מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מים רתוחיםתותי12/03/2014
היי תרצה, שאלה לי
בני בן חצי שנה, החל לשתות מים מהיום שהחל לאכול מוצקים (בשבועות האחרונים)
אני מביאה לו כמי שתיה מים רתוחים ומצוננים.
האם זה נכון?
שמעתי כי שתיה לאורך זמן של מים רתוחים אינה מומלצת, שכן תהליך ההרתחה
מוחק את המלחים והמינרלים הטובים הטבעיים שיש במים,
כך שיוצא שהתינוק, גם בתמ"ל וגם במי השתייה, שותה מים ללא כל ערך חיוני.
הבנתי שאותם מינרלים ומלחים כן חיוניים לגוף האדם.
האם יש מים אחרים שמומלצים לשתייה?
אודה לתשובה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים רתוחים - תגובה
תרצה שני16/03/2014תותי שלום,
הוא מקבל את המינרלי הדרושים לו ממקורות אחרים. המשיכי להרתיח את המים עד גיל שנה לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרתחת מים לתינוק:
שירלי16/03/2014כשמרתיחים מים משמידים את החיידקים אבל המינרלים נשארים במים, זו אחת הסיבות שלדעתי עדיף להרתיח מים מינרלים, כמו מי עדן, כדי לדעת מה נכנס לא לגוף, כי עם מי ברז לא ממש ברור מה הוא שותה חוץ מהמים.
בכל אופן, בכל סוג מים שתבחרי, אל תפסיקי להרתיח עד גיל שנה, כמו שתרצה הסבירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לילד בן תשעה חודשים ורגישותרחל10/03/2014
בני בן 9 חודשים. התחיל טעימות בגיל חצי שנה אך בצורה איטית מכיוון שלא הראה נכונות לאכילה. כעת הוא אוכל ארוחה לא גדולה של פירות בבוקר אבל בצהריים הוא לא אוהב את המרק. איך אפשר לעזור לו לאכול ירקות? מה מותר לו לאכול בגיל הזה?( האם קטניות מותר? גבינות? יוגורט?) איך אני מזהה סימן של רגישות למזון כלשהו? נתקפתי בלבול לגבי המעבר למזון מוצק, אודה לך אם תוכלי לעשות לי קצת סדר בעניין.
תודה רבה!
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תת תזונהלינוי10/03/2014
שלום רב. אני אמא לתינוקת בת שנה שנולדה בשבוע 38 בקיסרי במשקל 3465קג.היא לא אהבה לינוק ובגיל חודשיים ניסיתי לה סימילאק והיא הגיבה בתגובה אלרגית של הקאות ופריחה ומאז אוכלת נוטרילון פפטי גוניור.היא אוכלת אוכל מוצק ובגן אומרים שהיא אוכלת " מצויין"...אבל היא שוקלת רק 7600קג.היא מאוד מאוד קטנה לגילה .למה היא לא עולה במשקל?? האם זה משפיע על התפתחות קוגנטיבית? כי היא באמת מאחרת מבחינת התפתחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת תזונה - תגובה
תרצה שני11/03/2014לינוי שלום,
במקרה שלך ממליצה להגיע לרופא הילדים ולבקש הפנייה לדיאטנית ילדים, היא תוכל לראות את כל נתוני הגדילה ועל העקומות, לערוך אנמנזה תזונתית ולהמליץ בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר משלב 2 לשלב 3 בתמ"לענבל09/03/2014
שלום,
הבן שלי בן שנה בדיוק.
מתי כדאי להעביר אותו לשלב 3 בתמ"ל?
האם נגרם נזק אם נשארים בשלב 2?
אני שואלת מכיוון שהוא שותה נוטרילון ובשלב 3 יש תוספת של וניל ואני לא מתלהבת מזה.
האם אני יכולה להשאיר אותו בשלב 2?
הוא שותה 2-3 בקבוקים ביממה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר משלב 2 לשלב 3 בתמ"ל - תגובה
דפנה רון11/03/2014אינה שלום,
כאשר תינוק יונק, הרכב חלב האם משתנה במידה מסוימת בהתאם לגיל ולצרכים. כך גם ניסו להתאים את הפורמולות לפי שלבים המתאימים לצרכים של התינוק.
בשלב 3, למשל, יש יותר חלבון ומעט פחות פחמימה בהשוואה לשלב 2, וכן יכולים להיות שינויים קלים באחוז המנרלים והויטמינים.
ההבדלים הללו עשויים להיות פחות משמעותיים אצל תינוק בגילו שאוכל מגוון מאד- גם מזון עשיר חלבון (בשר/עוף/דגים/מוצרי חלב/קטניות בשילוב דגנים/ביצים) וגם ירקות ופירות.
אם האכילה שלו מגוונת , והוא שומר על גדילה לפי העקומה שלו, את יכולה להמשיך לתת לו שלב 2. אני מציעה לגשת לדיאטנית ילדים, אפשר דרך קופת החולים שאת שייכת אליה, ולהביא רישום תזונתי של שבוע, כדי שתוכל להמליץ לך ע"פ התזונה שלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי תזונה בגיל שבעה חודשיםיעל05/03/2014
שלום רב, הבת שלי בעוד שבוע תהיה בת שבעה חודשים. במהלך היום אוכלת : ארוחת פירות, ארוחת ירקות + עוף+ 2 בקבוקי תמ"ל 180 CC + בקבוק חלב אם 180 CC
יש לי שתי שאלות:
1. מאז שהתחלנו עם הפירות יש לה מעין עצירות, מעט מאד יציאות קטנות במספר רב של פעמים ביום. התחלתי להוסיף לה שזיפים מיובשים לפירות אבל אין שיפור. מה אפשר לעשות? האם להוריד את הבננה? מה ניתן להוסיף? קוואקר יוסיף?
2. היא מתעוררת בבוקר רעבה מאד מאד אחרי שנת לילה, איך אפשר להעשיר את האוכל כדיי שישביע יותר? אלו תוספות אפשריות למרק- פסטה אפשרי? בורגול? איזה קטניות? האם כדאי להתחיל להוסיף ארוחת מוצקים נוספת בשעות אחר הצהריים במקום הבקבוק? ארוחת ערב? דייסה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי תזונה בגיל שבעה חודשים - תגובה
דפנה רון05/03/2014חגית שלום,
1) כשיש עצירות אחרי התחלת מוצקים, כדאי לבדוק קודם אם היא שותה יותר מים. אפשר גן לראות בחיתול אם השתן שלה כהה יותר. תחשבי שבמעבר למוצקים פוחתת כמות הנוזלים שהגיעה עד כה מהחלב/פורמולה
כמו כן, תקפידי לתת רק בננה בשלה מאד. לא קשה, לא ירוקה. ובכלל עדיף פרות בשלים.
באחת הארוחות את יכולה לתת עגבנייה קלופה ללא גרעינים - שריסקת בבלנדר עם 1/4-1/2 כפית שמן זית.
2) האם את נותנת בקבוק על הבוקר או את ארוחת הפרות? אני ממליצה להתחיל עם בקבוק- שקודם תקבל את מה שהגוף צריך בקלות, אחר כך יכולה להוסיף אוכל.
אחר הצהריים את יכולה להציע שוב פרי מרוסק או את העגבניות כפי שהצעתי.
קטניות - מכל הסוגים- ממליצה להשרות את הקטניות הגדולות לפחות 24 שעות (עם החלפה של המים פעמים ביום).
פסטה ובורגול ובכלל דגנים, קטניות ושאר אוכל אפשר לתת , אך באופן מרוסק לחלוטין. כמו שמרסקים מרק.
בערב הייתי משאירה לה עדיים בקבוק- כדי להקל על העיכול לקראת הלילה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת
יעל05/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקטל04/03/2014
היי,
בני הקטן בן חצי שנה. ממש עכשיו סיים לטעום את כל הפירות והירקות המומלצים לטעימות ראשונות.
מה הלאה? מיקסים? (תפוח-בננה, גזר-תפו"א… )
או להתחיל דווקא במרקים?
אשמח לקצת סדר.
ועוד שאלה- האם דייסות (מוכנות קנויות) מומלצות לשילוב יחד עם פירות
או שאפשר להכין משהו ביתי וטרי במקומן.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרק - תגובה
דפנה רון05/03/2014תותי שלום,
את יכולה לתת שילובים של פרות, ירקות וגם להציע מרקים. תראי מה הוא אוהב.
באופן כללי אני ממליצה על אוכל ביתי וכמה שפחות אוכל מעובד- בעיקר כשהם כל כך קטנים. את יכולה להכין דייסה משיבולת שועל טחונה (שימי לב שאין שם קליפות קשות), מכוסמת או כל דגן מלא, בסוף הבישול לטחון. ואז את יכולה להוסיף לה שקדייה, מעט סילאן, מעט קינמון, אולי גם מעט ציפורן טחון. ואת כמובן מוזמנת לאכול יחד איתה, אם טעים לך.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לתינוקת בת חצי שנהפנינה04/03/2014
שלום,
יש לי תינוקת בת חצי שנה שהתחלתי לתת לה שתי ארוחות: בבוקר שני פירות מרוסקים, ובצהריים מרק ירקות עם עוף.
יש לי מס' שאלות:
1. כיצד לגוון את הארוחות שלהם בגיל זה?
2. האם להוסיף תוספת של תמ"ל עד שתתבססנה ארוחות המוצקים שלהם?
3. האם ניתן להוסיף לארוחת הפירות כף טחינה, שקדיה או אבוקדו על מנת להשביע אותה?
4. מתי לתת להם לשתות מים?
אודה על תשובתכם,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לתינוקת בת חצי שנה - תגובה
תרצה שני04/03/2014פנינה שלום,
את יכולה להוסיף לפרות טחינה/אבוקדו/שקדיה.
עד שיגיעו לארוחת ילדים שתשביע אותה את יכולה להשלים עם תמ"ל.
לגוון את יכולה עם פרות שונים, למרק לשנות את הירקות למשל להוסיף סלק, ברוקולי וגם עדשים כתומות או פחמימות אחרות.
לגבי המים השלב הזה הוא בעיקר שלב התנסות והכרות את תני מדי פעם קצת מים כדי שהילד תכיר וכאשר יהיו ארוחות מוצקים מלאות תשתה בלי בעיות מים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות האוכל שיש לתת בגיל חצי שנה
פנינה09/03/2014מהי הכמות של האוכל שנותנים בגיל חצי שנה? האם לתת עד שהילד שבע או כמות מדודה? ומתי להגדיל את הכמות עד שמגיעים לארוחה ממש?
תודה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות האוכל שיש לתת בגיל חצי שנה - תגובה
תרצה שני09/03/2014בשלב זה את מגישה את האוכל, התינוק מחליט כמה רוצה לאכול ואוכל בהתאם. יתכן ובהתחלה צריך להשלים עם הנקה/תמ"ל כי עדין אינו מיומן בגריפת האוכל מהכפית ובליעתו ואז הוא מתעייף. בהמשך ילמד לאכול ולא יצטרך השלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנחיות משרד הבריאות לגבי תזונה
פנינה20/03/2014שלום,
רציתי לדעת מדוע הנחיות משרד הבריאות לגבי תזונת תינוקות משתנות כל שני וחמישי. עד לא מזמן ההנחיה היתה לתת מוצרי חלב וביצה לאחר 9 חודשים. כשהייתי בטיפת חלב אמרה לי האחות שאפשר לתת דברי חלב 5% וחלמון של ביצה, כמו כן ניתן לתת לחם. האם זה נכון? וכיצד עלי להאכיל את התינוקת שלי שהיא בת שישה וחצי חודשים אם ההנחיות אינן ברורות?
תודה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנחיות משרד הבריאות לגבי תזונה - תגובה
תרצה שני20/03/2014פנינה הנחיות משרד הבריאות משתנות עקב התעדכנות במחקרים שיוצאים ובודקים את הנושאים הקשורים לאכילה אצל ילדים. נמצא שלא יקרה לתינוק מאום אם הוא יטעם או אפילו יאכל ביצה כבר בגיל חצי שנה.
לגבי מוצרי חלב יש לי הסגות על ההמלצה לתת מגיל חצי שנה, מוצרי חלב מונעים ספיגת ברזל (מינרל חשוב להתפתחות הקוגנטיבית בגיל זה שתינוקות רבים סובלים ממחסור שלו). בנוסף מוצרי החלב אינם מאתגרים את חלל הפה ותינוקות מהר מאד מתחברים אליו ונמנעים ממזונות הדורשים לעיסה.
לכן אני מעדיפה להמליץ על התחלת מוצרי חלב מגיל 9 ח'. יחד עם זאת אם הכנת פשטידה לדוגמא ואת רוצה לתת לתינוק לטעום ממנה זה אפשרי גם לפני גיל 9 ח'.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה בגיל שבעה חודשים
פנינה31/03/2014כיצד ניתן לגוון תזונה של תינוקת בת שבעה חודשים.
היא אוכלת שתי ארוחות ביום. בבוקר פירות טחונים עם כפית טחינה, בצהריים מרק עוף/הודו עם ירקות טחונים.
האם ניתן להוסיף ארוחה שלישית, ומה לתת בה?
תודה מראש,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה של דגנים וקטניות
פנינה31/03/20141. אלו קטניות ודגנים ניתן לתת בגיל 7 חודשים?
2. כיצד לבשל אותם, האם בתוך המרק או בנפרד ורק לאחר מכן להוסיף למרק?
3. אלו ירקות ניתן להוסיף למרק בגיל זה?
4. כיצד אוכל לדעת אם התינוקת שלי אוכלת כמות מספקת של מוצקים? (אוכלת בסביבות 4 כפות).
תודה מראש,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה של דגנים וקטניות - תגובה
ענת תבור02/04/2014שלום פנינה. עדיפות לקטניות מתאימות היא עדשים למיניהן. אפשרי לתת גם כמויות קטנות מכל שאר הקטניות ולשים לב שאינן גורמות לכאבי בטן/גאזים מרובים/בעיות ביציאות. תמיד תתחילי מכמות קטנה מסוג אחד ותעלי אותה לאט בהמשך.
לגבי דגנים, גם כאן מותר הכל בעיקרון, רק לא להגזים עם הכמות על מנת לא להכביד על מערכת העיכול, חשוב לשים לב אם חל שינוי ביציאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חובה לתת בקבוק כלשהו לפני השינהשירה02/03/2014
יש לי תינוק בן שנה ואני מניקה אותו בוקר וערב, הוא אוכל מוצקים טוב מאוד ובגן מקבל בקבוק עם תמל מדולל למרות שאין שום צורך בזה מבחינה תזונתית בגלל שרואה תינוקות אחרים עם בקבוק ומבקש גם, בקרוב הגננת תפסיק לתת לו את הבקבוק הזה.
אני רוצה להפסיק להניק בעוד חודש חודשים והבנתי שלא חייבים לתת תמל /להניק במידה והתינוק אוכל טוב מוצקים ומצד שני קראתי שאפשר להחליף את התמל בחלב פרה או שקדים.
השאלה שלי היא בעצם למה והאם זה חובה? במידה ואני מפסיקה להניק אני לא רוצה לתת תמל אבל גם לא חלב פרה או שקדים, אני לא רוצה לתת בקבוק בכלל, האם זה בעייתי?
אני די בטוחה שהוא יונק כמויות מזעריות כי בבוקר ישר אחרי שמסיים לינוק מבקש לאכול ואוכל בננה שלמה.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חובה לתת בקבוק כלשהו לפני השינה - תגובה
תרצה שני02/03/2014שירה שלום,
בגיל שנה תינוקות עדין גדלים בקצב מואץ וגופם דורש כמות מזון מרוכזת וגדולה. לרוב כמות האוכל שהתינוק בגיל הזה אוכל אינה מספיקה ולכן נדרשת תוספת של האכלה על ידי הנקה/תמ"ל. צריך לבדוק באופן אישי לגבי הילד שלך מה וכמה הוא אוכל במהלך היום. בבוקר כאשר הוא קם ניתן להחליף את ההנקה בדיסה ולפני השיינה לראות אם הוא אינו מבקש לאכול ומה קורה כאשר אינו מקבל את ההנקה, האם מתעורר רעב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיםטל24/02/2014
היי
בני בעוד שבוע יהיה בן חצי שנה.
התחלנו בטעימות מחודש חמישי, בינתיים אכל תפו"א, בטטה, דלעת, גזר, קישוא ואבוקדו, אהב.
לגבי מתן מים לשתיה, מאיזה גיל/שלב ניתן כבר לתת לתינוק מים?
בעת הטעימות או רק במתן ארוחות מלאות?
מכל מקום אני מקבלת תשובה אחרת, אשמח לקצת סדר בעניין זה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים - תגובה
תרצה שני24/02/2014תותי שלום,
מים נותנים החל מהשלב של ארוחות מוצקים שלמות, כלומר מגיל 1/2 שנה. בכל מקרה בחודשיים הראשונים לא צריך להיות בלחץ בנושא הכמות, עיקר הגשת המים בשלב זה היא להכיר את שתיית המים לתינוק, כך שכאשר הוא יגיע לגיל שבוע אוכל יותר מוצקים הוא יהיה מחובר כבר לשתיית מים וישתה בהתאם לצרכים כי מורידים חלק מהארוחות המכילות יותר נוזלים כמו תמ"ל/הנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני נתתי מים ביחד עם המוצקים
אור26/02/2014אני התחלתי עם המוצקים אבל הפרדתי מבקבוק ונתתי מכוס כמובן תבחרי כוס מיוחדת המותאמת לגיל הזה שלא ישפך או יהייה מהיר מדי אני משתמשת בכוס לא מטפטפת של טומי טיפי וזה עובד מעולה חשוב לתת נוזלים - גם גיליתי שפעמים הבן שלי מראה שהוא לא רוצה יותר אוכל ואז שותה מים ופתאום יש חשק לעוד..בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמלטל19/02/2014
היי
בני בן 5.5 רוב היום הנקה ותגבורים מדי פעם בסימילאק.
אשמח רק להכוונה
חמותי אומרת לתת לו בקבוק סימילאק לפני בשינה, כדי שיהיה שבע יותר ושיישן יותר טוב.
יענו הנקה משביעה לפחות זמן.
האם זה נכון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמל - תגובה
תרצה שני20/02/2014ניתן לנסות, אין כל ערובה שמתן תמ"ל לפני השינה יגרום לו לשון יותר שעות. יתכן שאף יכביד על מערכת העיכול והתינוק יתעורר יותר במהלך הלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסת סולתחגית18/02/2014
שלום רציתי לדעת באיזה גיל אפשר להתחיל לתת דייסת סולת עם חלב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסת סולת - תגובה
ענת תבור20/02/2014שלום חגית, לטעמי לא כדאי לתת דייסת סולת בעולמנו המודרני, בו כל ילד רביעי בישראל נמצא בעודף משקל. הדייסה מבוססת בעצם על החלק העמילני של החיטה, העשיר בעיקר בפחמימות ודל בכל שאר הערכים שיש בחיטה מלאה. הדייסה אינה מעודדת לעיסה, נאכלת מהר מאוד ועתירת קלוריות. יש המון מאכלים אחרים בריאים יותר, עשירים יותר בויטמינים ומינרלים ולא פחות משביעים מהדייסה אותם ניתן לתת לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטותתותי18/02/2014
היי
בני בן 5.5 חדשים החל בטעימות לפני כשבועיים, עד כה הכל הולך בסדר גמור
עדיין אין שיניים.
אני שמה לב שמזה כמה שבועות הוא פולט אחרי ארוחות.
לעיתים אפילו שעה ושעתיים אחרי הארוחה, הוא עדיין פולט את אותה ארוחה.
בני שובב ופעלתן מאוד, יכול להיות שבו הסיבה לפליטות?
שהאוכל עולה לו?
מה עושים במקרה כזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטות - תגובה
תרצה שני20/02/2014להשתדל להאכיל בכמות שהתינוק דורש ולא מעבר, להחזיק את התינוק בצורה מאונכת כ-30 דקות לאחר הארוחה. אלה הדברים שניתן לעשות.
פליטות הן תופעה נפוצה שעוברת עם הגדילה של התינוק. לרוב גם לא מציקה לתינוק (אלא אם מדובר בריפלוקס).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגורט?חגית18/02/2014
שלום הבת שלי בת 7 חודשים ורציתי לדעת מאיזה גיל אפשר להתחיל לתת לה יוגורט ואיזה יוגורט מומלץ לתת והאם לתת לה יוגורט עם פירות או טבעי בלי פירות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגורט? - תגובה
תרצה שני20/02/2014חגית בוקר טוב,
בהתאם להנחיות של משרד הבריאות ניתן לתת יוגורט בגיל 7 ח'. אני לא ממליצה לעשות זאת מכיוון שמוצרי החלב אינם מכילים ברזל ואף מונעים את ספיגתו. לתינוקות רבים יש מחסור בברזל וזהו מנרל החשוב לגדילה ולהתפתחות הקוגניטיבית.
סיבה נוספת היא שמרק היוגורט/הגבינה חלק ואינו מאתגר את חלל הפה. התינוקות מתחברים אליו מהר ובהמשך מעדיפים אכילה שלו על פני מזונות הדורשים יותר לעיסה.
מסיבות אלה ממליצה להגיש אותו לתינוקות מגיל 9 ח' כאשר מתבססת כבר אכילה של מגוון מזונות והוא יכול להכנס כארוחת מוצקים שלישית בנוסף לפרי ולמרק ולא במקומם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חגית20/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת - פירות הדריעל17/02/2014
בהמשך לשאלתי הקודמת - מאיזה גיל ניתן לשלב פירות הדר, האם יש חשש לאלרגיה? עגבניות? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - פירות הדר - תגובה
ענת תבור17/02/2014ניתן לתת את שניהם בטעימות קטנות כבר מגיל חצי שנה ורק לעקוב ולבדוק שאין רגישות (פריחה/כאב בטן/שלשול וכד׳).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטותיעל17/02/2014
שלום רב,
הבת שלי בת 6 חודשים, ניזונה מ-4-5 בקבוקים ביום מתוכם 1-2 חלב אם, ומארוחה של מנת ירקות. עדיין לא אוכלת מנת פירות
לאחרונה ומאז שהתחילה לאכול מנה של ירקות בצהריים, פולטת הרבה מאד אחר הצהריים ונראה שכואבת לה הבטן. הארוחות במרווח של 3 שעות בינהם לפחות... שמתי לב שהפליטות הן בעיקר לאחר שאוכלת את התמ"ל - בשלב זה מטרנה. האם יש מקום להחליף תמ"ל? (לאחר בקבוק של חלב אם לא פולטת כמעט... )
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליטות - תגובה
ענת תבור17/02/2014שלום יעל, יתכן שמרק הירקות מתעכל לאט יותר ולכן לאחר 3 שעות בתך עדיין מעכלת אותו ובגלל זה פולטת הרבה אחה״צ, לאחר קבלת בקבוק מטרנה. לא אמרת מה מכיל המרק. את יכולה להחליף את המטרנה בחלב אם או להקטין את הכמות של בארוחה ולבדוק מה קורה. יתכן גם שיש משהו במרק שקשה במיוחד לעיכול וכדאי לבדוק את הרכבו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך..
יעל17/02/2014תודה על התשובה.. כמובן שהעדיפות היא לחלב אם אבל בשלב זה אני לא מצליחה להגיע לזה תמיד :)
המרק מכיל כרגע ירקות. אני מכינה מרק ל-5 ימים שמכיל: קישוא קטן, כ-3 גזרים, בטטה, דלעת וחתיכה קטנה של תפוח אדמה. בדרך כלל מבשלת עם בצל להוספת טעם ומוציאה אותו כאשר אני טוחנת.
אני נותנת לה בקבוק אחרי 3 שעות כי היא מתלוננת ורעבה.. האם תמ"ל עדין יותר לא יכול לפתור הבעיה? הפליטות מהמטרנה הם גם אחרי בקבוק הערב וגם בבקבוק הבוקר במידה והוא תמ"ל..אבל הבעיה ואי הנוחות שלה היא בעיקר בשעות אחה"צ ערב, ובשעות הראשונות של שנת הלילה.. שוב תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסי את האקסטרה קר של מטרנה
מורן18/02/2014אצלנו כמות הפליטות ירדה משמעותית מאז שעברנו אליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)