פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת שלב בתמ"ל
    עדי
    11/02/2009

בתי בת 5 חודשים וניזונה מסימילאק אדוונס שלב אחד, המיועד לגילאי 0 עד חצי שנה. על הקופסא של שלב 2 רשום כי הוא מתאים לגילאי 5 חודשים עד שנה. האם כדאי להמשיך ולהאכיל את בתי בסימילאק שלב 1 או האם כדאי לעבור כבר לשלב 2?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלפת שלב בתמ"ל

הוספת תגובה

• לעדי

ד''ר חוה סולם
    11/02/2009

שלום רב!
    לתשובה מדוייקת אני ממליצה לפנות לשרות לקוחות של סימילאק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תאבון ופליטות
    אושרית
    10/02/2009

שלום רב, בני בן 5 חודשים. לפני חודשיים עבר ניתוח בכף הרגל עם הרדמה מקומית. מאז מסרב לאכול (פעם חשבתי שרק בשינה אך כיום גם בשינה הוא מסרב- הוא נועל את הפה וצורח). לדעתי האוכל גורם לו לכאבים כאלו ואחרים (אולי בטן?). בתחילה הוא סירב את המטרנה הוספנו לה קרונפלור והוא הסכים אלא שמאז הוא לא מפסיק לפלוט. כיום הוא כבר עבר לאינפמיל אנטי ריפלוקס (חשש לרילפוקס) מה שמונע מאיתנו את הצרחות בזמן הארוחה אך אין התלהבות מהבקבוק כלל (גם עם האינפמיל הוא פולט - אומנם פחות מקודם- והרופא המליץ להוסיף זנטק כתוספת)- הוא אוכל מאז הניתוח מחצית ממה שצריך לאכול (שוקל 7 ק"ג ואוכל 500 CC במקום 1100) ולאחרונה גם לא עולה במשקל. אודה לך אם תסייעי לי אני באמת מיואשת ורואה שהבן שלי סובל- איך אני יכולה לסייע לו? אלו בדיקות עלינו לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תאבון ופליטות

הוספת תגובה

• לאושרית

כוכבית דוידיאן
    10/02/2009

יקירתי, את מתארת מצב לא פשוט, זה יהיה לא אחראי מצידי לתת תשובה מהשרוול, אני ממליצה לך בחום לפנות לתזונאית באופן אישי או למרכז המטפל בהפרעות אכילה לתינוקות כדי שיתנו לו את הטיפול הטוב והמתאים ביותר.
    בהצלחה וסליחה על חוסר התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורלי שלום

מבולבלת
    24/03/2009

רציתי לשאול אם יש שיפור אצל הבן שלך. לי היה מקרה דומה והחלפתי מזנטק ללוסק- וקיבלנו ילד חדש!!! אם תרצי אני ב [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חצי שנה- מגוון שאלות...
    ליאת
    10/02/2009

שלום רב, הקטנה שלי בת חצי שנה ושבוע. אוכלת מוצקים (מרק...) כבר שלושה שבועות, אוהבת מאוד, מגיבה יפה ונהנית מהאכילה. בימים האחרונים התחלתי להוסיף פרי (טעמה כבר אבוקדו, בננה, תפוח ואגס- תגובה טובה לכולם). - האם ניתן להוסיף פטרוזיליה, שום ובצל לטעם? האם לרסק אותם עם המרק או להוציא לפני הריסוק? - האם ניתן בכל זאת כבר בגיל 6 חודשים לתת עוף? הבנתי שמגיל 7 ח'. מה ההסבר לכך? - אני מנסה לרווח את הארוחות אבל מתקשה בגלל השילוב של הפריות והירקות. בהנחה שהקטנה מעוררת ב-7, אוכלת תמ"ל 120 מ"ל ב7:30, ירקות (סביב 200 מ"ל, ללא בשר) ב11:30, תמ"ל 180 מ"ל בערך ב-13:30, תמ"ל נוסף ב17:00 ולבסוף הנקה לפני השינה, בערך ב-20:00. לעיתים מתערוררת בלילה פעם אחת להנקה, לא תמיד. איך אני משלבת את הפירות בתפריט מבחינת זמנים? הרי אם אוסיף מנת פירות זה יבוא על חשבון תמ"ל והבנתי שהיא צריכה לפחות 4 תמ"ל ביום. - מה מוגדר כמנת פרי? מבחינת מ"ל או ג'. האין בפירות סוכרים שיש צורך להגבילם? - מה לגבי תפוזים, מנדרינות? אפשר להוסיף כמיץ לפירות? - מתי ניתן להוסיף עדשים, אורז? האם מבשלים אותם בנפרד ואז מוסיפים למרק או שמכניסים הכל יחד? מהו היחס של הקטניות מכלל המרק? - כרגע אני נותנת במרק בטטה, גזר, דלעת, תפו"א וקישוא. מה עוד ניתן להוסיף מבחינת ירקות? האם דלורית באה על חשבון ירק אחר? תודה מראש וסליחה על ההצפה.... אני אמא חדשה :-)

לקביעת תור
    סגירה
    בת חצי שנה- מגוון שאלות...

הוספת תגובה

• כוכובית היקרה, אשמח לתגובה

ליאת
    11/02/2009

דילגת על שאלותיי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר סולם- מדוע דילגת על שאלתי?

ליאת
    11/02/2009

אודה מאוד על תשובותייך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאפרת

כוכבית דוידיאן
    18/02/2009

היי, לאמאלה הטריה, ראשית מתנצלת על האיחור בתשובה, פשוט השאלות מתחבאות בדפים אחוריים ולא תמיד שמים לב.
    לשאלתך: לא צריך למהר, התחלת עם המרק, מצויין, את יכולה לבשל עם עשבי תבלין ולהוציא בגמר הבישול.
    לגבי עוף, המתיני מעט, וזאת כדי לא להעמיס במכה על מערכת העיקול.
    את המרק בתקופה הראשונה מרסקים ומלמדים לאכול עם כפית.
    לגבי סוג הירקות אז למעשה כל הירקות שציינת כולל הדלורית. בהמשך לכשתתרגל תוכלי להוסיף ככל העולה על רוחך.
    לגבי הקטניות היחס הוא בערך כף למנה.
    לגבי הפירות: עדיף כרגע מיץ תפוחים על תפוזים מכיוןן והתפוז הוא חומציי מדי, המתיני איתו עוד מעט.
    מקווה שעניתי לך על השאלות, או לפחות על רובם :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבת תשעה חודשים
    דפנה
    08/02/2009

בתי בת תשעה חודשים יונקת (מעולם לא קיבלה תמ"ל) ואוכלת שתי ארוחות מוצקים ביום. שוקלת כתשעה ק"ג. יש לי מספר שאלות בקשר לתזונה שלה: 1.אנחנו נוהגים לתת לה מספר פעמים בשבוע מנגולד וסלק (כל אחד בנפרד כחלק ממתכון שלם). בחוברת של תזונות תינוקות ופעוטות שקיבלתי בקופ"ח נרשם שלא מומלץ לתת את המזונות הנ"ל לתינוקות כיון שהם מעכבים את ספיגת הברזל בגוף. האם זה נכון? האם למנוע ממנה בכלל את המאכלים האלה (שהיא מאוד אוהבת) או רק להגביל את צריכתם? 2..בתי לא אוהבת פירות-כלומר היא מתה על בננה אבל אני כמעט נמנעת מלתת אותה כי היא סובלת מעצירויות שהתחילו כחודש לאחר התחלת המוצקים (לפני כן היו לה יציאות מספר פעמים ביום). אגס ותפוח היא לא כ"כ אוהבת. ניסנו אותם במספר וריאציות אפשריות-עם פירות יבשים שונים (שזיף,מישמיש,תמר-כולם יחד או כל אחד לחוד),עם שקדיה,עם ביסקויטים של מטרנה וכמובן רק פירות לבד. היא אוכלת מהפירות מעט ובחוסר חשק לעומת ירקות והבשר שהיא אוכלת די יפה. מה אפשר לתת לה לארוחת בוקר במקום פירות? ניסתי לתת לה דייסה (דייסת שיבול שועל ע"ב מים ודיסת שמונה דגנים של מטרנה ע"ב חלב שקדים) והיא לא אהבה. האם ניתן לתת לה חתיכות לחם עם גבינה במקום/בנוסף לפירות? 3.כאמור,היא סובלת לפרקים מעצירות ומקבלת,בהנחיית הרופא, באופן קבוע שמן פריפין (בערך כף ביום) כבר חודשיים. האם היא עלולה ליצור תלות בשמן הפריפין או סוג של סבילות אליו? 4.מכיון שהיא יכולה להתחיל לאכול מוצרי חלב כעת אילו מוצרים מומלצים? 5.נראה שבתי תמיד תעדיף לינוק על פני אוכל אמיתי.הדבר בא לידי ביטוי בכך שבסופי שבוע היא אוכלת פחות טוב (במשך השבוע המטפלת מאכילה אותה כשאני בעבודה) ואני גם לא מצליחה הלרגיל אותה לאכול ארוחת ערב. האם יש לכך פתרון? מה מומלץ להציע בגילה כארוחת ערב? תודה מראש וסליחה על ריבוי השאלות

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבת תשעה חודשים

הוספת תגובה

• דפנה

ד''ר חוה סולם
    11/02/2009

שלום רב!
    משקלה של בביתך תואם את גילה. לגבי העצירויות אני ממליצה על מתן מים או מיצים טבעיים של תפוזים, קלמנטינות, ורסק עגבניות. אינני ממליצה על פירות יבשים כי הם מגרים את הצורך למתוק,
    וגם אם כן מומלץ רק אורגני, כי מוסיפים כל מיני כייקלים וסוכרים רגילים לשימור הפירות הרגילים.
    שמן פרפין ידוע כי עוזר נגד עצירות, אך נראה לי שתתיעצי עם הרופא כי הטיפול בשמן אינו לתקופה
    ארוכה.
    אם ביתך מסיימת את הארוחה האחרונה בשעות בין 17-19 זה מצויין מבחינת חילוף החומרים.
    אני ממליצה על אכילת כפית סלק חי מאודה ומרוסק בארוחת-הצהריים כי זה עוזר מצויין נגד
    עצירות ולשמירה על כמות הברזל בגוף (אך לא לערבב עם מוצרי חלב, כי מונע קליטת ברזל
    בצירוף בין סלק, ירקות וחלב ומוצריו)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבת חלב
    ליאת
    07/02/2009

שלום, התינוק שלי בן חודשיים וקצת וכאשר הוא יהיה בן 4 חודשים הוא ישהה במשפחתון מ-8:00 עד 16:00. אני מעוניינת לשאוב חלב כך שעד גיל חצי שנה הוא יאכל רק חלב אם. נכון לחודש האחרון אני שואבת פעם ביום והוא אוכל ארוחה אחת מבקבוק. יש לי מספר שאלות: 1)לגבי סוג הבקבוק שהוא אוכל ממנו-האם יש סוג מועדף? והאם אני יכולה לתת לו ממספר סוגי בקבוקים שונים? (כרגע הוא אוכל מ"טומי טיפי" וחשבתי לתתת לו גם מ"MAM")? 2)לגבי אחסון חלב: כמה זמן חלב אם יכול להישאר מחוץ למקרר? כמה זמן במקרר? וכמה זמן מוקפא? 3)האם כדאי לי להתחיל מעכשיו לשאוב חלב ולהקפיא כדי שיהיה לי מספיק מנות לתת לתינוק כשיהיה בן 4 חודשים וילך למשפחתון?האם החלב שאני אשאב עכשיו יהיה לו מספיק טוב מבחינה תזונתית (הרכב פחמימות-חלבונים-שומנים ונוגדנים) גם בעוד חודשיים? תודה על התשובות ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    שאיבת חלב

הוספת תגובה

• לליאת

כוכבית דוידיאן
    10/02/2009

אינני מומחית להנקה ואני מאוד ממליצה לך לפנות לפורום המתחה בכך.
    מעבר לכך, סוג הבקבוק ממש שאינו משנה וכמובן שאין בעיה להחליף ולשנות, להיפך טוב שהתינוק יתרגל למספר בקבוקים/פטמות.

לגבי איכות החלב בהקפאה: לפי ידיעתי אין חשש כלל ונששארים בחלב כל המרכיבים החשובים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע אין תגובה??
    עדי
    07/02/2009

בני בן 11 חודשים מאובחן כרגיש לחלב. אני עדיין מניקה אותו מאחר והרופאה המליצה לי לא לשלב לו מוצקים עם תחלף סויה. בני שוקל 7.600 קילו - נולד במשקל 3.500 קילו. לפי הגרף של טיפת חלב הוא ב"תת תזונה" ונמצא באחוזון מינוס חמש!! בנוסף , הוא מאוד בררן באוכל ,ניזון בעיקר מפירות ודייסות ואני לא מצליחה לתת לו מחית של בשר עם ירקות, או בכלל, לגוון לו את התפריט שאלותי אלייך: הם אני יכולה לתת לו ביצה קשה על בסיס יומי? מה אני יכולה לעשות על מנת לעורר אצלו את התיאבון? כמה ארוחות הוא צריך לאכול ביום? אילו?מניפולציות אני יכולה לעשות על מנת שיוכל? אילו סוגי מזון עתירי שומן אני יכולה לתת לו? האם אני יכולה לתת לו ויטמינים בגיל כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    מדוע אין תגובה??

הוספת תגובה

• לעדי

כוכבית דוידיאן
    10/02/2009

ראשית אני ממליצה לך לרכוש מוצר בשם ביוסטראט, זהו מוצר על בסיס שמרים ופירות עשיר בויטמיני בי, עוזר באיזון התיאבון.

במצבים שהתינוק בררן וההורים מאבדים כיוון , אני בדרך כלל ממליצה להתחיל מההתחלה, מדף חדש.
    וזה אומר לשנות לו לגמרי את סדר היום ולהתחיל מחדש.
    דוגמא לתפריט:
    בוקר: חלב +דייסת שיבולת שועל
    עשר: מחית פירות בתוספת כפית שקדיה וכף אבוקדו
    אחת: ירקות מבושלים בתוספת אורז וקציצות עו
    ארבע: מעדן חלב, עדיף יוגורט עם בננה או תפוח מרוסק
    ערב: פירה תפוח אדמה =מחית ירקות טריים בבלנדר+שמן זית+כפית טחינה
    או מרק ירקות כולל פולי חומוס.
    לילה: חלב +דייסת אורז.

ביצה, אם עדין לא התחלת המתיני עוד כחודש אם כבר ניסיתם את בהחלט יכולה להגיש לו ביצה מידי יום.
    חשוב מאוד לא להיבהל מכך שהוא לא באחוזון, לא להלחיץ ולא לפטם במוצרים משמינים סתם.
    בשלב זה ניתןן גם להוסיף מזון אצבעות ולתת לבנך לנסות לבד לאכול.
    אפשר גם ללכת על פסיכולוגיה הפוכה, לשבת לאכול לידו בלי להגיש לו, להגיד כמה טעים בלי לתת לו לטעום, סביר להניח שהוא יבקש לבד.

המון בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק
    ליה
    05/02/2009

שלום בני בן 4 חודשים אוטוטו והוא יונק. ברצוני להתחיל להוסיף מוצקים(מעדנים פירות ירקות וכד') את מוכנה בבקשה לתת לי טיפ איך להתחיל ואם מה קודם וכד' למרות שבטיפת חלב אומרים אחרת אני רוצה להתחיל עם מוצקים ומיים כי שמעתי מאמהות שאחכ התינוק' התרגל לציצי ועושה להם את המוות ולא שותה מיים אחרי חצי שנה. לכן אני מחליטה לעשות מה שרוב האמהות המנוסות אומרות ולא להקשיב לטיפת חלב שפועל לפי ספרים. כי כל תינוק הוא מיוחד במינו. אז תעזרי לי בבקשה תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת תינוק

הוספת תגובה

• לליה

כוכבית דוידיאן
    10/02/2009

ההמלצה להתחיל עם מוצקים מגיל 6 חודשים, היא לא על פי גחמה, בתקופה זאת מערכת העיכול של התינוק בשלה יותר והוא יכול להתמודד עם מזון מוצק טוב יותר, בעבר הגישו לתינוקות בגיל מוקדם מזון מוצק בגיל מוקדם מכיוון שלא היו תחליפי חלב איכותיים.
    בשלב זה את יכולה לשאוב חלב ולהרגיל את בנך לבקבוק וכן להוסיף לו דייסות לחלב במידת הצורך.
    אל תמהרי, תני לו להיות תינוק ולך בוודאי יהיו מספיק שנים כדי להאכיל אותו במזון מוצק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות בנושא תזונה
    פזית
    04/02/2009

יש לי תינוקת בת 8.5 חודשים שוקלת כ 8.6 ק"ג 1. סרבנית שתיה לוגמת כמה טיפות ואינה אוהבת מים א. אשמח לעצות מהי כמות המים הדרושה בגיל זה? היא שותה 3 פעמים חלב 240 מ"ל. 2. מהי כמות הקלוריות הדרושה לתינוק בגיל זה וכיצד אוכל לחשב את הקלוריות במרק או בפירות? אשמח לתשובות תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות בנושא תזונה

הוספת תגובה

• פזית

ד''ר חוה סולם
    05/02/2009

שלום רב!
    אפשרי לתת לה גם מיץ פירות טבעי פעם אחת ביום, אפשרי להשרות 5 תמרים במים פושרים
    למספר שעות וכך תקבל גם ויטמינים וגם נוזלים.
    בגיל זה מתן האוכל הינו לפי כמות אם תינוקך בנוסף לדייסות אוכלת באותה כמות ירקות ופירות
    זה מספיק, יש לציין כי משקלה מתאים לגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 9 חודשים - סרבנית מוצקים
    מירב
    04/02/2009

ביתי בת 9 חודשים ויונקת בלבד מיום לידתה. לא התלהבה ממוצקים מרגע שהצענו לה - בערך בגיל 5.5 חודשים. היתה גם סרבנית בקבוקים אבל כשחזרתי לעבודה ונכנסה לגן גם זה הסתדר. היא אלרגית לחלב. כיום במהלך היום אוכלת חלב שאוב בבקבוק. כל ערב אנו יושבים איתה לאכול ומציעים לה מרק ירקות טחון בכפית או אבוקדו וכדומה ואח"כ אוכל לאכול בידיים: מלפפון, גמבה, לחם רטוב בעגבניה מגוררת. היא לא מוכנה בשום פנים שאני אכניס לה את הכפית לפה, היא מכניסה לעצמה כמה כפיות לפה (לא מאוד טובה בזה עדיין אז הכמות שנאכלת מועטה והלכלוך רב..). אח"כ "אוכלת" את האוכל המוצק בידיים אבל שוב לא נכנסת כמות רבה. לעיתים בבוקר לפני הגן מקבלת מאיתנו צ'יריוס ומוכנה לאכול כ- 10-15 עיגולים. ביסקויט היא מוכנה לכרסם מעט מדי פעם. אני לא רוצה להכריח אותה לאכול יותר אבל הכמויות שהיא אוכלת שאינן חלב הן מועטות מאד וההתקדמות איטית ביותר. הציעו לי להרעיב אותה ולא לתת לה חלב עד שלא תאכל יותר מוצקים. אני מתנגדת לכך בתוקף. האם יהיה זה נכון? האם ישנה דרך אחרת לפעול? תודה מראש

הוספת תגובה

• למירב!

ד''ר חוה סולם
    05/02/2009

שלום רב!
    פירות וירקות עם כחפית טחינה, או שקדיה, ירקות עם עוף, ישלימו לה את החלבון הסידן והברזל.
    לגבי הכמות, חילוף החומרים מווסת את הכמות ולכן חשוב לדעת את משקלה, יש לציין כי עד
    גיל שנה תינוק ממוצע מגיע ל-10 ק"ג וזה בסדר גמור לפי כל הגישות המקובלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד נתונים

מירב
    05/02/2009

ראשית תודה על התשובה. אני אוסיף טחינה ושקדיה וכד' כפי שרשמת. שנית, היא שוקלת בערך 8 קילו (כך שקלה בשקילה האחרונה שהיתה די מזמן. בעוד שבוע נישקל שוב). האמת שאני לא כל כך מודאגת ממשקל, היות שבחודשים הראשונים לחייה היתה באחוזונים גבוהים, כך שיש לה עודפים שאותם היא "אוכלת" עכשיו (בשקילה האחרונה ירדה לאחוזון 50, ואני מניחה שתמשיך לרדת כל עוד לא תאכל יותר). אני יותר מודאגת מעצם חוסר הרצון שלה לאכול מה שאינו חלב - חלב היא אוכלת בשמחה בכל עת, מוצקים היא עושה פרצוף ועושה טובה. הבעיה מתחדדת משום שכשהיא בגן היא לא אוכלת כמו שאר הילדים - שמואכלים בכפית אוכל טחון והיא כאמור לא מוכנה, אז היא רק שותה חלב. האם עלי לעשות משהו מעבר למה שתיארתי לעיל? יש המלחיצים אותי ואומרים מה יהיה אם ייגמר לך החלב - לא יהיה לה מה לאכול, אז אל תתני לה חלב עד שלא תתרגל לדברים אחרים. האם זה נכון?? שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה מסרב לאכול אוכל מוצק!
    מירי
    03/02/2009

שלום בני בן שנה . מגיל 6 חודשים התחלתי לחשוף אותו לירקות ופירות בהתחלה מאוד אהב ולא התנגד לאט כשגדל אכל פחות ופחות. כיום אני לא טוחנת לו כבר את האוכל ומנסה לתת לו לטעום מהאוכל שאנ ימבשלת בבית, הוא מסרב לטעום, סוגר את הפה ואל מעונין אוכל שאינו טחון!!! בכיסא אוכל אני שמה לו אורז, עוף וירקות הוא זורק הכל לריצפה ולא מנסה לטעום. אני מנסה לתת לו ביסקוויט ביד או לחם או לא מעונין וישר זורק. מה אפשר לעשות??? אציין כי הוא גם רק זוחל קצת על גחון (הוא מתעכב בהתפתחות זה קשור?) אשמח לתשובה מהירה אני מאוד מתוסכלת... תודה רבה

הוספת תגובה

• אשמח לייעוץ!!!

מירי
    16/02/2009

אשמח לקבל ייעוץ!!!!!!!!! תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למירי

כוכבית דוידיאן
    18/02/2009

היי, יכול להיות שעדין שרירי הפה שלו חלשים, בכל מקרה עדין אין צורך להתרגש, תנסי לא להגיש לו, פשוט להכין ולהמתין שהוא יבקש לבד.
    תתחילי עם מזונות רכים כמו בטטה חתוכה לקוביות או בננה, יש גם את הפסטה לתינוקות שהיא רכה לאכילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון

מירי
    21/02/2009

הי! קודם כל תודה על הייעוץ! רציתי לעדכן שהילדשלי אוכל כבר מוצק ויותר משתף פעולה.... כנראה צריך לתת להם את הזמן וכשהם מוכנים הכל הם עושים!!! צריך לנסות לחשוף אותם אבל לא להכריח!!!!!!!! תודה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 10 חודשים מסרב לאכול מוצקי

שלומית
    20/02/2009

שלום ילד בן 10 חודשים בגיל חצי שנה התחלתי לתת לו ירקות גזר קישוא בטטה תפו"א טחון אכל יפה לאחר כשבועיים כשהחל לאכול חלה ולאחר המחלה סרב לאכול ( כל פעם פחות ופחות) עשיתי הפסקה של כמה ימים כל פעם וניסיתי שוב אך ללא הועיל. התחלתי לתת פירות לאחר זמן אכל כמות יפה וגם אז לאט לאט אכל פחות ופחות יש לציין שהילד ינק עד גיל שמונה חודשים מאז ומתמיד לא אכלן . כל הזמן באחוזון ה7 ועכשיו באחוזון ה3. לאחרונה בחודשיים שלושה האחרונים אוכל מטרנה וגם לא בכמויות אדירות בסה"כ ההתפתחות תקינה ישן טוב ( קם פעם אחת בלילה לאכול) חביב בעל מזג טוב. הרופא אמר לי לנסות כמה ימים לתת לו רק בבוקר ובלילה מטרנה ובשאר היום לתת ארוחות מסודרות ולא להשלים עם מטרנה ואמר שילד רעב בסוף אוכל אבל לאחר שלושה ימים הילד פשוט לא אוכל כלום וגם נראה לי שאני עושה לא ראקציה הפוכה. מאד חשוב לי להקנות לו הרגלים נכונים לא לאכול שטויות לאכול מסודר לא להפעיל לחץ אבל אני מרגישה די מתוסכלת מכל המצב ומפחדת שאולי חסר לו משהו ( היום כבר נשברתי ונתתי מטרנה..). יש לציין שאוכל מרוסק הוא כמעט ולא מוכן לקבל בכפית רק לפעמים, וכשאני נותנת חתיכות של אוכל כמו פסטה לחם אז הוא כבר גורף באצבעותיו מכניס לפיו לרוב מוציא ולעיתים בולע. לסיכום ניתן לאמר שרוב תזונתו מהמטרנה (בערך 800 מ"ל ביממה) . אני מאד מודאגת כי הרופא אמר שהמטרנה לא מספיקה ומצד אחד אני רוצה להאמין שבלי לחץ ועם הרבה סבלנות בסוף הוא יתחיל לאכול. יכל להיות שיעוץ יעזור לי? גובהו 75 ס"מ ומשקלו בערך 8 קילו . אשמח לתגובה מהירה אמא מודאגת (ילד ראשון) תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להכין סימילק
    יוליה
    02/02/2009

שלום! אין אני מכינה נכון את התמ"ל?מרתיחה מים ( לא מינרלים) ושומרת בכוס עם מכסה ע ל השיש בערך עד 24 שעות.האם זה בסדר? האם אסור להשתמש במים מינרלים? ואיך צריך לנקום קומקום חשמלי וכל כמה זמן? \ תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    איך להכין סימילק

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה

יוליה
    03/02/2009

אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנת סימילאק

לירון
    03/02/2009

זה בסדר לשמור מים רתוחים 24 שעות. לא מומלץ מים מנרלים. אפשר לנקות קומקום עם מלח לימון להרתיח את המים ולאחר מכן להוסיף מלח לימון לכמה זמן ואחר כך כמובן לשטוף היטב ולהרתיח פעמיים ולשפוך. מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :-)

יוליה
    03/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית אוכל
    חגשנ
    02/02/2009

שלוםרב, אני אמא לשני ילדים הגדולה בת שנתיים והבן בן חצי שנה. בני שבן החצי שנה שוקל 7.450 וגובהו 68 ס"מ עלה בחודשיים האחרונים קילו אחד. עד גיל ארבעה חודשים ינק הנקה מלאה ואז העברתי אותו לאחר ניסיונות רבים של שילוב, שכשלו, לבקבוק בלבד. כיום אוכל מטרנה מגיעה במקרה הטוב לצרוך 700 מ"ל של ת"מל. לרוב כמעט אינו בוכה לאכול כאשר בוכה זה כעבור 4-5 שעות ועדין יכול לאכול 80 מ"ל ואינו מוכן להכניס יותר את הבקבוק לפה, מקמר את הגב ומתנגד בכל תוקף כעבור שעתיים בוכה שוב לרוב גם מעיפות ואז ,גם לא תמיד מוכן להמשיך לאכול עוד קצת. אוכל הכי טוב כאשר הוא עייף ורוצה להרדם. כך גם בבוקר, אוכל ארוחת מתוך שינה בערך באחד עשרה שתיים עשרה בלילה כשקם בשש, שבע הוא אינו מוכן לאכול וגם אם כן אז מעט וממשיך בערך בשמונה כאשר רוצה להירדם. חשוב לי לציין שכל רעש אן ענין מסיח את דעתו מהבקבוק והא אינו מוכן להמשיך לאכול. התייעתי עם הרופא הוא ממש לא התרגש ואמר לי שילד אוכל כמה שהוא צריך, התייעצתי במרפאות אכילה וגם שם לה התרגשו מהעניין, תיצפתו עליו כיצד הוא אוכל, ולא נתנו לי טיפים. גם ביתי הגדולה שנולדה פגית 1300 גרם בשבוע 32 אינה אכלנית גדולה ועדין שוקלת עשר ק"ג בערך אחוזון חמש. שאלתי: מה לעשות? מדוע הוא מתנגד לבקבוק?איך אפשר לגרום לו לבקש אוכל ולאכול את הבקבוק בכמות הרצוייה לגילו?האם ניתן לשנות זאת. ניסיתי גם סימלאק. דבר נוסף חשוב הילד מתפתח יפה מתהפך לשני הכיוונים החל לזחול קצת ברוורס,חייכן ומשחק יפה ,ישן טוב אך עדין אני מרגישה שהוא לא שקט כאשר אוכל מעט. אשמח לתשובה,תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית אוכל

הוספת תגובה

• לא עניתם לי

חגשנ
    05/02/2009

שלום שוב, מחכה מספר ימים לתשובתכן, אשמח לקבל את עצתכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית אוכל

ד''ר חוה סולם
    05/02/2009

שלום רב!
    בגיל שנה אמור תינוקך לשקול כ-10 ק"ג וזה בסדר, לכן , חילוף החומרים שלו מתאים את עצמו לכן.
    תנסי לתת או מטרנה עם דייסה כגון; קינואה, שבולת שועל, או אורז, כמו כן, חשוב לתת את הפירות,
    ואת מרק הירקות עם או בלי עוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדיד האכלה
    טל
    02/02/2009

שלום לכולם , בתי בת 9 ימים ובעלת תיאבון בריא , כמות של 60 CC לא מספיקה לה ברוב האכלות ולאחר האכלה היא לא רגועה ולא ישנה טוב , לאחר התייעצות עם אחות מבית החולים הוחלט להעלות לקטנה את המינון ל 80 CC , במידה והקטנה מסיימת מה טוב , במידה ולא אזי היא אינה רעבה אך לפחות נידע שאינה רעבה כל שעה וחצי וישנה היטב. שאלתי היא {מאחר ואני חסר ניסיון וכן אשתי} האם יש מדיד של 80 CC או שצריך תמיד להכין 120 CC ולזרוק 40 CC כל האכלה ? תודה , טל

לקביעת תור
    סגירה
    מדיד האכלה

הוספת תגובה

• לטל

כוכבית דוידיאן
    02/02/2009

היי, לא ציינתם איזה תמ"ל אתם משתמשים.
    בכל מקרה סימילאק ומטרנה השימוש הוא כפית ל 60 מ"ל מים.
    וההכנה חייבת להיות מדוייקת, כך שאתם חייבים להכין 2 כפיות ל 120 מ"ל מים.
    אפשר לשפוך לבקבוק אחר את היתרה, לפני שהיא אוכלת ולשמור עד 4 שעות עד הארוחה הבאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בהקדם תינוק בן חצי שנה
    רחל
    02/02/2009

שלום רב, בני בן 6 חודשים , מתפתח יפה לגילו, אך יש בעיה בשבועים האחרונים סבל מדלקת בגרון, כרגע בשלבי החלמה, אבל הוא לא מוכן לקחת בקבוק הוא לוקח "שלוק" וזורק אותו אני מגיעה למצב שאני צריכה לחכות שהוא יתחיל טיפה להירדם ואז מוכן לקחת בקבוק, יש לציין כי גם מוצץ הוא לא לוקח בכלל!!! מרק ופירות אוכל בסדר גמור. מה ניתן לעשות??? מחפשת פתרון בהקדם! תודה רבה מראש!

הוספת תגובה

• לרחל

כוכבית דוידיאן
    02/02/2009

היי, ענית לבד על שאלתך, בנך היה חולה וסבל מדלקת בגרון, גם לנו המבוגרים קשה מאוד לבלוע כשכואב על אחת כמה וכמה גם לתינוק.
    גם אם עברה לו הדלקת, יכול להיות שהבקבוק מזכיר לו את הכאב.
    אל תוותרי והמשיכי להגיש לו את הבקבוק, אולי החליפי אף לפטמה גדולה יותר והוסיפי דייסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק קטן
    עידית
    02/02/2009

שלום, בני בן 4 חודשים, שוקל 5 ק"ג. לאחרונה התחלתי לתת לו חלב שאוב מבקבוק ואני שמה לב שהוא אוכל 60 CC אחרי 20 דקות עוד 20 CC וכך הלאה. בממוצע אוכל 70 CC כל שעתיים בערך. הוא תינוק קטן, אך עולה במשקל בצורה סבירה. מה ניתן לעשות כדי שיאכל יותר (נראה לי שאוכל מעט מאוד לגילו) ובהפרשים גדולים יותר? אציין כי הוא לא מתעורר לאכול במהלך הלילה, וכי יש לילות שמתעורר עם חיתול כמעט יבש לאחר 11 שעות. אשמח מאוד לעזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק קטן

הוספת תגובה

• לעידית

כוכבית דוידיאן
    02/02/2009

היי, חשוב שתנסי לפתוח פער של כשלוש שעות בין הארוחות, גם אם ביום הראשון זה יהיה קשה אחר יום יומים תראי שהאיזון יחזור והוא גם יאכל כמות גדולה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה