מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקל תקיןטל08/10/2013
היי, הבן שלי בן חודש ושבוע.
משקל לידה: 3.520 .
נכון לשבוע שעבר נשקל בטיפת חלב ומשקלו היה 4.660
נאמר לי כי הוא עולה יפה במשקל אך עליי להקפיד שלא להאכיל יותר מדי, שכן הוא מעט מעל המשקל הרצוי לגילו.
אני מניקה ושואבת ובלילה מתגברת עם בקבוק סימילאק.
מה עליי לעשות מעכשיו על מנת לשמור על משקלו שיהיה מאוזן ובריא?
בעלי עם מעט משקל עודף ואינני רוצה שהתינוק שלי יהיה בעל עודף משקל.
תודה לכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
טל08/10/2013מאז שילדתי אמרו לי שהנקה היא על פי דרישת התינוק. אין כמויות. כמה שהוא צריך ומתי שהוא מבקש - את שם בשבילו להניק.
אז איך כן אפשר לשלוט בכמויות ובכך להשיג משקל תקין??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
תרצה שני10/10/2013תותי את לגמרי צודקת. האכלה היא בהתאם לדרישה מהתינוק. אם הוא רעב הוא אוכל. כשהוא מרגיש שבע הוא מפסיק לאכול. פשוט להיות קשובים למסרים שהוא מעביר.
אין דבר כזה להפסיק האכלה אם התינוק עדין שבע, וגם ההמלצה מטיפת חלב נשמעת תמוהה.
למנוע השמנה הדרך היחידה היא לקיים בית שאוכל בריא ומגוון, ובמקביל לקיים אורח חיים פעיל.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היינועה07/10/2013
יש לי תינוקת בת חודש אוכלת מטרנה בדרך כלל 60 והיא מזיזה את הראש שלא בא לה עוד! לסירוגין אוכלת לפעמים 70 90 זה נורמלי? זה לא מעט לתינוקת בת חודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
תרצה שני08/10/2013לינוי היא אוכלת בהתאם לצורך שלה.
כל עוד היא עולה במשקל בהתאם לעקומה שלה ובמקביל היא אינה עצבנית ובוכה מעבר לנורמה, הכל תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה וחודש מכור לציצילילך06/10/2013
היי,
איני מצליחה להתמודד עם הבכי של בני שיהיה בריא כשרוצה ציצי ואני מעדיפה לתת לו אוכל.כתוצאה מכך הוא אוכל פחות מוצקים ולא עולה מספיק במשקל.
הוא יונק במשך היום ועדיין מתעורר בלילה לינוק ,אני צריכה עזרה.
למי פונים לעזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנה וחודש מכור לציצי - תגובה
דפנה רון06/10/2013לילך שלום,
זה באמת יכול להיות לא פשוט.
קודם כל חשוב שתזהי מה הוא צריך. לפעמים בגיל הזה בדיוק יש צמיחה של שיניים רבות והרבה כאבים ותינוקות "חוזרים" לציצי והרבה, עד לבקיעת השיניים.
אם זה המקרה, ואת לא רוצה להניק, את יכולה לנסות לתת לו פורמולה בבקבוק/כוס- מה שילך יותר טוב. גם אם מסרב בהתחלה אפשר להמשיך לציע לו אם לא נכנזסים למאבק איתו יתכן שיסכים לשתות וילמד מה היתרון בשבילו.
אם מה שאני מציעה לא עובד- אני ממליצה לפנות לדיאטנית תינוקות/ילדים,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחודשיים - ארוחת ערבהילה06/10/2013
שלום רב,
בני בן שנה וחודשיים. אוכל מזון מוצק בתיאבון רב. עדיין יונק מעט לפני השינה ובבוקר. שוקל 11 קילו.
באופן כללי אני משקיעה בארוחות שלו והתזונה שלו חשובה לי.
השאלה שלי ספציפית לגבי ארוחת הערב-
אני מכינה לו ארוחת ערב עשירה בכל אבות המזון, אך לאחרונה תהיתי אם זה לא יותר מדי - בגלל הפחממות:
בנוסף לביצה, גבינה וירקות אני מכינה לו פסטה/פתיתים/פיצה וכדו' (מאוד אוהב). אני מעדיפה לא לתת לו לחם מכיוון שמקבל לחם במעון גם בבוקר וגם אחה"צ.
נקודה חשובה נוספת היא שבניגוד לילדים אחרים, שלא משנה מה/כמה אוכלים בארוחת הערב הם מקבלים תמ"ל לפני השינה, הוא אינו מקבל תמ"ל (מעולם לא לקח בקבוק), לכן חשוב לי שיאכל ארוחת ערב טובה ומשביעה.
האם אני מגזימה? איני רוצה שיפתח הרגלים לא טובים או יהיה ילד שמן בגלל זה...
אודה לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחודשיים - ארוחת ערב - תגובה
תרצה שני06/10/2013נראה שאוכל יפה, ממליצה לשלב פחמימות המכילות סיבים כדי שיכיר אותם כמו קינואה, כוסמת ופסטה מלאה, ניתן לפעמים להחליף את הפחמימות בקיטניות כמו גרגרי חומוס ועדשים, עוד אפשרות היא לשלב מאפינס ירקות מלוחים או פשטידות לסוגיהן.
כמות האוכל נקבע על ידיו ואם הוא אוכל עד ששבע לא נראה שזה יותר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לגיל שנה -3rot02/10/2013
ילד יונק 3-4 פעמים
אני מאוד מאוד רוצה להוריד הנקה בלילה.אך יש ערבים שלא אוכל הרבה בערב ולא שותה את כל הדייסה שאני מכינה לו.
אני מציעה לו דייסה טעימה של שיבולת שועל תמר על בסיס מים ועושה בבלנדר.
הוא עדיין אוכל פירות מרוסקים לעיתים פרי חתוך אבל לא חובב.
הוא אוהב דברים קשים כמו טוסט או קשה של לחם.
הוא אוכל טחיה קטיניות ומידי פעם קציצות או שינצל.
הוא רזה לגילו אבל בטווח.
הוא בבית ואנחנו משתדלים שיהיה לו סדר בארוחות
היציאות שלו תקינות
ונראה שקשה לו עכשיו בגלל שינייים
לרוב יושב ואוכל בכסא אוכל אבל יש גם מצבים שאוכל בגינה או מחזיק ביד בזמן טיול בעגלה.
(עוגייה או משהו אחר...)
אנחנו מנסים להציע מים בלילה אך הוא מסרב.
הוא רוצה את אימא:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לגיל שנה -3 - תגובה
דפנה רון02/10/2013rot שלום,
האם את יודעת לזהות מה הוא צריך כשמתעורר בלילה?
האם את יודעת אם זה רעב?
האם הוא מקבל הנקה גם במשך היום?
בגילו , אם הוא לא מקבל הנקה במשך היום הוא עשוי להיות רעב בלילה, ואז כדאי קודם לנסות לתת לו הנקה או בקבוק ביום. זהו הוא גיל שתינוקות עדיין יכולים להיות תלויים בחלב לתזונה, ואפילו יותר בתקופות של צמיחת השיניים.
אם הוספת הנקה ביום והוא עדיין מתעורר רעב בלילה, לא הייתי מנסה לתת לו יותר משהוא רוצה בארוחת ערב. חשוב מאד להיות קשובים ולהיענות לסימנים שלו כשהוא שבע. את יכולה לנסות להעביר אותו לבקבוק בלילה.. אפשר לקבל יעוץ מדיאטנית ויועצת שינה במקביל שיעזרו לך לברר מה הסיבה להתעוררות בלילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף חלברעות01/10/2013
אני רוצה לדעת איזה תחליף חלב ( מטרנה, סימילאק וכו' .....) הוא עם הכי הרבה קלוריות ל- 100 גרם אבקה
כמובן גם בהתיחסות לשלבים...שלב 1 שלב 2 וכו'
בדקתי בשווקים ויצאתי משם מבולבלת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף חלב - תגובה
ענת תבור01/10/2013שלום מיכל, מה בעצם הסיבה שאת רוצה לדעת באיזה תחליף חלב יש הכי הרבה קלוריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רעות02/10/2013היי ענת,
אני בת 23 יש לי חוסר בויטמינים מאחר ואיני אוכלת את כול אבות המזון. לכן רופא המטפל המליץ לי לצרוך לתקופה מסוימת תחליף חלב מכיוון שיש בו את כול הויטמינים ובנוסף הוא המליץ שהתחליף יהיה עם קלוריות גבוהות.
לכן השאלה איזה תחליף חלב הוא עם הרבה קלוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי תנסי שוקו ביג
רונה02/10/2013הוא גם מכיל ויטמינים וברזל ובעל ערך קלורי, נראה לי יותר סביר מבחינת הטעם. לא הייתי מסוגלת לשתות תמ"ל, יש לו טעם מתכתי דומיננטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף חלב
ענת תבור02/10/2013הי מיכל, זאת הפעם הראשונה שאני שומעת על המלצה מוזרה שכזאת. תרכובות חלב לתינוקות אינם מתאימים להעשרה תזונתית של מבוגרים. טעמם מגעיל, הם לא עשירים בקלוריות וההרכב של הויטמינים והמינרלים מותאם לגודל גוף של תינוק ולא של מבוגר. יש העשרות אחרות ומתאימות בהרבה למבוגרים. פני בהקדם ליעוץ אצל דיאטנית קלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חו"ל עם תחנוק בן 8 חודשיםויקי30/09/2013
בוקר טוב,
אני מתכננת לטוס עם תינוקי ל3 ימים בחו"ל. איך אני מתנהלת בנוגע לארוחות? האם לא לתת לו בשר ב-3 ימים הללו (רק תמ"ל ירקות ופירות)? האם להרתיח מים בקומקום (או כף חשמלית) או שמים מינרליים זה מספיק?
שאלה נוספת- באיזה גיל ניתן לחשוף תינוק לבוטנים ואיך?
אחרונה- האם אני "צריכה" לתת לו גבינה? עוד לא טעם אך אוכל טחינה כל יום?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את השאלה...
ויקי01/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחו"ל עם תחנוק בן 8 חודשים - תגובה
ענת תבור01/10/2013שלום ויקי, קודם כל לגבי המים - מומלץ להרתיח מים, גם מים מינרליים בכל מקום, כולל בארץ עד גיל שנה. לגבי בוטנים - בהתאם להוראות החדשות של משרד הבריאות אפשרי בהחלט לחשוף תינוקות לבוטנים כבר מגיל חצי שנה. לגבי גבינה - לשיקולך, לא חובה לתת אך יש להקפיד על מזונות עשירי סידן בתפריט ולא להסתמך רק על טחינה, שאינה כה עשירה בסידן בניגוד למה שנוטים לחשוב, בעיקר בהמשך, כאשר כבר לא יקבל חלב אם או תחליף חלב אם, המכילים כמות יפה של סידן. לא ציינת האם תינוקך יונק או מקבל תמ"ל (כמו מטרנה וכד'). בכל אופן בהחלט אפשרי לא לתת לו בשר במהלך החופשה, כל עוד מקבל חלב אם או תמ"ל המכילים את החלבון לו הוא זקוק. במידה ותינוקך כבר יכול לאכול מרקמים יותר מורכבים ניתן לתת לו קציצת בשר מבושלת ומעוכה היטב עם ירקות מבושלים במהלך השהות בחו"ל. טיול נעים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ויקי01/10/2013אני קצת חוששת מלתת לו בשר שאני לא בישלתי... עזרת לי המון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב שאובתותי29/09/2013
עוד שאלה קטנה:
יש לי תינוק בן חודש, אני גם מניקה וגם שואבת לו.
האם האכלת תינוק בחלב שאוב מבקבוק,
שונה מהנקה מהבחינה התזונתית??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה
תותי30/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאה במשקל והנקהתותי29/09/2013
היי בנות,
שמעתי טענה שאומרת כי תינוק שיונק בלבד אינו עולה יותר מדי במשקל
ועל כן יכול להיות שיסבול מתת משקל או מהשלכות אלו ואחרות.
האם יש לכך ביסוס?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלאה במשקל והנקה - תגובה
תרצה שני29/09/2013תינוק שיונק מקבל בדיוק את מה שהוא צריך. חלב אם הוא הבסיס הטבעי ביותר והנכון ביותר להתפתחות ילדים. יש בו רכיבים שאין בתמ"ל כמו נוגדנים מהאם ועוד רכיבים שעדין לא הצליחו להכניס לתמ"ל.
תת משקל בתינוקות עשוי לקרות ממגון סיבות אך לא מכך שתינוק יונק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי שאלהטל28/09/2013
תינוק בן חודש. יונק (כולל בקבוק שאוב) + בקבוק/שניים של סימילאק לתיגבור בעיקר בלילה.
לאחרונה לאחר האוכל החל לפלוט לפחות חצי מהכמות אותה הוא אוכל (בין 60-120 מ"ל). הפליטה הינה רק חאחר ארוחה מבקבוק (גם שאוב וגם סימילאק).
חשבתי בתחילה כי הוא רגיש או אלרגי לסימילאק אך ראיתי שגם בקבוק של חלב שאוב לעיתים הוא מקיא לאחר הארוחה, לעיתים כמעט הכל.
מה זה נראה? ולמה זה קורה? אינני יודעת אם זה בגלל ש פהוא אוכל יותר מדי ומקיא את העודפים. אני נותנת לו על פי דרישתו ומידת הרעב.
מה עושים? מלחיץ אותי מאוד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תזונה גיל 5.5 חודשיםחן26/09/2013
שלום,
אני חוזרת לעבודה בשבוע הבא, בתי בת 5.5 חודשים יונקת באופן מלא, בשבועיים האחרונים אוכלת מנת פירות בבוקר וירקות בצהריים.
בעיקרון, אוכלת כל 3 שעות למעט בלילה שישנה "על הציצי" כיוון שלא לוקחת מוצץ. רציתי לדעת כמה חלב עליי לשאוב ולתת למטפלת, מיועדת להיות שם מהשעה 8 ועד 16:00, אשמח לדעת:
1. מה סדר היום המומלץ לגיל זה מבחינת התזונה
2. כמה פעמים חלב שאוב ומה הכמות? בבית כשעה אחרי המוצקים יונקת.
3. מה כמות המוצקים המומלצת למנה במ"ל?
4. מתי ניתן להוסיף לירקות עוף ופסטה?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה גיל 5.5 חודשים - תגובה
דפנה רון27/09/2013חן שלום,
שתהיה חזרה נעימה וקלה לעבודה!
האם הבת שלך לוקחת בקבוק?
אם כן כמה בדרך כלל משביע אותה?
הכמות ששואבים יכולה להיות שונה מהכמות שהיא יונקת, מפני שמנגנון השאיבה שונה מיניקה. תשאבי כמה שאת מצליחה, ותשאירי פורמולה כאופציה להשלמה.
ממליצה להמשיך לתת לה את החלב השאוב כמו שעשית עד כה - שעה אחרי המוצקים, עד שהצורך שלה ישתנה.
לגבי כמות המוצקים. היא רק התחילה לאכול והיא תסמן כמה כמות של מוצקים מתאימה לה. היא תעשה סימן שלא מעוניינת יותר באוכל, אפשר להפסיק להאכיל אותה. את לא יכולה לדעת מראש או לקבוע מראש כמה זה יהיה, וגם זה יכול להשתנות מיום ליום. תראי לאילו כמויות היא יכולה להגיע ובהתאם תכיני קצת יותר, שתהיה לה אופציה להגדיל אותן.
עוף ופסטה את יכולה לתת , רק תדאגי שיהיו מרוסקים למחית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת חודש-נוטרילוןAR כל שעתייםנועה24/09/2013
שלום רב,
התינוקת המתוקה שלי בת חודש. ינקה במשך עשרה ימים ובשל איבוד משמעותי במשקלה (איבדה 500 גר' תוך 10 ימים,נולדה 3.5 ק"ג) עברנו לבקבוקים עם תמ"ל. סבלה מריפלוקס באופן מיידי ובהמלצת רופא התחלנו לתת לה נוטרילון AR. מיד החלה להגדיל את כמות האכילה, הפסיקה לפלוט לחלוטין (!) בכל ארוחה קקי ופיפי ועל פניו נראה כי עושה לה טוב.... עלתה חזרה את מה שאיבדה ואף יותר. לאחר שראינו כי 90CC אינם מספיקים לה (הייתה צורחת בטירוף עד שהייתה מקבלת עוד) הגדלנו לה את הבקבוק ל120CC ולא תמיד היא מסיימת את הכל. בימים האחרונים היא מגדילה את הרווחים בארוחות בלילה (4-6 שעות) ובמהלך היום מביעה דרישה לארוחה כל כשעתיים-שעתיים וחצי. שאלתי היא, האם הדבר תקין? כיצד אוכל למנוע מביתי אוכל אם היא דורשת אותו?... האם בנוטרילון AR יש איסור על רווחים קטנים בין הארוחות? והאם הקקי שלה חייב להיות רך? יש לו מרקם קצת של פלסטלינה אבל כמעט בכל ארוחה היא עושה...?
אודה לתשובתכם ועזרתכם בהקדם.
תודה,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת חודש-נוטרילוןAR כל שעתיים - תגובה
ענת תבור25/09/2013שלום נועה, לפי מה שאת מתארת, הראה שבאמת התינוקת זקוקה לכמויות הגדולות ולארוחות התכופות. יש תקופות של קפיצת גדילה שבהן זה אכן יכול לקרות באופן טבעי. הייתי נותנת לה לאכול לפי הדרישה שלה. במקביל רצוי לבדוק שאינה עולה יתר על המידה במשקל, בהתאם לעקומת הגדילה שלה. ניתן לבצע את המעקב בטיפת חלב או אצל רופא הילדים. במקביל כדאי גם להתייעץ עם אחות טיפת חלב לגבי הנושא ולוודא שאינך מפרשת את הבכי של התינוקת כרצון לאכול, בשעה שלמעשה הוא נובע מסיבה אחרת. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל שאלהטל22/09/2013
היי,
תינוק בן 3 שבועות
אני מניקה ושואבת ןבלילה מתגברת עם בקבוק סימילאק.
שאלתי היא כמה סיסי מבקבוק אמור התינוק לאכול בגיל כזה? יש כמות?
הרי בהנקה אין דרך לדעת כמה הוא אוכל. אני נותנת לו לפי דרישתו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל שאלה - תגובה
תרצה שני22/09/2013תותי את פועלת נכון,
אין דרך לדעת כמה התינוק צריך לאכול ועד כמה הוא רעב, הכיני 60 מ"ל ואם הוא גומר את כל הכמות בפעמים הבאות הכיני יותר. תיתכן שונות ושכל פעם יאכל כמות שונה בהתאם לרעב שלו. זה אחד היתרונות שאנחנו רוצים לשמר אצל תינוקות וילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אך לא קבלתי תשובה לשאלתי
טל23/09/2013כמה תינוק בן 3 וחצי שבועות אמור לאכול מבקבוק (מהי הכמות)
תודה. כמה להכין לו בארוחה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אך לא קבלתי תשובה לשאלתי - תגובה
תרצה שני23/09/2013החישוב היבש הוא 150 מ"ל פעמים משקל גופו לחלק למספר הארוחות היומיות.
כיוון שיונק לפי דרישה ומכיוון שאני לא חושבת שנכון לערוך חישובים כאלה בגלל השונות בין הילדים, הכיני 60-120 מ"ל ותראי אם הוא משאיר או גומר את כל מה שהכנת.
זה יתן לך אינדיקציה לפעמים הבאות כמה פחות או יותר להכין,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירותחן19/09/2013
שלום,אני אמא לתאומים בני 5.5 חודשים החלו השבוע לאכול מנת פירות: בננה , תפוח ואגס.ברוב הפעמים הם אוכלים באותו הזמן ומעבר לקושי להאכיל שניים בו זמנית יש בעיה שהפירות משחירות , האם זה פוגע בערך התזונתי של הפירות .? האם כבר עדיף לתת גרבר במקום ? הבנתי שלימון מונע את ההשחרה ניתן להוסיף?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שום בעיה עם השחרה
נחמה23/09/2013אבל אם את נותנת אחרי הרבה זמן מזמן הכנתם, אולי שווה לתת מחיות שומרות על הערך התזונתי. יש עכשיו קופון 1 + 1 על מחיות מטרנה באפליקציה של הסופרפארם. אני משתדלת לתת טרי מדי יום, אבל בהחלט נותנת מחיות כשיוצאים מהבית ושאין לי כוח....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסמכת נוטרומיגןקרן19/09/2013
שלום, בני בן חודשיים ועד עכשיו (מאז גיל שבועיים) אנחנו עם נוטרליון AR בגלל פליטות וריפלוקס. מאחר ולאחרונה הוא סובל מכאבי בטן קשים, התפתלויות ובכי בזמן האכלה בהמלצת רופא עברנו לנוטרומיגן (שמאוד שיפר את התופעות הנ"ל). אבל האוכל מאוד דליל (אני מוסיפה כפית דייסת קרונפלור ל 120 מ"ל מים ו4 כפיות נוטרומיגן) ותופעות הריפלוקס חזרו....
איך ניתן להסמיך את הנוטרומיגן כך שיהיה סמיך כמו הנטרליון AR?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסמכת נוטרומיגן - תגובה
תרצה שני22/09/2013קרן שלום,
כל הסמכה או שינוי בהרכב התמ"ל של ילדים בגיל זה חשוב לעשות בהתיעצות עם רופא הילדים, התוספות משנות את הרכב התמ"ל לכל מ"ל ועלולות לגרום לילד לאכול כמויות קטנות יותר ובכך לגרום למחסורים תזונתיים.
פני להתיעצות עם רופא הילדים שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)