פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לתינוק בן שנה
    שרית
    06/01/2009

שלום רב,ברצוני לדעת מה אפשר להוסיף לתפריט לתינוק בן שנה שכיום אוכל סימלאק,פירות ומרק טחונים(מדי פעם עוגיה,כריך ,מעדן)?ובאיזה גיל צריך להפסיק עם אוכל טחון וסימלאק ולתת רק מוצקים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לתינוק בן שנה

הוספת תגובה

• פנינה.

ד''ר חוה סולם
    10/01/2009

שלום רב!
    הרבה תינוקות עד גיל 3 אוכלים בארוחה לפני השינה מנת דייסה.
    חשוב! שאמא תבחין כמה אכל הילד מוצקים ולהשלים את התפריט היוי ע"י דייסה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעדני סויה
    עדי
    06/01/2009

בהמשך לשאלתי מה לתת לתינוקת בת 11 חודש שאלרגית לחלב לארוחת ערב, המלצתם גם על מעדני סויה. רצתי לשאול האם יש לזה ערך תזונתי או שזה סתם טעים? כי נדמה לי ששמעתי בעבר שהדעות לגבי סויה לא תמיד בעד, שאולי יש בזה הורמונים? בקיצור, האם זה גם מזין?

לקביעת תור
    סגירה
    מעדני סויה

הוספת תגובה

• עדי.

ד''ר חוה סולם
    10/01/2009

שלום רב!
    עקומת גובה, ומשקל תקינים מתאימים לכל סוג של אוכל, חשוב! לגוון כדי למנוע אלרגיות.
    הסויה עשירה בסידן, חלבון ויטמינים ומינרלים.
    אפשר לגוון עם חלב אורז בתוספת חלב שקדים.
    או טחינה בתוספת חלב שקדים.
    המינון; חלב אורז 200 גרם עם 1 כפית ממרח טחינה גולמית או שקדיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות האוכל
    LEA
    06/01/2009

שלום, מה הכמות היומית (בערך) שמומלץ לצרוך לתינוק בן 11 חודשים של: 1) מרק ירקות 2)בשר או עוף 3)מוצרי חלב.. תודה מראש..,

לקביעת תור
    סגירה
    כמות האוכל

הוספת תגובה

• ל-LEA

ד''ר חוה סולם
    10/01/2009

שלום רב!
    לתינוק בן 11 לתת כ- 240 גרם מרק ירקות עם 50 גרם עוף.
    מוצרי חלב גבינה לבנה בגביע קטן,
    יוגורט לבן לגביע קטן.
    פירות כ-3 ליום.
    3 מנות דייסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת מוצקים לבן חצי שנה
    שרית
    06/01/2009

היי יש לי בן בכור בן חצי שנה ואני צריכה להתחיל מוצקים אנא הדריכו אותי כיצד לעשות זאת מה לתת באיול שעות ועוד? איך יודעים מתי ארוחת מוצקים מחליפה תמ"? תודה מראש שרית

לקביעת תור
    סגירה
    התחלת מוצקים לבן חצי שנה

הוספת תגובה

• שרית.

ד''ר חוה סולם
    10/01/2009

שלום רב!
    תינוק בן חצי שנה מקרלב כ-3 מנות פרי כגון; פעם אחת מיץ פירות.
    פעם אחת כ-240 גרם רסק פירות עם כפית שקדיה.
    מנה של מרק ירקות עם כ-50 גרם עוף טחון.
    3- מנות של דייסה, אפשר לשלב את החלב עם דייסת קינואה,אורז,או שבולת שועל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינו רוצה לאכול מוצק
    חיים חדשים
    06/01/2009

ילדי בן 6 וחצי חודשים התחלתי בגיל חצי שנה לתת טעימות של אוכל מוצק הוא טעם את הפירות והירקות אך היום 3 שבועות לאחר הטעימות הוא אינו רוצה לאכול מוצק לא פירות ולא ירקות.ברצוני לציין שהוא רק יונק אני במצוקה ,אני לא רוצה לדחוף לו אוכל בכוח אך האם רק הנקה מספיקה? והאם אי אכילת אוכל מוצק תעכב את גדילתו,?אשמח לקבל תשובה במהירות תודה ויום נעים.ניסיתי לתת גם גרבר הוא עדין בשלו לא מוכן לאכול.

לקביעת תור
    סגירה
    אינו רוצה לאכול מוצק

הוספת תגובה

• אינו רוצה אוכל מוצק.

ד''ר חוה סולם
    10/01/2009

שלום רב!
    גיל 6 חודשים הינם מעבר לתינוק המקבל תוספת של פירות מרוסקים ומרק-ירקות,
    בהמשך גם עם עוף. חשוב! כדי לגמול אותו מהדייסות, וכדי להכין אותו למזון מוצק
    לתת לו לאכול עם כפית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות האכלה
    רוחה
    06/01/2009

שלום רב. בני בן 3 שבועות. ניזון מסימילאק טופ פרי (בגלל הגזים) ארוחה כל 3 שעות ובנוסף אני מניקה פעמיים ביום מעט ורק משד אחד. בני נולד במשקל 2680. היום היינו בטיפת חלב והוא שוקל כבר 3290. במהלך שבוע שעבר הוא קיבל בכל ארוחה 60. נדמה כי נשאר רעב. אחות טיפת חלב אמרה שצריך להעלות ל 90 כי כך צריך לאכול תינוק במשקלו. זה לא הרבה מדי? האם צריך להישאר צמודים לנוסחא של 150 כפול משקל גוף לחלק למס' ארוחות? אני קצת מבולבלת תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כמות האכלה

הוספת תגובה

• רוחה.

ד''ר חוה סולם
    10/01/2009

שלום רב!
    אני ממליצה לך רוחה, לשתות כ-12 כוסות נוזלים לפחות ביום, לנוח לפחות חצי שעה ביום.
    לאכול ארוחות מסודרות, בין הארוחות פירות כגון; תמרים, תאנים, שקדים, פיסטוק חלבי
    לא קלויים כ-10 ליום (השקדים מושרים וקלופים) בנוסף לאכול 2- מנות חלבון ביום כגון;
    עוף, דגים, חומוס, צנוברים עם סלטים ומרקי ירקות עשירים וטבעיים. 4- מנות פרי ליום.
    אך עם את בדיאטה כמובן לא יהיה לתינוק מספיק חלב, חשוב לדעת כי מאוכל בריא כפי
    שציינתי האמא לא עולה במשקל אך יש לצפות כי התינוק יקבל מזון טוב וגם המערכת החיסונית
    תיהיה יותר חזקה, היום מדברים על כך כי האינטלגנציה של התינוק יותר גבוהה עם הנקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי איך זה קשור למה ששאלתי

רוחה
    11/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות האוכל לתינוק בן 3 שבועות

ד''ר חוה סולם
    15/01/2009

שלום רב!
    כן, גם אני ממליצה לעלות את כמות האוכל, אלא, עדיף בהדרגה, שמערכת העיכול של תינוקך
    התרגל לאכול בכמות יותר גדולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוחה

כוכבית דוידיאן
    15/01/2009

ראשית מזל טוב על הרך הנולד:-)
    את מציינת שאחרי ארוחה של 60 נדמה לך שהוא רעב, אם כך מדוע את חוששת להגיש לו יותר?
    גופו גדל והוא צריך תוספת של קלוריות וחמרי ביניין.
    לגבי הנוסחה, צריך בערך להצמד לה, לא תמיד זה מצליח ולא חייב להיות בדיוק, אבל חשוב שהתינוק יאכל לשובע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות
    יערה
    05/01/2009

יש לי תאומים בני 4 וחצי חודשים, תדירות היציאות היא כל שלושה ימים יציאה "יפה" אחד התאומים סובל לפתע מעצירות, הוא מאוד מתקשה וסובל, היציאה שלו בצורת "גליל" ורואים כי קשה לו מאוד להוציא הרופא אמר לי להרתיח לו מים עם שזיפים ולתת לו רק את המים וזה לא ממש עוזר, מה לדעתך עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    יציאות

הוספת תגובה

• לאתי

כוכבית דוידיאן
    06/01/2009

ראשית בידקי אם את מכינה להם את התמ"ל בדיוק לפי ההנחיות, יכול להיות שחסר להם נוזלים. בכל מקרה נסי להוסיף להם מעט מים במשך היום.
    אני לא ההיתי ממהרת להוסיף מיץ שזיפים בשלב זה כדי לא לגרות לחינם את מערכת העיכול בשלב כל כך מוקדם שהיא עדין עוד רגישה ולא בשלה.
    אולי כדאי לשקול להחליף את סוג המזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת שנה
    עדי
    05/01/2009

בתי בת שנה, נולדה במשקל 3410 וכיום שוקלת 8150 בטיפת חלב וכן גם אני לא מרוצה מהמשקל פעם היתה באחוזון ה-50 כיום ירדה לאחוזון ה-5 היא נמצאת במשפחתון. יש לציין שלילדה אין תאבון כלל בנוסף לכל החלה להוציא כעת שן ראשונה. אשמח אם אוכל לקבל טיפים מה לעשות על מנת שתעלה במשקל. לתשובתכם אודה היות ואני מוטרדת מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוקת בת שנה

הוספת תגובה

• תזונת תינוקת בת שנה - הוספת מידע

עדי
    05/01/2009

שכחתי לציין שהילדה לא אוהבת לנסות דברים חדשים. גם לגבי דברים שמכירה יש צורך להאכיל אותה בכוח. בטיפת חלב המליצו לי להוסיף חמאה לסימיאלק ובמקום פירות לתת מנת סימילאק נוספת. ובמרק להוסיף שמן קנולה. להלן התפריט היומי: 7:00 - סימילאק 150 מ"ל עם שבעת דגנים מעורבים (לעיתים אוכלת רק 90 מ"ל) 10:00 - סימילאק באותה מתכונת במקום הפירות התחלתי משבוע שעבר בהמלצת טיפת חלב 13:30-14:00 - מרק ירקות 17:30 - מעדן קטן 20:30 - סימילאק אוכלת כ- 90 מ"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנסה לעזור

צביה
    05/01/2009

שלום עדי, אני לא אשת מקצוע אבל עד שיענו לך אנסה לעזור. אני אמא לתינוק בן שנה המצב שלנו מאוד מאוד דומה. נולד 3.450 היום שוקל 8.600 אחוזון 5 לא אוהב לאכול שום דבר חדש, ועכשיו יוצאות לו 4 שיניים ראשונות בו זמנית. אז כך לאחר כל הדאגות שלי ונסיונות האכלה פנינו לדיאטנית אשר המליצה על תפריט לדוגמא וכך אני עושה ומעשירה את תזונתו: ארוחת התעוררות- סימילאק בתוספת 2 כפיות שמן קנולה ארוחת בוקר-פירות+אבוקדו+טחינה גולמית (ממה שהבנתי יותר עשיר מבקבוק סימילאק מבחינת קלוריות) ארוחת צהריים- ירקות עם בשר ועם קטניות כמו כוסמת, שיבולת שועל, אורז, עדשים וכו' ותמיד אני מוסיפה למי הבישול שמן זית או קנולה. וגם חצי פרוסת לחם ארוחת ערב- מעדן+בסקוויטים של מטרנה ארוחת לילה -סימילאק 180 מ"ל המליצה לי גם על דייסות אך מסרב בתוקף... ועוד עצה שקיבלתי מהמון אנשים מקצועיים זה לאכול ביחד איתו ממש לשבת בשולחן להכין לעצמך ארוחה להושיב על ידך ולהתחיל לאכול וגם אז היא תירצה ותבקש בעצמה. בהתחלה זה לא עבד אבל פתאום לאחר כמה נסיונות התחיל לבקש ולאכול קצת יותר טוב. אין שום תשובה שבאמת יכולה לעזור ועדיין נורא קשה לי אבל נסי להישתחרר מהלחץ ולא לשדר לה כי הם מרגישים הכל. מנסיון מקווה שעזרתי לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצביה

כוכבית דוידיאן
    05/01/2009

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעדי

כוכבית דוידיאן
    05/01/2009

ראשית, כל הכבוד לצביה, אהבתי את התשובה ואני בהחלט מצטרפת אליה.
    חשוב גם לציין שתקופת הוצאת השיניים גוזלת מהתינוק המון אנרגיה יחד עם זאת שזה פוגם בתיאבון ובחשק לאכול, גורם לעליה בחום, שילשולים, כאבי אוזניים ולסתם חוסר נוחות.
    מעבר לכך אני באופן אישי, כלל לא ממליצה על פיטום, לא ממליצה על הוספת שמנים וחמאה כדי לגרום לעליה במשקל, זאת עצה שסוגרת חור אבל בעתיד עלולה לגרום לבעיות הפוכות כמו השמנת יתר.

גם בתחום האכלה כמו בחינוך, משחק פסיכולוגי תמיד הולך, אל תכריחי אותה לאכול, אל תגישי לה אוכל אלא, הושיבי אותה לידכם כאשר אתם אוכלים, אל תגישי לה דבר ותני לה לבקש לבד.
    גווני לה את המזון וחפשי מזונות שיהיו ערבים לחכה, את יכולה להוסיף שקדיה ואבוקדו לפירות, לסימילאק הוסיפי דייסת שיבולת שועל או כל דייסת דגנים אחרת.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 5 חודשים ושבוע
    חלי
    05/01/2009

נולדה 3.472 כעת משקלה בסביבות ה-9 ק"ג. עד עתה ינקה בלבד. התחלנו עם מוצקים (יש לה כבר שתי שיניים) ארוחת עשר פרי .ארוחת צהריים ירקות ותמיד "מקנחים" בנקה. מבחינת ארוחת המוצקים - היא לא כ"כ פותחת את הפה אנחנו מצליחים איכשהו להאכיל אותה אבל זה לא ממש פתיחת פה לרווחה והרבה פעמים היא מוציאה את האוכל עם הלשון (כאילו לא בכוונה...) .זה לא הקאה או פליטה. האם זה משום שעדיין לא רגילה (זה כבר היום הרביעי בערך שאנחנו מנסים להאכילה)? אחרי זה היא יונקת שוב ב- 17 ולפני שינה ב20-21 ועד 6-7 היא בד"כ ישנה לפעמים היא מתעוררת ליניקה נוספת בשעה 3:00 - לא ברור לי למה. בנוסף לשאלתי הקודמת . האם זה נשמע תקין ?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 5 חודשים ושבוע

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת

חלי
    05/01/2009

האם יש צורך לתת לה דייסות למינהן ? (להוסיף לבקבוק של חלב האם ?) או שזה סתם קלןריות מיותרות עבורה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איה

כוכבית דוידיאן
    06/01/2009

אמאלה יקרה, סבלנות, תני לה בתקופה הראשונה רק טעימות שהיא תתרגל למרקם, לטעם החדש.
    לאט לאט היא תלמד לאהוב, גם לנו לוקח זמן להתרגל לטעמים חדשים.
    אל תאיצי בה ותני לה את הזמן שלה לאותת לך שהיא מוכנה.
    לגבי ארוחות הערב, זה מצויין.
    לגבי ההתעוררות בלילה, יכול להיות שהיא רעבה, תלוי אם היא באמת אוכלת או מתפנקת על החזה.
    אם היא לוקחת מוצץ, הגישי לה אותו ותראי אולי זה יספק אותה.
    אם את רוצה לגמול אותה מארוחת לילה, כאשר היא מתעוררת בלילה, הגישי לה מעט מים, אל תרימי אותה, רק געי בה ולחשי לה באוזן שתדע שאת שם, אבל עדין לשמור על אווירת לילה. קצת סבלנות וזה יצליח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חמישה וחצי חודשים
    שרית
    05/01/2009

ניזון מתמ"ל. אוכל 5 ארוחות במשך היום ועוד אחת בלילה.במשך היום אוכל בערך 100-150 CC כל שלוש-שלוש ורבע שעות. קראתי שאלו דפוסי אכילה של תינוק בן שלושה חודשים, ואילו תינוק בגילו אמור לאכול כל 4 שעות כמות גדולה יותר. ניסיתי להעביר אותו לשגרה בת 4 שעות, אכן הגדיל את הכמויות בכל ארוחה, אבל נראה עצבני כבר אחרי שלוש שעות בערך. השאלה היא האם להתמיד בהרגל החדש או שלחזור לשש ארוחות? חשבתי להתחיל מוצקים בשעות הבוקר המאוחרות. האם להוסיף אחרי הטעימות תמ"ל? כמה כפיות שוות ערך לארוחת תמ"ל (כלומר משביעות באותה המידה). אודה על תשובותיכן.

לקביעת תור
    סגירה
    בן חמישה וחצי חודשים

הוספת תגובה

• לשרית

כוכבית דוידיאן
    06/01/2009

המשיכי עם מה שהתחלת בפתיחת פער של 4 שעות, לאט לאט הוא יתרגל ואת כמובן צריכה אורך רוח וסבלנות.
    לגבי מתן ירקות ופירות, אל תמהרי , המתיני עד גיל 6 חודשים.
    בכל מקרה בהתחלה מתחילים עם טעימות, כמו שזה נשמע, כפיות ספורות.
    שלאחר מכן הגישי לו את התמ"ל כרגיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת כמויות
    עדי
    04/01/2009

שלום רב, מהן הכמויות המומלצות ליום של: טחינה כתוספת לפירות שקדיה כתוספת לפירות דייסת שיבולת שועל של מטרנה כתוספת לתמ"ל בערב. לילד בן 10 חודשים. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלת כמויות

הוספת תגובה

• לעדי

כוכבית דוידיאן
    06/01/2009

טחינה גולמית או שקדיה ניתן להגיש כ 2 כפיות מלאות ביום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנה
    דורון טל
    04/01/2009

שלום רב בני בן שנה וחודש ורציתי לשאול בבקשה כמה שאלות לגבי התונה שלו הוא נמצא מ 8 בבוקר עד 15:00 אחר הצהריים במעון ואוכל שם כל מיני דברים לטענת הגננות הוא לא תמיד אוכל הכל לטענתם הוא מקבל כריכים קציצות שניצלים אוכל טחון וכו אני מתאר לעצמי שמדובר בתפריט סטנדרטי שמקבלים כל הילדים... מה שקורה הוא שהוא חוזר הבייתה הוא מראה סימני רעב ומצביע כל המן על הארון שיש בו את כל החטיפים שהוא אוהב כמו אצבעות מטרנה או פתי בר בנוסף יש תחושה שהוא לא שבע גם אם אנו מאכילים אותו צלחת מלאה של מרק אם עוף וחתיכות לחם שהוספנו על מנת להשביע אותו.. האם נהגנו נכון ? זו שאלה ראשונה.. ב.האם יש איסור או משהו כזה על אכילה מרובה של אותם חטיפים כי אם נשתף איתו פעולה הוא יוכל לאכול 5 חתיכות או יותר.... ג.מה ממולץ לתת לו לאכול והאם יש תפריט מסודר שאפשר למצוא או להשיג...? ד.בנוגע לתחושת הרעב האם הוא באמת רעב או זה מן משחק עבורו או מין שעמום יש דרך לבדוק את זה... סליחה על הבורות והאורך.... תודה רבה דורון

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנה

הוספת תגובה

• לדורון

כוכבית דוידיאן
    06/01/2009

ראשית, כמו שכל הסבתות טוענות, ילד עם תיאבון זה ילד בריא :-)
    כאשר הוא חוזר מהגן, מן הסתם עובר זמן מאז הארוחה האחרונה שלו, עם כל הכבוד לגן, לרוב ילדים לא אוכלים שם כמו שצריך ולפעמים כשמגיעים הביתה נפתח התיאבון.
    אפשר בהחלט להגיש לו חטיף אחד או שנים, אולי מעדן חלב, ואפילו פירות.
    ארוחת ארבע זה סביר בהחלט אבל להיזהר לא לפטם.
    זכור שהקיבה שלו קטנה ולכן הוא לא יכול לאכול הרבה כל כך, אם הוא בכל זאת מבקש עוד ועוד, הגשו לו מים או תה. ונסו לשחק איתו ולמשוך אותו לעיסוקים אחרים.
    וכמובן בהמשך בארוחת ערב, ניתן לאכול מרק, ביצה, טוסט, פירה או כל מזון אחר שאתם נוהגים לאכול.
    שיהיה בהצלחה ובתיאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתאום לא בא לו...
    יערה
    04/01/2009

שלום ילדי בגיל שבעה חודשים, התחלתי איתו טעימות של פירות וירקותבגיל 5 חודשים והילד די התלהב מהאוכלוהגיע למנות יפות... פתאום חל שינוי הילד כבר לאה כל כך רוצה לאכול פירות וירקות ומסרב לפתוח את הפה... מהבקבוק הוא אוכל את התמ"ל יפה ואין חלילה ירידה... כלומר אין ירידה באבון מהתמ"ל אלא רק מהפירות והירקות הטחונים. ממה זה יכול לנבוע? ניסיתי לחמם מעט את המרק והפירות כי חשבתי שאולי לא נעים ו שזה קריר , ניסיתי גם כל מיני סוגים של ירק ופרי והוא עדיין לא רוצה... אשמח לעצה, תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פתאום לא בא לו...

הוספת תגובה

• לאתי

כוכבית דוידיאן
    06/01/2009

ממליצה לך לבדוק אם המרקם חלק ולא גרגרי.
    חוץ מזה אולי הוא לא ממש רעב, כדאי לחכות מעט ואולי לעשות הצגה שאת אוכלת אבל אל תגישי לו.
    רק כשהוא יבקש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אלה
    04/01/2009

בני בן שלושה שבועות יונק מעט ומקבל תוספת מטרנה. רציתי לשאול מה הסיבה שבחלק (רק בחלק) מאכילת התוסף הוא מקיא ממש משפריץ את האוכל מה הגורם לכך? האם צריך לעשות הפסקות? האם זה בגלל בועות אויר? אודה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לאלה

כוכבית דוידיאן
    05/01/2009

תחליפי החלב כבדים יותר לעיכול מחלב אם בגיל צעיר כזה יכול בהחלט להיות שמערכת העיכול שלו שעדין לא בשלה, קשה לה להתמודד ולעיתים בעקבות זאת מקיא.
    ממליצה לך במהלך הארוחה לעשות מספר הפסקות להוצאת אויר, כמו כן בידקי את החריץ של הבקבוק, יכול להיות שהוא גדול מידי עבורו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תיאבון
    עדי
    03/01/2009

בתי בת שלושה וחצי חודשים והיא ניזונה מסימילאק. היא נולדה 2900 ק"ג ועלתה יפה במשקל. כיום היא שוקלת 6.5 ק"ג ואורכה 63 ס"מ. היא נמצאת באחוזונים הגבוהים הן מבחינת גובה (אורך) והן מבחינת משקל. בחודש הראשון היא אכלה בתיאבון רב והייתה רעבה כל הזמן. כמובן שהאכלתי אותה לפי דרישתה. בגיל חודש וחצי התיאבון ירד ואיתו החלו לרדת כמויות הסימילאק שדרשה. ככל שמשקלה עלה דרישתה למזון הלכה ופחתה, אך היא המשיכה לעלות יפה במשקל. בגיל חודש היא שקלה 4.5 ק"ג ואכלה בסביבות 750 מ"ל ליום (170 מ"ל לק"ג) וכיום שוקלת 6.5 ק"ג ואוכלת 600 מ"ל ליום (90 מ"ל לק"ג) ולעיתים אף פחות. רופא הילדים ואחות טיפת חלב לא התרגשו מכך, כי היא ממשיכה לעלות במשקל ונותנת מספיק חיתולים רטובים ביום, אך אני קצת מוטרדת. ממה יכולה לנבוע הירידה בתיאבון? האם לדעתכן הדבר דורש בדיקה? האם לא נוצר לה חסך מבחינת מרכיבי המזון והויטמינים, שכן היא אוכלת כמויות מועטות ביחס למשקלה?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תיאבון

הוספת תגובה

• לשלי

כוכבית דוידיאן
    05/01/2009

יקירתי, אין ממה לחשוש, ביתך ככל הנראה מאזנת את התצרוכת שלה לבד, אם היא רגועה אחרי האוכל, עולה יפה במשקל, מרטיבה לפחות 6 חיתולים ביום, אין כלל מקום לדאגה.
    במקום זאת עדיף שתפני את האנרגיות האלה לדברים אחרים, שחקי איתה, פירסי שמיכה על הריצפה הניחי אותה על הבטן, שבי מולה ותגרי אותה להרים את הראש ולהתבונן על הסביבה.
    שיהיה הרבה אושר ונחת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עדי
    06/01/2009

הדאגה שלי כמובן לא באה ע"ח משחק עם הבת. יש לנו המון מזה במהלך היום, אבל תודה על ההרגעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה