פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לחלב
    עדי
    03/01/2009

ביתי בת 11 חודשים, אלרגית לחלב, יש לי בעיה איתה בארוחות הערב, בזמן שרב הילדים אוכלים גבינות, מעדנים, וכו אני לא יודעת מה לתת לה. אני נותנת לה חלמון של ביצה קשה, אבוקדו, לחם עגבנייה, אבל במה אני יכולה לגוון? בגלל שאני לא יודעת עם מה לגוון אני לפעמים בערב רק מניקה אותה(היא עדיין יונקת). אגב אני כבר יכולה לתת כבר גם את החלבון או לחכות לשנה? תודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לחלב

הוספת תגובה

• לעדי

כוכבית דוידיאן
    05/01/2009

ראשית לגבי החלבון אני ממליצה להמתין עוד מעט.
    לגבי תוספות נוספות: מה עם טחינה? הכיני לה סלט טחינה עם לימון ומעט מלח, תני לה לטבול עם הלחם, זה בריא וטעים, גם סלט חומוס, תוצרת בית כמובן, יכול להיות מצויין.
    לגבי גבינות: ישנן גבינות נהדרות המבוססות על סויה, וכן מעדנים, הם טעימים מאוד ואת יכולה להגיש לה בכיף,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירקות
    לינוי
    03/01/2009

שלום , בני בן ה- 7 חודשים אינו מוכן לאכול ירקות כלל עד לפני שבועיים הוא היה אוכל , לא בכזאת הנאה , אבל אוכל והיום הוא פשוט מוציא מהפה . המרק ירקות שאני עושה לו בנוי מתפוח אדמה , גזר , קישוא וסלרי וקצת קטניות ניסיתי במס' צורות שונות כמו : עם בצל , בלי קישוא , בלי קטניות וכ' .... וזה לא עובד יש לציין שאת הפירות הוא אוכל בהנאה אודה על עצה טובה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ירקות

הוספת תגובה

• ללינוי

כוכבית דוידיאן
    05/01/2009

הי, ראשית ממליצה בחום להוסיף בטאטה, שמוסיפה המון טעם מלבד המון ערכים תזותיים. את יכולה להוסיף למרק לפני ההגשה אבוקדו וכפית שקדיה שמוסיפה המון טעם ומרקם נעים, כמו כן לבשל את המרק עם שיבולת שועל, שתורמת למרקם נעים ולערך תזונתי גבוהה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט
    דנה
    01/01/2009

בני בן חצי שנה ושבועיים. התחלנו עם מוצקים לפני שבועיים. אשמח לדעת אם התפריט שלו מגוון דיו ומה עוד אפשר לגוון/להוסיף: 7:00 הנקה 10:30 פירות (תפוח עץ / אגס / בננה / אבוקדו - ושילוב ביניהם) 14:00 רסק ירקות (בטטה / גזר / דלעת / קישוא / תפוח אדמה - ושילוב ביניהם) 17:00 הנקה 19:00 תמ"ל + דייסת אורז מלא אורגנית בנוסף, הוא לא רוצה כ"כ לשתות מים - מה עושים? (מאז המוצקים היציאות שלו קשות יותר)

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט

הוספת תגובה

• לדנה

כוכבית דוידיאן
    01/01/2009

היי, אני חושבת שאת יכולה להוסיף לו עוד ארוחה של חלב שאוב או תמ"ל.
    התפריט שלו בסך הכל מצויין ומתאים לגילו, לפירות את יכולה להוסיף שקדיה או טחינה ולמרק הירקות את יכולה להוסיף שיבולת שועל למרק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דנה
    02/01/2009

אני מניקה גם פעם אחת באמצע הלילה - האם לזו כוונתך בהוספת ארוחת חלב? ומה אפשר לעשות לגבי מים שלא מוכן לשתות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שמונה חודשים
    מאיה
    01/01/2009

היי בני בן 8 חודשים, להלן סדר הארוחות שלו: 05:00- 120-150 cc סימילאק 08:00- 150 cc סימילאק 11:00- פירות טחונים {בננה,תפוח,אגס, ביסקויט ,קצת מיץ תפוזים טרי במקום מים עכשיו מוסיפה שקדיה} 13:00- מרק ירקות טחון: קישוא,תפו"א, גזר, בטטה, עוף 16:00-17:00- 150 cc סימילאק 20:00- 150 cc סימילאק קצת משעמם, לא??? נא המלצות לשדרוג התפריט

לקביעת תור
    סגירה
    בן שמונה חודשים

הוספת תגובה

• בן שמונה חודשים

מאיה
    01/01/2009

לסימילאק אני תמיד מוסיפה תוספת של דיסה {קורנפלור, וניל, שבעה דגנים, שיבולת שועל} כל פעם משהו אחר, בעיקר קורנפלור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למאיה

כוכבית דוידיאן
    01/01/2009

היי, ראשית לבנך אין כלל בעיה עם השיעמום, הבעיה בדרך כלל היא איתנו, ההורים.
    בכל מקרה, אני ממליצה לך להוסיף לו למרק הירקות דגנים כמו: שיבולת שועל, אורז מלא, קינואה, כוסמת. גם יעשירו את הטעם וגם יוסיפו ערכים תזונתיים.
    את יכולה לגוון לו את המרק במקום עוף טחון עם הירקות להכין קציצות עוף ולבשלן במרק ולתת לו להתנסות בלעיסה והכרה של מרקם אחר.
    אני ממליצה לך להוסיף גם שמן זית שמוסיף חומצות שומן חיוניות וכן המון טעם.

מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות לתינוקת בת 4 חודשים
    טל קולב
    01/01/2009

שלום , יש לי תאומים בני 4 חודשים , בן בשם איתי ובת בשם שירה עד גיל חודש וחצי הנקתי אותם הנקה מלאה מגיל חודש וחצי התחלתי להוסיף את המטרנה בגיל שלושה חודשים הפסקתי לצערי להניק והמשכתי רק מטרנה איתי נותן לי צואה אחת במהלך היום ( יש לציין שהצואה רכה ) ושירה סובלת מאוד מאוד היא הייתה בוכה שהייתה מכינה את עצמה למתן צואה ולוחצת חזק שהצואה הייתה יוצאת קשה ומלווה בקצת דם לאחר שפצעה את עצמה לקחתי אותה לרופא והוא המליץ לי להשתמש בתרופה : " נובולוקס " היא משתמשת כבר חודש ויש יציאה יומית מלווה בצואה רכה לסירוגין אני מפחדת שאני עושה לה נזק רב עם תכשיר זה ( למרות הרופא אמר שאין התמכרות לתכשיר זה ושישנם ילדים שמישתמשים חצי שנה בסירופ זה ) כששאלתי אותו אם אפשר להחליף ממטרנה לסימילאק הרופא ענה : " שכול הפרות אותו דבר ". לבנתיי אני מרחמת על שירה ולא יודעת מה לעשות יש לציין שיש לי ילדה בת 4 שהנקתי אותה עד גיל 8 חודשים כך שאני חדשה בתחליפי מזון . אטל

הוספת תגובה

• כמה פרטים נוספים

טל קולב
    01/01/2009

יש לציין שהם נולדו במיקלים: הם נולדו 24.08.08- 4 חודשים לערך איתי 2400 והיום 6600 ק"ג ושירה 2800 והיום 7000 ק"ג הם עולים במשקל בסדר והם אוכלים 120 מ"ל לכול כמעט שלוש שעות תודה אטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חודשיים עולה עמט במשקל
    נחמה
    31/12/2008

בני בן חודשיים, נולד בשבוע 37, במשקל 2.460. בחודשיים האחרונים קיבל משולב יניקה + תמ"ל (בשל בעיה רפואית שלי אני יודעת שקיבל מעט חלב מהיניקה). בשבועיים האחרונים עשה "שביתת יניקה" ולכן הפסקתי להניק והוא המשיך לקבל תמ"ל כרגיל. יכול להיות ששביתת היניקה הייתה בגלל פטריה בפה שהוא מקבל כרגע טיפול כדי להרפא ממנה. השבוע היינו אצל הרופא ששקל אותו וראה שבניגוד לכל הפעמים הקודמות בהן עלה 250 גר' כל שבוע במשקל, השבוע הוא עלה רק 75 גרם... האם יכול להיות שהעליה המועטה במשקל היא בגלל הפסקת היניקה או בגלל הפיטריה בפה? האם זה אמור להדאיג אותי? מה לעשות כדי שיאכל יותר? לא בא לי לדחוף לו בכוח אוכל... הוא אוכל עד שהוא שבע, אוכל בערך כל 3 שעות וישן בלילה 6 שעות רצוף... באינסטינקט שלי בא לי להניח לו ולא להכריח אותו לאכול כדי שיעלה במשקל לפי הגרף, מה דעתך? אם הוא עולה במשקל, גם אם מעט - האם זה לא אומר שהוא בסדר וזה מה שמתאים לו כרגע? אשמח לקבל תשובה מפורטת - תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    בן חודשיים עולה עמט במשקל

הוספת תגובה

• מדוע דילגו על השאלה שלי...?

נחמה
    01/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל 4 חודשים
    דפנה
    31/12/2008

האם אפשר להתחיל לשלב משהו מלבד הנקה לגיל 4 חודשים? בגיל כזה אפשר להתחיל לתת מוצקים?

לקביעת תור
    סגירה
    גיל 4 חודשים

הוספת תגובה

• מומלץ לחכות עד גיל שנה

דנה
    31/12/2008

למרות הפיתוי הגדול כדאי להעזר בסבלנות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכוונתי כמובן לחצי שנה...

דנה
    31/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגיל חצי שנה

דפנה
    31/12/2008

אפשר להתחיל לתת גם מוצרי-חלב??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא, מוצרי חלב רק ב-9 חודשים לפחות

דנה
    03/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדפנה

ד''ר חוה סולם
    31/12/2008

שלום רב!
    מומלץ להמתן עד גיל חצי שנה ואז להתחיל במוצקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה נוספת...
    עדי
    29/12/2008

שמעתי שמתן שזיפים מיובשים לעצירות יוצרת סבילות של הקיבה לשזיפים. האם נכון ואם כן מה הכי טוב לתת לעצירות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קטנה נוספת...

הוספת תגובה

• לעדי

כוכבית דוידיאן
    31/12/2008

אני לא ממליצה על מתן מזונות המגרים את מערכת העיכול למתן יציאות, זה עלול לגרום לתלות של מערכת העיכול ובעתיד לבעיות קשות ביציאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שמונה חודשים- שתי שאלות
    עדי
    29/12/2008

1. בתי מתעוררת מספר פעמים בלילה ולא נרדמת עד שהיא יונקת. שאלתי היא באיזה גיל הילד אינו זקוק יותר להנקה בלילה? האם כדאי להפסיק את ההנקה בלילה בשאיפה שתתעורר פחות? 2. האם לחם מחיטה מלאה או מזון המכיל סיבים תזונתיים (_קליפות ירקות וכד') עלול לגרום לעצירות בתינוקות או ההיפך? אולי זה בריא עבורם. מאחר ובתי סובלת מעצירויות תכופות עליי להבין מה יכול לגרום לה לעצירות. תודה רבה

הוספת תגובה

• לעדי

כוכבית דוידיאן
    31/12/2008

בגילה של ביתך אין כבר צורך על הנקה לילית, בשלב זה היא כבר יכולה לישון כל הלילה, סביר להניח שהיא גם מתעוררת מכורח ההרגל.
    אם את מניקה בלבד, הניקי אותה הנקה אחרונה ממש סמוך לשעת השינה, בלילה כשהיא מתעוררת, הניחי עליה יד, אל תרימי אותה, רק שתדע שאת שם, אולי היא תבכה מעט, אבל אם תשארי חזקה זה יעבור מהר, אני אפילו ממליצה להעביר את תפקיד ההתעוררות וההרגעה לאבא. ממנו היא יודעת שאי אפשר לקבל ציצי :-).
    לגבי העצירות: ראשית בדקי האם בתך מקבלת מספיק נוזילים/ מים במהלך היום, לעיתים תוספת של נוזלים פותרת את בעיית העצירות.
    בירקות, פירות, דגנים וקטניות יש לנו סיבים תזונתיים והם כמובן חשובים ומסייעים לתהליך העיכול, כם איתם חשוב מאוד לדאוג לשתיה מספקת מכיוון שישנם "סיבים מסיסים, אשר סופחים נוזלים ואם לא מקבלים מספיק זה גורם להיפך, לעצירות.
    אני ממליצה לך להוסיף למרק שיבולת שועל, היא מתמוססת היטב במרק ומוסיפה טעם והמון סיבים, גם אורז מלא הוא מצויין או כוסמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד איזה גיל תמ"ל?
    דנה
    29/12/2008

שלום רב, עד איזה גיל מומלץ / צריך לתת תמ"ל לתינוקות/פעוטות שכבר אוכלים מסודר והכל? ומה בעצם התוספת התזונתית של זה?

לקביעת תור
    סגירה
    עד איזה גיל תמ"ל?

הוספת תגובה

• לדנה

כוכבית דוידיאן
    31/12/2008

היי, באופן אופטימאלי מומלץ להגיש תמ"ל עד גיל 3.
    גם כשהתינוק/פעות אוכל " הכל" הוא עדין לא אוכל בכמויות המספיקות, לכן, אכילת התמ"ל תתרום לתוספת והעשרה תזונתית, אני תמיד אומרת לאמהות:"חשבי על כך בתור מילקשייק של ויטמינים,. בכל מקרה לא חייבים להגיש את התמ"ל בבקבוק, ישנן כוסות מעבר עם פיטמת קשית עם ידית , ילדים מאוד אוהבים אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה
    טלי
    29/12/2008

שלום
    רציתי לדעת עד איזה גיל מומלץ להניק?
    ראיתי סרטון של אמא שמניקה את ביתה בת ה 8 ותהיתי האם זה יכול לגרום לאיזושהי בעיה בריאותית אצל האם- או התפתחותית אצל הילדה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• לורד

כוכבית דוידיאן
    31/12/2008

ראשית כל הכבוד שאת מניקה, המשיכי קח רק הקפידי לשתות הרבה מים, כ 3 לילטר ליום ולאכול "כמו שצריך"מכל המרכיבים התזונתיים.
    לגבי גיל ההנקה: בסביבות גיל 3 באופן טבעי נעלם רפלקס היניקה והילד הופך מתינוק לפעוט, בשלב זה כבר לא יונקים אלא מוצצים.
    אני באופן אישי לא חושבת שזה בריא להניק ילד עד גילאים מאחורים כמו גיל 8, יותר מההיבט הנפשי פסיכולוגי.
    לגבי האמא: חשוב לציין שבתקופת ההנקה רמות הפרולקטין הם גבוהות מאוד, רמות גבוהות של פרולקטין לזמן רב כל כך שלא לצורך, עלולות לגרום אף לסרטן השד.
    לא להיבהל כמובן, אבל לקחת דברים בפרופורציה ולהניק כמה שתוכלי.
    מעבר לכך את יכולה להיוועץ עם יועצת הנקה.
    חשוב לי גם לציין כי שינן גישות שונות לנושא ההנקה ואת תבחרי את הגישה המתאימה לך ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9 חודשים מסרב לשתות סימילאק ומים
    סיגל
    29/12/2008

בני כמעט בן 9 חודשים, אוכל יפה מאוד אוכל מוצק, הבעיה היא שבחודש האחרון הוא מסכים לשתות בקבוק עם סימילאק רק בבוקר כשהוא מתעורר , בכמות של CC 120-140 ואלה כל הנוזלים שהוא שותה במשך היום. מים הוא מוכן לשתות רק בכפית. שאלותי: 1. האם כמות הסימילאק מספיקה לתינוק בגיל הזה? 2. אני מפחדת מהתיבשות, האם כדאי לנסות לתת לו מים ממותקים? 3.האם התפריט היומי שלו מאוזן ומתאים לתינוק בגילו? 7-8 סימילאק 120 CC 10 פירות מרוסקים 13 מרק ירקות + עוף מרוסק 16-17 1-2 ביסקויטים לתינוקות 18-19 דייסה תודה מראש.

הוספת תגובה

• לסיגל

כוכבית דוידיאן
    31/12/2008

בגילו של בנך עדין חשוב שיקבל ביום לפחות 2 מנות של תמ"ל, במידה והוא לא מוכן לקבל בקבוק נוסף, במקום הדייסה שבערב, תגישי לו את התמ"ל בתוספת דייסה עם טעם כמו דייסת תות או וניל.
    לגבי התפריט היומי , הוא טוב אבל לא עשיר מספיק לדעתי, למרק הירקות את יכולה להוסיף לו שיבולת שועל, היא מתמוססת וכמעט לא מרגישים בה, עשירה בסידן ובמינרלים נוספים ובסיבים תזונתיים.
    לפירות את יכולה להוסיף לו , אבוקדו, טחינה או שקדיה.
    לגבי השתיה: זה מאוד חשוב שהוא ישתה יותר, תנסי להגיש לו תה צמחים קר, כמו לימונית או לואיזה, את יכולה להמתיק לו את זה מעט בסילאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימילאק טופ ואדוונס
    מיכל
    29/12/2008

רציתי לדעת מה ההבדלים ביניהם בעצם?

לקביעת תור
    סגירה
    סימילאק טופ ואדוונס

הוספת תגובה

• למיכל

כוכבית דוידיאן
    29/12/2008

היי מיכל, ההמלצה הטובה ביותר שאוכל לתת לך הוא ליצור קשר עם שירות הלקוחות שלהם או לגלוש לאתר של סימילאק, הם בוודאי יתנו לך את התשובה הברורה ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, אני התחלתי להשתמש בטופ

כוכי
    29/12/2008

וקובי פשוט לא היה מוכן לשתות את זה, אז בהמלצת הרופאת ילדים עברתי לתמל אחר והוא אוכל עכשיו עם תאבון בריא. לפי מה שהבנתי מהרופא בזמנו אין הבדל כל כך בין השניים ולכן היא אמרה לי ישר לעבור לתמל אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא מדויק

חמדה
    29/12/2008

יש הבדל די גדול בין טופ לאדוונס אדוונס הרבה יותר מתקדם במרכיביו (דומה לאופטימיל לצורך העניין). אני נותנת אדוונס וזה אחלה! אבל כמו שכוכבית אמרה שווה להתקשר לסימילאק ולשאול בדיוק לגבי הבדלים (כי יש).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לחמדה

טלי
    29/12/2008

מה ההבדל בין אופטימיל ואדוונס לשאר הפורמולות? את משלבת בין אופטימיל ואדוונס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות אכילה וגמילה מהנקה
    אושרת
    24/12/2008

שלום ליאני בת שנה נולדה 3060 קג כיום שוקלת 7350 גובה 72 אם אני לא טועה אחוזון 3, בחודש וחצי האחרון עלתה סהכ 50 גרם למרות שדווקא בחודש האחרון היה נראה שהיא אוכלת יותר טוב. עד גיל חצי שנה ליאן ינקה הנקה מלאה וכמובן התעוררה בלילה כל שלוש שעות לאוכל בגיל חצי שנה נכנסה למשפחתון שם אכלה 3 ארוחות במשפחתון (אצל אמא שלי) ואחהצ ואילך הנקה בלבד (לא הסכימה לקחת ממני שום דבר אחר מלבד ציצי) ובלילות היתה מתעוררת המון פעמים במהלך הלילה (קרוב לעשר לעתים כל חצי שעה) לפני כשבועיים החלטתי לתחיל לגמול מהנקה בצורה הדרגתית והורדתי את ההנקה ל 3 פעמים ביום, בבוקר לפני המשפחתון, כשאני באה לקחת אותה ולפני השינה... במשפחתון היא אוכלת דיסה מרק ופירות בצורה יפה אבל לי ולבעלי היא ממש מסרבת כמעט באופן תמידי, מדי פעם מסכימה לאכול לי גם דברים אחרים במהלך היום(עם מעדנים עושה הכי פחות בעיות, דייסה ממש מעט אוכלת אצלי). עשינו ניסוי להשכבה בלילה והיא באמת נרדמה לבד וקמה פעם או פעמיים במהלך הלילה והצלחנו להחזיר אותה לישון ללא הנקה אבל - וזה אבל גדול - לפני שבוע כהחלטנו להתחיל להוריד את ההנקה לגמרי, אז ככה בבוקר לא הצלחתי לגמול אותה, במהלך היום אני מצליחה להסית את דעתה מההנקה, אבל בארוחת הערב היא לרוב לא אוכלת, מסרבת בקבוק כמובן, בעלי מצליח אמנם להרדים אותה ללא הנקה אבל מאז היא מתעוררת בבכי מירורים לדעתי זה מאחר וארוחת ערב היא לא ממש אוכלת ... בעלי המסכן קם אליה כבר שבוע בלילות והיא עושה לו את המוות עד שאני מתייאשת וקמה להניק אותה אבל אני חיבת לציין שגם אז היא אמנם נרדמת אבל לא לשינה רצופה יש לכן עצות מה אפשר לעשות כדי לגרום לה לאכול .. אני כבר ממש מיואשת (אגב שתבינו שבמשפחתון היא אוכלת נהדר), הבעיה העיקרית איתה שהיא לא מוכנה בשום אופן לקחת בקבוק!!! מה יכולה להיות הסיבה שלי היא מסרבת לאכול?? מילא אם זה היה רק לי אז היתי אומרת שאצלי ההעדפה הינה לציצי אבל גם לבעלי היא מסרבת כמעט על בסיס קבוע. סליחה שיצא ארוך תודה רבה אושרת

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות אכילה וגמילה מהנקה

הוספת תגובה

• לאושרת

כוכבית דוידיאן
    28/12/2008

יקירתי, קראתי את כל מה שכתבת בעמל רב ואני מרגישה את התיסכול שלך, אבל לצערי יש לי רק תשובה אחת, להמשיך ולהתמיד ובשום פנים ואופן לא לוותר ולהגיש לה ציצי. כי היא ילדה חכמה ומבינה שגם אם היא תבכה שעתיים את בסוף תשברי, אסור לך בשום פנים ואופן להישבר, עוד כמה ימים קשים ותאמיני לי זה יסתדר בסוף.
    כמו בכל דבר בחינוך בכל שלב בהתפתחות הילדים, הם בודקים אותנו, אם הם יודעים שיש סיכוי שנישבר אז אפסו הסיכויים שלנו לנצח.
    חיזקי ואימצי ואני מקווה לשמוע ממך בקרוב בשורות טובות.

דבר אחרון: אל תדאגי אם כמה ימים היא לא אכלה בערב, זה רק לזמן קצר ויסתדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    דנה
    24/12/2008

שלום לכן, יש לי כמה שאלות: בני בן חצי שנה והתחלתי לתת לו טעימות של מוצקים (בינתיים אכל בטטה וקישוא). מלידתו ועד עכשיו יונק בהנקה מלאה. בגיל 4 חודשים חזרו לו הגזים (שנעלמו בגיל 3 חודשים) והוא סובל מזה גם היום. כשהוא יונק לאחר כ-5 דקות הוא פורץ בבכי ומשחרר הרבה, לפעמים היה ממשיך לינוק וולפעמים הוא מסרב להמשיך לינוק (אני פירשתי את זה כאילו הוא שבע) ואז הייתי מפסיקה. כשהיה בן 4 חודשים נשקל בטיפת חלב ומשקלו היה 5810 באחוזון 25 (נולד בשבוע 34 במשקל 2.750 ומאז היה באחוזון 25). שבוע לפני שהתחלנו מוצקים הוא נשקל שוב ומשקלו היה 6.765 - ירד לאחוזון 10. אציין גם שבאותו השבוע התחיל לזחול. האחות שאלה אם הוא אוכל טוב והסברתי את בעיית הגזים. אמרה שאולי המשקל יעלה לאחר מתן מוצקים. לאחר הקדמה ארוכה זו (וסליחה אם הלאיתי...) שאלתי היא תוך כמה זמן ניתן לבדוק את השפעת המוצקים על משקלו? (במשך 4 ימים אכל בערך כמות של 70 מ"ל בטטה/קישוא). ועוד כמה שאלות: 1. באיזה גיל מתחילים לאכול אוכל מתובל "של גדולים"? 2. באיזה גיל ניתן לתת כרובית, ברוקולי וחציל? 3. באיזה גיל לתת פסטה, אורז, לחם? תודה רבה, הפורום נהדר!

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• לדנה

כוכבית דוידיאן
    28/12/2008

הגזים הם תוצאה של בעיה בתהליך העיכול, האוכל תוסס בקיבה או שחסרים אינזימים לעיכול המזון.
    יכול להיות שלבנך יש בעיה אינזימטית כל שהיא שגורמת לבעיה בעיכול החלב.
    את יכולה להוסיף לו, תוסף מזון לתינוקות אשר מכיל חיידקי ביו, כפי שידוע לי יש לחברת סולגאר מוצר בשם ABCדופילוס וכן גם לחברת אלטמן, כדאי לברר על כך בבתי טבע או בפארמים ולהשתמש בהתאם להוראות, חיידקי הביו מסייעים מאוד בתהליכי העיכול.
    לגבי הירקות, כל עוד הוא סובל מגזים אני ממליצה לך לתת לו את הירקות שקלים יותר לעיכול כמו הבטטה, תפו"א, קישוא, בכל מקרה לגבי הירקות שציינת , הכרובית הברוקלי והחציל, כדאי להמתין עד שמצב מערכת העיכול יסתדר, מעניין אותי לדעת מה עם היציאות שלו,האם הוא יוצא מידי יום?
    לגבי תיבול של הירקות: עד גיל שנה+ לא מטבלים את הירקות, חוש הטעם של התינוק לא נהרס עדין על ידי תבלינים ולכן הוא מצליח להינות מטעמם הטבעי, את יכולה להוסיף למחית הירקות, טחינה או שקדיה, כף אבוקדו ולבשל את המרק עם עשבי תיבול כמו כוסברה, פטרוזיליה וסלרי ולהוציאם בגמר הבישול.
    לחם מומץ מגיל 8 חודשים.
    לאט לאט, לא צריך להילחץ בכל מקרה, גם אם הוא לא עולה במשקל, בכל מקרה גם הזחילה זוללת קלוריות מהגוף, ככה שזה מצב טבעי שכשהתינוק מתחיל להיותפעיל יותר, הוא לעיתים יורד במשקל בשלב מסויים ואחר כך זה מתאזן כשכמות האוכל עולה.
    מעבר לכך, מה עם פירות? את יכולה להגיש לו גם דייסה.

שיהיה בהצלחה ואני כאן לשירותך

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דנה
    29/12/2008

תודה רבה לך על תשובתך... לגבי הגזים - יועצת הנקה השיבה לי בפורום שככל הנראה ההתנהגות שלו בזמן ההנקה (זמן הנקה ירד, משיכה מהשד וירידה במשקל) מעידים על כך שאין לו חלב מספיק. אני החלטתי שאין בכוחי לשאוב ולכן אני נותנת לו הנקה+תוספת תמ"ל. היום נתתי לו בבוקר לאחר ההנקה תוספת דייסת קורנפלור (העדפתי בבוקר כדי לראות איך הוא מגיב). עד עכשיו עם הנקה בלבד היתה לו יציאה בד"כ פעם ביום בבוקר. עכשיו לאחר שהתחלנו מוצקים עושה בבוקר ובערב. השבוע התחלנו עם פירות: אתמול בבוקר תפוח עץ והיום בבוקר בננה (בצהריים נתתי לו מהירקות שאכל בשבוע שעבר). האם זה מספיק? מתי מתחילים לתת בשר? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה ( :

דנה
    01/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו...

דנה
    07/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנה.

ד''ר חוה סולם
    10/01/2009

שלום רב!
    הבנתי שאת מעוניינת בעוד תשובות. אך אין לי את גילו של תינוקך ומשקלו, לכן אני מקווה
    לתת לך תשובה יעילה.
    מגיל -5 חודשים תינוקך יכול לאכול תוספת של דייסת קינואה, שבולת שועל, ואורז-מלא.
    בגיל 6 חודשים אפשרי להוסיף עוף טחון כ-50 גרם למרק ירקות.
    לגבי פירות; תפוח-עץ,אגס, ובננה לשלב עם 1 כפית שקדיה. (רצוי פירות בשלים במיוחד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה