פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפות ברזל
    עינת
    01/02/2009

שלום, שאלה נוספת שעלתה לי. בני (11 חודשים) קיבל טיפות ברזל, הפרקתי לתת לו לפני כשלושה חודשים. הוא אוכל מדי יום מנת בשר, גם יונק ובתחושה שלי הטיפות האלה לא ממש נחוצות, האם המלצתך הא בכל זאת לתת לו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפות ברזל

הוספת תגובה

• לעינת

כוכבית דוידיאן
    02/02/2009

היי, אני ממליצה ללכת לפי ההטוויה הרפואית של בנך, כדאי להיוועץ עם הרופא המטפל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר ארוחות - תינוק בן שנה
    עינת
    01/02/2009

שלום רב, בני היקר בן 11 חודשים, אוכל מוצקים לתפארת, עדיין יונק, שאלתי היא כזו- בבוקר כשמתעורר אני נותנת לו בקבוק, לאחר שעה וחצי או שעתיים ארוחת בוקר- פרוסת לחם עם ממרח, האם עדיף לתת בבוקר את הפירות? התחלתי לאחרונה לתת לו בערב מנת פירות במקום בארוחת הבוקר. מה העדיפות לפי דעתך? משהו נוסף, כמה מנות בשר מומלצות בשבוע? נכון להיום הוא אוכל מדי יום בשר, בעיקר עוף. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סדר ארוחות - תינוק בן שנה

הוספת תגובה

• לעינת

כוכבית דוידיאן
    02/02/2009

היי, אני בהחלט ממליצה על ארוחת הפירות בבוקר הפירות עשירים בסוכר וכן בויטמין C. מעבר לחשיבות התזונתית, בערב לא כל כך טוב לאכל מזונות שהערך הסוכרי בהם גבוהה, מפריע לשינה.
    לעומת זאת בבוקר נותן הרבה אנרגיה.
    לגבי הבשר, אז כמובן שכל יום אנו זקוקים לחלבון וכמובן תינוקות שהחלבון נחוץ להם כל כך להתפתחות, כך שגם אם כל יום אוכל עוף זה מצויין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות האכלה לתינוקת בת 4 וחצי חודשים
    ברכה אמא טריי
    31/01/2009

יש לי תינוקת בת 4 וחצי חודשים שמשקלה 6.6 קילו, משקלה בלידה היה 3.100 עד גיל 3 וחצי חודשים אכלה חלב שאוב בכמות של 140CC כל 3 שעות פחות א ויותר כאשר בלילה משעה 8:30-9:00 הארוחה האחרונה עד 8 בבוקר. בחודש האחרון התחילה לעשות בעיות עם האוכל לוקח המון זמן עד שהיא מתחילה לאכול ומשך הארוחה עצמה לוקח בין חצי שעה ל45 דקות ולא תמיד היא מסיימת את כמות האוכל. ניסיתי להגדיל את מרווח הזמן בין הארוחות ל 4 שעות אבל אין שיפור ניכר. שאלתי היא האם זה בסדר לתת לילדה בגיל הזה רק 3 ארוחות של 150-160CC סימילק כל 4 שעות וארוחה אחת לפני שינה בערך ב8 בערב בכמות של 180 עם כף קורנפלור עד הבוקר למחרת, יוצא שהיא תאכל בסה"כ 4 ארוחות ב24 שעות. חשוב לציין שבמשך חודש לא העלתה את כמות האוכל שלה בכלל האם גם זה נורמאלי? אודה מאוד על כל תשובה וייעוץ. האם זה בסדר ומותר לתת בקבוק תוך כדי שכיבה במיטה?

הוספת תגובה

• אמאלה יקרה

כוכבית דוידיאן
    01/02/2009

היי, גם לתינוקות יש תקופות של שינויים, השינויים האלו לעיתים גורמים להם לשינוי ברמות התיאבון, ראשית לא להילחץ, שנית, אני ממליצה לך לנסות ולזרום איתה ולראות איך היא מסדרת לעצמה את שעון הארוחות. בדרך כלל זה מסתדר היטב.
    בשלב זה בהחלט ניתן לצפות להגדלת הפער בין הארוחות זאת אומרת כל ארבע שעות, תני לה להגיע רעבה לארוחה ולאט לאט זה יסתדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן 7 חודשים
    לימור
    31/01/2009

בני בן ה7 חודשים עשה קפיצה בפעם האחרונה לאחוזון הכי גבוה שוקל 10 ק"ג וגובהו 71 ס"מ זוחל אחורה ומתהפך לשני הכיוונים כבר ממזמן אוכל מוצקים מגיל 4 וחצי חודשים(כבר ממש היה מוכן לזה) שאלתי היא מה אני יכולה לתת לו חוץ מירקות ועוף ופירות או שזה מספיק? האם אפשר להוריד לו את הת"מל לפעמיים ביום?(כרגע אוכל 4 ארוחות תמ"ל של 180CC)ופרי אחד בבוקר ובצהריים ירקות ועוף) ומכיוון שכרגע נמצא באוחוזונים הגבוהים האם עלי להוריד לו את האוכל(כמו שמשום מה הציעו לי בטיפת חלב ואין לי מושג למה!?!) תודה מראש:)

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוק בן 7 חודשים

הוספת תגובה

• ללימור

כוכבית דוידיאן
    01/02/2009

יקירתי, ראשית כל הכבוד, שמחי שבנך מתפתח יפה.
    בגילו עדין חשוב לו מאוד לקבל את כמות התמ"ל המומלצת לגילו, לרדת לפעמים ביום זה ממש לא מתאים בשלב זה. אולי ניתן להגיש לו כמות מעט קטנה יותר בכל ארוחה, אבל אם הוא דורש את הכמות זה גם בסדר.
    לגבי התוספת לירקות, את יכולה להוסיף לו את הפסטה החדשה של מטרנה וכן תוספת של דגנים כמו קינואה, כוסמת ושיבולת שועל.

שיהיה המון בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 1/2 שנה - מוצקים
    תם
    30/01/2009

שבוע שעבר התחלתי להאכיל את ביתי במוצקים עפ הספר (טעמים ראשונים) קישוא, בטטה, דלעת , גזר. נראה שהיא לא ממש נהנית. מזיזה את הראש, סוגרת את הפה... ואני מצליחה לתת לה מקסימום 2 כפיות. אחרי הרבה הרבה מניפולציות. אני מניחה שזה טבעי, אבל כמה זמן בערך לוקח עד שתינוק מתרגל לטעמים ומקבל את כפית האוכל בחיוך? היא יונקת הנקה מלאה. שוקלת מעל 8 קילו . תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 1/2 שנה - מוצקים

הוספת תגובה

• לתם

כוכבית דוידיאן
    01/02/2009

הייי יקירתי, ראשית צריך המון סבלנות ושנית אני ממליצה לך לטעום, אני ממליצה שהבטטה תהיה דומיננטית יותר כי היא יותר טעימה, את יכולה להוסיף גם מעט שמן זית או אבוקדו שמוסיפים המון טעם ובהמשך גם שקדיה או טחינה.(לא יותר מכפית).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לתינוקת בת 5 חודשים
    דינה
    29/01/2009

שלום הייתי רוצה לדעת בבקשה במה עדיף להתחיל ירקות או פירות ? אם ירקות אז איזה ירק ראשון או פרי? ומה הכמות המומלצת? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לתינוקת בת 5 חודשים

הוספת תגובה

• לדינה

כוכבית דוידיאן
    01/02/2009

היי, ראשית מומלץ להתחיל עם הירקות מפני שהם פחות טעימים בהרבה לעומת הפירות שעשירים בסוכר ומתוקים.
    להתחיל עם ירקות כמו בטטה, תפוח אדמה וקישוא. בהתחלה טעימות קטנות ובהמשך בערך לפי כמות התמ"ל המוגשת.
    לגבי הפירות אותו הדבר, כאן מומלץ להתחיל כל פרי בניפרד כ פעמים לפחות כדי לשלול רגישות/אלרגיה. בהמשך ניתן להכין בננה, אגס ותפוח בתור התחלה ובהמשך, כל הפירות הנפלאים שקיימים, שוב מזכירה לבדוק כל פרי בנפרד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים לתינוק
    שלי
    29/01/2009

הי מאיזה גיל מותר לתת מים לתינוק? בני בן 3 חודשים וסובל מגזים האם כדאי לתת מים עם שומר? אם כן מתי לתת את המים בין הארוחות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מים לתינוק

הוספת תגובה

• לשלי

כוכבית דוידיאן
    01/02/2009

היי, לפי הנחיות משרד הבריאות, אין צורך להוסיף מים עד גיל חצי שנה. אבל כמות קטנה של מים בתוספת שומר בהחלט לא תזיק ואף יכולה להועיל. רק לא בכמות גדולה כדי שלא יבוא במקום ארוחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האכלת תינוק
    יונית
    29/01/2009

ביתי גם כן אוכלת נוטרמיגן בשל רגישות לחלב וכתוצאה מכך יש לה צואה רכה ולעיתים אף שלשלול לאחר יותר מ-6 האכלות ביום. האם זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    האכלת תינוק

הוספת תגובה

• ליונית

כוכבית דוידיאן
    01/02/2009

היי, באופן כללי מצבים של שילשול מעידים על בעיה כל שהיא, אני ממליצה בחום להיוועץ עם הרופא המטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חצי שנה
    חלי
    29/01/2009

אוהבת מוצקים ומבקשת לטעום כל דבר. אכלה כבר:תפוח, גס, בננה, אבוקדו, קישוא, בטטה, תפוח אדמה וגזר. הכל בקומבינציות שונות. מה עוד ניתן לתת לה ? היא שוקלת מעל 9 ק"ג (יונקת )

לקביעת תור
    סגירה
    בת חצי שנה

הוספת תגובה

• לאיה

כוכבית דוידיאן
    01/02/2009

היי, ראשית מצויין, ביתך אוכלת יפה, לא חייבים למהר ולהוסיף, תני לה להיתרגל למזונות . בהמשך את יכולה להוסיף לה גם שקדיה או טחינה וכן שיבולת שועל למרק או אפילו את הפסטה החדשה של מטרנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שבוכה בזמן הארוחות
    ויקי
    29/01/2009

שלום. אני אמא שלתינוקת בת חודש וחצי, היא נולדה 3630 ק"ג ועכשיו שוקלת 4700, אנו נתנו לה סמילק אדוונס, היא אכלה יפה אך לפני כשבוע התחילה לבכות הזמן האוכל, היא מתפתלת, מושכת רגליים וסובלת נורא, כמו כן אוכלת חצי ולא מוכנה לחזור לאכול אחרי הבכי. התייצנו עם הרופא הוא המליץ להחליף למטרנה, כשהתחלתי לתת לה מטרנה המצב לא השתפר בהרבה ואף החמיר היא אוכלת כמויות קטנות ואני נאלצת לתת לה אוכל כל שעתיים או שעה וחצי . מה אפשר לעשות? האם אפשר לעבור חזרה לסימילק אדוונס או להחליפו לסימילק פרי? תודה

הוספת תגובה

• לויקי

כוכבית דוידיאן
    01/02/2009

היי יקירתי, מה שאת מתארת הוא מצב של קוליק, מצב נורמאלי ומוכר בשלב זה. ראשית צריך המון סבלנות, עד גיל 3 חודשים לערך זה יעבור.
    אני לא ממליצה לשחק בין חברות התמ"ל אלא להתאזר בסבלנות כדי שהוא יתרגל.
    אפשר בהמשךף במידה ולא חל שיפור לעבור לתמ,ל ללא לקטוז, כמובן לאחר .היוועצות עם רופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעשים כאבים בבטן לתינוק
    שלי
    29/01/2009

בני בן 3 חודשים עד גיל חודשיים התבססה התזונה על הנקה משולבת סימילאק. בגיל חודשיים סימילק בלבד היה ניסיון לעבור למטרנה עקב גזים וכאבי בטן אך חזרנו בחזרה לסימילק לאחר התייעצות ועקב אכילת כמויות קטנות עברנו מס ימים לסימילאק ללא לקטוז וחזרנו לסימילק אדבנס. כיום אוכל סימילק אדבנס בלבד. הבעיה היא שבזמן הואכל יש רעשים ורחשים אשר יוצאים מהבטן של בני, כל תחילת ארוחה הוא לא נינוח מסרב לקחת בקבוק, נרגע עם מוצץ ולאחר מס ניסיונות אוכל אבל כמויות קטנות. בנוסף יש לו כאבי בטן המלווים בגזים. ישנן ארוחות שאוכל 10 או או 40 או 80 , הממוצע עומד על 60 לעיתים אוכל בין 500 ל 600 ביום לעיתים פחות מ 500 ביום לאחרונה הקטין את הכמות. אציין כי ישנה עליה במשקל, אין הקאות או שילשולים חריגים. נולד במשקל 2700 כיום 5400 גובה 60 ממה נובעים הרחשים בבטן? האם יתכן שזה מה שמפריע לו לאכול? הומלץ לי לעבור לנוטרה מגן האם זה אכן יעיל? אני חוששת מזה. האם המשקל תקין ? אוכל במרווחים של 3 שעות בערך האם זה בסדר? לא מדלג על הלילה אני קמה ב 3 בערך וב 7 בדכ ב 7 לא רוצה לאכול, האם זה בסדר איך מדלגים על הלילה או שמא לא כדאי בגלל הכמויות הקטנות. סליחה על בל השאלות קצת מבולבלת תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    רעשים כאבים בבטן לתינוק

הוספת תגובה

• לשלי

כוכבית דוידיאן
    01/02/2009

היי, נתחיל מהסוף, בגיל הזה אין כל בעיה לוותר על ארוחת הלילה, כל זאת כמובן במידה ובנך אוכל מספיק במהלך היום.
    לגבי הרחשים בבטן, סביר להניח כי הוא סובל מבעיות בעיכול כולל גזים, אני ממליצה להיוועץ עם רופא לגבי מתן תמ,ל ללא לקטוז, יכול להיות כי עדין קשה לו לעכל(יש גם למטרנה וגם לסימילאק).
    הנוטרמיגן גם יכול להועיל, אבל הבעיה היא הטעם הנוראי שלו, רוב התינוקות ממש לא אוהבים.

ממליצה לעשות עיסוי מספר פעמים ביום סביב הטבור עם מעט שמן אתרי שומר מעורב עם שמן זית , עם כיוון השעון ולקחת את הברכיים לכיוון הבטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב
    שרית
    28/01/2009

שלום, יש לי תינוק בן שנה ושלושה חודשים. לאחרונה הפחתתי את כמות תחליף החלב ביום. ממצב שנתתי לא שלושה או ארבעה בקבוקים ביום, לבקבוק אחד ביום. אני חוששת שאולי הכמות של החלב אינה מספיקה לגילו. האם הוא צריך לקבל כמות גדולה יותר של חלב? והאם חלב פרה מספיק ואין צורך בתחליף חלב אם? אני רוצה לציין שאני נותת לו גם שקדיה בכל יום, יוגורט "גמדים", מעט גבינה לבנה.

לקביעת תור
    סגירה
    חלב

הוספת תגובה

• לשרית

כוכבית דוידיאן
    01/02/2009

הי, בשלב זה אני עדין ממליצה על 2 האכלות תמ"ל ביום בוקר וערב, תחליפי החלב מורכבים מחלב פרה המועשר בכל המרכיבים התזונתיים הנחוצים בשלב זה של ההתפתחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתיחת מרווחים
    דנה
    28/01/2009

בני בן 7.5 חודשים, נולד בשבוע 34 במשקל 2.750, נמצא כעת באחוזון 5 במשקל (שוקל 7 ק"ג) ובאחוזון 50 בגובה. בגיל 6 חודשים שקל 6.800, ושבוע לאחר מכן התחלנו עם מוצקים וזה סדר היום: 7:00 הנקה (יונק בערך 15 ד' סה"כ משני צדדים) 9:00 פירות (אוכל כמות של כ-120 מ"ל) 11:00 דייסת אורז (אוכל מקסימום 80 מ"ל, לפעמים אוכל רק 30 ולפעמים כמעט ולא אוכל) 14:00 ירקות עם בשר (אוכל כמות של כ-100 מ"ל) 16:00 הנקה 19:00 הנקה + תוספת תמ"ל (אוכל תוספת של כ-30 מ"ל) 4:00 הנקה (יונק רק מצד אחד) האם תקין? איך פותחים מרווחים גדולים יותר כדי שיאכל כמויות גדולות יותר? האם צריך לעשות זאת? אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    פתיחת מרווחים

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה

דנה
    02/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנה

כוכבית דוידיאן
    02/02/2009

היי, התפריט נראה מצויין, המשיכו כך.
    לגבי פתיחת פערים בין הארוחות, אפשר מעט יותר, אך לא לעשות זאת בבאת אחת אלא כל ארוחה למשוך כל יום עוד כמה רגעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דנה
    03/02/2009

תודה לך על התיחסותך. האם הכמויות שהוא אוכל כרגע לא קטנות מדי לגילו? איך גורמים לו לאכול יותר (הוא באחוזון 5)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תעני

דנה
    07/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון מוצק לתינוק בן חצי שנה
    עינב
    28/01/2009

שלום רב, בני בן חצי שנה, התחלנו לתת לו פירות וירקות. מספר שאלות: לגבי הפירות - אוכל יפה בננה, תפוח ואגס בכמות של 150 מ"ל - האם מספיק? מה אפשר להוסיף בגיל זה - סילאן? שקדיה? תמרים?.... לגבי הירקות - התחלנו עם בטטה שיצאה בקקי כמו שנכנסה. כלומר לא עיכל אותה. ניסנו במשך מספר ימים ללא הועיל. בהתייעצות עם הרופאה הפסקנו עם הירקות(הבטטה) למשך שבוע והמשכנו רק עם הפירות. כעבור שבוע ניסנו שוב בטטה ושוב הוא לא עיכל אותה. מה לעשות? להמשיך לנסות? לנסות ירקות אחרים ולהפסיק עם הבטטה? אילו ירקות אפשר?. בנוסף האם אפשר בגיל זה כבר לנסות להוסיף שמן זית על הירק? על אבוקדו? בנוסף, הבנתי שהילד אמור לאכול 150 מ"ל כפול משקל הגוף ביממה. בני שוקל כ-8.5 ק"ג. אוכל (יונק וחלב שאוב והפירות) כ-7 ארוחות ביממה (כולל ארוחת לילה) כלומר אמור לאכול 180 מ"ל בכל ארוחה. הוא ממש לא מגיע לכמויות האלו. אוכל מבקבוק פעם 120, פעם 150, לפעמים פחות. כשיונק אני לא יודעת כמה אוכל אבל לא הרבה זמן בין 5 -10 דקות. והפירות בערך 150 כמו שאמרתי. לא נראה רעב, ובסך הכל חייכני ואנרגטי. מה עלי לעשות?. כשהיה יותר קטן (רק ינק) עלה יפה במשקל, עכשיו עולה פחות. סליחה על האורך ותודה מראש.

הוספת תגובה

• לעינב

כוכבית דוידיאן
    01/02/2009

היי, במידה ובנך שבע אחרי ארוחת הפירות סביר להניח שהכמות מספיקה לו. בכל אופן הכמות היא ככמות התמל הניתנת לו.
    את יכולה להוסיף לו שקדיה או טחינה.
    הבטטה עשירה בסיבים תזונתיים ויכול להיות שעדין קשה לו לעכל אותה, את יכולה להמשיך ולנסות עד שתיראי שזה מתעכל. מעבר לכך, לגבי ירקות : גם תפוח אדמה, קישוא וגזר בהמשך את יכולה להגיש גם קיטניות מונבטות כמו עדשים וחומוס. ולהוסיף למרק גם שיבולת שועל. ובהחלט יכולה להוסיף שמן זית שתורם המון כולל טעם נפלא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות אצל תינוק בן 7 ימים
    זיוה
    28/01/2009

שלום, בני בן ה7 ימים נולד בשבוע 35 2.8 ק"ג. הוא מאוד סובל מגזים ניתן להרגיש את הבועות הגזים בבטנו, מזה כיומיים לא הייתה יציאה. אני מניקה במהלך היום הוא מאוד לא רגוע וסובל מגזים , ובלילה בקבוק מטרנה סנסטיב 60CC למנה יש לציין כי לאחר הארוחה הוא רגוע וישן כ 4 שעות אודה לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות אצל תינוק בן 7 ימים

הוספת תגובה

• לזיוה

כוכבית דוידיאן
    01/02/2009

הי, מערכת העיכול של התינוק עד גיל כ 3 חודשים עדין לא בשלה ולכן על פי רוב סובלים התינוקות מגזים. ניתן להקל על ידי עיסוי סביב הטבור עם כיוון השעון ולקפל את הרגלים לכיוון הבטן. ישנם גם טיפות טיפוליות להקלה על הגזים כמו: גליכול, R37', גרייפווטר וסימיכול.

לגבי עצירות, במידה ואת מניקה, זה מצב סביר ונורמאלי, ישנם מצבים בהם תינוקות יונקים נותנים יציאה כפעם בשבוע, זה מצב נורמאלי, אבל בכל אופן מומלץ להיוועץ עם רופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה