מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוצקים בגיל 5 חודשיםמיכל15/12/2013
שלום. בני בעוד שבוע יהיה בן חצי שנה. כשהיה בן 5 חודשים התחלתי לתת לו טעימות מכיוון שהראה התעניינות רבה באוכל שאנחנו אוכלים. הוא הגיב בהתלהבות ומאוד רוצה לאכול.
כרגע הוא יכול לאכול פעמיים ביום ובכל פעם כמות של כ-2 כפיות וגם זה בגלל שאני מגבילה אותו, נראה לי שהיה ממשיך לאכול עוד.
האם הכמות הזו בסדר? יש לי חשש כל הזמן שאני אעמיס לו על הקיבה וזה עוד מוקדם מידי.
בנוסף עד עכשיו אכל קישוא, בטטה, דלעת וגזר. האם יש עוד משהו שכדאי לתת לו כבר? או לחכות שיגדל עוד קצת?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים בגיל 5 חודשים - תגובה
תרצה שני15/12/2013המשיכי לשמור על מסגרת של 2 כפיות מוצקים ביום, ניתן לגוון עם פירות, אבוקדו, טחינה משולבת בפירות. אפשר לבשל גם מעט עוף או הודו ולטחון עם הירקות, אך שוב מזכירה עד גיל 1/2 שנה שימרי על כמויות קטנות כדי לא להעמיס על מערכת העיכול שאינה מוכנה עדין לכמויות גדולות יותר.
בהנאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנתייםטעות..שוב מור13/12/2013
שלום,
בתי בת שנתיים וחודש,לפני כשבועיים נגמלה ממטרנה (הייתה שותה בצהריים לפני השינה ובערב לפני שנת לילה).
הבעיה היא שמאז מבקשת שוקו כתחליף.
כלומר חלב פרה עם שוקולית.
אילו תחליפים בריאים יותר אפשר לתת לה ?
תודה,מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שנתיים - תגובה
תרצה שני15/12/2013מורן שלום,
חסרים לי קצת פרטים, האם היא שותה מכוס או מבקבוק?
האם עדין שותה לפני השינה? כי בגילה ניתן לסיים את ארוחת הערב, לצחצח שיניים וללכת לישון ללא שתייה נוספת, זה חשוב בעיקר בגלל נושא שמירת בריאות השיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה נאוקייטyafa09/12/2013
ברצוני לבקש את עזרתכם ע"י חשיפה למשפחות המתמודדות עם ילדים אלרגנים.
בני בן 3.5 אלרגי לכל דבר מזון וניזון מ"נאוקייט" בלבד. לאחרונה חברת הנאוקייט החליטה ליעל את מוצריה והוסיפה חומצות אמינו וLSP לנאוקייט.
אך בעקבות שינוי זה בני לא מסוגל לאכל את הנאוקיט החדש
אני פונה בזאת ומבקשת את עזרתכם האם ישנם משפחות שיש להם בביתם מהנאוקייט הישן? אנו נקנה את הקופסאות מהם או נחליפים בנאוקיט LCP.
נשמח לקבל תגובה בנושא. ויבוא עליכם הברכה (זהו האופציה היחידה ולא נאלץ להחדיר T.P.N שאת זה אנחנו מנסים למנוע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה נאוקייט - תגובה
דפנה רון16/12/2013יפה שלום,
ככל הידוע לי, את כל העודפים כמעט של הנאוקט הקודם, מכרו במהלך השנה האחרונה, זה אומר שגם אם תשיגי עוד כמה קופסאות, בסופו של דבר תצטרכו לעבור לפורמולה החדשה/ או פורמולה אחרת. המעבר לפורמולה חדשה יכול להיות קשה יותר עם התקדם הגיל, לכן אולי דוקא עדיף עכשיו למצוא את הפורמולה המתאימה. זכרי, שלוקח כמה זמן להתרגל לטעם קצת אחר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאוקייט
yafa16/12/2013תודה לך גב' דפנה על התיחסותך,
מה הכוונה להתרגל לפורמולה חדשה? כל ניסיון אפילו של רבע כפית גורמת לו לשילשולים , פריחה ועלית חום. האם יש פתרון אחר כי לפי הרופא המטפל ניסינו הכל ורק אולי לתת סטרואידים בשילוב הנאוקייט LCP, אפשר לנסות מה שנראה לנו כלא מצאותי שהילד יקבל סטרואדים בשביל לאכול.
נשמח מאוד לקבל אופציה אחרת תודה מראש . מודאגת יפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםנועה09/12/2013
לצערי ביום שישי הפעלנו את החימום ריצפת י שלנו והיה בארון התחתון 7 קופסאות מטרנה חדשות כך שאני מפחדת שזה יתקלקל בבית היה 23 מעלות לאחר החימום ובארון אני מניחה אולי 26 . השאלה במידה וזה פגע במוצר זה גורם לקילקול קיבה או לויטמינים להעלם ? מכיוון שאני בעצמי יטעם את המטרנה ובמידה ושזהה יהיה מקולקל אתן לתינוקת בלי חשש שהויטמינים יפגעו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
נועה09/12/2013*במידה ולא יהיה מקולקל אתן לתינוקת ****
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
תרצה שני11/12/2013אדוה התקשרי לחברה ובדקי בשרות לקוחות שלהם מה ההמלצה לעשות במקרה כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרנההילה09/12/2013
שלום. אני משתמשת במטרנה אקסטרה קייר לבתי בת ה3 חודשים . ועד היום לא ידעתי שצריך לשים את האבקה בטמפרטורת החדר. היתי שמה את האבקה ב39 מעלות והבנתי שזה יכול לאבד את הויטמינים של המטרנה. האם עשיתי טעות??? מאוד מודאגת.מה ההשלכות לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
נועה11/12/2013אולי לא הסברתי נכון . התכוונתי שאת האבקה עצמה שמתי במים שהמעלות שלהם 38 . זה לא פושר . זה חמיםאבל לא רותח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון - תגובה
ענת תבור16/12/2013שלום, אין צורך לדאוג. הוויטמינים לא מתפרקים כל כך מהר ובוודאי שלא בטמפרטורה של 38 מעלות, שהיא קרובה מאוד לטמפרטורת הגוף. ההנחיות מתייחסות להמנעות מערבוב האבקה עם מים רותחים או חמים מאוד, מעל 40 מעלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים להעשרת חלבטל06/12/2013
היי
אמי בת 32, 3 חודשים לאחר לידה, מניקה.
האם אתם ממליצות על כדורים לתגבור והעשרת חלב?
שכחתי את שמם.
האם צריך מרשם רופא?
האם יש להם תופעות לוואי?
האם זה מתאים לכל אחד?
יש לי חלב ברוך השם, פשוט בשעות הערב אני מרגישה שיש קצת פחות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים להעשרת חלב - תגובה
ענת תבור07/12/2013הי תותי, מכיוון שהינך כבר 3 חודשים לאחר הלידה ומיניקה עד כה (אני מניחה שהנקה מלאה או כמעט מלאה, ושבנך/בתך במשקל תקין) אין שום צורך בתוספת משום סוג. לא ציינת מדוע את חשה שבערב יש פחות חלב אבל אם העליה במשקל והגדילה של התינוק תקינה אני מניחה שזוהי רק התחושה שלך ואין זה מעיד על בעיה. הייתי מציעה לשתות הרבה, לאכול מאוזן וליטול מולטי-ויטמין להריון והנקה (פרנטאל) וכן 1000 מ"ג (נטו) של אומגה-3 ממקור דגים. כל אלה חשובים מאוד בעת ההנקה ומעשירים את החלב הרבה יותר מאשר צמחי מרפא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9 חודשים - יציאות קשותרון26/11/2013
שלום רב. בן 9 חודשים במשקל נמוך (מתחת לאחוזון 3), ניזון מגיל 5 חודשים מאינפמיל (בגלל ריפלוקס קל), בקבוק אחד של דייסה +סימילאק ומארוחות מוצקות. מזה זמן יש יציאה כמעט כל יום אבל היציאות שלו קשות ולעיתים נראה שהוא מתאמץ ליציאה. חשבנו שאולי זה הדייסה (של מטרנה) אבל בהנחיית הדיאטנית לא הורדנו בשל המשקל שלו והחשיבות של הקלוריות בארוחה זו.
האם ייתכן שהאינפמיל דווקא גורם ליציאות הקשות דווקא? איך כדאי להקל עליו מבלי להוריד את הדייסה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 9 חודשים - יציאות קשות - תגובה
תרצה שני28/11/2013אני שמחה שאתם במעקב אצל דיאטנית וניתן להעלות את השאלות גם אצלה.
על כל מקרה כיוון שהוא כבר בגיל שאוכל מוצקים אפשר לגרד עגבנייה ולהוסיף מעט שמן זית ולתת לו לאכול. במקביל אפשר לשלב תמרים בארוחת הפרי - הם רבי סיבים ויכולים לעזור. כמו כן חשוב להקפיד שישתה מספיק מים ליצירת צואה רכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 9 חודשים - יציאות קשות - תגובה
ענת תבור28/11/2013שלום רון, יציאות קשות בגיל בו התינוק אוכל כבר מגוון מזונות רחב יכולות לנבוע מסיבות שונות ולאו דוקא מהדייסה. אתה גם מציין שהוא מקבל דייסה מגיל 5 חודשים אבל שהיציאות הקשות החלו בתקופה האחרונה כך שחשוב לבדוק את כלל המזון שבנך מקבל ולברר מה גורם לבעיה במקום להפסיק עם הדייסה. אם אתם בטיפול אצל דיאטנית חיזרו אליה ובקשו עזרה בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות באכילה מתמ"לפנינה24/11/2013
שלום,
בתי התינוקת בת קרוב לשלושה חודשים ואוכלת תמ"ל. לאחרונה התחילה לפתח בעיה בזמן האכלה. במהלך הארוחה, אני עושה הפסקה על מנת שתוציא גרפס. לאחר הוצאת הגרפס, מסרבת להמשיך לאכול, לעיתים בוכה ומתנגדת עם הרגליים. אני חסרת אונים בראותה סובלת. הייתי רוצה שתייעצו לי ממה היא יכולה לסבול, רפלוקס, גזים, כאבי בטן. כיצד עלי לנהוג לגבי המשך האכלה שלה.
תודה מראש,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות באכילה מתמ"ל - תגובה
דפנה רון24/11/2013שלום פנינה,
האם יכול להיות שהיא לא ממשיכה אחרי הגרפס כי היא שבעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזוננת ילדה בת שנתיים ושמונה חודשיםרינת17/11/2013
שלום, ביתי בת שנתיים ושמונה חודשים,
ראשית רציתי לדעת שתזונתה מספקת ושנית מה להציע לה במקום המטרנה.
7:00 איך שמתעוררת מקבלת בקבוק מטרנה 180 מ"ל (קמה רעבה ומחכה שנכין לה)
8:30 ארוחת בוקר בגן - חביתה/ ביצה/ טונה לחם ירקות גבינה
10:00 פרי בגן
12:00 ארוחת צהרים בגן לא בשרית (היא בגן נעמ"ת ואין שם ארוחות בשריות)
15:30 כריך בגן - חומוס/ טחינה/ גבינה/ שוקולד
17:00 פרי - תפוח/ אגס/ מלון - לפעמים גם יוגורט ביו במתיקות מעודנת
18:30 ארוחת ערב משתנה: מקרונים/ חביתה+ גבינה לבנה וצהובה/ ביצה קשה+
טונה/ לפעמים לא רוצה אז רק יוגורט או קרונפלקס+ חלב
19:35 בקבוק מטרנה 180 מ"ל
19:45 הולכת לישון
כמובן גם בגן אוכלת פטי בר ובבית גם משהו קטן טעים! (משתדלת כמה שפחות) ולפעמים אם אני מרגישה שאכלה ממש טוב ארוחת ערב אז אני מוותרת לה על המטרנה אבל לעיתים רחוקות.
1. רציתי לדעת איך אני מפסיקה לה את המטרנה, אני תמיד מפחדת לשלוח אותה רעבה למיטה מה אני יכולה להציע לה לאכול ובאיזה שעה?
2. האם התפריט שלה טוב? ירקות היא לא ממש אוהבת ולא מסכימה לאכול אבל אני שמה לה בצלחת
3. אני נכנסת איתה מהגן הביתה בשעה 17:00 אשמח להדרכה מהשעה הזאת מה להאכיל אותה? באיזה שעות? וכמה ארוחת עד השינה שלה בשעה 19:45
תודה רבה לכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוננת ילדה בת שנתיים ושמונה חודשים - תגובה
דפנה רון17/11/2013רינת שלום,
בבוקר את יכולה להציע לה, במקום המטרנה :
שייק פרות
פרות
יוגורט עם פרי חתוך ופצפוצי אורז מלא ללא סוכר או קורנפלקס ללא סוכר
פרוסה עם ממרח (ממרח לא מתוק או ממרח מתוק כמו: טחינה עם דבש או שקדייה עם סילאן או חמאת בוטנים עם דבש)
וכמובן ללוות במים , אלא אם כן שותה את שייק פרות
לגבי הארוחות מ-17:00 - נשמע בסדר גמור. פרי ב17:00 וב18:30 ארוחה. אם את יודעת שאכלה ממרח שוקולד או פתי-בר בגן, באמת עדיף לתת פרי באותו יום לא משהו נוסף שמכיל סוכר, כדי שלא יקלקל את התאבון לארוחת הערב.
האם היא נחשפת לבשר/עוף/דגים בסופי שבוע? אם לא, כדאי לעשות השלמות ממזונות אחרים
כדי לענות לך לגבי החשש שלך שלא אוכלת מספיק עד לשינה, חזרי אלי עם פרטים על משקל וגובה שלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תזונת ילדה בת שנתיים ושמונה חו
רינת17/11/2013ראשית תודה רבה לך על התשובה הזריזה והמנומקת.
כן היא אוכלת עוף וקציצות הודו בשישי שבת בשר פחות אוהבת.
לגבי הגובה שלה אני לא יודעת, היא שוקלת 13 או 13.5 מבחינת משקל היא לא רזה היא דווקא קצת שמנמונת אז אני לא דואגת מהמשקל אני רק רוצה שתאכל בריא.
אני פשוט לא כל כך מבינה כמה ארוחות אני צריכה להאכיל אותה בבית אם אני נכנסת איתה בשעה 17:00 הביתה, גם פרי גם ארוחת ערב וגם מטרנה, אני לא רוצה שתאכל יותר ממה שהיא צריכה בגלל החוסר ידע שלי והחשש שהיא תלך לישון רעבה ולא רוצה לגרום לה להשמנת יתר בעתיד.
לגבי המטרנה זה בסדר להמשיך להביא לה בבוקר ולנסות לגמול אותה קודם כל בערב?
ואם כן אשמח להכוונה מהשעה 17:00 עד השינה לתפריט ללא מטרנה בערב+ ציון השעות הארוחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תזונת ילדה בת שנתיים ושמונה חו - תגובה
דפנה רון17/11/2013לפי המשקל שלה, ללא התחשבות בגובה, היא קצת מתחת לאחוזון 50%. יכול להיותשיהיה לי משהו נוסף להגיד לך , אם אדע את הגובה.
באופן כללי, מ17:00 עד 20:00- יכולות להספיק 2 ארוחות, אבל זה גם תלוי בילד. יש כאלו שרעבים כל שעה-שעה וחצי. איך זה אצלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשר ואוכל במקרר ומקפיאמורן15/11/2013
שלום,
ביתי בת שנה ו10 חודשים.
יש לי מספר שאלות:
1. רציתי לדעת כמה פעמים בשבוע יש לתת לה לאכול מנה בשרית. האם צריך כל יום?
האם חשוב לגוון בסוג הבשר? בדרך כלל אני נותנת לה עוף בצורות שונות.
האם בימים שלא אוכלים בשר חשוב לאכול לדוגמא קטניות ודגנים?
2. אני לא מבשלת כל יום ונוהגת להכין כמות גדולה ולהקפיא, בעיקר את הבשר. האם יש בעיה עם לתת לה כמעט תמיד את האוכל המוקפא אשר מחומם במיקרוגל?
אותה שאלה לגבי ירקות סנפרוסט שהוקפאו ואותם אני מאדה.
3. אני נותנת לביתי לאכול פלפל חתוך בארוחת בוקר. היא אוכלת חצי ולפעמים אני שומרת את השאר במקרר וחותכת לה את החצי שנותר לארוחת ערב. האם בערב כבר אין לפלפל ערכים תזונתיים ועדיף בהרבה לחתוך פלפל חדש? האם יש ירקות שפחות נהרסים אם הם מחכים במקרר?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתן עלי.....
מורן19/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשר ואוכל במקרר ומקפיא - תגובה
תרצה שני20/11/2013שלום מורן,
לגבי הבשר, מומלץ לגוון בעיקר כדי שהילדה תכיר טעמים ומרקמים שונים ותהיה לה גמישות תזונתית. אפשר להקפיא את מנות הבשר המבושלות ולהפשיר לפני אכיל. (לאחר הפשרה אין להקפיא שוב).
בימים שלא אוכלים בשר מומלץ לתת מקורות חלבון חליפיים כמו קיטניות לסוגיהן: עדשים, גרגרי חומוס, מאש, שעועית לבנה/אדומה וכדומה.
ירקות מוקפאים של סנפרוסט וכדומה מכירים רכיבים תזונתיים רבים לפעמים אפילו בכמויות יותר גדולות מאלה שקונים אצל הירקן. הרכיב היחיד שאולי יורד מערכו הוא ויטמין C שנאבד בזמן החליטה של הירקות לפני הקפאתם. אך אם על כל מקרה את הולכת לבשל את הירקות הם ממילא יאבדו רכיב זה ולכן הם בהחלט מומלצים.
לגבי הפלפל, ניתן לשמור את החצי השני ולהגישו, אמנם חלק מהויטמין C נאבד בחשיפה לאויר אך לא כמות גדולה, אחת האפשרויות הקטין איבוד זה היא לשמור את הפלפל בתוך מים עד להגשתו, כך אין לו מגע עם האוויר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימותטל12/11/2013
שלום רב,
בני בן חצי שנה וחצי נולד בחודש שביעי, כלומר גילו המתוקן יהיה ארבעה חודשים בעוד יומיים.
לפני שבוע וחצי התחלתי לנסות לתת לו טעימות של מזון תחון. התחלתי מירקות כגון בטטה דלעת קישוא, עגבניה. והוא סרב. ואתמול ניסיתי תפוח גם לכך סרב.
ניסיתי להכניס לו את הכפית לפה פעם אחת פעמיים כשראיתי שעושה פרצופים של איחס ומוציא הפסקתי ולא התעקשתי. וכך שוב ושוב כל יום בחיוך כמובן.
הוא אינו פותח את פיו לאכול וזאת לעומת בקבוק שהוא פותח את פיו ומאוד אוהב.
מה עליי לעשות? האם להמשיך כל יום לנסות להציע לו פרי או ירק חדש? האם להמתין ואם כן כמה זמן.
חשוב לי לציין שבנוגע לתזונה מתיחחסים לגיל הכרונולוגי הגיל בו הוא נולד כלומר הוא בן חצי שנה ואמור להתחיל לאכול.
בתודה מראש
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות - תגובה
תרצה שני17/11/2013טל המשיכי להציע כל יום מעט אוכל, אפשר גם מהאצבע שלך.
קחי בחשבון שזהו מרקם חדש וטעם חדש שאינו מכיר וצריך להתרגל, כמו כן כל פעולת העברת האוכל לחלל הפה ובהמשך לבליעה שונה לגמרי מפעולת המציצה מבקבוק. כל אלה דורשים תרגול והתרגלות.
בנוסף אכלי לידו וראי האם הוא מתעניין באוכל כאשר את אוכלת? זה יכול להיות הזמן המתאים לתת לו לטעום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענבים לבת שנה ועשרה חדשיםמיכל אהרון11/11/2013
שלום רב !!!
ביתי בת שנה ועשרה חדשים, מאוד אוהבת ענבים שחורים, רציתי לדעת כמה ענבים מותר לתת לה כמנת פרי יומית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענבים לבת שנה ועשרה חדשים - תגובה
ענת תבור11/11/2013שלום מיכל. אין חוקים מוחלטים בעניין של הכמויות אבל סדר גודל של מנת פרי הוא אשכול קטן המכיל כ-15 ענבים. את בהחלט יכולה לתת לה גם יותר מזה, רצוי לא כמות גדולה בהרבה בבת אחת וגם שימי לב שלא יגרום לשלשול או כאב בטן. בתיאבון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת שקדיה לתמלנינה07/11/2013
שלום רב! הבת שלי בת 5 חודשים, אוכלת אינפמיל בגלל פליטות מרובות, התחלתי להוסיף לה 2 כפיות שקדיה בכדי להקל על הצרבות, האם ניתן להוסיף ישירות לתמל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת שקדיה לתמל - תגובה
תרצה שני07/11/2013נינה ממי קיבלת את ההנחיה להוסיף שקדיה לתמ"ל.
להערכתי אינה מתאימה, שומנים כמו שקדיה דווקא גורמים לעליה בהפרשת החומצה בקיבה.
כל תוספת לתמ"ל בגילאים אלה צריכה להעשות ביעוץ עם רופא ילדים או דיאטנית ילדים שכן תוספת כזו יכולה לגרום להפחתה בכמויות האוכל שהתינוקת אוכלת בגלל העשרה קלורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה ו8 לא אוהב לאכולמורן משה06/11/2013
שלום,
יש לי בן בן שנה ו-8 חודשים שוקל בערך 10.5 קילו.
מאז שהיה תינוק לא היה תינוק אכלן בכלל (תמיד במלחמות)
אשמח לדעת האם התפריט שלו תקין.
בבוקר : תמ"ל -בדרך כלל מסיים 150-180.
במעון :
בבוקר - אוכל פרוסה עם כגבינה, סלט ולפעמים קרונפלקס עם חלב.
צהרים - ארוחה בשרית במעון הכוללת פחממות לדוגמא: קציצה ופתיתים.
מנחה - פרוסה עם גבינה / עוגה/פרי (תלוי מה נותנים במעון)
בסביבות 4 שאנחנו מגיעים הביתה הוא לא מוכן לאכול אוכל מבושל בכלל לפעמים שניצל עם קטשופ או מעדן דניאלה ( 2גביעים)
בין לבין חטיף/פרי
עד שעה 19:30 לא מוכן לאכול ואז בקבוק תמ"ל בערך 150 .
הוא מתקשה לטעום מאכלים שונים ומרקמים שונים ולרוב מסרב.
האם זה תקין לאכול בשעה 16:00 מעדן וזהו עד הערב.
הגננת טוענת שהוא אוכל יפה, רק שבבית אני ממש מתקשה לראות את זה.
אשמח לעצה טובה.
אמא מוטרדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנה ו8 לא אוהב לאכול - תגובה
תרצה שני07/11/2013מורן שלום,
הבן שלך נמצא בעקומת המשקל בסביבות האחוזון 15. מה שחשוב זה להסתכל על הקומה לאורך זמן, שאינו שובר עקומות מטה, כל עוד שומר על העקומה שלו סימן שאוכל מספיק.
נסי להגיש אחר הצהריים יוגורט אחד + פרי, ואז בארוחת הערב בשעה 18.30. לשבת יחד איתו לארוחת ערב שבה יש: ירקות/סלט, גבינות, אבוקדו/טחינה/חומוס, לחם לפעמים אפשר לשנות לפשטידה או מרק עדשים. אפשרי לו לאכול מה וכמה שהוא רוצה מתוך מה שמוגש לשולחן, איכלי במקביל אליו שכן את מודל חיקוי עבורו. הוא בגיל שצריך להתחיל לנסות להוריד את הבקבוק לפני השינה. אפשר לעשות זאת בהדרגה ע"י הפחתה בכמויות התמ"ל.
את מוזמנת לעדכן איך את מתקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מג'דרה לתינוק בן שנהמיקה06/11/2013
שלום,
התינוק שלי בן שנה.
1. מישהי אמרה לי שלא טוב לתת לתינוק מג'דרה, ולא ידעה להגיד למה. האומנם? בעיית חנק אין כי העדשים מתרככות. האם עדשים זה לא בריאות נטו? מקור לחלבון וברזל?
2. מה עדיף לתת לתינוק: אורז מלא או אורז לבן? אם לבן, מתי אפשר לעבור למלא, ולמה שירצה לעבור למלא אם יתרגל ללבן?
3. אני לא מוסיפה מלח למזון של התינוק, וסך הכול את הרוב הוא אוכל. אני מתלבטת האם להוסיף מעט מלח לדברים שהוא מסרב לאכול. האם כדאי?
האם מומלץ להשתמש במלח דל נתרן?
הילד בריא לחלוטין. אני לא מוסיפה מלח רק כי אני יודעת שכך זה בריא יותר ורוצה להרגיל אותו לבריאות מינקות.(בדיוק כפי שאני לא נותנת לו אוכל תעשייתי, ממתקים וכדומה).
תודה על תשובותיכם
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מג'דרה לתינוק בן שנה - תגובה
תרצה שני07/11/2013מיקה ניכר שהנושא התזונתי חשוב לך ואת מודעת ליתרונות התזונתיים של המזון.
1. מג'דרה מצויינת לילד, עדשים כתומים, ירוקים או שחורים מבושלים היטב מספקים חלבון, וברזל.
2. הבעייה עם אורז מלא היא כמות הסיבים ביחד עם הסיבים מהעדשים עלולה לגרור פעילות מעיים מוגברת אצל הילד. בשלב ראשון ניתן להכין מג'דרה עם בורגול, בהמשך אפשר לשלב חלק אורז לבן וחל אורז מלא. עם הגדילה אפשר לעבור לאורז מלא לבד.
3. מומלץ לא להשתמש במלח דל נתרן כלל, אם את רוצה ניתן להשתמש בכמות קטנה ככל האפשר של מלח במזון, אפשר לשלב עשבי תיבול מגוונים לשם שידרוג טעמים.
בהנאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)