מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה לא רצופהאפרתס13/01/2009
ביתי בת 10 חודשים אוכלת הכל.בבקר מטרנה ,בסביבות 10 בבקר אוכלת פירות,בצהרים מרק טחון או קציצה עם מעט ירקות, בשעות אחר הצהרים מעדן-דניאלה או גמדים ובשעות הערב מעט גבינה עם מעט סלט ומטרנה עם תוספת של דיסה.בין הארוחות שותה מים או תה לתינוקות-גרגרים. בבדיקות דם שנערכו לילדה לא נתגלה משהו חריג. משקל הילדה -היא נמצאת באחוזון 10-15.אומנם לא גבוה אך נראית בסדר. הבעיה שבלילות היא מתעוררת מספר פעמים לעיתים כ- 3-4 פעמים. במשך היום היא ישנה פעמיים:בשעות אחר הצהרים המוקדמות כשעה, ובשעות הצהרים כשעה וחצי. בסביבות השעה 4:00 אני מעירה אותה.והולכת לישון לשעת לילה בשעה 8:00-8:30 בערך. התעוררות סופית לקראת היום החדש יכול להתחיל גם בשעה -6:00 5:30 מקבלת את המטרנה ולעיתים ממשיכה לישון. האם יש משהו שאולי כדאי לתת לה לשתות תה מרגיע אולי לשינה רגועה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאפרת
כוכבית דוידיאן15/01/2009היי,
שאלתי היא: האם כשהיא מתעוררת בלילה את מאכילה אותה? או שמרימה אותה? אם כן אז רק לגעת בה מעט, לא להרים ובמקום אוכל להגיש לה מים.
ישנה פורמולה של ד"ר ינשוף בשם גלימון ביבי, מאוד עוזרת להרגעה ולשינה טובה, זאתפורמולה, טבעית הומיאופטית ואני ממליצה עליה מנסיון עוד מילדי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סויה לתינוקטלי13/01/2009
אני מתלבטת אם להכניס את בני למעון פרטי, או למעון זול בצורה משמעותית אבל שבו נותנים לילדים 3 פעמים בשבוע סויה כמנה עיקרית. האם אין נזק בכך שתינוק בן שנה וחודשיים (ועד שיהיה בן 3) יאכל סויה 3 פעמים בשבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
כוכבית דוידיאן15/01/2009ראשית אין כלל נזק בסויה, גם אם אוכלים 3 פעמים בשבוע, החשש מהסויה היא שהסויה מכילה פיטואסטרוגנים, שאלו נגזרות צמחיות של האסטרוגן, ההורמון הנקבי.
אבל במזונות על בסיס סויה אין חשש, מה גם שהכמות היא לא גדולה.
חוץ מזה חשוב לדעת שהסויה מכילה חלבון מלא, סידן ועוד ויטמינים ומינרלים, כמו כן עדיף סויה על פני מזונות אחרים מעובדים, הרי היום בכל מזון בשרי מעובד יש כמות של סויה כזאת או אחרת.
לכן ההי רגועה ובחרי את הגן עם הצוות והתכנים הטובים ביותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותדנה12/01/2009
בני בן 7 חודשים (נולד בשבוע 34 במשקל 2.750) נשקל לאחרונה לפני כשלושה שבועות 6.800. מאז השקילה האחרונה התחלנו עם מוצקים ועם תוספת תמ"ל בהנקה. בבוקר רק יונק, אח"כ אוכל פירות (השלמה עם הנקה), ירקות בצהרים (השלמה עם הנקה), אחה"צ הנקה+תמ"ל, בערב הנקה+דייסה, אוכל גם ארוחת לילה. 1. האם מבחינת התזונה (דברים שמותר/אסור לו לאכול) צריכים להתייחס לגיל הנוכחי שלו או לגיל המתוקן? 2. מה כמות המוצקים שהוא אמור לאכול בארוחה אחת? איך מודדים? 3. כמה מים הוא אמור לשתות ביום? 4. מתי עוברים לשלוש ארוחות מוצקים ביום? 5. מה זה "שקדיה" ואיפה קונים? (ראיתי בסופר ממרח שקדים של "שקדית", אבל ברכיבים יש עוד כמה חומרים חוץ משקדים, למרות שהיה רשום שזה אורגני וללא סוכר וללא חומרים משמרים) 6. איך מבשלים שיבולת שועל במרק הירקות? מאיפה קונים? מצטערת על כמות השאלות הרבה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
כוכבית דוידיאן25/01/2009היי יקירה, לגבי שאלתך, על ההתייחסות לגיל המתוקן, זה מאוד תלוי בהתפתחות שלו, בואי נגיד שניתן לו חודש אחורה, בכלמקרה זה לא יזיק, כדאי להיוועץ עם רופא שמכיר אותו וכך יוכל לתת לך תשובה מדוייקת, ישנם ילדים שסוגרים פערי התפתחות מאוד מהר ואחרים לא.
כמות המוצקים די דומה לכמות שאוכל תמ"ל, יכוללהיות שיאכל פחות כי פירות וירקות זה יותר משביע.
לגבי נוזלים-מים, זה תלוי בכמות התמ"ל שהוא אוכל, את יכולה להגיש לו אחרי ארוחת מוצקים כ30 מ"ל מים, אם הוא ירצה יותר כמובן שאין בעיה.
שקדיה זו חמאת שקדים, כמו טחינה. עשויה משקדים טחונים, עשירה בסידן, ברזל וחומצות שומן, ניתן לרכוש בדרך כלל בחנויות טבע.
את השיבולת שועל את יכולה לרכוש בכל סופר, בקופסאות פח, או אינסטנט של מטרנה.
אני באופן אישי ממליצה על הטבעי ולא על המעובד, את יכולה להוסיף את זה למרק, בערך של כף לכוס מים תוך כדי בישול המרק, זה מוסיף מרקם נעים , המון טעם וכמובן ערכים תזונתיים.
מקווה שעזרתי בתשובותיי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרי לישני12/01/2009
יש לי תינוק בן 5 חודשים. הוא מאוד גדול יחסית לגילו (ארוך) ושוקל 8 ק"ג. אני מניקה בלבד. נראה לי שהוא רוצה כבר דברים אחרים לאכול. איך מתחילים עם זה? מה נותנים? יש לי פגישה בטיפת חלב רק בעוד 3 שבועות...הוא מעיר אותי בלילה כ-4 פעמים כדי לינוק נראה לי שהוא לא שבע. הצילו אני מותשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
כוכבית דוידיאן22/01/2009היי, זה בדיוק הזמן לעשות סדר בארוחות, גם אם את מניקה, לא להגיש לו מתי שהוא רוצה אלא לפי שעות מסודרות , בערך פער של 3 שעות בין כל אחרוחה. במידה ותראי שזה לא מספיק יש לשקול תוספת תמ"ל.
מעבר לכך לגביך חשוב מאוד להקפיד על שתיה של הרבה מים כדי שיהיה לך מספיק חלב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית אוכל לתינוקת בת שנה וחודשייםUS10/01/2009
היי, התינוקת שלנו אוכלת רק סימילאק. היא טועמת הכל אבל זה נגמר ב- 2-3 ביסים. ברור שזו לא כמות. כשמציעים לה אוכל, היא עושה "לא" עם הראש לסירוב. ניסינו הכל! פירות, ירקות, פסטה אורז, בשר, עוף, הכל! היא עולה במשקל והיא בריאה (עשינו ספירת דם גם תקינה). מה עושים? זה לא מצב טוב נכון? דרך אגב, היא ינקה עד גיל 6 חודשים הנקה מלאה ואז אוכל מרוסק + הנקה עד גיל 9 חודשים. את המרוסק היא אכלה יפה עד שלב מסויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
כוכבית דוידיאן22/01/2009מכיון וביתכם כבר די גדולה, שנה וחודשיים וכבר עבר זמן רב מאז היתה אמורה לאכול מזון מלא, אני ממליצה לכם לפנות למכון העוסק בהפרעות אכילה אצל תינוקות, בטוח שתקבלו עצות מועילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. היכן יש מכונים כאלה שמומלצים?
US30/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהUS
כוכבית דוידיאן01/02/2009אני בטוחה שתוכלי לקבל פרטים מדוייקים מהרופא המטפל או מטיפת חלב או במענה הקולי של הקופת חולים בה את מבוטחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט יומי לתינוקת בת 8 חודשיםהלן10/01/2009
שלום, בתי יהלי בת 8 חודשים, תינוקת מדהימה רגועה וחייכנית עם התפתחות קוגנטיבית ובריאותית תקינה. אוכלת 5 ארוחות ביום מהם 2 ארוחות של מוצקים : מרק וסלט פרות. כמו כן סוגים שונים של דייסות מטרנה (בצלחת) וסימילאק. רציתי לשאול איזה ירקות ופירות וסוגי אוכל שונים אפשר להכניס לתפריט היומי חוץ מהודו, בטטה, קושוא וכל הדברים הרגילים. יש לי הרגשה שמשעמם לאכול כל הזמן את אותם דברים למרות שאני מנסה לגוון במרקים המבחר עדיין מצומצם. אשמח אם תחדשו לי ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להלן
כוכבית דוידיאן15/01/2009ראשית חשוב שתדעי שאם היא אוכלת טוב , סביר להניח שלה זה כלל לא מפריע.
אם בכל זאת את רוצה לגוון מעט, הוסיפי לה למרק שיבולת שועל, כל הירקות אפשריים מלבד, חציל ופלפל ירוק.
יכולה להוסיף לה שקדיה או טחינה לפירות שמוסיפים טעם וכן גם מעט סילאן תמרים.
בשלב זה ניתן גם להכין תבשילים מקיטניות , מומלץ עדשים ירוקים ואדומים וכן תבשילי דגנים מקוסמת וקינואה..
לא לשכוח לטבל בסוף הבישול עם שמן זית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לא מקצועית
דנה18/01/2009הי, גם לבתי קוראים יה-לי והיא בת שנה. לשאלתך את יכולה להוסיף לה כמעט את כל הירקות- בצל, גזר, קישוא תפו"א, בטטה, כרישה, וכו'... את יכולה להוסיף קטניות..... קורנפלקס (עם בננה נורא טעים)..... אבוקדו....טחינה (בריא נורא עדיף להכין לבד)... חוץ מזה שאת יכולה לגווןבצורת ההכנה: פעם בבישול ופעם בתנור... להוסיף תבליני ם ירוקים: בזיליקום, שמיר, אורגנו..... ולסיכום אני ממליצה בחום על הספר טעמים ראשונים של מיכל וקסמן, לי הוא נתן המון רעיונות טובים..... בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעמים ראשונים
ענת18/01/2009גם לי יש את הספר של מיכל וקסמן ספר מדהיייייייייים מומלץ בחום אגב , גם אני אמא לילדה בת 8 חודשים ואחרי שעיינתי בספר הרגשתי עד כמה שאני מפספסת דברים בתפרט של בתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמהות היקרות
כוכבית דוידיאן22/01/2009מצויין, אין כמו להעזר אחת מנסיונה של השניה, כמו שמתחלקים במתכונים של גדולים, על אחת כמה וכמה כדאי לקטנים, כי הרי חשוב לנו כל כך הגיוון
הספר הוא מצויין ואני מצטרפת להמלצות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבנית אוכלנעמי10/01/2009
שלום, ביתי בת 15 חודשים. היתה אלרגית לחלב ולסויה מלידה ולכן יונקת. כיום האלרגיה חלפה. הבעיה שלי איתה היא האוכל. היא לא אוכלת כלום חוץ מהנקה. היא יכולה להישאר 9 שעות ללא אוכל. היא לא מוכנה לטעום שום אוכל מוצק או בקבוק גם עם חלב שאוב. ניסיתי הכל- אוכל בכל הצורות והטעמים מאז היותה בת 6 חודשים. הדבר היחיד שהיא מכניסה לפה זה מעט לחם ואיטריות של מרק וגם זה מקסימום 4 כפיות. בשל המצב התפטרתי מעבודה, אני שבויה שלה! שמתי אותה בגן אך היא מסרבת לאכול ולכן כעבור 3 שעות קוראים לי. אני נואשת...אני ממש בדיכאון מזה. אני מפחדת שיקרה משהו לביתי אם אייבש את החלב ואקבע לה עובדה שאין ציצי יותר. הילדה נבדקה אצל רופאה ואין לה בעיה בריאותית. היא פשוט מסרבת לאכול. מה לעשות ? למי לפנות? אני מרגישה שאני מאבדת את שפיותי.אני חייבת להתחיל את לימודי ב- 18.1 ואשאיר את הילדה בגן ל- 4 שעות ואני חרדה.זקוקה נואשות לעזרה. נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבנית אוכל.
ד''ר חוה סולם15/01/2009שלום רב!
אני ממליצה לערוך לתינוקך בדיקות דם לראות את המצב הברזל, ההמוגלובין,, ויטמין B-1
חוסר של חומרים אלה עלולים להשפיע על האכילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה - תינוק בן שנהאפרת09/01/2009
הילד שלי בן שנה ועדיין שותה חלב מבקבוק מרבית היום . אני מנסה כל יום (מאז גיל 8 חודשים) לתת לו אוכל מרוסק אבל זה מסתכם ב2-3 כפיות . מרק הוא לא אהב בכלל לכן התחלתי בפירות ולאחרונה הוספתי את מאכלי הבית . מאוד מטריד אותי שהוא לא אוכל טוב את האוכל הרגיל . מלבד זה חלב , מעדנים ודייסה הוא אוהב מאוד ואין לי בעיה עם זה אבל נראה לי שזה יותר מידי " מתוקים " בתפריט היומי שאלתי - האם מספיק "הטעימות " 2-3 כפיות של אוכל רגיל כגון קציצה אורז , אבוקדו בלחם וכו' האם הוא התרגל למתוק ולכן יכול להיות שהוא אוכל רק מה שמתוק לו ? האם להמשיך כך ןהמתין עוד קצת . בעיה נוספת שקשורה לעניין - הוא לא אוהב לשבת בכיסא אוכל ואחרי דקב כבר בוכה ומנסה לקום אני מתעקשת שישב והרבה פעמים צועקת עליו כבר מייאוש ואח"כ מרגישה רע עם עצמי שהוא נבהל שאני מרימה את הקול .. ברור שההתמהגות שלי לא נכונה ואשמח לקבל הנחייה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת.
ד''ר חוה סולם10/01/2009שלום רב!
אם התינוק שבע קשה לתת לו חידושים בכפית.
לכן, עדיף לנסות לתת לו בבוקר מרק ירקות עם דייסת קינואה. ב-10 את הפירות.
בצהריים את המרק ירקות עם העוף מרוסק עם כפית.
ואת החלב לתת לו אחר-הצהריים ובערב. שווה לנסות, בהצלחה!
אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן שנה
ד''ר חוה סולם15/01/2009שלום רב!
לדעתי יש שני דרכים להרגיל את התינוק למוצקים!
1. ע"י מזון מרוסק לתת עם כפית.
2. לתת לתינוק בצלחת פלסטית קציצה, בטטה, תפו-אדמה, גזר מאודים או מבושלים, כמובן רצוי
לשבת לידו. ובנוסף כל מה שהילד אכל עד כו, עד שהתרגל לעליה בכמויות של אוכל מוצק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות האוכללאה08/01/2009
שלום, מה הכמות היומית (בערך) שמומלץ לצרוך לתינוק בן 11 חודשים של: 1) מרק ירקות 2)בשר או עוף 3)מוצרי חלב.. 4)פירות,, תודה מראש..,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללאה.
תינוק בן 11 חודש אוכל כ-240 גרם בבקבוק או בכפית (עדיף כפית כי זה מכיל אותו לקראת
מזון מוצק) זה מדובר על פירות ואו מרק ירקות עם עוף.
פירות כ-3 סוגי פירות ליום אפשרי עם כפית שקדיה או טחינה.
לגבי מוצרי חלב יוגורט עוזים או גבינה לבנה עדיפים על מעדנים(הגורמים לצורך עודף בסוכר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על גמילה ומזוןקרני08/01/2009
שלום הקטנה שלי בת 9 חודשים ועד עכשיו ינקה בלבד. אני מעוניינת לגמול אותה. כיצד עושים זאת? עד כה סרבה לקחת בקבוק. כיצד נותנים את הפורמולה? בבקבוק או בכוס שממנה שותה? תחום אחר הוא ארוחת ערב. איזו ארוחה אמורה להיות מזינה ומספיקה? אשמח לדוגמאות. הקטנה מסרבת לפירות, כך שקצת קשה... מתי אפשר ביצים? תודה רבה על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרני.
בגיל 9 חודשים מאוד מומלץ לתת את ארוחת הפירות והירקות (שניתנות גם עם עוף טחונים)
עם כפית.
לגבי הפירות תנסי פיכרות מאד בשלים ולא חמוצים עם כפית שקדיה.(להמתין עד שתרצה לאכול
ולא למהר לתת לה את הבקבוק או היניקה)
ביצים לאחר גיל שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלת פיטמת בקבוקאורית08/01/2009
שלום רב, ביתי בת כמעט חצי שנה (עוד שבוע). ניזונה גם מהנקה וגם ממטרנה (ארוחות של 120 מ"ל). משקלה 7.3 ק"ג. השבוע ניסיתי לעבור לפיטמת בקבוק גדולה יותר, אולם נראה שהיא לא כ"כ מסתדרת עם זה (האוכל נשפך, היא נחנקת מזה וזה עושה לה גזים), האם להתעקש על פטמה זו, הוא לחזור להשתמש בפטמה עם החור הקטן יותר? כמו כן, בשבועיים האחרונים אני מנסה לתת לה מוצקים, היא בקושי מכניסה משהו, כפית-שניים גג.... הציאות שלה השתנו - מקקי כל יומיים, יש לה עכשיו פעמיים ביום, והקקי גם דליל יותר - האם תקין? תודה, אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית.
בגיל של ביתך ניתן להאכיל את ארוחת הפירות והירקות עם כפית זה מחזק את שרירי הפנים.
ומכין אותה לאכילת מוצקים.
לגבי הפיטמה,עדיף הפיטמה הצרה, כי אז האוכל מתעכל יותר טוב.
לגבי השלשול, יש לשים לב רגישות לחלב פרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת רזונתגאולה08/01/2009
שלום רב, בתי בת 8 חודשים היא נולדה בזמן ושקלה 2.5 ק"ג . עד החודש החמישי היא שקלה 5.600 ק"ג מהנקה מלאה ואז ובחודש השישי היא ירדה מהעקומה שלה ,במשך 3 חודשים עלתה רק 750גרם היא עולה כול שבוע רק כ-85 גרם . לגבי חלב :במשך היום היא לא אוכלת בכלל מקסימום 10 דקות הנקה כל שעה וחצי וכל הנקה זה עם הפסקות מרבות היא גם פולטת הרבה ,בשעות הלילה היא יונקת כל שעתיים פחות או יותר אני יודעת שאין לי מספיק חלב לתת אולם היא רגישה למטרנה ולסימילאק , ניסתי להביא לה מטרנה צמחי אולם היא מתנגדת ובוכה . לגבי דייסות: אורז - היא מקיאה אותו שובלת שועל לא מוכנה בכלל להכניס לפה אבל סולת היא כן אוהבת אולם מכיון שאין לי מספיק חלב לשאוב וחלב מטרנה אני לא יכולה לתת לה עם הדייסה אז בלת ברירה אני מביאה לה עם מים ומשום מה היא אוכלת את זה כך אשמח אם תוכלי להמליץ עם מה לתת לה חוץ ממים , היא אוהבת לחם והיא לא רגישה כמו כן שותה מים לא הרבה. ירקות :ניסתי תופ"א ,בטטה,קשוא בנפרד וביחד ופשוט לא אוכלת , אבוקדו היא אוכלת . לגבי הפירות: בננה היא מאוד אוהבת ,תופ"ח עץ היא מעדיפה רק מ"גרבר " . בכלל כל דבר שהיא אוכלת זה במינון קטן כי היא לא רוצה או שיש לי איזה שהיא בעיה ? בשבוע אחרון היא ממש רעבה במיוחד לקראת הערב כי אין לי חלב ואני מרגישה את הבטן שלה מקרקת מרעב היא לא בוכה בכלל גם כשהיא רעבה אולם אתמול זה הפעם הראשונה שבכתה מרעב ואני לא יודעת מה לעשות אני מיואשת ובוכה .רוצה לציין שבטיפת חלב אין הרבה עצות מועילות ואגב היא תינוקת חייכנת ופעילה מאוד (זוחלת ...) ולכן היא גם שורפת אנרגיה ואלי גם בגלל זה היא ולא עולה הרבה היא תמיד תעדיף חברה ומשחק על פני אוכל ...אני אשמח מאוד לתשובה מהירה עם המלצותייך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגאולה.
מגיל 5 חודשים אפשר להוסיף לחלב דייסות כגון; קינואה, אורז, שבולת שועל, במיוחד
בלילה וזה גם עוזר נגד פליטות.
את מציינת חייכנית ופעילה ואני מציינת טוב מאד תמשיכי לחייך אל תצינוקך כי זה מזון
רגשי בדרגה גבוהה מאד. חשוב! אם התינוקת עייפה, תני לה לישון וכ-4\1 שעה אחרי
האוכל תני לה לאכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 9.5 חודשיםאתי07/01/2009
בתי בת 9.5 חודשים נכון ללפני חודש הייתה גובה 71 ס"מ ומשקל 8.5 קילו. היא אוכלת 5 ארוחות ביום כשהראשונה היא בין 6 ל 7 והאחרונה היא בסביבות 19:00. לי נראה כאילו היא אוכלת יותר מדי . יש לציין שהיא מאוד מאוד אנרגטית, היא זוחלת נעמדת משיטת בין רהיטים בהליכה ולא נחה לרגע. התפריט היומי שלה נראה כך: 6:00-7:00 בבוקר בקבוק 180 CC 9:30-10:00 שלוש פירות (תפוח אגס בננה או תותים) לפעמים קצת אבוקדו וכפית של תחינה או שקדיה. התחלנו לתת לה גם קווקר ואז אני מורידה לה בפירות יחסית. יש לציין שאיתי היא בדרך כלל לא אוכל את הכמות הזו אבל המטפלת טוענת שאיתה היא אוכל בלי בעיות ובלי לדחוף. 13:00 מרק - ירקות + 50 קרם בשר (קציצות או עוף) לפעמים אני מכניסה פנימה אורז או אטריות אוכל בין 250 ל 300 CC של מרק ומאוד מאוד אוהבת (יותר מפירות) 16:30-17:00 בשבועות האחרונים עברתי מבקבוק של 150-180 לעוד ארוחה מוצקים. ההתחלות עם דברים חדשים היא קצת קשה אבל היא אוכלת לפעמים מעדן לפעמים גבינה לבנה עם קציצות ירק או פשטידת ירק או אבוקדו או ספגטי או קווקר עם פרי (ארוחה יחסית קטנה) 19:00 בקבוק של 180 האם הסדר הזה נראה האם היית ממליצה לי לשנות משהו מאחר והיא אוכלת 3 פירות בבוקר אני לא רוצה בדרך כלל לתת לה עוד פרי בערב וזה קצת מגביל אותי - האם החשביה הזו נכונה או שהיא יכולה לאכול 4 פירות ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי.
אינך צריכה לדאוג! כי בתהליך הגדילה התינוקת תווסת את עצמה ע"י התמודדות עם ההליכה
כמות האנרגיה שתוציא תיהיה יותר גדולה. 3 מנות פרי ליום חשובות למערכת החיסונית.
לדוגמא; תפוח-עץ,אגס,בננה. גם כפית שקדיה או טחינה חשוב לסידן ולברזל.
גבינה לבנה או יוגורט טוב מאד, מעדנים עללולים לפגום בחשיפה מיותרת למתיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו...מאמי שלי07/01/2009
המאמי שלי בן 12 יום. תחילה ניסיתי הנקה אך זה בקושי הספיק נתתי לו במשך כשבוע מטרנה אז הייתה לו יציאה כמעט כ5 פע' ביום, ואז בטיפשוטיתי החלפתי לו לסימילאק ( ואני כ"כ מצטערת על זה ) הוא אכל במשך 4 ימים אז ראיתי שהוא בקושי מוצא יציאות וכשהן יוצאות הם עם גללים כאלה בתוכם והוא מקפל את הרגליים לכיוון הבטן, אז החלפתי לו שוב למטרנה ויש לו יציאה פעם אחת ביום לאחר מסג' והרבה גזים שיוצאים ממנו. מה עושים ??. אני כ"כ מתוסכלת ומאוכזבת מעצמי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמי שלי.
קודם כל, גאל תיהיה מאוכזבת, כי אמא שמנסה דברים, תלמד גם את ילדה להתמודד.
ועכשיו לאוכל שלמאמי שלנו! תני לו תה קמומיל עם המטרנה ויש לצפות שתוך מספר ימים
פעולות המעיים הסתדרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי אכילהמאיה06/01/2009
שלום, הקטנה שלי בת 5 שבועות שוקלת 4.700 בדרך כלל אוכלת 120 CC תמ"ל (למרות שבטיפת חלב נאמר לי שהיא צריכה לאכול 135 CC), ביומיים האחרונים יוצא לה לאכול כל שעתיים. היא אוכלת 80 CC ואז נרדמת ואין שום אפשרות להעיר אותה כדי שתמשיך אני מחליפה לה טיטול באמצע על מנת שתתעורר/ מגרה לה את היד או הרגל אך זה לא עוזר היא לא רוצה להמשיך לאכול. ואז אחרי שעתיים בערך היא שוב רעבה ובדרך כלל אוכלת בין 40-60 CC. עד לפני יומיים היא הייתה אוכלת כל 3.5-4 שעות 120 CC . נאמר לי שבגילאים האלה יש לתת אוכל לפי דרישה אך אני חוששת שהיא תתרגל לאכול כל שעתיים או שבמקביל שאני נותנת לה יותר מידי. כיצד אפשר לסדר לה את זה. אודה לעזרתכם. מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה!
ממשקל של 4 ק"ג מאכילים כל כ-4 שעות , צרים לצאת מהמעגל של כל שעתיים כי זה מעיק על מערכת העיכול, גם המערכת לא מוכנה לארוחה נוספת.
אם תינוקך ישן לפחות 5 שעות בלילה. ניתן לאזן את הארוחות בהדרגה לכל 4 שעות יתכן גם
שהתינוקך נמצאת במעבר לכמות גדולה יותר של אוכל, ולכן בהדרגה תעלי לה את הכמויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)