מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האכלת תינוקרויטל23/12/2008
בני בן חודשיים אוכל נוטרמיגן (עקב חוסר שקט וכנראה רגישות לחלב) כאשר האכלתי סימילאק הוא היה מבקש אוכל כל 3-4 שעות - 120 מ"ל היום עם הנוטרמיגן הוא לא דורש אוכל רק בבוקר אחרי שישן כל הלילה. לסיכום הוא אוכל 5 ארוחות ביום בערך בין 90 - 120 מ"ל? האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האכלת תינוק
רויטל23/12/2008שכחתי לציין שמשקלו (נכון ל-11.12.08) 4.740
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרויטל
כוכבית דוידיאן28/12/2008אני חושבת שהבעיה היא הטעם הנוראי של הנוטרמיגן, אפילו תינוקות שחוש הטעם שלהם לא התקלקל עדין, קשה להם עם הטעם, כפי שהבנתי ממך לא הוכחה רגישות לחלב כך שבגיל 3 חודשים כשמערכת העיכול בשלה יותר תוכלי לנסות ולהגיש לו תמ,ל רגיל.
לגבי הכמויות, זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרבת לאכול - בת 8 חודשים וקצתשני22/12/2008
שלום מגיל 5 וחצי חודשים אכלה יפה מאוד ובקלות מוצקים. כ-200 מל בממוצע לארוחה. שוקלת כ-8.7 קילו. בשבועיים באחרונים חלו שינויים מוזרים , למרות שהיא כמו שעון שוויצרי הילדה הנמרצת והפעילה שלי, אוכלת בדיוק בזמנים, ודורשת !!אם יש איחור קל...!!! ישנה רוב השמן בשעות קבועות. פתאום השתנתה-לא אוכלת כמעט את המוצק העיקרי בצהריים פשוט מסרבת ... ניראית טוב חייכנית ופעילה כל הזמן יותר ויותר, יוצאות שינייים, יש 4 שיניים, התחילה לעמוד ולהסתובב סביב שולחן או ליד ספת הצעצועים מרימה מפילה.... אני חושדת שאולי אני ממלאת אותה בלי לשים לב באוכל בבוקר, כי היא אוהבת פשוט ולא מסרבת ואז בצהריים ששם הבעיה לא רעבה ואז רעבה בחמש ומשתבשים השעות לשינה , קמה יותר מוקדם בבוקר ב- 6 במקום 7 פקל , ומתעוררת בלילה למשחק!! כן כן משחקת נעמדת ו..הצילו!! אולי קשור לארוחת חלום שביטלנו לפני בערך 3 שבועות-שבועיים (בהדרגה מעוותת) עד לפני שבועיים אכלה כך: 7 הנקה כ- 10 דקות (ירד הזמן הנקה מלפני כשבועיים כשהתחילו הבעיות לעיל) 9-10 וחצי -שינה 11:00 פרות-2 סוגי פרי מרוסקים, חצי יופלה מלפני חודש בערך עם כף סקי (משוגעת על זה, לא מסיימת הפירות בשביל לקבל היופלה, בר יודעת שזה בא אחרי) וכן כאן נכנס גם תוספת של שאוב לא בכמות קבועה, בין 60 ל- 120... (יכול להיות שזה יותר מידי, ?! היא פשוט לא סירבה אז נתתי...ואם הפסיקה אז נתתי שתמשיך לאחר זמן מה...)-את הארוחה הזו לא מפספסת. 13:00-14:00 שינה יוצא שמדלגת גם תופעת לוואי של התקופה. 15:00 מרק ירקות מגוון+עוף/הודו+קטניות לפעמים מרוסק טחון בד"כ, אם לא טחון לא אכלה יותר מכמה כפות.-נכון להיות-אובלת כף שתיים ואז בוכה, לא רוצה לאכול , רוצה לשחק, ניסיתי לשנות אוכל, אבל לא עזר. בין לבין פרי ביד או עוגיות מטרנה וכו לפעמים -נכון עד לפני שבועיים לא נותנת הנל אלא מנסה לתת המרק ב חמש בערך היא "עושה טובה " ואוכלת כ- 100 ...היתה רגילה לאכול 230 מל בקלות. 17:00 היתה ישנה 40 דקות ועכשו פעם כן פעם לא ואז משתגעת מעייפות ....... לא ברור 19:00 שאוב כיום בין 60-230 לא ברור הכמויות דבר שהיה קבוע. שעות השינה השתנו וכאמור התעוררויות פתע... מה זה? אני עושה משהו לא נכון??? הייתה לי ילדה נהדרת במיוחד בעינייני אוכל ושינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
כוכבית דוידיאן28/12/2008יקירתי, מסירה אני את הכובע בפניך, ביתך אוכלת יפה ולפי הספר, מה שכן, הילדה גודלת, אני ההיתי מורידה לה מעט מארוחת עשר, מספיק הפירות, אין צורך בסקי וביופלה. אותם את יכולה להגיש לה בארוחת ארבע או ערב.
יכול להיות בהחללט שהיא שבעה בצהרים, או שארוחת הצהרים פחות טעימה לה לעומת הארוחה הטעימה והמתוקה של הבוקר.
לגבי הלילה, גם אם היא מתעוררת, אל תדברי אליה, גשי אליה השכיבי אותה, בלי לחייך בלי להרים אותה, לשמור על אוירת לילה אוירת שינה.
זאת גם תקופת "התבגרות" לתינוקות, הכל קורה בתקופה הזאת, אז ההי סבלנית ואל תוותרי, המשיכי כך.
אני יודעת שלא עזרתי לך הרבה, אבל מקווה שלו במעט
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת ירקות לתינוקתשמרית22/12/2008
שלום, ביתי בת ארבעה וחצי חודשים השבוע הרופא אמר לי שאני יכולה להתחיל לתת לה ירקות. 1- האם אפשר בגיל לתחיל לתת תוספת של ירקות? 2- במידה וכן איזה ירקות אפשר לתת בהתחלה? האם מותר להשים תבלינים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא יקרה
כוכבית דוידיאן28/12/2008משרד הבריאות ממליץ על מתן ירקות מגיל 6 חודשים.
בכל מקרה, אנו לא מוסיפים תבלינים לירקות , אפשר להוסיף למרק ירקות עליים, כמו פטרוזיה, כוסברה וסלרי ולהציאם בסוף הבישול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בניית שריר אצל פעוטות?נירה22/12/2008
שלום שלום! לבני בן השנתיים טונוס שרירים נמוך. הוא מטופ אצל פיזיוטרפיסטית פעמיים בשבוע ואני משלימה את הטיפולים הנדרשים בבית (מסג'ים, הליכות הברשות וכו') הילד אוכל המון!!!, לצערי הרב, הוא אוכל בעיקר פחממות פשוטות כמו לחם לבן (סובל משילשול אם אוכל לחם מחיטה מלאה ולא מסכים לנסות לחמים מסוג אחר) ומבחינת בשר, הוא אוכל בעיקר בשר מעובד (נגיסי עוף וכו. לא מוכל לנסות בשר מסוג אחר) יש לי שתי שאלות - א. האם יש תזונה שניתן בעזרתה לבנות או לתמוך בבניית שריר? ב. אילו תוספי מזון אני יכולה לתת לו לצורך השלמת חלבונים? אשמח אם תוכלו להפנות אותו למאמרים בנושא או אתרים שניתן ללמוד בהם. לידיעה... - הפיזיוטרפיסטית לא מוכנה לייעץ לי בענייני התזונה... תודה, נירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנירה
כוכבית דוידיאן28/12/2008ראשית חשוב שיאכל מזונות שקשה ללעוס אותם, כמו הנשיקה של הלחם, זה מחזק את השרירים הטבעתיים, גם חלבון חשוב בתפריט, החלבון נחוץ לבנית השרירים.
מעבר לכך גם סידן, נמצא בטחינה, שיבולת שועל שאת יכולה להוסיף למרק, ויטמינים מקבוצת E, כמו אבוקדו.
אני ממליצה לך לרכוש תוסף בשם ביו סטראט, חפשי עליו בגוגל, זהו תוסף שעשיר בויטמינים מקבוצת B, עוזר לפתוח תיאבון וכמובן לחיזוק הגוף.
מקווה שעזרתי ולו במעט
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה וחליטת רוזמריןאמא של הלל22/12/2008
בחורף אנו נוהגים לשתות חליטות רוזמרין . בני בן 6 חודשיים ואני מניקה (הנקה מלאה). האם יש לרוזמרין השפעה על ייצור החלב כמו של מרווה? האם להמנע משתיית חליטת רוזמרין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא של הלל
כוכבית דוידיאן28/12/2008רוזמרין תכונה ממריצה, לכן אני מליצה לך לשיתות אותו עד שעת הצהרים , אחרת הוא לא ירדם בלילה.
חוץ מזה לא לעשות חלטה חזקה מידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סופגניות מאיזה גיל??אמא טריה22/12/2008
שלום כוכבית רציתי לדעת מאיזה גיל זה בסדר לתת סופגניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא היקרה
כוכבית דוידיאן27/12/2008סופגניות לא מומלץ לפני גיל שנה וגם אז לא יותר מידי
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לאוכל מוצקחיים חדשים21/12/2008
בני בן חצי שנה התחלתי לפני שבוע טעימות של ירקות הוא רק יונק ואני לא מקפידה על הפסקה של כמה שעות בין יניקה ליניקה (אני לא עובדת) משום שההנקה היא גם שתייה ,ואין לי אפשרות לשאוב משום שבני הוא ילד עירני ופעיל וישן במשך היום 20 דקות בכל תנומה לסירוגין.שאלתי האם במצב הנ"ל אני יכולה לעשות לוח זמנים ביניקה ולשלב את הארוחת ירקות בניהם?והאם אפשר לתת מים מינרלים מורתחים?תודה ויום נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לכוכבית
חיים חדשים21/12/2008שלום לאחר כתיבת התגובה המשכתי לעין בשאלות של נשים ונתקלתי בתשובה של סדר יום לתינוק בן חצי שנה קודם כל ברצוני לשבח אותך ואת האתר אני מוצאת מידע לשאלותי באתרך וזה עוזר לי המון,דבר נוסף בני שוקל 7.200 והיום הוא בן חצי שנה האם 180CC זה מספיק ארוחת ירקות לבני תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא היקרה
כוכבית דוידיאן28/12/2008ראשית בנך בן חצי שנה ואת בהחלט יכולה להגיש לו מים בין הארוחות, חשוב מאוד שבשלב זה כבר תשמרי על סדר יום קבוע, גם כדי להקל לו על מערכת העיכול.
זהו גם השלב לעבור לאכילת מוצקים: המלצה על אכילת פירות בארוחת עשר ומרק ירקות בצהרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרב לאכול מטרנה/סימילאקאמא20/12/2008
בנה של חברתי בן כמעט חצי שנה עד עכשיו בהנקה מלאה ורגיל גם לבקבוק כאשר אוכל שאוב היא צריכה לחזור לעבודה עוד שבועיים ומנסה להרגיל למטרנה/סימילאק אך מסרב בכל תוקף לאכול,יש לציין שמס' אנשים ניסו להאכיל אותו אך ללא כל הצלחה, האם יש פתרון???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יכול להיות
אמא טריה22/12/2008שמדובר ברגישות לחלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסירוב לאכול תמ"ל
לירון22/12/2008הוא אפולו לא טועם כי הוא רגיל לחלב אם מה הקשר לאלרגיה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללירון
כוכבית דוידיאן28/12/2008לא הבנתי אם הוא לא מוכן לאכול מבקבוק כלל או לא מוכן לאכול תחליפי חלב מבקבוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסרב לאכול תמ"ל
לירון28/12/2008הוא אוכל בקבוק מכיוון שכשאני יוצאת אני משאירה שאוב לבעלי. הוא מסרב לאכול תמ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללירון
כוכבית דוידיאן28/12/2008אם הוא אוכל עם בקבוק חלב שאוב. לא צריכה להיות כלל בעיה, זה רק עניין של מי יותר חזק, מי נשבר ראשון:-) אתם או הוא.כמו כל דבר בחינוך
לא לוותר לו, בסוף זה יצליח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לנו הייתה בעיה דומה אבל אני ניסי
כוכי29/12/2008תי ישר את אופטימיל בגלל המלצות של מקורבים אלי ולדנה לא הייתה שום בעיה עם זה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוק בן 6 חודשיםרוית20/12/2008
שלום רב ! לפני כשבועיים התחלתי לתת לבני אוכל מוצק ובמקביל אני עדיין מניקה אני נותנת לו מחית פרי או ירק בצהריים ודייסה בערב לפני השינה רציתי לדעת האם אני צריכה להוסיף לבני תוספת של מים בנוסף להנקה (היציאות שלו נעשות קשות ) כמובן שלא כמו היציאות בזמן ההנקה בלבד . ורציתי לדעת האם האוכל שאני נותנת לו מספיק לו ומתי אני יכולה להוסיף עוף או בשר תודה מראש , רוית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה ?
רוית22/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוית
כוכבית דוידיאן28/12/2008מהשלב בו התינוק מתחיל לאכול מזון מוצק חשוב להגיש לו תוספת מים בין הארוחות מכיון שהפירות והירקות מכילים סיבים תזונתיים אשר סופגים את הנוזלים, במידה ולא שותים מספיק זה גורם ליציאות קשות ואפילו לעצירות.
אמרת שאת נותנת פר או ירק בצהרים, אני ממליצה על פירות בארוחת עשר וירקות בצהרים באופן קבוע, מגיל 7-8 חודשים את יכולה להוסיף לו עוף(עדיף הודו נקבה), גם שיבולת שועל שמוסיפה ערכים תזונתיים וטעם למרק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות הדרדנה19/12/2008
האם ניתן לתת לתינוק בן חצי שנה פירות הדר? אם כן - אילו פירות ובאיזו דרך (מיץ, מרוסק וכד')?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
כוכבית דוידיאן19/12/2008הי, אני ממליצה על מיץ קלמנטינות בינתיים ופחות על פירות ההדר האחרים שהם יותר חומציים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי מזון שיוצרים ליחהדנה18/12/2008
שלום רב, רציתי לדעת איזה מאכלים או מוצרי מזון ידועים שמעוררי ליחה? אני יודעת שמוצרי חלב, אבל שמעתי שגם פירות הדר, בננה ואבוקדו, האם נכון? האם מוצרים של חלב עיזים גם נכללים ברשימה הזו? תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
כוכבית דוידיאן19/12/2008הליחה נוצרת במערכת העיכול כאשר יש מחסור באינזימים לפירוק, זה יכול להיות לגבי כל סוג מזון..
לגבי מוצרי חלב חשוב לדעת שמגיל 3 לערך, האינזים המפרק חלב יורד ולכן קשה יותר לפירק ומכאן הליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אידוי או בישולדנה18/12/2008
איזו שיטה שומרת יותר על הערכים התזונתיים של הירקות/הפירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אידוי
דנה18/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
כוכבית דוידיאן19/12/2008כאשר אנו מבשלים את הירקות, המינרלים החיוניים והויטמינים שנשארו יורדים למים. בתהליך של אידוי כל המרכיבים נשארים. לכן עדיף האידוי, מעבר לכך תמיד להעדיף פירות וירקות טריים.
ולא לשכוח לירקות הכתומים להוסיף שמן כדי שתהיה אפקטיביות לביתא קרוטן - ויטמין A.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן
דנה20/12/2008איזה שמן להוסיף לירקות הכתומים והאם ניתן להוסיף בגיל חצי שנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעבור לשלב הבאעדנה17/12/2008
בני עוד שבועיים בן חצי שנה ( הוא גדל כל כך מהר) הוא פעיל, שמח וההתפחות שלו תקינה טפו טפו טפו.. השתמשתי עד עכשיו באופטימיל שלב 1 ואצטרך לעבור לשלב השני בקרוב, השאלה שלי היא אם אפשר לחכות עוד כמה זמן עד שתגמר לי הקופסא או שזה יכול להיות מסוכן לתת שלב 1 אחרי שהגיע לשלב השני? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדנה
כוכבית דוידיאן19/12/2008לפי מיטב ידיעתי אין בעיה להמשיך עוד מספר ימים בתחליף שלב 1, ההבדלים הם לא כל כך גדולים ולא חייבים לעבור על היום.
בהצלחה
ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתית מים בזמן האוכלאתי17/12/2008
שלום, הבת שלי בת 9 חודשים ביום ראשון ורק בשבוע האחרון התחילה ממש לשתות מים. היא לפעמים רוצה לשתות בזמן האוכל (בין ביס לביס) האם זה בסדר או שלא רצוי להרגיל אותה לכך ולהתעקש לתת לה לשתות רק בסוף הארוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
כוכבית דוידיאן19/12/2008אני בהחלט ממליצה לך להגיש לה את השתיה אחרי האוכל, כדי שהמים לא ימלאו אותה במקום אוכל. מעבר לכך לעיתים שתיית מים מדללת את כמות האינזימים במערכת העיכול ומפריעה לתהליך העיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות לבן חצי שנהאימוש16/12/2008
שלום רב, בני בן החצי שנה ניזון ממטרנה ופעמיים ביום מטרנה + דייסה (אורז). לאחרונה יש לו לפעמים יציאות קשות, והוא פורץ בצווחות כאב בזמן שהוא עושה. הרופא רשם לי נובולקס, וגם המליץ על מיץ עגבניות במקום הנובולקס. האם הנובולקס הוא חומר משלשל? אינני בטוחה שהילד זקוק לחומרים משלשלים במצב זה, מכיון שהוא אוכל רגיל ומתנהג רגיל, והיציאה האחרונה היתה פחות קשה וללא בכי. האם כדאי בכל זאת לתת לו כדי לרכך לגמרי? תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימוש יקרה
כוכבית דוידיאן19/12/2008ראשית בידקי האם את מכינה את המטרנה בדיוק לפי ההנחיות, זאת אומרת כפית מטרנה ל 60 מ"ל מים, כדאי אולי גם לוותר לזמן מה על תוספת הדייסה.
הנובולקס הוא חומר משלשל, לפי מה שידוע לי הוא מתאים מגיל שנה ואילך ולא לגיל הזה.
אני גם לא ממליצה על תוספת של תרופות משלשלות שגורמות בהמשך לעצלות של מערכת העיכול. כדאי שתוסיפי לבנך גם מים בין הארוחות. ואולי גם רבע כפית שמן זית במטרנה.
מקווה שילך בקלות.
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)