פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האכלה - בני זורק מזון על הרצפה
    סאשה
    20/01/2009

אני מקווה ששאלתי היא רלוונטית לפורום זה, אם לא אשמח שתפני אותי. בן שלי בן שנה וחמישה חודשים, אוכל זהו לא הצד החזק שלו וזאת בלון המעטה, אוכל מעט ומאוד בררן. יש תופעה בזמן ההאכלה שמשגעת אותי! היא זורק אוכל. זה מתחיל בדרל כלל לאחר 5-10 דקות אחרי תחילת ההאכלה, כשהוא מאבד עניין באוכל (למשל אכל כבר 3-4 קוביות של בשר וככל הנראה כבר הלחלהרגיש שבא) הוא מתחיל לזרוק אותו מהכיסא אל הרצפה. תמיד מסתכל עליי אני כמובן לא מרשה והוא ממשיך לשרוק וצוחק, מבין לפי דעתי שאסור, אך זורק ומסתכל מה אנ אעשה. אני ניסיתי את כל הפטנטים שיכולתי לעלות בדעתי, בין אם לא לשים לב ובין אם להעניש אותו ולשים בלול (זה עונש כי היוא מאוד לא אוהב לשבת שם לבד). האם יש לך איזה המלצה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לסאשה

כוכבית דוידיאן
    20/01/2009

לפי מה שאת כותבת ומנסיוני, סביר להניח כי בנך מחפש תשומת לב כל שהיא, כדאי לבדוק מה הסיבה לכך.
    בכל מקרה כמו שכתבת, אני לא ממש הגורם המקצועי ביותר לענות לך על כך, אני מניחה שבאחד הפורומים האחרים תקבלי תשובות טובות יותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיוון בתחליפי חלב
    אודליה
    20/01/2009

שלום רב! בני בן ארבעה וחצי חודשים, הנקה מלאה. היום אני מתחילה לתת לו תחליף חלב רק לפני השינה. ידוע לי כי לא משנה איזה תחליף חלב לתת לו שהרי כולם מכילים את אותם רכיבים פחות או יותר... ברשותי גם מטרנה וגם סימילאק. שאלתי היא, האם אוכל לגוון בין סוגי התחליפים, כלומר, לתת לו פעם מטרנה ופעם סימילאק (לפחות בתקופה ההתחלתית)? או שחייב להאכיל רק מתחליף אחד? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    גיוון בתחליפי חלב

הוספת תגובה

• לא מומלץ

ענת
    20/01/2009

שלום רב אני אמא לתינוקת בת 8 חודשים וגם אני שאלתי את אותה שאלה אך לא מומלץ לגוון מומלץ להתחיל עם סוג וכשאת מסיימת את הקופסא לעבור לתחליף חלב מסוג אחר מהסיבה הפשוטה שאם תתפתח איזשהי רגישות מסויימת שתוכלי לדעת מאיזה תחליף חלב זה נובע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ענת, עזרת לי מאוד

אודליה
    20/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמ"ל
    יערה
    20/01/2009

בני בן שלושה חודשים, אני מניקה אבל אני תכף אצטרך לחזור לעבודה ואני רוצה להתחיל להתחיל להעביר אותו לאופטימיל. השאלה שלי היא האם עדיף לתת לו תמ"ל בבוקר או בערב? האם זה משנה איזה ארוחה אני נותנת לו את התמ"ל?

לקביעת תור
    סגירה
    תמ"ל

הוספת תגובה

• ליערה

כוכבית דוידיאן
    22/01/2009

היי, בכל מקרה כשמתחילים מזון חדש, ההמלצה היא להגיש אותו ביום כשהתינוק ער, כדי לשלול כל מיני רגישויות וכדי שהוא לא יקיא באמצע השינה.
    בהמשך אחרי פעמים לפחות במהלך היום את יכולה להגיש לו בלילה.
    זמני הארוחות נתונות לשיקול דעתך ולזמן הפנוי שלך להנקה.
    אמהות רבות מגישות תמ"ל בלילה בתור ארוחה אחרונה לפני השינה מכיוון שהתמ,ל כבד יותר מחלב אם, מתעקל לאט יותר וכך נותן שעות שינה ארוכות יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חצי שנה
    חלי
    19/01/2009

מה עוד ניתן להוסיף לתפריט שלה פרט לטעימות ירקות ופירות ? טחינה ? חומוס ? שקדיה ? היא בת חצי שנה כמעט ושוקלת 9 ק"ג (יונקת)

לקביעת תור
    סגירה
    בת חצי שנה

הוספת תגובה

• לאיה

כוכבית דוידיאן
    22/01/2009

מצויין, את בהחלט יכולה להוסיף לפירות ולירקות, שקדיה או טחינה למרק את יכולה להוסיף שיבולת שועל.
    לגבי קטניות בשלב קצת יותר מאוחר , מגיל 8 חודשים מכיוון והם קשים יותר לעיכול, בכל מקרה אני ממליצה להנביט את הקטניות כך הם קלות יותר לעיכול, אני ממליצה לך להתחיל עם עדשים אדומים/ירוקים וחומוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסטה מאמי
    חלי
    19/01/2009

בת חצי שנה אוטוטו. התחלנו מוצקים שנתקבלו על ידה די יפה (בננה אגס תפוח בטטה גזר תפוח אדמה) מה לגבי פסטה ממי של מטרנה האם לתת ? יחד עם מרק הירקות או בנפרד ?

לקביעת תור
    סגירה
    פסטה מאמי

הוספת תגובה

• לאיה

כוכבית דוידיאן
    22/01/2009

לדעתי אין מניעה להגיש את הפסטה עם מרק ירקות או בנפרד, תלוי גם בהתפתחות של התינוקת וכמה היא כבר התנסתה בטעמים של הירקות.
    מכיוון והמוצר חדש, אני מאוד ממליצה לך לפנות לחברת מטרנה
    בטוח שתקבלי תשובה טובה יותר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קמח תירס לתינוקת בת 8 חודשים
    גלית
    19/01/2009

האם מותר? הכוונה לפולנטה העשויה מ-100% קמח תירס, מים ומעט מלח

הוספת תגובה

• לגלית

כוכבית דוידיאן
    22/01/2009

לשאלתך באופן כללי כן, אבל מכיוון וקמח התירס לא עשיר במיוחד במרכיבי תזונה, אני ההיתי מוותרת על כך ומעדיפה מזונות אחרים מהם ניתן להכין דייסה עשירה יותר כמו קינואה או שיבולת שועל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה נורמלי
    לירון
    18/01/2009

בני בן 6 חודשים+ ,רק לפני כשלושה שבועות עבר מהנקה לתמ"ל ,עדיין לא ישן לילה שלם כאשר הוא מתעורר בלילה זה בדרך כלל לאוכל. יעצו לי להוסיף קורנפלור וכך הוא יהיה שבע יותר וישן טוב יותר. כבר כמה ימים שאני מוסיפה לו בערך כף וחצי ל180 מ"ל ואין שינוי כלל. האם זה לא אמור להשביע יותר כך שאפילו אם הוא מתעורר שזה יהיה בטווח גדול יותר? ניסתי מים במקום אוכל לילה אחד זה הצליח ובשאר הלילות ממש לא. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה נורמלי

הוספת תגובה

• ללירון

כוכבית דוידיאן
    22/01/2009

ראשית , ברור שזה נורמאלי, כל תינוק מגיב אחרת ואין אחד הדומה לשני.
    העניין הוא כזה, בלילות הראשונים הגישי לו מים, אל תכנעי, גם אם הוא יבכה, זה יקח מספר לילות עד שהוא יתרגל, ההיו חזקים ואני מבטיחה שזה יצליח.
    כמו שכתבתי כאן מספר רב של פעמים, זה הכל עניין של הרגל וחינוך, מי חזק יותר ומי נשבר ראשון.
    תזכרו גם שתינוק בוכה הוא תינוק נושם, כך שאין סיבה לדאגה.

המון בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ל"תינוק בוכה = תינוק נושם

רות
    01/02/2009

תינוק כזה גם מאבד אמון בכך שיש מענה לצרכיו אז יופי הוא לא יאכל בלילה אבל יפתח בעית אמון והתנהגות במהלך היום!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבן 4 חודשים
    דגנית
    18/01/2009

שלום, בני בכורי בן 4 חודשים - נולד במשקל 3.700 כיום שוקל 7.500. ניזון מסימילאק אדוואנס 180 CC - כל 4 שעות, 4 ארוחות ביום, ישן בלילה. האם יש להתחיל במזון מוצק? האם כדאי? אם כן, תוכלי לעזור לי כיצד מתחילים? מה נותנים ובאילו שעות? האם מתחילים ממרק או פירות או שניהם? אילו ירקות \ פירות צריך להכיל? האם במקביל צריך לשתות מים? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבן 4 חודשים

הוספת תגובה

• דגנית

כוכבית דוידיאן
    22/01/2009

יקירתי, לא צריך למהר, ההמלצה היום היא להתחיל עם מזון מוצק, זאת אומרת, פירות וירקות, רק מגיל 6 חודשים, ככה שיש לכם עוד זמן.
    מתחילים עם טעימות של ירקות ואחר כך עם פירות וזאת בגלל הטעם העז של הפירות.
    אני מליצה לך לסייר בפורום ולקרא את התשובות, לגבי סדר יום לתינוקות מגיל 6 חדשים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שלא נענתה- תינוקת בת 9 חודשים
    שירי
    18/01/2009

בוקר טוב, בתי בת 9 חודשים וסדר היום שלה נראה כך: 7:00-8:00 שותה מקסימום 180cc סימילאק 9:30-10:30 אוכלת מנה של בערך 100cc פירות עם גבינה לבנה (תפוח אגס אבוקדו תמר לח בננה ומנדרינה). 12:00-14:00 מנסה מנה בשרית- מה כבר לא ניסיתי - קציצות , מרק, עוף בתנור, פסטה אורז אבל היא אוכלת מעט מאוד במקרה הטוב זה 2 קציצות או 50cc מרק ואז אני משלימה לה עם 180cc סימילאק שגם אותו היא לא גומרת. 16:00-17:00 מנסה לתת לה שוב מנה בשרית ואם זה לא מצליח אז מעדן חלב או בסקוויטים. 18:00-18:30 ארוחת ערב שכוללת פרוסת לחם עם עגבנייה קוטג' ואבוקדו. 19:30 סימילאק 180cc שגם אותו היא לא גומרת. שאלתי העיקרית היא איך אפשר לגרום לה לאכול יותר מהמנה הבשרית? יש לציין שהיא עדיין לא יושבת בכיסא אוכל האם זה יכול להיות קשור? האם מה שהיא אוכלת מספיק? (היא עולה יפה במשקל) איך אפשר לגוון לה? תודה רבה ויום טוב

הוספת תגובה

• אמא לתינוקת בת 8חודשים

ענת
    18/01/2009

היי אני אמא לתינוקת בת 8 חודשים אין ברצוני להעביר ביקורת אך לדעתי את נותנת לבת שלך לאכול בתדירות גבוהה המרחק בין מנה למנה לא די מספיק גם אצלי הייתה בעיה רצינית עם העניין של הארוחה הבשרית אך שמתי לב שכשהיא לא עייפה וגם רעבה מספיק היא אוכלת ממש את כל הצלחת בלי להשאיר פירור. תפריטה של בתי הוא: 7:30 - בקבוק 180 מ"ל - מטרנה 11:00 מנת פירות (תפוח בננה/אגס תפוח וכו') 13:00 סוג של מרק עם עוף או בשר 16:00 בקבוק / או מנה קלה אחרת כמו אבוקדו עם חלמון ביצה וכו' 19:00 מנת חלום - בקבוק 180 מ"ל + דייסה (מגוונת בטעמים) אם כל הארוחות היא מסיימת כי כשמגיעה הארוחה היא כבר הספיקה להיות רעבה אולי תנסי לעשות מרחק יותר גדול בארוחות בהצלחה ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת תודה

כוכבית דוידיאן
    22/01/2009

מעבר לכך, יכול להיות שהארוחות קטנות ולכן היא מגישה לה אותן בתדירות גבוהה יחסית.
    ראשית אני ממליצה באמת לפתוח פער בין הארוחות, כדי שתגיע רעבה מאוד.
    שנית, אם לא יעזור, אני ממליצה לשבת איתה כולם סביב השולחן, לאכול ולא להגיש לה. אני מבטיחה לך מנסיון שתוך זמן קצר היא גם תרצה, פשוט שבו תאכלו ותאמרו אחד לשניה כמה האוכל טעים .......פסיכולוגיה הפוכה תמיד עובדת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת דיסה לאיזומיל
    ענת
    17/01/2009

האם ניתן להוסיף דיסת קורנפלור של מטרנה לאיזומיל של סימילאק לתינוק בן 4 חודשים אלרגי לחלב?

לקביעת תור
    סגירה
    הוספת דיסה לאיזומיל

הוספת תגובה

• לענת

כוכבית דוידיאן
    22/01/2009

היי, אין כללבעיה להוסיף דייסות של מטרנה לאיזומיל.
    בכל מקרה אין צורך להוסיף דייסה אם התינוק שבעה אחרי האוכל ועולה יפה במשקל.
    אולי הדייסה יכולה להשביע אותו בלילה, לתת יותר שעות שינה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בתת משקל- בבקשה עיזרו לי
    קרן
    17/01/2009

יש לי תינוקת בת שלושה וחצי חודשים גובהה 61.5 ס"מ והיא שוקלת 4900. עפ"י עקומת הגדילה בטיפת חלב התברר לי כי היא נמצאת בתת משקל. לירי (שמה של התינוקת) נולדה במשקל 2820 וינקה עד גיל חודשיים בשילוב של בקבוק סימילאק אחד ביום (60 סמ"ק) וכל אותו הזמן עלתה יפה במשקל, מגיל חודשיים ניזונה רק מסימילאק עפ"י דרישה וכאשר נאמר לי בטיפת חלב כי היא בתת משקל בדקתי ומצאתי שהיא אוכלת ביום 600 סמ"ק בלבד ולפעמים אף פחות וזאת למרות שעפ"י החישוב (משקל*150) אמורה לאכול כ-750 סמ"ק. אני מציינת כי לאחר הביקור בטיפת חלב שמתי לב שלירי אוכלת כל שעה כמות קטנה של התחליף (בין 30 ל-60) ולכן התחלתי להקפיד על מרווחי זמן של כ-3.5 שעות בין ההאכלות, וכך נוצר מצב בו כל האכלה נמשכת כשעה ונראה כאילו שאני "דוחפת" לה את זה (היא מפסיקה לאחר שאוכלת 60 סמ"ק ולא רוצה להמשיך ואז אני ממתינה קצת וממשיכה בהאכלה) ולמרות שאני "מושכת" אותה בין בזמנים עדיין אוכלת רק 110 סמ"ק בקושי. אני מציינת כי היא ישנה כ-8 שעות רצופות בלילה מבלי לקום (בין 23:00 ל- 07:00) וגם כאשר מתעוררת לאחר שנת הלילה אוכלת רק 60 סמ"ק וחוזרת לישון לעוד 3 שעות. לירי היא ילדה חייכנית ושמחה, לא פולטת ולא מקיאה, אני משתדלת מאוד לשחק איתה בכל זמן העירות שלה ולשמח אותה, היא מקבלת המון אהבה מכל המשפחה אז למה היא מסרבת לאכול? אני מאוד דואגת לה, בבקשה עזרו לי. יש לי ילד בן 3.5 ומעולם לא הייתה לו בעיית תזונה. מה עלי לעשות?

הוספת תגובה

• לקרן

כוכבית דוידיאן
    22/01/2009

ראשית סליחה על העיכוב בתשובה, אני מבינה את הדחיפות והלחץ.
    יקירתי, זיכרי שאין ילד אחד דומה לשני, לא כולם הולכים לפי הספר וצריך הרבה סבלנות.
    כמו שכתבת, הפער בין הארוחות הוא מאוד חשוב, אך קשה מאוד להרגיל, לכן לא להישבר, פתחי פער של 3-4 שעות בין הארוחות, כדי שתגיעה מאוד רעבה, ממליצה לבדוק גם את גודל הפיטמה, יכול להיות שקשה לה והיא מתעייפת.
    לאט לאט היא תשלים את הפערים, כל עוד את רואה שהיא נמצאת במגמת עליה אין מקום לדאגה.

המון בהצלחה ואשמח לשמוע איך הולך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה מעדנים לבחור
    סאשה
    16/01/2009

ועוד שאלה כשאני בוחרת לבן שלי (בן שנה וחמישה) גבינות, מעדנים על איזה מרכיבים/תוספים יש לשים לב שיהיו חלק וממה יש להמנע (כמו מונוסודיום גלוטומט וכו). תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איזה מעדנים לבחור

הוספת תגובה

• לסאשה

כוכבית דוידיאן
    22/01/2009

היי, אני ממליצה בכל מקרה להעדיף מוצרי חלב טבעי ללא תוספות מלאכותיות, כמו גבינה לבנה או יוגורט.
    את התוספת את יכולה להוסיף לבד כמו תפוח מגורר, בננה.... תותים ועוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת מזון על הרצפה בזמן האכלה
    סאשה
    16/01/2009

אני מקווה ששאלתי היא רלוונטית לפורום זה, אם לא אשמח שתפני אותי. בן שלי בן שנה וחמישה חודשים, אוכל זהו לא הצד החזק שלו וזאת בלון המעטה, אוכל מעט ומאוד בררן. יש תופעה בזמן ההאכלה שמשגעת אותי! היא זורק אוכל. זה מתחיל בדרל כלל לאחר 5-10 דקות אחרי תחילת ההאכלה, כשהוא מאבד עניין באוכל (למשל אכל כבר 3-4 קוביות של בשר וככל הנראה כבר הלחלהרגיש שבא) הוא מתחיל לזרוק אותו מהכיסא אל הרצפה. תמיד מסתכל עליי אני כמובן לא מרשה והוא ממשיך לשרוק וצוחק, מבין לפי דעתי שאסור, אך זורק ומסתכל מה אנ אעשה. אני ניסיתי את כל הפטנטים שיכולתי לעלות בדעתי, בין אם לא לשים לב ובין אם להעניש אותו ולשים בלול (זה עונש כי היוא מאוד לא אוהב לשבת שם לבד). האם יש לך איזה המלצה?

הוספת תגובה

• לסאשה

כוכבית דוידיאן
    22/01/2009

היי, כפי שאת בוודאי מתארת לעצמך מדובר בחיפוש אחר תשומת לב.
    המשיכי להתעלם מכך או להעיר לו שזה לא נעים לך, בלי חיוך כמובן.
    ליעוץ מקצועי ותר את מומלצת לפנות לפורומים רלוונתים בנושא חינוך תינוקות וילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון מעל גיל שנה
    נועה
    16/01/2009

בני בן שנה וחודשיים, עדיין אוכל מזון מרוסק בגן (פירות וירקות) ובבית ביצים, מוצרי חלב ועוד. אני לא מגישה לו מזון גדול ביד (למשל פרוסת לחם שלמה) ולכן אינו מורגל בפירוק / לעיסת מזון בחתיכות גדולות. בקרוב יעבור בגן לקבוצת גדולים יותר, שם המזון איננו מרוסק. שאלתי- באיזה גיל ניתן להגיש מזון "גדול" לאכילה עצמאית? האם עליי להפסיק לחשוש ו"לסמוך" על יכולת הלעיסה שלו? ועוד שאלה- באיזה גיל יש להרגילו לאכילה עצמאית בכפית? תודה מראש על התייחסותך.

לקביעת תור
    סגירה
    מזון מעל גיל שנה

הוספת תגובה

• לנועה

כוכבית דוידיאן
    22/01/2009

יקירתי, לכל שאלותיך, עכשיו זה בדיוק הזמן, כמו בכל שלב בהתפתחות צריך כבר להבין שבנך הקט גודל וחייב להתנסות בדכי אכילה אחרות.
    מה שניקרא להרפות את החבל ולתת לו לזרום, אני מניחה שהוא מבקש כבר לבד להתנסות באיכלה לבד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנות קטנות של אוכל
    דליה
    15/01/2009

ביתי בת ארבעה חודשים וחצי אינה אוכלת טוב. עד לפני שבועיים אכלה בין 60-80 בכל ארוחה ולאחר שעתיים שוב 60-80 . היא אינה מסוגלת לסיים בפעם אחת בקבוק של 120. ואם סיימה לאכול וגיהקה אינה מוכנה לחזור שוב לבקבוק. בלילות היא קמה בין 4-5 פעמים תמיד לאכול ותמיד לאכול מנות קטנות. חשבנו להוסיף דייסת קורנפלור. מה דעתכן בנושא? ניסינו דייסת אורז והיתה דחייה מוחלטת מצידה. כמובן שניסינו בכל דרך לעשות מרווח זמן ארוך יותר של 3 שעות ולאחריהן עדיין אכלה בצורה לא מספקת . מה עלינו לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מנות קטנות של אוכל

הוספת תגובה

• לדליה

כוכבית דוידיאן
    15/01/2009

היי, הדרך היחידה היא לפתוח פער בין הארוחות, יקח לה זמן עד שתתרגל למנות גדולות יותר, אך אל תשברי ותראי שתצליחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה