מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמילת תינוקת בת עשרה חודשים מבקבוקרוית26/03/2014
שלום,
הבת שלי בת שנה ועשרה חודשים,אנחנו רוצים לגמול אותה מאכילת בקבוק בערב,
איך עושים את זה? תוכלי לרשום לי תפריט ערב?
בנוסף,היא אוהבת מאוד קורנפלקס עם חלב,כל יום היא רוצה לאכול,האם זה מותר
יש לה דברים קבועים שהיא אוהבת,והיא לא מוכנה להתפשר על משהו אחר
מחכה לתשובות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון-תינוקת בת שנה ועשרה חודשים
רוית26/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבעינת25/03/2014
ביתי בת השנתיים עדיין שותה מטרנה בבוקר ובלילה לפני השינה.
מבחינה של ערכים תזונתיים , מה עדיף ? חלב רגיל 3% או מטרנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב - תגובה
דפנה רון08/04/2014עינת שלום,
בגיל שלה זה כבר פחות משנה, הייתי הולכת לפי ההעדפה שלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 4 חודשים ו 10 ימיםטלי23/03/2014
הבן שלי שוקל 7 קילו והוא אוכל טוב ברוך השם יש לי שאלה אם אני יכולה להכניס לו אוכל עכשיו או זה מוקדם ואם כן מה אני יכולה להכניס אפשר לתת לו גמדים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 4 חודשים ו 10 ימים - תגובה
דפנה רון08/04/2014טלי שלום,
האם הוא מראה סימן שהוא מתעניין באוכל כשהוא רואה אותך או את האחרים אוכלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומשוםדנה22/03/2014
שלום, האם זה נכון שהשומשום מסייע להשמנת התינוקות? הבן שלי בן שנתיים והמשקל שלו 12 ק"ג , איזה מאכלים משמינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומשום - תגובה
דפנה רון08/04/2014שלום דנה,
שומשום משמין, אם תינוק או ילד אוכל מעבר לשובע. אם הוא קשוב לסימני הרעב והשובע שלו, אוכל בקצב שאינו מהיר מדי ומשקלו מאוזן (או נמוך)- שומשום לא ישמין אותו.
בשומשום או בשמן יש יותר קלוריות, אבל הוא גם משביע יותר ומשביע לאורך זמן ארוך יותר.
האם זה על אותן עקומות משקל פחות או יותר או האם ירד בעקומות. אם ירד בעקומות, האם יש לך השערה מדוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 3 חודשיםצופנת19/03/2014
שלום רב,
לאחיינית שלי ילדה בת 3 חודשים.
בשלושה ימים האחרונים לא אוכלת כמו שצריך. מיד לאחר כמה CC היא פורצת בבכי ומסרבת לאכול. במהלך היום בבקבוקים אחרים יכולה לאכול פחות או יותר בסדר. אין עקביות בתופעה. היא ישנה מאוד לא רגוע וזזה כל הזמן. בזמן שאוכלת ובוכה מותחת רגליים וממש נועלת אותן.
יציאות סדירות. אין שינוי
לא פולטת או מקיאה. אין חום
אצל רופאת הילדים נאמר לי שאם ימשיך תפנה לגסטרו.
לא נבדק גרון או פה בכלל. אבל אני מניחה שאם היה משהו כזה, התופעה היתה חוזרת בכל בקבוק ולא לסירוגין.
מה יכולה להיות הבעיה?
אודה לחוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני היחידה שלא קיבלה תגובה
צופנת23/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת 3 חודשים - תגובה
תרצה שני25/03/2014צופנת במסגרת הרשת לא ניתן לבדוק תופעות שאת מציינת חזרי אל רופאת הילדים שלכם להמשך ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבליניםתותי19/03/2014
היי,רציתי לשאול בבקשה,
אילו תיבולים ותבלינים ניתן להוסיף לאוכל של התינוק שלי.
כגון סילאן, קינמון, ציפורן, עלי דפנה....
מה כן ומה לא ומה עוד מומלץ.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבלינים - תגובה
דפנה רון20/03/2014תותי שלום,
כל תבלין שאינו חריף הוא מצויין, למשל:
כורכום, פפריקה מתוקה, עלה דפנה, סילאן, זרעי שומר, הל.
תבלינים שהם גם מצויינים אך יכולים להיות חזקים או חריפים כאשר הם בכמות גדולה:
קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר, מנטה/נענע, זעתר/ציתרה, שום שאינו מבושל, בצל חי, כמון.
טוב שתשתמשי בהם, רק בכמות שנותנת טעם עדין.
תבלינים שלא מומלץ עדיין להשתמש בהם:
פלפל שחור, מרווה, פלפל חריף, אבקת קארי, חרדל, זותה
זה מצויין לחשוף לטעם עדין של התבלינים, הם משמשים גם לרפואה ולרפואה מונעת וגם להתפתחות טעמים מגוונים.
שיהיה בתאבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
תותי20/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת מנת אוכלתותי19/03/2014
היי בנות, שאלה:
בני בן חצי שנה החל לאכול לא מזמן ארוחות מוצקים.
חמתי נוהגת למדוד את כמות הארוחות שהוא אוכל כי היא רוצה
לדעת מהי הכמות שנכנסת אליו לפה.
אני פשוט מכינה כמות יותר גדולה ונותנת לו לאכול כמה שירצה.
ירצה עוד-לבריאות יש עוד. סיים - נשאר למחר.
האם נכון למדוד את כמות ארוחת הצהריים שהוא אוכל או
שאין באמת סיבה אמיתית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידת מנת אוכל - תגובה
ענת תבור02/04/2014שלום תותי. אל דאגה, אין צורך למדוד כמויות מזון של תינוקות, הם יודעים לווסת בעצמם את הכמות הנדרשת להם (כל עוד לא נכנסים איתם למאבקי כוחות למיניהם ומקלקלים אותם).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקות לפי סוג דםטל מנצ׳ל18/03/2014
שלום רב
רציתי לדעת מה דעתך על תזונה לפי סוג דם עבור תינוקות?
יש לי בן בן 4 ותינוקת בת 10 חודשים.
בעבר הנהגתי עם בני הגדול תזונה לפי סוג דם כדי להתגבר על בעיות עיכול והדבר עבד כמו קסם !!
ביתי בת ה 10 חודשים מצוננת מאוד וחווה גזים בלילה - האם לדעתך אפשרי לעבור איתה גם לתזונה לפי סוג דם?
ברצוני לציין כי שניהם בעלי סוג דם o ולא טוב להם: חיטה, מוצרי חלב, תירס, בוטנים וכו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוקות לפי סוג דם - תגובה
תרצה שני19/03/2014לא קיים עדין שום מחקר המאשר שיש השפעה לתזונה לפי סוג דם, יתכן שיש קבוצות באוכלוסייה שרגישות ברמה זו או אחרת לחיטה או לרכיב מזון זה או אחר. על כל מקרה באם את רוצה להוריד קבוצות שלמות של מזונות מהתפריט של התינוקת בת 10 ח', מומלץ להגיע לדיאטנית ילדים שתעזור לך לארגן בתפריט היומי שלה תחליפים לאותם רכיבי מזון כך שלא יווצרו חסרים תזונתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסותתותי18/03/2014
היי
הבן שלי בן חצי שנה ושבועיים. אוכל כבר ארוחות מוצקים.
ברשותי דוגמיות דייסות שונות של מטרנה
ואני רוצה לשאול מה לעשות איתן ואיך לשלבן בארוחות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח גם לתשובה תודה
תותי20/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייסות - תגובה
תרצה שני23/03/2014תותי שלום,
מבחינתי אם אין בעיית משקל וגם אם התינוק לוקח בקבוק בלי בעייה, דיסות מתאימות לאכילה בכפית (לא ממליצה לצרפן לתמ"ל), אפשר לתת אותן במסגרת ארוחת מוצקים נוספת מגיל 9 ח' כאשר מספר ארוחות המוצקים עולות משתיים לשלוש ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יותר מידי ביצים ובננותשירה18/03/2014
שלום,
איתן שלי בן שנה וחודש ומאוד אוהב לאכול ובמיוחד ביצים ובננות. האם 2 ביצים ליום זה מזיק או ליתר דיוק ביצה וחצי כי יש פחת?
האם 2-3 בננות ביום זה מזיק חוץ מהחשש לעצירות? (שלא קיים במקרה שלו)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותר מידי ביצים ובננות - תגובה
דפנה רון20/03/2014שירה שלום,
לגבי הביצה, אני ממליצה עד חלמון אחד ביום בגיל הזה. אם רוצה עוד ביצה הייתי נותנת לו עוד מהחלבון.
לגבי בננה, כל עוד אין לו עצירות או ליחה מרובה והוא אוהב, שיאכל כמה שרוצה. כדאי לתת מהבננות הבשלות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימילאק + הנקהעדי17/03/2014
התינוק שלי בן 3 חודשים שוקל קצת יותר מ 5.6 קילו (נולד במישקל 3 קילו).
אני מכינה לו סימילאק 120 מ"ל 4 פעמים ביום ונותנת לו לאכול עד שהוא לא מעוניין יותר.
בין הסימילאק אני מניקה אותו בכל פעם שהוא נראה לי רעב.
כמו כן אני מניקה ליפני שאני נותנת סימילאק.
בשעות הבוקר הוא נראה יותר שבע מההנקה מאשר בערב\לילה.
קורה לי הרבה שהוא נירדם תוך כדי הנקה, האם כאשר הוא נירדם זה אומר שהוא שבע?
יש לו בין 2 ל 3 חיתולים עם צואה ביום (בכמות גדולה) ושתן בכל חיתול שאני מחליפה.
האם יכול להיות שלמרות הנתונים האלה, התינוק רעב במשך היום?
איך אפשר לדעת אם ההנקה מספיקה לו והשילוב אכן בכמות נכונה?
בתודה מראש,
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימילאק + הנקה - תגובה
דפנה רון20/03/2014עדי שלום,
אפשר לדעת שההנקה מספיקה לו, לפי שנמצא במקום יפה בעקומות המשקל (מאחר והוא יונק חלקית, הסתכלתי גם בעקומות של הנקה וגם בעקומות של תינוקות הניזונים מפורמולה).
עוד דרך לדעת שההנקה נספיקה לו היא אם הוא לא עצבני או לחילופין אפטי.
אם הוא נרדם לפני ששבע, אין דבר, הוא יבקש להשלים כשיתעורר. חשוב לא להאכיל בזמן שינה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוק בן 8 חודשיםענת16/03/2014
שלום
הבן שלי בן 8 חודשים
אוכל בגן מנת פירות ומנת מרק. חוץ מזה אוכל בקבוקים.
ניסיתי לתת לו מעדני חלב (כמו גמדים ודניאלה) אחה"צ אבל זה עשה לו כאבי בטן והפסקתי עם זה כרגע
מה אני יכולה לתת לו בבית בשעות אחה"צ?
בנוסף עדיין לא יצאו לו שיניים. (למרות שהוא משפשף את החניכיים ונדמה כל הזמן שהנה יוצאת לו שן אבל זה לא קורה)
האם חוסר יציאת השיניים צריך להדאיג אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק בן 8 חודשים - תגובה
תרצה שני19/03/2014אין סיבה לדאגה לגבי יציאת השיניים, ישנם תינוקות שרק בגיל שנה יוצאות להן השיניים. בגדול תינוקות לועסים עם החניכיים שעושות יופי של עבודה.
לגבי האכילה אחר הצהריים בשלב זה בקבוק תמ"ל מתאים בהמשך בגיל 9 ח' אפשר לנסות דייסה או פרוסת לחם עם ממרח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמרטל12/03/2014
רציתי לשאול
האם ניתן להוסיף תמרים לפירות שאני מרסקת לבן שלי, הוא בן חצי שנה.
מותר או לא?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמר - תגובה
תרצה שני16/03/2014ניתן להוסיף , שימי לב להוריד את הקליפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאה של פירות וירקותדפנה רון12/03/2014
הבנתי שניתן להקפיא פירות וירקות מרוסקים,
שזו שיטה נהדרת. לשמר כך את הויטמינים מבלי לעמול כל יום ולהכין חדש.
האם מדובר בהקפאת ירק ופרי מרוסק כל אחד בנפרד,
או שניתן להקפיא גם רסק של כמה פירות/ירקות?
וכמו כן, כמה זמן ניתן להחזיק את זה במקפיא?
תודה רבה לכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת פירות וירקות - תגובה
ענת תבור16/03/2014שלום לך, אפשרי בהחלט להקפיא רסק פירות אבל כמו בכל הקפאה והפשרה יש אובדן חלקי של ויטמינים במהלך התהליך וכן פגיעה מסויימת בטעם ובמרקם. אני ממליצה לא להקפיא כמויות גדולות ולא מעבר לשבועיים. אפשרי להקפיא תערובת פירות ללא כל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירותטל12/03/2014
בני בן חצי שנה וקצת, היום לארוחת בוקר רסקתי לו תפוח ובננה והוספתי כמה כפות דייסת קוואקר. אכל ואהב.
נשאר כחצי מנה, האם אני יכולה לשמור במקרר להאכלה נוספת, נגיד מחר?
או שזה כבר אבוד?
תודה לכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)