פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארוחת לילה
    עדי
    28/01/2009

בתי בת 4 חודשים וחצי, היא שוקלת 7 ק"ג, אורכה 65 ס"מ והיא ניזונה מסימלאק. היא נמצאת באחוזונים הגבוהים, אך אינה אוכלת הרבה. היא אוכלת בין 600 ל-650 מ"ל ליום אשר נפרסים על 5 ארוחות (כל ארוחה בין 100 ל-120 מ"ל ופעם או פעמיים ביום אוכלת 150 מ"ל). במהלך היום היא אוכלת כל 4 שעות ובלילה עד לאחרונה אכלה לאחר 8,9 שעות. בימים האחרונים היא החלה לישון לילות רצופים וזה אומר שהיא בעצם מפסידה ארוחה. היא לא משלימה את החסר במהלך היום (לא אוכלת יותר בכל ארוחה) וכך יוצא שהיא אוכלת 500 מ"ל. השאלה שלי היא מה לעשות במידה והיא מחסירה את ארוחת הלילה - לתת לה למחרת 5 ארוחות (יצא 4 ארוחות כל 3 שעות ועוד אחת לאחר הפסקה ארוכה יותר) או להמשיך עם 4 ארוחות בתקווה שתעלה את כמויות המזון שדורשת בכל פעם? יש לציין כי גם כשקמה לאחר 11 שעות שינה היא לא קמה רעבה. היא אוכלת 100 מ"ל בארוחת הבוקר ואינה רוצה עוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ארוחת לילה

הוספת תגובה

• מחכה למענה...

עדי
    02/02/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל

כוכבית דוידיאן
    02/02/2009

היי, אין צורך לשנות לה את הסדר יום.
    הפרש של 4 שעות בין הארוחות הוא תקין בהחלט, את תראי שהיא תבקש לבד תוספת חלב בהמשך. הגוף יאותת לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקדיה
    טל קולב
    27/01/2009

שלום , מ היא השקדיה שמוסיפים למרק ? והיכן קונים ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שקדיה

הוספת תגובה

• לטל

כוכבית דוידיאן
    27/01/2009

היי, שקדיה היא מחית שקדים כמו טחינה, רוכשים אותה בחנות טבע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 8 חודשים מקיאה ממרקמים שונים
    הדר
    26/01/2009

שלום רב. כאשר היתה בת 6.5 חודשים התחלנו להתנסות במזון מוצק. מההתחלה היא דחתה את התפוח והאגס, ובננה למרות שהיא מאוד אוהבת הפסקתי לה בגלל שזה גרם לה לגזים מרובים ולהתפתל. כאשר ניסיתי ירקות היא לא הסכימה כל אחד לחוד ועשיתי טעות של מתחילים והבאתי לה מרק ירקות עשיר ואחרי 3 ימים נוצר לה עומס בבטן. כעת, ביתי בת 8 חודשים, אוכלת בצהריים מרק טחון היטב היטב מגזר, קישוא ועוף. כל כמה ימים אוסיף לה ירק ואראה כיצד משפיע. הבעיה היא כזו, גם כעת שאני מנסה תפוח או אגס בכל צורתם האפשרית, טחון עד כדי מים, מבושל או לא מבושל, ברגע שזה בפה שלה יש לה רפלקס הקאה ואם אני לא מצליחה מהר להוציא לה את זה מהפה היא מקיאה. ניסיתי לטחון פחות את מרק הגזר קישוא ועוף והתוצאה הייתה גם הקאה. א. מדוע היא מקיאה ממזון גרגרי? לא טחון מאוד? ב. איך להתקדם איתה מפה? איך להעשיר לה את הארוחות ובמה כך שלא תקיא? ג. האם הדבר עלול לגרום לה לחוויה לא נעימה עד כדי סירוב לאכול? תודה רבה רבה

הוספת תגובה

• גם לי יש כזאות ילדה

חני
    08/11/2011

היי הדר . אני יודעת שההודעה לפני כמה שנים
    ההיתי רוצה להתייעץ איתך בעניין...כי אני עוברת את אותו דבר עם בתי בת 8 חודשים
    ואני מתוסכלת מאודדדדד

תודה חני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע אין תשובה

הדר
    02/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להדר

כוכבית דוידיאן
    02/02/2009

היי, כמו הגדולים גם הקטנים רגישים לטעמים ומרקמים. אני לא ההיתי עושה מזה עניין, פשוט לנסות ולהכין לה כמה שיותר מחיתי- דייסתי, תנסי לשלב לה את הפירות עם דייסה או אבוקדו ושקדיה.
    לגבי האגס, המרקם שלו מראש גרגיירי והרבה ילדים לא אוהבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצקים בגיל 7 חודשים
    נופר
    25/01/2009

שלום, בני בן 7 חוד' ואני כל פעם מנסה לתת לו ולחשוף אותו למזונות חדשים, רציתי לשאול עם איזה תבלינים אני יכלה לתבל לו את האוכל כי נראה לי שכל מה שאני עושה חסר טעם בשבילו ומרקים הוא לא כל כך אוהב וגם פסטה של מטרנה שקניתי לו הוא לא השתגע ,אשמח לקבל הצעות לאוכל שיהיה לו מעניין וטעים ובריא כמובן

לקביעת תור
    סגירה
    מוצקים בגיל 7 חודשים

הוספת תגובה

• לשירי

כוכבית דוידיאן
    25/01/2009

היי, בגיל הזה עדין לא מוסיפים תבלינים.
    את יכולה לבשל לו את הירקות עם עלי תבלין כמו פטרוזליה וכוסברה ובסוף הבישול להוציא.
    אפשר גם להשתמש במלח עשבים, או להוסיף שקדיה שמוסיפה המון טעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!!

נופר
    25/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים
    אתי
    25/01/2009

כמה מים צריכה תינוקת בת 10 חודשים לשתות, מה הכמות המומלצת?

לקביעת תור
    סגירה
    מים

הוספת תגובה

• לאתי

כוכבית דוידיאן
    25/01/2009

כמות המים המומלצת לתינוק בריא שלא משלשל הוא כ 150 סמ"ק לכל ק"ג גוף, זה כולל גם את הנוזלים של המרק והתמ"ל.
    אני תמיד ממליצה להגיש לתינוק אחרי ארוחת מוצקים בקבוק עם מים, ולתת לא לשתות כאוות נפשו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים בהמשך לשאלתי
    סבטלנה
    24/01/2009

יש לציין שבמהלך היום הוא רוב הזמן פעיל ואנרגטי, משחק וחוקר את סביבתו, מתנסה בהליכה תוך אחיזה בחפצים. ואילו בלילות הוא מתעורר בבכי לעתים תכופות (אפילו כל חצי שעה), ונרגע על הידיים/בהנקה. בתודה רבה.

הוספת תגובה

• לסבטלנה

כוכבית דוידיאן
    25/01/2009

מה שאת מתארת כאן מאוד מוכר, רק כדי לחזק אותך שאת לא לבד :-).
    חשוב להיתעקש ולא לוותר לו ובמקום המוצקים לתת לו חלב. אם הוא אוהב הנקה או בקבוק אני ממליצה לך ראשית לנסות לטחון לו היטב את הירקות או הפירות ותוספת מים ושקדיה או אפילו בתוספת מעט דייסה ולהגיש לו עם הבקבוק בפיטמה גדולה יותר.
    אם הוא לא אוהב בקבוק, תנסי שיטת פסיכולוגיה הפוכה, שבי עם האוכל שלו מולך, אל תציעי לו לאכול כלום, אבל את תאכלי כאילו זה הדבר הכי טעים, סביר להניח שהוא יבקש ממך לבד.

לגבי הלילה, ההי חזקה, אל תרימי אותו, לילה אחד יבכה ואולי עוד לילה או שניים ואז הוא יבין שאין לו עם מי לדבר.

המון בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 9 חודשים רק יונק
    סבטלנה
    24/01/2009

שלום רב! התינוק שלי בן 9 חודשים וכמעט ורק יונק. מגיל חצי שנה ועד כיום אין התקדמות ממשית מבחינת תזונתו. הוא מעוניין רק בהנקה. את האוכל הוא מוכן לטעום, להחזיק בידיים, "לנשנש", אבל לא ממש לאכול. חשבתי שהעניניים ישתפרו כאשר אחזור לעבודה וסבתא תאכיל אותו. אך גם זה לא עובד. הוא אוכל טיפה פירות בבוקר ולא מוכן לאכול ארוחת צהריים, אלא מחכה לי. משקלו בלידה היה 3.550. כעת הוא שוקל 8 ק"ג. אודה מאד על חוות דעתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 9 חודשים רק יונק

הוספת תגובה

• לסבטלנה

כוכבית דוידיאן
    25/01/2009

עניתי לך בהמשך של שאלתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה עם אוכל
    עינב
    24/01/2009

שלום רב, בני בן שנה ושמונה חודשים ובוא מאוד קשה עם אוכל. ראשית אין לו סבלנות לשבת בכיסא יותר מכמה דקות ולעיתים לא רוצה להגיע לכסא בכלל. הוא לא רוצה לאכול בשר ועוד הרבה דברים, אם כבר אוכל זה רק פסטה, מעדן שוקולד בלבד, קוטג', אפונה, פתיתים, לעיתים ביצה וחלב(פורמולה), חומוס, לעיתים סלק ולפעמים אפשר להגניב עוף אם אני חותכת אותו ממש קטן ומערבבת עם האוכל. יש ימים שהוא פשוט לא אוכל בגן כלום.. לעיתים אני אפילו רודפת אחריו עם האוכל , רק כדי שיאכל משהו (למרות שאני יודעת שזה לא בסדר), מה לעשות?. (הוא לא אוכל חטיפים, אני לא מציעה לו כיוון שאני מעדיפה שיאכל אוכל). תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה עם אוכל

הוספת תגובה

• לעינב

כוכבית דוידיאן
    25/01/2009

היי יקירה, ראשית זיכרי שצריך הרבה סבלנות, לא לוותר אבל גם לא לרדוף אחריו עם אוכל, זה גם דרך להשיג תשומת לב, האמרה אומרת שילד רעב בסוף יאכל.
    אם לא הולך אני ממליצה לך על פורמולה בשם ביוסטראט, את יכולה להשיג אותה בחנות טבע, היא מכילה תמצית שמרים וצמחים המסייעים להגברת התיאבון, יש לי הרבה נסיון עם זה ואני ממליצה לך בחום, המינון הוא לפי המינון המומלץ על הבקבוק.

זיכרי שוב, להיות חזקה ולא לוותר, כמו כל שלב בחינוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שמסרב לאכול ער!!!
    אושר
    24/01/2009

שלום רב, בני בן 4.5 חודשים (הוא סובל מקלאב פוט ועבר ניתוח בכף הרגל לפני חודש מאז נועל נעליים מיוחדות ששומרות על פיסוק)- בעבר היה אוכל כמו שעון כל 3 שעות (יום+ לילה) כעת לאחר הניתוח סבל מחוסר תאבון והייתי מאכילה אותו בשינה על מנת שלא יתייבש חלילה. מאז כבר חודש הוא מסרב לאכול כשהוא ער ולפעמים הוא צורח מרעב אבל לא מוכן להכניס את הבקבוק לפיו רק לאחר שהוא נרדם - אני מוציאה לו את המוצץ והא אוכל. הרגל מגונה זה הפך לו את הלילה עם היום וכעת הוא מתעורר כל 3.5 שעות בלילה לאכול וביום כשהוא פוקח את עיניו הוא לא מוכן לאכול. ניסיתי לשנות את הטעם וגיליתי שעם קרונפלור (מעט בכל ארוחה) הוא מוכן לאכול- מטרנה לבד הוא יורק ומסרב גם בשינה לאכול. ניסינו סימילאק וגם את זה הוא לא רוצה. האם אני יכולה לגוון לו עם דייסות לגיל חצי שנה או שאני גורמת נזק? כיצד היית מציעה לי לחזור לעצמו ולאכול כשהוא ער ולא רק בשינה? מאיזה גיל ניתן להתחיל עם ירקות ועם מה עדיף?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שמסרב לאכול ער!!!

הוספת תגובה

• לאושר

כוכבית דוידיאן
    25/01/2009

היי, ראשית ההי חזקה, אין מצב שלא ניתן לטפל בו.
    מה שאת מתארת הוא מצב לא פשוט, את צריכה כמה לילות להחזיק מעמד ולהגיש לו רק מים, כדי להחזיר את השעון הביולוגי שלו.
    במידה ולא ילך אני ממליצה לך לבקש מהרופאה המלצה טיפול בהפרעות אכילה אצל תינוקות.

במון בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים ובכי תוך כדי אכילה
    עדי
    23/01/2009

בתי בת 4 חודשים ושבוע, שוקלת 7 ק"ג, אורכה 63 ס"מ וניזונה מסימילאק אדוונס. היא עדיין סובלת מגזים, שמפריעים לה בעיקר בעת האכילה. במהלך היום היא אוכלת כל 4 שעות ובלילה יכולה גם לאכול לאחר 9 שעות שינה. היא אוכלת בכל ארוחה בין 100 ל- 120 מ"ל ופעם או פעמיים ביום אוכלת 150 מ"ל. אוכלת סה"כ 5 ארוחות ביום. לרוב היא מתחילה לאכול יפה ולאחר זמן מה הבטן מתקשה לה והיא בוכה ומסרבת להמשיך לאכול. ברגע שסובלת מכאבים היא דוחפת את הבקבוק עם הלשון ובוכה ואז כבר לא מוכנה להמשיך ולאכול. יש לציין כי היא אוכלת מעט יחסית למשקלה (בערך 650 מ"ל ביממה), אך עולה יפה במשקל. אנו נותנים לה גרפווטר לפני כל ארוחה, שעוזר לה מעט. גליקול לא עזר לה בכלל. מה ניתן לעשות כדי להקל על הכאבים שנגרמים מהגזים? האם כדאי לעבור לפורמולה אחרת, כגון מטרנה או להמשיך עם סימילאק ולשנות לסימילאק טופ? כיצד ניתן לבדוק האם לא מדובר ברגישות לחלב? היא אמורה להתחיל לקבל ברזל, אך קראתי שגם ברזל יכול לגרום לגזים ולבעיות בעיכול, האם כדאי לחכות קצת עם מתן הברזל (בנתיים עוד לא התחלנו עם מתן הברזל)? האם יש סוגי ברזל שקלים יותר לעיכול? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    גזים ובכי תוך כדי אכילה

הוספת תגובה

• למיכל

כוכבית דוידיאן
    24/01/2009

באופן כללי, גזים אמורים להעלם עד גיל 4 חודשים לערך, ישנם ילדים שמערכת העיכול שלהם עדין לא בשלה או רגישה יותר.
    את בהחלט יכולה לנסות ולשנות לה את סוג התמ"ל, ללא חשש.
    במיקרים קיצוניים, לאחר אבחון רפואי, אם אובחן מצב של רגישות לחלב ניתן לעבור למזון מפורק יותר שקל יותר לעיכול כמו הנוטרמיגן או לתמ"ל צמחי.
    להקלה על הגזים את יכולה לעשות לה עיסוי סביב הטבור עם כיוון השעון ולקופף לה את הברכיים לכוון הבטן, או להשכיב אותה על הבטן על משהו קשה ומורם כמו כרית קטנה.
    לגבי הברזל: רוב החברות המיצרות תוסף ברזל לתינוקות מיצרות ברזל שהוא קל יותר לעיכול ולספיגה, לפי שידוע לי מנסיון של אמהות, יש ברזל של חברת ארומהלייף בטיפות התזה לפה.

בכל מקרה, סביר להניח שתוך זמן קצר המצב יפתר מעצמו ואם לא אז כמובן מומלץ להיוועץ עם רופא.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

ויקי
    29/01/2009

היי, האם חל שיפור במצבה של התינוקת, כי לי יש אותה בעיה רק שהיא בת חודש וקצת. האם החלפת לה תמ"ל? ואם זה עוזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עדי
    29/01/2009

התייעצתי גם עם אחות טיפת חלב וגם היא אמרה לי שאני יכולה להחליף לפורמולה אחרת, אך מנסיונה לרוב זה לא כ"כ עוזר. לדעתה, בהתחשב בגילה של ביתי, המצב אמור להשתפר בקרוב. בנתיים נשארתי עם הסימילאק והמצב השתפר באופן ספונטני, כי היא כבר בת 4 חודשים פלוס. מקווה שאנחנו במגמת שיפור ושהמצב לא יחזור לקדמותו. באם המצב לא ישתפר, אבדוק איך היא מגיבה לפורמולה אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבן חצי שנה
    שרית
    23/01/2009

אלו מזונות מלבד פרות וירקות כגון תפוח אגס בננה גזר בטטה קישוא ושילובים בינהם ניתן לתת לבן חצי שנה כמו כן אלו מזונות יכולים לספק לו אומגה 36 כי התמל כבר לא מספק אותם? האם להוסיף טחינה או לטחון זרעי פשתן כמט שנטורפתית אחת המליצה לי בתודה שרית

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבן חצי שנה

הוספת תגובה

• לשרית

כוכבית דוידיאן
    24/01/2009

היי, למעשה את יכולה להגיש לו את כל הפירות , אבל, ראשית חשוב שכל פרי תנסי לפחות פעמים לבד כדי לשלול רגישות/אלרגיה. אפרסמון, אננס ותותים מומלץ לנסות בשלב מאוחר יתר מאחר שהם יותר אלרגניים וקשים יותר לעיכול.
    לגבי ירקות, אותו הדבר, מעבר לכך ממליצה להמתין מע עם כרוב, חצילים, כרובית ופלפל ירוק.
    לגבי אומגה 3 ו 6: אומגה 6 מאוד קל לנו לקבל, כל מזון צמחי עם שמן מכיל אומגה 6:. שמן זית, טחינה, אבוקדו.
    אומגה 3: יש בזרעי פשתן, שאותם בהחלט מומלץ להוסיף למרק לפני ההגשה, או לפירות, חשוב שהפשתן יהיה טחון אחרת הוא לא מתעכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת דייסה לבקבוק
    ליאב
    23/01/2009

שלום, הקטנה שלנו בת חמישה חודשים עוד שבוע, יונקת רוב הזמן ומקבלת בקבוק מטרנה מדי פעם - ובאופן קבוע לפני השינה. עולה במשקל יפה. כשהיתה בת 4 חודשים הוספתי לה דייסת אורז לבקבוק ובמקביל - במקרה - התחלתי לתת לה טיפות ברזל בבוקר. תוך כמה ימים היא התחילה להיות לא שקטה במהלך היום ועשתה קקי פעם בשלושה ימים במקום פעם ביום -יומיים עד אז. הפסקתי את הוספת הדייסה והברזל לכמה ימים. לפני שלושה ימים החזרתי רק את הברזל ובינתיים חזרה לעשות קקי כרגיל, פעם ביום-יומיים וגם חזרה למצב רוחה הטוב. אני רוצה למצוא דייסה אחרת שלא תפריע לה - כיוון ששנת הלילה שלנו השתפרה פלאים בזכות הדייסה. מה דעתכן על דייסת קורנפלור? או רעיון אחר? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הוספת דייסה לבקבוק

הוספת תגובה

• לליאב

כוכבית דוידיאן
    23/01/2009

באופן ככלי אין כל הבדל משמעותי בין דייסת האורז לקורנפלור, היות ומדובר בעמילן משניהם, אחד מהתירס והשני מהאורז.
    יכול להיות שהזמן שעבר מאז שהפסקת עם הדייסה והברזל, נתן לגוף זמן להבשיל יותר.
    בכל מקרה אין כלל בעיה להוסיף דייסת קורנפלור, היא טובה באותה המידה כמו האורז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9.5 חודשים לא רוצה תמ"ל
    שרי
    22/01/2009

שלום, בני בן 9.5 חודשים, אוכל יפה מאוד פירות מרוסקים, מרק עוף, ירקות, מעדני חלב. עד גיל חצי שנה ניזון רק מתמ"ל, הבעיה היא שמאז שהתחיל לאכול מוצקים, כמות תחליף החלב שהוא מסכים לשתות יורדת והגענו למצב שהוא בוכה ומתנגד בכל פעם שהוא רואה בקבוק חלב והוא לא מסכים גם בכוס או בכפית. הוא שותה כ-80 סמ"ק רק בבוקר, כשהוא עוד ישנוני. בחודש האחרון הוא לא כל כך רוצה לאכול גם דייסות ואני צריכה לעשות ממש "שמיניות באוויר" כדי שיאכל קצת דייסה. אני פוחדת שהוא לא יקבל את כל הויטמינים והמינרלים שנמצאים בתמ"ל מה אפשר לעשות? אני ממש מיואשת!

הוספת תגובה

• לשרי

כוכבית דוידיאן
    22/01/2009

הלוואי והיה לי מטה קסמים לכל התינוקות העקשניים. ההיתי רוצה אחד גם בשבילי:-).
    בכל מקרה, לא לרדוף אחריו עם האוכל אבל יחד עם זאת, אולי כדאי ללכת צעד אחד אחורה וכשהוא רעב להגיש לו תמ"ל ולא משהו אחר. רק לתקופה קצרה עד שהוא "יחזור לעצמו".

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 וחצי חודשים לא מוכן מבקבוק
    משה
    22/01/2009

שלום! אני חייבת דחוף לחזור לעבודה והתינוק בן 3.5 חודשים לא מוכן מבקבוק כבר ניסיתי את כל סוגי הבקבוקים . גם מוצץ הוא לא מוכן רק ציצי !!! יש לציין שניסינו גם שרק האבא ינסה לתת ולא הלך ורק הסבתא ולא הלך וגם אני האמא ניסיתי הוא לא מוכן להתקרב לזה!! מה לעשות? תודה מראש

הוספת תגובה

• למשה

כוכבית דוידיאן
    22/01/2009

היי, לשא ציינת אם את מגישה לו חלב שאוב, אם כן אז מצויין כי אז אין לפחות שינוי בטעם ואם לא אז אני ממאוד ממליצה לשאוב ולו רק לתקופת ניסיון והתרגלות.
    בכל מקרה חשוב שתדעו, שגם אם בנכם הוא קטנטן הוא חכם מאוד והוא יודע שאתם תשברו ראשונים, אני ממליצה לכם להיות חזקים ולא להשבר בכל מצב, לשמור על בקבוק מסויים בלי לשנות.
    גם אם הוא בוכה, לא להיבהל ולא להישבר כי הוא יודע, שגם אם זה יקח הרבה זמן בסוף תשברו.
    לצערי אין תשובה טובה יותר. בחינוך כמו בחינוך, החזק מנצח.

המון בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה מעדנים לבחור לתינוק
    סאשה
    20/01/2009

שלום, כשאני בוחרת לבן שלי (בן שנה וחמישה) גבינות, מעדנים על איזה מרכיבים/תוספים יש לשים לב שיהיו חלק וממה יש להמנע (כמו מונוסודיום גלוטומט וכו). תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איזה מעדנים לבחור לתינוק

הוספת תגובה

• לסאשה

כוכבית דוידיאן
    20/01/2009

העיקרון שצריך להוביל בבחירת מעדנים או מזונות בכלל הוא לבחור מזונות עם מעט מאוד תוספות מלאכותיות או שבכלל לא כמובן.
    הכי קרוב למקור הטבעי, ללא חומרים משמרים, ללא חמרי טעם וריח, ללא צבעי מאכל, הכי טוב מוצרי חלב כמו יוגורט או גבינה ולהם תרסקי תפוח או בננה או אפילו תותים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה