מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיוון באוכל לילד בן 6.5 חודשיםהגר17/02/2014
שלום,
בני בן 6.5 חודשים, ניזון מתמ"ל מצחי (לאחר שסיימתי להניק ניזון ממטרנה וסבל מכאבי בטן קשים ואי שקט, אובחן ע"י הרופא כסובל מאי סבילות לחלבון פרה ולאחר שסירב לאכול נוטרמיגן החלטנו לנסות תמ"ל צמחי שאכן פתר את הבעיה במהירות). בבוקר ובצהריים אוכל מנת פירות ומנת מרק יפה.
שאלתי היא- מאחר ואינו יכול כרגע מעדן חלבי האם יש אלטרנטיבות שניתן לתת לו במקום למשל הבקבוק לאחר שנת הצהריים? רציתי לגוון לו קצת וכך להוריד עוד מנת תמ"ל. בנוסף מתי מומלץ לתת לו לנסות משהו חלבי כמו מעדן?
אציין שמדובר באי סבילות, הוא אינו אלרגי, לא הגיב מעולם בהקאות או שלשולים, משקלו תקין וסה"כ אוכל יפה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיוון באוכל לילד בן 6.5 חודשים - תגובה
דפנה רון17/02/2014הגר שלום,
את יכולה לתת חומוס ביתי (שיש בו בעיקר חומוס ופחות טחינה), ממרח עדשים או קטניות אחרות שמכינים בבית. שימי לב להשרות את החומוס, לפחות 24 שעות. אפשר לתת קטניות במרק טחון.
יחד עם הפירות את יכולה לשים טחינה אתיופית (טרום נבוטה), שקדייה או מחיות אגוזים לא מתוקות.
השילוב של קטניות ואגוזים או זרעים מספקים חלבון וגם מנרלים שמוצרי החלב מספקים. כמו כן אפשר לתת עוד מנת מרק בשרית.
לפני שאת מעבירה מעוד בקבוק לארוחה, שימי לב שהיציאות נראות כמו אוכל מעוכל, בהבדל מיציאות שבהן רואים את האוכל כפי שנכנס.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקיםתותי16/02/2014
היי תרצה,
בני שיהיה בריא בן 5.5 חודשים.
לפני כחודש התחלנו בטעימות, עד כל טעם תפוח אדמה, בטטה, גזר וקישוא, אהב.
רציתי לשאול, אמא שלי אמרה לי למרוח לו על השפתיים ממש מעט טחינה
שיתרגל לטעם, שילקק.
דודה שלי הציעה לתת לו קצת על האצבע לטעות מן המרק של הקובה סלק.
לשתיהן סירבתי.
האם ניתן לתת לו לטעום את אלו? או שעדיף לחכות מעט?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים - תגובה
תרצה שני17/02/2014תותי את בהחלט יכולה לתת טעימה מהטחינה, חשוב לעקוב אחר תגובת הילד שאינו מפתח תגובה אלרגית.
לגבי מרק הקובה אם אינו מתובל מדי ניתן לתת טעימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת-טחינה
טל26/02/2014את הטחינה שאני נותנת לו לטעום,
לתת כטחינה גולמית מן הקופסא, או כטחינה מתובלת (אני מוסיפה מלח, לימון ושום). אוכל להכין טחינה גם ללא מלח.
אני יודעת גם שמלח לא רצוי לתת .
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת-טחינה - תגובה
תרצה שני26/02/2014תותי הי,
עדיף כטחינה גולמית, גם שום קשה לעיכול בתחילת שלבי האכילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימילאק שלב 2אביב15/02/2014
שלום
הילדה שלי יונקת בערבים ושבתות ואוכלת סימילאק בבקריםמכשאני בעבודה. בעוד שבועיים ימלאו לה 6 חודשים. יש ברשותי אריזת סימילאק שלב 2 מגיל חצי שנה שלמה ואזל שלב 1. האם זה משמעותי? האם ניתן בשלב זה לתת לה סימילאק שמיועד לגיל חצי שנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימילאק שלב 2 - תגובה
תרצה שני15/02/2014אביב שלום,
את יכולה להשתמש בשלב 2 בגיל 5.5 חודשים, ההבדלים לא מאד משמעותיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובה מהירה
אביב15/02/2014..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקיםחגית14/02/2014
שלום הבת שלי בת 7 חודשים התחלתי לפני כחודש לתת לה טעימות
נתתי לה בננה ואהבה מאוד ולגבי היתר בטטה קישוא וכו לא מוכנה לטעום ולבלוע בשום פנים ואופן מה אני יכולה לעשות היא יונקת ואוכלת רק בננה ואני מערבבת לה את הבננה עם קצת דייסה שהיא תישבע וזהוא זה מה שהיא מוכנה לאכול בננה ולינוק בבקשה תגידו לי מה לעשות אני ממש עובדת עיצות היא שוקלת 6,200 וממש קטנה אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים - תגובה
דפנה רון14/02/2014שרון שלום,
האם יש לך מעקב של טיפץ חלב אחר עקומות גדילה? כדאי לודא שהעקומות הן של WHO ומתאימות לתינוק יונק. חשוב לראות אם ירדה בעקומות הגדילה, ואם כן חשוב לפנות לרופא ילדים ואחר כך לדיאטנית ילדים.
בכל מקרה, כדי לענות על שאלתך, צריך לדעת פרטים רבים נוספים, לכן גם אם אין ירידה בעקומות, אני ממליצה לפנות לדיאטנית ילדים שתעזור לברר לגבי ההנקה, מבחינת סוג האוכל, צורה ותכיפות האכלה, תקשורת סביב ההאכלה ועוד דברים שיכולים להשפיע עליה.
זה לא כל כך קריטי שתעבור למוצקים כבר עכשיו, כמו שחשוב שהיא מקבלת מה שהיא צריכה כדי לגדול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חגית14/02/2014ההיתי אצל רופא ילדים והיא לא ירדה במשקל והיא עלתה בעקומת גדילה אבל היא לא מוכנה לאכול שום דבר חוץ מבננה דייסה והנקה אני יבקש מהרופא שישלח אותי לדיאטנית תודה רבה על תגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אוכל מספיק?שלי13/02/2014
שלום,
בני נולד פג, כעת בן 8.5 חודשים (מתוקן 6 חודשים), עשינו טעימות של פירות וירקות בחודש האחרון וכעת אני מנסה להגדיל כמויות למנה שלמה בבוקר ובערב, הוא עדיין לא מצליח לסיים מנה שלמה. שאר הארוחות הוא מקבל הנקה, ובקבוק תמל לפני השינה. ההנקות שלו הן מאוד צפופות, הוא דורש לאכול במהלך היום בערך כל שעה וחצי-שעתיים. עם זאת, הקפדתי לתת את הטעימות לא מיד אחרי הנקה ולא לפני הנקה. בארוחת פורמולה לפני השינה הוא אוכל בין 100-220 מ"ל לפי רצונו. בלילה הוא קם לינוק כל שעתיים-שלוש. הוא שוקל כעת סביב 8 קילו, נכנס לאחוזון מעט מעל 10 לגילו הכרונולוגי. יציאה פעם ביומיים.
האם כל זה נשמע תקין? האם העובדה שיונק ככ צפוף וקם הרבה בלילה אינה מעידה על כך שהוא אינו שבע? אולי הוא צריך תוספות כלשהן כגון דייסה וכו? האם אני צריכה לדאוג שאינו מסיים ארוחת מוצקים שלמה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אוכל מספיק? - תגובה
תרצה שני14/02/2014ענת שלום,
היכולת לאכול ארוחת מוצקים שלמה היא יכולת הנילמדת ומפתחתחת בהתאם לחוזק השרירים ולמיומנותם, לכן נראה שהבן שלך בכיוון הנכון.
נסי לשאוב חלב ולתת לו במהלך היום בקבוק עם חלב אם לראות כמה הוא אוכל והאם גם לאחר בקבוק כזה מבקש לאכול לאחר שעה וצי - שעתיים.
באופן כללי כל עוד הוא עולה במשקל זה גורם המסמן שהוא אוכל בהתאם לצרכיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימותטל10/02/2014
היי תרצה,
הבן הקטן של בן 5 חודשים ועשרה ימים, לפני שבוע התחלתי בטעימות עם תפו"א, לא ממש אהב, 3 ימים אחרי ניסיתי בטטה ואהב מאוד.
מה הלאה? מה כדאי לטעום עוד?
האם קולורבי וסלק מבושל באים בחשבון בטעימות?
מים לשתייה- ינתנו רק בארוחות מלאות, מגיל חצי שנה?
ואיזה מים, רתוחים, מינראלים..אילו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מעבר למוצקיםיעל03/02/2014
שלום רב, בעוד שבוע ביתי תהיה בת חצי שנה.
אוכלת -5 בקבוקים ביום של כ- 180 CC, שניים מהם חלב אם שאוב.
זמני ארוחות בדרך כלל: 4 לפנות בוקר, 8 בבוקר, 11:30, 15:30, 19:00
התחלתי איתה עם טעימות של ירקות מגיל 4.5 חודשים והיום קיבלה כבר מנה של כ-80 CC מרק ירקות. את המרק אני נותנת לפני הבקבוק של 11:30, אבל מאחר והמנה קטנה היא רעבה וישר מקבלת בקבוק מטרנה. השאלה שלי היא איך מורידים את הבקבוק - האם בהדרגה או שאני כבר יכולה לתת לה ארוחה של 180 CC מרק? ואם כן האם ישביע אותה בשלב זה רק ירקות או שאפשר/ כדאי להוסיף קטניות? מתי אפשר להתחיל עם העוף?
דבר נוסף הוא לגבי הפירות, אני רוצה להתחיל עם הטעימות של הפירות אחרי התבססות ארוחת הירקות, ואז מתלבטת כיצד לשלב, בגלל הסדר יום שלה שאין לה ארוחה בסביבות עשר.... האם לתת בשעה 11:00 פירות ואז ב 12:30 ירקות?
תודה רבה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר למוצקים - תגובה
תרצה שני04/02/2014יעל שלום,
במסגרת הטעימות את יכולה להוסיף למרק עוף/הודו/עדשים.
בהדרגה העלי את כמות המרק והוריד במקביל את כמות התמ"ל בהתאם לדרישה מהילדה שלך.
לגבי טעימות הפרות, נסי להכניסם בשעות הבוקר המוקדמות יותר ואת המרק בשעות המעט מאוחרות יותר.
בהצלחה ובהנאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימותקרן03/02/2014
שלום רב,
בתי בת 5.5 חודשים. מגיל 4 חודשים מקבלת טעימות של ירקות ופירות (כל פרי וירק בנפרד), אך היא דוחפת את המזון עם הלשון ולרוב יורקת/ פולטת אותו. לא נראה לי שהיא ממש מבינה מה אני רוצה ממנה... בכל מקרה, אשמח לשמוע מה עושים במצב כזה, כיוון שבקרוב מאוד אצטרך לתת לה ארוחות שלמות במקום בקבוק, והיא ממש לא בכיוון...
שאלה נוספת, האם אפשר לתת לה טעימות של מזונות נוספים בלבד הירקות והפירות הקלסיים (גזר, תפוח אדמה, בטטה, קישוא, דלעת, תפוח, אגס)?
בתודה מראש,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות - תגובה
ענת תבור04/02/2014שלום קרן, בתך באמת צעירה למדי ולכן לא קל לה להבין מה רוצים ממנה כשנותנים לה אוכל מוצק בכפית במקום חלב אם/פורמולה. אל תאבדי את הסבלנות, תני לה בכל פעם טעימה קטנה על קצה הכפית והיא תבין בסוף מה היא אמורה לעשות עם זה. מומלץ מאוד גם להדגים לה בעצמך איך את טועמת מהכפית שלה בזמן ההאכלה בכדי לתת לה דוגמה ולעשות לה חשק. תינוקות הם חקיינים נהדרים...
לגבי ארוחות שלמות במקום בקבוק - לא חייבים מיד להתחיל בארוחות שלמות בגיל חצי שנה במקום חלב אם או פורמולה. תינוקות רבים עוברים בהדרגה לארוחה שלמה המבוססת על מזון רגיל. תתחילי בכל פעם עם כמות קטנה של כפית-שתיים, אחרי כן תעלי ל3-4 כפיות ורק כשתראי שיש מוכנות לאכול תוכלי לעבור לארוחה שלמה על בסיס מרק טחון והלאה. שאר הארוחות יהיו עדיין על בסיס חלב אם/פורמולה.
מבחינת הרכב המרק ובכלל הרכב המזון - בהחלט ניתן להוסיף קטניות ובשר למחית/למרק, רצוי הודו אדום שמצד אחד עשיר יותר בברזל ואבץ ומצד שני קל לטחינה ולבישול. בהמשך אפשר לתת טעימות של ירקות ופירות נוספים, אבל בהדרגה ולהוסיף אחד בכל פעם למשך כמה ארוחות בכדי לראות שעובר ללא בעיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבנות אכילה?יעלה03/02/2014
שלום רב,
ביתי בת 11 חודשים, לאחרונה החלה להימנע מלאכול את ארוחת הצהריים הכוללת בד"כ ירקות בשר/עוף ופחמימה. היא עושה פרצוף של דחיה ומזיזה את הראש. בהתחלה חשבתי שזה בגלל השיניים אך זה כבר מעל לשבועיים שהיא מסרבת בתוקף. תמיד אחרי שנת הצהריים אני נותנת לה בקבוק והתחושה שלי היא שהיא למדה שאפשר לא לאכול צהרים כי יבוא בקבוק בהמשך.
את הפירות והדיסה המתוקים יחסית היא אוכלת בהנאה רבה. יש לציין שהיא עדיין מתלעלעת במרקמים גסים
1. איך אני פותרת את עניין ארוחת הצהריים (לאחרונה ניסיתי לא לתת לה את הבקבוק ואז נראה לי שהיא נשארת רעבה).
2. מדוע היא כל כך רגישה למרקם גס והאם זה קשור לעניין הקודם.
אודה לתשובתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבנות אכילה? - תגובה
ענת תבור04/02/2014שלום יעלה, לא ברור בדיוק מה קרה בשבועיים האחרונים בעקבותיו בתך הפסיקה לאכול את ארוחת הצהריים. אם היא אכלה אותה עד עכשיו לא נראה לי שהעובדה שמסרבת לאכול קשורה לקושי עם מוצקים. אולי כדאי לך לנסות הרכב אחר של ארוחה בצהריים, משהו שעדיין לא נתת לה, לתבל מעט אחרת מאשר קודם ולהחליף למרקם אחר, למשל קוביות בטטה רכות או תפו״א בצורת פירה, פיסות עוף רך או קציצה ברוטב וכד׳. תראי איך זה עובד. אפשרי גם לתת לה לנסות לתת לה את הארוחה המוצקה אחרי השינה ולבדוק איך מגיבה אז או לתת אותה מאוחר יותר כארוחת ערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת שיבולת שועלאתי שושני01/02/2014
באיזה גיל מותר להוסיף למטרנה שיבולת שועל על מנת לתת לתינוק לישון לילה שלם.
בקשה תשובה למייל שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת שיבולת שועל - תגובה
תרצה שני01/02/2014אתי שלום,
אין לי אפשרות להשיב לך ישירות למייל.
בכל אופן תוספת דיסה לתמ"ל לפני השינה לא בהכרח תגרום לו לשון יותר שעות. לפעמים אפילו תכביד על מערכת העיכול שלו.
באופן כללי אם את רוצה את יכולה לנסות בגיל 1/2 שנה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לבת שנה וארבעהנאדיה27/01/2014
שנה וארבעה חודשים אני מתפלאה ממנה אוהבת ירקות ופירות בצורה מדהימה והיא אוכלת טוב מאוד ואני מקפידה ולתת לה רק אוכל בריא אבל,זה מאוד מפחיד שהיא תצא שמנה היא לפעמים אוכלת ביצה פרוסת לחם קל עגבניה שלמה ומלפפון שלם ורבע גמבה זה הרבה זה כמו ארוחת בוקר למבוגר. חשוב לי הציין שבהריון אכךתי טוב ובריא ובהנקה הקפדתי על תזונה נכונהשהנקתי אותה מלא עד שנה וחדשיים והיא עכשיו שותה חלב שקיות יטבתה בבוקר ובערב 150 עעד 180 אני בעברי הודתי 80 ק"ג ןמפחדת מהשמנה. אני לא רוצה להגיע לשלב לא לתת לה אוכל , נא תיעצו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תוסף תזונה לילד בן 3שגית26/01/2014
ילד בן 3 שאינו אוכל כלל ירקות ופרות. כן אוכל פחמימות ובשר.
האם יש צורך בתוספת ויטמינים ומינרלים בתוסף תזונה?
ואם כן, איזה תוסף מומלץ שמכיל כל מה שצריך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף תזונה לילד בן 3 - תגובה
תרצה שני26/01/2014שגית שלום,
כל הוספת תוספים בעיקר לילדים עדיף שתעשה עם דיאטנית ילדים שתערוך אנמנזה תזונתית ותמליץ על תוסף מתאים באם נדרש בהתאם.
כמו כן יש מקום לקבל הדרכה איך לנסות לעודד את הילד לאכול מאכלים שאינו אוכל ולבדוק מדוע אינו אוכל את אותם מאכלים, יתכן שיש כן מקום לעבוד על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהתותי26/01/2014
היי,
האם אפשר להניק תינוק עם פטריה בפטמה?
נקודה לבנה וכואבת....
האם זה גורם נזק לתינוק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה - תגובה
דפנה רון27/01/2014תותי שלום,
ככל הידוע לי, לא צריך לגרום נזק, אך אני ממליצה להיות בקשר עם יועצת הנקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם קל לילדהרינת16/01/2014
שלום ביתי בת שנתיים ועשרה חודשים.
רציתי לדעת אם זה בסדר שהיא אוכלת לחם קל??
היא לא אוכלת הרבה לחם (בבית) כי רוב הארוחות העיקריות שלה בגן.
אין סיבה מיוחדת פשוט זה מה שאנחנו אוכלים בבית
רציתי לדעת האם יש שם איזה חומרים פחות בריאים לילדים או שאין בעיה רק פחות משביע??
אני משתמשת בלחם מחיטה מלאה קל של דגנית עין בר.
או בלחם מחיטה מלאה בתוספת שיפון קל של אנג'ל
או שעדיף לקנות לה לחם אחר שיהיה רק שלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם קל לילדה - תגובה
דפנה רון23/01/2014רינת שלום,
לחם קל מכיל יותר סיבים תזונתיים ובדרך כלל גם יותר גלוטן (אשר זה שעוזר "לתפוס" בועות אויר גדולות יותר ולהפוך את הלחם לאוורירי יותר).
באופן עקרוני, אין בעיה שתאכל לחם קל, אלא אם כן את רואה:
שינוי לא רצוי ביציאות, קושי ביציאות או כתמי דם,
מיחושי בטן או גזים מרובים,
רעב מוגבר ועצבנות עקב כך.
תעקבי ותראי. אם הכל בסדר, אין סיבה שלא תאכל את הלחם שאת קונה.
בהצלחה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמלטל14/01/2014
הי בוקר אור
תינוק שלי בן 4 וחצי חודשים, יונק
כשאני יוצאת איתו מהבית, אני לוקחת איתי בקבוק סימילאק
כרגע נגמרו לי כל קופסאות הסימילאק אך יש לי כמה קופסאות מטרנה שקבלתי בחבילות הלידה ואני שוקלת להשתמש בהן, במקום לקנות סימילאק חדש.
מה אתן אומרות? שווה לנסות? כדאי?
זה עלול לעשות לו בלאגן בבטן או רגישויות??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמל - תגובה
ענת תבור14/01/2014את יכולה לנסות לתת לבן שלך מטרנה במקום סימילאק, בעיקרון זה לא אמור לגרום לכאבי בטן או בעיות אבל לעיתים התינוקות בעצמם לא ירצו לשתף פעולה ולא ישתו ברצון את הפורמולה החדשה שטעמה שונה מעט. תנסי ותראי מה התינוק שלך רוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)