוך לטקסטורה חלקה), פירה תפוח אדמה/בטטה מעורבב עם קשוא,גזר. חשוב להציג כל מזון חדש בנפרד במשך 2-3 ימים כדי לבדוק שאין איזהשהי תגובה, כמו כן לכל תינוק יכולת מוטורית שונה ולכן לבדוק שהטקסטורות המוגשות אכן מתאימות לו.
רפואה שלמה ובתאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה,עזרת לי מאוד :-)
מירב04/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לילי19/03/2010הייתי חייבת להוסיף גם אני בחיפוש אחר מתכונים אשמח להחליף אם תרצי אפשר בננה אגס תפוח לסחוט מיץ תפוד מעט לשים קצת אבוקדו וטחינה ולבלנדר אפשר גם קציצות רכות במרק עגבניות עגבנייה ואבוקדו ביחד קוואקר לבשל ולהוסיף חתיכות פרי כמו תפוח קצת סילאן טבעי אפשר לשחק אם זה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה?
דנה21/09/2010אמנם ההודעה הזו מזמן.. אך אנשים קוראים ולמדים ממנה (כמוני)
הצעת פה חתיכות קטנות של לחם.. אבוקדו עם ביצה.. וכמו שאני יודעת לחם וביצה אסורים בגיל חצי שנה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
נורית קליפר21/09/2010הי דנה,
דבר ראשון, חשוב להגיש כל מזון בהתאמה ליכולת הלעיסה/בליעה של התינוק/ת. בנוסף, לפי ההמלצות החדשות של משרד הבריאות, החל משלב הטעימות (כבר 4בגיל חודשים), מותר להגיש את כל המזונות חוץ מחלב ומוצריו ודבש. ולכן, מותר להגיש לחם וביצים כבר משלב מוקדם, אבל!!! רק במרקם המתאים!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 5 חודשיםדפנה31/12/2009
שלום רב,
בני בן חמישה חודשים ביום ראשון לא הרגיש טוב לכן היינו אצל הרופא והרופא נתן אנטיביוטקה פראפן הרופא לקח משטח גרון אבל אמר להתחיל את האנטיביוטיקה ובנוסף התינוק נמצא במעון וכבר במשך כשבועיים התחיל לאכול מעט ירקות וכן כפית דייסת קורונפלור בלילה האם השילוב של כל הדברים הללו או אחד מהם גורם לגזים מפני שבליל רביעי הילד לא הפסיק לבכות כל הלילה לכן הפסקתי את הירקות במעון וכן את אכילת הדיסה ובנוסף הפסקתי את האניביוטיקה מפני שאין חיידק
האם יש קשר לכל זה והאם זה גורם לגזים אשמח את תענו בהקדם דחוף
תודה דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים
נורית קליפר03/01/2010הי דפנה,
כאשר מתחילים עם מזונות מוצקים, לוקח למערכת העיכול הצעירה זמן להסתגל וייתכנו גזים. אנטיביוטיקה לכשעצמה יכולה לגרום לתגובה חריפה במערכת העיכול ואף לגרום לשלשולים (מגיל חצי שנה ניתן לשלב פרוביוטיקה, כדאי להתייעץ עם רופא ילדים). אפשר להמשיך עם חשיפת המזונות המוצקים, אך בגיל זה חשוב שזה יהיה טעימות. לפי הנחיות משרד הבריאות, 1-2 כפיות קטנות עד פעמיים ביום, שכן מטרת המזונות היא חשיפה למזונות אך לא תחליף לארוחה של חלב אם או תמ"ל. מומלץ ליידע את המעון לכמויות המומלצות כמו כן חשוב לחשוף למזונות חדשים באופן אטי והדרגתי (סוג מזון אחד במשך 2-3 ימים) וכך ניתן לדעת את תגובתו לכל מזון ומזון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה לאכולאמירה31/12/2009
שלום רב
בתי תינוקת בת שנה רציתי לשאול לגבי האכילה שלה שהיתה בת 6 חודשים ואילך כמעט אכלה כל מזון שנתנתי לה אך לפני כמעט חודשים ועד היום היא לא רוצה לאכול כלום חוץ מהחלב או שהעיקר רק מהבקבוק
אני לא יודעת מה לעשות האם זה מהשיניים או מה ?איך אני יכולה להחזיר אותה לאכול כמו שהיתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבנות אכילה
נורית קליפר03/01/2010הי אמירה,
יכולות להיות סיבות רבות לסרבנות אכילה ושיניים היא אחת מהן. ההמלצה הכי טובה היא שתמשיכי להציע לבתך ארוחות וארוחות ביניים בזמנים קבועים עם מזונות מגוונים. הסבירות הגבוהה שבאחת מפעמים אלו היא תאכל משהו (אפילו אם נראה כי זה לא יקרה......) כדאי גם להציע מזונות עם טקסטורות שונות ומזונות שהיא יכולה להחזיק בעצמה ולאכול (אוכל אצבעות), כמו חתיכות קטנות של ירקות או פירות רכים או מבושלים, חתיכות קטנות של גבינה, רצועות של לחם. לעתים אכילה באופן עצמאי מעודדת אכילה לעומת האכלה עם כפית. כמובן הקפידי שכל מזונות אלו יהיו פרוסים דק כך שלא יהיה כל חשש לחנק ממזון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חצי שנהדורית31/12/2009
ביתי בת חצי אוהבת מאוד לאכול. אוכלת ארוחת מלאות של פירות ושל ירקות כולל בשר. שותה חלב שאוב וסימלאק 3-4 פעמים ביום. הבעיה העיקרית היא שהיא לא מוכנה לשתות מים בכלל לא מבקבוק ולא מכפית, גם תוך כדי אוכל וגם בין הארוחות. יש לה יציאות פעם ביומיים בערך די קשות. האם יש צורך לדאוג או לעשות משהו בנושא?
בנוסף מאיזה גיל ניתן להוסיף מעדן חלב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורית
שרית עטיה-שמואלי01/01/2010הי
מוצרי חלב - מגיל תשעה חודשים. עדיף להתחיל בלבנים ללא תוספת סוכר.
לגבי המים - כרגע היא מקבלת נוזלים ממקורות אחרים (פורמולה,חלב אם,ירקות,פירות ) אך מאוד חשוב לסגל את ההרגל של שתיית מים.
לא להתיאש להמשיך ולהציע מים. רק מים לא משקאות ממותקים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה ושלושה חודשיםאורלי31/12/2009
היי בני בן שנה ושלושה חודשים, שקל 10800 בשקילה אחרונה בטיפת חלב שזה היה לפני חודשיים.
הוא ילד מקסים ואוכל הכל.. ובאמת לא עושה בעיות. האמת שבעבר פניתי אליכם מס' פעמים לגבי התפריט ואתן עוזרות לי מאוד. והפורום נפלא. אני מעוניינת לדעת האם התפריט בסדר מכיוון שהוא גדל והתפריט נשאר אותו דבר, שאלתי האם יש צורך בשינויים או תוספות לתפריט בהתאם לגילו.
7:30-8:00 - 2470 cc מטרנה
10:30- פירות
13:30-14:00- ארוחת צהריים שמכילה בשר, ירקות ופחמימה, כל יום משהו אחר אני משתדלת לגוון, והוא אוכל הכל..
16:30- מעדן/פרי
18:30- ארוחת ערב מלאה כל יום משהו אחר. חביתה/גבינות/פשטידות/לחם/ירקות/לביבות וכו'.
20:30-21:00 - 240 cc מטרנה והולךלישון לילה שלם.
צריך להוסיף? לשנות? בהתאם לגילו...תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורלי
שרית עטיה-שמואלי01/01/2010הי
התפריט נפלא . מאוד מגוון ומאוזן.
לא ציינת כמויות אך אם הוא עולה היטב במשקל במשך כמה חודשים סימן שזה מספיק לו.
מה שנשאר זה להיות יצירתיים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכונים
ענת03/01/2010היי .
ישאפשרות לקבל ממך כמה מתכונים ? ( אני לא יצירתית באוכל.... )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתכונים לענת
אורלי03/01/2010בטח בכיף.. מתכונים למה? ארוחת ערב?צהריים? ולשלוח לאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)